Meclis Neden Olaganustu Toplaniyor Haberleri

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI bitti mi? Meclis neden olağanüstü toplandı?

Meclis olağanüstü toplantısı ile ilgili araştırmalar basında yer alan haberlerin ardından hız kazandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bazı vergilerdeki artışlarla ilgili genel görüşme yapılmasına ilişkin önerisini müzakere etmek üzere, olağanüstü toplandı. Peki, Meclis olağanüstü toplantısında ne görüşüldü?

Haber 2023-07-25 18:06:01

TBMM'de 'vize' ve '3 dakika' tartışmaları! Turhan Çömez kürsüye yönelince oturuma ara verildi

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. TBMM'de ilk tartışma ise vizeden çıktı. İYİ Parti Balıkesir milletvekilli Turhan Çömez'in vize sorununa değinmesinin ardından AK Parti İstanbul milletvekili İsmail Emrah Karayel, yurtdışında gezip kürsüye çıkan milletvekilleri olduğunu söyledi. Çömez'in ise ayağa kalkarak kürsüye yönelmesinin ardından Bozdağ oturuma ara verdi. Genel Kurul'da ayrıca konuşma süresinin 3 dakika olması da tartışmaya neden oldu.

Haber 2023-06-20 18:31:04

Son dakika: İsrail Başbakanı Netanyahu'dan geri adım! Protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini erteledi

Son dakika haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ulusa sesleniş konuşmasında, ülkede geniş katılımlı protestolara neden olan tartışmalı yargı reformunun ikinci ve üçüncü okumalarının bir sonraki meclis oturumuna ertelendiğini açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 2023-03-27 20:25:17

İBB Meclis Toplantısında gergin anlar: Sokaklara verilen isim tartışmaya neden oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısında Pendik ilçesindeki cadde isimlendirilmesi teklifi tartışmaya neden oldu. Pendik’te iki caddeye Sultan Vahdettin ve Sultan Abdülhamid Han isimleri verilmesi teklifi, tartışmaların ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

Haber 2023-03-14 17:53:20

MECLİS TOPLANDI MI? 28 Şubat 2023 EYT Meclis'ten geçti mi? TBMM'de gündem EYT!

Meclis bugün EYT ve deprem gündemiyle açılıyor. Bilindiği üzere TBMM açılış tarihi, 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ertelenmişti. TBMM'de gündem deprem ve EYT olacak. Peki, Meclis toplandı mı? 28 Şubat 2023 EYT Meclis'ten geçti mi? İşte detaylar...

Haber 28-02-23 15:26

EYT SON GELİŞMELER 25 Şubat 2023: EYT ne oldu, ne zaman yasalaşacak? 4.8 milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri 25 Şubat 2023 Cumartesi günü vatandaşlar tarafından merak edildi. 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası Meclis görüşmeleri ertelenmişti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar son duruma ilişkin bilgi edinmek için internette araştırma yapıyor. Peki, EYT ne oldu? EYT ne zaman yasalaşacak? İşte 25 Şubat 2023 Cumartesi günü itibarıyla Emeklilikte Yaşa Takılanlarda son durum....

Finans 25-02-23 08:38

TAŞERONA KADRO SON DAKİKA haberleri 24 Şubat 2023: Taşerona kadro ne zaman çıkacak, ertelendi mi? 90 bin işçinin gözü o tarihte!

Taşerona kadro ile ilgili son dakika gelişmeleri 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası Meclis çalışmalarına ara verilmesi nedeniyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Meclisin tekrar çalışmalara başlayacağı tarih açıklandı. Peki, taşerona kadro ne zaman çıkacak? 90 bin taşerona kadro ertelendi mi?

Finans 24-02-23 08:31

EYT SON DAKİKA haberleri 24 Şubat 2023: EYT ne zaman açıklanacak, son durum ne? 4.8 milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası Meclis görüşmelerinin ertelenmesi sebebiyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından yakından takip ediliyor. Meclis'in açılacağı ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda oylanacağı tarih belli oldu. Peki, EYT ne zaman açıklanacak? EYT'de son durum ne?

