Seyyanen Zam Kimlere Verilecek Haberleri

Memur zammı 3 tabloda netleşti! Öğretmen, polis, hemşire... Seyyanen zam da 'tasarruf'a takıldı

Memur maaşı zammı ile memur emekli zammı için 4 aylık enflasyon farkı netleşti. 6 aylık enflasyon tahminleri de nihai rakama son 2 veri kala şekillenmeye başladı. Peki en düşük memur ve memur emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, "Kamu harcamalarında kısıtlamalara gidildi. Tüm bunların tablosuna baktığımızda zam oranları beklentinin altında kalabilir" dedi. İşte Merkez Bankası’nın verdiği ipucu ile yeni memur maaşı tablosu ve haberin detayları…

Finans 2024-05-11 15:41:23

‘Hükümet çevresinden baskı var’ dedi: En düşük emekli maaşı ve asgari ücret için zam kulisini açıkladı: SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 'Anayasa ihlal ediliyor, 3-4 bin TL…’

En düşük emekli maaşı ne olacak? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? soruları Temmuz ayının yaklaşması ile milyonların en çok merak ettiği konular arasındaki yerini aldı. 4 aylık enflasyon yüzde 18,72 olurken rakamın Temmuz’da yüzde 25’e ulaşması bekleniyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş emekli zammı ve asgari ücret için kulis bilgisini paylaştı. Emekliye seyyanen zamda 3-4 bin TL rakamı öne çıktı. Asgari ücrette ise ‘anayasa ihlali’ detayı dikkat çekti.

Finans 2024-05-08 10:47:11

Memura seyyanen zam devam edecek mi? Emekliye farklı çalışana farklı tarife: ‘Refah payı beklemiyorum…’

Memur maaş zammı Nisan ayı enflasyonu sonrasında iyiden iyiye netleşmeye başladı. 4 aylık memur enflasyon farkı ortaya çıktı. 6 aylık enflasyon tahminlerine göre de Temmuz 2024 zammı şekillendi. Son enflasyona göre ve 6 aylık tahmine göre hesaplama yapıldı. Peki en düşük memur emekli zammı ve memur maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Memura refah payı gelecek mi? Seyyanen zam devam edecek mi? Konuya ilişkin değerlendirme Ekonomist Muhammet Bayram’dan geldi.

Finans 2024-05-08 08:26:01

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Bayram ikramiyelerine zam talebi! Meclis'te kanun teklifi verildi... 'En az asgari ücret tutarında...'

Milyonlarca emeklinin temmuz öncesi seyyanen zam hayalleri suya düştü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasıyla kapıları kapattı. Kurban Bayramı yaklaşırken bayram ikramiyelerinin artırılmasına yönelik Meclis'e kanun teklifi verildi.

Finans 2024-04-26 13:34:11

Cevdet Yılmaz 'hazırlıklar var' diyerek sinyali verdi! Emeklilerle ilgili yeni çalışma! Kök maaş ve en düşük emekli aylığı detayı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarının ardından temmuz öncesi seyyanen zam hayalleri suya düşerken hükümet kanadından emekliler için yeni çalışma sinyali ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Hazırlıklarımız var" dediği yeni çalışmada emeklileri neler bekliyor?

Finans 23-04-24 09:54

En düşük emekli maaşı 17 bin lira olmayacak ama… Bakan Işıkhan, ‘15-20 gün içinde açıklayacağız’ diyerek duyurdu: Seyyanen zam değil bölgesel destek

Emekli zammı için en net açıklamalardan birisi dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. ‘Emekli maaşı zammı yüzdesel olacak’ diyen Bakan Işıkhan, aylıkların asgari ücret seviyesine yükseltilmeyeceğini açıkladı. Emekliye seyyanen zam beklenirken en düşük emekli maaşı alanlar için hükümetin planı ortaya çıktı. Çalışmalar hızlanırken bölgesel destek formülü gündeme geldi. Bakan Işıkhan, ’15-20 gün içinde açıklayacağız’ diyerek duyurdu.

