Ketojenik Haberleri

Brezilya cevizi faydaları nelerdir, besin değerleri nasıl? Brezilya cevizi ne kadar tüketilmeli, Türkiye'de yetişir mi?

Brezilya cevizi son yıllarda sağlıklı beslenme dünyasında popülerliği giderek artan bir gıda maddesi haline gelmiştir. Brezilya cevizi yağı, sütü, rendesi ve tohumu olmak üzere birçok farklı türevi vardır. Özellikle vegan, vejetaryen ve ketojenik diyet yapanların tercih ettiği brezilya cevizi, yüksek yağ oranı ve lif içeriği sayesinde enerji verirken aynı zamanda tok tutar. Cilt sağlığından saç sağlığına kadar birçok alanda da faydaları bulunur. Peki, Brezilya cevizi ne kadar tüketilmeli?

Haber 2023-05-08 13:58:57

Ketojenik beslenme nedir, ketojenik yiyecekler nelerdir? Keto diyeti nasıl yapılır: İşte örnek menü listesi

Sağlıklı bir hayat için çeşitli fiziksel aktivitelerle birlikte beslenme şeklinin de büyük bir önemi vardır. Kilo vermek, mevcut hastalıklardan korunmak, daha sağlıklı ve düzenli beslenmek ve daha mutlu olabilmek adına beslenme düzeni değiştirilmektedir. Tüm bunlar için çok çeşitli beslenme ve diyet programları uygulanmaktadır. Günümüzde sayıları gittikçe artan bu programlardan biri de ketojenik diyettir. Ketojenik diyet nedir ve nasıl yapılır?

Haber 2023-04-07 16:24:29

Kısa Sürede Forma Girin! Ketojenik Diyet Nedir?

Dönem dönem bazı diyet çeşitleri ortaya çıkıyor ve oldukça popüler hale geliyor. Son zamanların popüler diyet çeşitlerinden biri de ketojenik diyet oluyor. Ketojenik diyetin geçmişi aslında çok eskilere dayanıyor. İlk kez 1921 yılında Russel Wilder tarafından ortaya atılan ketojenik diyet kavramı, günümüzde oldukça etkili kilo verme yolları arasında bulunuyor…

Haber 2022-09-14 12:07:45

Ketojenik beslenme ile daha fazla kilo vermeniz mümkün!

Özellikle pandemi sürecinde evde daha çok vakit geçiren ve mutfak ile olan ilişkisi güçlenen kişiler için kilo problemi oldukça önemli. Kilo problemi deyince ise aklımıza ilk gelen şey beslenme düzeni. İşte bunun için ketojenik beslenme harika bir seçenek olabilir! Gelin birlikte bu beslenme düzenine göz atalım!

Kadin 2022-03-01 13:08:43

Bu tariflere bayılacaksınız! Hem ketojenik hem de doyurucu kahvaltılık tarifleri arayanlar buraya

Diyabet, Alzheimer, epilepsi hatta kanser gibi hastalıklarla savaşta bir adım öne geçmenizi sağlayan ketojenik diyet, zayıflamaya da yardımcı oluyor. Ketojenik diyetin kısıtlanmış listeleri gözünüzü korkutabilir ama merak etmeyin, hem damağınıza hitap edecek hem zayıflatacak ve sağlığınızı koruyacak kahvaltılık tarifleriyle yüzünüzü güldürmeye kararlıyız.

Yemek 11-11-21 00:31

Ketojenik beslenme nedir? Ketojenik diyeti kimler yapmalıdır?

Son zamanlarda popülerleşen diyet şekillerinden biri olan ketojenik diyet, ilk zamanlarda sadece bazı rahatsızlıkları olan kişilerin tedavisine destek amacıyla uygulanırken, şimdilerde ise kilo vermek için yapılıyor. Peki Ketojenik beslenme nedir? Ketojenik diyeti kimler yapmalıdır? Detaylar haberimizde...

Haber 12-07-21 09:16

Uzman diyetisyen, popüler diyetleri değerlendirdi

Uzman Diyetisyen Gözde Gence Kırtız, sosyal medyada popüler olan Ketojenik diyet ve Aralıklı Oruç Diyetini değerlendirdi.

Yurthaber 27-02-21 13:45

Keto diyet: Faydalı mı, zararlı mı?

Yağ tüketip kilo vermek! Ketojenik diyette hızlı kilo vermenin sırrı olan bu yöntem gerçekten faydalı mı, yoksa zararlı mı?Ketojenik diyet ilk kez 1924’de epilepsi hastalarında nöbetleri önlemek için geliştirildi ve 1970'lerden itibaren bir kilo verme metodu olarak popülerleşmeye başladı.

