Keten Tohumu Haberleri

Sadece 3 günde bağırsakları tertemiz, karnı dümdüz yapan kür tarifi!

Bağırsak sağlığı, genel sağlık ve iyi bir sindirim sistemi için son derece önemlidir. Bağırsaklarımızı temizlemek ve sindirim sistemimizi dengelemek için doğal çözümler arayanlar için bu kür çok etkili olabilir. İşte Diyetisyen Büşra Çalışkan'dan bağırsakları harekete geçen kür tarifi...

Kadin 05-04-2024 15:29

Bu tarifle tuvaletten asla çıkamayacaksınız! 3 günde bağırsak temizleyen hurma kürü

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızın temel bir göstergesidir. Doğru beslenme alışkanlıkları bu dengeyi korumak için hayati öneme sahiptir. Bazen bağırsaklarımızı doğal yollarla temizlemek isteyebiliriz. İşte tam da bu noktada, 3 günde bağırsakları temizleyen hurma kürü devreye giriyor. Bu kür, içeriğinde bulunan lifler ve doğal şekerler sayesinde sindirim sistemini harekete geçirir ve bağırsakları temizler.

Kadin 26-03-2024 10:05

Eski Türklerin saç uzatan etkili karışımı! Saçı besleyerek güçlendirir, parlak bir görünüm sağlar

Güzellik ve sağlık, insanlık tarihi boyunca önemli birer kavram olmuştur. Doğanın sunduğu çözümler ise her zaman ilgi çekmiştir. İşte bu noktada, eski Türklerin saç uzatan etkili karışımı dikkat çekiyor. Bu karışım saçı besleyerek güçlendiriyor ve parlak bir görünüm sağlıyor.

Kadin 14-02-2024 09:10

Sadece 2 ayda 20 kilo verdiren karışım! Her sabah aç karnına tüketildiğinde inanılmaz sonuç veriyor

Fazla kilo problemi kadın, erkek fark etmeksizin bir çok kişinin muzdarip olduğu bir durum. Sağlıklı beslenme ve diyetle kilo vermek kolay gibi görünse de istikrarlı bir şekilde devam edebilmek bazen zor olabiliyor. Eğer siz de kilo verme serüveninizi hızlandırmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Kadin 13-01-2024 11:19

Her gün bir çay bardağı içmek yetiyor! Cildi bebek gibi parlatıyor, kemikleri güçlendiriyor

Tam bir antioksidan deposu bir besin olan keten tohumu, vücudun hastalıklardan korunmasında oldukça etkilidir. İçeriğinde keten tohumu bulunduran bu karşımı günde bir çay bardağı tüketmeniz halinde hem cildiniz eskisinden daha parlak oluyor hem de kemik sağlığınızı güçlendiriyor. Ayrıca menopoz döneminde olan kadınların en büyük destekçisi oluyor.

Kadin 21-09-2023 09:45

Keten tohumunun cilde faydaları nelerdir? Keten tohumu cilde nasıl uygulanır?

Keten tohumu sağlık ve güzellik için son derece değerli bir doğal kaynaktır ve özellikle cilt sağlığını desteklemek için kullanılan birçok faydalı özelliği vardır. Bu küçük ama güçlü tohumlar zengin besin içeriği ve omega-3 yağ asitleri ile bilinirler. Omega-3 yağ asitleri cildin nemini artırabilir, iltihapları azaltabilir ve cilt sağlığını iyileştirebilir. Ayrıca keten tohumları antioksidanlar açısından zengin olup cildin yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilirler.

Haber 31-08-2023 23:54

Yoğurtlu keten tohumunun faydaları nelerdir? yoğurtlu keten tohumu nasıl kullanılır?

Yoğurtlu keten tohumu sağlığa bir dizi olumlu katkı sunan doğal bir süper gıdadır. Bu besin maddesi keten tohumlarının mucizevi özelliklerini yoğurtun besleyici gücüyle birleştirir böylece hem lezzetli hem de sağlıklı bir takviye sunar. Liften omega-3 yağ asitlerine, protein ve vitaminlere kadar zengin bir içeriğe sahip olan yoğurtlu keten tohumu sindirimden kalp sağlığına kadar birçok alanda etkili olabilir.

