Kızartma Haberleri

81 ilde yapılacak, 10 gün sürecek: Denetimler başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün itibariyle 10 gün sürecek, 'fast food' işletmelerine yönelik 'kızartma yağı' denetimlerinin başladığını duyurdu. Denetim 81 ilde yapılacak.

Finans 24-01-2024 12:50

Airfryer patlıcan közleme: Airfryer'da patlıcan közleme nasıl yapılır, Airfryer'da patlıcan nasıl közlenir?

Özel günlerinizde, sevdiklerinize, ailenize ya da dostlarınıza vereceğiniz yemek ziyafetlerinde sunmak istediğiniz tüm tatlıları ve yemekleri Airfryer ile birkaç dakika içinde ve diğer pişirme yöntemlerine oranla çok daha sağlıklı bir şekilde hazırlayıp sunabilirsiniz. Kızartma, közleme ya da haşlama işlemlerini de Airfryer kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 26-12-2023 15:30

Airfryer patates kızartması tarifi: Airfryer'da patates kızartması nasıl yapılır?

Son yıllarda mutfakların gözde cihazı hâline gelen Airfriyer ile türlü türlü yemeklerin sunulduğu eşsiz lezzetlerde sofralar kurabilir, çok kısa süreler içerisinde hem lezzetli hem sağlıklı tatlılar ve yemekler hazırlayabilirsiniz. Patates kızartmasını da Airfryer kullanarak çok az yağ ile ve sağlıklı bir şekilde pişirebilirsiniz.

Yemek 26-12-2023 15:17

Regl döneminde tüketilmemesi gereken yiyecek ve içecekler

Regl dönemi birçok kadın için işkence olarak görülüyor. Regl süresi boyunca çeşitli semptomlar yaşayan kadınlar ağrılarını ve şişkinliklerini azaltacak çözümler arıyor. Uzmanlar regl semptomlarını artırabilecek yiyecek ve içeceklere karşı uyarıyor.

Kadin 08-06-2023 15:23

Diğer Haber Etiketleri

besin Şarküter hamur kızartması tarifi lalanga tarifi lokma tarifi alkol balık ciğer fındık hamsi kabak nane patates patlıcan peynir sarımsak soğan tereyağı turşu cinsel ilişki tatlı şeker Meyve suyu Canan Karatay dondurulmuş gıda salça tost Sebze Karbonhidrat kafein konserve ekmek kalp hastalıkları su hastalık Soya mutfak fritöz fırın bulyon Masterchef libido Beyin çikolata Çay tereyağ Cinsel isteksizlik Cinsellik sigara kahve biber tava tavuk Fast food fare tatlandırıcı Pastırma pizza denetim Acı biber kahvaltı DNA tuz patates kızartması tarifi şerbet tarifi tarifi damar tıkanıklığı diyabet felç kalp krizi kanser regl tümör damar cips çalışma gıda hazır çorba içecekler hamurişi ilik araştırma dondurucu dondurulmuş patates doymuş yağ ızgara kahvaltılık gevrek yiyecek yanlış yaşam yemek mon nasıl yapılır kötü lezzet margarin madde protein regl ağrısı regl ağrısı nasıl geçer risk pişi salam salata çeşitleri sardalya portakal suyu sucuk sodyum tarif tarım ve orman bakanı tatlı su balıkları tava seti sos sosis krema kimyasal kızartma tenceresi kavurma patates kızartması patlıcan yemekleri ölüm öneri trans yağ uzman hamur işi kahvaltılık fırında balık buğulama aşlama püf noktaları sardalya balığı nasıl pişirilir en sevilen yemekler kahvaltılık hamur işleri leziz et balık turta zehir yağ yağsız fritöz kahvaltı da ne yapılır dondurucu yemekleri sevilen yemekler buharda haşlama tüm tatlılar sardalya pişirme sinirli

Asla yememeniz gereken dondurulmuş yiyecekler! Resmen ölüm saçıyor

Dondurucu hayatımızı kolaylaştıran mutfak aletleri arasında yer alıyor. Yiyecekleri çok daha uzun süre korumamızı sağlayan dondurucular sıklıkla kullanılıyor. Ancak uzmanlar dondurulmuş yiyecekler hakkında uyarılarda bulunuyor. Dondurulmuş bazı yiyecekler resmen ölüm saçıyor. Yol açtığı hastalıklar göz korkutuyor.

