Sırt Ağrısı Haberleri

Ünlü estetikçi uyardı: Göğüs büyüklüğü ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, "Ortaya çıkan bu büyük meme, bu ağırlık vücudun dengesini bozar. Vücudun aksını bozar. Kadınlarda büyük göğüsler sırt ağrısı, bel ağrısı, hijyen problemleri, boyun ve bel fıtığı gibi ameliyatlara kadar zaman zaman gidebilen ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir" dedi.

Kadin 17-02-2024 15:24

Büyük göğüslerine gelen yorumlara cevap verdi! Dışarıdayken işime yarıyor

Büyük göğüslü kadınlar genellikle yaşadıkları sırt ağrıları ve istediği kıyafetleri bulamama sorunları nedeniyle göğüs küçültme ameliyatı oluyor. Ancak bazı kadın büyük göğüslü olmanın ayrıcalık olduğunu belirterek bu konudaki avantajları paylaşıyor. TikTok'ta göğüslerine gelen yorumları cevaplayan bir kadın dekoltesinden taşan göğüslerinin işine yaradığını paylaştı.

Kadin 23-05-2023 14:18

Devasa büyük göğüslerine gelen sırt ağrısı sorularına tepki gösterdi! Bununla gurur duyuyorum

Büyük göğüslerin çeşitli sağlık sorunlarına neden olabildiği biliniyor. En sık yaşanan problemler arasında bulunan sırt ağrıları kadınlar için işkenceye dönüşebiliyor. Ancak büyük göğüsler üzerine yapılan yorumlar kadınların kendini kötü hissetmesine sebep olabiliyor. TikTok'ta büyük göğüslerine gelen sırt ağrısı yorumlarına sinirlenen bir kadın bu konudaki düşüncelerini paylaştı.

Kadin 29-03-2023 15:26

Midesine kadar sarkan büyük göğüslerinin çözümünü Türkiye'de buldu! İki sütyen takmak zorunda kalıyordu...

Büyük göğüslü kadınlar hem sosyal hem de sağlık açısından birçok problem yaşıyorlar. Rahatsız edici bakışlara ve dayanılmaz sırt ağrılarına neden olan büyük göğüsleri küçültmek için birçok kadın meme küçültme ameliyatı oluyor. Ergenliğinden beri midesine kadar sarkan göğüsleriyle baş etmek zorunda kalan Phoebe, büyük göğüslerini küçültmenin çaresini Türkiye'de buldu.

Kadin 27-03-2023 09:45

Sırt Ağrısı

Sırt Ağrısı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sırt Ağrısı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sırt ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Sırt ağrısı için bitkisel çözümler nelerdir, evde sırt ağrısı için ne yapılabilir?

Yaralanmalar, ani bir hareket yapma ya da ağır bir yük kaldırma gibi durumlardan ötürü sırt ağrısı oluşabilir. Bununla birlikte soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarla hamilelik döneminde de sırt ağrısı yaygın olarak yaşanır. Sırt ağrısına çözüm arayan bir kişi öncelikle uzman doktora başvurmalıdır. Tedavi sürecinde uzmanlar tarafından belirtilen plana uyulurken bununla beraber çeşitli doğal çözümler de uygulanabilir. Peki, sırt ağrısı için evde doğal yollarla neler yapılabilir?

Haber 27-02-2023 17:05

Kineziterapi sırt ağrısına iyi gelir mi, tedavi edilebilir mi? Sırt ağrısı tedavisinde kineziterapi faydaları nelerdir?

Son dönemlerde pek çok hastalığın doğrudan veya dolaylı olarak tedavisinde kineziterapi isimli bir fizyoterapi yöntemi kullanılmaya başlanmıştır. Bu tedavi yöntemi yetişkinlerin ve çocukların hayat standartlarını yükseltmeyi amaçlamaktadır. Peki, omurga eğriliği, iltihaplı romatizma ve bel fıtığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan kineziterapi ile sırt ağrısı tedavi edilebilir mi?

Haber 17-02-2023 10:55

Göğüslerini açtığı için saygı duyulmayacağını söylüyorlar! Onları örtersem kilolu görünürüm

Büyük göğüs birçok kadının hayali olsa da büyük göğüslere sahip kadınlar çeşitli problemler yaşayabiliyor. Bedenleri zayıf olsa bile kilolu görünüme neden olan büyük göğüs problemini çözmek için dekolte giymeyi tercih eden bir kadın yaşadığı problemleri paylaştı.