Finans 24-02-23 08:28

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK? TBMM hangi tarihte toplanacak? EYT, taşerona kadroda son durum ve depremden sonra Meclis açılış tarihi 2023!

Meclis açılış tarihi, 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası EYT görüşmelerinin ertelenmesi sebebiyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. TBMM Genel Kurulu deprem gündemiyle toplanacak. TBMM'de 5 siyasi parti grubunun ortak imzası ile Deprem Araştırma Komisyonu kurulması planlanıyor. Peki, Meclis ne zaman açılacak? Meclis gündemindeki konular neler? EYT, taşerona kadro bekleyenlerin gözü o tarihte. İşte TBMM açılış tarihi...

Haber 24-02-23 08:25

SON DAKİKA EYT haberleri 20 Şubat 2023: EYT ertelendi mi, ne zaman çıkacak? Meclis ne zaman açılacak?

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası Meclis görüşmelerinin ertelenmesi nedeniyle, birçok kişi internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda son durum merak edildi. TBMM Genel Kurulu'nun 28 Şubat 2023 Salı günü deprem gündemiyle toplanacağı aktarıldı. Peki, EYT ertelendi mi? EYT ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

Finans 20-02-23 10:19

Meclis ne zaman açılacak, BUGÜN mü? 20 Şubat 2023 TBMM açılıyor mu? EYT, taşerona kadro görüşmeleri öncesi Meclis açılış tarihi ertelendi!

Meclis'in açılış tarihi merak konusu olurken çok sayıda vatandaş "20 Şubat TBMM açılıyor mu?" sorusuna yanıt arıyor. 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindei depremler sonası TBMM'de çalışmalara ara verildiği duyurulmuştu. Deprem sebebiyle milletvekilleri yardım için afet bölgesine gitti. EYT, taşerona kadro gibi konularla ilgili olarak çalışmalarda son durum ve Meclis'in açılış tarihi merak edildi. Peki Meclis ne zaman açılacak? 20 Şubat TBMM açılıyor mu?

Haber 20-02-23 06:54

EYT SON DAKİKA haberleri 18 Şubat 2023: EYT ne zaman çıkacak, Resmi Gazete'de yayımlandı mı? 4.8 milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor!

EYT ile ilgili son dakika haberleri 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından görüşmelerin ertelenmesi nedeniyle, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için hazırlanan kanun teklifi metinleri Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Şimdi sırada teklifin TBMM Genel Kurulu'nda oylanması var. Peki, EYT ne zaman çıkacak, Resmi Gazete'de yayımlandı mı? EYT ertelendi mi? İşte detaylar...

Finans 18-02-23 10:45

EYT SON DAKİKA haberleri 14 Şubat 2023: EYT ertelenir mi, ne zaman yasalaşacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar için ilk maaş tarihi!

EYT son dakika haberleri deprem nedeniyle ertelenen görüşmelerin ardından 14 Şubat 2023 Salı günü de vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremlerinin ardından milli yas ilan edildi ve Meclis çalışmalarına ara verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar için açıklamada bulundu. Peki, EYT ertelenir mi, ne zaman yasalaşacak? İşte, 14 Şubat 2023 salı günü itibarıyla EYT'de son durum!

Finans 14-02-23 10:41

OHAL nedir? Olağanüstü Hal neden ilan edilir, şartları neler? OHAL Kararı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi!

OHAL Kararı Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya ve diğer birçok ilde 6 Şubat'ta gerçekleşen yıkıcı depremin etkileri devam ediyor. Hal böyleyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremi etkileyen 10 ilde 3 ay süre ile OHAL (Olağanüstü Hal) ilan edildiğini duyurdu. Ayrıca bu iller 'afet bölgesi' kabul edilecek. Peki OHAL nedir? OHAL (Olağanüstü Hal) neden ilan edilir? Şartları neler? İşte ayrıntılar...

Haber 10-02-23 07:09

Ameliyatta içerisinde makas unutuldu! Gerçeği günler sonra...

