Turkiyenin Abuja Buyukelciligi Haberleri

Ülkeden yüzlerce başvuru geldi! Ukrayna'da Rusya'ya karşı savaşmak istiyorlar

Rusya ve Ukrayna savaşında çatışmalar sürerken Nijerya’dan dikkat çeken bir haber geldi. Ukrayna’nın Abuja Büyükelçiliği sosyal medyada gönüllü yabancı savaşçı ilanı açtı. Bu ilanın ardından 200 Nijeryalının başvuruda bulunduğu ve sayının artmasının beklendiği öğrenildi.

Haber 2022-03-05 01:06:56

31 yıllık petrol sızıntısı davası: Shell 110 milyon dolar tazminat ödeyecek

Abuja Yüksek Mahkemesi, petrol şirketi Shell'in Nijerya'daki petrol sızıntı davasında Niger Delta'nın Ogoni halkına 110 milyon dolar (45,9 milyar naira) tazminat ödemesine karar verdi. Öte yandan Shell'in avukatı Aham Ejelamo, mahkemeye ödeme yapacağını bildirdi.

Finans 2021-08-13 09:00:59

Nijerya'da kaçırılıp serbest bırakılan Türk denizcilerle ilgili yeni gelişme

Nijerya'da serbest bırakılan Türk gemicilerden 9'unun daha getirilmesiyle 15 kişilik mürettebatın tamamı Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine ulaştı.

Haber 2021-02-13 14:23:16

Turkiyenin ilk çadır kamp oteli sağlık çalışanlarına tahsis edildi

İş adamı Tacettin Yertüm’ün geçtiğimiz yıl doğa turizmine uygun bir yatırımla hizmete açtığı ve Türkiye’nin çadır kamp konseptli oteli korona virüs ile yoğun mücadele veren sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak tahsis edildi.Mardinli İşadamı Tacettin Yertüm, geçen yıl Tunceli’de Türkiye’nin ilk çadır kamp konsepti ile hizmete giren ve 31 oda, 70 yatak kapasiteli oteli 1 Haziran 2020 tarihine kadar sağlık çalışanlarına ücretsiz tahsis ettiğini açıkladı.

Yurthaber 2020-03-28 16:50:12

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Ulueren: Nijerya'da FETÖ okullarının devri için çaba içerisindeyiz

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Ulueren: "Nijerya'da FETÖ okullarının devri için çaba içerisindeyiz"

Haber 24-01-20 18:27

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Ulueren, Calabar Festivali'ne katıldı

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Ulueren, Calabar Festivali'ne katıldı

Haber 29-12-19 20:31

Güney Afrika, Abuja Büyükelçiliğini kapattı

Güney Afrika, Abuja Büyükelçiliğini kapattı

Haber 05-09-19 17:24

Nijeryalı Müslüman öğrenciler 24. yaz kampında buluştu

Nijerya Müslüman Öğrenciler Birliği Abuja Başkanı Sadık Ahmet: - "Bu programı düzenlemekteki amacımız, geleceğimiz olan öğrencilere İslami ahlakı ve değerleri vermeye çalışmaktır. Birliğin 1954'teki kurulma amacı da budur" - Nijerya Müslüman Öğrenciler Birliği üyesi doktor Ummu Selma: - "Birlik olarak hasta insanlara yardım ediyoruz ve yaptığımız tedaviler için ücret talep etmiyoruz. Bugün de burada Müslüman öğrencilerin yaz kampındayız ve onların küçük rahatsızlıklarına ücret almadan müdahale etmeye çalışıyoruz"

Haber 28-08-19 11:02

Nijerya'da serbest bırakılan Türk gemiciler Abuja Büyükelçiliğinde

Kurtarılan 10 Türk gemici, helikopterlerle Nijerya'nın güneyindeki Edo eyaletinden ülkenin başkenti Abuja'ya getirildi - Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine götürülen gemiciler, yarın sabah Türkiye'ye getirilecek

