Nezle Haberleri

Uzman isim ‘Okulların açılmasıyla salgın riski kapıda’ diyerek uyardı! 'Tokalaşma, öpüşme gibi temaslarla bulaşıyor' Vakalarda artış devam ediyor

Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiği hususuna dikkat çekti.

Haber 13-02-2024 13:57

Gözle görülür artış yaşanıyor! Hastane kapasiteleri... Bakan Koca'dan uyarı geldi 'Ciddiye alınmalı'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı bir dönemde olunduğunu belirtip "Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalı" dedi. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koord. Başhekimi Surel ise hastalık kaynaklı yoğunluk bulunduğunu ama kapasitenin bunu eritebildiğini söyledi. Doç. Dr. Aktaş da başvuran hasta sayısının gözle görülür oranda arttığına dikkat çekti.

Haber 11-01-2024 16:48

İbrahim Saraçoğlu'ndan mucize yöntem! Kuru öksürüğü anında kesiyor

İbrahim Saraçoğlu öksürüğü şıp diye kesen mucizevi yöntemi açıkladı. “Tere, bunu unutmayın. 6, 7 yaprak sapları ile beraber taze tere tüketeceksiniz. O balgamı söküyor. Bunu çocuklar da kullanabilirler.” ifadesini kullanan uzman isim, hatmi çiçeği ve yulaf samanının da kuru öksürüğe ve bronşite iyi geldiğini belirtti.

Haber 25-12-2023 13:04

İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Grip ve nezle olanlar dikkat, boğaz ağrısına iyi geliyor

Kasım ayı ile birlikte soğuk algınlığı belirtilerinde artış görülmeye başlandı. Bilhassa yaşam kalitesini düşüren boğaz ağrısı için uyarıda bulunan uzman isim, bu sorunun nasıl üstesinden gelinebileceğini açıkladı.

Haber 12-11-2023 13:34

Diğer Haber Etiketleri

belirti Aktar ayva bal c vitamini ciğer elma işkembe kara mürver karabiber köri kuşburnu limon mandalina pekmez sarımsak soğan tahin tarçın zencefil zerdeçal cinsel ilişki kan şekeri kolesterol saç dökülmesi sakatat bitki çayı Frenk üzümü meyve kalp hastalıkları vitamin hastalık uyku dalak hapşırmak Pirinç karanfil Bakteri burun kanaması Antioksidan Beyin Dil Kulak Göz üst solunum yolları Ağrı Sivas Akupunktur cilt bakımı kış sonbahar hastane baharat sivilce okul Yürüyüş Ümit Savaşçı parmak Acı biber tedavi kalori tuz klima tarifi koronavirüs (Covid-19) seks tiktok alerji burun tıkanıklığı alerjik nezle alt solunum yolu enfeksiyonu astım Bağışıklık Sistemi bahar alerjisi bahar nezlesi baş dönmesi boğaz ağrısı böcek sokması c vitamini eksikliği diyabet domuz gribi enfeksiyon grip influenza kabızlık kanser kansızlık kas ağrısı kulak ağrısı orta kulak iltihabı ödem öksürük prostat kanseri saman nezlesi sinüzit soğuk algınlığı stres tansiyon yorgunluk yüksek ateş Fahrettin Koca acil çorap cilt ciltte kızarıklık bağışıklığı güçlendiren besinler bağışıklık bağışıklık güçlendirme böbrek boğaz ağrısı nasıl geçer c vitamin c vitamini eksikliği belirtileri bitki faydaları etki enerji fiyat geçmeyen kulak ağrısı güzellik grip nasıl geçer grip ne iyi gelir genç ibrahim saraçoğlu içecekler iltihap ayak egzersiz işkembe çorbası yara yaş yaşlı mon nasıl yapılır mürver kore sabah soğuk soğuk algınlığına ne iyi gelir kadın kuşburnu çayı kuşburnu çayı faydaları kolajen ölüm öksürük için ne yapmalı öksürük nasıl geçer? uçuş ibrahim saraçoğlu kürleri üst solunum yolu enfeksiyonu vatandaş vicks eo vicks faydaları 1 günde grip nasıl geçer doğal yöntemler sinüs temizleme çörekotu

Nezle

Nezle Hakkındaki Haberler Mynet'te. Nezle Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Grip ve soğuk algınlığının mucizevi şifası! Düzenli tüketenler hastalık yüzü görmüyor

Havaların soğuması ile birlikte grip ve soğuk algınlığı yaşayanların sayısında artış görülmeye başlandı. Kış mevsimini işaret eden uzmanlar, grip ve soğuk algınlığına karşı beslenmenin önemine vurgu yapıyor. Hastalıklara karşı dirençli olmak adına tüketilen yiyeceklere dikkat edilmesi gerekiyor. İşte, grip ve nezlenin mucizevi şifası...

