Spd Genel Baskani Andrea Nahles Haberleri

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Almanya SDP Eş Genel Başkanı Klingbeil ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile bir araya geldi.

Haber 2023-03-22 13:36:02

EKOTÜRK Stüdyo VOA 24 Kasım

Amerikalılar Şükran Günü öncesi yollara düştü. Tatil döneminde 20 milyon kişinin havayoluyla seyahat etmesi bekleniyor. ABD’de işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı geçen hafta son 52 yılın en düşük seviyesine indi. Ülke ekonomisinde üçüncü çeyrekte yüzde 2,1 büyüme yaşandı. Almanya’da 26 Eylül'de yapılan genel seçimler sonrasında yeni koalisyon hükümeti kurma çalışmaları sonuçlandı. Sosyal Demokrat SPD, Yeşiller ve liberal FDP‘nin liderleri yeni koalisyon hükümetinin...

Haber 2021-11-25 00:19:05

SPD yönetimi Esken ve Klingbeil'i parti eş başkanlığına aday gösterdi

SPD Yönetim Kurulu, partinin yeni eş genel başkanlığı için Saskia Esken ve Lars Klingbeil'i oybirliğiyle aday gösterdi.

Haber 2021-11-08 21:46:34

Berlin'de konut sıkıntısı: Halk referandumda 200 binden fazla konutun kamulaştırılmasına 'Evet' dedi

Almanya'nın başkenti Berlin'de, dün genel seçimin yanı sıra iki ayrı oylama daha yapıldı. Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) adayı Franziska Giffey kentin yeni belediye başkanı seçildi. Kira artışlarına karşı binlerce konutun kamulaştırılmasını için yapılan referandumda ise Berlinlilerin yüzde 56,4'ü lehte oy kullandı.

Haber 2021-09-27 18:14:07

Almanya seçimleri: Olaf Scholz kimdir, Sosyal Demokrat siyasetçi partisini nasıl seçimde ilk sıraya taşıdı?

Almanya’da resmi olmayan sonuçlara göre dün yapılan genel seçimi Sosyal Demokrat Parti (SPD) kazandı. Partinin lideri ve başbakan adayı, 63 yaşındaki Maliye Bakanı Olaf Scholz. Peki Scholz, partisini nasıl seçimde ilk sıraya taşıdı?

Haber 27-09-21 12:18

Almanya'da SPD Seçimi Birinci Sırada Tamamladı

Ülkede Başbakan Angela Merkel'in koltuğuna oturacak siyasetçiyi belirleyecek genel seçimler yapıldı. Ancak koalisyonlar konusunda çok sayıda formülden bahsedilirken Merkel'in yıl sonuna kadar görevde kalmasına kesin gözüyle bakılıyor

Haber 27-09-21 11:51

Almanya'daki seçimlerde birinci parti Sosyal Demokrat Parti (SPD) oldu

Almanya'da yapılan genel seçimlerde geçici resmi sonuçlara göre Sosyal Demokrat Parti (SPD) oyların yüzde 25,7'sini alarak birinci oldu. Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ise İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yapılan genel seçimlerde en düşük oy oranını aldı.

Haber 27-09-21 08:53

Almanya'da seçim! Sandık çıkış anketinin sonucu açıklandı

Almanya’da yapılan genel seçimde ilk sandık çıkış anketine göre Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 25'er oy aldı.

Haber 26-09-21 19:08

Almanya'da Genel Seçime Doğru Yarış Hızlanıyor

Almanya’da Angela Merkel sonrası dönemi belirleyecek seçimlere yaklaşık 4 hafta kala yapılan son anketlere göre, sosyal demokrat SPD, seçimlerin favorisi olarak gösterilen Birlik Partileri CDU/CSU'yla aynı oy oranına yükseldi

Haber 23-08-21 12:13

SPD'li siyasetçiden silah ihracatı azaltılsın çağrısı

Almanya'da iktidar ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) eş genel başkanı Norbert Walter-Borjans Almanya'nın daha az silah ihraç etmesi gerektiğini söyledi.

