Börek Haberleri

Makarna böreği tarifi: Makarna böreği nasıl yapılır?

Türk mutfağında çeşit çeşit börekler, farklı soslarla hazırlanan birçok makarna tarifi vardır. Ancak bu iki pratik ve lezzetli yiyeceği bir araya getiren makarna böreği tarifi hem her öğünde servis edebileceğiniz hem de kısa zaman içinde hazırlayabileceğiniz bir tariftir.

Yemek 14-03-2024 00:14

Pizza börek tarifi: Pizza börek nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarınız için farklı tarifler ve lezzetler denemeyi seviyorsanız pizza börek tarifimize mutlaka bir göz atmalısınız. Hem kısa süre içinde hazırlanabilen hem de bildiğiniz böreklerden ve pizzalardan öte bir lezzete sahip olan bu tarifi çok seveceksiniz.

Yemek 10-03-2024 19:57

Yumurta böreği tarifi: Yumurta böreği nasıl yapılır?

Çok az malzemeyle ve çok kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bir kahvaltılık tarifi arıyorsanız yumurta böreği tarifimiz tam da sizin aradığınız gibi bir tarif. Hem yapımı çok kolay hem de son derece lezzetli! Kişi sayısına göre miktarları artırabilir, istediğiniz peynir ya da sebze ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yemek 10-03-2024 19:17

Sahur için puf böreği tarifi: Sahurda puf böreği nasıl yapılır?

Bereketiyle, hoşgörüsüyle, sabrıyla her yıl sadece bir aylığına gelen ramazan, birçok lezzeti de beraberinde getirir. Sahurda tok tutan ve gün boyu susatmayacak yiyecekler yemek önemlidir. Sahur için puf böreği tarifimiz de tam da bu ihtiyacı karşıladığı için favori sahur yiyeceklerinizin başında yerini alacak!

Yemek 08-03-2024 03:32

Dikkat! Her gün saç yiyor olabilirsiniz! Ekmek, poğaça, börek ve kek gibi yiyeceklerde bulunuyor

Her gün sıklıkla tüketilen ekmek, poğaça, çörek, tost, açma ve börek gibi ürünlerin içeriğinde yer alan bir madde ortaya çıktı. İnsan saçından, ördek veya tavuk tüyünden yapılan bir katkı maddesi olan L-sistein, bu tür hamur işi gıdaların içeriğinde yer alıyor.

Haber 14-02-2024 07:58

Gelen misafirlerin Bunun tarifi ne? diye sormadan geçemeyeceği leziz tarifler

Lezzetli Sırlar: Misafirlerinizin Sormadan Geçemediği Tarifler! Gelen misafirlerinizi büyüleyen, her lokması bir hikaye anlatan bu tarifler, sofranızı adeta bir lezzet yolculuğuna çıkaracak. Sır dolu lezzetlerin keyfini yaşamak için daha fazla beklemeyin

Yemek 12-02-2024 16:11

Gün tabağı nasıl olur? Gün tabağında olması gereken tarifler

Gün tabağı belki de Türkiyedeki en tartışmalı konularından birisi. Herkesin mutlaka bir şekilde eksik bulduğu ve tarif önerileri verdiği gün tabağının nasıl olacağından ve gün tabağında yer alması gereken en temel ve can alıcı 6 tariften bahsedeceğiz. Hazırsanız, sizi içeriğimize alalım!

Yemek 12-02-2024 10:49

Görenler dönüp bir daha baktı: Togg böreği! Herkesin dikkatini çekiyor

Bursa’da bu yıl 2.’si düzenlenen Gastronomi Festivali renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Birçok restoranın lezzetlerini sergilediği festivale Togg böreği damga vurdu. Börekten yapılan yerli milli otomobil Togg'u görenler dönüp bir daha baktı. Baklava kulesi de büyük beğeni topladı.

Haber 16-09-2023 12:30

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Pide, lahmacun, börek' talimatı gündem oldu! İddialara Bakanlıktan yalanlama geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nün pide, börek, lahmacun gibi ürünlerden artık numune almayacağı iddiası gündem yaratırken, konuyla ilgili Bakanlıktan açıklama geldi. Söz konusu iddiaları net bir dille yalanlayan Bakanlık, "Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunmasına yönelik Bakanlığımızca her türlü kontroller aksatılmadan devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

Haber 23-06-2023 23:43

Gelinim Mutfakta soslu pratik börek tarifi! Soslu pratik börek nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında salı günü soslu pratik börek yapılıyor. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olan soslu pratik börek çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olmaya geliyor. Soslu pratik börek çok kolay bir şekilde hazırlanıyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri soslu pratik börek nasıl yapılır merak ediyor. İşte leziz Soslu pratik börek tarifi...

