Pancar Kvass Haberleri

Kırmızı pancarın faydaları nelerdir? Kırmızı pancar neye iyi gelir?

Dünya çapında hem yemeklerde hem salatalarda hem de içeceklerde yaygın olarak kullanılan birçok sebze türü bulunmaktadır. Kırmızı pancar da bu sebze türleri arasında yer almaktadır. Beta vulgaris ismiyle bilinen bir bitkinin köklerinden elde edilen bu sebze, parlak ve canlı rengi ile öne çıkmaktadır. Besin değeri bakımından oldukça zengin olan kırmızı pancarın sağlık alanında da sayısız yararı vardır. Peki, kırmızı pancarın faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 2024-02-12 18:40:45

Bayrampaşa'nın son arazisi betonlaşmadan kurtarıldı, Millet Bahçesi yapıldı

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ilçedeki son arazi olan eski "Pancar Motor" fabrikasını Millet Bahçesi olarak halka kazandırdıklarını ve bir ay içerisinde açacaklarını söyledi.

Yurthaber 2024-01-05 11:00:40

Süt tankeri ile pancar yüklü tır çarpıştı: 2 yaralı

Aksaray’da süt tankeri ile pancar yüklü tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada sürücüler yaralandı.

Yurthaber 2023-12-01 08:19:48

Bağışıklığınızı zırh gibi güçlendiriyor! Pancar kvass ile hastalıklara meydan okuyun

Fermente edilmiş gıdalar ya da içecekler, bağışıklık sistemini zırh gibi güçlendirir ve aynı zamanda sindirim sisteminizi de iyi durumda tutar. Magnezyum, fosfor, amino asitler, çok nadir olan B12 dahil olmak üzere C ve B vitaminlerini içeren pancar kvass tarifi hastalıklara meydan okumanızı sağlıyor.

Kadin 2023-11-25 10:04:16

O ilimizde pancar toplamaya giden köylüler buldu! Muğla, Mersin, Ankara gibi yerlerde de görülmüştü

Adıyaman’da pancar toplamaya giden köylüler, 2 bin rakımlı dağda, Orta Asya ülkelerinde yaygın olan obooların (ovoo) yer aldığı kült alanı buldu. Ülkemizde Muğla, Mersin, Ankara gibi illerde de görülen ovoolar Adıyaman’da ilk kez görüldü. Obooları inceleyen uzmanlar bu kült alanının eski çağlardan bu yana beri kullanılmış olabileceği, ancak yıkılan taşların yerine sürekli yenisinin üst üste konulduğunu belirledi.

Haber 03-11-23 11:25

Konya’da pancar tarlasında yeni obruk oluştu

Konya’nın Karapınar ilçesinde pancar tarlasında yeni bir obruk oluştu.

Yurthaber 30-10-23 07:52

Ödemeler bugün hesaplara yatıyor! Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı duyurdu

Pancar üreticilerinin hesaplarına hasat avans ödemesi bugün yatırılıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan açıklama geldi.

Finans 25-10-23 16:29

Pancar yüklü kamyon devrildi: 1 yaralı

Konya’nın Karapınar ilçesinde pancar yüklü kamyonun devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Yurthaber 12-10-23 15:44

Burdur'da devrilen pancar yüklü tırın sürücüsü ağır yaralandı

Burdur'da şeker pancar yüklü tırın devrilmesi sonucu yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 21-09-23 07:22

Amasya Şeker Fabrikası'nda 70. pancar alım kampanyası başladı

Amasya Şeker Fabrikası'nın 70. pancar alım kampanyası, Suluova'daki tesislerinde düzenlenen törenle başladı.

Yurthaber 15-09-23 15:55

Pancar turşusunun faydaları nelerdir? Pancar turşusu neye iyi gelir, ne işe yarar?