Haber 07-01-20 12:49

Çin'i Anlamak, Çin ile İş Yapmak Konferansı

Neoma Business School Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haiyan Zhang: - "Çin'in emek yoğun endüstrisi, tekstil, makine gibi sektörler Çin'den çıkacak ve düşük maliyetli üreticisi olan komşu ülkelere gidecek. Muhtemelen bu endüstri Türkiye gibi ülkelere de getirilebilir" - VisionGain Capital Limited Genel Müdürü Ye Xiang: - "Çin'de 100 civarında araç üreticisi var ve temel üretim ürünlerinin yanı sıra yüksek teknolojiye sahip, kaliteli ürünler de üretiliyor" - OECD Finansal ve Şirket İşleri Bölümü Kıdemli Ekonomist Andrea Goldstein: - "Çin'deki yavaşlama küresel ekonomi için de bir endişe"

Haber 10-12-19 14:08

Almanya’da hükümet krizi kapıda

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyeleri tarafından yapılan oylamada Saskia Esken ile Norbert Walter-Borjans’ın eş genel başkan olarak seçilmesi, koalisyon hükümetini belirsizliğe götürdü.Almanya’da federal hükümetin Sosyal Demokrat ortağı SPD’de hafta sonu yapılan parti genel başkanlık seçimini iktidarı oluşturan büyük koalisyona karşı olan kanat kazandı.

Haber 02-12-19 13:54

SPD yeni eş genel başkanlarını seçti

SPD üyeleri yeni eş genel başkanları olarak Esken ile Walter-Borjan’ı seçti.

Haber 01-12-19 12:27

Alman Sosyal Demokrat Partisi'nde liderlik yarışı

Sosyal Demokrat Parti (SPD) genel başkanlık seçiminin il turunda adaylar yeterli çoğunluğu elde edemedi

Haber 27-10-19 00:16

Manuela Schwesig sağlık sorunu nedeniyle SPD genel başkanlığından ayrıldı

Göğüs kanseri teşhisi konulan Manuela Schwesig: - "Bu hastalığın tedavi edilebilecek olması iyi bir haberdir"

Haber 10-09-19 14:23

Almanya'da SPD Genel Başkanlığı yarışı

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz: - "Sosyal Demokrat Partiyi yönetmeyi ve partinin eski gücüne kavuşmasını istiyorum. Bunu (Geywitz ile) yapabileceğimizi düşünüyorum"

Haber 21-08-19 15:51

Kilis'te Uyum Mahalle Buluşmaları

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok: -"Dün olduğu gibi bugün de dünyanın her yerine yetişmeye çalışıyoruz. Allah'ın izniyle bundan sonra da yetişmeye devam edeceğiz" - UNHCR Toplum Odaklı Koruma Müdürü Andrea Ingham: - " Kilis üstün seviyede göstermiş olduğu misafirperverliğiyle birçoğumuzu etkilemiştir"

Yurthaber 24-07-19 23:31

Kilis'te Uyum Mahalle Buluşmaları

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok: -"Dün olduğu gibi bugün de dünyanın her yerine yetişmeye çalışıyoruz. Allah'ın izniyle bundan sonra da yetişmeye devam edeceğiz" - UNHCR Toplum Odaklı Koruma Müdürü Andrea Ingham: - " Kilis üstün seviyede göstermiş olduğu misafirperverliğiyle birçoğumuzu etkilemiştir"

Haber 24-07-19 23:30

AB Komisyon Başkanlığına Ursula von der Leyen'in önerilmesi

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in AB Komisyon Başkanlığına önerilmesinin ardından koalisyon ortakları birbirlerini suçlamaya devam ediyor - CDU Genel Başkan Yardımcısı ve Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier: - "(SPD içinde koalisyondan ayrılma çağrıları) Sadece şunu söyleyebilirim, o zaman ayrılın"

Haber 05-07-19 18:27

Almanya’da Sosyal Demokratlar genel başkan arıyor

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), hafta başında tüm parti görevlerinden istifa eden Andrea Nahles’e halef ararken, parti içinden isimlerde gündeme gelmeye başladı.

Haber 08-06-19 15:12

DHA DIŞ - Almanya’da Sosyal Demokratlar genel başkan arıyor

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), hafta başında tüm parti görevlerinden istifa eden Andrea Nahles’e halef ararken, parti içinden isimlerde gündeme gelmeye başladı.

