Ikinci El Otomobil Satislari Haberleri

e-Devlet'ten görülebilecek: İkinci el araba alıp satacaklar dikkat! Yürürlüğe girdi, eksper raporunda büyük kolaylık

Araç sahibi herkesin bilmesi gereken yeni karar! Kazaya karışan araçlara ilişkin düzenlenen eksper raporları artık e-Devlet üzerinden görülebilecek. Böylece hem eksper atama işlemleri hem de eksper raporlarının görüntülenmesi işlemleri e-Devlet üzerinden yapılacak.

Finans 2024-07-24 11:03:33

İkinci el otomobilde galericiler tarih verdi! Ortalama 100 bin lira geriledi… Araba fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

İkinci el otomobil piyasasında sıfır araç fiyatlarından bile pahalı olan rakamlar artık geride kaldı. Özellikle pandemi döneminde başlayan ikinci elde yüksek fiyatlar pandemi sonrasında da uzun süre devam etti ancak son bir yıldır, fiyatlarda büyük bir düşüş yaşandı. İkinci el araba piyasasında ise şimdi bir durgunluk yaşanıyor. Yükselen fiyatlar ise ortalama 100 bin lira gerilemiş durumda. İşte ikinci el otomobilde son durum…

Finans 2024-07-24 08:26:02

Çöpten çıkanlar akıllara durgunluk verdi! Altın, dolar... 'Sektör çok büyük' deyip açıkladı: İkinci el pazarı bile var

Her gün tonlarca atığın toplandığı Antalya’da çöpe atılanlar geri dönüşüm işçilerini dahi şaşırtıyor. Elbiseden ayakkabıya, elektronikten ziynet eşyasına kadar akla gelebilecek her şeyle karşılaşan çalışanlar, kentte en çok israfın ekmek ve gıda ürünlerinde yaşandığını belirtti. İşçiler "Çöpten cüzdan, altın, dolar dahi çıkıyor" dedi. Antalya Geri Dönüşüm Çalışanları Derneği Başkanı Kemal Şentürk geri dönüşümün 2. el pazarına dönüştüğünü ve haftada 1 kurulan bir pazarları dahi olduğunu belirtti.

Haber 2024-07-23 12:22:27

RAM modeli nasıl öğrenilir? RAM bilgisi öğrenme

Akıllı telefon, tablet veya bilgisayarlarda RAM modeli ile kapasitesi gibi temel bilgiler birkaç pratik yöntemin uygulanması ile kolaylıkla öğrenilebilir. RAM bilgisi öğrenme adımlarını keşfetmek özellikle ikinci el cihaz satın alacak olan kişiler için önem arz eder. Yine kullandığı cihazın RAM donanım birimini yenilemesi gereken bir kişinin de bilgisayarın marka, model ve bellek bilgilerine hakim olması gerekir.

Haber 2024-07-21 21:44:04

Hermes'in isim zaferi Türk'te! Moda devine mahkeme şoku: İzmirli sahaf davayı kazandı

İzmir’deki ‘Hermes Sahaf’ isimli ikinci el kitap dükkanının sahibi Ümit Nar, dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes'e karşı verdiği isim mücadelesini kazandı. Nar’ın 'Hermes' ismini kullanmasını engelleyen kararı mahkeme tarafından iptal edildi. Konuya ilişkin konuşan Nar, "Uluslararası insanlık tarihine mal olmuş bir kültürel kavramın herhangi bir şirketin uhdesinde kalmamasını sağlamanın hukuki yolunu şu an açmış oluyoruz. Marka tescilini gerçekleştireceğiz" dedi.

Finans 21-07-24 14:38

İkinci el araba satışında dikkat çeken karar! 'Sessiz sedasız izni koparmışlar' diyerek duyurdu: Markalara özel ikinci el otomobil satış izni

Galeri ve bayiler dahil edilmedi! İkinci el araba satışı için yeni bir karar alındı. Araba almak isteyenler dikkat! 6 ay 6 bin kilometre sınırlaması vardı, o şarta uymadan ikinci el araç satmak için özel izin aldılar. İşte detaylar...