Finans 18-04-24 08:12

SON DAKİKA: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emekli zammı için ipucu: ‘Her türlü popülist adımdan uzak duracağız’

Son dakika: Emekli zammı Temmuz ayında yeniden belirlenecek. Milyonlar şimdiden zam hesabı yaparken tahminler yüzde 24-25 artış olacağı yönünde. Emekliye zamda ise refah payı, kök maaşa seyyanen zam ve taban maaşın artırılması formülleri gündemde. Emekli maaşı tablosu yavaş yavaş şekillenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan dikkat çeken bir mesaj geldi. Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında, ‘Her türlü popülist adımdan uzak duracağız’ dedi. Peki en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Finans 17-04-24 08:48

Kademeli emeklilik bekleyene kötü haber! Canlı yayında asgari ücret, emekliye seyyanen zam ve EYT için dikkat çeken sözler: 'Sağa sola para dağıtamayız'

Sözcü TV ekranlarında Hazine Bakanlığı’ndaki bazı yetkililerle olan konuşmalarını aktaran Gazeteci Özlem Akarsu Çelik asgari ücret, emekli zammı ve EYT ile ilgili dikkat çeken bilgileri paylaştı. Akarsu Çelik, Merkez Bankası’nın hükümete açık mektubunu anımsatarak asgari ücrete ara zamma sıcak bakılmadığını dile getirdi. Emekliye seyyanen zammın bütçeye yükünü açıkladı. Yetkililerin kademeli emeklilik için örnek teşkil eden EYT’den ise ‘büyük bir hata’ olarak bahsettiğini belirtti.

Finans 09-04-24 08:47

İhale yasası, kamuda tasarruf... Mehmet Şimşek 'ek ödeneğe' kapıyı sert kapattı: Kimse bunun için bana gelmesin

2024'te emekliler seyyanen zam beklentisine kavuşamamış, bunun etkisinin sandık sonuçlarına da fazlasıyla yansıdığı gündeme gelmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden önce emeklilere yönelik bir adımı görüştüğü de konuşuluyordu. Mehmet Şimşek'in son olarak tasarruf konusunda çok net sözler sarf edip "Kimse ek ödenek için bana gelmesin" dediği öne sürüldü.

Finans 09-04-24 08:33

Özel bankalardan emekli promosyonu hamlesi! En yüksek tutar değişti... 'Yüzde 50 artış daha gelebilir'

Emekliler, seçim öncesi seyyanen zam hayalleri suya düşerken gözünü bankaların verdiği emekli maaşı promosyonuna çevirdi. Kamu bankalarının ardından özel bankalar da promosyon artışına gitti. En yüksek tutar ne oldu? Daha da artış gelir mi?

Finans 02-04-24 07:54

Bakan duyurdu: Emeklilere yüzde 10 indirim uygulanacak

Emeklilere seyyanen zam, bayram ikramiyeleri ve promosyonlar gündemdeyken 2024 Emekliler Yılı kapsamında bir düzenleyi de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu duyurdu. Uraloğlu, bakanlığa ait trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini söyledi.

Finans 29-03-24 14:30

Emeklinin gözü seyyanen zamdaydı: Erdoğan'dan açıklama geldi! Temmuz ayını işaret etti

Seçimlere günler kala milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zamdaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına ilişkin açıklama geldi. Erdoğan, "Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız" diyerek seyyanen zam iddialarına son noktayı koydu.

Finans 28-03-24 14:13

Zam haberi almayan emeklilere milletvekilinden 'ek iş' tavsiyesi! 1980'li yılları örnek gösterdi: Sadece devletten beklemek yerine...

Son olarak seyyanen zam hayalleri yıkılan emeklilere MHP'li milletvekili Ramazan Kaşlı'dan tavsiye geldi. Emeklilere 'ek iş' yapabileceklerini salık veren Kaşlı tavsiyesinde 1980'li yılları örnek gösterdi, bir de "sadece devletten beklemek yerine" vurgusu yaptı.

Finans 26-03-24 15:19

Milyonlar bekliyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan emekliye zam açıklaması: İkinci 6 ayda da....

Milyonlarca emeklinin gözü seçim öncesi seyyanen zam haberlerindeyken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan emekli maaşları için yeni bir açıklama geldi. Emekli maaşlarına zam geliyor mu? İşte detaylar...

Finans 26-03-24 13:55

'Yüzde 15, 20, 25...' SGK uzmanından asgari ücret için dikkat çeken 'ara zam' iddiası! Oran verdi, Yüksek ihtimal...