Yemek 03-01-2023 13:12

Airfryer sosisli karnıyarık böreği tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da sosisli karnıyarık böreği nasıl yapılır?

Ana yemeklerinizi, tatlılarınızı, atıştırmalıklarınızı ve daha birçok tarifinizi Airfryer’da birkaç dakika içinde pişirebilirsiniz. Kahvaltılarda ya da çayın yanında ikramlık olarak sosisli karnıyarık böreğini tercih edebilir ve az yağlı olarak Airfryer ile pişirebilir ve servis edebilirsiniz. Çocukların severek yiyeceği, tadı damakta kalan sosisli karnıyarık böreğini istediğiniz her sofraya ekleyebilirsiniz.

Yemek 30-12-2022 17:29

Bir tane asla yetmez: Çıtır çıtır paçanga böreği tarifi! Paçanga böreği nasıl yapılır?

Börek tarifleri yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği yemekler arasında bulunuyor. Klasik börek tariflerinden sıkılanlar için paçanga böreği kaçınılmaz bir fırsat. Uzayıp giden kaşar peyniri ve pastırmanın eşsiz uyumu yiyen herkesi hayran bırakıyor. Paçanga böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız bu pratik paçanga böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 30-12-2022 09:39

Pırasalı el açması börek nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz pırasalı el açması börek malzemeleri ve tarifi!

Pırasalı el açmalı börek kahvaltı, misafir sofralarına, çayın yanına çok yakışacak. Pırasa tadını yoğun olarak veren bu tarif, Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında hazırlandı. El açması olan yufkayla çok leziz bir börek elde edeceksiniz. Peki pırasalı el açması börek nasıl yapılır? İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz pırasalı el açması börek malzemeleri ve tarifi!

Yemek 30-12-2022 08:31

En Hamarat Benim patlıcanlı muhacir böreği nasıl yapılır? Tadına doyulmayan patlıcanlı muhacir böreği tarifi!

Patlıcanlı muhacir böreğinin hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi de bir o kadar keyifli... Patlıcanlı muhacir böreği çay saatlerine, misafir veya kahvaltı sofralarına çok yakışacak. Peki patlıcanlı muhacir böreği nasıl yapılır? İşte tadına doyulmayan patlıcanlı muhacir böreği tarifi!

Yemek 23-12-2022 14:55

En pratik ve lezzetli börek: Patatesli gül böreği tarifi! Patatesli gül böreği nasıl yapılır?

Aniden gelen misafirlerinize hızlı hazırlanacak tarif arıyorsanız gül böreği tarifi tam size göre! Börek herkesin sevdiği lezzetlerden olduğu için risksiz bir tercih olacak. Patatesli gül böreğinin dışı çıtır içi yumuşacık oluyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan gül böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 13-12-2022 14:15

Ispanaklı börek tarifi: Ispanaklı börek nasıl yapılır?

Patatesli, kıymalı, peynirli, ıspanaklı... Böreğin her hâli yediden yetmişe herkesin favorisi. İster pazar kahvaltılarını ister beş saatini süsleyebileceğiniz ve su böreği kıvamında ıspanaklı böreği mutlaka denemelisiniz!

Yemek 09-12-2022 10:25

Gelinim Mutfakta Şenlik böreği tarifi! Çıtır çıtır şenlik böreği nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında Perşembe günü şenlik böreği yapılıyor. Özel sosu ile çıtır çıtır olan şenlik böreği hem görüşünü hem de lezzetiyle iştah kabartıyor. Oldukça pratik bir şekilde yapılan şenlik böreği çay davetlerinizin favori lezzetlerinden olacak. İzleyiciler 'Şenlik böreği nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte şenlik böreği tarifi...

Yemek 01-12-2022 13:30

Gelinim Mutfakta peynirli krep böreği tarifi! En pratik peynirli krep böreği nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında Perşembe günü peynirli krep böreği yapılıyor. Peynirli krep böreği özellikle kahvaltı da ne yapılır diye düşünenlerin yardımına koşuyor. Oldukça pratik bir şekilde yapılan bu börek yiyen herkesi hayran bırakıyor. İzleyiciler peynirli krep böreği nasıl yapılır? aramalarında bulunuyor. İşte leziz peynirli krep böreği tarifi...