Finans 21-07-24 07:35

Galeriden aldığı otomobil evine dönemeden alev aldı! Kırıkkale'de ikinci el araç şoku: 'Arabanın hiçbir sıkıntısı yok' dediler

Kırıkkale'de bir vatandaş galeriden ikinci el otomobil satın aldı. Ancak işler ters gidince vatandaşın hevesi kursağında kaldı. Daha eve dönüş yolundayken araba alev alınca vatandaş hayatının şokunu yaşadı.

Haber 17-07-24 14:10

Sene başındaki fiyatlara geri döndü... İlan çok alan yok: İkinci el araba alacaklar dikkat!

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, haziranda mayıs ayına göre yüzde 2, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 13 azaldı. Ayrıca 2. el araç fiyatları sene başındaki fiyatlarına geriledi.

Finans 17-07-24 13:53

Son dakika | Yüklü miktarda dövizle altına el konmuştu! Eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında tutuklama kararı

Son dakika haberi: Diyarbakır'da eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu için tutuklama kararı çıkarıldı. Karar bugün görülen ikinci duruşmada açıklandı. Geçtiğimiz günlerde aralarında Beyoğlu'nun bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alınmış, yapılan aramalarda yüklü miktarda döviz ve altına el konmuştu.

Haber 17-07-24 11:00

31 Ağustos dönüm noktası olacak! İkinci el araba ve sıfır otomobil açıklaması: 8 farklı model…

Sıfır otomobiller için kararlar peş peşe açıklanmıştı. Özellikle araç fiyatlarını önemli ölçüde etkilemesi beklenen GSR düzenlemesine ilişkin karar ulusal tip onaylı araçlar için 31 Ağustos’a ertelendi. Sıfır otomobil kampanyaları Temmuz 2024 itibarıyla devam ederken sektör temsilcilerinden dikkat çeken açıklamalar geldi. Otomobil almak isteyenler dikkat! 8 model detayı…

Finans 13-07-24 09:58

Araç alacaklar dikkat, elinizi çabuk tutun! İkinci elde 'sıfır' etkisi sona erdi, tablo terse döndü: Fiyatlar yüzde 20 artabilir

Araç alacaklar dikkat! Hem sıfır hem de ikinci el otomobil fiyatlarını etkileyecek iki önemli değişiklik 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde hayata geçti. Sıfır otomobillerde yapılan kampanyaların sona ermesiyle birlikte ikinci el otomobil piyasası tekrar hareketlendi. İkinci el araçlarda da yüzde 20 zam kapıda, araç alacaklar zam öncesi elini çabuk tutmalı.

Finans 11-07-24 12:23

İkinci elde yaprak kıpırdamıyor, galericiler isyan etti! Vatandaştan, Bindiğiniz dalı kestiniz yanıtı gecikmedi

İkinci el satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20'den fazla düştü. Oto galeriler fiyatları aşağı çekse de piyasada yaprak kıpırdamadı. Otogalericiler sektördeki zorlukların devam etmesi haline galericilik mesleğinin tamamen ortadan kalkacağını söylerken sosyal medyada da vatandaşlardan yanıtlar gecikmedi. Vatandaşlar, oto galericilerin özellikle pandemi döneminde fiyat artışlarına neden olduğunu söylerken, "Bindiğiniz dalı kestiniz" değerlendirmesini yaptı.

Finans 09-07-24 12:08

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerinde

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,03'e yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azaldı. Hem yeni hem de ikinci el konut stoku son birkaç ayda artsa da haziran ayının son haftasında satın alma başvurularının azaldığını ifade eden Fratantoni, yeniden finansman faaliyetinin de durgun kaldığını kaydetti.

Finans 03-07-24 17:32

İkinci el otomobilde şaşkınlık yaratan durgunluk! 1 milyonluk araçlar 750 bin TL'ye düştü: '30 yıldır böylesini görmedik...'

İkinci el araç piyasasında yaprak kıpırdamazken otomobil alım satım yapanlar da bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Milyonluk araçların 750 bin TL'ye kadar gerilediğini ancak yine de müşteri bulamadıklarını söyleyen sektör temsilcileri, "'30 yılda böylesini görmedik" diye yorumda bulundular.

Finans 02-07-24 15:15

İkinci elde '6+6' freni! Satışlarda yüzde 20 detayı: Tam zamanı diyerek duyurdu! Fiyatlar...