Kadin 08-11-2023 07:23

Faydaları saymakla bitmiyor! Kendi ayrı kabuğu ayrı faydalı, grip ve soğuk algınlığı yaşayanların imdadına yetişiyor

Grip ve soğuk algınlığı belirtileri havaların soğuması ile birlikte kendini gösteriyor. Bundan hareketle bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar kış aylarında yetişen bir meyveyi işaret etti. İşte, grip ve nezleye karşı kalkan olan o meyve...

Haber 02-11-2023 14:39

Grip ve soğuk algınlığı yaşayanlar dikkat! Bağışıklığınızı artıracak sağlık deposu 10 besin

Kasım ayının gelmesi ile birlikte grip ve soğuk algınlığı yaşayanların sayısında artış görülmeye başlandı. Uzmanlar kış mevsimini işaret edip hasta olan kişilerin sayısında artış yaşanabileceğini vurguladı. Soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak ya da bu hastalıkları daha kolay atlatabilmek için bağışıklık sistemini güçlendiren 10 besin açıklandı.

Haber 01-11-2023 09:21

Kış mevsimi yaklaşırken İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Ayvanın üzerine bal dökün mucizeye tanık olun

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kış aylarında sık sık hastalananlar için ayva ve bal karışımını önerdi. Doğal tedavi yöntemleriyle tanınan uzman isim; soğuk havanın etkilerinden korunmak için o karışımı önerdi. İşte, ayva ve bal karışımının mucizevi etkileri...

Haber 26-10-2023 13:17

Adeta bağışıklık iksiri! Bu kışı sapasağlam geçirmenizi sağlayacak zencefil shot tarifi

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Bağışıklığı çok iyi koruyan zencefil shot tarifi hem hastalıklardan koruyor hem de hastalığa yakalandığınızda daha hafif atlatmanızı sağlıyor.

Kadin 08-10-2023 10:48

Bu baharat karışımı kış hastalıklarından uzak tutuyor! Kalp ve damar sağlığını koruyor

Soğuk havaların gelmesiyle beraber kış hastalıkları da baş göstermeye başladı. İzmir’de aktar esnafı olan Ziraat Mühendisi Mete Eltepe, kişilerin vücutlarının özellikle soğuk aylarda yoğunlaşan hastalıklara karşı direnç kazanabilmesi için baharat karışımının tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulunarak nasıl tüketilmesi gerektiğini de açıkladı.

Haber 06-10-2023 14:54

En etkili antibiyotik: Soğana karanfil batırıp başucunuza koyun! Kışın hastalıklardan korunun

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Soğana karanfil batırma yöntemi hem doğal hem de en etkili antibiyotiklerin başında geliyor. İşte soğan karanfil tarifinin uygulanışı ve faydaları...

Haber 29-09-2023 14:27

Soğuk havalar geliyor, grip kapıda! İbrahim Saraçoğlu tarifini verdi, boğaz ağrısını anında rahatlatıyor!

İbrahim Saraçoğlu havaların yavaş yavaş soğumasıyla beraber soğuk algınlığı belirtilerinde artış olacağını söyledi. Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündem olan uzman isim uyarıda bulunup boğaz ağrısını anında rahatlatan tarifi verdi.

Haber 26-09-2023 14:33

Bu karışımı yiyen doktor yüzü görmüyor! Kış aylarında hastalıklardan koruyor

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Bu tarif hem hastalıklardan koruyor hem de hastalığa yakalandığınızda daha hafif atlatmanızı sağlıyor.

Haber 22-09-2023 10:23

Pirinç dolu çorap giydiğinizde mucizelere hazır olun! Tüm rahatsızlıkları söküp atıyor

Bahar aylarında artış gösteren sağlık sorunları yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Uzmanlar artan saman nezlesinin belirtilerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulunuyor. Oldukça şaşırtıcı olabilen bu öneriler arasında yer alan pirinç dolu çorap yönteminin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 25-04-2023 16:50

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her sabah tüketiyor! Günde 1 kaşık vücudu hastalıklara karşı koruyor

Vücudun direncini ve sağlığını korumak için yenilen gıdalara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle kahvaltıda tüketilen bazı yiyecekler sağlığı riske atarken bazıları ise birçok sağlık sorununa şifa dağıtıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her sabah tükettiği mucizevi şifa kaynağını açıkladı.

