Tahin Haberleri

Ramazan ayının enerji kaynağına yoğun ilgi: Üretiminde artış yaşanıyor! Tok tutan bu besin sahur sofralarının vazgeçilmezi

Ramazan ayının gelmesine az bir zaman hala sahur ve iftar hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Oruç tutan vatandaşlar sahurda genellikle tok tutan besinleri tüketmeye özen gösteriyor. Van’da uzun süre tok tutması ve gün boyu enerji vermesi nedeniyle Ramazan ayının en çok tüketilen gıdalardan biri olan tahinin üretiminde artış yaşandı.

Yemek 04-03-2024 14:31

Çukurca tahini tescillendi! Coğrafi işaret aldı

Hakkari’nin Çukurca Kaymakamlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile başvurusu yapılan Çukurca tahini coğrafi işaret tescil süreci tamamlandı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yayınlanan 15 Şubat 2024 tarihli ve 167 sayılı Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde Çukurca tahini coğrafi işareti tescillendi.

Yemek 17-02-2024 08:42

Her sabah 1 kaşık tüketirseniz vücuttaki tüm zehri söküp atıyor! Hazımsızlık, şişkinlik ve mide yanmasına son veriyor

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları birçok sağlık sorununa çözüm olabilir. Günlük beslenme rutininize bir kaşık tahin eklemenin, vücudunuzun sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini duyan çok şaşırıyor. İşte her sabah 1 kaşık tüketildiğinde vücuttaki tüm zehri söküp atan mucize besin ve faydaları...

Haber 06-02-2024 07:53

Tahinin faydaları nelerdir? Tahin neye iyi gelir, aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Bir Orta Doğu çeşnisi şeklinde karşımıza çıkan tahinin ana maddesi susam bitkisidir. Susam bitkisinin ezilmesi, kavrulması ve soyulması ile güz yüzüne çıkan tahin, çok sayıda kişi tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında yer alır. Özellikle pekmez ile karıştırılarak yenen tahinin sağlık bakımından da sayısız yararı vardır. Buna ek olarak bünyesinde birçok farklı vitamin ve mineral barındırır. Peki, tahinin faydaları nelerdir, neye iyi gelir ve aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Haber 05-02-2024 18:08

Soğuğa karşı direncinizi arttıracak üçlü çözüm: Bir kaşığında 'atom' enerjisi barındırıyor! Tam bir hastalıksavar

Havaların soğumasıyla beraber vatandaşlar hastalıklardan korunmanın yöntemlerini araştırıyor. Özellikle bağışıklık güçlendirici gıdalara yönelimin yaygınlaştığı bu dönemlerde vücudu hastalıklardan koruyacak doğal besin ve çayların tüketimi artıyor. Kış aylarından bağışıklığınızı tavan yaparak hastalıkların kapınıza uğramamasını isteyenlere bu üçlü karışım şiddetle tavsiye ediliyor.

Haber 16-01-2024 16:23

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her gün tüketiyor! Sadece 1 kaşığı şifa deposu

Vücut direncinin artırılmasında tüketilen besinler önemli rol oynuyor. Hastalıklara karşı önlem almak için beslenme düzeninde sağlıklı gıdalara yer vermek gerekiyor. Kahvaltıda tüketilen bazı yiyecekler sağlığı riske atarken bazıları ise birçok sağlık sorununa şifa dağıtıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her sabah tükettiği mucizevi şifa kaynağı hakkında açıklama yaptı.

Haber 13-07-2023 14:27

Tahin pekmez faydaları nelerdir, nasıl yapılır, karışım oranı nedir? Tahin pekmez kaç kalori, kilo aldırır mı?

Tahin pekmez, Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan bir besindir. İki ana malzeme olan tahin ve pekmezden yapılan bu besin, özellikle kahvaltılarda ve tatlılarda kullanılmaktadır. Tahin susam tohumlarının öğütülmesi ile elde edilen bir besindir ve lif, protein, sağlıklı yağlar ve vitaminler açısından zengindir. Pekmezse üzüm veya dut gibi meyvelerin kaynatılması sonucu elde edilen tatlı bir macundur. Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve B vitaminleri açısından zengindir.