Ticaret Bakanlığı'nın 6+6 uygulaması uzatıldı. Bakanlığın kararı sonrası fiyatlar düştü ama ikinci el araç satışında yaprak kıpırdamıyor. İkinci el satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20'den fazla düştü. Oto galeriler fiyatları aşağı çekti. Sektör temsilcileri araç almak isteyenler için düşüşlerin fırsat olduğunu vurguladı.

Finans 30-06-24 08:51

İkinci el çevrim içi oto pazarında satışlar mayısta yüzde 7 azaldı

İkinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında geçen ayki satışlar, 2023'ün aynı ayına göre yüzde 7 düşüşle 160 bin 811 adet oldu. Binek ve hafif ticari araç pazarında perakende fiyatların mayısta bir önceki aya göre ortalama yüzde 0,35 düştüğü, yıl başından itibaren ise yüzde 1,89 arttığı gözlemlendi.

Finans 27-06-24 11:50

Birer gün ara ile peş peşe değişecek! Sıfır otomobil ve ikinci el araba fiyatlarını etkileyecek: Zamlar için tarih verdiler

Hem sıfır hem de ikinci el otomobil fiyatlarını etkileyecek iki önemli değişiklik 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde hayata geçirilecek. Önce bazı güvenlik özellikleri bulunmayan sıfır araçların satışı yasaklanacak. Ardından ise Çinli araçlara ilave gümrük vergisi uygulanacak. Sektör temsilcileri şu anda otomobilde kampanyaların oran düşse bile yıl sonuna kadar devam edeceğini dile getirirken, yeni yıldan itibaren zamların etkisini hissettireceğini kaydettiler.

Finans 25-06-24 08:51

Otomobil piyasası hareketlendi! 'Her dört araçtan biri indirime girdi' 1 milyon detayı...

İkinci el araç piyasasında satışlar artarken fiyatlarda düşüş yaşanmaya devam ediyor. 9 günlük bayram tatiline rağmen haziran satışları beklenilenin üzerine çıktı. Üstelik satılan her 4 araçtan birinin indirimde olduğu belirlendi. İndirim seviyesi ise yüzde 6 olarak tespit edildi. Sektör temsilcileri yıl sonunda satışlarının 1 milyon adedin üzerinde olacağını öngörüyor.

Finans 24-06-24 09:21

Galerici azalan satışlara çözümü böyle buldu! Araç alana kurbanlık hediye

Geçmiş dönemde artan fiyatlar ve sıfır araçlara ulaşılabilirliğin artmasıyla beraber ikinci el otomobil satıcıları zor günlere girdi. Şanlıurfa'da bir galeri düşen satışlarını artırmak için kampanya düzenledi. Sosyal medyada gündem olan kampanyada araba alana küçükbaş kurbanlık hediye edileceği duyuruldu.

Manşet 13-06-24 17:53

Fiyatlar yüzde 20 düştü ama yaprak kıpırdamıyor: İkinci el araba alacaklara 'Temmuz' uyarısı: 'Otomatik olarak yansıyacak...'

İkinci el araç piyasası bayram öncesi de durgunluğunu koruyor. Araç fiyatları ortalama yüzde 20 gerilerken, piyasada araç bolluğu yaşanıyor. Araç seçeneklerinin çok fazla olduğunu söyleyen oto galericiler, araç almak için doğru zaman olduğunu belirttiler. Oto galericiler, mevduat faizlerinin yüksek olmasından dolayı kimsenin araç almadığını söyledi.

Finans 11-06-24 15:31

Hem ehliyetsiz, hem alkollü... Polise yakalandı, ceza yiyince bakın nasıl tepki verdi! 'Başbakan böyle imza atmıyor'

Bursa'da alkolmetreyi üflememek için direnen otomobil sürücüsü Eyüp Ö. (51), polise zor anlar yaşattı. 1.40 promil alkollü çıkan Eyüp Ö., "İyi, hayırlı olsun" diyerek polislere tepki gösterdi. Alkollü sürücü ceza tutanağını imzalarken de "Başbakan böyle imza atmıyor" ifadelerini kullandı. Daha önceden el konulduğu için ehliyeti de olmayan sürücü, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüleceğini öğrenince de "Ehliyetimi aldın, ceza yazdın, daha niye karakola gidiyorum" diyerek direndi.

