Kanguru Faresi Haberleri

Hiç su içmeden yaşayabiliyor! 'Kırmızı' listede yer alan o hayvan Adıyaman'da görüldü

Adıyaman'da Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) ‘Kırmızı’ listesinde yer alan kanguru faresi görüldü. Gece karayolunda görülen kanguru faresini vatandaşlar cep telefonuyla görüntüledi. Kanguru faresinin en ilginç özelliği ise hiç su içmeden yaşayabiliyor olması.

Haber 2024-07-20 00:55:25

EFT faresi polis kapanından kurtulamadı

Tekirdağ Çerkezköy’de iş yerlerinden sigara alıp, IBAN üzerinden para göndereceğini beyan ederek sahte dekont gösteren bir kişi Çerkezköy polisi tarafından yakalandı.

Yurthaber 2024-05-09 10:48:28

Antalya'daki hayvanat bahçesi, yeni doğumlarla renklendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda lemur, kanguru, tavşan, keçi ve koyun başta olmak üzere çeşitli türlerde yeni yavrular dünyaya geldi.

Yurthaber 2024-04-02 12:13:14

3 kilo kavun bakın ne kadar? Ünlü isim isyan etti

"Timsah da yerim kanguru da" sözleriyle gündeme gelen İvana Sert Urla pazarında şoku yaşadı. 3 kilo kavun için istenen parayı duyunca Sert sosyal medyadan isyan etti.

Magazin 2024-03-17 07:47:02

Ailesiyle Sri Lanka'ya tatile giden İvana Sert o anlarını anlattı: Timsah ve kanguru eti denedim

Ivana Sert son olarak YouTube'da yayınlanan Stil İkonu yarışmasında jüri koltuğunda oturmuştu. Geçtiğimiz haftalarda ailesiyle Sri Lanka'ya tatile giden İvana Sert, oranın kültürüne dair bazı açıklamalarda bulundu.

Magazin 05-03-24 12:49

Otomobil faresi polisten kaçamadı

Kırşehir’de, otomobillerden hırsızlık yapan şahıs polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu yakalandı.

Yurthaber 21-02-24 14:38

Süper Kupa krizi sonrası paylaşımı gündem olmuştu! Tanju Özcan hakkında soruşturma... Türk milleti olarak biz ezik miyiz?

Suudi Arabistan'da yaşanan Süper Kupa krizi sonrası tepki gösteren isimlerden biri de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dı. Sosyal medyadaki provokatif paylaşımlar nedeniyle çok sayıda kişi gözaltına alınırken Özcan hakkında da "Çöl faresi bedeviler" ifadesini kullandığı ve sosyal medyada gündem olan paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatıldı. Özcan'dan ilk açıklama geldi.

Haber 02-01-24 12:00

Görüntüler İstanbul'dan! Devasa fareler sokağı istila etti

İstanbul Esenyurt'ta onlarca devasa lağım faresi, bir sokağı istila etti. Farelerin, başıboş sokak köpekleri için açık alana konulan mamalarla beslendiği görüldü. Onlarca farenin sokak ortasında gezdiği görüntüler, izleyenleri dehşete düşürdü. Öte yandan, Esenyurt Belediyesi'nden de konuya ilişkin açıklama geldi. İşte o görüntüler...

Haber 06-10-23 11:20

Örümcek adam gibi oto faresi... Sunroof'tan girip çaldı

Bursa’da park halindeki bir aracı gözüne kestiren hırsız, otomobile cam tavandan girdi. Oto faresinin o anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber 18-08-23 10:59

Örümcek adam gibi oto faresi...Sunroof’tan girip çaldı

Bursa’da park halindeki bir aracı gözüne kestiren hırsız, otomobile cam tavandan girdi. Oto faresinin o anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Yurthaber 18-08-23 09:45

Bebeğinizin rahatlığı ve belinizin sağlığı için en iyi ergonomik kanguru modelleri

Bebeklerin dünyaya gelmesi ile ebeveynlerin hayatında yepyeni bir sayfa açılıyor. Öyle ki yolda yürümek için bile farklı çözümler bulmak gerekiyor. Dünyaya gelişi ile hayattaki öncelik sıralamasında en üste yerleşen bebeğinizi taşırken rahatça yürüyebilmek için tercih edebileceğiniz en etkili yardımcılar ise ergonomik kangurular. Siz de “En iyi ergonomik kanguru hangisi?” sorusunun yanıtını arıyorsanız gelin, birlikte alternatifleri inceleyelim.

