Almanya Basbakan Angela Merkel Haberleri

Eski Almanya Başbakanı Merkel'e üstün hizmet ödülü

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'e üstün hizmet ödülü verildi. Şimdiye kadar sadece eski başbakanlar Konrad Adenauer ve Helmut Kohl, bu en yüksek onura layık görülmüştü.

Haber 2023-04-17 19:49:27

Merkel'den çok konuşulacak Putin itirafı! 'Politik açıdan işiniz bitti mesajı verdi'

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'den gündem olacak Putin itirafı geldi. Verdiği röportajda çok kritik ifadeler kullanan Merkel, geçtiğimiz yıl Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldiklerinde Putin'in kendisine "Politik açıdan işiniz bitti" mesajı verdiğini açıkladı. Merkel "Bu son ziyarette Putin, Lavrov'u da yanında getirdi, normalde görüşmelerimiz baş başa olurdu" ifadelerini kullandı.

Haber 2022-11-25 20:28:51

Merkel ödülü aldı, konuşmasında Türkiye'yi övdü

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından Nansen Mülteci Ödülü alan eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, konuşmasında Türkiye'den övgüyle bahsetti. Türkiye'nin 3,8 milyon mülteciyi ağırladığını söyleyen Merkel, Almanya'dan daha büyük bir yükü üstlendiğini ifade etti.

Haber 2022-10-11 14:30:55

Eski Almanya Başbakanı Merkel'e çok sayıda mülteciyi kabul ettiği için UNESCO'dan ödül!

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Barış Ödülü'ne layık görüldü. Merkel'in mülteci krizinin yaşandığı yıllarda çok sayıda mülteciyi kabul ettiği için ödülü alacağı açıklandı.

Haber 2022-08-24 00:14:50

Ukrayna savaşı: Merkel, Putin'le kurduğu ilişkilere yönelik eleştirileri 'Özür gerektirecek bir şey yapmadım' diyerek reddetti

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya'yla ve lideri Vladimir Putin ile geçmişte kurduğu ilişkilerde özür dilemesini gerektirecek hiçbir şey olmadığını söyledi.

Haber 08-06-22 12:00

Suskunluğunu bozan Merkel Rusya politikasını savundu

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel Başbabakanlık görevinden ayrıldıktan altı ay sonra ilk kez ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Haber 08-06-22 10:44

Merkel'in titreme nöbeti geçirmesi çok konuşulmuştu! Nedenini ilk kez kendisi açıkladı

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2021'de görevini bırakmasının ardından ilk defa kamuoyu önünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Görevinin son günlerinde geçirdiği titreme krizleriyle dünya basınında geniş yankı uyandıran Merkel, bu krizlerin nedenini ilk kez kendisi açıkladı.

Haber 08-06-22 06:49

Almanya F-35 konusunda rota mı değiştiriyor?

Merkel hükümeti Tornadoların yerini almak üzere F-18'de karar kılmış, F-35'leri devre dışı bırakmıştı. Yeni hükümetten gelen rota değişikliği sinyalleri Avrupa ortak savunma projesinde dengeleri alt üst edebilir.

Haber 03-03-22 18:43

Merkel’in cüzdanını çaldılar

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel Berlin’de alışveriş yaparken cüzdanını çaldırdı.

Haber 25-02-22 21:00

Merkel BM’nin iş teklifini kabul etmedi

Almanya’da geçen yıl Eylül ayında yapılan seçimlerden sonra başbakanlık görevinden ayrılan Angela Merkel’e Birleşmiş Milletler’den (BM) iş teklifi geldi.

Haber 19-01-22 14:36

Almanya 2021'i Merkelsiz Kapatıyor

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya da, birçok ülke gibi 2021'i Corona virüsü pandemisi gölgesinde, artan vaka sayılarıyla kapatıyor. Başbakan Angela Merkel'in siyasete vedası ise yılın en önemli gelişmesiydi. VOA Türkçe Almanya'da ve Ankara-Berlin hattında son bir yılda yaşananları derledi

Haber 29-12-21 22:06

Türkiye-Almanya ilişkileri: Yeni ve hassas bir döneme giren iki ülkeyi bekleyen zorluklar neler?

Almanya'da 16 yıllık Merkel dönemi sona erdi. Sosyal demokratlar, Yeşiller ve Liberal partiden oluşan üçlü koalisyon hükümetinin iş başına gelmesi, Ankara-Berlin ilişkilerinde hassas ve zorlu bir dönemin başladığı yorumlarına neden oluyor. Türkiye ile son derece özel ilişkiler içinde bulunan Almanya'nın yeni liderlerinin göç gibi "jeostratejik zorunluluklar ile demokratik değerler" arasında bir çizgi tutturmaya çalışacağı öngörülüyor. Buna karşın yeni hükümetin, Türkiye'yi daha sert bir şekilde "demokrasi ölçütü" ile değerlendirmesi bekleniyor.