Yemek 24-11-2022 14:07

Daha pratik börek yok: Tavada yalancı su böreği tarifi! Tavada su böreği nasıl yapılır?

Pratik börek tarifleri arıyorsanız tavada su böreği tarifi tam size göre! Sadece 3 yufkayla hazırlanan yalancı su böreği tarifinin lezzeti yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Oldukça uğraşmışsınız gibi olacak bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. Tavada su böreği nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarife bakmalısınız.

Yemek 06-11-2022 08:00

'Bugün ne pişirsem?' diye soranlara: Bu tarifler parmak ısırtıyor! 4 Kasım yemek menüsü

Eğer öğle veya akşam yemeğine aklınızda menü için alternatif fikirler yoksa bu haber tam size göre. 4 Kasım yemek menüsü için parmak ısırtan tarifleri haberimizde sizler için derledik. İşte 4 Kasım yemek menüsü...

Yemek 04-11-2022 13:11

Vakit kaybetmeden deneyin: Nefis kıymalı patlıcanlı börek tarifi! Kıymalı patlıcanlı börek nasıl yapılır?

Börek her yaştan insanın favori yiyecekleri arasında bulunuyor. Her çeşidi ayrı lezzetli olan böreğin patlıcanlı kıymalı olanını denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz! Patlıcanlı kıymalı böreğin öyle bir lezzeti var ki yiyenler bayılıyor. Patlıcanlı kıymalı börek nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 21-10-2022 09:00

Adliyedeki şüpheliye börek içinde uyuşturucu getiren kişi yakalandı

Adliyedeki şüpheliye börek içinde uyuşturucu getiren kişi yakalandı

Yurthaber 19-10-2022 17:04

Mis gibi kokusu tüm evi saracak: Çibörek (Çiğ börek) tarifi! Çiğ börek nasıl yapılır?

Börekler kahvaltıların, çay saatlerinin vazgeçilmez yiyecekleri arasında bulunuyor. Özellikle çiğ börek çıtırtısıyla ve mis gibi kokusuyla gönüllere taht kuruyor. Sevilerek yenilen çiğ börek evde de kolayca yapılabiliyor. Evde çiğ börek nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 18-10-2022 09:09

Bursa Gastronomi Festivali'nde En uzun börek yeme yarışması düzenlendi

16 metre uzunluğunda börek yiyerek birinci olan Erdem Salman: - "Dünden beri sadece su içtim ve yoğurt yedim"

Yurthaber 23-09-2022 17:50

Komşularının tavsiyesiyle açtığı imalathane ve kafede kadınlara istihdam sağlıyor

Kocaeli'de girişimci Selma Yıldırım: - "Ev hanımları inanarak hayallerinin peşinden gitsinler. Ben de bu işin bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştim ama başlayıp azmedince beklediğimden daha büyük işler oldu"

Yurthaber 01-09-2022 11:08

Çıtır börek nasıl yapılır? Böreğinizin çıtır olması için yapmanız gereken en önemli adım

Börek en sevilen yiyecekler arasında yer alıyor. Herkes tarafından sevilerek tüketilen böreği yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Börek yapımında uygulayacağınız yöntemler ile böreğinizin lezzetine lezzet katabilir ve daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

Yemek 09-08-2022 12:46

EMPANADAS TARİFİ: MasterChef Empanadas nasıl yapılır? Güney Amerika'nın ünlü böreği Empanadas tarifi ve malzemeleri

Empanadas; İspanya, Orta Amerika ve Güney Amerika'da sevilen bir börek çeşidi. Genellikle yerel fırınlarda satılan bu küçük börekler, yuvarlak, yarım ay gibi farklı boyut ve şekillerde, farklı iç harçlarla hazırlanabilir. MasterChef yemek programının yeni bölümünde yarışmacılardan Empanadas yapılması istendi. En başarılı Empanadas tarifini yapan yarışmacı 2. ana kadroya giren yarışmacı olacak. Peki Empanadas nasıl yapılır? Empanadas tarifi malzemeleri nelerdir? İşte Empanadas tarifi yapımı...

Yemek 02-08-2022 14:21