Seçim öncesi emekliler seyyanen zam beklerken çalışanların da gözü asgari ücrete yapılacak ara zamda. Asgari ücrete ara zam ihtimalleri neler? Yapılırsa oranlar ve maaşlar ne olur? Dikkat çeken açıklama geldi.

Finans 26-03-24 07:27

Emeklilerin hayallerini yıkacak açıklama! Seyyanen zam iddialarına AK Parti son noktayı koydu: Zam söz konusu değil, böyle bir çalışma yok

2024 yılı itibarıyla emekli maaşlarına yüzde 49,5 oranında zam yapılmış bu oran beklentilerin altında kalmıştı. Emekli maaşlarıyla ilgili seyyanen zam iddiaları ise son günlerde kamuoyunda kendine geniş bir yer bulmuştu. Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran haberlerin ardından bu kez hayal kırıklığı yaratacak açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler 'seyyanen zam' iddialarıyla ilgili net konuştu. İşte detaylar...

Finans 25-03-24 11:52

Emekliye Nisan'da, asgari ücrete Temmuz'da zam mı var? AK Partili Akbaşoğlu canlı yayında açıkladı: Yeni adımlar atacağız

Milyonlarca emekli, maaşlarına seyyanen zam yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta sonu programlarını yakından takip etmiş, ancak beklenen 'müjde' gelmemişti. Seçimlere 1 hafta kala maaş zammı için açıklama bekleyen emeklilere bekledikleri haber ise AK Partili Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Tarih veren Akbaşoğlu 'Seçimlerin ardından Meclis açıldığında gündemimiz emekli olacak' dedi. Akbaşoğlu'nun çalışanlarla ilgili sözleri de "Temmuz'da asgari ücrete zam mı var?" sorusunu akıllara getirdi.

Finans 25-03-24 06:49

Emeklilere seyyanen zam müjdesi gelecek mi? Gözler Erdoğan'a çevrildi! İkramiye, promosyon, 2008 detayı... SGK Uzmanı tek tek anlattı!

Seçime bir hafta kala emeklilerin heyecanlandıran açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün katılacağı İstanbul mitingini işaret etti. Akbaşoğlu, emeklilere yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını açıkladı. Akbaşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın İstanbul'daki mitingini iyi dinleyin" dedi. SGK Uzmanı seyyanen zam, ikramiye, promosyon ve emeklilikte 2008 detayını tek tek anlattı.

Finans 24-03-24 07:44

Seyyanen zam iddiaları konuşulurken emeklileri heyecanlandıran açıklama geldi! Cumhurbaşkanımızı bugün de yarın da dikkatle dinleyelim

Türkiye yerel seçimlerle birlikte emekli maaşlarını konuşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara mitinginde seyyanen zam açıklaması yapacağı iddia edilmişti. Bugün de AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan milyonları heyecanlandıran açıklama geldi. Emekli maaşı düzenlemeleriyle ilgili konuşan Akbaşoğlu mitingleri kastederek, "Cumhurbaşkanımızı bugün de yarın da dikkatli dinleyelim." dedi.

Finans 23-03-24 12:35

Emekliye ‘son’ seyyanen zam! Gözler yarına çevrilmişti: Temmuz’da yeni emekli maaşı sistemi yolda

Emekliler için yeni düzenlemeler yolda! Seyyanen zam beklentileri için gözler yarınki AK Parti Ankara Mitingi’ne çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliye müjde vereceği iddia ediliyor. Ancak uzmanlar Temmuz’da emekli maaşı sisteminin değişeceğini ve kök aylık-taban maaş farkının ortadan kalkacağını söyledi. Bu düzenlemenin gelmesi halinde emekliye seyyanen zam yeni süreçte sona erecek. Emekli maaşları prim gün sayısına göre daha da artacak.

Finans 22-03-24 11:25

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? HAK-İŞ'ten önemli açıklama, enflasyon işaret edildi

Seçim öncesi çalışan ve emekli kesimin gündeminde ara zam var. Emekliler seyyanen zam beklentisindeyken, çalışanlar da asgari ücrete ara zam bekliyor. HAK-İŞ'ten önemli açıklama yapıldı. Enflasyon ve fiyat artışları işaret edildi. Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Finans 21-03-24 09:35

Tarih 23 Mart, rakam 5 bin TL! Seçim öncesi emekliye seyyanen zam mı geliyor? AK Parti'den açıklamalar peş peşe geldi, gözler Erdoğan'a çevrildi: Sürpriz olabilir!