Haber 08-12-21 18:19

Almanya'da yeni dönem: Bundestag, Olaf Scholz'un başbakanlığını onayladı

Almanya Parlamentosu'nun alt kanadı Bundestag, Sosyal Demokrat siyasetçi Olaf Scholz'un başbakanlığını onayladı. Bundestag üyelerinin çoğu, oylama sonrası Scholz'u ayakta alkışladı. Scholz bugün yemin ederek göreve başlayacak ve Almanya'da 16 yıllık Angela Merkel dönemi sona erecek.

Haber 08-12-21 12:49

Olaf Scholz, Almanya’nın yeni başbakanı

Seçimlerden partisi SPD’yi birinci çıkartan, Yeşiller ve Hür Demokratlar ile koalisyon hükümeti üzerinde anlaşan ve bugün Federal Meclis’te yapılan oylamada başbakan seçilen Olaf Scholz kim? Yeni başbakanın portresi:Olaf Scholz'un Federal Meclis'te yapılan oylamada 303'e karşı 395 oyla başbakan seçilmesiyle birlikte Almanya'da 16 yıllık Angela Merkel dönemi son erdi.

Haber 08-12-21 12:32

Almanya'da 16 Yıllık Merkel Döneminin Son Günü

16 yıldır Almanya’yı ve genel kanıya göre Avrupa’yı yöneten, hatta dünyanın en güçlü kadınına dönüşen, bu süre boyunca sayısız siyasi ve ekonomik krizden yıkılmadan çıkan Angela Merkel’in dönemi yarın sona eriyor

Haber 07-12-21 12:31

Bir dönem resmen sona eriyor! Almanya Başbakanı Merkel'e askeri veda töreni

Almanya Başbakanı Angela Merkel için askeri veda töreni düzenledi. Merkel, Savunma Bakanlığında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 16 yıllık başbakanlığının ardından minnettarlık ve alçakgönüllülük hissettiğini söyledi. Törende Merkel'in bizzat kendisinin seçtiği "Büyük Tanrı seni övüyoruz" adlı ilahi ile "Benim için kırmızı güller yağsın" ve "Renkli filmi unutmuşsun" adlı parçalar çalındı.

Haber 03-12-21 07:16

Angela Merkel askeri törenle uğurlandı, vedası için bir punk şarkısı seçti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin'de Perşembe akşamı gerçekleştirilen askeri törenle uğurlandı. Merkel, önümüzdeki haftaya kadar görevinde kalmaya devam edecek.

Haber 03-12-21 02:00

Almanya'da aşı olmayanlara ağır kısıtlamalar getirildi

Koronavirüs vakalarında rekor artış yaşanan Almanya ulusal çapta seferberlik ilan etti. Federal hükümet ve eyalet başbakanları, aşı olmamayı tercih edenleri zora sokacak yeni kısıtlamalar üzerinde anlaştı. Başbakan Angela Merkel, toplantı sonrasında düzenlenen basın toplantısında "durum çok ciddi" uyarısında bulundu.

Haber 02-12-21 18:57

Angela Merkel Veda Ediyor

Almanya’da bir dönem sona eriyor. 16 yılı aşkın başbakanlık görevi boyunca ülkesinin kaderini belirleyen kararlara imza atan Angela MERKEL, başbakanlık koltuğundan kalkıyor

Haber 02-12-21 13:09

İtalya ve Fransa arasında 'daha güçlü ve egemen bir AB' için iş birliği anlaşması

İtalya ile Fransa arasında, Akdeniz ve Afrika'da, çevre-iklim, güvenlik, kültür ve ekonomi gibi birçok alanda iş birliğini güçlendirme amaçlı bir anlaşma imzalandı. İtalya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın "Quirinale Anlaşması" olarak adlandırdığı metin, 1963'te Fransa ile Almanya'nın imzaladığı Elysée Anlaşması'na benzetiliyor. Anlaşma; pandemi, Brexit ve Almanya'da Angela Merkel döneminin bitişi gibi nedenlerle Avrupa Birliği'nde (AB) istikrarsızlık riskine karşı bir güç birliği adımı olarak değerlendiriliyor.

Haber 26-11-21 14:49

Olaf Scholz: Almanya'da 16 yıllık Merkel dönemine noktayı koymaya hazırlanan politikacı

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti'yi iki ay önce yapılan genel seçimlerde zafere taşıyan son hükümetin Maliye Bakanı Olaf Scholz şimdi Hristiyan Demokratların ve güçlü liderleri Angela Merkel'in 16 yıllık iktidarına son verecek yeni hükümetin liderliğine hazırlanıyor.