Haber 12-04-2023 09:05

Yaşanan kulak ağrılarını görmezden gelmeyin! Ciddi hastalıkların uyarıcısı olabilir

Vücutta yaşanan anormal durumlar göz ardı edilerek geçiştirilebiliyor. Bu ufak sağlık problemleri ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Uçuş sırasında yaşanan kulak ağrıları genellikle önemsenmiyor. Ancak uzmanlar bu kulak ağrılarının çeşitli hastalıkların belirtisi olabileceğini paylaşıyor.

Haber 03-04-2023 10:27

70 yaşında hiç kırışıklığı olmayan kadın 20 yıldır uyguladığı güzellik tüyosunu açıkladı

Kadınlar daha genç görünmek için ciltlerine ve saçlarına çeşitli bakım yöntemleri uyguluyorlar. Kullanılan en basit bakımlar bile oldukça etkileyici sonuçlar sağlayabiliyor. TiKtok'ta 70 yaşında neredeyse hiç kırışığı olmadığını gösteren bir kadın 20 yıldır uyguladığı oldukça basit olan güzellik hilesini paylaştı.

Kadin 28-02-2023 09:20

Hastalıktan korunmak isteyenler aktara koşuyor! Şifa kaynağının fiyatı iki katı arttı

Kış aylarında artış gösteren grip ve nezle bu sene de tüm hızıyla yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Oldukça ağır geçen gripten korunmak isteyenler doğal kaynaklara yöneliyor. Son günlerde aktaran alınan şifa kaynağı baharatların satışı patlama yaşıyor.

Haber 23-01-2023 11:43

Uzmanlar açıkladı: 24 saatte nezleyi iyileştirecek basit yöntem!

Kış aylarında yaşanan nezle, grip gibi hastalıklar özellikle bu sene oldukça artmış durumda. Çocuklardan yaşlılara kadar herkesi etkisi altına alan soğuk algınlığını geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Uzmanlar soğuk algınlığının etkilerini 24 saatte geçirecek o basit yöntemleri paylaştı.

Haber 21-12-2022 10:01

Korelilerin büyük iyileşme sırrı! Baş parmağınıza sarımsak sarıp bekleyin... Olacaklara inanamayacaksınız

Bağışıklık düştüğü için kışın sık sık hastalanıyor ve kolayca iyileşemiyor musunuz? Bunun çözümü basit! 'Öksürük nasıl geçer?' diye araştırmalar yapıyorsanız Korelilerin sağlık tüyosunu uygulayabilirsiniz. İşte Korelilerin uyguladığı sarımsak yöntemi...

Haber 02-12-2022 11:51

Kışın doktor yüzü görmek istemeyenlerin tercihi olacak: Gribe karşı vücudu çelik gibi yapıyor! Bir avucu şifa dağıtıyor

Kış aylarında artış görülen grip ve soğuk algınlığı tüm yaşantımızı etkisi altına alıyor. Haftalarca yaşam kalitemizin düşmesine neden olan gripten korunma yolları aranıyor. Uzmanlara göre sağlıklı ve doğru beslenme gripten korunmanız için yapmanız gerekenler arasında üst sırada bulunuyor. Kış aylarında yenen bir meyve var ki vücudu kış hastalıklarına karşı zırh gibi koruyor.

Haber 02-12-2022 10:08

Hastalıklar arttı, herkesin gözü onda! Bağışıklığı çelik gibi kuvvetlendiriyor

Kış aylarında artan hastalıklar birçok kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. İş ve okul hayatında aksamalara yol açan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için bağışıklığı kuvvetli tutmak gerekiyor. Bağışıklık sisteminizi çelik gibi yapacak ve hastalıklardan koruyacak gıdalar bulunuyor.

Haber 21-11-2022 14:07

Hemofilus influenza salgını nedir? Hastalığa yakalananların sayısı giderek artıyor! Soğuk algınlığına yakalanmanın sebebi nedir?