Emekliye seyyanen zam iddiaları iyiden iyiye arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili mesajları ve AK Parti cephesinden gelen peş peşe yeni açıklamalar zam beklentilerini artırdı. Gazeteci Fatih Portakal da "Bir sürpriz olabilir. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyyanen zam açıklayabilir." ifadelerini kullandı. Kulislerde ise 'Emekliye 5 bin TL seyyanen zam yapılacak' söylentileri dillendirilmeye başlandı. Tüm gözler 23 Mart'ta yapılacak açıklamaya çevrildi.

Finans 21-03-24 07:34

Emeklilere seyyanen zam söylentileri kulislerin 1 numaralı gündemi oldu! Akşener 'arkadaşımdan duydum' dedi rakam vererek açıkladı: Emekliler ayağa kalkar

2024 Ocak ayı itibarıyla emeklilere verilen zam yüzleri güldürmedi. Hal böyle olunca hem vatandaşlar hem siyasetçiler emekli maaşlarındaki düşüklüğü dillerinden düşürmedi. Bugün gelen bir haber ise emeklileri heyecanlandırırken kulisleri de hareketlendi. Seyyanen zam iddiası sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener de 'Arkadaşımdan duydum' diyerek tartışmalara katıldı. Rakam veren Akşener 'emekliler ayağa kalkar" dedi. İşte detaylar...

Finans 20-03-24 19:37

Emekliye seyyanen zamda ‘Cumartesi’ sürprizi: AK Parti Genel sekreteri ‘çalışmalar başladı, konu masada’ dedi: Erdoğan’dan son dakika ek zam açıklaması gelebilir!

Son dakika haberleri… Emekli zammı için bir yandan Temmuz 2024 hesapları yapılırken bir yandan da seçim öncesi seyyanen zam talepleri gelmeye devam ediyor. Emekliye seyyanen zam için bugün ortaya atılan iddia milyonlarda heyecan yaratırken son dakika açıklaması Ankara’dan geldi. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin emekliye müjde gibi haberi duyurdu. Seyyanen zam Erdoğan’ın masasında, çalışmalar başladı!

Finans 20-03-24 14:59

Emekli kart uygulaması o ilde başladı! İndirimlerden yararlanacaklar

Milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam açıklamasındayken 'Emekliler Yılı'nda yeni destek paketlerinin de hazırlıkları sürüyor. En düşük emekli maaşı alan emekliler için 'Emekli Kart' düzenlemesinin yolda olduğu belirtilirken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde uygulama başladı.

Finans 20-03-24 12:56

Emeklinin gözü kulağı zamda! Seçim öncesi AK Partili adayın sözleri emeklileri heyecanlandırdı: 'Cumhurbaşkanımız iyileştirme yapacak'

Emeklilere zam sürprizi mi geliyor? Milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam haberindeyken AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Altınok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini anlatarak, emekliler için iyileştirme yapılacağı sinyalini verdi.

Finans 20-03-24 10:16

Emekliye seyyanen zamda ‘sosyal yardım’ formülü! En düşük emekli maaşı 17.002 liraya tamamlanacak: Şartlar ve tarih için dikkat çeken iddia

Emekli maaşı zammı Ocak 2024’te artmış ama yeterli bulunmamıştı. Milyonlarca kişi emekliye seyyanen zam talebinde bulunurken kulislere yansıyan iddia sonrası formül ortaya çıktı. Buna göre emekli zammı için sosyal yardımlara ayrılan 498 milyar liralık ödeneğin kullanılacağı belirtildi. En düşük emekli maaşı alanların belirli şartları karşılaması halinde sosyal yardımlarla hane toplam gelirinin asgari ücrete yani 17.002 liraya yükseltilecek iddia edildi.

Finans 18-03-24 11:10

Meral Akşener tek tek sıraladı! Emekli maaşı, 100 bin öğretmen ataması, mülakat...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, esnaf ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamasıyla ilgili konuşan Akşener, "100 bin öğretmenin seçime kadar derhal atanmasını talep ediyorum" dedi. Emekli maaşlarına da değinen Akşener, "Emekler için de diyoruz ki bu bayramda 3 bin lira yerine 7 bin lira verin. 11 bin lira seyyanen zam yapın ve en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun" dedi. Akşener ayrıca, "Mülakat mutlaka kalkmalı. Orada da dürüstlüğün olduğuna kimse inanmıyor” dedi.