Haber 08-05-2023 13:20

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her sabah tüketiyor! Günde 1 kaşık vücudu hastalıklara karşı koruyor

Vücudun direncini ve sağlığını korumak için yenilen gıdalara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle kahvaltıda tüketilen bazı yiyecekler sağlığı riske atarken bazıları ise birçok sağlık sorununa şifa dağıtıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her sabah tükettiği mucizevi şifa kaynağını açıkladı.

Haber 12-04-2023 09:05

Faydalarını duyanlar markete koşuyor! Vücuttaki zehri söküp atıyor

Tükettiğimiz bütün besinlerin sağlığımız üzerinde çeşitli etkileri var. Birçok hastalığa şifa olan ve vücuttaki zehri atarak iyileşmeyi kolaylaştıran bazı besinlerde bulunmakta. Bu besinlerin başında vücutta toksin bırakmayan tahin geliyor. Tahin başta olmak üzere vücuttaki zehri atan gıdaları sizler için derledik...

Kadin 23-03-2023 16:19

Tahin süt yapar mı, tahin yemek gaz yapar mı? Tahin anne sütünü artırır mı, emziren anne tahin yiyebilir mi?

Türk mutfağının sevilen lezzeti olan tahin pek çok yemekte, mezede ve tatlıda kullanılır. Özellikle kış aylarında tam bir şifa deposu olan tahinin vücuda birçok faydası vardır. Bu besleyici lezzetin anne sütüne de faydalı olduğu bilinmektedir. Anne sütünü artırmak için pek çok kadın tahin tüketir. Böylece hem sağlıklarını koruyabilirler hem tahinin pek çok faydasından yararlanabilirler hem de bebeklerinin karnını doyurabilirler. Emziren anne tahin yiyebilir mi?

Kadin 07-03-2023 18:00

Vücuda verdiği zararlar inanılmaz! Böbrek taşına sebep olan yiyecekler

Böbrekler vücudumuzun sağlıklı bir şekilde işleyişi için hayati önem taşıyor. Böbreklerin görevini tam olarak yapabilmesi için tükettiğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Bazı yiyecekler dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarına sebep olabiliyor. İşte böbrek taşı riskini artıran yiyecekler...

Haber 02-01-2023 08:36

Sadece 2 kaşığı bile tüm vücudu yeniliyor! İltihabı silip süpürüyor

Vücudumuzun daha dinç ve sağlıklı olması için çeşitli besinler tüketiyoruz. Özellikle kış aylarında giderek artan hastalıklardan korunmak için yenilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Kahvaltılarda sıklıkla tüketilen bir gıda var ki resmen şifa dağıtıyor. Vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor.

Haber 23-12-2022 11:05

Tahin pekmezli profiterol tarifi: Tahin pekmezli profiterol nasıl yapılır?

Fransız mutfağına ait olduğu düşünülen profiterol hafif pişmiş hamur, krema ve çikolata sosuyla yapılan lezzetli bir tatlı. En çok sevilen tatlılardan birisi olan profiterole farklı bir sosla zenginleştirerek tadını katlandırabilirsiniz. Çikolata yerine sos olarak tahin pekmez karışımı kullanılan tahin pekmezli profiterol hem enerji bombası hem de tatlıların en güzeli.

Yemek 08-12-2022 15:36

Tahin pekmez karışımı o kadar da sağlıklı değilmiş! Her gün bir kaşık yemenin zararı inanılmaz

Tahin pekmez ikilisi lezzetinin yanı sıra sağlık için yararları için tercih sebebi olmasına neden oluyor. Ayrı ayrı da tüketilebilen tahin pekmez, genellikle karıştırılarak tüketiliyor. Ancak, sağlıklı olduğu düşünülen tahin pekmezle ilgili ortaya atılan iddialar şaşkınlık yarattı. Her gün bir kaşık tahin pekmez karışımı tüketenler aslında tehlike altında!

Haber 07-12-2022 08:07

Tahin ne kadar tüketilmeli, tahin sade yenir mi? Tahin bağırsakları çalıştırır mı, tahinin faydaları nedir?

