6284 Sayili Kanun Maddeleri Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: 'En küçük olumsuz bir etkisi olmamıştır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadınların hakları ve şiddetle mücadeleye en küçük olumsuz bir etkisi olmamıştır. Mücadelenin asıl somut araçları 6284 sayılı kanun başta olmak üzere mevzuat ile zihinlerde gerçekleştirdiğimiz dönüşümdür" dedi. Pervin Chakar'ın elini öpen CHP lideri Özgür Özel'e de göndermede bulunan Erdoğan, "Bu ülkede eli öpülecek kadın aranıyorsa onlar şehitlerimizin anneleri ve eşleridir" ifadelerini kullandı.

Haber 2023-11-25 14:57:49

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI nedir, maddeleri nelerdir? Meclis'te kabul edildi! Kentsel dönüşüm yasası maddeleri!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yasa içeriği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildi. Bahsi geçen kanun teklifi ile kat maliklerinin uzlaşmada 3’te 2’yi yakalama zorunluluğunun önüne geçilmesi planlanıyor. Peki, kentsel dönüşüm yasası nedir? Kentsel dönüşüm yasası maddeleri nelerdir?

Finans 2023-11-08 07:48:52

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal'dan 6284 sayılı kanun açıklaması: 'Aile bütünlüğünü bozucu maddeler düzeltilecektir' diye yazdırdık

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, Cumhur İttifakı'na katılma kararı sonrası canlı yayında açıklamalar yaptı. Aydal, AK Parti ile YRP arasında yapılan mutabakattaki 30 maddenin değişmediğini belirterek "Tam aksine artırılanlar var" dedi. Aydal son dönemde tartışma konusu olan 6284 sayılı Kadına Yönelik Şiddetle alakalı yasayla ilgili ise "Burada hukuki eksiklik var. Aile bütünlüğünü bozucu maddeler düzeltilecektir ayıklanacaktır diye yazdırdık" ifadelerini kullandı.

Haber 2023-03-24 21:18:10

'Tehdit mesajları alıyorum' AK Partili Özlem Zengin'den '6284 sayılı kanun' açıklaması! 'Yalnızlıktan yorgunum'

14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimler öncesi ittifaklar arasındaki hareketlilik sürüyor. Son olarak Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma konusu gündeme gelmişti. Ancak 6284 sayılı kanun olarak da bilinen Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a ilişkin açıklamalar tartışma yaratmıştı. Konuya ilişkin "Kırmızı çizgimizdir" diyen AK Parti Genel Başkanvekili Özlem Zengin'den yeni bir açıklama geldi. Zengin, "Telefonuma yüzlerce tehdit mesajları alıyorum" dedi.

Haber 2023-03-18 11:01:19

6284 sayılı kanun nedir, neden önemli? 6284 sayılı kanun maddeleri neler? AK Parti'den Yeniden Refah Partisi iddiasına yanıt!

6284 sayılı kanun ne olduğu ve maddeleri, AK Parti'den Yeniden Refah Partisi'nin talebine olumlu yanıt geldiği yönündeki iddialar sonrası merak konusu oldu. AK Parti, Yeniden Refah Partisi'nin 6284 sayılı yasada değişiklik öngören maddenin de bulunduğu 30 maddenin hiçbirine 'hayır' demediği öne sürüldü. Peki, 6284 sayılı kanun nedir? 6284 sayılı kanun maddeleri neler?

Haber 14-03-23 08:51

İttifak görüşmesinde AK Parti'nin yanıtını açıkladı, '6284' sözleri gündem oldu! Cumhur İttifakına çağrılan YRP anketlerdeki oy oranını duyurdu

Seçimlere gidilirken Cumhur İttifakı HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi'ni (YRP) ittifak bünyesine katmak için harekete geçti. HÜDA-PAR, aday çıkarmayıp Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu, YRP ise 30 maddelik talep sundu. YRP'den gelen açıklamaya göre AK Parti aralarında 6284 sayılı yasada değişiklik öngören maddenin de bulunduğu 30 maddenin hiçbirine 'hayır' demedi. Bakan Yanık söz konusu kanunla ilgili açıklama yaparken YRP'den gelen son mesajda "6284 sayılı kanun yuva yıkmaktadır" dendi.