Kadin 02-05-23 15:30

Steve Jobs'a esin kaynağı olan mouse yaklaşık 179 bin dolara satıldı

Amerikalı mucit Douglas Engelbart tarafından geliştirilen bir mouse (bilgisayar faresi) açık artırmada 178 bin 936 dolara (yaklaşık 3 milyon 900 bin TL'ye) satıldı.

Haber 22-03-23 09:10

66 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ev faresi yakalandı

Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda; 66 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.

Yurthaber 13-03-23 13:31

Dünya bu skandalla çalkanıyor! WhatsApp konuşmaları sızdı... Barcelona yönetiminden Messi için ağza alınmayacak sözler! Lağım faresi, hormonal cüce...

İspanya'nın köklü kulübü Barcelona'da uzun yıllar forma giymesinin ardından Fransız devi Paris Saint-Germain'in yolunu tutan Arjantinli yıldız oyuncu Lionel Messi, İspanya'da tekrar gündemde. Yıldız oyuncunun takımdan ayrılmasına yakın bir dönemde Barcelona Kulübü yöneticilerinin kendi aralarında yaptığı WhatsApp yazışmaları ortaya dökülürken, Messi için ağza alınmayacak yakıştırmalar yapıldığı görüldü. İşte detaylar...

Spor 13-01-23 07:28

Otomobil faresi yakalandı

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde otomobilden hırsızlık yapmaya çalışan bir kişi yakalandı.

Yurthaber 08-12-22 10:52

Malatya Hayvanat Bahçesinin sakinleri bu yıl 32 yavru dünyaya getirdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hanifi Acar: - "Bu yıl 6 ceylan, 9 cüce keçi, ikişer beyaz geyik, kızıl geyik, sanem keçisi, midilli, üçer yaban keçisi, kurt, birer örümcek maymunu, lama ve kanguru doğdu"

Yurthaber 25-08-22 11:22

Kahramanmaraş'ta görüntülendi! Dünyanın en ilginç hayvanı hiç su içmeden yaşıyor

Kahramanmaraş'ta dünyanın en ilginç hayvanlarından biri olarak kabul edilen ve yaşamını hiç su içmeden sürdüren ‘kanguru faresi’, bir vatandaş tarafından görüntülendi. Emrah Tavşan ''Hiç su içmeden yaşayabiliyor. Ayrıca da dünyanın en ilginç 19 hayvanı arasında gösteriliyormuş. Bu hayvanı görüntülemek de benim açımdan özel bir şey oldu'' dedi.

Haber 26-07-22 14:08

Şehrini Geliştir yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Akıllı hareketlilik, sürdürülebilirlik ve erişilebilirlik konularında tüm paydaşları bir araya getiren yarışmada, birinciliği Kanguru projesi kazanırken, Mayna projesi ikinci, Cyboard projesi ise üçüncü seçildi

Yurthaber 24-06-22 19:54

Lağım faresi ne demek? Lağım faresi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Lağım faresi birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Lağım faresi ne demektir?

Egitim 23-05-22 23:11

Cep faresi ne demek? Cep faresi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede birleşik kelimeler, basit sözcüklerin bir araya gelmesiyle oluşur. Eklerle birlikte tür değiştirebilen sözcükler, birleşik kelimeleri oluştururken ses düşmesi, ses türemesi gibi değişimler geçirebilir. Dilbilgisi kuralları göz önünde tutularak oluşturulan iki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle türeyen sözcüklerden biri de Cep faresi birleşik kelimesidir. Cep faresi ne demektir?