Pancar turşusu renkli ve besleyici pancar köklerinin fermente edilerek hazırlandığı geleneksel bir turşu çeşididir. Pancar hem lezzetli hem de sağlığa faydalı olan bir sebze olarak bilinir. Pancar turşusu da bu besleyici sebzenin özelliklerini ve fermente turşu yapımının faydalarını bir araya getirir. Pancar turşusu özellikle Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen ve sofraları zenginleştiren bir lezzettir.

Haber 28-08-23 12:39

Konya Şeker'den üreticilere 182 milyon TL avans ödemesi

Konya Şeker, üreticilerine 171 milyon 539 TL'si pancar sulama avansı, 10 milyon 686 bin TL'si patates avansı olmak üzere 182 milyon 225 bin TL ödeme yapıyor.

Yurthaber 19-07-23 12:29

Mucize içecek: karaciğeri temizliyor, kalp krizini önlüyor! Vitamin ve mineral deposu

Hastalıklardan korunmak ve bağışıklığımızı güçlendirmek adına sağlıklı beslenmek oldukça büyük önem arz ediyor. Kırmızı pancarın tam bir antioksidan deposu olduğunu biliyor muydunuz? Pancar içeriğinde C, E, A, K, B6, B12, B9 VE P vitamini gibi çok önemli vitaminler içerir. Ayrıca bileşiğinde manganez, potasyum, bakır, kalsiyum, fosfor, magnezyum, çinko, selenyum ve demir gibi mineraller de vardır.

Haber 08-07-23 09:15

Turşunun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Ev turşusu hangi hastalıklara iyi gelir, zararları var mı?

Turşu, sebzelerin tuz, su ve sirke gibi sıvılar içinde fermantasyon yoluyla saklanması işlemidir. Genellikle kornişon turşusu, lahana turşusu, domates turşusu, salatalık turşusu ve pancar turşusu gibi çeşitli sebzeler turşu olarak hazırlanır. Turşulama işlemi, sebzelerin ömrünü uzatmak, besin değerlerini arttırmak ve lezzetlerini yoğunlaştırmak için kullanılır. Probiyotik bakteriler açısından zengin bir gıda olan turşu sindirim sistemine de iyi gelir.

Haber 07-04-23 15:33

Pancar pekmezi faydaları nedir, ne işe yarar? Pancar pekmezi nasıl yapılır, kansızlığa iyi gelir mi?

Pancar pekmezi, pancarın kaynatılması ve ardından şeker veya üzüm pekmezi ile karıştırılmasıyla yapılan bir pekmezdir. Pancar pekmezi, özellikle Ortadoğu, Balkanlar ve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilmektedir. Pek çok açıdan faydalı olduğu düşünülen pancar pekmezi yüksek bir demir kaynağıdır. Demir kaynağı olmasıyla birlikte kansızlığa da iyi geldiği düşünülür. Tatlılarda, kahvaltılarda ve pek çok alanda kullanılabilen pancar pekmezinin faydaları nedir, ne işe yarar?

Haber 07-04-23 15:32

Son dakika: Hesaplara bugün yatıyor! Bakan Kirişci duyurdu: 1 milyar 429 milyon TL...

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, pancar bedel ödemesinin bugün pancar üreticisi çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

Finans 03-02-23 15:16

Şeker fiyatları için flaş karar! 1 Eylül'e kadar fiyat sabitlediler...

Pancar Şekeri Üreticileri Derneği (PANŞEK), 1 Eylül'e kadar şekerin fabrika çıkış fiyatında ‘sabit fiyat’ uygulaması başlattıklarını duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, uygulamanın 1 Eylül'e kadar süreceği bildirildi.

Finans 16-01-23 14:31

Elazığ’da pancar yüklü tır devrildi: 1 yaralı

Elazığ-Keban kara yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği pancar yüklü tır yan yattı. Kazada, araç sürücüsü hafif yaralandı.

Yurthaber 21-12-22 15:43

Tokat'ta Afrikalı öğrenciler pancar hasadına katıldı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde (TOGÜ) öğrenim gören Afrikalı öğrenciler, Yeşilyurt ilçesinde pancar hasadına katıldı.