Ameliyat sırasında yapılan müdahaleler hayati önem taşıyor. Ameliyatta yapılan ufak hatalar hastaların hayatını kaybetmesine neden olabiliyor. Brezilyalı bir meclis üyesi girdiği ameliyattan günler sonra çeşitli belirtiler yaşamaya başlayınca içinde makas unutulduğunu öğrendi.

Haber 07-02-23 13:32

Polis memurunu otomobiliyle metrelerce sürüklemişti... Dikkat çeken 'Meclis kartı' sorusu! 'Milletvekili misiniz?'

Kocaeli'de uygulama noktasından otomobiliyle kaçmaya çalışırken kendisini durdurmaya çalışan polis memurunu metrelerce sürükleyerek yaralayan Bülent Sadıkoğlu'nun yargılanmasına devam edildi. Sadıkoğlu, "Şeker hastasıyım, şekerim yükseldi ve panikledim. Her şey o an gerçekleşti" sözleriyle kendini savundu. Sadıkoğlu, "Milletvekili misiniz? Neden araçta adınıza düzenlenmiş Meclis kartı vardı?" sorusuna, "Ben o kartı hiçbir şekilde kullanmadım" şeklinde yanıt verdi. İşte olayın detayları...

Haber 17-11-22 16:26

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erzurum'da partisinin milletvekilleriyle toplantısında konuştu: (1)

"Tarihin bize yüklediği bir sorumluluk var. Bu ülkenin kuruluşunda harcımız var. Bu ülkenin kuruluşunda şehitlerin kanları var, atalarımız, gazilerimiz, babalarımız var. Biz, 'Meclis tatile girdi oturalım Türkiye'nin sorunlarını seyredelim' böyle bir düşüncemiz yok" - "Erzurum, madem o kadar önemli, tarihsel açıdan bu kadar derinlikte olan bir kent acaba neden CHP'ye sempati göstermediler. Neden bir tek milletvekili bile uzun süredir CHP'den çıkarmadılar. Önemli bir soru. Bu işin sorumlusu, bu işin kabahati Erzurumlularda değil, Cumhuriyet Halk Partililerde, iğneyi önce kendimize batıracağız"

Yurthaber 02-08-22 15:25

Akdeniz Belediye Meclisi’nde 'PKK' gerginliği! 'Yazıklar olsun sizin gibi Kürtlere' sözleri ortalığı karıştırdı

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi’nde ’PKK’ gerginliği yaşandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ’kardeş belediyecilik’ protokolü imzalanmasıyla ilgili teklifin görüşülmesi sırasında ortalık karıştı. HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi’nin, Cumhur İttifakı mensubu Kürt kökenli meclis üyelerine dönerek, ‘Yazıklar olsun sizin gibi Kürtlere’ ifadeleri gerginliğe neden oldu. İşte detaylar!

Haber 04-07-22 16:48
pkk

ASO şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: - "(Rusya-Ukrayna gerginliği) Krizin derinleşmesi halinde, gelişmekte olan ülkelerde emtia fiyatlarında yaşanacak yükselişin enflasyonu artırması ve yerel para birimlerinde olumsuz bir etkiye neden olması muhtemeldir" - KGF Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen: - "Güneş panelleriyle ilgili bir paket çalışıyoruz. Ümit ediyorum ki en kısa sürede de sonuçlandırırız"

Yurthaber 23-02-22 11:38

CHP'li meclis üyesinin paylaşımı istifa getirdi! 'Kıvrımları muhteşem'

İzmir'in Buca Belediyesin CHP'li meclis üyesi Bülent Uygur, zeytinyağı fiyatlarına dikkat çekmek için yaptığı, "Şu sadeliğe, şu tada, şu duruşa, şu zerafete, bakar mısınız? İnsanın adeta çıtır çıtır yiyesi geliyor. Ona sahip olmak için neler vermezdim. Kıvrımları muhteşem. O şişenin içinde duruşundaki sadeliğe bakın." şeklindeki kadın beden tasvirli paylaşımı tepkilere neden oldu. Tepkiler üzerine CHP'den istifa ettiğini duyuran Uygur, "İroni yapmak istedim ancak yanlış anlaşıldım" dedi.

