Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu (Ti̇tck) Haberleri

Düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı! Yurt dışından gelen ilaçlara takip

Yurt dışı ilaçların İlaç Takip Sistemi'ne kaydını zorunlu kılan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca (TİTCK) yapılan düzenlemeyle, yurt dışından hasta bazlı reçeteli temin edilen ilaçlar da İlaç Takip Sistemi'ne (İTS) kaydedilerek karekodla takip edilecek.

Haber 04-02-2023 12:13

Sağlık Bakanlığından 'ilaç krizi' iddialarına ilişkin açıklama

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nca, "Kur farkı nedeniyle, hastalarımızın kritik ilaçlara erişemediği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Herhangi bir ilaçta tedarik sıkıntısı olabileceği tespit edildiğinde, gerekli önlemler tarafımızca hızla alınmaktadır. İlaca erişimi engelleyici her türlü fiile karşı gerekli yaptırımlar uygulanacaktır" açıklaması yapıldı.

Haber 09-11-2021 15:46

Koronavirüs hastalarına son kullanma tarihi geçen ilaçlar mı verildi? TİTCK'ten açıklama

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), favipiravir etkin maddeli ilaçlar hakkında sosyal medyada yer alan paylaşımlar ile ilgili iddialara yanıt verdi. Açıklamada, “Paylaşımlarda yer alan son kullanma tarihi geçmiş ilaçların tedavi amacıyla koronavirüs hastalarına verildiği yolundaki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Haber 27-07-2021 18:00

Sağlık-Sen'den tıbbi atık uyarısı

Sağlık-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, "Türkiye'de yılda milyonlarca ton atıkla binlerce ton tıbbi atık her türlü denetimden uzak ve kurallara uygun olmayan bir biçimde toplanıp normal çöp gibi imha ediliyor . Önlem alınmazsa bulaşıcı ve tehlikeli hastalıklar yayılacak" dedi.

Haber 29-07-2005 12:12