Ömer Hayyam Haberleri

Ömer Hayyam'ın Titanik'te batan ve 2. Dünya Savaşı'nda yanan Rubailer baskısının öyküsü

Bundan 110 yıl önce Ömer Hayyam'ın Rubailer kitabının mücevherlerle kaplı bir baskısı, Nisan 1912'de Londra'dan New York'a gönderildi. Titanik ile birlikte Atlantik Okyanusu'nun dibine batan kitabın büyük masraflarla ikinci bir baskısı 1930'ların sonlarında tamamlandı. Ancak bu baskı İngiltere'nin The Blitz olarak bilinen Nazi uçakları tarafından bombalandığı saldırılar sırasında yandı.

Haber 19-04-2022 04:28

İstanbul'da vatandaşlar 'gizemli' kadını konuşuyor! 5 gündür oturduğu yerden kalkmadı

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Ömer Hayyam Mahallesi'nde Afrikalı bir kadın 5 gündür aynı duvarda oturuyor. Yüzünde cerrahi maske bulunan kadın, üzerini ve yüzünü ise berber önlüğüyle örterken vatandaşlar ilgililerin duruma müdahale etmesini istedi.

Haber 24-05-2021 13:46

Ömer Hayyam kimdir ve nasıl öldü?

TRT 1'de yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde sözü geçen Ömer Hayyam’ın yaşam öyküsü vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Ömer Hayyam takvimi ve nasıl öldüğü seyircilerin kafasını kurcalayan sorulardan oldu. Peki Ömer Hayyam kimdir? Ömer Hayyam nasıl öldü ve Ömer Hayyam takvimi nedir?

Magazin 16-03-2021 17:45

Haşhaşiler tarikatının kurucusu Hasan Sabbah: Hasan Sabbah kimdir, nerede yaşamıştır? Alamut Kalesi nerede?

Haşhaşiler tarikatının lideri olan ve hayatının uzun bir bölümünü Alamut Kalesi'nde geçiren Hasan Sabbah günümüzde birçok kitaba ve filme konu oldu. Ömer Hayyam ve Nizam’ül-Mülk ile aynı dönemde yaşadığı aktarılan Hasan Sabbah'ın haşhaşiyi kullanarak kalesini uzun yıllar fedaileri ile birlikte

Haber 23-02-2021 14:57

Ömer Hayyam

Ömer Hayyam Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Ömer Hayyam Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.