Kadin 05-02-2023 14:56

Sessiz katilin ilk belirtisi: Yaşanan ağrıyı önemsiz görmeyin! Hemen doktora başvurun

Gün içerisinde vücudumuzun çeşitli yerlerinde ağrılar yaşayabiliyoruz. Bu ağrılar genellikle yorgunluktan ve duruş bozukluğundan meydana gelse de uzun süreli ağrılar çeşitli hastalıkların belirtisi olabiliyor. Sessiz katil olarak bilinen tehlikeli hastalığın ilk belirtisinin vücudun belirli bölgelerindeki ağrılar olduğu ortaya çıktı.

Haber 06-01-2023 17:34

Göğüs küçültme ameliyatından sonra eski kıyafetlerini denedi! Çok daha genç görünüyorsun

Göğüs küçültme ve büyütme ameliyatları kadınlar arasında en sık yaptırılan estetik operasyonlar arasında bulunuyor. Büyük göğüslere sahip kadınlar büyük göğüsün dayanılmaz sırt ağrılarına sebep olduğunu belirterek göğüs küçültme ameliyatı oluyorlar. Göğüs küçültme ameliyatı olan bir kadın TikTok hesabı üzerinden paylaştığı videoda eski kıyafetlerini deneyerek ameliyattan sonra değişen görünümünü gösterdi.

Kadin 23-12-2022 10:36

Her şey sırt ağrısıyla başladı! Safra kesesinden tam 382 taş çıkartıldı... Görenler inanamıyor

Safra kesesi taşı oldukça ağrılı sonuçlara neden olabilen rahatsızlıklardandır. Kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülür. Safra kesesinde biriken taşlar birden fazla olabilir. Safra kesesi taşını teşhis etmek zor olabilir. Hindistan'da yaşayan bir kadın yaşadığı uzun süreli sırt ağrısı nedeniyle doktora başvurdu. Doktorda safra kesesinden 382 tane taş çıkartıldı.

Haber 22-12-2022 08:55

Milyonda bir görülüyor! Sendromu nedeniyle bir anda heykele dönüşerek yere düşüyor

Dünyada çok şaşırtıcı hastalıklar bulunuyor. Nadiren görülen bazı hastalıklar tüm yaşamı etkisi altına alarak oldukça olumsuz durumlara neden olabiliyor. Ünlü şarkıcı Celine Dion, hayranlarına yaptığı açıklamada Katı Kişi Sendromu yaşadığını belirtmişti. Milyonda bir görülen bu hastalığa sahip olan Karen Long yaşadığı zorlukları anlattı.

Haber 15-12-2022 15:56

Göğüslerim o kadar büyüktü ki nefes alamıyordum 100 Beden göğsü nedeniyle cinselleştirildiğini paylaştı

Göğüs ölçüleri çeşitli nedenlere göre farklılık gösteriyor. Birçok kadın büyük göğüslere sahip olmanın hayalini kursa da çok büyük göğüsler günlük hayatta çeşitli problemlere yol açıyor. Hayatını 100 beden göğsüyle yaşamak zorunda kaldığını paylaşan kadın yaşadığı zorlukları anlattı.

Kadin 23-11-2022 16:36

Sırt ağrısının aklınıza bile gelmeyecek 3 kritik nedeni

Sırt ağrısının onlarca nedeni olabilir. Bunların arasında en çok dikkat edilmesi gereken ise kanser şüphesidir. Çünkü sırt ağrısı 3 farklı kanser türünün ilk sinyali olabilir. Mesane kanseri, akciğer kanseri veya omurilik kanseri yaşanılan sırt ağrısıyla ortaya çıkabilir. Her sırt ağrısı kanser değildir ancak dikkate alınarak, doktora gidip kontrol edilmelidir. Kanser taraması yaptırarak sağlığınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Unutmayın ki; kanserde erken teşhis hayat kurtarır.

Haber 19-11-2022 10:03

Sakın önemsiz görmeyin! Her şey üşümeyle başladı... Kanser olduğunu öğrendi

Kanserin çok çeşitli belirtileri görülebiliyor. Kanserin türüne göre belirtileri farklılık gösteriyor. Bazı kanser türleri var ki sinsice ilerleyerek tüm vücudu sarıyor. Günlük hayatta görmezden gelinen birçok problem kanser belirtisi olabiliyor. Üşüdüğü için doktora giden bir adam 4.evre kanser olduğunu öğrendi.