Haber 31-08-2023 23:52

ABD'li bilim insanları şifa kaynağını tüm dünyaya duyurdu! Balıktan 7 bin kat daha fazla omega-3 içeriyor

Omega-3 kaynağı besinler hastalıklara karşı direnç kazanmamızı sağlamasıyla oldukça önemli gıdalar arasında yer alıyor. Omega-3 kaynağı denildiğinde ilk akla balık gelse de balık tüketmeyi sevmeyenler alternatif omega 3 gıdalarına yöneliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu balıktan 7 bin kat daha fazla omega 3 kaynağına sahip olan gıdayı açıkladı. ABD'li bilim insanları bu doğal gıdanın felç geçirme riskini yüzde 12 azalttığını tespit etti.

Haber 28-05-2023 17:52

Keten tohumu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Keten tohumu nasıl kullanılır, tüketilir?

Keten tohumu sağlık açısından son yılların popüler gıdaları arasında yer alıyor. İçerisindeki yararlı besinler ve antioksidanlar sayesinde birçok sağlık problemine çözüm olabilecek özelliklere sahip olan keten tohumu eski çağlardan beri tıbbi amaçlarla kullanılır. Omega-3 yağ asitleri, lif, protein, vitamin ve mineral açısından zengin olan keten tohumunun faydaları saymakla bitmez.

Haber 10-04-2023 12:00

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu mucizevi besini açıkladı! Balıktan 7 bin kat daha fazla omega-3 içeriyor

Omega-3 kaynağı balıkların tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Ancak toplumda balık sevmeyen birçok kişi bulunuyor. Balık sevmeyen kişiler alternatif omega 3 kaynaklarını arıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu balıktan 7 bin kat daha fazla omega 3 kaynağına sahip olan gıdayı açıklayarak bu mucizevi besinin faydalarını anlattı.

Haber 27-03-2023 17:09

Keten tohumunu kimler kullanamaz? Keten tohumunun yan etkileri nelerdir, her gün yenir mi?

Bitki tohumları insanlığın en eski gıda ürünlerinden birisidir. Zamanla bitki tohumları yalnızca karın doyurmak için değil çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır. Keten tohumu da çeşitli rahatsızlıklarda bize yardımcı olabilecek bir üründür. Ancak keten tohumunun içerdiği bazı maddeler yan etkilere sebebiyet verebilir. Ayrıca kullanım çeşitliliğine bağlı olarak kimi bireylerin keten tohumu tüketmelerinde sakınca olabilir. Peki, keten tohumunu kimler yiyemez?

Haber 09-12-2022 17:21

Mucize tohum: kansere karşı zırh gibi etkili! Kan şekerini anında dengeliyor

Mucize gibi etkileri olan bu tohum özellikle kolesterolü bitirmesi ve kan şekerini anında dengelemesiyle biliniyor. Bir çok faydası bulunan bu besini tüketmek bazı kanser çeşitlerine karşı da vücudu zırh gibi koruyor. Ayrıca içeriğindeki omega 3 yağ asidi içeriği ile faydalı besinler listesine üst sıralardan girmesini sağlayabilir.

Haber 18-11-2022 20:33

Keten tohumu ne kadar tüketilmeli, yoğurtla nasıl hazırlanır? Çiğ keten tohumu öğütülmeden yenir mi, zayıflatır mı?

Sağlığımızı korumak için tükettiğimiz besinlerin bazıları çeşitli bitki tohumlarıdır. Bu tohumlardan bir örnek de keten tohumudur. Keten bitkisi mavimsi veya sarı yapraklarıyla göz alıcı bir görünüme sahiptir. Bunun yanında da keten tohumu, içerdiği besinler ile sağlığımıza pek çok fayda sağlar. Faydalarından yararlanmak için keten tohumu çiğ yenirse ne olur?

Haber 18-11-2022 17:57

Keten tohumu nasıl tüketilir, nasıl kullanılmalıdır? Keten tohumu direkt yenir mi?

Tüm bitkiler insan sağlığına faydalı olan çeşitli özellikler barındırır. Keten bitkisi de zengin bir besin değerine sahiptir. Genellikle yoğurtla birlikte tüketilen keten tohumu farklı şekillerde de tüketilebilir. Şeker hastalıklarından kanser türlerine kadar birçok durumda faydalı olduğu da bilinir. Peki, keten tohumu direkt olarak yenir mi, keten tohumunu nasıl tüketmek gerekir?