Haber 13-03-23 08:37

7. YARGI PAKETİ SON DURUM 10 Mart 2023: 7. Yargı paketi maddeleri neler, ne zaman çıkacak, Meclis'e geldi mi?

7. yargı paketi ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Peki, 7. Yargı paketi ne zaman çıkacak? 7. Yargı paketi maddeleri neler, Meclis'e geldi mi? İşte 10 Mart 2023 Cuma günü itibarıyla son durum...

Haber 10-03-23 10:32

SOSYAL MEDYA YASASI MADDELERİ: Sosyal medya yasası nedir, maddeleri nelerdir?

Sosyal medya yasası ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Sosyal medyada sosyal medya yasası olarak gündeme gelen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vatandaşlar bu gelişmenin ardından konu hakkındaki araştırmalarını hızlandırdılar. Peki, sosyal medya yasası nedir, maddeleri nelerdir?

Haber 18-10-22 16:38

Torba yasa ne zaman çıkacak, maddeleri neler? Meclis'te yeni torba yasa düzenlemesi için geri sayım

Torba yasa düzenlemesinin maddeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nın gündeminde bulunuyor. 48 maddelik torba kanun teklifinde çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteği, öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz olarak geri ödenmesi gibi ekonomiye ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan Torba Kanun teklifi ile ilgili detaylar merak edildi. Birçok vatandaş internette araştırma yapıyor. Peki, TBMM'ye sunulan torba yasa ne zaman çıkacak, maddeleri neler?

Haber 12-10-22 08:58

Meclis'te gözler yarına çevrildi! Milyonlar bunu bekliyor... KYK faizleri, elektrik ve doğal gaz desteği

TBMM, yeni dönem mesaisine 1 Ekim itibarıyla başladı. Meclisin tekrar açılmasıyla gözler yeni torba kanun teklifine çevrildi. Teklif yarın Meclis'e geliyor. 52 maddelik bir kanun teklifi hazırlanırken teklife önemli maddeler eklendi. Milyonlarca öğrencinin beklediği KYK faizlerinin silinmesi, dar gelirlilerin beklediği elektrik ve doğal gaz desteği teklifin başlıca maddeleri. İşte detaylar...

Finans 06-10-22 20:11

Bakan Bozdağ canlı yayında duyurdu! İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye çekildi ama...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin çekildiği İstanbul Sözleşmesi ile ilgili olarak "İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye çekildi ama o sözleşmenin uygulama Kanunu olan 6284 sayılı Kanun şu an yürürlükte. O Kanun uygulanıyor. O Kanun'daki hükümler Türk mevzuatının ve iç hukukumuzun bir parçasıdır" dedi.

Haber 17-07-22 15:59

Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, kabul edildi mi? İşte Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri...

Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla ilgili gelişmeler merak konusu oldu. Bu kanun ile öğretmenlerin özlük haklarının güçlendirilmesi ve kariyer yapmaları hedefleniyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM'de kabul edildiği ve yasalaştığı açıklandı. İşte Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri...

Haber 04-02-22 01:29

30 bayan KADES uygulaması hakkında bilgi verildi

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 30 bayana Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması hakkında bilgi verildi.Bilecik’te bayanların yoğunlukta çalıştığı bir fabrikada 30 bayana ekipler 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgi verildi.

Yurthaber 06-04-21 10:35

70 bayan KADES uygulaması hakkında bilgi verildi

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 70 bayan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması hakkında bilgi verildi.Bilecik’te bayanların yoğunlukta çalıştığı bir fabrikada ekipler 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgi verildi.