Tahin susamın öğütülmesiyle oluşan bir besindir. İçerisinde bulundurduğu, kalsiyum, protein ve vitamin bakımından oldukça zengindir. Özellikle birçok yemeğin ve tatlının yapımında kullanılan tahin, sade bir şekilde de tüketilebilir. Tahinin günlük tüketilmesi ile vücuda faydası oldukça fazladır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen tahin, sindirim sisteminin aktif çalışmasını sağlamakta ve kalp damar rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Tahin ne kadar tüketilmeli? Tahin bağırsakları çalıştırır mı?

Haber 01-11-2022 16:59

Bu ikili öksürüğü anında kesiyor! Gribe ve nezleye karşı etkili sonuçlar sağlıyor

Kış aylarına yaklaşırken grip ve nezleye yakalanma riski atıyor. İnanılmaz bir yorgunluğa neden olan gripten korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Bunun yolu da sağlıklı beslenmekten geçiyor. Pekmez ve limon karışımı grip ve çeşitli hastalıklar için çok etkili sonuçlar veriyor.

Haber 28-09-2022 10:18

Sütüm az geliyor diye üzülmeyin! Anne sütünü arttıracak besinler

Anne sütü bebeğin sağlığı için çok büyük önem taşımaktadır. Ancak gelen anne sütü miktarları kişiye göre değişiklik göstermektedir. Uzmanlar anne sütünü arttırmak için çeşitli gıdalar yenilmesini öneriyorlar. Anne sütü nasıl artar diye düşünüyorsanız bu gıdalar ile anne sütünü arttırabilirsiniz.

Kadin 16-08-2022 16:26

Sabahları bir kaşık vücudu baştan aşağı yeniliyor

Orta Doğu’nun dünyaya kazandırdığı çok sevilen bir besin olan tahin, birçok rahatsızlığa karşı etkilidir. Ana maddesi susam olan tahin, faydalarıyla herkesi çok şaşırtıyor. Anadolu’nun şifası pekmezle birleşince lezzetine lezzet katan tahin, tek başına tüketildiğinde ise faydasını iki katına çıkarıyor. Tahin, antioksidan kaynağı, vücudu toksinlerden arındırır, vitamin ve mineral deposudur. Kahvaltıda bir kaşık tahin yiyerek vücudunuzu baştan aşağı yenileyebilirsiniz.

Haber 04-08-2022 07:08

Her gün bir kaşık yemek yeterli! Cinsel gücü arttırıyor

Vazgeçilmez lezzetler arasında bulunan tahin pekmez birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Özellikle kahvaltılarda sürekli olarak tüketilen bu ikili çok çeşitli sağlık sorunlarına karşı mucizevi etkiler yaratıyor. Ancak uzmanlar tahin pekmez tüketirken dikkatli olunması hakkında uyarıyor. Fazla yenilen tahin pekmezin vücuda zararları bulunuyor.

Haber 30-06-2022 13:55

Bu tarif kaçmaz! Şekersiz yaz helvası tarifi

Yazın daha hafif lezzette tatlılar aranıyor. Yaz sıcağında serinleten lezzetlerden yapmak istiyorsanız bu yaz helvasını mutlaka denemelisiniz. İçerisinde rafine şeker bulunmaması bu tatlının diğer tatlılara göre çok daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Diyetteyseniz veya sağlıklı beslenmeyi tercih ediyorsanız yaz helvasına bayılacaksınız.

Yemek 16-06-2022 15:04

En leziz ve pratik meze: Humus tarifi

Nohutla hazırlanan humus en lezzetli mezelerin başında yer alıyor. Hem kıvamı hem de lezzetiyle saatlerce uğraşmışsınız gibi düşünülse de humusu çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yapacağınız humus hem sizin hem de sevdiklerinizin mutlu olmasını sağlayacak. Bu lezzetli humus tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 25-05-2022 11:20

Doğal şifa kaynağı! Ramazan’da talep patlaması yaşandı: Bağışıklığı güçlendirir, şişkinlik ve hazımsızlığa iyi gelir

Ramazan ayında bazı yiyeceklere talep çok arttı. Bunların başında hurma gelirken peşinden ise tahin geliyor. Tahin, faydaları saymakla bitmeyen besinlerden biridir. Kalp ve beyin rahatsızlıklarına iyi gelen tahin, şişkinlik ve hazımsızlığa da çok iyi geliyor. Bağışıklığı zırh gibi güçlendiren tahin, tatlılarda şerbet niyetine de kullanılıyor. Tamamen doğal tahinlerin faydaları ise en üst düzeyde oluyor.