Egitim 23-05-22 23:11

Çatı faresi ne demek? Çatı faresi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, en az iki sözcüğün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve yeni bir anlama sahip olan sözcüklerdir. Türkçede pek çok birleşik sözcük bulunur ve bunlar oluşumlarına, yapılarına göre farklılaşırlar. Bu sözcükler tarihsel anlamda da bir geçmişe sahiptir ve kalıplaşarak günümüze gelmişlerdir. Bunlardan biri de çatı faresi birleşik kelimesidir. çatı faresi ne demektir, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 23:09

Kamyon faresi ne demek? Kamyon faresi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler günlük konuşma dilinde veya edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durum birleşik kelimelerin Türkçede ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Günlük konuşma dilinde, çeşitli yayınlarda karşılaşılan birleşik sözcüklerden biri de Kamyon faresi şeklindedir. Kamyon faresi ne demektir?

Egitim 23-05-22 23:08

Otel faresi ne demek? Otel faresi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Teknolojik gelişmeler, keşfedilen yeni türler, yabancı dillerde görülen kavramları isimlendirmek gibi nedenlerle diller yeni kelimelere ihtiyaç duyar. Türkçeye yeni kelimelerin kazandırılması için TDK tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. TDK, yeni kelimeler türetirken çoğunlukla eski kelimelerden faydalanır. Bu şekilde oluşturulan kelimelere birleşik sözcük denir. Otel faresi birleşik kelimesi de bunlara bir örnektir. Peki, Otel faresi ne demek?

Egitim 23-05-22 21:04

Tarla faresi ne demek? Tarla faresi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Ses ve anlam değişikliğine uğrayarak bir araya gelen birleşik sözcükler ile günlük yaşamda, televizyon ya da internette sıkça karşılaşılır. Birleşik kelimeler meydana gelirken bazen kullanılan sözcükler gerçek anlamını kaybederek şekil alabilir. Farklı koşullara uyum sağlayarak ortaya çıkan birleşik kelimelerden biri de Tarla faresi birleşik kelimesidir. Tarla faresi ne demektir?

Egitim 23-05-22 18:37

Kanguru ne demek? Kanguru kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Kanguru kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Kanguru kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:35

Firavun faresi ne demek? Firavun faresi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Firavun faresi birleşik kelimesi ile ilgilidir. Firavun faresi ne demektir?

Egitim 17-05-22 22:30

Fil faresi ne demek? Fil faresi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Fil faresi birleşik kelimesi ile ilgilidir. Fil faresi ne demektir?

Egitim 17-05-22 22:29

Fındık faresi ne demek? Fındık faresi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Ses ve anlam değişikliğine uğrayarak bir araya gelen birleşik sözcükler ile günlük yaşamda, televizyon ya da internette sıkça karşılaşılır. Birleşik kelimeler meydana gelirken bazen kullanılan sözcükler gerçek anlamını kaybederek şekil alabilir. Farklı koşullara uyum sağlayarak ortaya çıkan birleşik kelimelerden biri de Fındık faresi birleşik kelimesidir. Fındık faresi ne demektir?

Egitim 17-05-22 22:26

İstanbul'da akılalmaz olay! Genç kız hayatının şokunu yaşadı... 16 kişiye aynı şeyi yapmış

Esenyurt'u mesken tutan ATM faresi, onlarca vatandaşı kendine has yöntemiyle kandırdı. Önce kart sonra para veren ATM’lerde, vatandaşlara para çekecekmiş gibi yaklaşan Necati Ö. isimli dolandırıcı, yardım etme bahanesiyle kargaşa çıkarttı. Ardından ise “Bu ATM bozuk” diyen şahıs, hiçbir şeyden haberi olmayan vatandaşı, kartını vererek başka bankamatiğe yolladı. Aradan geçen saniyelerde ATM’ye geri dönen şahıs, vatandaşların parasını alarak kayıplara karıştı.