Yurthaber 25-03-21 11:12

Miran: ‘İstanbul Sözleşmenin feshi aileye verilen değerin göstergesidir’

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından feshedilmesinin isabetli bir karar olduğunu belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Türkiye toplumunun temel değerlerinin dikkate alınmadığı, temel değerlerle çatışan hükümleri içeren bir metin ile ilgili fesih kararının aileye verilen değerin göstergesi olduğunu söyledi.‘Yeni kanun çalışması başlatılmalıdır’İstanbul Sözleşmesi’nin ulusal mevzuattaki uzanımı olan ve onun ruhuyla hazırlanan 6284 sayılı Kanunun ideolojik bakışın eseri olduğu için toplumsal dokumuzla uyumsuz ve kadını korumada etkisiz kaldığını aktaran Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Bu nedenle sosyal paydaşların katılımıyla felsefi açıdan Sözleşme’den daha adil, toplumsal açıdan 6284’ten daha duyarlı, aileyi ve kadını aynı anda koruyacak, erkeği kriminalleştirmeyecek yeni bir kanun için çalışma başlatılmalıdır ya da bu bakış açısıyla mevcut kanun tümüyle gözden geçirilerek yenilenmelidir.

Yurthaber 21-03-21 12:43

6284 sayılı kanun nedir? 6284 sayılı kanun neleri kapsıyor?

"İstanbul Sözleşmesi" adıyla da bildiğimiz "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" 20 Mart 2021 tarihi gece 2 sularında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri ile Resmi Gazete'de yayımlanarak feshedildi. Bu fesih, 6284 sayılı kanunun tekrar gündeme gelmesine sebep oldu. Peki 6284 sayılı kanun nedir? 6284 sayılı kanunun önemi nedir?

Haber 20-03-21 17:55

SGK Amasya İl Müdürü uyardı: Yapılandırma başvurularında son gün yarın”

SGK Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, sosyal güvenlik prim ve prime ilişkin borçlar ile idari para cezaları bu yasa kapsamında çok cazip şartlarda yeniden yapılandırma imkanı başvurularının 1 Şubat’ta sona ereceğini belirtti.31 Aralık 2020 tarihinde sona eren ancak 3343 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla başvuru tarihi 1 Şubat 2021 tarihine uzatılan yapılandırma için son gün yarın.Konuya ilişkin açıklama yapan Sosyal Güvenlik Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, “2020 Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, İşsizlik sigorta primleri, 01.02.2021’den önce kesinleşen idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/ek-5, ek-6 ncı maddeleri ile 2925 sayılı kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler, 6183/48.

Yurthaber 31-01-21 18:30

SGK yapılandırması için son fırsat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırmalardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için son günün 31 Aralık olduğunu hatırlatarak, vatandaşların müracaatları son güne bırakmamalarını ve e-devlet ile e-sigorta kanallarıyla da yapabileceklerini söyledi.Kanun gereğince 2020 Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; sigorta primlerinin, Genel Sağlık Sigortası primlerinin, işsizlik sigorta primlerinin, 31 Aralık 2020’den önce kesinleşen idari para cezalarının, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primlerinin, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6’ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primlerin ve 6183/48.

Yurthaber 29-12-20 12:26

Af Örgütü ve muhalefet: Derneklere kayyum atamaya izin veren düzenleme sivil toplumu ortadan kaldıracak

TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilerek Genel Kurul gündemine giren "Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi", başta İçişleri Bakanlığı'nca dernek yönetimlerinin görevden alınması ve yerine kayyum atanmasını öngören maddeleri olmak üzere, sivil toplum örgütlerine yönelik yeni düzenlemeler nedeniyle muhalefet partilerinin hedefinde. Ayşe Sayın'ın haberi.

Haber 22-12-20 06:12

Yapılandırma başvurusu için son başvuru tarihi 31 Aralık

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırmalardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için son günün 31 Aralık olduğunu belirterek, vatandaşların müracaatları son güne bırakmamalarını istedi.Kanun gereğince 2020 Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; sigorta primlerinin, Genel Sağlık Sigortası primlerinin, işsizlik sigorta primlerinin, 31 Aralık 2020’den önce kesinleşen idari para cezalarının, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primlerinin, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6’ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primlerin ve 6183/48.

