Toki Deprem Konutlari Kac Tane Haberleri

Şanlıurfa ve Gaziantep'teki deprem konutlarının kura sonuçları sosyal medyada gündem oldu! İki AK Partili isme çıktı: 'Evi kardeşim aldı'

Sosyal medyada bir haber gündem oldu. 6 Şubat depremleri sonrasında Şanlıurfa ve Gaziantep'te TOKİ ve AFAD tarafından yapılan deprem konutları iki AK Partili isime çıktı. Söz konusu haberle ilgili olarak AK Parti'de 24, 25, ve 26. dönem Gaziantep Milletvekilliği yapan Şamil Tayyar ve Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı açıklama yaptı.

Haber 2024-02-10 19:30:37

'Bundan daha önce haberimiz yoktu' Uzman isim 'Artacak' diyerek uyardı: 'Deprem olmaz' dediğimiz yerlerde faylar harekete geçti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, "Daha 2 sene öncesine kadar Türkiye'de belki 200-250 tane diri faydan söz ederken; diri fay sayısı, şu anda 500'e çıktı. Türkiye'de 2 bin yıldır deprem üretmeyen faylar var ama süresini doldurmuş. Bundan daha önce haberimiz yoktu. 'Deprem olmaz' dediğimiz yerlerde faylar harekete geçti, deprem olmaya başladı" dedi.

Haber 2024-01-04 13:42:46

Kandilli Rasathanesi'nden depremlerle ilgili açıklama: 40 tane deprem oldu

Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener, Bursa'nın Gemlik Körfezi bölgesinde meydana gelen 5,1 ve 4,5'lik depremleri değerlendirdi. Özener yaptığı açıklamada, Marmara'da 40 tane deprem olduğunu ifade ederek, "Marmara'da bir deprem bekliyoruz ama bu Marmara'daki her depremin o deprem olduğu anlamına gelmesin. Marmara'da yaklaşık yılda 9 tane deprem meydana gelmekte." dedi.

Haber 2023-12-04 13:36:57

Şanlıurfa'daki 897 deprem konutu 1 ay içinde teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) temeli atılan kalıcı konutlardan yapımında sona gelinen 897'si 1 ay içinde hak sahiplerine teslim edilecek.

Yurthaber 2023-11-30 11:32:36

Şanlıurfa'da deprem konutlarının inşası sürüyor

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen kentte, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) temeli atılan 4 bin 469 kalıcı konuttan yapımında sona yaklaşılan 900'ünün yeni yılda teslim edilmesinin planlandığını bildirdi.

Yurthaber 22-11-23 13:53

Samandağ’da 424 deprem konutu yapılacak

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 424 konut inşası başlıyor.

Yurthaber 28-09-23 09:42

Deprem konutları yüzde 90 tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden en çok etkilenen ilçelerden olan İslahiye’de bir yandan yıkım çalışmaları sürerken bir yandan ise TOKİ tarafından yapılan kalıcı konutlar yükselmeye devam ediyor.

Yurthaber 13-09-23 12:01

Gaziantep'in Nizip ilçesinde deprem konutları yükseliyor

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan kalıcı konutların inşası devam ediyor.

Yurthaber 07-06-23 13:53

TOKİ, Mart ayında başlamıştı! Deprem konutlarında örnek daire tamam...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde TOKİ tarafından Mart ayında temeli atılan konut projesinde örnek dairenin tamamlandığına dair bir video yayımladı. Paylaşımda, “Her bir afetzede kardeşimiz evine girene kadar bize rahat yok! Konutlarımızı tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Gaziantep İslahiye’de bazı dairelerimiz bile hazır. Evlerimiz hem çok güvenli, hem de çok konforlu olacak.” ifadelerine yer verildi.

Finans 22-05-23 10:49

Bakan Kurum duyurdu: TOKİ, 2 bin 306 konutun yapımına başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde inşa edilen deprem konutlarının hızla yükseldiğini anlatan bir video paylaştı. Bakan Kurum, mesajında, ”Asrın felaketinden, 15 gün sonra ilk sözleşmeleri imzaladık. 46. günde ilk temelleri attık. 365. günde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Afet konutlarımız hızla yükseliyor.” dedi.

Finans 13-04-23 11:59

Bakan Kurum'a itiraf gibi sözler! O anlar canlı yayına damgasını vurdu: Mehmet Akif Ersoy'un 'TOKİ' sözleri gündem oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un konuk olduğu canlı yayına gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sözleri damgasını vurdu. Deprem sonrası ve öncesi yürütülen çalışmalara değinilirken konu TOKİ'ye gelince Ersoy daha önce sarf ettiği sözler dolayısıyla pişmanlığını dile getirdi. Ersoy ayrıca TOKİ'ye gelen eleştirilerin neden haksız olduğunun ortaya çıktığını savundu.