Haber 22-03-22 09:10

FPS oyuncuları için geliştirildi

Bloody W90 Max, oyunculara yönelik hazırlanmış bir oyuncu faresi. Kablolu yapıda ve avuca tam oturabilen, hem güzel hem de dayanıklı bir tasarıma sahip olan bu ürün FPS tutkunlarına hitap ediyor.

Haber 03-12-21 09:15

Tarihin en ilginç suçlusu! Cesetlerle cinsel birliktelik yaşama ve ölüm kokusu bağımlısı bir kadın: Karen Greenlee

Tarihin bilinen modern nekrofili hastası olan Karen Greenlee bir hayli ilginç bir suç makinesiydi. Onu üne kavuşturan ve ‘Morg faresi’ lakabıyla anılmasına neden olan olay ise 1979 yılında cenaze arabasını kaçırarak içindeki cesetle cinsel birliktelik yaşamasıydı. Yakalanmadan önce ise Karen Greenlee’in 40 cesetle cinsel birliktelik yaşadığı ortaya çıktı.

Trend 25-11-21 15:05

Bebeğinizi taşımanın en güzel hali: En iyi bebek kanguru tavsiyeleri

Bebeğiniz için yapamayacağınız hiçbir şey yok, değil mi? Minik yavrularınızın fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklı bireyler olabilmesi için doğdukları andan itibaren onlara oldukça titiz davranmanız gerekiyor. Bu amaçla kullanabileceğiniz ürünlerden biri ise bebek kanguruları! Bebeğiniz kucağınızdayken güvenle dışarıda gezebilir, ona tüm sevginizi hissettirebilirsiniz. Siz de bebek kanguru tavsiyeleri arasında kaybolduysanız bu yazıyla aklınızdaki karışıklıktan kurtulacaksınız.

Kadin 12-11-21 14:44

Piyasanın en hafif oyuncu faresi

Oyuncular için oyun mouse’ları önemli. Tasarım detaylarından tutun da kullanılan sensöre kadar pek çok detay vardır. Logitech Pro X Superlight, pek çok oyun mouse’una kıyasla daha sade, daha güçlü ve daha hafif.

Haber 25-09-21 10:47

Işık hızında kablosuz oyuncu faresi

Oyun oynamak denildiğinde, “rekabet” ve “kazanmak” terimleri de ayrıca önem kazanıyor haliyle. Yalnızca yetenek ve sabırlı davranmak değil, aynı zamanda kullanılan ekipmanların da kalitesi büyük önem taşıyor.

Haber 18-09-21 10:51

Su içmeden hayatta kalabiliyor! Kırmızı listedeki kanguru faresi Adıyaman'da görüldü

Su içmeden doğada kalabilen ve dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olan kanguru faresi Adıyaman’da bir çadırda görüldü.

Haber 31-08-21 12:07

Firavun faresi cehennemi yaşattı! Komadan çıktığında organlarını kaybetti, doktorlar ''yaşamaz'' dedi

Firavun faresi tarafından ısırılan Shaninlea Visser burnunu, dudaklarını, dilini, ellerini ve ayaklarını kaybetti. Bir ısırık nedeniyle organları iflas eden Visser için ''yaşamaz'' denildi ama o şimdi bir mucizenin içinde.

Haber 27-04-21 12:43

Diyarbakır’daki ’cami faresi’ yakalandı

Diyarbakır’da bir camiye girip ezan sistemini kefene sararak çalan zanlı, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı.

Haber 17-03-21 14:10

Suçüstü yakalandı önce ‘pişmanım’ ardından ‘çıkınca oto faresi olacağım’ dedi

Konya’da otomobilden hırsızlık yaparken yakalanan oto hırsızlık faresi lakaplı hırsızlık şüphelisi, sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada önce ‘pişmanım’ dedi, ardından ‘çıkınca oto faresi olacağım’ dedi.Hırsızlık olayı, merkez Meram ilçesi Furkan Dede Caddesi üzerinde bulunan park halindeki araçta yaşandı.