Yurthaber 17-12-20 13:47

Yapılandırma e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Fuat Tekin, SGK borçlarının yapılanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, başvuruların e-devlet üzerinden yapılabildiğini vurguladı.SGK İl Müdürü Fuat Tekin, 17 Kasım 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı kanun ile SGK borçlarının yeniden yapılandırıldığını, yapılandırma kapsamına hangi borçların girdiğini, başvuru süresinin ve ödeme şekillerinin nasıl yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu.Tekin, yapılandırma kapsamında, “2020/Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigorta primleri, 31.12.2020’den önce kesinleşen idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6 ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler, 6183/48.

Yurthaber 01-12-20 10:01

Mersin’de kadınlar KADES hakkında bilgiler verildi

Mersin Emniyet Müdürlüğünce ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla il merkezi ve ilçelerde stantlar kurularak, 6284 Sayılı Kanun ve Kadın Acil Destek Hattı (KADES) hakkında bilgilendirme yapıldığı bildirildi.İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kadın haklarının korunması ve geliştirilebilmesi için Mersin İl Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmaların kesintisiz devam ettiği vurgulandı.

Yurthaber 25-11-20 16:48

Develi’de kadına yönelik şiddet toplantısı yapıldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla ülkemizin her yerinde gündem edilmesi kararı alınan ’Kadına Yönelik Şiddet’ konulu toplantı, Develi Kaymakamı Murat Duru’nun başkanlığında, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve diğer kurum amirlerinin de katılımıyla kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda oluşan ’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’ kapsamında kadına yönelik şiddet için alınması gereken tedbirlerin görüşülmesi amacıyla ikinci toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten Kaymakam Duru “6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlemesine dair kanun gereğinde kadınına şiddetin önlenmesi için bu toplantıları yaparak hem çalışmalarımızı değerlendiriyoruz hem de önümüze bir yol haritası çiziyoruz.

Yurthaber 25-11-20 13:55

İnönü Üniversitesi’ne akademik elemanlar alınacak

Malatya İnönü Üniversitesi’ne 19 akademik eleman alınacak.İnönü Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, 19 akademik eleman alınacak olması nedeniyle ilana çıkıldığı belirtilerek, "Üniversitemizin belirtilen birimlere, 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz web sayfasında yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlanmış olmak koşuluyla öğretim üyeleri alınacaktır.

Yurthaber 08-10-20 14:41

GÜNCELLEME - Kilis'teki kadın doktora tehdit ve şantaj iddiasıyla ilgili açıklama

Cumhuriyet Başsavcılığı: - "Kilis Aile Mahkemesince 6284 sayılı kanunun 5/1.a.c.d.f, 8/6 maddeleri uyarınca 6 ay süreyle şüpheli hakkında uzaklaştırma ve gizlilik kararı verilmiş olup, soruşturma titizlikle yürütülmektedir" - Doktor Hacer Demirel: "O kadar zor şeyler yaşıyorum ki tahammülüm kalmadı. Çok şükür şu an çok güzel tepkiler alıyorum, herkes arkamızda" DOKTOR VE AVUKATININ AÇIKLAMASI EKLENDİ

Yurthaber 20-08-20 17:01

Kilis'teki kadın doktora tehdit ve şantaj iddiasıyla ilgili açıklama

Cumhuriyet Başsavcılığı: - "Kilis Aile Mahkemesince 6284 sayılı kanunun 5/1.a.c.d.f, 8/6 maddeleri uyarınca 6 ay süreyle şüpheli hakkında uzaklaştırma ve gizlilik kararı verilmiş olup, soruşturma titizlikle yürütülmektedir"

Yurthaber 20-08-20 14:24

İnönü Üniversitesi’ne öğretim üyesi alınacak

Malatya İnönü Üniversitesi’ne 14 öğretim üyesi alınacak.İnönü Üniversitesi’ne alınacak olan 14 öğretim üyesiyle ilgili yapılan açıklamada, “Üniversitemizin ilanda belirtilen birimlere, 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca akademik eleman alınacaktır.