Haber 28-10-2022 17:09

İbn-i Sina tarifini yıllar önce verdi: Sadece bir kaşığı öksürüğü bıçak gibi kesiyor

Modern tıbbın babası olarak adlandırılan İbn-i Sina’nın tarifleri günümüzde de uygulanmaya devam ediyor. İbni Sina'nın birçok hastalık için oldukça etkili önerilerde bulunuyor. İbn-i Sina'nın bin yıl önce kaleme aldığı ‘’El Kanun Fi' Tıbb’’ eserinde bahsettiği tarifler her derde deva oluyor. Yazdığı en etkili tariflerden olan aşağıdaki karışım yaşadığınız sorunları bıçak gibi kesiyor.

Haber 24-10-2022 08:01

Metabolizmayı hızlandırır, çok hızlı kilo vermenizi sağlar

Kilo vermek kolay değil. Vücut tipiniz, yaşam tarzınız, metabolizma hızınız ve en önemlisi, fiziksel aktivite seviyeniz ve diyetinizin kalitesi, ne kadar kilo verebileceğinizde rol oynar. “Süper gıdalar” terimi sıklıkla, önemli sağlık avantajlarına sahip olduğu gösterilen, besin değeri yüksek gıdaları tanımlamak için kullanılır. Birçok süper gıda, kilo vermeye yardımcı olabilecek ve genel olarak sağlığı iyileştirebilecek antioksidanlar, mikro besinler ve fitokimyasallar içerir.

Haber 11-10-2022 18:31

Mutlaka tüketin: Kansere karşı zırh gibi koruma sağlıyor! Sindirimi kolaylaştırıyor

Hastalıklardan korunmak ve çeşitli rahatsızlıkları önlemek için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Bazen sık yemediğimiz gıdaların faydalarını duyunca oldukça şaşırıyoruz. Pek fazla tüketilmeyen keten tohumunun faydaları da şaşırmanıza neden olabilir. Keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 09-09-2022 11:47

Mutlaka tüketin! Meme kanseri riskini azaltıyor

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Meme kanserine neden olan birçok faktör vardır. Meme kanserinden korunmak için düzenli olarak doktor kontrolüne gitmek ve sağlıklı beslenmek gerekmektedir. Uzmanlar meme kanserine yakalanma riskini düşürmek için beslenme düzeninizi değiştirmeniz hakkında önerilerde bulunuyor.

Haber 19-08-2022 10:48

Tüm sıkıntılarınıza son! Kabızlık için anında çözüm

Yenilen yiyeceklere bağlı olarak kabızlık yaşıyor olabilirsiniz. Kabızlık önemsiz olarak düşünülse de tüm hayatı etkisi altına alabiliyor. Kabızlığı gidermek için çok çeşitli yöntemler deneniyor. Ancak bazen ne denenirse denensin etkili sonuçlar alınamıyor. Kabızlığı çözmek için aşağıda yer alan etkili çözümleri deneyebilirsiniz.

Haber 13-06-2022 15:59

İbn-i Sina reçetesi: Keten tohumu ile kavrulmuş susamı karıştırın...

Dünya çapında Tıbbın Babası olarak anılan İbn-i Sina, binlerce yıl öncesinden aldığı notlarla günümüze ışık tutuyor. İnsan sağlığına faydalı olacak her bitki ve doğal karışımı ne işe yaradığıyla birlikte anlatan İbn-i Sina, mucizevi tavsiyeleri ile şifa olmaya devam ediyor. İbn-i Sina’nın reçete ettiği ve uygulamayanın pişman olacağı keten tohumu ile kavrulmuş susam karışımının faydalarına inanamayacaksınız.

Haber 27-05-2022 10:29

Her şey bir yana bu özelliği bir yana! Kadınlara öyle bir yararı var ki: Cinsel isteksizliği...

Cinsellik, her iki tarafın da istemesine rağmen bazı durumlarda istenilen sonuca ulaşamaz. Bazen canınız istemez bazen sağlık sorunları yüzünden kendinizi iyi hissetmezsiniz bazen ise sadece istemezsiniz... Cinsel ilişki hem bedenen hem de ruhen hazır olunduğunda tam olarak keyifli olabilir. Yaşam tarzınız pek sağlıklı değilse, düzenli beslenmiyorsanız bunlar da cinsel ilişki temponuzu derinden etkileyebilir. Ancak bazı besinler var ki cinsel isteği artırabilir...