Haber 17-03-24 15:59

Emekliye seyyanen zamda SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Erdoğan'ı işaret etti, yeni tarihi verdi! 'Son dakika açıklama gelebilir'

SSK ve Bağkur emeklilerinin gözü seçim öncesi açıklanacak seyyanen zamda. Şubat ayı enflasyonu da beklentileri aşarken emeklilerin zam oranları da enflasyon karşısında eridi. Emekliler, "Seyyanen zam gelecek mi?" sorusuna yanıt arıyor.

Finans 17-03-24 07:44

Emekliye seyyanen zamda yeni kulis! SGK Uzmanı İsa Karakaş çok yakın olan o tarihi açıkladı: ‘Tamamen tersine dönebilir…’

Emekliye seyyanen zam var mı? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Kademeli emeklilikte son dakika gelişmeleri neler? SGK Başuzmanı İsa Karakaş Ankara’dan son kulis bilgilerini anlattı. Karakaş, seyyanen zam ile ilgili son haftaya dikkat çekerek, "Emeklilere benim öngörüm seçim gününe kadar bir düzenleme yapılabilir yönünde” dedi. 2000-2008 arası kademeli emeklilik bekleyenler için de SGK’yı işaret etti.

Finans 16-03-24 07:58

Emekliye seyyanen zam, bayram ikramiyesi derken bu formül ilk kez ortaya çıktı! 'Emekli kart' yolda!

Milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam açıklamasındayken 'Emekliler Yılı'nda yeni destek paketlerinin de hazırlıkları sürüyor. En düşük emekli maaşı alan emekliler için 'Emekli Kart' düzenlemesi yolda. Peki bu destekten kimler yararlanabilecek, işte detaylar...

Finans 15-03-24 08:43

Vatandaştan Bakan Koca’ya zor soru: Emekliye seyyanen zam bekleyenler dikkat! ‘Reis gereğini yapacak…’

Emekliye seyyanen zam beklentisi yerel seçimler öncesi artarken açıklamalar Temmuz ayında yapılacak enflasyon zammını işaret etmişti. Ancak milyonlarca emekli umutlu bekleyişini sürdürürken yeni bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir vatandaşın emekli maaşı zammı diyaloğu dikkat çekti. ‘Emeklilerin durumu ne olacak?’ diye sorun vatandaşa Bakan Koca ‘Reis gereğini yapacak’ diye yanıt verdi.

Finans 14-03-24 08:22

En düşük emekli maaşında Nisan ayının sırrı! SGK Uzmanı Murat Bal rakam vererek anlattı: 2 bin liralık dokunuş…

Seçim öncesi emekliler arasında maaşlara seyyanen zam talepleri yükseliyor. Hükümetin ise bu konuda hangi adımları atacağı merak konusu olurken SGK Uzmanı Murat Bal, en düşük emekli maaşı dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye seyyanen zam gelecek mi, ne zaman? Nisan ayı detayı dikkat çekerken yeni emekli maaşı tablosu ortaya çıktı. İşte detaylar…

Finans 13-03-24 10:50

Emeklilere seyyanen zam için SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan çarpıcı açıklama: Anketleri işaret etti: Her an...

Emeklilerin seyyanen zam beklentisi gündemdeki yerini koruyor. Emekli maaşlarına ve ikramiyeye verilen zam emeklileri mutlu etmedi. Bayram ikramiyelerinin 3 bin TL'ye çıkarılması kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından emeklilerin gözü seyyanen zamma çevrildi. Hükümet yetkililerin açıklamaları merakla takip edilirken seçim öncesi seyyanen zam gelmesi ihtimali ne?

Finans 12-03-24 10:01

SSK, Bağkur emeklisine zamda yeni tablo! SGK Uzmanı kuruş kuruş böyle hesapladı: 'Yöntem değişmeseydi en düşük emekli maaşı...'

SSK, Bağkur ve memur emeklileri için seçimler öncesi seyyanen zam gündemdeyken şubat ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla temmuz hesabı da başladı. Emekliler temmuzda ne kadar zam alacak, en düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Maaş hesabından aylık bağlama oranı detayı...