Yurthaber 05-08-20 11:49

Taş: “İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun kaldırılmalı”

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Başkanı Ahmet Taş, İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı kanunun kaldırılması gerektiğini söyledi.Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Başkanı Ahmet Taş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yurthaber 23-07-20 14:08

İnönü Üniversitesi’ne öğretim üyeleri alınacak

Malatya İnönü Üniversitesi’ne öğretim üyeleri alınacak olması nedeniyle ilana çıkıldı.İnönü Üniversitesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Üniversitemizin web sitemizde belirtilen birimlere, 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz web sayfasında yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlanmış olmak koşuluyla öğretim üyeleri alınacaktır.

Yurthaber 13-04-20 14:42

İnfaz düzenlemesi teklifi TBMM Genel Kurulunda

TBMM Genel Kurulunda, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümündeki maddeleri kabul edildi, ikinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Haber 12-04-20 00:34

Jandarmadan İffet Anıtına ziyaret

Bayburt’ta jandarma tarafından organize edilen programla Yukarı Kırzı Köyünde bulunan İffet Anıtına ziyarette bulunuldu.Yukarıkırzı Köyü ve çevre köylerden gelen kadınlarla bir araya gelen jandarma personeli, 6284 sayılı kanun kapsamında; şiddete uğrayan ve şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla kadınların bireysel haklarına yönelik bilgilendirme yaptı.Daha sonra İffet Anıtı ziyaret edilerek Ermeni mezalimi sırasında namuslarını korumak adına, çocuklarıyla birlikte 40 metrelik su kuyularına atlayarak şehit olan kadınlar ve çocuklarına dua edildi.İffet Anıtı:1917-1918 yıllarında Rus işgali sırasında Rusların himayesindeki Ermeni çetelerinin Erzincan ve Bayburt havalesinde yaptıkları katliamlar sırasında, Bayburt İli Demirözü İlçesi Yukarı Kırzı köyünde namuslarını korumak için kendilerini 40 metrelik su kuyularına atarak şehit olan (17) kadın ve (1) çocuk anısına yapılan anıttır.

Yurthaber 12-03-20 14:35

MHP’li Esin Kara: Sözleşmeli Devlet Tiyatroları personeli kadroya alınmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Esin Kara, sözleşmeli çalışan Devlet Tiyatroları personelinin kadroya alınması için kanun teklifi verdi.Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM) Devlet Tiyatroları bünyesinde görev yapan sözleşmeli personelin kadroya alınması amacıyla hazırlanan Devlet Tiyatroları Personeli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini sunan Esin Kara, kanunun yasalaşması halinde mağduriyetlerin giderileceğini söyledi.Milletvekili Kara, Devlet Tiyatroları bünyesinde sözleşmeli kadrolarda görev yapan personelin ihtiyaç duyulan hallerde Müdürlük ve Genel Müdürlükler haricinde çalıştırıldığını, bu görevlendirme neticesinde yeni görev yerlerine gitmeyenlerin sözleşme akitlerinin feshedildiğini hatırlattı.Kara, “Görev yapan sözleşmeli personel hakkında yayınlanan yönetmelik maddeleri kapsamında belirtilen tam zamanlı, kısmi zamanlı ve proje kapsamında çalıştırılacak personellerin tanımının netleştirilmesi, hangi personelin hangi kapsamda çalıştırılacağının belirlenmesi önem arz etmektedir.

Yurthaber 05-03-20 14:57

Aile İçi Şiddetle Mücadele Bürosunda, çocuklar için mini oyun parkı kuruldu

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye başlayan, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinde, çocuklar için oyun parkı kuruldu.Gerek çocukların psikolojilerine destek verebilmek ve gerekse ileriki hayatlarında polis ve devletin resmi kurumları ile olacak temaslarında güven duygusu içerisinde olabilmelerini temin amacıyla kurulan parkta, eğitici materyaller bulunuyor.Oyun parkının kuruluş amacıyla ilgili bilgi veren Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amiri Komiser Yardımcısı Feyza Karakuş, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" kapsamında yürütülen tüm işlemlerin, tek elden profesyonel ve konusuna emsallerine göre daha hakim kurslu personel tarafından takibinin yapılması için, gerekli idari yapılanmanın Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinin aktif hale getirilerek sağlandığını söyledi.Komiser Yardımcısı Feyza Karakuş şunları kaydetti:"6284 sayılı kanun kapsamında Şube Müdürlüğümüze intikal eden olaylar ile ilgili tarafların işlemlerini gerçekleştirilmesi için kurulan büromuz iki ayrı görüşme odasında faaliyete geçirilmiştir.