Haber 11-01-2023 08:38

Daha lezzetli oluyor diye yapıyorsanız dikkat! Kanser riskini artırıyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Uzmanlar kansere neden olan etkenler arasında yanlış beslenmenin önemli bir yeri olduğunu vurguluyor. Farkında olmadan yapılan bazı hatalar kanser riskini çok daha fazla artırabiliyor. Uzmanlar yiyeceklerde ortaya çıkan akrilamid hakkında uyarıyor.

Haber 15-12-2022 11:06

Yemeden önce bir kez daha düşünün! Damarları tıkıyor, kalp krizi riskini artırıyor

Damar tıkanıklığı kalp krizi ve felç gibi çok riskli durumların riskini artıran önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Hastalık riskini artıran bir sürü faktör bulunmaktadır. Yenilen zararlı yiyecekler hastalıkların oluşmasında önemli rol oynar. Günlük hayatta yediğimiz birçok gıda damarların tıkanmasına neden olur. İşte yemeden önce tekrar düşünmeniz gereken o tehlikeli besinler...

Haber 12-12-2022 11:29

MasterChef kaz ciğer kızartma nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ağız sulandıran kaz ciğer kızartma tarifi!

MasterChef programında kaz ciğer kızartma hazırlandı. Haberimizde yer alan kaz ciğer tarifini hazırlarken, kazın kendi yağından başka yağ eklemeyin. Kendi yağıyla çok daha leziz olacaktır. Peki MasterChef kaz ciğer kızartma nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ağız sulandıran kaz ciğer kızartma tarifi!

Yemek 09-12-2022 23:40

Sağlığınızı düşünüyorsanız asla yapmazsınız! Resmen ölüme davetiye çıkartıyor

Sağlıklı beslenmenin uzun yaşamak ve hastalıklardan korunmak için ne kadar önemli olduğu biliniyor. Tüketmemiz gereken bazı sağlıklı yiyecekler sağlığımız için oldukça fazla risk oluşturabiliyor. Bunun temel nedeninin sağlıklı yiyeceklerin uygun koşullarda pişirilmemesi olduğu belirtiliyor. İşte en tehlikeli asla yenmemesi gereken o yiyecekler...

Haber 05-12-2022 14:23

Her bir lokması tehlike saçıyor! Yediğiniz an DNA'yı mahvediyor

Günlük hayatımızda yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için riskli durumlar yaratabiliyor. Bilindiği üzere zararlı yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, diyabet, kolesterol gibi tehlikeli hastalıkların oluşmasında büyük rol oynuyor.

Haber 14-11-2022 11:04

Yemeden önce tekrar düşünün! Ölüm riskini artıran en tehlikeli kızartma

Beslenme sağlığımızı doğrudan etkileyerek birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturuyor. Oldukça riskli durumlara neden olabilen sağlıksız beslenme çok riskli durumlara yol açabiliyor. Uzmanlar severek tükettiğimiz bazı besinlerin ölüm riskini artırdığını söylüyor.

Haber 29-10-2022 09:26

Her lokması adeta zehir! Yavaş yavaş ölüme götürüyor: En zararlı yiyecekler

Hastalıklardan korunmak için beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Uzmanlar günlük hayatımızda sıklıkla yediğimiz yiyeceklerin kanser, kalp hastalıkları, diyabet, karaciğer yağlanması gibi birçok hastalığa yol açtığını belirtiyor. İşte mutfağa bile sokmamız gereken yiyecekler...

Haber 25-10-2022 07:59

Sabahları ne yediğinize dikkat edin! Severek yedikleriniz kanser riskinizi artırıyor

Kahvaltı sadece günün başlangıcını değil diğer saatleri de oldukça etkiliyor. Bazı kişiler kahvaltılarını saatlerce yapmayı severken bazıları ise buna zaman bulamadığı için ayaküstü atıştırmalıklardan yararlanıyor. Ancak kahvaltıda yenilen birçok gıda sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Prof. Ahmet Rasim Küçükusta kızarmış tost ve kızarmış patateslerin kanser riski için uyarılarda bulunuyor. Fazladan kızartılan gıdalar büyük risk oluşturuyor.