Haber 21-02-22 21:43

İBB Meclisi'nde Türkan Saylan tartışması! Bir yıldır neden verilmiyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi aralık ayı oturumlarının son birleşiminde Türkan Saylan'ın isminin sokağa verilmemesi tartışmalara yol açtı. İBB CHP Meclis Üyesi Murat Cirav, "Ben merak ediyorum, bir yıldır neden Türkan Saylan'ın adı sokağa verilmiyor, bekletiliyor?" dedi. İBB AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise "AK Parti çoğunluğu burada olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber 16-12-21 20:32

Belçika'da göçmen minibüsüne ateş açıp 2 yaşındaki Mawda'nın ölümüne yol açan polisin cezası indirilerek ertelendi

Belçika'da 2018 yılında düzensiz göçmenleri taşıyan minibüse ateş ederek 2 yaşındaki Mawda adlı Iraklı Kürt bebeğin ölümüne neden olan polis memuruna verilen 1 yıl hapis cezası, Temyiz Mahkemesi tarafından 10 aya indirilerek ertelendi. Mawda'nın ailesi ve insan hakları örgütleri, karara tepki göstererek, olayın açığa çıkarılması için meclis soruşturması istedi.

Haber 05-11-21 14:10

Erdoğan'ın ziyaretini Kuzey Kıbrıs muhalefeti neden boykot ediyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs'ta katılacağı Meclis oturumu, muhalefet partileri tarafından boykot edilecek. Muhalefet, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs ilişkilerinin "doğru zeminden kaydığı" ve Türkiye'nin tepeden bakan bir yaklaşıma sahip olduğu eleştirisini yapıyor. Ekim ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilişkilerde bir dönüm noktası oldu.

Haber 17-07-21 16:29

İBB Meclisi'nde gerginlik! 10 dakika ara verildi

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi'nde gündem dışı konuşma yapan CHP Meclis Üyesi Fahrettin Kayhan'ın sözleri gerginliğe neden oldu.

Haber 17-06-21 19:23

TBMM'nin kuruluşunun 100. Yılı: 23 Nisan 1920'de açılan meclis neden kuruldu, Milli Mücadele’deki rolü neydi?

TBMM bugün 101. yılını kutluyor. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 23 Nisan 1920'de açılan ilk 'Büyük Millet Meclisi' Türkiye'nin Milli Mücadele tarihinde bir dönüm noktası niteliğinde. Prof. Dr. Ahmet Demirel, o dönemi ve meclisin önemini BBC Türkçe'ye anlattı.

Haber 23-04-21 01:34

Yıldırım Akbulut kimdir, neden öldü? Eski başbakan hayatını kaybetti

Siyasete Anavatan Partisi ile başlayan Yıldırım Akbulut’un hayatını kaybettiği açıklandı. ANAP’ta genel başkanlık, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapan Yıldırım Akbulut, son olarak Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliği yapıyordu.

Haber 14-04-21 16:56

İBB Meclisi'nde tartışma

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Terörden Arananlar Listesi' yer alan kardeşi Nurettin Demirtaş'ın yazdığı "Onur Borcu" isimli kitabın İstanbul Kitapçısı'nda satılması, İBB Meclis toplantısında tartışmalara neden oldu.

Haber 12-03-21 19:47

Eken , “Koruma alanı sınırı daraltırsın”

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, şehir içerisinde koruma altına alınan binaların sıkıntılara neden olabildiğini belirtip koruma alanı sınırının daraltılması gerektiğini söyledi.Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, Meclis Başkanı Çetin Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri yapılması planlanan Fuar alanı için düşünülen yerlerde incelemelerde bulundu.

Yurthaber 15-01-21 16:11

Mamak Belediyesinden ‘Sosyal Destek Paketi’

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın 5’inci birleşiminde yaşanan pandemi sürecinin olumsuzluklarını gidermeye katkı sağlamak adına esnaflardan ihtiyaç sahibi vatandaşlara, öğrencilerden belediye kiracılarına kadar toplumun tüm kesimlerini kapsayan Sosyal Destek Paketi’ni açıkladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Covid-19’un neden olduğu olumsuz etkilerin giderilmesi noktasında esnaf ve vatandaşa yönelik destek paketi açıklamasının ardından Başkan Köse de pandemi mağdurlarına sosyal destek projesini müjdeledi.