Yurthaber 13-02-20 10:19

Aile İçi Şiddetle Mücadele Bürosunda, çocuklar için mini oyun parkı kuruldu

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye başlayan, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinde, çocuklar için oyun parkı kuruldu.Gerek çocukların psikolojilerine destek verebilmek ve gerekse ileriki hayatlarında polis ve devletin resmi kurumları ile olacak temaslarında güven duygusu içerisinde olabilmelerini temin amacıyla kurulan parkta, eğitici materyaller bulunuyor.Oyun parkının kuruluş amacıyla ilgili bilgi veren Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amiri Komiser Yardımcısı Feyza Karakuş, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" kapsamında yürütülen tüm işlemlerin, tek elden profesyonel ve konusuna emsallerine göre daha hakim kurslu personel tarafından takibinin yapılması için, gerekli idari yapılanmanın Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinin aktif hale getirilerek sağlandığını söyledi.Komiser Yardımcısı Feyza Karakuş şunları kaydetti:"6284 sayılı kanun kapsamında Şube Müdürlüğümüze intikal eden olaylar ile ilgili tarafların işlemlerini gerçekleştirilmesi için kurulan büromuz iki ayrı görüşme odasında faaliyete geçirilmiştir.

Yurthaber 13-02-20 10:19

Bakan Selçuk: Sınav baskısı azaltılacak (2)

5580 SAYILI KANUN TBMM'YE GELİYOR Türkiye Özel Okullar Derneği'nin sempozyum açılış töreni sonrasında basın toplantısı düzenleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 5580 sayılı özel okullarla ilgili kanun çalışmasında teknik düzeltmeler yapıldığını, bittikten sonra TBMM'ye geleceğini söyledi.

Haber 29-01-20 14:12

İletişim Başkanı Altun'dan 'Yüksek İstişare Kurulu' açıklaması

İLETİŞİM Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nda, kadına yönelik şiddet, Türkçe'nin korunması ve sözde Ermeni soykırımı konularının ele alındığını açıkladı.  Altun, bugün gerçekleştirilen toplantıya ilişkin kaleme aldığı açıklamada, "Toplantıda, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve İstanbul Sözleşmesi'nin aile yapımıza etkileri, Türkçemizin korunması ve geliştirilmesine yönelik farkındalık çalışmaları ile mesnetsiz Ermeni soykırımı iddialarına karşı yürütülmesi gereken faaliyetler ele alınmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda, cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mensupları olduğumuzu bir kez daha vurgulamıştır. Toplumumuzun temeli olan aile yapımızın güçlendirilmesi ve kadına şiddetin tamamıyla önüne geçilmesi amacıyla neler yapılması gerektiği bütün boyutlarıyla ele alınmış, bu bağlamda 6284 Sayılı Kanun'un iyileştirilmesine yönelik çözüm önerileri gündeme getirilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Haber 14-01-20 23:31

Altun’dan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı ile ilgili açıklama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısında ele alınan konularla ilgili açıklamada bulundu.İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısının bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildiğini ve toplantıda ’6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve İstanbul Sözleşmesinin aile yapımıza etkileri’, ’Türkçemizin korunması ve geliştirilmesine yönelik farkındalık çalışmaları’ ile ’mesnetsiz Ermeni soykırımı iddialarına karşı yürütülmesi gereken faaliyetlerin görüşüldüğünü bildirdi.Altun açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda, cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mensupları olduğumuzu bir kez daha vurgulamıştır.

Haber 14-01-20 23:13

Muş polisi, KADES uygulamasını anlattı

Muş Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından il merkezinde bilgilendirme çalışması yapıldığı belirtildi.