Haber 30-08-20 12:13

Uzmanlar uyardı! Eğer o gruptaysanız sakın ketojenik diyete başlamayın...

Karbonhidratça fakir, yağlarca zengin bir beslenme şekli olan ketojenik beslenme son birkaç yılda popülerlik kazandı. Popülerlik kazanan her diyet gibi ketojenik beslenmeyle alakalı soru işaretleri bulunuyor. Ketojenik beslenme nedir? Nasıl uygulanır? Zararlı mı? Gelin, sorularınızın cevaplarını birlikte inceleyelim.

Yemek 23-07-20 14:05

Düşük Kalorili Marullu Wrap Sandviç

Yapılışı son derece kolay ve ekmeksiz marullu sandviçler, hem düşük karbonhidratlı hem de ketojenik.

Yemek 01-07-20 12:28

Mucizevi ketojenik diyet nasıl uygulanır? Nelere dikkat etmeliyiz?

Fazla kilolar hem kişileri rahatsız eden hem de sağlığı ciddi anlamda tehdit eden unsurlardan bir tanesidir.

Kadin 23-06-20 13:56

Ketojenik diyet nasıl yapılır?

Son yıllarda bazı hastalıkların tedavi programına giren ketojenik diyet, gittikçe ününü artırmakta.

Kadin 23-06-20 13:54

Ketojenik Lezzetler kitabı n11.com'da satışa sunuldu

"Ketojenik Lezzetler" kitabı n11.com'da satışa sunuldu

Yurthaber 11-03-20 14:52

Ketojenik diyetle daha geç acıkılıyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, son dönemlerin popüler zayıflama metodu olan ketojenik diyeti anlattı. Kılıç, ketojenik diyetlerde oluşturulan karbonhidrat kısıtlamasının kan şekerinin ani yükselmemesine ve insülinin kontrollü salınımına, böylece daha geç acıkma sağlandığını söyledi.

Yemek 20-02-20 10:51

Ketojenik diyetle daha geç acıkılıyor

Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, Ketojenik diyetle daha geç acıkılabileceğini belirtti.Adatıp Sakarya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, son dönemlerin popüler zayıflama metodu olan ‘Ketojenik Diyet’i anlattı.

Yurthaber 19-02-20 14:55
Yurthaber 21-01-20 12:07

Ketojenik diyet nedir? Ketojenik diyet yapanlar risk altında

Diyetisyen Hatice Kübra Bayer, ketojenik diyetin, yüksek yağlı beslenme, yetersiz posa alımı nedeniyle kalp damar hastalıkları açısından oldukça riskli olduğunu söyleyerek, “Ayrıca düşük karbonhidrat içeriğinden bilişsel fonksiyonlarda yavaşlama ve zeka geriliğine yol açabilir “dedi. Ketojenik diyet nedir, neden sakıncalıdır? Gelin hep birlikte öğrenelim.

Yemek 24-12-19 13:45

Epilepsi hastası kızının özel yemekleri için mutfak atölyesi kurdu

ANKARA'da Serkan Sözen'in (42) 'dirençli epilepsi' hastası kızı 7 yaşındaki Elif'in, doktorların tavsiye ettiği 'Ketojenik diyet'i uygulayabilmesi için mutfak atölyesi kurdu.

Haber 21-12-19 12:06

Ketojenik diyet yaygınlaşıyor, ama bu 8 uyarıya dikkat!

Günümüzde ince ve fit görünme isteğiyle çoğu kişi gerek arkadaş çevresinden gerekse internetten elde ettikleri bilgilerle sağlıklarını tehdit edebilecek diyet programları uygulayabiliyor. Son dönemde öne çıkan diyetlerden biri de, yüksek proteinli düşük karbonhidrat içeren ketojenik diyet!

Kadin 07-11-19 11:10

Ketojenik diyette zeka geriliği riski

Diyetisyen Hatice Kübra Bayer, ketojenik diyetin, yüksek yağlı beslenme, yetersiz posa alımı nedeniyle kalp damar hastalıkları açısından oldukça riskli olduğunu söyleyerek, “Ayrıca düşük karbonhidrat içeriğinden bilişsel fonksiyonlarda yavaşlama ve zeka geriliğine yol açabilir “dedi.

Trend 07-11-19 10:35

İnsan ömrünü uzatacağı iddia edildi

Son yapılan bilimsel çalışmalara göre düşük miktarda karbonhidrat içeren ketojenik tip beslenmenin insan ömrünü artırabileceği iddia edildi.Kök Hücre ve Eklem Tedavisi Uzmanı Dr.

Haber 30-08-19 14:28

Şahan Gökbakar harekete geçti!

Şahan Gökbakar’dan ketojenik diyet iddialarına sosyal medyadan cevap verdi.