Yurthaber 10-01-21 14:30

Başkan Acar’dan Kur’an kursu açıklaması

CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar, Besni ilçesinde tartışmalara neden olan Belediye Meclis kararıyla ilgili açıklamada bulundu.Parti binasında CHP’li belediye meclis üyeleriyle açıklamada bulunan Vakkas Acar, Kur’an kurslarının açılmasına itirazlarının olmadığı, her herhangi bir sivil toplum kuruluşuna arsanın tahsis edilmesine tepki gösterdiğini dile getirdi.CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Acar açıklamasında, "Bizim itiraz ettiğimiz konu yıllarca güzelim ülkemizin başına bela olmuş, darbe girişimlerine kalkışmış cemaatlerden ders çıkarmayıp, bu milletin malını başka bir cemaate bedelsiz tahsis edilmesidir.

Yurthaber 09-12-20 15:02

Deprem: AFAD ve Kandilli Rasathanesi yetkililileri, Meclis Komisyonu'nda neler söyledi?

İzmir depreminin ardından beş partinin önerisiyle kurulan TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, bu alanda faaliyet gösteren kamu kurumlarının temsilcilerini dinledi. AFAD Başkanı Recep Güllüoğlu, depremin büyüklüğünün neden farklı açıklandığı sorusuna yanıt verdi.

Haber 26-11-20 17:03

İzmir depremi: MHP lideri Bahçeli 'Keşke birkaç metrekare fazla pay alma uğruna riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi' dedi

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir depreminin büyük bir yıkıma neden olduğunu söyledi. Bahçeli, "malzemeden çalınarak dikilen binaların hayatların üzerine göçtüğünü" belirterek, "Keşke, birkaç metrekare fazla pay alma uğruna riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi" dedi.

Haber 03-11-20 14:32

Kurt: Köy sakinlerinin sorunu, bizim sorunumuzdur”

Sinop’un Gerze ilçesi Sarımsak köyü Hocallı Mahallesi’nde uzun süredir yaşanan su sıkıntısıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı ve AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri incelemelerde bulundu.AK Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, başkan seçilmesinin ardından ilk ziyaretini Sarımsak köyüne yaparak burada yaşanan su sıkıntısıyla alakalı, “Köy sakinlerinin sorunu, bizim kendi sorunumuzdur” dedi.İlçe Başkanı Kurt, bugüne kadar su sorununa neden çözüm bulunamadığıyla ilgili bilgi edindikten sonra sorunun çözümü için gerekli müdahalelerin bir an önce yapılması noktasında görüş belirtti.

Yurthaber 06-10-20 19:22

Giresun'a giden CHP heyeti: 'HES'ler, dere yatağında yapılaşma, derelerden kum çekilmesi felaketi getirdi'

Giresun'daki sel felaketiyle ilgili CHP bölgeye heyet gönderirken, HDP Meclis araştırması istedi. Bölgede incelemelerde bulunan CHP heyeti, bazı tespitlerde bulundu. Buna göre "HES'ler ve dere yatağında yapılaşma sele neden oldu ve çöken menfezile ilgili 1 yıl önce yapılan uyarı dikkate alınmadı."

Haber 24-08-20 19:17

Sokak ortasındaki cinayette 2 şüpheli daha yakalandı

Samsun'da, Hüsame Ünveren'i (24) sokak ortasında başına kabza ve dipçik ile vurup, darbettikten sonra tabanca ve tüfek ile ateş ederek, öldüren ve olay yerinden geçen Canik Belediyesi MHP'li Meclis üyesi Cemil G.’nin de yaralanmasına neden olan 2 firari şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Diğer 2 firari şüpheli ise aranıyor.