Yurthaber 28-11-22 11:55

Suriyeli işçinin feci sonu! Pancar toplama makinesine düştü...

Korkunç olay Aksaray'da yaşandı. 26 yaşındaki Suriye uyruklu Ziyat İsa, pancar yüklediği makinenin içine düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Ziyat İsa’nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 12-11-22 22:24

Ağrı'daki kazada feci şekilde can verdiler! Dehşetten kurtulanlar anlattı... Yanarak ölen 6 kişinin ismi açıklandı 1 kişi hala belirsiz

Ağrı'nın Tutak ilçesinde dün yolcu otobüsünün freninin patlaması sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği, kazada yanarak ölen 6 kişinin kimliği tespit edilirken, bir kişinin kimlik tespiti çalışmalarına devam ediliyor. Bununla birlikte feci kazada yaralı olanlar da dehşet anlarını anlattı. Öte yandan yaşamını yitiren 7 kişiden Emrah Solmaz ve Eşref Tutak'ın, daha önce kaza yapan pancar yüklü tırın iş makinesiyle kaldırılmasına yardımcı olmak için olay yerinde bulunduğu öğrenildi.

Haber 08-11-22 11:24

Çankırı'da tırın minibüse çarpıp çaya devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde pancar yüklü tırın minibüse çarparak Devrez Çayı'na devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Yurthaber 04-11-22 07:28

Feci kazada 1 ölü, 5 yaralı! Kahreden detay: Hazırlıklar yapılıyordu, 1 hafta sonra...

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde korkunç bir trafik kazası meydana geldi. Sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybedince pancar yüklü TIR minibüse çarptı, ardından bariyerleri aşıp şarampole yuvarlandı. Feci kazada TIR sürücüsü hayatını kaybederken 5 kişi ise yaralandı. Yaşamını yitiren TIR sürücüsünün 1 hafta sonra nişanlanacağı ve bunun için nişan hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Haber 03-11-22 22:46

Tadına ve faydalarına doyamayacağınız en iyi süt reçeli ve markaları

Kahvaltılarda veya tatlılarda kullanabileceğiniz, besin değeri yüksek bir süt reçeli arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Kaya şekerinden üretilenlerden pancar şekerinden imal edilenlere, keçi sütlü seçeneklerden inek sütlü reçellere kadar birbirinden lezzetli süt reçeli markalarını sizin için sıraladık. En iyi süt reçelini keşfetmeye hazır mısınız?

Yemek 30-10-22 22:12

Ateşler yakıldı, kazanlar kaynadı, tarladan sofraya uzanan tatlı yolculuk başladı

Pancar pekmezi ile meşhur Tekirdağ’ın Ergene ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nde, pancarın tarlalardan sofralara uzanan tatlı yolculuğu başladı.Pınarbaşı Mahallesi’nde pekmezhane adı verilen alanda kazanlar ve tavaların başında harıl harıl yanan odun ateşinde pekmez kaynatan Nefise Çobanoğlu, pancarın tarladan sofraya uzanan sürecini anlattı.

Haber 27-10-22 11:28

Bakan Kirişci duyurdu! Ödemeler çiftçilerin hesaplarına yatıyor

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Türkşeker aracılığıyla 452 milyon liralık pancar söküm avansını bugün pancar üreticisi çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını bildirdi.

Finans 25-10-22 17:32

Bir kaşığı tansiyonu düşürür, kanserden korur, bağışıklık sistemini çelik gibi güçlendirir! Kırmızı pancar tüketmenin faydaları

Vitamin ve mineral zengini besinlerin başında yer alıyor. İçeriğindeki zengin bileşikler adeta sağlığımıza sağlık katıyor. Bir kaşığı tansiyonu düşürür, kanserden korur, bağışıklık sistemini çelik gibi güçlendirir. Bağışıklığı çelik gibi yapan bu kök sebze C vitamini, folat (B9 vitamini), fosfat, manganez, potasyum, kalsiyum, selenyum, demir gibi birçok vitamin ve minerale sahip.