Sonbahar ve kış aylarında görülen hastalıkların sayısı artıyor. Grip, soğuk algınlığı, nezlenin yanı sıra Covid-19'la da mücadele ediliyor. Şu anda birçok kişi bu tarz hastalıklarla savaşıyor. Hemofilus influenza salgınının etkileri göz korkutuyor. Vatandaşlar soğuk algınlığa yakalanmamak için yapılması gerekenleri araştırıyor.

Haber 21-11-2022 12:12

Doğal antibiyotik olarak görülüyor: Vücudu zırh gibi koruyor! Kaşık kaşık yiyin

Kış aylarında artan grip ve nezleler yaşam kalitemizin düşmesine sebep oluyor. Grip ve nezlelerin yanı sıra Covid-19'da hayatımızda riskli durumlar oluşturuyor. Tüm hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ve bağışıklığı güçlü tutmaya ihtiyaç duyuluyor. Her hafta içeceğiniz bir çorba doğal antibiyotik etkisi taşıyor.

Haber 13-11-2022 10:32

Çocuklarda influenza virüsü kalabalık ortamlardan yayılıyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Alper Tunga Özbek, bağışıklık sisteminin olumsuz etkilenmesi ve bulaşıcı hastalıklara yakalanmanın soğuk havalardan çok, kapalı ortamlarda fazla zaman geçirilmesinden kaynaklandığını söyledi.

Haber 01-11-2022 10:53

Çocuklarda bu hastalıklar çok arttı! Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı 10 etkili önlem!

Sonbahar ile birlikte havaların soğuması, kapalı ortamlarda geçirilen zamanın artması ve okulların da açılmasıyla özellikle nezle, grip, farenjit ve bademcik enfeksiyonları sık görülmeye başlandı. Havaların soğuması nedeniyle çocuklar arasında hastalıklar arttı. Uzmanlar, üst solunum yolu enfeksiyonlarına etkili öneriler verdi.

Haber 14-10-2022 23:26

Başucunuza koyduğunuz mucizevi ikilinin etkisini ertesi gün fark edeceksiniz! Hastalıklarla savaşıyor

Sonbahar ve kış ayları hastalıklar için çok daha fazla risk oluşturuyor. Düşen bağışıklık sistemi nezle, grip gibi hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Bu nedenle bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve içerisinde bulunan odanın havalandırılmasını iyi yapmak büyük önem taşıyor. Uyumadan önce başucunuza koyacağınız limon ve tuz ikilisi sağlık için oldukça etkili sonuçlar sağlıyor.

Haber 12-10-2022 07:08

Vücudu baştan aşağı yeniliyor: Kanserden koruyor, kolesterolü düşüyor! Kuşburnu faydaları

Sıklıkla tükettiğimiz yiyecekler sağlığımızı tehlikeye atarken pek ilgi görmeyenler sağlık için etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Kuşburnu da bu faydası pek bilinmeyen ancak şifa dağıtan gıdalar arasında yer alıyor. Kanserden, kolesterole, şekere kadar çok tehlikeli hastalıklara karşı etki sağlayan kuşburnunun faydalarını öğrenmek istiyorsanız aşağıya göz atabilirsiniz.

Haber 05-10-2022 08:32

Bu ikili öksürüğü anında kesiyor! Gribe ve nezleye karşı etkili sonuçlar sağlıyor

Kış aylarına yaklaşırken grip ve nezleye yakalanma riski atıyor. İnanılmaz bir yorgunluğa neden olan gripten korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Bunun yolu da sağlıklı beslenmekten geçiyor. Pekmez ve limon karışımı grip ve çeşitli hastalıklar için çok etkili sonuçlar veriyor.

Haber 28-09-2022 10:18

Grip mevsimi geldi! Mürver gribe ve nezleye karşı tam koruma sağlıyor

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte toplumda grip ve nezle vakalarında artış görülüyor. Özellikle kapalı alanların yeterli seviyede havalandırılmaması gribin çok daha hızlı bulaşmasına neden oluyor. Bu mevsimlerde gripten korunmak ve gribi en hızlı geçirmek için mürver şurubu etkili sonuçlar veriyor.

Haber 27-09-2022 11:54

Cinsel ilişkinin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Tehlikeli hastalıklara karşı öyle etkileri var ki...

Cinsel ilişki hem erkekler hem de kadınlar için hayatın önemli bir parçası olarak görülüyor. Cinsel ilişkinin sadece haz vermek konusunda faydası olduğu düşünülüyor ancak bu konu doğru olarak bilinen büyük yanlışlar arasında bulunuyor. Seksin sağlık için birçok faydası bulunuyor. İşte cinsel ilişkinin sağlığa faydaları...