Haber 23-08-20 15:24

Sokak ortasındaki cinayette 2 şüpheli yakalandı, 3 şüpheli aranıyor

Samsun'da, Hüsame Ünveren'i (24) sokak ortasında başına kabza ve dipçik ile vurarak darbettikten sonra tabanca ve tüfek ile ateş ederek öldüren ve olay yerinden geçen Canik Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Cemil G.’nin de yaralanmasına neden olan 2 şüpheli, polis tarafından yakalandı. Bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülenen saldırıyla bağlantıları olduğu saptanan 3 şüpheli ise aranıyor.

Haber 20-08-20 15:12

Baro düzenlemesi TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi

Kamuoyunda yoğun eleştirilere ve avukatların protestolarına neden olan "çoklu baro" düzenlemesi Meclis Adalet Komisyonundan geçti.

Haber 06-07-20 08:29

ATO Meclis Başkanı Acı: Pandeminin açtığı ekonomik yaralar sarılıyor

Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı, korona virüs (Covid-19) salgınının, tüm dünya için ciddi bir sağlık tehdidi oluştururken ekonomileri de büyük ölçüde etkilediğini ancak, beklenmedik bu durum karşısında açılan yaraların sarılması için alınan önlemlerin büyük önem taşıdığını bildirdi.Meclis Başkanı Acı, pandemi ve bunun neden olduğu ekonomik göstergeleri değerlendirirken, birlik, dirlik ve huzurla aşılamayacak engel bulunmadığını, bu süreçte toplumun her bireyinin sorumluluklarının olduğunu belirtirken, yaz tatiline giren çocukların ailelerine de önerilerde bulundu.Acı, açıklamasında, pandemi krizinin ekonominin bütün sektörlerinde yavaşlamaya neden olduğunu, gerilettiğini ve hatta bazılarını durdurduğunu, hükümetlerin, kurumların ve şirketlerin 2020 ile ilgili yaptıkları tüm analiz, beklenti ve planlarını alt üst ettiğini ancak, asla umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini belirtti.Türkiye’nin sağlık politikalarıyla pandemiden en az kayıpla çıkmak için çok başarılı bir sınav verdiğine vurgu yapan Acı, ekonomiyi ayakta tutacak adımları da değerlendirirdi.Tüm dünyada etkili olan ve halen de mücadelesi süren salgının sağlık ve ekonomi açısından olumsuz etkileriyle başa çıkabilmek için çeşitli uygulamaların devreye alındığını belirten Acı, “Bütün ülkeler gibi ülkemizde de hükümet, benzeri görülmemiş para ve maliye politikalarına yöneldi.

Yurthaber 03-07-20 11:18

ATO Meclis Başkanı Acı: Başarı hikayemiz olmalı

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, pandemi süreci sona erdiğinde her ilin bir başarı hikayesi olacağını belirterek, "Bizim de bir başarı hikayemizin olması gerekiyor" dedi.İsmail Acı yaptığı açıklamada, korona virüs salgınının, pandemi ilan edildikten sonra tüm alanlarda küresel değişimler yaşattığı gibi ülkemiz ve dünya ekonomisi üzerinde meydana getirdiği değişimi ve neden olduğu olumsuz sonuçları derinden hissettiklerini söyledi.Bu değişimin, hayat tarzının, çalışma ortamlarının ve şeklinin, ticaret yönteminin, üretim ve tüketim kalıplarının tamamen farklı bir formata dönüşmesini de beraberinde getirdiğini ifade eden Acı, "Korona virüs salgınının bizlere bıraktığı bu kötü mirasın ismi pandemi ekonomisidir.

Yurthaber 04-06-20 10:21

Meclis Üyesi Sinan Burhan’dan “İşçi çıkarabiliriz” tepkisi

AK Parti Altındağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Burhan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ’İşçi çıkarabiliriz’ dediğini iddia ederek, "Madem işçi çıkaracaktınız 3 bin kişiyi neden işe aldınız” dedi.Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, belediye bütçesinin 12 milyar lira açık verdiğini, gelirlerinin normal bir dönemde 1 milyar lira olması gerektiğini belirterek, halihazırda 300 milyon geliri ancak elde edebildiklerini açıklamıştı.

