Okyanus Haberleri

Deniz tabanında keşfedilen “altın yumurta” herkesi heyecanlandırdı! Kimse ne olduğunu bilemiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde deniz seviyesinin iki mil altında bulunan bir altın yumurta herkesi heyecanlandırdı. Altın küreden bir yaratığının çıkmaya çalıştığını fark eden araştırmacılar, Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'ne (NOAA) göre parlak nesnenin "deri dokusu" hissi vermesiyle bulgunun tam olarak ne olduğunu bulmaya çalışıyorlar.

Trend 07-09-2023 08:08

Çok konuşulacak keşif! Büyük merak uyandırdı... Daha önce hiç görülmemiş

Denizlerin ve okyanusların güneş ışığı alan yüzeylerinde yaşayan yepyeni bir virüs türü bulundu. Mirusvirüsler olarak adlandırılan bu organizmalar, hem dev virüslerle hem de herpesvirüslerle akraba. Bu nedenle keşif, bildiğimiz uçuğun karanlık evrimsel geçmişini aydınlatmaya yardımcı olabilir.

Haber 24-04-2023 18:31

Okyanus tabanından 'yangın hortumu gibi' fışkırıyor! Şaşkına çevirdi... Bu, daha önce hiç görmediğim bir şey

Bilim insanları yine şaşkına çeviren bir keşfe imza attı. Edinilen bilgiye göre araştırmacılar, ABD'nin Oregon eyaletinin yakınlarında okyanus tabanından "yangın hortumu gibi" fışkıran garip bir sıcak sıvı buldu. Bilim insanları, bu sıcak sıvının deprem aktivitesi hakkında bazı ipuçları verebileceğinden şüpheleniyor. Çalışmanın ortak yazarı olan oşinografi doçenti Evan Solomon ise suyun 'deniz tabanından yangın hortumu gibi çıktığını' söyleyerek, "Bu, daha önce hiç görmediğim bir şey" dedi.

Haber 17-04-2023 13:40

'Bloop' adı verildi, gizemi uzun yıllar çözülemedi! Bir yaratığa ait olabileceğinden bile şüphelenildi

1997'de Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nden (NOAA) bilim insanları, Güney Pasifik Okyanusu'nun derinliklerinde kolay kolay unutulmayacak, gizemli bir ses kaydetti. 'Bloop' adı verilen garip sesin kökeni hakkında birçok teori ortaya atıldı. Hatta keşfedilmemiş bir deniz yaratığına ait olabileceği dahi iddia edildi. Ancak sesin kaynağı uzun yıllar çözülemedi. Ta ki 2011'e kadar...

Haber 23-12-2022 13:41

Okyanus

Okyanus Hakkındaki Haberler Mynet'te. Okyanus Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cep telefonunu okyanusa düşürdü! Tam 460 gün sonra çalışır durumda buldu

İngiltere'nin Hampshire şehrinde yaşayan 39 yaşındaki Clare Atfield cep telefonunu okyanusa düşürdü. Tam 460 gün sonra ise telefonunu bulan kadın çalışır durumda olmasıyla büyük bir şaşkınlık yaşadı. Telefonu bir köpek gezdiricisinin kıyıya vurmuş halde bulduğunu ifade eden Atfield, "Onu sonsuza kadar kaybettiğimi düşünmüştüm" dedi.

Trend 25-11-2022 09:13

İş kadını Dilek Ertek'in ölümünde 20 saat detayı! Cruise gemisinden okyanusa düşüp kaybolmuştu, cinayet şüphesi...

İş kadını Dilek Ertek'in feci şekilde ölümü arkasında sır perdesi bıraktı. Cemiyetin tanımış isimlerinden olan Ertek, Tahiti yakınlarında cruise gemisinden düşerek okyanusta kayboldu. '20 saat' detayı dikkat çekerken, cinayet şüphesi nedeniyle soruşturma başlatıldı. Ertek için 26 Ekim'den bu yana Pasifik Okyanusu'nda devam eden arama çalışmalarından ise sonuç alınamadı.

Finans 07-11-2022 13:52

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu, Manş Denizi'nden sonra Catalina Kanalı için hazır

ABD'deki zorlu parkurda Türk bayrağı açmaya hazırlanan Bengisu Avcı: "Dünyanın en zorlu 7 açık su yüzme parkurunu tamamlayan ilk Türk kadını olmak istiyorum" - "5 Eylül'ü 6 Eylül'e bağlayan gece yüzmeye başlayacağım. 9 Eylül İzmir'in kurtuluşuna çok yakın bir tarih. Dönüş tarihimde 9-10 Eylül gibi olacak, ben İzmirliyim benim için çok anlamlı bir tarih"

Yurthaber 24-08-2022 11:19