Magazin 09-07-19 16:12

Ketojenik diyet zayıflatır mı? Ketojenik diyet ile zayıflama diyeti arasındaki fark nedir?

Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde, herkeste bir zayıflama telaşı görülüyor. En çok dikkat çeken ve dönemin trendlerinden olan Ketojenik Diyet, popülerliğini giderek artırıyor. Ketojenik diyetin 1920’li yıllarda geliştirilmiş ve epileptik bireylerde kullanılan bir beslenme tedavisi olarak ortaya çıktığını söyleyen diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, bu beslenme tarzının zayıflama diyeti olarak algılanmaması, mutlaka doktor ve diyetisyen kontrolünde olması gerektiği konusunda uyarıyor!

Trend 14-06-19 15:45

Ketojenik diyet nedir? nasıl yapılır? Ketojenik diyet menü örneği

Son dönemde popülerliği artan, özellikle Şahan Gökbakar’ın zayıfladığı diyet programı olarak adını duyuran, karbonhidrat alımının sınırlandırılmasına dayanan ketojenij diyet ile alakalı merak edilenleri derledik.

Kadin 30-04-19 12:07

Ketojenik diyette, menünün dışına çıkılmamalı!

Ketojenik diyet; yüksek yağ, düşük protein ve düşük karbonhidrat içeren bir beslenme düzeni olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle epilepsi hastalığı olan çocuklarda çeşitli epilepsi nöbetleri üzerinde başarıların sağlandığı ketojenik diyet, kilo verirken duraksama evresine giren kişilerde de kısa süreli olarak uygulanıyor.

Trend 22-04-19 12:44

Ketojenik Diyet kadınlara yaramadı! Gerekçesi ise vajianadan kötü koku yayması

Ünlülerin diyeti olarak da bilinen, Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian ve Jenna Jameson gibi yıldızların tercih ettiği düşük karbonhidrat içeren Ketojenik Diyeti uygulayan bazı kadınlar, diyetin vajinalarında kötü kokuya neden olduğunu iddia ediyorlar.

Kadin 01-03-19 11:52

Dikkat: Tersten diyete uzman uyarısı!

Yüksek oranda yağ, orta oranda protein, düşük oranda karbonhidrat alımıyla yapılan ketojenik diyetin kilo verdirmesinin yanında hasta edebilme riskinin olduğunu belirten uzmanlar, mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi.

Haber 08-12-18 15:05

Yeni başlayanlar için Ketojenik diyetin ipuçları

Son zamanlarda kilo verme ve sağlık yararları nedeniyle ‘Ketojenik Diyet’i daha sık duymaya başlamışsınızdır. Ketojenik beslenmenin kilo verme etkisinin yanı sıra birçok sağlık yararları bulunuyor.

Kadin 04-09-18 15:35

Ketojenik diyet sayesinde 27 kilo verdi! Herkes bunun peşinde

Kim Kardashşan'ın uygulayıp 27 kiloyu yağdan vermesiyle popüler hale gelen ketojenik diyeti egzersiz yapmadan yağ yakmanızı sağlıyor. İşte tüm detaylarıyla ketojenik diyeti...

Yemek 07-08-18 17:35

Ünlülerin diyeti ketojenik diyet nedir, neden bu kadar tercih ediliyor?

Amerikan üniversitesi tarafından yürütülen yakın tarihli bir çalışma, Atkins diyeti ile daha popüler hale gelen ketojenik diyetin fiziksel egzersizlerden daha fazla kilo kaybetmenize yardımcı olabileceğini gösterdi. Kilo vermeye çalışan birçok kişi spor yapmayı sevmediğinden, ketojenik diyet ve bunun ne kadar etkili olduğu hakkında bazı bilgiler derledik. Bu diyetin size uygun olup olmadığını anlamak için ketojenik diyet prensiplerini bilmeniz gerekiyor.

Kadin 04-04-18 11:07

Düşük Karbonhidrat Diyetlerinde Doğru Bilinen Yanlışlar

Düşük karbonhidrat diyetleri son zamanların en popüler zayıflama reçeteleri arasında yer alıyor. Uzmanlar, ketojenik beslenme...

Yurthaber 18-12-15 09:58

Zeytinyağlı Diyete Uluslararası Ödül

İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dr. Orkide Güzel tarafından geliştirilen zeytinyağlı beslenme tipine dayalı ketojenik diyet

Yurthaber 17-07-14 11:12

Sudenaz'ı ketojenik Diyet Yaşama Döndürdü

İzmir - Nöbet karşıtı tedavilere yanıt vermeyen hastalara dünyanın sayılı sağlık merkezinde uygulanan ve yağ oranı yüksek beslenme biçimini içeren

Yurthaber 30-05-13 14:02