Haber 16-11-2022 16:17

Firavun bile çok değer veriyordu, işte İbn-i Sina'nın şifa dağıtan o tavsiyesi! Ne ağrı kalır ne de...

İbn-i Sina asırlar önce verdiği tavsiyeler günümüze ışık tutuyor. Tıp alanında yaptığı kürler ve öneriler tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor ve okullarda okutuluyor. İslamiyet'in en önemli alimlerinden olan İbn-i Sina'nın doğal antibiyotik tavsiyesi hem hastalıklardan koruyor hem de ağrıları geçiriyor.

Haber 27-10-2022 15:00

TikTok'ta büyük göğüslerinden dolayı çektiği acıları anlattı! Yıllar sonra kambur kalacak

Büyük göğüslerin daha çekici olduğu düşünülse de büyük memeli kadınlar memelerinin büyüklüğünden dolayı çektikleri acıları belirtiyorlar. Meme büyütme ameliyatı gibi meme küçültme ameliyatı da en sık yapılan operasyonlar arasında bulunuyor. TikTok hesabında büyük göğüslerinin verdiği sorunları anlatan Ariel Lathon, birçok kadın tarafından desteklendi.

Kadin 17-10-2022 08:41

Uzmanından sırt ağrısı uyarısı

Medicana Çamlıca Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Erdal Dilekçi: - "Ağır kaldırmak, ani hareketler, oturuş ve duruşun kötü olması, hareketsiz yaşam, stres sebepli kas gerginlikleri ve aşırı kilo sırt ağrısının sık görülen nedenleri arasında" - " Genellikle kendiliğinden veya uygulanan tedaviler ile kısa sürede iyileşen sırt ağrısı birkaç hafta için de geçmediği takdirde farklı yöntemler de denenebilir"

Yurthaber 29-09-2022 14:48

Sık sık kullanılıyor! Sırt ağrılarının en büyük nedeni

Sırt çantaları eşyaları taşımak için en iyi ürünlerden. Ağır eşyaları elde taşımaktansa sırtta taşımak çok daha kolay geliyor. Ancak sırt çantaları özellikle çocuklarda ortopedik sorunlara yol açıyor. Uzmanlar sırt çantaları hakkında ebeveynleri uyarıyor.

Haber 19-08-2022 16:42

Meme küçültme uygulamasının faydaları

Estetik sebepler ile birçok kadının memelerini büyütmek istediği gibi, göğüslerinin çok büyük ve vücutlarının diğer bölümleri ile orantılı olmadığını düşünerek göğüslerini küçültmek isteyen kadınlar da mevcut.

Kadin 09-08-2022 12:15

Boyun fıtığından muzdarip olanlara hayat kurtaracak bir öneri en iyi boyun fıtığı yastıkları

Günümüz insanının en önemli problemlerinden biri, boyun fıtığından kaynaklanan ağrılar. Boyun fıtığının uyku kalitenizi etkileyip yaşam standartlarınızı düşürme yönünde olumsuz bir etkisi bulunur. Eğer bu durumdan muzdaripseniz kendiniz için en uygun boyun fıtığı yastığını bulmanız gerekir. Böylece uyku kaliteniz artar. En iyi boyun fıtığı yastığını bulduğunuzda sizin için geceler rahat, gündüzler enerjik geçer. Peki, en iyi boyun fıtığı yastığı hangisi?

Haber 30-06-2022 14:05

Dayanılmaz sırt ağrılarından kurtulmak için bu üç besini ağzınıza sürmeyin

Sırt ağrısı, genellikle yanlış duruştan ve hareketsizlikten kaynaklanan yaygın bir şikayettir. Çoğunlukla stres kaynaklı olan bu rahatsızlık, genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçme eğilimindedir. Ancak uzmanlar, üç yiyecek türünün sırtta iltihaplanmaya neden olarak ağrıyı tetiklediği yönünde uyarıda bulunuyor.

Haber 25-06-2022 08:57

Akıllarda tek bir soru var: Sütyen takmak mı daha sağlıklı takmamak mı?

