Et pişirme yöntemleri

Et pişirme yöntemleri

Et pişirme yöntemleri, farklı teknikler kullanılarak ete istenilen aromanın kazandırılmasını ve etin lezzetli bir şekilde pişmesini sağlar. Sağlıklı bir yöntem olan haşlama, etin besin değerini kaybetmemesi için sıklıkla kullanılan bir pişirme yöntemidir. Etin aromasını koruyan haşlama yönteminde etin yanına havuç, patates ve soğan da eklenebilir. Diğer bir et pişirme yöntemi ise kızartmadır. Etin yağ içerisinde kızartılması ile gerçekleştirilen bu yöntem için ideal derece 200-250’dir. Eti kısa sürede pişirmek isteyenler için sote kavurma ideal bir et pişirme yöntemidir. Sote kavurmada etler küçük bir şekilde doğranır ve yağ ilave edilmeden de pişirilebilir. Ağır ateşte pişirme, ızgara, fırınlama, rosto, poşe ve glaze sıklıkla tercih edilen diğer et pişirme yöntemleridir.

Et Pişirme Yöntemleri Haberleri

Hayatınızı kolaylaştıracak! Profesyonel mutfaklarda kullanılan 10 püf nokta

Mutfakta yemek yapmak birçok kişi için terapi gibi dinlendirici ve zevkli. Yapılan leziz yemekleri başkalarına sunmak ve övgülerini almak da oldukça mutluluk verici olabiliyor. Mutfakta yemek yaparken karşılaşılan ufak sorunlar olabiliyor. Sadece profesyonel şeflerin bildiği hayatı kolaylaştıran 10 püf nokta bulunuyor.

Yemek 28-10-2022 11:39

Ziyafet zehir olmasın: Efsane et pişirme tekniği! Pişmiş et en doğru şekilde nasıl muhafaza edilir?

Yiyecek hazırlama ve pişirmede amaç; yiyeceklerin besin değerlerini, doğal renk, şekil ve kıvamlarını olabildiğince korumak, sindirimi kolaylaştırmak ve lezzetini artırmak, bozulmasına neden olan mikroorganizma ve enzimleri yok ederek sağlık için yararlı hale getirmektir. Yeterli ve dengeli bir beslenme planlamasının yapılabilmesi için besinlerin besleyici değerleri ve farklı yaş, cinsiyet, fizyolojik durumdaki bireylerin gereksinimleri konusunda bilgili olmak gerekmektedir.

Yemek 27-05-2022 15:34

Kansere davetiye çıkarıyor! Eti pişirirken bunlara dikkat edin....

Dünyada en sık rastlanan kanser türlerinin başında kolon kanseri gelir. Kanser türlerinden korunmak ve sağlıklı yaşam sürmek için beslenmenin önemi inanılmaz derecede önemlidir. Kalın bağırsak kanseri olarak da bilinen kolon kanserinden korunmak için beslenme kadar yiyeceklerin pişirme şekli de önem taşıyor.

Haber 14-05-2022 01:31

Eti böyle pişirirseniz lokum gibi oluyor! Lokum gibi et pişirmek için...

Güzel pişirilmiş, ağızda dağılan ve lokum kıvamında bir et pişirmenin yemek yapmanın zirve noktalarından biri olduğunu söylemek hiç yanlış olmaz. Bu noktada ise işin içerisine bazı küçük ama özel detaylar giriyor. Siz de lokum gibi yumuşacık et pişirmenin püf noktalarını merak ediyorsanız sizleri böyle alalım.

Yemek 02-04-2022 14:28

Eti lezzetlendirmenin en kolay hali: Mantolama

Dünyaca ünlü et restoranlarında şeflerin en sık kullandığı yöntem olan mantolama, yemeğin damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakmasını sağlayacak! Etin hem sulu hem tam kararında pişmesi için kullanacağınız mantolama yöntemi, pratikliğiyle de sizleri memnun etmeye aday... Tereyağınız ve etiniz hazırsa başlayabiliriz.