Haber 21-10-22 19:06

Kayseri Şeker, 6 ildeki pancar sahasından 3 milyon tonun üzerinde rekolte bekliyor

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay: - "3 milyon 50 bin ton gibi bir pancar işlenir diye ümit ediyoruz. Bunun sonucunda da 450 bin ton şeker üretimi bekliyoruz" - Çiftçi İbrahim Bayram: - "Verimimiz güzel. Ekim kalitemiz de iyi oldu ve şu anda memnunuz"

Yurthaber 19-10-22 14:58

Keban Baraj Gölü'nde suların çekildiği alanda tarımsal üretim yapılıyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde küresel iklim değişikliği nedeniyle su çekilmesi yaşanan baraj gölünün çevresinde ortaya çıkan arazilerde çiftçiler silajlık mısır, pancar ve arpa üretiyor - Yurtbaşı beldesinde yaşayan 7 çocuk babası Ruhi Ayerdem: - "Burayı ekim alanı yapabilmek için çok emek veriyoruz. Emek vermezsek buralar hep boş kalır. Bir karış boş yer bırakmıyoruz. Bu alandan en az 100 çiftçi faydalanıyor"

Yurthaber 18-10-22 11:24

Tokat-Sivas kara yolunda pancar taşıyan traktörler denetlendi

Tokat-Sivas kara yolunda pancar taşıyan traktörler denetlendi

Yurthaber 13-10-22 11:21

Erzurum ve Erzincan'da pancar hasadı ve şeker üretim sezonu başladı

Erzurum ve Erzincan'da pancar hasadı ve şeker üretim sezonu başladı

Yurthaber 11-10-22 15:21

AK Partili Özhaseki, Turhal Şeker Fabrikası'nın pancar alım kampanyasında konuştu:

"Türkiye temizlendi. Sınır ötesinde belli bir kilometreye kadar gittik. Şimdi kendi inlerine kadar 150 kilometre gidiyoruz, tek tek bulup orada bombalıyoruz, imha ediyoruz, sonra dönüp geliyoruz"

Yurthaber 06-10-22 21:59

Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nda 97. pancar alım kampanyası başladı

Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nda 97. pancar alım kampanyası başladı

Yurthaber 06-10-22 20:07

En yaygın kullanılan doğal viagra! Etkisi kesin ama doktorlar uyarıyor

Doğal viagranın bilimsel adı aslında an akışını artıran bir amino asit olan arginindir. Azgın teke otu, PDE5 enzimini inhibe eden bir bitkidir ve bu da viagranın nasıl çalıştığını gösterir. Kırmızı ginseng, pancar ve daha fazlası gibi kan akışına yardımcı olan diğer doğal ilaçları da tercih edebilirsiniz. Hatta arginin içerikli besinleri ereksiyon sağlama sürdürme sorunu hastalığı olan erektil disfonksiyon için de kullanabilirsiniz.

Haber 05-10-22 17:52

Konya Şeker'den 149 milyon 808 bin TL pancar söküm avansı

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu: - "Söküm avansımızı üreticilerimize 6 Ekim saat 17.00'den itibaren ödeyeceğiz. Biliyorum ki tarlanın işi bugünlerde çok yoğun, yaklaşık 8 aydır çiftçilerimiz şeker pancarını üretmek için mücadele ettiler ve şimdi de hasat vakti"