Haber 08-06-19 15:12

Almanya'da koalisyon ortağı SPD liderinin istifa etmesi

Sosyal Demokrat Parti yönetiminin aldığı kararla genel kurul tarihine kadar genel başkanlığa 3 kişi vekalet edecek

Haber 03-06-19 18:21

Almanya'da Merkel hükümeti zor durumda

SPD Genel Başkanı Andrea Nahles’in görevlerinden istifa edeceğini açıklaması Alman siyasetinde deprem etkisi yaptı - Nahles’in sürpriz istifa açıklaması hem SPD’yi krize soktu hem de koalisyon hükümetini riske attı - Nahles'in görevlerinden ayrılmasının, CDU/CSU partileri ile SPD arasındaki koalisyon hükümetini nasıl etkileyeceği ise henüz belli değil - Almanya Başbakanı Merkel, CDU Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer ve CSU Genel Başkanı Markus Söder koalisyon hükümetinin sürdürülmesi gerektiği açıklamaları yaptı - CDU/CSU ve SPD’den oluşan federal hükümet 15 ay içinde üçüncü ciddi sınamadan geçiyor

Haber 03-06-19 11:03

SPD lideri Nahles’in istifası Alman basınında manşetlerde

 Alman gazetelerinin manşetlerinde, Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Andrea Nahles’in istifası yer aldı.

Haber 03-06-19 10:55

DHA DIŞ - SPD lideri Nahles’in istifası Alman basınında manşetlerde

 Alman gazetelerinin manşetlerinde, Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Andrea Nahles’in istifası yer aldı.

Haber 03-06-19 10:55

Alman Sosyal Demokratların teklifte bulunduğu ilk isimden red geldi

Almanya'da federal büyük koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Andrea Nahles’in, partideki görevlerinden istifa kararı almasının ardından aday olarak adı geçenlerden Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz’un, parti yönetimi tarafından kendisine yapılan teklifi reddettiği bildirildi.

Haber 03-06-19 10:19

DHA DIŞ - Alman Sosyal Demokratların teklifte bulunduğu ilk isimden red geldi

Almanya'da federal büyük koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Andrea Nahles’in, partideki görevlerinden istifa kararı almasının ardından aday olarak adı geçenlerden Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz’un, parti yönetimi tarafından kendisine yapılan teklifi reddettiği bildirildi.

Haber 03-06-19 10:19

Almanya'da SPD lideri Nahles'in görevlerinden istifa etmesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel: - "Biz hükümet çalışmasını tüm ciddiyet ve büyük sorumluluk bilinciyle sürdürmeye devam edeceğiz" - CDU Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer: - "Biz büyük koalisyondan yana durmaya devam ediyoruz. İyi bir hükümet politikasıyla ülkemize hizmet etmek istiyoruz"

Haber 02-06-19 19:36

Almanya'da SPD'de durum çok ciddi

SPD Genel Başkan Yardımcısı Malu Dreyer: - "Seçmenlere ve üyelere SPD olarak bizim için durumun çok ciddi olduğunu ancak partinin yönetimsiz olmadığını söylemek istiyorum"

Haber 02-06-19 16:55

Nahles'in İstifasıyla Almanya'da Koalisyonun Geleceği Tartışılıyor

Geçen hafta Pazar günü yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ağır bir yenilgi alan Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles’in istifası sonrasında, koalisyon hükümetinin geleceği ile ilgili tartışmalar yeni bir boyut kazandı

Haber 02-06-19 16:25

Nahles'in istifa kararı tepkilere yol açtı

Almanya'da, koalisyonun küçük ortağı SPD'nin Genel Başkanı Andrea Nahles'in Genel Başkanlık ve Meclis Grup Başkanlığı'ndan istifa edeceğini açıklaması partisi ve muhalefette farklı tepkilere yol açtı.

Haber 02-06-19 14:52

Almanya’da Sosyal Demokrat Partisi lideri Nahles istifa kararı aldı

Almanya’da koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Partisi (SPD) lideri Andrea Nahles, görevlerinden istifa kararı aldığını açıkladı.Alman Sosyal Demokrat Partisi lideri ve Federal Meclis Grup Başkanı Andrea Nahles, her iki görevinden istifa etme kararı aldığını duyurdu.

Haber 02-06-19 13:48

Almanya'da SPD Genel Başkanı Nahles’ten istifa açıklaması

Hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles, görevlerinden istifa edeceğini açıkladı

Haber 02-06-19 12:29

Nahles'ten istifa kararı

Avrupa Parlamentosu ve Bremen Eyalet Meclisi seçimlerinde ciddi oy kaybına uğrayan Alman Sosyal Demokrat Parti'nin Genel Başkan Andrea Nahles istifa edeceğini açıkladı.