Haber 10-08-19 20:35

Türk heyetinden Nijerya Ulusal Petrol Şirketi'ne ziyaret

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Melih Ulueren: - "Türkiye ve Nijerya arasındaki iyi ilişkilerin her alanda daha da ilerletilmesi ve ekonomik ilişkilerin çeşitlendirilerek, petrolün yanı sıra farklı alanlarda ilerletilmesi gerektiğini vurguladık" - Nijerya Ulusal Petrol Şirketi Genel Müdürü Mele Kyari: - "Türkiye ile ilişkilerimizi petrolün ötesinde geliştirmek istiyoruz"

Haber 02-08-19 00:21

Nijerya'da kurtarılan 4 Türk vatandaşı, Abuja Büyükelçiliği'ne getirildi

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da silahlı kişilerce kaçırılmalarının ardından operasyonla kurtarılan 4 Türk vatandaşı, Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine getirildi.

Haber 27-07-19 09:21

Nijerya'da kurtarılan 4 Türk vatandaşı, Abuja Büyükelçiliğine getirildi

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Melih Ulueren: - "Bu sürecin mutlu bir şekilde sona ermesi ve geçen hafta bugün kaçırılan 4 vatandaşımızı Büyükelçiliğimizde görmekten dolayı mutlu olduk" - Kurtarılan vatandaşlardan Yasin Çolak: - "Gündüzleri ormanda bekliyorduk, geceleri ise devamlı yürüyorduk ve hareket halindeydik"

Haber 27-07-19 04:37

Nijerya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Abuja Büyükelçilisi Melih Ulueren: - "Şüphesiz artık FETÖ giderek zayıflayarak bu dünya üzerinden yok olacak"

Haber 15-07-19 20:40

Nijerya'da Türk sanatçı konser verdi

Flüt sanatçısı Lelya Bayramoğulları: - "Nijerya'ya gelen ilk Türk sanatçısıyım. Türk sanatçısı olarak burada bulunmaktan mutluluk ve heyecan duyuyorum" - Abuja Sanat Derneği Müzik Direktörü Kimberly Scott: - "Lelya Bayramoğulları buraya sadece konser vermek için gelmedi aynı zamanda buradaki sanat öğretmenlerine de teknik ders verdi"

Haber 10-06-19 16:49

Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğinde bayramlaşma

Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğinde bayramlaşma

Haber 04-06-19 23:36

Türklerden Nijerya'da ramazan yardımı

Adamder ve Abuja-İstanbul Dostluk Derneği ile Almanya merkezli Bir El Derneği, başkent Abuja'da ramazan boyunca çeşitli insani yardım faaliyetleri yürütecek

Haber 08-05-19 18:15

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü

Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğinde tören düzenlendi

Haber 18-03-19 16:06

Nijerya'nın simgesi: Abuja Ulusal Cami

Ülkenin en büyük camisinde günlük ibadetlerin yanı sıra eğitim ve ticari faaliyetler yürütülüyor - Abuja Ulusal Cami İmamı Muhammed Kabir Adem: - "Bu cami ülkedeki birliğin ve İslam'ın sembolüdür" - "Nijerya'nın farklı bölgelerinde büyük camiler var ama ülkenin en büyük camisi alan olarak Abuja Ulusal Cami'dir" - Cami cemaatinden Abdulkadir Ahmed: - "Camimizin yanında kitapların satıldığı bir çarşı ve konferans salonları bulunuyor. İbadetten başka eğitim faaliyetleri ve etkinlikler için bu camiyi kullanabiliyoruz"

Haber 21-02-19 11:12

Nijerya, Hindistan'ın Afrika'daki en büyük ticaret ortağı

Abuja Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adetokunbo Kayode: - "Nijerya, Hindistan'ın Afrika'daki en büyük ticaret ortağı ve 1 numaralı ham petrol alıcısıdır"