Haber 26-09-2022 08:52

Bu belirtiler varsa durumlar kötüleşmeden önleminizi alın! C vitamini eksikliği belirtileri

Vitaminler sağlığımız için oldukça büyük öneme sahiptirler. Eksikliğinde çeşitli rahatsızlıklara yol açarak hastalıklara neden olmaktadırlar. En önemli vitaminler arasında bulunan C vitamininin eksikliği de büyük sorunlara yol açmaktadır. C vitamini eksikliğini gösterdiği belirtilere göre anlayarak önlemenizi alabilirsiniz.

Haber 21-09-2022 10:44

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı için evde doğal çözümler nelerdir?

Solunum sisteminin başlangıcı olan burun, çeşitli nedenlere bağlı olarak kullanılamayabilir. Bu durum burun tıkanıklığına neden olur. Burun tıkanıklığı nedenleri kişiden kişiye göre farklılaşabilir. Nefes almakta zorlanan kişiler için burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı nasıl geçer, evde uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir? Alerjik burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

Haber 30-05-2022 11:09

Nezleye ne iyi gelir? Alerjik nezle nasıl geçer, evde nezleye iyi gelen doğal yöntemler

Nezle, vücuda giren virüslere bağlı olarak burunda akıntı, hapşırma, gözlerde yaşarma gibi çeşitli belirtiler ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Gribe kıyasla daha hafif belirtilere sahiptir ve çok daha hızlı bir şekilde geçer. Nezleden kurtulmak için kullanılan bitkisel yöntemlere ve ilaçlara ek olarak vücudu dinlendirmek, hijyene dikkat etmek de tedavi sürecine yardımcı olacaktır. Nezleye ne iyi gelir? Nezle tedavisinde evdeki doğal yöntemler nelerdir? Alerjik nezle nasıl geçer?

Haber 20-05-2022 15:38

Yazın artan alerjik reaksiyonlara dikkat!

Her ne kadar kışın bağışıklığın düşerek hastalıkların arttığı düşünülse de yaz aylarında da ortaya çıkan çok çeşitli problemler oluyor. Yaz aylarında artan alerji vakalarına karşı bilinçli olmak gerekiyor. Bu konularda yaşanan durumlar için önceden bilgili olmak tedavi sürecinin çok daha etkin şekilde yürütülmesini sağlıyor.

Haber 16-05-2022 10:58

Nezle ya da sinüzit sandığınız aslında...

Bahar mevsimi ile güneşin yüzünü göstermesi ve doğanın canlanarak çiçeklerin açması, pek çok kişi için olumlu etkileri beraberinde getirirken, kimileri için kabusa dönüşebiliyor! Uzmanı, bahar alerjisi ile karışabilen hastalıkları anlattı, baharı rahat geçirebilmek, polenlerin olumsuzluklarına maruz kalmamak için alınabilecek basit ama etkili önlemler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 04-05-2022 10:43

Nezle geçirmek Covid'e karşı bir miktar koruma sağlayabilir

Yeni bir araştırma nezleye karşı antikor geliştirmenin, Covid-19 karşısında da bir ölçüde koruma sağlayabileceğine işaret ediyor.

Haber 23-04-2022 12:24

Nezle geçirmek Covid'e karşı bir miktar koruma sağlayabilir

Yeni bir araştırma nezleye karşı antikor geliştirmenin, Covid-19 karşısında da bir ölçüde koruma sağlayabileceğine işaret ediyor.

Haber 04-04-2022 13:48

Okula giden çocuklar risk altında: Ateşi yok diye yanılgıya düşmeyin!

Covid-19'un yanı sıra nezle, influenza (domuz gribi) ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile ilgili salgınların hızla yayılması çocukları risk altına aldı. Pandeminin yanı sıra kış mevsiminin de etkisiyle daha çok hastalıkla baş etmek zorunda kalan çocukların sağlığı için belirtilerin gözlenmesi gerektiğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Matben, ebeveynlere seslenerek, çocukların ateşi yok diye yanılgıya düşmemelerini söyledi.