Haber 12-03-21 10:13

Suçüstü yakalandı önce ‘pişmanım’ ardından ‘çıkınca oto faresi olacağım’ dedi

Konya’da otomobilden hırsızlık yaparken yakalanan oto hırsızlık faresi lakaplı hırsızlık şüphelisi, sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada önce ‘pişmanım’ dedi, ardından ‘çıkınca oto faresi olacağım’ dedi.Hırsızlık olayı, merkez Meram ilçesi Furkan Dede Caddesi üzerinde bulunan park halindeki araçta yaşandı.

Haber 12-03-21 10:13

Cami faresi yakalandı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde camilerdeki yardım paralarını çalan şahıs, polisin yaptığı operasyonla kıskıvrak yakalandı.

Haber 04-03-21 09:38

Avustralya’da 17 bin 300 yıllık kanguru çizimine rastlandı

Batı Avustralya’da, bir kaya sığınağında 17 bin 300 yıl önce çizildiği sanılan, ülkenin bilinen en eski çizimi bulundu.

Haber 23-02-21 10:56

Avustralya’da yolunu kaybeden kanguru hastaneye daldı

Avustralya'nın Sdyney kentinde yolunu kaybeden bir kanguru hastaneye girdi.

Haber 17-02-21 10:56

Oto faresi polis ekiplerini başarılı takibi sonucu yakalandı

Çanakkale’de, cezaevinden Covid-19 izniyle çıkan bir zanlı, otomobil çaldı.

Haber 17-02-21 10:24

Milli Eğitim Müdürü Kaygusuz, başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Uluslararası Kanguru ve Ulusal TALES matematik sınavlarında Erzurum Sabancı İlkokulu öğrencileri büyük başarı elde etti.Ülkemizde 39 bin öğrencinin katıldığı Ulusal düzeyde yapılan TALES matematik aşamalı sınavında başarı gösteren Sabancı İlkokulu öğrencilerinden Zeynep Beril Gezer, Türkiye 6.sı, Zeynep Su Ucun Türkiye 11.si, Nisa Güneş ise Türkiye 16.sı oldu.80 ülkeden milyonlarca öğrencinin katıldığı Uluslararası Kanguru Matematik Sınavı’na Erzurum Sabancı İlkokulu öğrencilerinden Zeynep Beril Gezer, Zeynep Su Ucun, Nisa Güneş, Ömer Utkan Duman, Salih Eymen Balıkçı, %1’lik dilime girerek büyük başarı gösterdiler.

Yurthaber 27-01-21 10:38

Büfe faresi kameraya böyle yakalandı

Bursa’da sokak kısıtlamalarını fırsata çeviren hırsızın büfeye girip kasayı boşaltması güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 27-01-21 09:12

Kızgın kanguru, çocuklarını korumaya çalışan babayı tek yumrukla yere serdi

Avustralya’dan gelen görüntülerde kızgın kanguru, çocuklarını korumak isteyen Mitchell Robinson adlı adamı tek yumrukla yere seriyor.

Haber 28-12-20 13:44

Zerrin Tekindor elleriyle kanguru besledi

Bir süredir Avustralya'da olan Zerrin Tekindor, önceki gün sosyal medya hesabından kanguruları beslediği anları paylaştı. Tekindor'un gönderilerine beğeni yağdı.

Magazin 23-12-20 15:52

Kuyruğu üzerinde duran kanguru viral oldu

ABD’de kuyruğu üzerinde duran kangurunun görüntüleri sosyal medyada viral oldu. Kangurunun kuyruğuyla kendini dengede tutuşu ve kaslarını esnetişi övgülere boğuldu.

Haber 15-12-20 11:41

Ağırlığı 10 gram bile değil! Araştırmacılar şaşkına döndüler

Kanguru Adası'nda yapılan keşif, araştırmacıları hayrete düşürdü. Adada ocak ayında çıkan yangın sonucu neslinin yok olduğu düşünülen Cercartetus lepidus bulundu. Bu sevimli cüce possum 10 gramdan bile daha hafif!

Trend 07-12-20 14:39