Haber 25-05-2022 07:43

Bu saç maskesinin faydaları saymakla bitmiyor! Yapımı çok kolay

Saçların güzel görünmesi kadınların en önem verdiği şeyler arasında yer alıyor. Ancak saçlar zaman zaman dökülüyor, matlaşıyor, yapılan işlemler nedeniyle yıpranıyor ve zor şekil alıyor. Bu sorunları çözmek için bir sürü ürün uygulanıyor. Saç ürünlerine ayrı ayrı para vermenize gerek olmadığını biliyor muydunuz? Tek bir malzemeyle yapacağınız maske ile tüm saç problemlerinizi çözebilirsiniz.

Kadin 17-05-2022 11:06

İbn-i Sina’nın yazdığı en etkili iksir! 1 yemek kaşığı yetiyor

Zamanın çok ötesinde bir alim olan İbn-i Sina, yüzlerce hastalığa binlerce yıl önce hazırladığı karışımlarla günümüze ışık tutuyor. İbn-i Sina’nın sıra dışı önerileri tıp dünyasında önemli bir yer kaplıyor. Dünya çapında saygınlık göre ve üniversitelerde ders olarak okutulan İbn-i Sina yaşadığı sürece tespit ettiği tüm faydalı bilgileri not alarak günümüzde kadar aktarmayı başardı.

Haber 29-04-2022 15:13

Sadece iki malzeme ile evde botoks etkili krem yapabilirsiniz

Zaman geçtikçe kırışıklıklar ortaya çıkıyor. Gün içerisinde yapılan mimikler ve yaşlılık kırışıklıklara neden oluyor. Kadınlar bu durumu oldukça problem haline getirebiliyorlar. Kırışıklık görünümünü engellemek adına botoks uygulamaları yapılıyor. Fakat botoks yaptırmak istemiyorsanız evde çok basit bir şekilde kendi botoks etkili kreminizi yapabilirsiniz.

Kadin 12-04-2022 13:39

İştahınızı bıçak gibi kesecek 7 mucizevi yiyecek

Hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme gibi sorunlar kilo vermenin önünde bariyer olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu bireyin baş etmekte zorlandığı açlık hissi, düzensiz beslenmeyi ortaya çıkarıyor. Ancak iştahı kesen besinler sayesinde bu sorundan kurtulmak mümkün.

Yemek 22-03-2022 17:55

Mankenlere taş çıkaran fit görünüm için keten tohumlu yoğurt! Keten tohumlu yoğurt nasıl yapılır?

Kilo vermek, fit görünüme kavuşmak herkesin hayali. Hem iki yıldır süren koronavirüs salgını hem de bu sene çetin geçen kış şartları çoğu kişiyi eve kilitledi. Havaların ısınmasına az bir zaman kala herkesi kilo verme telaşı sardı. Fazla kilolardan kurtulmanın farklı farklı yolları var. Kilo vermede en önemli unsurlar irade ve disiplindir. Eğer kilo vermekte kararlıysanız yağ yakımını hızlandıran, 7 günde gözle görünür değişim sağlayan keten tohumlu yoğurt kürünü yapmanın tam zamanı.

Haber 18-03-2022 09:59

Yerken siz farkında olmadan metabolizmayı hızlandıran tohum çeşitleri

Fazla kilo bazılarımız için derin bir yara… İstediğimiz forma kavuşabilmek için uygulamadığımız yöntem kalmıyor neredeyse. Peki, yerken siz farkında olmadan metabolizmayı hızlandıran tohum çeşitlerini denediniz mi? Cevabınız hayır ise göz atmanızda fayda var.

Kadin 01-10-2021 10:50

Keten tohumunun faydaları nelerdir? Yüzyıllardır süper gıda olarak kullanılıyor

Keten tohumu, sağlıklı yağ, antioksidanlar ve lif sağlayan bitki bazlı bir besindir. Günümüzde keten tohumunu un, yağ, toz, tablet, kapsül gibi birçok formda kullanıyoruz. Peki yüzyıllardır kullanılan keten tohumunun faydaları neler? Gelin detaylı bir şekilde görelim.

Kadin 19-10-2015 06:20

Keten tohumu kanser riskini azaltıyor

Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd.Doç. Dr. Nazan Tuna Oran, yapılan çalışmaların, keten tohumunun kolon, prostat, meme kanseri gibi bazı kanser risklerini azaltma yönünde koruyucu bir yararı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Haber 18-04-2008 11:18