Haber 13-10-2022 11:52

Beyni yavaş yavaş öldürüyor! Asla yenmemesi gereken zehirli yiyecekler

Yediğimiz yiyeceklerin sağlığımız için önemi her fırsatta belirtiliyor. Gündelik hayatta zararlarını bilmeden veya göz ardı ederek yediğimiz yiyecekler ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar zararlı yiyecekler hakkında uyarılarda bulunuyor. İşte zehir gibi görülen yenmemesi gereken o yiyecekler...

Haber 02-10-2022 07:57

Balık pişirirken en sık yapılan yanlışlar: Balıklarınız çöpe gitmesin! Daha lezzetli olması için yapmanız gerekenler basit

Balıklar sonbaharın gelmesiyle birlikte sofralarda yer almaya başladı. Balık pişirmenin çeşit çeşit yöntemleri bulunuyor. Balığı pişirirken yapılan basit yanlışlar balığın tadını oldukça etkiliyor. Balığınızı lezzetli yapmak için aşağıdaki hatalardan uzak durmanız gerekiyor.

Yemek 28-09-2022 12:11

Kahvaltıların vazgeçilmezi olacak: Leziz lalanga tarifi! Lalanga nasıl yapılır?

Kızartmalar her ne kadar sağlık için zararlı görülse de lezzetlerinden vazgeçmek çok zor oluyor. Özellikle kahvaltılarda sevilerek tüketilen kızartmalardan olan lalanga her yiyeni kendine hayran bırakıyor. Lalanga nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu lalanga tarifini uygulayabilirsiniz.

Yemek 26-09-2022 11:18

Sanıldığı kadar zor değil! Kızartmaların yağ çekmemesi için bunları uygulayın

Kızartmalar sağlıksız olmasına rağmen lezzeti nedeniyle sıklıkla tüketiliyor. Her mevsimde sevilerek tüketilen kızartmaların lezzetini ve dokusunu etkileyen en büyük sorun oldukça yağ çekmesi. Kızartmaların yağ çekmemesi için basit adımlara sadık kalmak gerekiyor. Bu basit uygulamalar ile kızartmalarınız eskisi gibi yağ çekmeyecek.

Yemek 23-09-2022 14:59

Mide yanmaları yaşıyorsanız sebep aramayın! Yedikleriniz oldukça sorun yaratıyor

Mide rahatsızlıkları tüm vücudu etkiliyor. Yaşam kalitesini oldukça düşüren mide yanmaları sık sık yaşanıyor. Mide yanmalarına sebep olan hastalıklar bulunsa da yanmalara yol açan durum genellikle yediklerimizden kaynaklanıyor. Sağlıklı sandığımız yiyecekler mide yanmalarına yol açabiliyor.

Haber 15-09-2022 12:05

Prof. Dr. Canan Karatay uzun yaşamın formülünü verdi! Bunu yiyen 90-95 yaşına kadar yaşar

Sağlıklı beslenme uzun yaşamak ve hastalıklardan korunmak için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlardan sağlıklı beslenmenin önemini her fırsatta vurguluyor. Prof. Dr. Canan Karatay'da sağlıklı beslenme üzerine yaptığı konuşmalar ile dikkat çekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklama ile sağlıklı ve uzun yaşamanın formülünü verdi.

Haber 13-09-2022 12:23

Paranız cebinizde kalacak! Yemeklik yağı tekrar tekrar kullanmanın pratik yolu

Yemeklik yağ her evde bulunan temel gıda malzemesidir. Düzenli olarak yemek yapıyorsanız, yemeklik yağı veya kızartma yaptıktan sonra kalan yağı muhtemelen döküyorsunuzdur. Ancak yemeklik yağı doğru şekilde atmadığınızda hem evinize hem çevrenize büyük zarar verirsiniz. Yemeklik yağı doğru şekilde atmak çok önemli. Adım adım yemeklik yağı güvenli bir şekilde atmanın yolları.