Finans 10-03-24 08:44

Asgari ücrete ve emekliye ek zam var mı? Milyonların beklediği açıklama Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi

Seçim öncesi çalışan ve emekli kesimin gündeminde ara zam var. Çalışanlar asgari ücrete ara zam beklentisindeyken, emekliler de maaşlarına seyyanen zam istiyor. Peki hükümetin bu konuda çalışmaları var. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi.

Finans 10-03-24 07:51

Refah payı da listede! Emeklilere destek paketi Meclis'e geliyor: İşte gündemdeki 7 başlık

Seyyanen zam gündemdeyken milyonlarca emekliyi ilgilendiren düzenleme Meclis gündemine geliyor. Nisan başında açılması beklenen Meclis'te emekli düzenlemesine öncelik verilmesi bekleniyor. Emeklilere destek paketinin içeriğinde ne var? İşte 7 başlıkta emekli destek paketi...

Finans 08-03-24 10:13

Asgari ücrete ara zam iddiası! Kulisler hareketlendi, AK Partili ismin açıklamasına dikkat çekti!

Seçimler öncesi emeklilere seyyanen zam iddiaları tartışılırken bir yandan da asgari ücrete temmuz ayında ara zam beklentisi oluştu. Çalışanlar yapılan açıklamaları merakla takip ederken "Asgari ücrete temmuz ayında zam gelir mi? Kulis bilgileri neler?" sorularına yanıt aranıyor.

Finans 08-03-24 07:37

Emekli maaşına seyyanen zam beklerken SGK rakam açıkladı: EYT’de korkulan olmadı! Emekli aylığı ödemeleri 1,4 trilyon lirayı aştı

EYT’den kaynaklı 2,1 milyon artan emekli sayısına rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) korkulan etkiyi yaratmadı. Asgari ücrete 2023 yılında yapılan zamlar Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) prim gelirlerinin aynı oranda artmasını sağladı. Hem emekli sayısındaki yaklaşık 2,1 milyon kişilik artış, hem de ocak ve temmuz aylarında normal artışın üzerine ilave zam yapılması nedeniyle 2023 yılı emekli aylığı ödemeleri 1 trilyon 408,6 milyar liraya ulaştı.

Finans 07-03-24 11:20

Cüneyt Özdemir'den ses getiren emekli maaşı çıkışı: 'Bu dediğimi unutmayın' dedi rakam vererek tepki gösterdi: Atıyor, sallıyor

Emekli maaşları gündem olmaya devam ediyor. 2024 yılının emekli maaşlarının belli olmasından bu yana kimi emekliler ek zam istiyor kimi seyyanen zam istiyor. Konu geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemindeydi. Sadece hükümet değil yerel seçim vaatleri arasında da emekli vaatleri dikkat çekiyor. Gazeteci Cüneyt Özdemir'de emekli maaşlarına değinerek, "Kim çıkıp ona 10.000 lira vereceğim buna 5.000 lira vereceğim derse gerçekçi değil, atıyor" dedi.

Finans 05-03-24 10:14

Asgari ücrette ara zam beklentisi! SGK Uzmanı, Yüzde 100 diyerek duyurdu, prim artışına dikkat çekti!

Seçimler öncesi emeklilere seyyanen zam iddiaları tartışılırken bir yandan da asgari ücrete temmuz ayında ara zam beklentisi oluştu. Asgari ücrete temmuz ayında zam gelir mi? Kulis bilgileri neler? SGK Uzmanı İsmail Sevinç tek tek anlattı.

Finans 03-03-24 07:53

Emekliye seyyanen zam gelecek mi? Özgür Erdursun 'Bence yapılacaktır' deyip açıkladı! 'Sadece seyyanen artışla bu iş olmaz, yapılması gereken...'

Milyonlarca emeklinin gündemindeki en önemli konulardan bir tanesi "Emekliye seyyanen zam gelecek mi?" sorusu. Bu konu siyasette de sıkça kendine yer bulurken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun'dan da çarpıcı açıklamalar geldi. Seyyanen artış için "zorunlu bir ihtiyaç" ifadelerini kullanan Erdursun, "Sadece seyyanen artışla bu iş olmaz" diyerek şu anda yapılması gerektiğini düşündüklerini sıraladı.