Eski zamanlardan beri kullanılan sütyenlerin birçok farklı çeşidi bulunuyor. Kadınların birçoğu göğüslerinin daha güzel ve dik görünmesi adına sütyen kullanmayı tercih ediyor. Ancak sütyenden rahatsız olup takmayan da bir sürü kişi bulunuyor. Sütyenin görüntüsünden çok sağlıkla olan ilişkisi merak uyandırıyor. Sütyen takmanın sağlıklı mı sağlıksız mı olduğunu öğrenmek istiyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Kadin 23-06-2022 09:44

Mide bulantısından sırt ağrısına… Neler yapmalı, nelerden kaçınmalı?

Sırt ağrısı, bulantı ve kusma, mide ekşimesi, hazımsızlık, gaz sancıları, sık idrara çıkma... Hamilelik anne adaylarında büyük bir heyecan yaratsa da bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Ağırlık artışının yanı sıra vücut kimyasında ve işlevlerinde oluşan değişimler nedeniyle; kalp daha fazla çalışıyor, vücut ısısı yükseliyor ve salgılar artıyor, eklemler ile bağlar daha esnek hale geliyor.

Haber 22-03-2022 09:34

Miyoma karşı önlemini al! Kansere neden olabiliyor...

Miyomlar kadınların çoğunda görülen rahimde ortaya çıkan iyi huylu tümörlerdir. Miyom fazla dikkate alınmasa da bazı vakalarda kansere dönüşebilmektedir. Bu tehlikeli durumu önlemek adına miyom belirtilerine dikkat edilmeli ve mutlaka düzenli olarak doktora kontrole gidilmelidir.

Kadin 02-03-2022 13:59

Dayanılmaz sırt ağrılarına iyi gelecek egzersizler!

Sırt ağrısı, kişinin rutin işlerini yapmasını engelleyecek kadar zorlayan ağrılardan biri. Genellikle hareketsiz bir yaşam sürmekten veya yaygın olarak duruş bozukluklarından kaynaklanıyor. Oysa kolaylıkla yapılabilecek birkaç egzersiz bile sizi sırt ağrısından ve doktor doktor dolaşmaktan kurtarabilir. Hayat kurtarıcı egzersiz önerileri ile karşınızdayız. İşte detaylar!

Kadin 16-02-2022 11:43

Meme küçültme hakkında merak ettikleriniz

Meme küçültmek son zamanlarda oldukça tercih edilen bir ameliyat haline geldi. Özellikle gündelik yaşamda büyük memelerin sırt ve bel ağrısına neden olduğu bilinmekte. Bu sırt ve bel ağrılarından kurtulmak için meme küçültme ameliyatını tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Meme küçültme ameliyatıyla ilgili detaylar için bu haberi okuyabilirsiniz.

Kadin 03-02-2022 15:45

Boyun ağrısına ne iyi gelir diyenlere akupunktur tedavisi çare oluyor ! Akupunkturun yan etkisi var mı?

Boyun ağrısı nedenleri yastık seçiminden uzun süre sabit oturmaya kadar pek çok farklı sebeple meydana gelebilir. Geçmeyen boyun ağrısı kişilerin günlük hayatındaki konforunu bozar. Bu nedenle boyun ağrısı tedavisi ile kesin çözüm ararlar. Akupunktur ile boyun ağrısı tedavisi ise boyundaki kasılmaları ortadan kaldırır. Peki bunun için nasıl bir yol izlenmelidir? Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş, akupunktur tedavisi ile boyun ağrılarından kurtulmanın yöntemini anlattı.

Haber 02-06-2021 07:40

Büyük göğüsler bu sağlık sorunlarına neden oluyor

Büyük göğüslere sahip olan kadınlar hem fiziksel hem de psikolojik olarak sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Göğüslerin gerektiğinden büyük olması durumunda başta sırt ve boyun ağrıları olmak üzere pek çok rahatsızlık baş gösteriyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlsun Aka büyük göğüslerin yol açtığı sağlık sorunlarını ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Kadin 15-04-2021 18:11

Ağrı ve sızıya karşı kullanıyoruz ama... Yakı bandı uyarısı: Doğru kullanılmadığında zarar veriyor

Eczanelerden aldığımız yakı bantları, sırt, kol ve kas ağrıları için kurtarıcı görev görse de Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, yanlış uygulandığında kişiye faydadan çok zarar verdiğini söyledi.

Haber 17-03-2021 10:09

Saçlarınızı sık sık at kuyruğu toplarsanız sağlığınızı nasıl etkiler?