Haber 13-04-2022 08:22

Irak sınırındaki Çukurca'nın kaderi tahinle değişti

Son yıllarda sağlanan desteklerle 150'yi aşkın ailenin geleneksel yöntemlerle ürettiği 26 ton susamdan elde edilen tahin ilçe ekonomisine yaklaşık 1 milyon liralık katkı sağladı - Kaymakam Hasan Kurt: - "Bizim susamımız ve tahinimiz ata tohumundan üretiliyor. Bölge insanının eskiden beri kullandığı usullerle tahini üretiyoruz"

Yurthaber 26-03-2022 11:55

Bu karışım her derde deva!

Türk mutfağında oldukça kullanılan tahin, pekmez ve süt ayrı ayrı çok faydalı besinler arasında yer alıyor. Tahin ve pekmezi karışımı lezzetli tadıyla kahvaltı sevenlerin vazgeçilmezlerinden. Bu karışımın içerisine süt de ekleyerek birçok hastalıktan korunacağınızı biliyor muydunuz? İşte tahin, pekmez ve süt karışımının faydaları…

Haber 15-03-2022 09:30

Lezzeti efsane faydaları şahane! Süt, tahin ve pekmez 40 hastalığa çare oluyor

İltihapları kurutur, kansere karşı savaşır hem bağışıklığı hem de dişleri güçlendirir. 3 mükemmel lezzetin bir araya geldiğinde yapabileceklerine inanamayacaksınız. Tahin, pekmez ikilisine süt eklediğinizde tam kırk hastalığa karşı sizi koruyor. İlaçtan bıkıp çareyi doğal ürünlerde arayanların afiyetle yiyeceği tahin, pekmez, süt karışımının inanılmaz faydaları...

Haber 04-03-2022 11:19

Faydalarını öğrenince daha çok seveceksiniz!

Tahin severler kahvaltılarını tahin yemeden geçmek istemiyorlar. Özellikle pekmez ile ayrılmaz ikili olan tahinin tadı toplum tarafından çok beğeniliyor. Tahinin faydaları ise pek bilinmiyor fakat oldukça etkili faydaları bulunuyor. İşte leziz tadıyla bilinen tahinin faydaları…

Haber 28-02-2022 14:21

Herkes tadına bayılıyor ama bir kaşığıyla ne iltihap kalır ne yara! Süper besin tahinin faydaları nelerdir?

Tahin, Orta Doğu’dan dünyaya yayılmış harika yiyeceklerden biridir. Dünyanın dört bir tarafında hem sade olarak yenilebilen hem de yiyeceklere katılan tahin, ülkemizde en çok Anadolu’nun şifası pekmezle karıştırılarak yeniyor. Tahin, öğütülmüş susam tohumlarından elde edilen bir karışımdır. Tahin, lezzetiyle ön plana çıkıyor olsa da tahinin faydalarını öğrenince daha çok seveceksiniz!

Haber 25-02-2022 07:03

Adeta bir enerji deposu olan en iyi tahin markaları

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, pekmezin mükemmel eşlikçisi tahinin faydaları saymakla bitmiyor. Çocuklarınızın atıştırmalık isteğini karşılamak için doğal içerikli bir ürün arıyor ya da hafta sonu kahvaltılarınızı zenginleştirecek bir lezzet istiyorsanız sizin için seçtiğimiz tahin markalarına mutlaka şans vermelisiniz. İşte bir kaşığıyla tüm günü enerjik geçirmenizi sağlayacak en iyi tahin markaları!

Yemek 18-02-2022 12:44

Çıtır çıtır ve çok lezzetli! Damaklarınızı şenlendirecek ağızda dağılan tahinli bükme tarifi

Tahinli bükme, hem hamur işi hem tahin severlerin damaklarını şenlendiriyor. Çıtır çıtır hamuru ve şekerli tahin tadıyla vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet haline dönüşüyor. İşte, tahin sevenlerin vazgeçilmezi olacak ağızda dağılan tahinli bükme tarifi...