Yemek 23-02-2022 10:23

Et gurmeleri toplansın: İçi sulu sulu dışı iyi kızarmış yumuşacık etler pişirmenin püf noktaları

Zengin bir besin kaynağı olan et, mideye adeta ziyafet yaşatan yiyeceklerin başında geliyor. Tek başına ya da sebzelerle pişirilerek günün neredeyse her öğününde tüketilebiliyor. Etin lokum gibi yumuşacık ve güzel pişmiş olması ise oldukça önemli. Et seçimi, sıcaklığı, marine edilmesi, mühürlenmesi ve tuzlanması gibi pek çok detaya birlikte göz atalım.

Yemek 02-12-2021 07:39

Damak çatlatan lezzetlere ulaşmak bu kadar basit! Dana eti aslında nasıl pişer?

Dana etinin birçok farklı çeşidi var. Dananın neresinden olduğuna göre de isimleri ve özellikleri değişiyor. Bu etlerin pişirme yöntemleri de kendine has. Bu yüzden en lezzetli hallerine ulaşmak için bu özel yöntemleri kullanmak gerekiyor. Peki hangi yöntemleri kullanarak unutulmaz et sofraları kurabileceğinizi biliyor musunuz? İşte detaylar...

Yemek 07-11-2021 10:09

Osso Buco nasıl yapılır? Osso Buco malzemeleri neler?

Osso buco, İtalyan mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Osso buco hazırlamak için gerekli olan malzemeler arasında 4 adet dana incik, 1 adet kuru soğan, 1 adet havuç ve 1 adet kereviz sapı yer alıyor. İşe incikleri tuz ve karabiber ile tatlandırılarak başlanıyor. İşte Osso buco tarifi...

Yemek 09-09-2021 23:28

Et mantolama nedir? Et mantolama nasıl yapılır?

Et mantolama genellikle şeflerin kullandığı terim olup günlük hayatta pek bilinmez. Mantolama; tavada pişirilen, tavuk, et, deniz ürünü gibi birçok ürüne uygulanabilen bir pişirme işlemine verilen addır. Mantolama tekniği, tavada pişen etler için denenebilir. İşte merak edilenler...

Yemek 27-08-2021 01:18

Lokum gibi yumuşak et pişirmenin püf noktası! Ünlü şeflerde bu yöntemi kullanıyormuş

Kırmızı et, en çok tüketilen protein gruplarından bir tanesidir. Hemen hemen her yemekte görebileceğimiz etin pişirilmesi de ayrı bir ustalık gerektiriyor. Eğer pişirdiğiniz et sululuğunu kaybederek kuruduysa hiç üzülmeyin, çözümü çok basit! Bu mutfak tüyosu misafirlerinizin parmaklarını yiyeceği et yemekleri yapmanızı sağlayacak.

Yemek 20-08-2021 14:10

Kurban eti nasıl tüketilmeli? Et tüketimiyle ilgili önemli uyarı! Kurban eti nasıl saklanır?

Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban bayramının idrak etmesiyle beraber vatandaşlar kurban ibadetini gerçekleştirmeye başladı. Ancak kurbanın kesimi kadar tüketiminde de dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunuyor. Özellikle kırmızı et kimi koşullarda sağlık sorunlarına da yol açabiliyor. Peki kurban eti nasıl tüketilmeli ve nasıl pişirilmeli? Kurban eti nasıl saklanır? İşte et tüketimiyle ilgili önemli uyarı ve merak edilenler...

Haber 20-07-2021 20:26

Lokum gibi yumuşak et pişirmenin püf noktaları ve tarifi! Kurban etini yumuşak ve lokum gibi pişirmenin yöntemi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala lokum gibi yumuşak et pişirmenin yöntemleri araştırılıyor. Lokum gibi et pişirmenin birçok yöntemi bulunuyor. Bu yöntemler arasında etin doğru kesimi, süresi, marine edilmesi, limon veya sirke kullanması gibi pratik öneriler yer alıyor. İşte lokum gibi yumuşacık et pişirmenin yolları...