Saçlarını at kuyruğu yapmak kadınların en sık tercih ettiği modellerden biridir. Hem pratik hem de kullanışlı olması bu modeli oldukça popüler hale getirmiştir. Üstelik farklı şekillerde kullanarak spor ve şık kombinlerin tamamlayıcı haline gelebilmektedir. Ancak sık sık at kuyruğu yapmanın sağlığınız üzerinde etkisi olduğunu biliyor muydunuz?

Trend 16-03-2021 15:07

Japonlar neden yerde uyumayı tercih ediyor? İşte yerde uyumanın arkasında yatan sağlıklı nedenler

Japonların pek çok alanda olduğu gibi yatak konusunda da kendilerine özgü bir kültürleri bulunmaktadır. Geleneksel Japon kültürü, son derece kendine özgü ve özellikle günlük yaşamı kolaylaştıracak nüanslardan oluşmaktadır. Bu özel kültür, Japonların yatak odalarında da kendisini göstermektedir.

Trend 15-03-2021 09:27

Sırt ağrısı çekenler için en iyi seks pozisyonları

Sırt ağrısı çekerken seks yapmak birçokları için işkenceye dönüşür. Bu alanda yapılan çalışmalar, ağrı çeken kişilerin çekmeyen kişilere oranla önemli ölçüde daha az seks yaptığını gösteriyor.

Haber 19-08-2020 09:34

Omurga metastaz tedavisinde yenilikler

Omurga metastazına sıklıkla meme, prostat, tiroid, akciğer ve böbrek kanserlerinde karşılaşılmaktadır. Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem, hastaların yaşam kalitesini düşüren ve yoğun ağrılar sebep olan omurga metastaz tümörlerinin tedavisi hakkında bilgiler.

Trend 01-10-2019 15:18

Bel ağrısı ve sırt ağrısı nasıl geçer?

Hareketsiz yaşam, uzun süre masa başında çalışma, aşırı stres, yanlış yatak seçimi, uykusuzluk, teknolojik aletlerle geçirilen uzun sürelerin yarattığı duruş bozuklukları, uzun süre klimaya maruz kalma gibi pek çok faktör, bel ve sırt ağrılarına zemin hazırlıyor. Yaşam Koçu Burçin Alçın, egzersiz öncesi, sonrası yapılması gerekenleri ve önerdiği egzersiz programını paylaşırken, bilinçli bir şekilde yapılan egzersizlerle bel ve sırt ağrılarının önüne geçilebileceğine dikkat çekiyor.

Trend 26-06-2019 10:00

Bel ağrısı ve sırt ağrısı sebepleri nelerdir? Bel ağrısı ve sırt ağrısını engellemek için ne yapmalı?

Hızla gelişen teknolojiler iş yerlerinden evlerimize kadar birçok cihazın hayatımıza girmesini sağladı. Bilgisayarlar kuşkusuz bu cihazların başında geliyor. Tüm gün bilgisayar kullanmak, masa başında çalışmak, yanlış pozisyonlarda oturmak sırt ve bel ağrılarının görülme sıklığının artmasına neden oluyor. Egzersiz yaparak ve oturma pozisyonuna dikkat edilerek geçebilen bu ağrılar, eğer bu önlemler alınmazsa ilerleyen zamanlarda bel ve boyun fıtığı gibi kronik hastalıklara sebep olabiliyor.

Trend 20-03-2019 10:09

18 ay boyunca koluna sperm enjekte etti!

İrlanda'da 33 yaşındaki bir hastanın, sırt ağrılarını dindirmek için herhangi bir tıbbi öneri almadan, kendi uydurduğu bir yöntemle koluna kendi spermini düzenli olarak enjekte ettirdiği ortaya çıktı.

Trend 17-01-2019 11:21

Omurga sağlığınız için bunları mutlaka yapın!

Yaz aylarının gelmesiyle artış gösteren boyun, sırt ve bel ağrısı şikayetleri gün içinde farkına varmadığınız bazı noktalara dikkat etmeniz gerektiğinin işaretçisi olabilir. Mesela klimalı ortamda bulunmak kaslarının sertleşmesine sebep olarak bu ağrıların ortaya çıkmasına ya da artmasına sebep olabilir. Peki boyun, sırt ve bel ağrısı çekenler hangi tedavi yöntemini uygulamalı nelere dikkat etmeliler? İşte sırt,bel ve boyun ağrısı nedenleri ve tedavi yöntemleri için küçük tüyolar...