Finans 28-01-19 22:56

ANALİZ - Nijerya'nın zor seçimi

Bölgesel ve kıtasal ölçekte etkileri görülebilecek bir öneme sahip olduğundan, Nijerya seçimi dikkatle izlenmesi gereken bir süreç. 200 milyona yaklaşan nüfusuyla adeta mikro bir Afrika’yı andıran ülke, kıta için önemli bir gösterge - Seçim süreci ve sonrasındaki ihtimaller, özellikle ABD ve İngiltere nezdinde, sivil toplum oluşumları ve düşünce kuruluşları tarafından titiz bir şekilde değerlendirilirken, bazı Amerikalı sivil toplum oluşumları seçim sonucunu etkilemeye yönelik rapor ve analizler de yayınlanmayı sürdürüyor - Ekonomi alanındaki başarısız tabloya rağmen, Buhari iktidarıyla birlikte Nijerya’nın iyileşme kaydettiği sorun alanlarından biri şüphesiz Boko Haram ile mücadele oldu. Boko Haram, gerek devletin yürüttüğü etkin mücade gerekse de örgüt içi bölünme nedeniyle eskisi kadar büyük bir tehdit oluşturmuyor - Azalan Boko Haram tehdidine rağmen, ülkede başka sorun alanlarının köpürtüldüğünü söylemek gerekir. Bu noktada, düşük tansiyonla seyreden Şii, İgbo ve göçebe Fülanî merkezli sorunların devreye girdiği görülüyor - 2015 yılından sonra kısmen soğumaya başlayan Şii meselesinin son günlerde ateşi yeniden parlatılıyor. 2015 olaylarına çok benzeyen şeyler Abuja ve Nasarawa’da yaşanırken Nijerya ordusu ile Şii militanlar bir kez daha karşı karşıya geldi. 45 civarında Şii hayatını kaybetti, 400’den fazla kişi de tutuklandı - Ülkede bir başka sorun da Biafra meselesi. İgbo etnik grubunun büyük hülyası olan Biafra diyarını kurmayı amaçlayan IPOB hareketi, mahiyetinde bölücü bir doğaya sahip. İngiltere vatandaşı olan lideri Kanu açık bir şekilde Yahudi olduğunu söylüyor ve İsrail’de MOSSAD gözetiminde bir hayat sürüyor

Haber 14-01-19 12:16

Almanya'daki Türk gençleri Nijerya'da su kuyusu açtırdı

Abuja Din Hizmetleri Ataşesi Ali Kaşıkırık: - "Almanya'daki Bottrop Merkez Camisi cemaatinden Türk genç kızlarımız Nijerya'da bir okulun yanına su kuyusu açtırdı" - Bölge sakinlerinden Muhammed Lawal: - "Bu su kuyusu hem bölge halkı hem de öğrenciler için çok önemli. Bu vesileyle Türk halkı başta olmak üzere tüm Müslümanlara teşekkür ederim"

Haber 07-01-19 16:37

Afrika'nın doğalgaz merkezi Nijerya

Afrika'da Cezayir'den sonraki tek doğalgaz ihracatçısı konumundaki Nijerya, 5 trilyon metreküpü aşan doğalgaz rezerviyle dünyada dokuzuncu sırada geliyor - Türkiye, BOTAŞ aracılığıyla Nijerya'dan 1999 yılından beri sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) alıyor - Nijerya, Cezayir'den sonra Türkiye için ikinci en büyük LNG tedarikçisi konumunda - Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Melih Ulueren: - "Türkiye ile Nijerya arasındaki LNG iş birliği, ekonomik ilişkilerimizde önemli bir yer tutuyor" - Nijerya LNG Limited Genel Müdürü Tony Attah: - "Türkiye'ye daha fazla LNG vermek için hazırız"

Haber 06-09-18 11:27

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Ulueren'den Nijerya'nın doğalgaz üssüne ziyaret

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Melih Ulueren: - "Nijerya'nın doğalgaz alanındaki çalışmalarını yerinde inceleyerek Türkiye ile Nijerya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar adımlar atmayı planlıyoruz"

Haber 04-09-18 20:36

Büyük Zafer'in 96. yılı kutlanıyor

Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğince, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon verildi

Haber 31-08-18 00:28

Türkiye'den Nijerya'da bin kişiye gıda yardımı

Adamder ve Abuja-İstanbul Dostluk Derneği Temsilcisi Fatih Emin Danışan: - "Gıda yardımı yaptığımız bölgelerde insani durum çok sıkıntılı ve bu nedenle pirinç ve yağ gibi temel gıda maddelerinden oluşan kumanyaları ihtiyaç sahiplerine dağıttık"

Haber 20-07-18 15:34

Kuş Sürüsüne Giren Uçağın Yolcuları Abuja’ya Başka Uçakla Gönderildi

THY’nin Abuja seferini yapan uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne girdi. Uçakta bulunan...

