Kırmızı Haberleri

Kırmızıbiber nasıl yazılır? Kırmızıbiber ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazılı iletişimlerde kullanılan sözcüklerin kuralına uygun bir şekilde yazılması son derece önemlidir. Kendimizi karşı tarafa özellikle yazarak ifade ederken seçtiğimiz sözcüklerin doğru yazılışlarını mutlaka bilmemiz gerekir. Yanlış yazıldığında ortaya manası tam olarak netleşmeyen cümleler çıkar. Bu yüzden yazım kurallarına uyulması gerekir. Dilimizde yaygın olarak yanlış yazılan sözcüklerden biri kırmızıbiber kelimesidir. Peki, kırmızıbiber nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 29-08-2023 17:32

Kınayla boyadığı saçı felakete dönüştü! David Bowie'ye benzetildi

Saç rengini değiştirmek için kimyasal saç boyası kullanmak istemeyen kişilerin ilk başvurduğu yöntem kına oluyor. Saçına kına yakan profesyonel kişiler bu yöntemin saç sağlığına ve rengine iyi geldiğini paylaşsa da bazı durumlarda istenmeyen renkler meydana gelebiliyor. Saçına kına yakarak yaşadığı değişimi videoya alan bir kadın yaşadıklarını gösterdi.

Kadin 18-06-2023 15:01

İzmir’de endişelendiren görüntü! Uyarı geldi: ‘Şu anda görünen belirtileri önlem alınmazsa…’

İzmir Körfezi’nde her sene yaşanan kirlilik bu yıl da kendisini gösterdi. Körfez yine ‘kırmızı-turuncu arasında bir renge büründü. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, görülen renk değişiminin alglerden kaynaklandığını belirterek, "İzmir'de başlı başına sorun olan deniz marulu da söz konusu. Bu da yine kirlilik nedeniyle oluşur. Deniz marulu ve bu algler birleştiğinde körfezde müsilaja sebep olabilir. Şu anda görünen durum zaten müsilajın belirtileri" dedi.

Haber 31-05-2023 13:36

Galatasaray'da Ankaragücü maçı öncesi 'kırmızı' alarm!

Bu akşam şampiyonluk maçına çıkacak olan Galatasaray'da işlerin ters gitmesi durumunda olay Fenerbahçe maçına kalacak. Sarı-kırmızılılarda dev derbi öncesi 6 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.

Spor 30-05-2023 13:56

Bütün bir yıl şans getiriyor! Yılbaşında kırmızı iç çamaşırı neden giyilir?

Yılbaşını temsil eden kırmızı ve yeşil renkleri Aralık ayı boyunca tüm evleri ve vitrinleri süslüyor. Yılbaşında ne giyilir diye düşünüldüğünde ilk akla kırmızı parçalar geliyor. Çok eski yıllardan beri yılbaşında kırmızı iç çamaşırı giyiliyor. Birçok kişi yılbaşında neden kırmızı iç çamaşırı giyilir merak ediliyor. İşte yılbaşında kırmızı iç çamaşırı giymenin nedeni...

Kadin 30-12-2022 15:25

Bu basit yöntem erkekleri baştan çıkarıyor! Hiç bu kadar çıkma teklifi almamıştım

Erkekleri tavlamanın kolay olduğu düşünülse de birçok kadın bu konuda problem yaşıyor. Beğenilen erkekleri kendine aşık etmenin zor olduğu düşünülüyor. Evet! Aşık etmek için biraz çaba gerekiyor. Ancak TikTok'ta trend olan tırnak hilesiyle erkekleri baştan çıkartmanız oldukça kolay.

Kadin 16-11-2022 11:45

Bilime göre erkeklerin kadınlarda çekici bulduğu 7 detay! Kendinize aşık etmeniz çok kolay

Erkekler ile kadınların ilişkiye olan bakış açıları değişiklik gösterebiliyor. Erkekler gözlerine çekici gelen kadınlara karşı büyük ilgi duyuyor. Kadınların fark etmeden yaptığı, giydiği bazı şeyler erkekleri baştan çıkartabiliyor. İşte bilime göre erkeklerin kadınlarda çekici bulduğu özellikler...

Kadin 02-11-2022 15:01

Sakarya ve Zonguldak'ta yaya geçitleri yayalara öncelik için kırmızıya boyandı

Sakarya ve Zonguldak'ta yaya geçitleri "yayalara öncelik" için kırmızıya boyandı

Yurthaber 29-09-2022 16:24

Al eş anlamlısı nedir? Al kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

İki ayrı anlamıyla karşımıza çıkan al teriminin günümüzde en bilinen anlamı bir renk ve bu renkte olan şeylerdir. Ancak daha eski kullanımlarda kandırmak anlamını içeren ifadeleri de barındırmaktadır. Eski Türkçe bir kelime olan al kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 12-09-2022 14:59

Hangi renk oje sürsem diye düşünmeyin! Eylül ayında trend olan 8 oje rengi

Ojeli ve bakımlı ellerin görünüşü tüm modu etkileyebiliyor. Birçok kadın oje görüntüsüne çok önem veriyor. Gün içerisinde sürekli olarak ojeli tırnaklarınıza bakıp mutlu oluyorsanız TikTok'ta paylaşılan eylül ayının trend oje renklerini mutlaka almalısınız.

Kadin 05-09-2022 17:00

Çok pahalı, bozulmasına izin vermeyin! Kırmızı meyveler uzun süre nasıl saklanır?

Tatlıların lezzetine lezzet katan meyveler arasında kırmızı meyveler bulunuyor. Ancak kırmızı meyveler oldukça lezzetli olsa da her mevsim bulunmuyor ve fiyatları giderek artıyor. Bu sebeple kırmızı meyveleri daha uzun süre muhafaza etmek gerekiyor. Kırmızı meyveleri bozulmadan saklayabilmek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Yemek 10-08-2022 09:55

Koyu kırmızı benim rengim. diyenler için en iyi ruj önerileri

Güzel yapılmış bir makyajın en iyi tamamlayıcısının ruj olduğu konusunda hemfikir miyiz? Ruj rengi konusunda sizin tercihiniz de koyu kırmızı tonlarından yanaysa harika bir liste ile karşınızdayız. Listede yer alan farklı yapı ve formlardan oluşan rujları makyaj çantanızdan çıkarmak istemeyeceğinize eminiz. Haydi, en iyi koyu kırmızı tonlu rujlara detaylı olarak göz atalım.

Kadin 03-08-2022 14:13