Haber 10-01-2022 11:56

Sonbahar geldi, alerjik hastalıklar çoğaldı! Bitki çaylarına rağbet arttı

Türkiye’de etkili olmaya başlayan sonbahar havasıyla birlikte özellikle alerjik hastalıklar da çoğalmaya başladı. Hava değişiminden dolayı hastalanan insanların vazgeçilmez içeceği de bitki çayları oldu. Vatandaşlar, özellikle korona virüsün yanında soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak için çeşitli bitki çaylarına yönelirken, aktarlar bitki çaylarının işin ehli kişilere danışılarak tüketilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Yemek 21-10-2021 17:57

Covid-19 ile klimadan yaşanan soğuk algınlığı ve nezle nasıl ayırt edilir?

Sıcaklık rekorunun kırıldığı şu günlerde pek çok kişi klimalarla serinliyor. Ofiste, evde ya da araçlarda kişilerin imdadına yetişen klimalar, fark ettirmeden yaz aylarında bile soğuk algınlığı ve nezle yaşanmasına neden olabiliyor. Klima kaynaklı hastalıklarla son zamanlarda sıkça karşılaştıklarını söyleyen Acıbadem Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zekai Tarım, aşırı soğuk ve kuru havaya maruz kalmamak gerektiğinin altını çizdi.

Haber 05-08-2021 19:50

Orta kulakta sıvı birikmesi neden olur?

Grip, nezle ve alerji gibi durumların orta kulakta sıvı birikmesine neden olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Şenol Polat, orta kulakta sıvı birikimi ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 06-06-2021 17:24

'Son günlerde başvuranların sayısı arttı' dedi ve açıkladı: Yüzde 80'inin testi negatif

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, burun akıntısı ile hastaneye başvuranların sayısının artığını söyledi. Savaşçı, "Şu andaki burun akıntılarının nedeni mevsimsel geçiş, bahar nezlesi ve başka virüslere bağlı gibi görünüyor. Burun akıntısı ile bize başvuran hastaların yüzde 80'inin testi negatif geliyor" dedi.

Haber 11-04-2021 09:46

Nezle ve burun akıntısı Covid-19 belirtisi mi? İşte koronavirüs belirtileri…

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının artmasının ardından her nezle ve burun akıntısı problemi, insanları tedirgin ediyor. Covid-19 belirtileri ile nezle ve burun akıntısı belirtileri arasında benzerlik olduğundan dolayı insanlar bazen, nezle yerine koronavirüse yakalandığını düşünüyor.

Haber 06-04-2021 12:41

Bahar alerjisi ile soğuk algınlığı nasıl ayırt edilir: İşte farkları!

Çocuklardaki bahar alerjisinin soğuk algınlığı ile karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, bahar alerjisi belirtilerini anlattı. Bahar alerjisi ve soğuk algınlığının farkları anlatan Dr. Mesut Arslan, belirtilerin 3 haftadan uzun sürmesi durumunda bahar alerjisinden şüphelenilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Haber 28-03-2021 17:50

Dört mevsim hastalığı nezle ve belirtileri

Nezle, en sık karşılaşılan ve en masum görülen hastalıktır. Bazıları hastalıktan bile saymaz. Ama nezle deyip geçmeyin, bronşit ve orta kulak iltihabı gibi daha ciddi sorunlara yol açabilir!

Haber 22-12-2020 16:58

Koronavirüsle soğuk algınlığı ve grip arasındaki en belirgin farklar

Koronavirüs ile kış hastalıkları olan grip, nezle ve soğuk algınlığının nasıl ayırt edileceği ile ilgili bilgi veren Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, soğuk algınlığı ve grip ile koronavirüs arasında en belirgin farkları açıkladı.

Haber 07-12-2020 10:18

Sonbahar hastalıklardan korunmanın 9 yolu!

Covid-19 pandemisinden korunmaya çalıştığımız şu günlerde sonbahar hastalıklarının da eklendiği sonbahar ve kış ayları ile ilgili öneriler sunan uzmanlar, soğuk günleri hasta olmadan atlatmanın yollarını anlattı. İşte sonbahar ve kış hastalıklarından korunmak için yapılması gerekenler...

Haber 10-11-2020 10:03

Akıllardaki soru: Grip miyim? Nezle mi? Koronavirüs mü?

Grip ve nezle vakalarının en çok yaşandığı bu mevsimde soğuk algınlığı, grip ve alerji semptomları koronavirüsle karıştırılabiliyor. En küçük bir şeyde tedirgin olmamak için basit bir tabloyu kılavuz edinebiliriz.

Haber 02-11-2020 13:54