Finans 01-03-24 17:38

Yeni emeklilerin maaşına milli gelir ayarı! Aylıklar yeniden hesaplanacak, ilave zam geliyor

Seçim öncesi emeklilerin seyyanen zam beklentileri sürerken dün Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 büyüme rakamlarını açıkladı. Milli gelirde yaşanan artış sonrası 2024 yılında emekli olanların aylıklarına da güncelleme gelecek. Aylıklara ilave zam yapılacak. Peki zamlar ne zaman yansıyacak, artış oranları ne olacak? İşte haberin detayları...

Finans 01-03-24 11:21

Emekliye seyyanen zamda Erdoğan noktayı koydu! Gazeteci Fatih Altaylı ve Fatih Portakal’dan dikkat çeken yorum: ‘Emekliye, memura para vermezlerse sorun çözülür’

Emekli maaşı zammı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maliyet hesabı yaparak seyyanen zam çağrılarına olumsuz yanıt verdi. Gazeteci Fatih Altaylı ve Fatih Portakal emekliye seyyanen zam için çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Altaylı, “Emeklileri öldürürsek açlıktan enflasyonla mücadelede başarılı olmuş olabiliriz. Memurlara da hiç para vermezlerse, maaş da ödenmezse sonunda sorun çözülür” dedi. Fatih Portakal, AK Parti’de erimenin emekliler arasında yüzde 30 olduğunu söyledi.

Finans 29-02-24 07:47

Son dakika | Emekli maaşı zammı çağrılarına Erdoğan'dan yanıt geldi! Tüm bütçeyi aktarsak bile ucu ucuna ya kurtarıyor ya kurtarmıyor

Son dakika haberi: Emekli maaşı seyyanen zam çağrılarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Birileri çıkıp emeklileri tahrik ediyor" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Erdoğan, "Eğitime, sağlığa tek kuruş harcamadan tüm bütçeyi buraya aktarsak ucu ucuna ya kurtarıyor ya kurtarmıyor" diyerek emekli maaşı zammı çağrılarına yanıt verdi.

Finans 28-02-24 14:38

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten emeklilere seyyanen zam ve erken emeklilik sorusuna yanıt

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalar yaptı. Çelik bir gazetecinin kademeli emeklilik ve emeklilere seyyanen zam konusuyla ilgili bir sorusuna ise "Bugünkü MYK'da bu konularla ilgili somut olarak bir değerlendirme gerçekleşmedi. Çalışma Bakanlığımızın emeklilik meselesinde çalışmalarını takip etmek gerekir." dedi.

Haber 26-02-24 18:38

Emekliye Bayram İkramiyesi yarın Meclis'te! Seyyanen zamda 'çok gizli kulis bilgisi'ni açıkladılar: Özgür Erdursun ve Ekrem Açıkel tarih verdi

Emekliye seyyanen zam milyonların gündemindeki sıcaklığını korurken uzmanlardan kulis bilgileri peşi sıra geldi! SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekliye ek zam için Mart ayını işaret etti. Seyyanen zamda rakamı açıkladı. Gazeteci Ekrem Açıkel de, “Ankara’da çok gizli tutulan kulis” diyerek emekli maaşına seyyanen zam yapılamayacaksa bayram ikramiyelerinin 5 bin liraya yükseltilmesi ihtimali olduğunu dile getirdi. Şimdi ise gözler yarınki Meclis Genel Kurulu’nda…

Finans 26-02-24 14:06

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan emekli maaşı çıkışı: Rakam verildi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması gerektiğini söyledi. Yalçın seyyanen zam talep etti.

Finans 25-02-24 08:10

Cem Küçük’ten emekliye seyyanen zam için çarpıcı açıklama: 'Sandığı bekliyorlar’ mesajı: ‘Emeklilerden uyarı alacak ama…’

Emekliye seyyanen zam milyonların sıcak gündemindeki yerini koruyor. En düşük emekli maaşının yeterli bulunmaması üzerine seçim öncesi emekliye ek zam beklentisi artarken Gazeteci Cem Küçük’ten çok çarpıcı bir değerlendirme geldi. “AK Parti emeklilik meselesini iyi yönetemedi” diyen Küçük, “AK Parti'nin yine Anadolu'yu kazanacağını ama emeklilerden bir uyarı alacağını düşünüyorum. İnsanlar AK Parti'ye tepki gösteriyor diye oyunu gidip muhalefete vermeyecek” ifadelerini kullandı.

Finans 24-02-24 15:37