Haber 02-06-19 12:19

AP seçimleri, Almanya'da Sosyal Demokrat Parti’yi karıştırdı

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) eski genel başkanı Sigmar Gabriel, partisinin gerek Avrupa Parlamento (AP) seçimleri gerekse Bremen eyalet seçimlerinde aldığı sonuçlardan dolayı sorumluların bunu sebep-sonuç ilişkileri bağlamında masaya yatırıp, gereğini yerine getirmelerini istedi.

Haber 27-05-19 13:12

DHA DIŞ - AP seçimleri, Almanya'da Sosyal Demokrat Parti’yi karıştırdı

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) eski genel başkanı Sigmar Gabriel, partisinin gerek Avrupa Parlamento (AP) seçimleri gerekse Bremen eyalet seçimlerinde aldığı sonuçlardan dolayı sorumluların bunu sebep-sonuç ilişkileri bağlamında masaya yatırıp, gereğini yerine getirmelerini istedi.

Haber 27-05-19 13:07

Almanya'da parti yöneticileri seçimleri değerlendirdi

CDU Genel Başkanı Annegret Kramp Karrenbauer: - "Seçimlerde hedeflerimize ulaştığımıza mutlu olsak da bu seçim sonucu, kitle partisi olarak kendimizden beklediğimizi karşılamıyor" - SPD Genel Başkanı Andrea Nahles: - "Şu an için sonuçlar SPD için son derece hayal kırıklığı oluşturuyor" - Avrupa Halk Partisinin liste başı adayı Manfred Weber: - "Günün en güzel haberi, Avrupa’daki demokrasi yaşıyor"

Haber 26-05-19 21:21

Alman siyasetçilerden AP seçimleri öncesinde aşırı sağ uyarısı

SPD Genel Başkanı Andrea Nahles: - "(Seçimlerde) Asıl soru şu, herkesin iyi deneyimleri olduğu Avrupa mı yoksa ulusçuluğa geri dönüş mü? Biz aşırı sağcı popülistlere ve nasyonalistlere 'Hayır' diyerek karşı koymalıyız" - SPD'nin AP seçimlerindeki liste başı adayı Almanya Adalet Bakanı Katarina Barley: - "Popülistlere güç verildiğinde neler olabileceğini Brexit gösteriyor" - EPP'nin liste başı adayı Manfred Weber: - "(Avrupa'yı) Sağ ve sol nasyonalistlerin elimizden almasına izin vermeyeceğim. Maalesef anketler şu an yarın için iyi şeyler söylemiyor"

Haber 25-05-19 19:22

Klingbeil: Kramp-Karrenbauer başbakan adayımız değil

Federal Koalisyon Hükümeti ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Lars Klingbeil, Başbakan Angela Merkel’in parti genel başkanlığında halefi seçilmiş Annegret Kramp-Karrenbauer’i başbakan adayı olarak seçmek gibi bir düşünceleri olmadığını açıkladı.

Haber 19-04-19 17:59

DHA DIŞ - Klingbeil: Kramp-Karrenbauer başbakan adayımız değil

Federal Koalisyon Hükümeti ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Lars Klingbeil, Başbakan Angela Merkel’in parti genel başkanlığında halefi seçilmiş Annegret Kramp-Karrenbauer’i başbakan adayı olarak seçmek gibi bir düşünceleri olmadığını açıkladı.

Haber 19-04-19 17:58

SPD lideri: Partiyi daha iyi yönetecek biri varsa gelsin

Erken parti kurultayı taleplerini eleştiren SPD lideri Nahles, "zamana ihtiyaçları olduğunu" söyledi.