Haber 09-06-24 13:59

Hizmet aynı fiyat farklı... Ticaret Bakanlığı devreye girecek: İkinci el araba alım satımı yapanlar dikkat!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, oto ekspertiz merkezlerinde belirli standartlar olması gerektiğini belirterek, "Baktığınız zaman aynı işlemlerin bir yerde bin liraya bir başka merkezde de 3 bin liraya yapıldığını görebiliyorsunuz. Kalite standartları ne denli önemliyse fiyat standardı da önemli." dedi.

Finans 08-06-24 12:12

SON DAKİKA: Çinli otomobile yüzde 40 gümrük vergisi: 7 Temmuz için çifte karar! Hem sıfır hem de ikinci el araba fiyatlarını etkileyecek

Son dakika haberi... Türkiye, Çin'den ithal edilen tüm yakıt tiplerindeki binek araçlara 7 Temmuz'dan itibaren ilave vergi getirdi. Kararın Avrupa Birliği tarafından yeni otomobiller için zorunlu hale getirilen 'Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR) ile aynı tarihe denk gelmesi dikkat çekti. Sektör temsilcileri hem sıfır hem de ikinci el otomobil fiyatlarında yeni artışların geleceğini kaydettiler.

Finans 08-06-24 09:39

Sıfırdan sonra '7 Temmuz' ikinci el piyasasına da yaradı! Uygun fiyatlar için tarih verildi

Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu GSR II, 7 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek. Araç bayilerinde 7 Temmuz alarmı yaşanırken çeşitli kampanyalar ve indirimler düzenlendi. Sıfır araç piyasasında fiyat düşüşleri ikinci el otomobile de yaradı. Uygun fiyatlar için tarih verildi.

Finans 04-06-24 11:18

Audi gidiyor Togg geliyor… Temmuz ayından itibaren kullanılamayacak: Milletvekili masraflarına kalem kalem inceleme

Kamuda tasarruf paketinin açıklanmasının ardından en çok tepki toplayan konulardan biri makam aracı olarak kullanılan pahalı lüks otomobiller olmuştu. Hükümetin paketin ikinci ayağı olarak kamudaki lüks araçlara da el atıyor. Bu kapsamda Audi’lerin yerini Togg’ların alacağı ifade ediliyor. Ayrıca milletvekillerinin masraflarında da kısıtlamaya gidilmesi için çalışmalar başlamış durumda.

Finans 30-05-24 11:17

Yıllardır kullanıyorlardı! Evlerine gelen tebligatla büyük şok yaşadılar 'İkinci ödeme yapmamız gerekecek'

İstanbul Avcılar'da uzun süredir faaliyet gösteren fatura ödeme merkezinde faturalarını ödeyenler evlerine gelen elektrik, su ve doğalgaz kesme tebligatlarıyla şok yaşadı. 2 ay önce el değiştirdiği ve ruhsatsız olduğu öğrenilen iş yerini belediye ekipleri mühürledi. Çok sayıda kişinin fatura ücretlerini toplayan dolandırıcılar kayıplara karıştı, mağdurlar da karakola gidip şikayetçi oldu. Mağdurlar "Ödemeyi yaptık ve şimdi ikinci ödeme yapmamız gerekecek. Bu gibi yerler hiç güvenli değil" dedi.

Haber 22-05-24 10:13

İkinci el araba alacak herkesi ilgilendiriyor: Ekspertiz raporu da işe yaramayacak! Dolandırıcıların yeni yöntemi 'ikiz araç'

İkinci el otomotiv sektöründe dolandırıcılar, araçların ekspertiz raporunu temiz göstermek için plaka değişimi ile 'ikiz araç' yöntemini kullanmaya başladı. Uzmanlar, mağduriyetlerin önüne geçilmesi için güncel rapor, şasi ve motor numarası kontrolünün önemine vurgu yapıyor.

Finans 21-05-24 10:48

Zam sınırlı kaldı ama... İkinci el araç piyasası durma noktasında: En hızlı o marka satıldı

Fahiş fiyat bitti, zam neredeyse gelmedi. Ancak ikinci el otomobil satışlarında dikkat çeken bir azalış yaşandı. Nisan ayında ikici el araba satışlarında yüzde 9 oranında gerileme yaşandı. Fiyatlardaki değişim ise yılın ilk 5 ayında sadece yüzde 2,54'te kaldı.

Finans 16-05-24 11:57

Yurtdışından telefon getirenler dikkat! Yeni düzenleme geldi: İkinci telefon yasak, el konulacak!