Yurthaber 22-05-20 12:37

Gültak: Paranın nereye harcanacağı anlatılsaydı, borçlanma talebi geçebilirdi

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in istediği borçlanma yetkisine, Cumhur İttifakı olarak neden ret oyu verdiklerine açıklık getirerek, “Paranın nereye harcanacağı, hangi hizmet, proje ve yatırımlara aktarılacağı anlatılsaydı, borçlanma yetkisi verilirdi” dedi.Gültak, katıldığı bir radyo programında, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Olağanüstü Meclis Toplantısında yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

Yurthaber 20-05-20 12:41

CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Açıklama borcu vardır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir, Birinci Meclis ve TBMM Genel Kurulu'ndaki törenlere katılmamasıyla ilgili olarak "Neden katılmadığını milletimize açıklama borcu vardır." açıklamasını yaptı.

Haber 24-04-20 17:00

23 Nisan - TBMM 100 yaşında: Meclis neden kuruldu, Milli Mücadele’deki rolü neydi?

TBMM bugün 100. yılını kutluyor. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 23 Nisan 1920'de açılan ilk 'Büyük Millet Meclisi' Türkiye'nin Milli Mücadele tarihinde bir dönüm noktası niteliğinde. Prof. Dr. Ahmet Demirel, o dönemi ve meclisin önemini BBC Türkçe'ye anlattı.

Haber 23-04-20 02:14

Muğla’daki en pahalı tarife Milas’ta

Milas Belediyesi Meclisi’nde alınan kararın ve uygulamaya başlanılmasının ardından vatandaşın gündeminde yerini koruyan Evsel Katı Atık Su Ücretleri ile ilgili tartışmalar ve açıklamalar devam ediyor.Son olarak Milas Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında yeniden ele alınan, Milas Belediyesi sorumluluk alanında yer alan konutlar için daha önce belirlenen 12 TL’lik evsel katı atık bedelinin 15 TL’ye çıkarılması, işletmelerde ise fiyat indirimine gidilmesi kararının alınması tepkilere neden olmuştu.Görüşmeler sırasında çevre ilçelerde yapılan uygulamadan örnekler vererek Milas’ın Muğla’da en fazla ücret belirleyen ilçe olduğuna vurgu yapan Ak Partili Milas Belediye Meclis Üyesi Hürol Önder, konuyla ilgili detaylı açıklama yaptı.8 Kasım 2019 tarihli Milas Belediye Meclisi toplantısında Milas’ta uygulanacak olan Katı Atık Toplama tarifesinin tekrar elden geçirilmesi tekliflerinin, tüm uyarılarına rağmen Belediye Meclisince red edildiğini belirten Önder, “Bu hali ile hazırlanan tarifeye AK PARTİ ve MHP’li meclis üyeleri olarak RET oyu vermiştik.

Yurthaber 13-03-20 09:33

Mecliste gazete tartışması

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayının son birleşiminde geçen hafta cuma günü camiden çıkan vatandaşlara belediye personeli tarafından ücretsiz gazete dağıtıldığı iddiası sert tartışmalara neden oldu.Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis 1.

Yurthaber 14-02-20 13:53

MHP Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Uçar’dan suç duyurusu

MHP Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Şehmus Uçar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç ve Basın Yayın Müdürü Gökhan Üney hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına Suç duyurusunda bulundu.Uçar, suç duyusu sonrasında yaptığı açıklamada, “Yapılan doğrudan teminlerle belediye zarara uğratılmakta, Meclis Üyesinin talep ettiği bilgiler verilmemekte ve gizlenmekte, kişilerin 4982 sayılı yasa ile bilgi edinmelerinin önünün kesilmesi ve görevi kötüye kullanmak ile ilgili konularda kamu davası açılması yönünde baş uruda bulunduk” dedi.Uçar şunları söyledi:“Basın Yayın Müdürlüğünün, Destek Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla 60.000 TL+KDV ye yaptırmış olduğu Gazete Seyhan’ın; yapmış olduğumuz piyasa araştırmasına göre 20 bin TL ile 25 bin TL arasında yaptırılması varken neden böyle bir fahiş fiyatla yaptırılmış ve Belediye zarara uğratılmıştır.