Yurthaber 05-10-22 15:37

Çorum Şeker Fabrikası'nın pancar alım kampanyası başladı

Çorum Şeker Fabrikası'nın pancar alım kampanyası başladı

Yurthaber 30-09-22 18:05

Muş Şeker Fabrikası'nda 41. pancar alım kampanyası başladı

Muş Şeker Fabrikası'nda 41. pancar alım kampanyası başladı

Yurthaber 30-09-22 14:14

Bağışıklık için olmazsa olmaz: Tansiyonu düzenliyor, kanseri önlüyor

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte sağlıklı sebzelerde artış görülüyor. Sebze tüketiminin artırılması sağlık için büyük önem taşıyor. Çok fazla tüketilmeyen pancar sebzesi de çok faydalı olan sebzeler arasında bulunuyor. Pancarın faydalarını merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 30-09-22 08:22

Kastamonu Şeker Fabrikası'nda 60. pancar alım kampanyası başladı

Kastamonu Şeker Fabrikası'nda 60. pancar alım kampanyası başladı

Yurthaber 28-09-22 15:31

Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası'nda pancar alımları başladı

Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası'nda pancar alımları başladı

Yurthaber 27-09-22 12:51

Amasya Şeker Fabrikası'nda 69. pancar alım kampanyası başladı

Amasya Şeker Fabrikası'nda 69. pancar alım kampanyası başladı

Yurthaber 26-09-22 16:59

Ağrı'da devlet desteğiyle mısır yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Traktörlerle biçtikleri silajlık mısırların bir kısmını kışın hayvanlarına vermek üzere köylerine götüren çiftçiler, ihtiyaçları dışındakileri de sözleşmeli tarım kapsamında Ağrı Pancar Ekicileri Kooperatifine pazarlıyor - Vali Osman Varol: - "İlimizde toplamda 10 bin 600 dekarlık alanda silajlık mısır, 5 bin dekarlık alanda da danelik mısır ekimi var. 2 yıldır mısır alanında verdiğimiz destekler ve çiftçimizin de buna karşılık vermesiyle ekiliş alanı çok genişledi"

Yurthaber 25-09-22 11:02

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Akay, şeker pancarı alım fiyatını değerlendirdi:

"Bizim de memnun olduğumuz, çiftçimizin de memnun olacağı bir fiyat. Bize gelen tepkilerden bunu anlıyoruz"

Yurthaber 24-09-22 10:45

Erciş Şeker Fabrikası'nda 35. dönem pancar alım kampanyası başladı

Erciş Şeker Fabrikası'nda 35. dönem pancar alım kampanyası başladı

Yurthaber 22-09-22 15:23

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin olağan mali genel kurulu gerçekleştirildi

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin olağan mali genel kurulu gerçekleştirildi

Yurthaber 31-08-22 13:01

PANKOBİRLİK'ten 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu: - "30 Ağustos Zafer Bayramı, ülkemiz üzerinde düşmanlık besleyen herkese karşı verilen net bir cevaptır"

Yurthaber 29-08-22 14:49

Kırklareli'nde pancar tarlasında 2 bin 625 kök Hint keneviri ele geçirildi

Kırklareli'nde pancar tarlasında 2 bin 625 kök Hint keneviri ele geçirildi

Yurthaber 06-08-22 09:24

Çekirdek, elma ve pancar... Yarattığı etki inanılmaz! Herkes çekirdek bağımlısı olacak

Sağlıklı ve düzenli bir cinsel hayat aynı zamanda fiziksel ve duygusal olarak çok sağlıklı hissetmenizi sağlar. Seks hayatının iyi gitmesi, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Duygusal sağlığı besleyen cinsel hayat, iyi gitmediği zaman birçok şey kötü gitmeye başlayabilir. Başta psikolojik olmak üzere birçok konuda kötü hissetmenize neden olabilir. Sağlıklı hissetmek ne yediğinizle çok ilgili olmadığı için bazı besinlerin cinsel yaşamı desteklemede rol oynaması şaşırtıcı değildir.

Haber 04-08-22 07:07

Konya Şeker'den pancar üreticisine 150 milyon lira avans

Konya Şeker'den pancar üreticisine 150 milyon lira avans

Yurthaber 26-07-22 15:34