Yurt dışından telefon getirenleri ilgilendiren yeni düzenleme! Yurt dışından gelen yolcuların beraberinde Türkiye'ye getirdiği telefonlar için yeni düzenleme yapıldı. Gümrük vergisi ödense bile ikinci telefon Türkiye'ye sokulmayacak.

Finans 16-05-24 09:42

Ekspertize götürülen otomobilde şoke eden görüntü! Airbagden çıkan şaşkına çevirdi

Son dönemde ikinci el otomotiv alım satımında çeşitli hileler yapan dolandırıcılar, araçlarda yolcular için hayati önem taşıyan airbaglere kadar uzandı. Konya’da ekspertize götürülen otomobilin kontrolleri sırasında airbaginden çıkan şey pes dedirtti. Oto ekspertiz uzmanı Şenol Uysal, ikinci el araç almak isteyenlere hayati uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Haber 14-05-24 10:59

İnternetten aldığı otomobildeki inanılmaz gerçeği 1 yıl sonra öğrendi! Bir telefonla hayatı karardı: Anlaşılması çok zor

Araç almak isterken dolandırıcıların eline düştü! Sahtekarlar, parçalanmış iki araçtan tek bir araç yapıp mali müşaviri kandırdı. "Bu kadarına da pes" denecek olay başkentte meydana geldi. İnternetten ikinci el otomobil alan sürücü, aracı bir seneden fazla sorunsuz kullandıktan sonra aldığı telefonla dolandırıldığını öğrendi. Araçtaki detay duyanları hayrete düşürdü.

Haber 10-05-24 09:53

İkinci elde zirve! 1 milyona yaklaştı! Duyan oraya koştu!

İkinci el piyasasında son günlerde ilan sayılarında patlama yaşandı. Yüksek mevduat faizlerini duyan aracını satışa çıkardı. İkinci el satılık araç ilanları 1 milyona yaklaştı.

Finans 09-05-24 08:40

'Dublör araba' tuzağı! Pazarda farklı, noterde farklı araç... Oto yıkamacının o cümlesi kuşkulandırdı, gerçek ortaya çıktı

İkinci el araba piyasasında pek çok hileye yıllardır tanık olunurken, bugüne kadar ise böylesi görülmedi. Hatay İskenderun'da bir galeriden araç satın alan müşteri, ekspertiz yaptırdığı araçla kendisine teslim edilen aracın aynı olmadığını satış işlemi gerçekleştikten sonra anladı. Oto yıkamacının tek bir cümlesiyle şüphelenen alıcı, farklı bir ekspertize gittiğinde duyduklarına inanamadı. Uzmanlar ise benzer olayın herkesin başına gelebileceğini belirtirken, araç alacakları uyardı.

Finans 09-05-24 08:10

Araç KM sorgulama: Araç kilometre (km) sorgulama nasıl yapılır? Aracın km geçmişi nasıl öğrenilir?

Herhangi bir araç satın alınırken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu önemli noktalardan biri aracın kilometre bilgisidir. Sıfır alınan araba gibi araçlar için kilometre konusu çok dikkate alınmazken özellikle ikinci el araçlarda bu konu ayrı bir önem arz etmektedir. Bu yüzden araç alacak bireylerin alınacak araçla ilgili kilometre gibi önemli bilgileri önceden öğrenmesi önemlidir. Peki, araç kilometre (km) sorgulama nasıl yapılır, aracın km geçmişi nasıl öğrenilir?

Haber 08-05-24 18:49

Araç almayı düşünenler dikkat! Otomotiv piyasasında 21 ay sonra bir ilk: Daralma yaşansa da fiyatlar artabilir

Otomotivde 21 ay sonra bir ilk gerçekleşti, piyasada daralma yaşandı. Daralmanın nedeni olarak 3 madde sıralandı. Bu durumun devam edip etmeyeceği ve ikinci el piyasasına nasıl yansıyacağı gibi merak edilen sorulara yanıt gelirken fiyatlarda düşüş yaşanmayacağı yönündeki değerlendirme dikkat çekti. İşte araç piyasasındaki son gelişmelerle fiyatlardaki son durum...