Yemek 17-07-2021 17:48

Ne yediğiniz kadar nasıl pişirdiğiniz de önemli! En sağlıklı pişirme yöntemi hangisidir?

Sağlıklı ve lezzetli bir yemek yapmanın püf noktaları aslında doğru pişirme tekniklerine karar verebilmektir. Herhangi bir yiyecek yüksek bir sıcaklıkta ısıtıldığında, o yiyeceği yediğimiz zaman hücrelerimize zarar veren kimyasal değişiklikler meydana gelir. Peki, yiyecekleri doğru pişirme yöntemleri nelerdir? Hangi yiyecekleri nasıl pişirmeliyiz? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konu hakkında bilgiler verdi.

Yemek 14-06-2021 17:00

Buzluktan çıkan yiyecekleri bu yöntemlerle hızlıca çözdürebilirsiniz! Ama sakın bu hataları yapmayın

Son yıllarda dondurucular evin en önemli elektronik aletleri haline geldi. Çünkü yaz gıdalarını kışın, kış gıdalarını ise yazın yemek için dondurucuya koymaya başladık. Böylece dilediğimiz gıdayı dilediğimiz zaman tüketebilir hale geldik. Peki, dondurucuya koyduğumuz gıdaları hızlıca çözdürmek için neler yapmalıyız?

Yemek 21-05-2021 12:11

Lokum gibi lezzetli et pişirmenin püf noktası! 22 gün dinlendirildikten sonra...

Eti, kavurmadan tavada pişirmeye ve mangalda pişirmeye kadar bir dizi farklı şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz. Ancak her et tavada ya da mangalda pişirilebilir mi? İşte etin marine edilme aşamaları ve pişirme yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler.

Yemek 17-02-2021 10:39

Dana tranç nasıl bir ettir?

Dana Tranç nasıl bir ettik ve dana tranç ile hangi yemekleri yapabilirsiniz?

Yemek 26-10-2015 07:58

Dana pençeta nasıl bir ettir?

Dana pençata nasıl bir ettir ve dana pençatadan hangi yemekler yapılır, hangileri yapılmaz?

Yemek 26-10-2015 07:58

Et pişirirken hangi baharatlar kullanılır?

Et pişirirken en çok hangi baharatlar kullanılır. Bir başka deyişle ete hangi baharatlar en çok yakışır? İşte uzmanından yanıtı...

Yemek 26-10-2015 07:58

Hangi etler ızgara yapmaya uygundur?

Lezzetli bir ızgara için en önemli nokta et seçimidir. Izgara için et seçiminde nelere dikkat edilmeli, hangi tür et kullanılmalıdır. İşte mangalcıların mutlaka bilmesi gereken et seçimi önerileri...

Yemek 26-10-2015 07:58

Etin sağlığa yararları nelerdir! İşte Kurban bayramı için sağlıklı öneriler

Kurban Bayramında, gün içinde birçok kez et tüketilmesi, meyve ve sebzenin tercih edilmemesi sindirim sorunlarına davetiye çıkarabiliyor. Etin faydaları, fazla tüketmesinin zararları, nasıl tüketilmesi gerektiğiyle ilgili tüm ayrıntılar...

Haber 31-12-2006 00:07

Fazla et tüketiminden kaçının

Kurban Bayramı'nda aşırı et tüketiminin sağlık problemlerine yol açabileceği belirtilerek, gereğinden fazla et tüketiminden kaçınılması uyarısı yapıldı.

Haber 30-12-2006 12:35

Kurban eti yerken dikkat

Kütahya Sağlık İl Müdürü Kamil Türkmen, Kurban Bayramı nedeniyle et tüketiminin artacağını belirterek, sağlık için etin sebze yemekleri ile ya da haşlanarak tüketilmesini tavsiye etti. Türkmen, yağlı etin şişmanlık ve kalp damar hastalığı riskini artırdığını ifade ederek, et tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

Haber 30-11-1999 00:00