Yemek 10-09-2022 07:07

Emeğiniz boşa gitmesin! Patlıcanın kötü olduğu nasıl anlaşılır?

Patlıcan en sevilen yaz sebzeleri arasında bulunuyor. Bir sürü farklı tarifi bulunan patlıcanın her çeşidi oldukça seviliyor. Patlıcan kullanarak yaptığınız yemeklerin tadı istediğiniz gibi olmuyorsa bunun nedeni yanlış patlıcan seçimi olabilir. Patlıcanın kötü olduğu nasıl anlaşılır? Merak ediyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Yemek 01-09-2022 12:16

Hem kahvaltılarda hem pratik tariflerde kurtarıcınız olacak en iyi kızartma tavası çeşitleri

Kızartma, sofraların en sevilen yemekleri arasında yer alsa da lezzetli kızartma yapmak zor olabilir. Zahmetsiz, kolay ve sağlıklı bir kızartma yapmanın yolu kaliteli ve yapışmaz özellikli güzel kızartma tavası kullanmaktan geçer. Onlarca farklı kızartma tavası içerisinden hangisini alacağına karar veremeyenler için en iyi modelleri bir araya getirdik. Gelin, mutfağınızda en çok kullanacağınız pratik kızartma tavası modelini beraber seçelim.

Yemek 29-08-2022 15:42

Fırınınız varsa mutfaktaki bir eşyayı çöpe atabilirsiniz! Az bilinen ayar sayesinde yemekleriniz daha sağlıklı

Fırın her mutfağın olmazsa olmazıdır. Yeni jenerasyon fırınlardaki özellikler ise yemeklerin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Özellikle fırınınızda az bilinen bir ayar varsa fritöze kesinlikle ihtiyacınız kalmayacak. Kızartma için fritöz yerine fırın kullanmaya başladığınızda birçok alanda tasarruf yapabilir üstelik sağlığınıza sağlık katabilirsiniz.

Haber 13-08-2022 07:03

Masterchef Sardalya balığı, Sardalya balığı en lezzetli nasıl pişirilir?

9 Ağustos Salı akşamı Masterchef programında yapılan sardalya balığı izleyenler tarafından tam not aldı. Eğer balık seviyorsanız ve bu leziz balığın daha da lezzetli olması için nasıl pişirileceğini merak ediyorsa aşağıda yer alan tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 10-08-2022 09:31

Aslında çok basit: Kabakları yağ çekmeden kızartmak için yapmanız gerekenler…

Yaz aylarında en lezzetli yemekler arasında kabak, patlıcan kızartmaları yer alıyor. Yanında hangi yemek olursa olsun oldukça enfes bir tada sahip olan bu kızartmalar herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Ancak kızartma yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Kabakların kızartılırken yağ çekmemesi için aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Yemek 08-07-2022 12:33

Aslında çok basit: Kabakları yağ çekmeden kızartmak için yapmanız gerekenler…

Yaz aylarında en lezzetli yemekler arasında kabak, patlıcan kızartmaları yer alıyor. Yanında hangi yemek olursa olsun oldukça enfes bir tada sahip olan bu kızartmalar herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Ancak kızartma yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Kabakların kızartılırken yağ çekmemesi için aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Yemek 07-07-2022 12:40

Bu lezzet kaçmaz: Çıtır çıtır izmir lokması tarifi

Hamur kızartmaları hem tatlı hem de tuzlu olarak oldukça seviliyor. En sevilen tatlılar arasında bulunan izmir lokmasının sadece dışarıdan alınacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ufak ve çıtır çıtır olacak izmir lokmasını evde mutlaka denemelisiniz.

Yemek 15-06-2022 13:16

Kızartmalarını çıtır çıtır isteyenler için Tefal fritöz kullananlar ve yorumları

Günün her öğününde kızartma yiyebilirim diyenler burada mı? Lezzetli ve çıtır çıtır kızartmalar yapmanızı sağlayan fritözler, mutfaktaki en büyük yardımcılarınızdan biri olabilir. Hangi fritözü alacağınıza karar veremiyorsanız sizin için Tefal Uno M Fritöz'ü mercek altına aldık! Aklınızdaki tüm soruları ortadan kaldıracak Tefal Uno M Fritöz incelemesine göz atmaya ne dersiniz?