Finans 05-05-24 10:13

İkinci el otomobil piyasası tepetaklak! Son 1 yılda yüzde 30 düştü! Yatırım aracı olmaktan çıktı

İstanbul’da ikinci el araç piyasasında araç bolluğu oluşurken, fiyatlar son bir yılda yaklaşık yüzde 30 oranında geriledi. İstanbul’da ikinci el araç piyasasında araç bolluğu oluşurken, fiyatlar son bir yılda yaklaşık yüzde 30 oranında geriledi. Oto galericiler, araç satışındaki durgunluğun arttığını belirtti.

Finans 03-05-24 16:45

Yenilenmiş telefon mu ikinci el telefon mu? En çok önerilen yenilenmiş Huawei telefon modelleri

Akıllı telefon teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, sürekli yeni modellerin piyasaya sürülmesine yol açıyor, ancak herkes en son modeli satın alacak bütçeye sahip değil. Bütçenizi zorlamadan kaliteli bir telefon arıyorsanız, yenilenmiş Huawei telefonları tam size göre! Huawei'in en çok önerilen, sağlam performansa, şık tasarıma ve avantajlı fiyatlara sahip modelleriyle donatılmış listemize bir göz atın ve teknolojiyi en uygun fiyatlarla yaşamanın keyfini çıkarın!

Haber 03-05-24 16:18

Yenilenmiş telefonlar garanti kapsamında mı? Garanti kapsamında satın alabileceğiniz Samsung ve iPhone telefonlar

Artan telefon fiyatları karşısında bütçe dostu alternatifler arayanlar için harika bir haberimiz var. Daha düşük fiyatlı harika bir telefon alternatifi olan yenilenmiş telefonlar ikinci el telefondan tamamen farklı ve TSE belgesine sahip olmasıyla hem cebinizi hem de içinizi rahatlatacak. Sadece uygun fiyatlarıyla değil garantili oluşlarıyla da öne çıkan yenilenmiş iPhone ve Samsung markasına ait telefonlardan oluşan bir liste hazırladık. İşte detaylar!

Haber 03-05-24 16:16

Bakanlık harekete geçti, düğmeye bastı! Otomobil piyasasına düzenleme yolda! Bayiye teslimden sonra zam yasaklanacak

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatla mücadele yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Bakanlık düğmeye bastı, taslak hazırlandı, otomotiv piyasasası için sert tedbirler geliyor. Zamdan, ön ödeme sınırına, ikinci el satışlarından ve teslim süresine kadar taslaktaki detaylar neler? Piyasayı neler bekliyor?

Finans 02-05-24 08:05

İkinci el araç piyasası ne kadar arttı? Galericiler isyanda: Eskiden ayda 30 araç satıyordu şimdi bakın kaça düştü

Krediye ulaşımın zorlaşması ikinci el araç piyasasını da etkiledi. Satışlarda ciddi azalma yaşanırken ocak ayından bu yana sıfır araçlar yüzde 15, ikinci el araçlar yüzde 5 arttı. Sektör temsilcileri ise eskiden normalde ayda 20 ila 30 arasında araç satabildiklerini ancak bu sayının şu anda 2 ila 4'e düştüğünü belirtti. İşte ikinci elde son durum...

Finans 26-04-24 08:19

Arabam ne kadar, arabam ne kadar eder? Arabamın değerini nasıl öğrenirim? Araç değeri sorgulama ve hesaplama

Günümüzde aktif olarak kullanılan ikinci el araç alım-satım platformları sayesinde bir arabanın yaklaşık kaç TL değerinde olduğu anlaşılabilir. Bu gibi platformlarda araçların kaç TL değerinde olduğunun sorgulanmasını mümkün kılan taşıt değerleme sistemleri mevcuttur. Taşıt değerleme işleminin en sağlıklı şekilde tamamlanması için ise araca yönelik olan önemli hususların mutlaka bilinmesi gerekir. Bunlar arasında aracın markası, kilometresi, modeli, tramer borcu gibi detaylar yer alır.

Finans 22-04-24 18:06

'Hayalimdeki arabaya kavuştum' derken... Hareketlilik başladı, ikinci el araçta o riske dikkat! 'Önemsiz olarak görülüyor ama...'