Yurthaber 18-07-18 01:49

THY uçağı İstanbul'a geri döndü

İstanbul-Abuja seferini yapan uçak, motoruna kuş çarpması dolayısıyla Atatürk Havalimanı'na geri dönmek zorunda kaldı

Haber 17-07-18 23:36

Kuş Sürüsüne Giren Thy Uçağı Havada Tur Attı

İSTANBUL (İHA) – THY’nin Abuja seferini yapan uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne...

Yurthaber 17-07-18 23:08

Havada büyük panik! Türk Hava Yolları uçağı Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı!

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Abuja seferini yapan uçağın motoruna kuş çarptı. Uçakta teknik arıza meydana gelirken, Çorlu semalarında uçak tur attıktan sonra acil iniş yaptı. Atatürk Havalimanı'nda ise itfaiye uçağın inmesinden önce tedbirler alındı.

Haber 17-07-18 22:10

İstanbul-abuja Seferini Yapan Ve Motoruna Kuş Çarpması Sonucu Arızalanan Türk Hava Yolları’nın Uçağı Atatürk Havalimanı’na İniş Yaptı.

IHAAW220133-ASA/17-07-2018 - İstanbul-Abuja seferini yapan ve motoruna kuş çarpması sonucu arızalanan Türk Hava Yolları’nın...

Yurthaber 17-07-18 22:01

Motoruna Kuş Çarpan Çorlu Semalarında Tur Atıyor

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Abuja seferini yapan uçağın motoruna kuş çarptı. Uçakta teknik arıza meydana gelirken,...

Yurthaber 17-07-18 21:57

15 Temmuz şehitleri Nijerya'da anıldı

15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğinde anma töreni düzenlendi

Haber 13-07-18 18:08

Kültürlerin birleştiği ülke Nijerya

Nijerya Kültür ve Sanat Başkanlığı Abuja Koordinatörü Muhammad Süleyman: - "Nijerya'ya her gelen kabile kendi kültürünü de getirdi ve bu süreçte ülke, Afrika'nın birçok özelliğini sınırları içinde barındırmaya başladı" - Sanat Öğretmeni Joseph Jabo: - "Nijerya'nın neresine giderseniz gidin sanat ile ilgili kültürel parçalar bulabilirsiniz. Merkezde birçok Nijeryalı, resim ve heykel gibi farklı alanlarda eğitim alıyor ve çok güzel ürünler ortaya çıkarıyorlar"

Haber 09-07-18 11:12

Nijeryalı yetimler Türklerin yardımıyla sıcak yuvaya kavuşacak

Adamder Derneği ve Abuja-İstanbul Dostluk Derneği Temsilcisi Fatih Emin Danışan: - "Nijerya'da çok sayıda yetim var. Biz de bunu dikkate alarak bir yetimhane açma ihtiyacı duyduk. Çorum'da faaliyet gösteren Adamder Derneğinin desteğiyle bu yetimhanenin inşasına başladık" - Okul Müdürü Ebubekir Süleyman: - "Burada kalacak yetimler hem dini hem de normal eğitim alacaklar. Bu sebeple Türk hükümeti ve Adamder Derneğine teşekkür ederim çünkü onlar olmasaydı bugün burada bizim yetimhanemiz olmazdı ve onlarca çocuk kimsesiz kalırdı"

Haber 28-06-18 11:02

Abuja Engelliler Okulu öğrencilerini hayata hazırlıyor

Abuja Engelliler Okulu, yüzlerce engelli öğrenciye el sanatları, marangozluk, ayakkabı tamirciliği, boyacılık ve çeşitli tamir işleri eğitimi veriyor - Okul Müdürü Şerif: - "Engelli öğrencilerimizi hayata hazırlamaya çalışıyoruz" - Öğrenci Ebubekir: - "Çocukluğumdan bu yana dilencilikten nefret ettim. Her zaman bir meslek sahibi olup hayata tutunmak istedim. Bir insan engelli olsa dahi hayallerini gerçekleştirebilir" - Öğrenci Yusuf: - "Özellikle kadınlar için hayat daha zor ama hiçbir şey bizim için engel olmamalı. İnsan okumak istedi mi Allah ona yardım eder"