Haber 24-11-21 18:24

Almanya'da üç partiden koalisyon anlaşması: 'Kömür tüketimini 2030'a kadar sıfırlayacağız'

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Parti'nin oluşturacağı yeni koalisyon hükümetinin programı ana hatlarıyla belli oldu. 16 yıldır başbakan olan Angela Merkel'in yerine göreve gelecek olan Olaf Scholz, Almanya ekonomisini "yeşil prensiplerle" yeniden düzenlemeyi hedefleyeceklerini söyledi.

Haber 24-11-21 18:10

Almanya Başbakanı Merkel: Covid salgınında dördüncü dalga bugüne kadar görmediğimiz kadar kötü

Almanya'nın yakında görevden ayrılacak olan Başbakanı Angela Merkel, partisinin toplantısında liderlere Covid-19 salgınında "en kötü dalganın geldiğini" ve "daha sert önlemlerin alınması gerektiğini" söyledi.

Haber 22-11-21 17:47

Covid-19: Almanya aşısızlara karşı önlemleri artırmayı planlıyor

Covid vakalarının rekor düzeye çıktığı Almanya, aşısızlara karşı yeni kısıtlamalar getirmeye hazırlanıyor. Başbakan Merkel ve eyalet liderlerinin üzerinde anlaştığı önlemler mecliste de kabul edilirse, aşısız kişilerin bazı kamusal alanlara girişine izin verilmeyecek.

Haber 19-11-21 04:02

7 başlıkta dünyada ve Türkiye'de bu hafta öne çıkanlar

"Kadına karşı şiddetle mücadeleye terörle mücadele kadar önem verilmeli" çağrısı, Türkiye'de Covid salgınında dördüncü dalga, İngiltere'de 30 bin kadından aşı sonrası "düzensiz regl" şikayeti, yanan ormanların 30 yılda kendilerini yenileme süreci ve "Avrupa'nın kraliçesi" Almanya Başbakanı Angela Merkel'in hikayesi"... BBC Türkçe, Bundle okuyucuları için haftanın öne çıkan gelişmelerini derledi.

Haber 18-11-21 14:09

Covid: Avrupa'da son durum ne, '4. dalga'ya karşı hangi önlemler alınıyor?

Koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı Avrupa'da yeniden hızla yayılıyor. Birçok ülke hastalığa karşı yeni önlemler uygulamaya başladı. Almanya'da günlük vaka sayısı 65 bin 371'e ulaşarak rekor kırdı. Başbakan Angela Merkel, "Dördüncü dalga tüm gücüyle bizi vuruyor" dedi.

Haber 18-11-21 13:52

Polonya'dan Merkel-Lukaşenko görüşmesine tepki

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko ile bu hafta içinde ikinci kez telefon görüşmesi yaptı.

Haber 17-11-21 20:45

Almanya'da yoğun bakım kapasitesi dolmak üzere

Almanya Başbakanı Merkel, pandeminin Almanya'da dramatik boyutlara ulaştığını ifade etti.

Haber 17-11-21 18:43

Merkel: Nükleer enerjiden çıkış doğru karardı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Reuters haber ajansına verdiği mülakatta yönetimi sırasında alınan nükleer enerjiden çıkış kararının doğru olduğunu söyledi.

Haber 17-11-21 17:13

Merkel: Önümüzde çok zor haftalar var

Almanya Başbakanı Merkel, artan koronavirüs vaka sayılarına işaret ederek Almanya'yı zor haftaların beklediğini söyledi.

Haber 13-11-21 15:35

“Türkiye’nin Libya'dan Asker Çekmede Çekinceleri Var”

Paris’te yapılan Uluslararası Libya Konferansı'nın bitiminde konuşan Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin Libya'dan askerlerin çekilmesi konusunda hala çekinceleri olduğunu söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron da, Türkiye ve Rusya'nın paralı askerlerini hızlıca çekmesi gerektiğini belirtti

Haber 12-11-21 23:24

Merkel'den Putin'e Belarus telefonu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belarus-Polonya sınırında yaşanan sığınmacı krizini görüştü.

Haber 10-11-21 18:16

Merkel: Kitap okuyup uyuyacağım

Angela Merkel, 16 yıllık iktidarını devretmeye hazırlanırken kariyerinin bilançosunu ve gelecek planlarını Deutsche Welle'ye anlattı.

Haber 08-11-21 13:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Zirvesi'nde kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roma'daki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi.

Haber 31-10-21 20:02

Angela Merkel'den Kimmich yorumu!

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, koranavirüs aşısı yaptırmadığını açıklayan Joshua Kimmich için açıklamada bulundu.