Yurthaber 14-01-20 13:09

’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’ toplantısı yapıldı

Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde ’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’ toplantısı yapıldı.6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlemesine Dair Kanun kapsamında aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla, Aile Destek Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planının etkin şekilde uygulanmasının sağlanması ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesine yönelik konular görüşüldü.Kaymakam Ramazan Polat başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Yusuf Tektaş, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.Gerçekleştirilen toplantıda; şiddet önlemeye yönelik ilçe güvenlik kuvvetlerince tedbir alınması ve sorumlu görevlendirilmesi yanında, ilgili kurumlarca, risk düzeyi yüksek olayların sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi, şüphelilerle ilgili önleyici destek hizmetlerinin uygulanması gerçekleştirilecek.Kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede güvenlik kuvvetlerinin yanında, diğer kurumların da sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmalar ile Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda eğitim ve seminerler verilmesi planlandı.İlgili hususların ilçede eylem planı haline getirilmesi gibi birçok konuda çalışma ve değerlendirme yapılarak seferberlikte ilçenin de üzerine düşen sorumlulukları, gecikmeksizin gerçekleştirmesi için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Polat, konunun önemine dikkat çekti.

Yurthaber 06-01-20 10:08

Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Kursu düzenlendi

Malatya’da, Jandarma personeline, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Kursu düzenlendi.Malatya İl Jandarma Komutanlığı Brifing Salonunda, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme İzleme Merkezi Müdürlüğü görevlileri tarafından, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun anlatıldı.Kadınlara yönelik işlemlerde jandarmanın harekat tarzı, olaya müdahale eden personelin görevleri, tahkikat dosyası ve tutulacak dosyalar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar ile hangi konularda ne şekilde iletişime geçmeleri gerektiği konularının anlatıldığı kursta, uygulamada yaşanan aksaklıklar ile eksik görülen konular, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddet Olaylarına da değinildi.Sağlıklı ve mutlu ailelerin oluşması için aile içi iletişim süreçleri, aile yaşam kalitesinin artmasına yönelik evlilik öncesi iletişim, evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, evlilik hukuku, ailenin önemi, ailenin korunması personele anlatılarak kurs faaliyeti tamamlandı.

Yurthaber 25-12-19 17:40

Taşlıçay Polisi, kadına yönelik şiddet ve dolandırıcılığa karşı bilgilendirdi

Ağrının Taşlıçay İlçesinde iletişim yoluyla dolandırıcılık ve Kadına Şiddette alınması gereken önlemler konulu seminer verildi.Taşlıçay Atatürk Kültür salonunda Taşlıçay Emniyet Amirliği tarafından iletişim yoluyla dolandırıcılık ve kadına veya Aile bireylerine uygulanan şiddet durumunda neler yapacaklarıyla ilgili kapsamlı bir seminer düzenledi.Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede 6284 sayılı kanun kapsamında polisin yetki ve sorumlulukları, adlı program yapıldı.Taşlıçay Emniyet Amiri Ayhan Topaç’ın konuyla ilgili verdiği bilgilendirme programına, Kamu personelleri, Mahalle muhtarları ve ilçe halkı katıldı.İlçe Emniyet Amiri Ayhan Topaç, İletişim yoluyla dolandırıcılığın etkin olduğu bu süreçte her bireyin dikkatli olması, aynı zamanda kendilerini Hakim, Savcı, Polis olarak tanıtan kişilere inanılmaması konusunda uyardı.Program Taşlıçay Yavuz Selim ortaokul ve Atatürk Ortaokul öğrencilerinin düzenlediği tiyatrolarla son buldu.

Yurthaber 24-12-19 12:10

Güvenlik soruşturması usullerine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: - "Teklifin güvenlik soruşturması ve arşiv taramasıyla ilgili maddeleri Anayasa'ya aykırı" - MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: - "İçtüzük değişikliği konusunda bir kez daha çağrı yapıyoruz" - İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik: - "Ülke Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen otokratik sistemle yeniden yönetilemez hale sokulmuştur. Bunun reçetesi iyileştirilmiş parlamenter sistemdir"