Haber 09-05-18 11:11

Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği çalışanlarından Nijeryalı öğrencilere yardım

Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği çalışanlarından Nijeryalı öğrencilere yardım

Haber 02-05-18 17:33

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisinden veda resepsiyonu

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisinden veda resepsiyonu

Haber 30-04-18 23:18

Anadolu Ajansı 98 yaşında

Türkiye'nin Moskova, Abuja ve Akra büyükelçileri, AA'nın 98. kuruluş yıl dönümünü kutladı - Türkiye'nin Moskova Büyükelçi Diriöz: - "AA, aradan geçen 98 yıl içinde ülkemizin en önemli değerlerinden birisi olmuş, dünyanın en saygın haber ajanslarından birisi olarak kabul görmüştür" - Abuja Büyükelçisi Çakıl: - "Anadolu Ajansının 98. kuruluş yıl dönümünü en kalbi duygularla tebrik ediyorum"

Haber 05-04-18 21:40

Türkiye Büyükelçisi duyurdu: Nijerya'da 2 Türk işçi kaçırıldı

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hakan Çakıl, Nijerya'da bir Türk firmasında çalışan 2 işçinin kaçırıldığını bildirdi. Çakıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ülkenin güneydoğusundaki Akwa Ibom bölgesinde iki Türk işçi kaldıkları otelden kaçırıldı." dedi.

Haber 11-04-17 17:07

Nijerya’da Terör Mağduru Ailelere Gıda Yardımı

Nijerya’nın başkenti Abuja banliyösündeki Durumi IDP (InternallyDisplacedPerson) Kampına Boko Haram teröründen kaçarak sığınan ve oldukça...

Yurthaber 29-02-16 12:09

Abuja'daki Grev Nedeniyle Thy Uçağı 3,5 Saat Gecikme Yaptı

Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL, THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, “ Abuja Havalimanı’nda yer hizmetleri servisleri grev yaptığı için bu kente giden THY

Yurthaber 29-05-15 12:57

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nijerya Uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya’da bulunan veya bu ülkeye seyahat edecek vatandaşların Bakanlık ve Abuja Büyükelçiliği’nce yapılabilecek...

Yurthaber 26-03-15 12:29

Thy Abuja, Manila Ve Taipei'ye Mart Ayında Uçacak

Faik KAPTAN/İSTANBUL, THY’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Afrika kıtasında uçuş sağlayacağı 38. nokta olan Abuja’ya 3 Mart 2015’ten itibaren

Yurthaber 10-02-15 11:28

Nijerya'da patlama

Nijerya'nın Abuja eyaletinde bir araçta meydana gelen patlamada 9 kişinin öldüğü bildirildi.

Haber 02-05-14 00:18

OMÜ, Nijerya’da Eğitim Fuarına Katıldı

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)  Nijerya’nın Lagos ve Abuja kentlerinde düzenlenen "2. Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı"na katıldı.

Yurthaber 28-02-14 17:42

Dev Tanker, Boğazı Kapattı

Bahama Adaları bandıralı "LNG Abuja" adlı tanker Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı. Geminin geçişi nedeniyle Çanakkale Boğazı, tek yönlü transit

Yurthaber 11-08-13 14:33

Dev tanker, boğazı kapattı

Bahama Adaları bandıralı "LNG Abuja" adlı tanker Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı.

Haber 11-08-13 14:27

Nijerya Süper Ligi'nde Türk Teknik Direktör

Başarılı teknik direktör Hasan Eğilmez, Nijerya Süper Ligi’nde mücadele eden Teap FC Abuja takımının başına...

Yurthaber 18-04-13 17:05

Kayserili Hayırseverlerin Eli, Nijerya’ya 'hastane' Olarak Uzandı

Kayserili hayırseverler, Nijerya’nın başkenti Abuja kentine Türk hastanesi yaptı. 10 milyon liraya mal olan 75...

Yurthaber 02-02-13 12:55