Matcha Cayi Faydalari Haberleri

Matcha çayı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Matcha çayı nasıl yapılır, nasıl kullanılır?

Matcha çayı, Japon kültüründe önemli bir yere sahip olan yeşil çay türüdür. Genellikle toz şeklinde satılır ve suyla karıştırılarak tüketilir. Matcha çayının özelliği, yeşil çay yapraklarının öğütülerek toz haline getirilmesidir. Matcha çayı, sadece Japonya'da değil, tüm dünyada popüler bir içecektir. Genellikle sıcak su ile karıştırılarak ve pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar bambu çırpıcı veya çırpma teli kullanılarak karıştırılır. Peki, matcha çayı neye iyi gelir?

Haber 2023-04-28 15:49:31

Matcha çayı faydaları nelerdir? Matcha çayı nasıl yapılır?

Güçlü antioksidan kaynağı olan matcha, son dönemlerde en sık tercih edilen çaylar arasında yer alıyor. Farklı pek çok şekilde hazırlanabilen matcha çayı soğuk ve sıcak olarak tüketilebiliyor. Oldukça sağlıklı olduğu bilinen matcha her geçen gün popülerleşmeye devam ediyor.

Haber 2022-10-16 23:01:48

Plasentadan içecek yapıyor! Taleplere yetişemiyor

Kendine "plasenta uzmanı" diyen Sidney’li Virginia Maddock, plasentadan içecek yapıyor. Yeni doğum yapan kadınların özel taleplerine göre üretim yapan Maddoc, taleplere yetişemiyor. 'Anneler bana plasentalarından smoothie ve hap yapmam için para ödüyor' diyen kadın, içeceği yapmak için plasentayı badem sütü, donmuş meyve, matcha tozu ve öğütülmüş keten tohumu ile karıştırıyor.

Kadin 2022-06-18 15:46:44

Matcha çayı nedir? Matcha çayının faydaları nelerdir?

Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan ve sağlıklı beslenme deyince akla gelen Matcha çayı, Japon çay kültürünün içinde yer alır. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi ve antioksidan özelliği sayesinde de ünlenir. Peki Matcha çayı faydaları nelerdir?

Yemek 2020-12-25 17:52:05

Japonların çay seremonisindeki yeşil çay pudrası, Türkiye'de üretildi

JAPONLARIN geleneksel çay seremonilerinde sunduğu dünyada 'matcha' olarak bilinen yeşil çayın yapraklarından özel teknikle yapılan yeşil çay pudrası, Türkiye'de de üretildi.

Haber 16-10-19 10:22

Son dönemlerin popüler çayı: Hafızayı güçlendirmek için matcha çayı için

Son zamanlarda karşımıza çıkan matcha çayı, faydaları sayesinde bir hayli popüler oldu. Çay ağacı yapraklarının kurutulmasıyla elde edilen matcha çayı oldukça değerli ve kültürel bir çay çeşidi. Diyetisyen ve Fitoterapist İrem İmrağ, bizler için matcha çayının faydalarını anlattı.

Yemek 28-06-19 16:47

Hafızayı güçlendirmek için matcha çayı için

Diyetisyen ve Fitoterapist İrem İmrağ, Matcha çayı ve faydaları hakkında bilgiler verdi.Diyetisyen ve Fitoterapist İrem İmrağ, “Son zamanlarda oldukça popüler olan matcha sadece çay olarak değil smoothielerde, pastalarda, keklerde, kahvelerde de karşımıza çıkmaktadır.

Yurthaber 27-06-19 12:35

Matcha çayı kolesterolü düşürüp karaciğeri koruyor

Diyetisyen ve Fitoterapist İrem İmrağ, son zamanlarda oldukça popüler olan matchanın sadece çay olarak değil smoothielerde, pastalarda, keklerde, kahvelerde de karşımıza çıktığını söyledi. İmrağ, “Matcha çayı kolesterolü düşürüp, karaciğeri koruyor” dedi.

Yemek 07-06-19 12:09

Matcha çayı kolesterolü düşürüp, karaciğeri koruyor

Diyetisyen ve Fitoterapist İrem İmrağ, son zamanlarda oldukça popüler olan matchanın sadece çay olarak değil smoothielerde, pastalarda, keklerde, kahvelerde de karşımıza çıktığını söyledi.

Haber 07-06-19 12:01

Yeşil çaydan daha güçlü antioksidan deposu!

Son günlerde çok popüler olan Matcha çayı ile, okulum Institue for Integrative Nutrition’daki son dönemlerin en önemli alternatif tıp alanındaki gurularından olan, Harvard Medical Scool mezunu Dr. Adrew Weil’in dersinde tanıştım.

Kadin 26-04-18 17:54

Bu çayın faydaları saymakla bitmiyor!

Amerika ve Avrupa’da popülerliği oldukça artan ancak Japonların yıllar önce mucizelerini keşfettiği matcha kanserden kolesterole, hafızadan yaşlanmaya kadar yaşanan bir çok rahatsızlığa deva niteliğinde.

Yemek 15-12-17 00:15

Metabolizma Canavarı ’matcha’ İle Tanışın

Ünlü oyuncu ve Aromaterapist Ayşe Tolga, özellikle metabolizmayı hızlandıran matcha hakkında merak edilenler hakkında bilgi...

Yurthaber 11-11-16 12:20