Haber 21-12-19 19:06

Güvenlik soruşturması usullerine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: - "Teklifin güvenlik soruşturması ve arşiv taramasıyla ilgili maddeleri Anayasa'ya aykırı" - MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: - "İçtüzük değişikliği konusunda bir kez daha çağrı yapıyoruz" - İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik: - "Ülke Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen otokratik sistemle yeniden yönetilemez hale sokulmuştur. Bunun reçetesi iyileştirilmiş parlamenter sistemdir"

Haber 21-12-19 19:06

Kadına yönelik şiddetle mücadele için toplantı yapıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kaymakam İsmail Çorumluoğlu Başkanlığında aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon toplantısı yapıldı.Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizlerin yapıldığı, ilçede ki 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için planlanması gereken tedbirler değerlendirilerek, son son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde yoğunlaşıldığı dile getirildi.Kdz.

Yurthaber 20-12-19 18:13

TBMM'de komisyonda kabul edildi! Memur olacaklar artık bu süreçten geçecek!

İlk defa veya yeniden kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar hakkında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hükümlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin maddeleri de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Haber 19-12-19 03:42

Ardahan’da Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın önderliğinde yürütülen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” kapsamında Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında toplantı düzenlendi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Adalet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanının ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 maddeden oluşan, 2020-2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ile Ardahan Valiliğine verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak toplantı yapılması planlandı.Bu kapsamda diğer illerde olduğu gibi Ardadan’da tüm kurumların en üst yöneticilerinin katılımıyla Vali Mustafa Masatlı başkanlığında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle MücadeleToplantısı gerçekleştirildi.Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Vali Yardımcısı Salih Kalkan, İl Jandarma Komutanı Selçuk Özdem, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Göç İdaresi Müdürü, İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü, İl Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürü, Belediye Başkan Yardımcısı, Kadın Konukevi Müdürü ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.Ayrıca bu toplantıda Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek, mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı, il ve ilçelerdeki 6284 sayılı Ailenin Korunmasıve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il/ilçe bazında ve bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirildi.Toplantıda ayrıca, son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler konuşuldu.Şiddet önleme merkezine polis irtibat görevlisi görevlendirilmesi, risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili (öfke kontrolü gibi) önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, etkinliğinin arttırılması ve takibinin yapılması, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı, diğer kurumların (baro, üniversiteler ve STK’ların) sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması, bu hususların ilimizde ve ilçelerimizde eylem planı haline getirilmesi gibi bir çok konuda çalışma/değerlendirme yapıldı ve Bakanlıkların ortaya koyduğu seferberlikte illerimizin de üzerlerine düşen sorumlulukları gecikmeksizin gerçekleştirmeleri için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

Yurthaber 18-12-19 09:08

EGM’den ateşli silahlara yönelik ülke genelinde dev tedbir

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 6284 Sayılı kanun kapsamında tedbir amaçlı silahların geçici olarak emanete alınmasına yönelik basın açıklaması yaptı.EGM, silahların geçici olarak emanete alınmasına yönelik tedbirler kapsamında yazılı açıklama yaptı.

Haber 17-12-19 17:48

Gümüşhane’de üst düzey katılımlı Kadına Karşı Şiddetle Mücadele toplantısı yapıldı

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, ailenin temeli olan kadınları hak ettiği değerle buluşturabilme noktasında toplumda farkındalıklar oluşturarak kadına yönelik şiddeti bertaraf edeceklerini söyledi.Gümüşhane’de Valilik Toplantı Salonunda Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında şehirdeki tüm kurumların en üst yöneticilerinin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı” gerçekleştirildi.Toplantıda Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı, il ve ilçelerdeki 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il, ilçe bazında ve Bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirilerek son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde yoğunlaşıldı.“Burada kadına yönelik şiddet konusunda ne yapıyoruz ve ne yapacağımızı değerlendireceğiz”Toplantıda konuşan Vali Taşbilek, kadına yönelik şiddette dünya genelinde bir sıkıntı olduğunu belirterek, “Bununla ilgili ülkemizde özellikle 2006 yılından itibaren eylem planları ve strateji belgeleri ile birlikte kadına yönelik şiddet ve kadının statüsünün korunması noktasında çok önemli faaliyetler yürütülüyor.

Yurthaber 17-12-19 13:40