Haber 03-11-18 14:38

AB Komisyonu'ndan İtalya'ya ikinci bütçe mektubu

AB Komisyonu’nun Ekonomik ve Mali İşler Direktörü Marco Buti, İtalya Ekonomi Bakanlığı Hazine Genel Müdürü Andrea Rivera’ya, İtalya’nın bütçe taslak planına ilişkin değerlendirmelerinin bulunduğu bir mektup yazdı - Mektuptan: - "İtalya’nın 2019 yılı bütçesi, hala kritik hassasiyet düzeyinde bulunan gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 130’unun üzerindeki borcun azaltılmasıyla bağdaşmamaktadır"

Haber 31-10-18 00:30

Almanya'da Hessen Eyalet Meclisi seçimleri

CDU ve SPD'nin oy kaybının federal hükümetten kaynaklandığı belirtildi - CDU Hessen Eyaleti Teşkilatı Başkanı ve Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier: - "Berlin'de federal hükümetin görüntüsü seçim kampanyasının üzerini örttü. Hessen halkı, eyaleti CDU'nun yönetmesini istiyor. Çok sayıda kişi bir şeylerin değişmesini de istiyor ancak Hessen'de değil, Berlin'de" - SPD Genel Başkanı Andrea Nahles: - "Hessen'de SPD'nin oy kaybına federal düzeydeki siyaset etkili oldu"

Haber 28-10-18 23:21

Hessen'de CDU ve SPD Hezimete Uğradı

Almanya’nın Hessen eyaletinde yapılan parlamento seçimlerinde Angela Merkel’in genel başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat CDU ve sosyal demokrat SPD hezimete uğradı

Haber 28-10-18 21:55

Alman Hükümetinin Geleceği Hessen Eyalet Seçimlerinde

Hessen’de pazar günü yapılacak seçimler büyük bir olasılıkla federal hükümetin, Başbakan Angela Merkel’in ve SPD lideri Andrea Nahles’in kaderini belirleyecek

Haber 27-10-18 19:53

Vatikan’da Uluslararası Suçlarla Mücadele semineri

Dışişleri Bakanlığı Araştırma ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Aylin Taşhan: - "Türkiye, hala kendine özgü, yeni nesil terörist örgütlere karşı mücadele etmektedir ve dünyanın geri kalanını da bunların teşkil ettiği tehdide ilişkin uyarmaktadır. Şunu vurgulamak isterim ki terörizm, uluslararası toplumun ortak ve karşılıklı pekiştirici eylemlerini gerektiren küresel bir tehdittir" - Endonezya Emniyet Genel Müdürü Suhardi Alius: - "Endonezya, terörizmin herhangi bir din, millet veya uygarlıkla bağdaştırılamayacağını ve bağdaştırılmaması gerektiğini vurgulamaktadır" - Avustralya Federal Polisi Kıdemli İrtibat Subayı Andrea Humphrys: - "Polislerin ve ilk etkileşime geçen cephe hattı çalışanlarının insan kaçakçılığını iyi bilmesi çok önemli, böylece insan kaçakçılığını teşhis edebilir ve buna karşı harekete geçebilirler"

Haber 25-10-18 15:37

Almanya’da istihbarat başkanının görevden alınması

SPD ve bazı muhalefet partileri, Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen’in görevinden alınarak İçişleri Bakanlığında müsteşarlık görevine getirilecek olmasına tepki gösterdi - SPD Gençlik Teşkilatı Başkanı Kevin Kühnert: - "Bu, yaptıkları işler için sorumluluk taşıyan herkesin yüzüne vurulmuş bir tokattır" - Hür Demokrat Parti Genel Başkanı Christian Lindner, Maassen’in "terfi ettirildiğini" ve "bir tiyatro oynandığını" savundu

Haber 19-09-18 17:04

Almanya Türkiye’ye Yardım Konusunu Tartışıyor

SPD Genel Başkanı Andrea Nahles’in Türkiye’ye yardım yapılması yönündeki açıklamasına olumlu ve olumsuz tepkiler gelmeye devam ederken, bugün açıklanan bir kamuoyu araştırmasına göre, Almanlar’ın yüzde 71’i Türkiye’ye mali yardım yapılmasına karşı çıkıyor

Haber 21-08-18 18:58

Almanya Maliye Bakanlığı: Türk Lirası'ndaki değer kaybı Alman ekonomisi için risk

Almanya Maliye Bakanlığı, Pazartesi günü açıkladığı aylık raporunda Türk Lirası'ndaki değer kaybının Alman ekonomisine bir risk oluşturduğunu aktardı. Bloomberg'in haberine göre iktidar ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) lideri Andrea Nahles ise Pazar günü yayımlanan bir röportajında gerekirse Almanya'nın Türkiye'ye yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Haber 20-08-18 03:02