Haber 11-04-23 08:51

Depremi önceden haber verdiğine inanıyorlar! Satışlarında büyük artış oldu…

Deprem sonrası özellikle sosyal medyada dikkat çeken paylaşımların ardından muhabbet kuşlarına ilgi yükseldi. Depremi önceden haber verdiğine inanılan muhabbet kuşlarına vatandaşın ilgisi yoğunlaşırken, kuş satan bir esnaf yaptığı açıklamada "Önceden 2 ya da 3 tane satılan muhabbet kuşlarını şimdi yirmi civarında satıyoruz" dedi.

Haber 25-03-23 17:19

İmece usulü bir araya gelen esnaf depremzedelere konteyner yapıyor

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaşayan bir grup esnaf, kendi imkanlarıyla yaptıkları 2 konteyner evi deprem bölgesine gönderdi. - Turizmci Hakkı Savaşan: - "Eğer malzeme olursa haftada 2 ya da 3 tane yaparız. Eşim de benim en büyük destekçim. Boyasına kadar o yapıyor"

Yurthaber 17-03-23 11:04

Uzmanlar İstanbul için uyardı! 'Depremde 40 bin binanın çökeceği söyleniyor'

Prof. Dr. Derin Orhon, katıldığı canlı yayında İstanbul'da 40 bin binanın çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Orhon, "Her enkaz başına 10 tane arama-kurtarma elemanı gerektiğini düşünürsek 400 bin elemandan bahsediliyor" ifadelerini kullandı. Naci Görür ise Marmara'da özellikle denizin içerisinde deprem beklediklerini dile getirdi.

Haber 10-03-23 22:17

Naci Görür'den Marmara için korkutan deprem tahmini! 'İki fay birden kırılırsa 7.5, 7.6'yı bulabilir'

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara için korkutan bir deprem tahmini geldi. "Marmara'da deprem üretecek olan iki tane aktif fay kolu var" diyen Görür, "Bunlardan biri Adalar kolu, bir diğeri ise Kumburgaz fay koludur. İkisi birden kırılırsa 7.5, 7.6'yı bulabilir" açıklamasında bulundu. Görür, Kayseri ve Sivas'ta peş peşe yaşanan depremler için ise "Kayseri, Sivas'ta depremler olursa bizim için şaşırtıcı olmaz. O bölgelerde faylarda iki deprem nedeniyle bir hareketlenme olabilir" dedi.

Haber 10-03-23 10:28

İstanbul TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanır? Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca, Esenler, Silivri, Tuzla TOKİ İstanbul kura çekiliş tarihi

TOKİ İstanbul kura çekiliş tarihi; Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca, Esenler, Silivri, Tuzla'da yapılması planlanan konutlar için başvuruda bulunan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bilindiği üzere Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri sebebi ile planlanan kuralar ileri bir tarihe ertelendi. Peki, Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca, Esenler, Silivri, Tuzla TOKİ İstanbul kura çekiliş tarihi belli oldu mu? İstanbul TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanır?

Finans 04-03-23 16:44

TOKİ İstanbul kuraları ne zaman çekilecek? 2023 TOKİ İstanbul kura tarihleri belli oldu mu? Başakşehir, Esenler, Silivri, Tuzla...

TOKİ İstanbul çekilişinin şubat ayında yapılması, mart ayına kadar çekilişlerin tamamlanması bekleniyordu. Ancak 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle TOKİ kuraları ertelendi. Peki TOKİ İstanbul kuraları ne zaman çekilecek? 2023 TOKİ İstanbul kura tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar...

Haber 01-03-23 16:04

SON DAKİKA | AFAD Başkanı Yunus Sezer'den önemli açıklamalar! Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısını duyurdu

Son dakika haberine göre, AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depreme ilişkin yapılan çalışmaları paylaştı. AFAD Genel Merkezinde açıklamalarda bulunan Yunus Sezer, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bin 374'e yükseldiğini duyurdu. Sezer ayrıca, AFAD tarafından deprem bölgesinde 287 tane çadır kent kurulduğunu ve 10 binin üzerinde konteyner kurulumunun ise devam ettiğini bildirdi.

Haber 26-02-23 18:23

TOKİ kura sonuçları ne zaman, nereden açıklanacak? İstanbul TOKİ kura takvimi açıklandı mı?

TOKİ kura sonuçları ve kura çekiliş takvimi heyecanla bekleniyor. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından TOKİ kura sonuçları isim listeleri hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Kura çekimi gerçekleştirilen illerde sonuçlar e-Devlet üzerinden öğrenebiliyorlar. Peki, TOKİ kura sonuçları ne zaman, nereden açıklanacak? İstanbul TOKİ kura takvimi açıklandı mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Finans 24-02-23 08:57

TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanır? TOKİ kura çekilişi ne zaman başlar, İstanbul kura takvimi 2023 belli mi?