Spor 31-10-21 17:16

Merkel ve Miçotakis'ten Türkiye mesajı: Yunanistan dostluk elini uzatıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 4 milyona yakın sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'nin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Kimsenin AB-Türkiye ilişkilerini tamamen yıkmak istemediğini söyleyen Miçotakis ise, "Türk-Yunan ilişkilerinde Yunanistan dostluk elini uzatıyor." iddiasında bulundu.

Haber 29-10-21 20:58

Merkel, G20'ye Scholz ile birlikte katılacak

Almanya Başbakanı Merkel, muhtemel halefi Scholz’u Roma’da düzenlenecek G20 Zirvesi'ndeki ikili görüşmelere davet etti.

Haber 28-10-21 20:52

Merkel, Erdoğan'la Roma'da yapacağı görüşmeye müstakbel halefi Scholz'u da davet etti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya'da yapılacak G20 liderler zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Merkel, bu görüşmeye Almanya'nın müstakbel başbakanı Olaf Scholz'un da katılmasını planlıyor.

Haber 28-10-21 14:49

7 başlıkta dünyada ve Türkiye'de bu hafta öne çıkanlar

"Kadına karşı şiddetle mücadeleye terörle mücadele kadar önem verilmeli" çağrısı, Türkiye'de Covid salgınında dördüncü dalga, İngiltere'de 30 bin kadından aşı sonrası "düzensiz regl" şikayeti, yanan ormanların 30 yılda kendilerini yenileme süreci ve "Avrupa'nın kraliçesi" Almanya Başbakanı Angela Merkel'in hikayesi"... BBC Türkçe, Bundle okuyucuları için haftanın öne çıkan gelişmelerini derledi.

Haber 28-10-21 14:08

Almanya'da Cumhurbaşkanı'ndan Merkel'e Görevde kal tavsiyesi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Başbakan Angela Merkel'den yeni bir hükümet kurulana kadar görevini sürdürmesini istedi.

Haber 27-10-21 07:39

Merkel'in uykuları kaçıyor mu?

Ülkeyi SPD'li bir başbakanın yönetme ihtimali Merkel’in uykusunu kaçırıyor mu? Almanya Başbakanı Merkel yaptığı veda söyleşileri kapsamında Süddeutsche Zeitung’un sorularını yanıtladı.

Haber 23-10-21 13:38

AB zirvesinden Merkel'e veda

Almanya Başbakanı Merkel, katıldığı 107'nci ve son AB zirvesinden sıcak mesajlarla uğurlandı.

Haber 22-10-21 22:40

AB Zirvesinde Merkel'e Veda Ön Plandaydı

AB’nin son zirvesinde, liderler enerji fiyatları, Polonya ile yaşanan "hukuk devleti" krizi, pandemi sonrası ekonomik politikalar ve diğer uluslararası konuları ele aldı. Ancak zirvede, 107'inci ve son kez katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in vedası ön plandaydı

Haber 22-10-21 19:24

Almanya Başbakanı Merkel, AB Liderler Zirvesi'ne son kez katıldı

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'ne son kez katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Polonya ile yaşanan yargı krizini işaret ederek, "Hukukun üstünlüğü, AB'nin merkezinde yer almaktadır" dedi.

Haber 22-10-21 07:38

Güldüren diyalog! Erdoğan, Merkel'e aralarındaki özel konuşmayı hatırlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Angela Merkel'in basın toplantısına "koalisyon" diyaloğu gündeme geldi. Almanya Başbakanı Merkel, başkanlık sisteminin ülkesine uygun olmadığını dile getirince Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaman zaman şikayetlerinizi bana aktardınız" ifadelerini kullandı. Merkel de Erdoğan'a cevaben, "Doğrudur hayat böyle fakat buna rağmen güzel" ifadelerini kullandı. Diyalog basın toplantısında gülüşmelere neden oldu.

Haber 16-10-21 18:59

Merkel’den Erdoğan’a Samimi Veda

Son kez Almanya Başbakanı sıfatıyla Türkiye’ye gelen Angela Merkel, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi

Haber 16-10-21 17:42

Merkel'den Türkiye'ye teşekkürlü veda

Almanya Başbakanı Merkel bugün Türkiye’ye son resmi ziyaretini düzenledi.

Haber 16-10-21 16:30

Almanya Başbakanı Merkel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi başladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'daki Huber Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Haber 16-10-21 12:45

Merkel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veda ziyareti

Görevi bırakmaya hazırlanan Almanya Şansöylesi Angela Merkel veda ziyareti için bugün Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile Huber Köşkü'nde bir araya geldi. Liderler bir süre balkonda sohbet ederken Erdoğan, Merkel'e İstanbul Boğazı'nı anlattı. 1,5 saat süren görüşme sonrası Erdoğan ve Merkel, ortak basın açıklamasında bulundu.

Haber 16-10-21 12:29