Yurthaber 11-02-20 13:29

Safranbolu’da lostra salonunu açıldı

Safranbolu Belediyesi ayakkabı boyacılığının daha iyi şartlarda yapılabilmesini sağlayacak "Lostra Salonunu" yapılan törenle hizmete girdi.Açılışa, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, İyi Parti İlçe Başkanı Bilal Aslan, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Bakkal ve Ahmet Şahin, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri boyacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.Açılışta kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Mutluyum, neden mutluyum?

Yurthaber 17-01-20 17:49

Halk ekmek fabrikası Polatlı’dan un yapımında kullanmak üzere Polatlı’dan buğday satın alacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Fahrettin Gökşin, Polatlı’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.Polatlı’da Halk Ekmek Fabrikası Satış Mağazası açılması ve Fabrika’nın buğday ihtiyacının ilçeden karşılanması adına görüşmeler gerçekleştiren Gökşin, “Bu çalışmalar sayesinde ilçede hem istihdam sağlanacak hem ekonomi daha da canlanacak hem de halkımız kaliteli ürüne uygun fiyatla ulaşmış olacak” dedi.Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Yılmaz ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Burhanettin Sütçü ve ilçe muhtarlarıyla ayrı ayrı bir araya gelen Fahrettin Gökşin; fabrika çalışmalarını anlatarak, ortak yürütülebilecek projelere ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi.Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, İYİ Parti İlçe Başkanı Mürsel Kömez ve her iki partinin İlçe Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı ziyaretlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatlarıyla başlatılan “Kırsal Kalkınmaya Destek Projesi” kapsamında Halk Ekmek olarak atılan adımları da anlatan Gökşin, Polatlılara müjdeler verdi.Halk ekmek satış büfesi ve buğday alımı müjdesiAnkara ve kırsalda yer alan üretici ve kadın kooperatiflerine kapılarını sonuna kadar açık tuttuklarını ve destek olmaya hazır olduklarını ifade eden Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Fahrettin Gökşin, “Polatlı ilçemize Halk Ekmek Fabrikası Satış Mağazası açmayı planlıyoruz” dedi.Yeni mağazayla ilçede istihdam sağlanabileceğine vurgu yapan Gökşin ayrıca Fabrika’nın un yapımı için buğday ihtiyacının şu anda Samsun, Nevşehir, hatta Rusya’dan karşılandığını kaydederek, şu bilgileri paylaştı:“Bu ihtiyacımızı neden burnumuzun dibindeki Polatlı ve Haymana’dan karşılamayalım diye düşündük biz de ilçede bu ziyaretleri gerçekleştirerek, sizinle konuya ilişkin yapabileceklerinizi konuşmaya geldik.”Polatlı’ya açılacak Halk Ekmek Satış Mağazası sayesinde ilçe halkının Fabrika ürünlerine taze ve sıcak şekilde ulaşabileceğini söyleyen Gökşin, Tüm bu projeler bir bir gerçekleştikçe Ankara’nın dört bir tarafında olduğu gibi Polatlı’da da hem istihdam artacak, hem ekonomi canlanacak, hem de halkımız kaliteli ürünü uygun fiyatlı ve güven içinde tüketebilme imkanına kavuşacak” diye konuştu.

Haber 06-12-19 14:56

Kartal Belediyesi’nden erkek çalışanlara ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ semineri

Kartal Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü”nde farkındalık oluşturmak ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye destek vermek amacıyla erkek çalışanlarına yönelik bir eğitim semineri gerçekleştirdi.Kartal Belediyesi hizmet binasında bulunan meclis salonunda düzenlenen eğitimde Psikolog Büşra Dönmez; şiddetin türleri, eğilimler ve bunlarla mücadele yöntemlerini detaylı bir şekilde katılımcılarla paylaştı.“Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre şiddet; sahip olunan gücün ve iktidarın, fiziksel ya da ruhsal bir yaralanmaya ve kayba neden olacak biçimde bir başka insana, kendine, bir gruba, bir fikre, bir yaşam tarzına, bir varoluşa, doğrudan ya da dolaylı yolla uygulanmasıdır.

Yurthaber 28-11-19 14:10