Yemek 28-01-2022 18:55

Tahin âşıkları buraya: Yemelere doyamayacağınız enfes tahinli tatlı tarifleri

Tahinin sadece kahvaltı sofralarında pekmezle karıştırılarak tüketildiğini ya da helva yapmak için kullanıldığını düşünüyorsanız aslında pek çok lezzetli tarifin başrolünde olduğunu öğrenince biraz şaşırabilirsiniz. Susamdan elde edilen, oldukça sağlıklı ve faydalı bir besin olan tahinle mutfağınıza yepyeni lezzetler kazandırmaya ne dersiniz?

Yemek 13-11-2021 11:40

Osmaniye'de susam hasadı başladı

Osmaniye'nin Kadirli ve Sumbas ilçelerinde bu yıl 8 bin dekar ekilen susamda 400 tonun üzerinde rekolte bekleniyor - Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir: -"Tahinin hammaddesi olan susam, ekmek, pasta, börek, çörek ve simit gibi birçok yiyecekte de kullanıyoruz"

Yurthaber 15-10-2021 11:43

Günlerde yapılan klasik ve sıradan tariflerden usandınız mı? Sofranızın yıldızı olacak yepyeni tarifler

Anneannelerimizle başlayıp annelerimizle devam ettirilen ve halen süren kabul günleri, kadınların yaşamına renk katıyor. Eskilerden biliriz; günlerde poğaça, börek, kısır ve kek dörtlüsü olmazsa olmaz. Öte yandan, "Bu klasiklere değişik lezzetler eklemenin sırası geldi" diyorsanız, tariflerimize göz atın!

Yemek 14-10-2021 06:31

Çukurca'da geleneksel yöntemlerle hazırlanan tahin sofraları süslüyor

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çiftçiler, ürettikleri susamı makine kullanmadan meşakkatli bir sürecin ardından tahine dönüştürüyor - Üretici Mesut Yaşar: - "Çukurca tahininin güzel olmasının sebebi, tamamen doğal, organik olması ve hiçbir katkı maddesinin bulunmaması"

Yurthaber 10-09-2021 11:22

Çukurca'da tarihi değirmende üretilen tahininin ünü sınırları aştı

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde, daha önce hiç ilaç kullanılmayan topraklarda üretilen susamların tarihi taş değirmende öğütülmesiyle elde edilen tahin, doğallığı ve lezzetiyle ilgi görüyor.

Finans 27-04-2021 08:24

Tahin: Faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Ham susam, belirli bir süre tuzlu su içerisinde bekletilir.

Haber 24-06-2020 10:56

Tahin : Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?

Ham susam, belirli bir süre tuzlu su içerisinde bekletilir. Böylelikle kabukları sıyrılır. Kabuktan ayrılan susamlar önce kurutulur, ardından kavrulur ve ezilir ve sonucunda macun kıvamında olan tahin elde edilir.

Trend 14-11-2019 18:08

Hepimizin ihtiyacı var: 6000 yıllık sağlık mucizesi

Sadece iki malzemeyi karıştırarak kaybettiğiniz enerjinizi geri kazanmanız mümkün! İşte alternatif tıbbın en önemli iki malzemesi olan susam ve balla hazırlanan sağlık mucizesi.

Yemek 10-05-2019 15:32

Faydaları saymakla bitmiyor! Soğuk algınlığından zehirli toksinlere kadar koruyor

Soğuk kış günlerinde hastalıkların önüne geçmek ve kendinizi korumak için yemek listenize eklemeniz gereken bir gıda var; o da tahin! Onu hep pekmezin yancısı olarak gördük ve faydalarını gözardı ettik ama öyle zengin bir besin kaynağı ki vücuttaki zehri atmamıza yarayan en önemli doğal şifacı.

Yemek 21-12-2018 10:34

Tahinin faydaları şaşırtıyor! Günde 2 kaşık vücudu temizliyor

Kabukları soyulmuş ve kızartılmış susamların ezilmesi ile meydana gelen tahin insan sağlığına sayısız faydaları olan mucize bir besin kaynağıdır. Tahinin faydaları nelerdir diyenler için konuyu detaylı bir şekilde anlatacağız, buyursunlar.

Yemek 26-01-2018 02:13

Tahinin Faydaları Nelerdir?

Tahin, susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak elde edilen bir besindir.

Yemek 03-04-2016 17:17