Yemek 30-05-2022 12:53

Cinsel hayatı bitiriyor! Ağzınıza sürmeyin…

Yediğimiz yemekler tüm sağlığımızı etkileyen en önemli etkenler arasında yer alıyor. Uzmanlar her seferinde sağlıklı beslenme hakkında uyarılarda bulunuyor. Ancak sağlıklı beslendiğimizi düşünerek yenilen yemekler de sağlığı tehlikeye atabiliyor. Cinsel hayata etki eden birçok yiyecek bulunuyor. Daha aktif cinsel yaşam için aşağıda bulunan yiyecekleri tüketmemeniz gerekiyor.

Haber 28-05-2022 10:50

Yanlış yapıyorsunuz! Yağ çekmeden kızartma yapmak çok basit

Kızartmalar çok zararlı olsa da yemekleri çok daha lezzetli hale getiriyorlar. Kızarılarak yapılan yiyecekler herkesin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ancak yenilen kızartmalar yanlış pişirildiğinde oldukça fazla yağ çekiyor. Yağ çeken kızartmalar daha da zararlı oluyor ve tadı istenilen lezzette olmuyor. Kızartmalarınızı yaparken uyguladığınız yanlış teknikler kızartmaların yağ çekmesine neden oluyor.

Yemek 25-05-2022 07:45

Prof. Dr. Canan Karatay: Eritip içenler 95 yaşına kadar yaşıyor

Zararlı ve düzensiz beslenme alışkanlıkları birçok hastalığa yol açabiliyor. Düzenli ve sağlıklı beslenmek ise hastalıklara yakalanma riskini azalttığı gibi yaşamı kaliteli hale getirerek daha uzun yaşamayı mümkün kılıyor. Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklamada bazı besinlerin ömrü 95 yaşına kadar uzatabileceğini söyledi. İşte o besinler…

Haber 28-02-2022 10:40

Biber hayranları için: Kahvaltınızın vazgeçilmezi olacak sütlü biber kızartması tarifi

Kahvaltı sofralarında klasik tariflerden çok sıkıldıysanız, her mevsim mutfağınızdan eksik olmayan C vitamini kaynağı biberle yapabileceğiniz farklı ve lezzetli bir kahvaltılık arıyorsanız bu tarif tam da size göre! Yeşil biberle yapılan birçok yemeğe aşinasınızdır. Türk mutfağında sıklıkla kullanılan bu lezzet, yeni bir tarifle kalabalık kahvaltı sofralarınıza misafir olmaya geliyor.

Yemek 23-02-2022 17:54

Ölüm saçıyorlar! Sağlığa en zararlı 10 yiyecek belli oldu

New York Post gazetesi bugüne kadar sağlığa zararlı yiyeceklerle ilgili çalışmaları derleyerek en zararlı 10 yiyeceği belirledi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından zararı tütünle aynı klasmanda görülen birçok yiyecek listede yer aldı. Belirlenen zararlı yiyecekler Kanser, kalp hastalığı ve obezite geliştirme riskini artırıyor, metabolik hastalıkları tetikliyor. İşte en zararlı 10 yiyecek...

Haber 02-02-2022 12:25

Yağ çekmeden çıtır çıtır kızartmalar yapmanın yolları

Kahvaltılarımızın, akşam yemeklerimizin veya atıştırma saatlerimizin vazgeçilmezi: Kızartmalar. Her çeşidiyle sofralarımızı zenginleştirir. Ancak neredeyse herkesin severek yediği kızartmalarda bazen canımızı sıkan bir durum olabiliyor. Yağ çeken kızartmalardan pek kimse hoşlanmıyor. Peki kızartmaları yağ çekmeden yapabilir miyiz? Bunu yapabilmek için neyi nasıl kullanmamız gerekir? İşte yağ çekmeden ve çıtır çıtır kızartmalar yapmanın yolları...

Yemek 11-11-2021 22:43

KFC Tavuk Tarifi

Çıtır lezzetin icadı olan KFC tavuklarının tadını bilmemek elde değil.

Yemek 07-09-2016 15:43