Haber 04-06-2018 10:15

Şiddetli sırt ağrılarından kurtulmak için bu yöntemleri uygulayın

Alt sırt ağrısı birçok faktöre bağlı olabilir. Bazen ciddi bir vücut fonksiyon bozukluğunun belirtisi olabilirken, ani hareketler yapmak, ağır bir şeyleri kaldırmak, kasları aşırı zorlamak ya da uzun bir süre rahatsız edici bir pozisyonda oturmak da etkiliyor olabilir. Eğer ayaklarınıza kadar inen dayanılmaz ağrılar hissediyorsanız, hemen ilaç almak yerine egzersiz yapamayı deneyebilirsiniz. İşte doktorların ağrıları hafifletmek için önerdiği bazı basit egzersizler...

Kadin 16-03-2018 10:05

Bu egzersizler yalnızca bir dakikanızı alacak! Mutlaka deneyin, farkı göreceksiniz

Sırt ağrısının ne demek olduğunu en iyi gün boyu bilgisayar karşısında çalışanlar bilir. Bazı şirketler çalışanlarının biraz dinlenebilmesi için özel alanlar organize etmekte. Ancak şirketinizde böyle bir yer yoksa, bu haber tam da size göre. Sizin için kaslarınızı güçlendiren bir dakikanızı alacak egzersizlerin bir listesini hazırladık. Nerede olursanız olun bu egzersizleri yapabilirsiniz.

Kadin 30-01-2018 17:04

Sırt ağrısı birçok hastalığın belirtisi

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gülçin Belene Taşlıyurt, akciğer hastalıkları, safra kesesi ve mide rahatsızlıklarının sırt ağrısı yaptığını söyledi. Sırt ağrılarının modern çağın en sık rastlanan rahatsızlıklarından biri olduğunu kaydeden Taşlıyurt, masa başı çalışmaları, hareketsizlik ve stres sonucu sırt sorunlarının önemli bir probleme dönüştüğünü söyledi.

Haber 06-08-2007 10:58

Uzmanlardan sağlık önerileri

Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Nöroşirürjist Op. Dr. Veli Çıtışlı, yataktan kalkış sırasında bacağın kıvrılmaması ve koldan da destek alınmaması halinde boyun ve bel ağrısı şikayetlerinin artabileceğini söyledi.

Haber 01-02-2005 15:26

Yanlış oturmalar boyun ağrısına yol açıyor

Masa başında çalışanlarda yaygın olarak görülen boyun ve sırt ağrılarının uzun süreli yanlış oturuşlardan kaynaklandığı bildirildi.

Haber 30-01-2005 11:36

Sırt ağrınız varsa bu yazıyı okuyun

Sırt ağrıları milyonlarca insanın ortak sorunu... Yapılan çok sayıda bilimsel araştırma sonucu; her beş insandan biri sırt ağrısı çektiğini göstermektedir. Özellikle gelişmiş ülkelerde sırt sorunları önemli bir probleme dönüştü. Bunun için sırt sağlığına özen göstermeliyiz. Aksi takdirde bu ağrılar yaşamımızı olumsuz yönde etkiler ve işgücü kaybına uğratır

Haber 28-01-2005 04:59

Sırt ağrısına pratik öneriler

Vücuda destek olan sırtı önemsememek hiç doğru değil. Sırt ağrıları milyonlarca insanın ortak sorunu. Özellikle gelişmiş ülkelerde sırt sorunları önemli bir probleme dönüştü. Bunun için sırt sağlığına özen göstermeliyiz.

Haber 30-11-1999 00:00

Atardamar balonlaşmasına dikkat!

Trafik kazaları ve düşme vakalarından 3 ay ila 30 yıl sonra ortaya çıkabilen "Atardamar Balonlaşması" ihtimali kazazedeleri tehdit ediyor. Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melih Nebigil tarafından, karın atardamarında anevrizma (atardamar balonlaşması) bulunan bir hasta, ameliyata alınarak, Y şeklindeki yapay damar ile aorta-biiliak by-pass yapıldı.

Haber 30-11-1999 00:00

Bel sağlığı için bunlara dikkat!

Bel ağrısı, gelişmiş toplumlarda fonksiyonel yetmezlik yapan en önemli sebeplerden biri. Tüm insanların yüzde 80'i hayatlarının herhangi bir döneminde bel ağrısı geçiriyorlar. Bu kişilerin yarısında 1 yıl içinde bel ağrısı tekrarlıyor, az bir bölümünde yerleşiyor ve 6 aydan uzun sürüyor.

Haber 30-11-1999 00:00