Araba satın almak isteyen vatandaşlar ikinci el araç piyasasındaki gelişmeleri takip ediyor. Konya’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte araç alım satımında da hareketlilik başladı. Geçen yılın aynı aylarına göre araç alım satım işlemlerinde artışın olduğuna dikkat çeken uzmanlar, ikinci el araç sektöründe yaşanan en büyük mağduriyetlerin kaporta, airbag ve motor kontrolleri ile önüne geçilebileceğine dikkat çekiyor.

Finans 22-04-24 10:00

Kağıthane’deki otoparka el bombalı saldırı kamerada! Bakan Ali Yerlikaya açıklamıştı...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıklamıştı. Kağıthane’deki yediemin otoparkına yapılan bombalı iki saldırının ise görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, ilk saldırıda el bombasının aracın önüne düşüp patladığı, ikinci saldırıda bombanın otopark kapısında patladığı görülüyor.

Haber 21-04-24 10:43

AK Partili yeni başkan, 'belediyenin çok borcu var' diyerek makam aracını satışa çıkardı: Yedek anahtarını eski başkana sormak lazım

31 Mart yerel seçimleri geride kalırken yeni seçilen belediye başkanları da ilk icraatlarına başladı. Gelibolu Belediyesi'nin yeni başkanı AK Partili Ali Kamil Soyuak, belediyenin çok borcu olduğunu belirterek makam aracını ikinci el sitesinden satışa çıkardı. Makam aracı 3 milyon 300 bin TL'den ilana koyuldu.

Finans 21-04-24 09:19

İkinci el araba satışlarında yaprak kımıldamıyor! Galericilerin ‘kredi’ isyanı: 90 günü buldu…

Konut satışlarında olduğu gibi, yüksek faiz oranları otomobil sektörünün de belini büktü. Özellikle ikinci el araba piyasasında adeta yaprak kımıldamıyor. Galericiler dört gözle araç kredisi için düzenleme bekliyor. Taşıt kredilerinde vade sayısı ya da faiz oranları ile ilgili son dakika gelişmeleri için gün sayılıyor. İşte ikinci el araç piyasasındaki son durum…

Finans 18-04-24 08:20

İkinci el otomobil piyasasının en hızlı satılan markası! Rakiplerini geride bıraktı, 34 günde alıcılarını buldu

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarının verileri belli oldu. Martta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,27 düşüşle 187 bin 229 oldu. Toyota marka araçlar 34 gün ortalama satış hızı ile pazarda rakiplerini geride bıraktı.

Finans 17-04-24 16:19

2023 model sıfır araçlar tükendi, 2024’ün yanına yaklaşılmıyor: 3-5 derken her ay zam geliyordu… İkinci el araba almak isteyenler dikkat!

Otomobil satışlarında her bahar olduğu gibi bu sene de hareketlilik başladı. Krediye ulaşamayan ve elinde nakit parası olmayan sıfır araba hayalinden vazgeçerek ikinci el araçlara yöneldi. Ancak orada da 3 ayda yüzde 15’lik zam söz konusu. Peki bayram sonrası araç fiyatları artar mı? Sektör temsilcileri ikinci el araç almak isteyenleri uyardı, “Bu fiyat artışı devam edecek” dedi. İşte detaylar…

Finans 10-04-24 09:05

İkinci el araba fiyatlarında 'sinyal' geldi! Araç almak isteyenler dikkat, taşlar yerine oturuyor: Renault, Fiat, Ford, Opel... Bir yılda yüzde 30 zam

Yüksek fiyattan araç alanlar ikinci el araç fiyatları düşünce beklemeye geçmişti. Ocak ayından bu yana ikinci el araba fiyatları yüzde 12-15 civarında artınca, aracını elinde tutanlar şimdi satışa koymaya başladı. Yeni yılın ilk çeyreğinin ardından ise piyasada taşların yerine oturmaya başladığına yönelik sinyaller gelmeye başladı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan sektör temsilcilerinden Hüsamettin Yalçın, “Bir dönem olduğu gibi fahiş biçimde artmıyor ama dengesini buldu diyebiliriz" dedi.

Finans 08-04-24 10:30

İkinci el piyasasında hareketlilik başlayacak! Uzman isim tarih verdi: O gün satışlar ciddi bir şekilde artacak!”

Mart ayından otomobil satışları rekor kırdı. İkinci el otomobil piyasasında da hareketlilik başladı. Bayram öncesi ikinci el araç piyasasında son durum ne? Fiyatlar düşecek mi?

Finans 07-04-24 07:30