Pko Polikistik Over Sendromu Haberleri

Çocuğun olamaz denmişti! Hamile olduğunu yatakta doğum yaparken anladı

Polikistik over sendromu kadınların çocuk sahibi olmalarını zorlaştıran hastalıklar arasında yer alıyor. Polikistik over sendromu olan bir kadına çocuk sahibi olma ihtimalini düşük olduğu söylenmişti. Emily Graham isimli genç kadın hamile olduğunu yatakta doğum yaparken anladığını açıkladı. Emily'nin yaşadıkları birçok kadını şok etti.

Kadin 08-03-2023 10:10

Bu hastalık anne olmayı zorlaştırıyor, ancak…

Anne olmayı planlayan, ancak sorun yaşayan kadınların karşılaştıkları engellerden biri, ‘Polikistik Over Sendromu’ oluyor. Üreme çağındaki kadınlarda yaygın olarak görülen Polikistik Over Sendromu (PKOS) kronik yumurtlama bozukluğuyla karakterize olan ve erkeklik hormonu seviyelerinin ve/veya etkilerinin arttığı metabolik bir bozukluk olarak tanımlanıyor.

Haber 08-12-2022 13:14

Kadın hastalığı sanılıyor ama erkekleri de tehdit ediyor!

En yaygın kadın hastalıkları arasında bulunan polikistik over sendromu birçok kadının hayatını riske atıyor. Polikistik over sendromu kadın hastalığı olarak bilinse de erkekler de bu hastalık nedeniyle çeşitli sorunlar yaşayabiliyor. Uzmanlar erkekleri polikistik over sendromu ve diyabet hakkında uyarıyor.

Haber 09-06-2022 14:44

Polikistik over sendromlular nasıl gebe kalır? Polikistik over sendromunda D vitamini etkisi

Polikistik over sendromlu (PKOS) kadınlarda yumurta sayısı normalden çok daha fazladır. Bir kadında 8-12 arası yumurta normal olarak değerlendirilirken, bu sendroma sahip kadınlarda bu sayı ciddi rakamlara dayanır. PKOS olan çoğu kadında özellikle D vitamini eksikliği ve şeker direnci görülür. Bu gruptaki kadınlarda vitaminlere ve şeker direncini düzenleyici ilaca başlanır. Tüp bebek uzmanlarına sıklıkla başvuran kadın grubu olan polikistik over sendromlular nasıl gebe kalır?

Haber 23-03-2022 11:58

Tıraş olmaktan bıkan bir kadın, çareyi sakallarını uzatmakta buldu! Beden pozitifliğini savunan paylaşımları takdir topladı

TikTok'ta "Peekaboo Pumpkin" adıyla paylaşımlar yapan 36 yaşındaki kadın, polikistik over sendromuna (PCOS) sahip olduğunu açıkladı. Hastalığı nedeniyle yüzündeki tüylerin uzadığından söz eden genç kadın, beden pozitifliğini savunarak durumunu kabul ettiğini dile getirdi. Uzun bir süredir çenesindeki tüyleri tıraş ettiğinden bahsetti ve bu durumu sona erdirip kendisiyle barıştığını sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla açıkladı.

Trend 09-12-2021 15:33