TOKİ kura çekiliş takvimi merak ediliyor. İl il gerçekleştirilen kura çekilişlerine Kahramanmaraş başta olmak üzere deprem felaketinin ardından ara verilmişti. Depremlerin yaraları sarılmaya çalışılırken, kura çekilişlerinin ne zaman başlayacağı da yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki, TOKİ kura çekilişi ne zaman başlayacak? TOKİ İstanbul kura takvimi 2023 belli oldu mu, sonuçlar ne zaman açıklanır? İşte detaylar...

Finans 23-02-23 08:26

Deprem sonrası merak edilen soruya TOKİ Başkanı Ömer Bulut'tan açıklama! 'Projeler hazırdı'

Kahramanmaraş'taki depremler 11 ili etkiledi. Depremlerin hemen ardından TOKİ, belirlenen alanlarda konut inşa sürecine başladı. Deprem sonrası hemen çalışmalara başlanmasıyla ilgili akıllarda oluşan soruya ilişkin TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Her il ve ilçe için daha önceden hazır olan alanlarımız vardı. Hemen inşaatlara başlayabileceğimiz alanlarımız vardı. Buralarda zemin açısından projeler hazırdı" dedi.

Haber 22-02-23 16:19

TOKİ deprem konutları nereye, hangi şehre yapılacak? İşte il il TOKİ deprem bölgesi konutları...

TOKİ deprem konutları ile ilgili bilgiler, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle yeniden araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin vurduğu 11 ilde TOKİ'nin 199 bin 739 konutun inşasına başlayacağını duyurmuştu. Peki, TOKİ deprem konutları nereye yapılacak? TOKİ deprem konutları hangi şehre yapılacak, kaç tane?

Haber 21-02-23 09:10

SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da alınan yeni kararları duyurdu! O ödemeler 3 ay, kredi borçları ise 6 ay ertelendi...

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile Hatay ziyaretinin ardından alınan yeni kararları duyurdu. Erdoğan'ın açıkladığı karara göre, deprem bölgesindeki 11 ilde TOKİ taksit ödemeleri 3 aylığına ertelendi. "Ağır hasar gören il ve ilçelerde yaşayanların kredi borçları 6 ay, bölgedeki diğer yerlerdeyse 1 ay erteleniyor" diyen Erdoğan ayrıca yapılacak konutların sayısını da il il açıkladı.

Haber 20-02-23 15:13

TOKİ kuraları ertelendi mi? TOKİ İstanbul kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ kuraları, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve çevresindeki on ili etkileyen deprem nedeniyle ertelendi. Mart ayında tüm sosyal konut kuralarının bitmesi bekleniyordu. TOKİ İstanbul kuraları ne zaman başlayacak merak ediliyor. Peki TOKİ kuraları ertelendi mi? TOKİ İstanbul kuraları ne zaman çekilecek? İşte detaylar...

Haber 20-02-23 11:35

Bakan Kurum açıkladı! TOKİ binaları nasıl sağlam kaldı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un koordinasyonunda yapılan toplantılarda deprem bölgesinde konut yapımı için belirlenen alanlarda mikro bölgeleme ve zemin etüt çalışmaları yapılıyor. Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamada bulunan Bakan Kurum, "TOKİ binaları nasıl sağlam kaldı? Doğru zemin, doğru teknikle. İstişareler sonucu belirlediğimiz yeni yerleşim yerlerimizde de doğru zemini bulmak için mikro bölgeleme ve zemin etüdü çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi.

Haber 19-02-23 13:48

Bilanço çok ağır! Bakanlığın paylaştığı o haritadaki ayrıntı hüzne boğdu, sadece iki tane kaldı...

Ülkemiz, Cumhuriyet tarihinden beri bu denli büyük bir felaket yaşamamıştı! Depremin verdiği etki ve hasar gün geçtikçe kendini daha sert bir şekilde hatırlatıyor. AFAD'ın aktardığı verilere göre deprem felaketinden sonra hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 38 bini geçti. Hatay'dan paylaşılan bir görüntü herkesi derinden üzdü.

Haber 17-02-23 12:28

Deprem bölgesi Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerine geçici barınma alanları kuruluyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinatörlüğündeki Gaziantep’te, Bakanlığa bağlı TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları Nurdağı ve İslahiye başta olmak üzere tüm kent genelinde aralıksız devam ediyor.

Haber 16-02-23 13:25

TOKİ kura çekimi ne zaman? 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi tarihi belli mi? TOKİ'den açıklama

TOKİ kura çekimi, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle ertelendi. Kuraların ne zaman başlayacağı, TOKİ konutlarına başvuru yapan kişiler tarafından araştırılıyor. TOKİ İstanbul kurasının şubat ayında tamamlanması bekleniyordu. Peki TOKİ kura çekimi ne zaman? 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi tarihi belli mi? İşte detaylar...

Haber 16-02-23 09:43

TOKİ çekilişleri ne zaman başlayacak? TOKİ İzmir, Edirne, Tekirdağ kura tarihi belli mi? Deprem nedeniyle ertelenmişti...

TOKİ 7 Şubat İzmir ve Afyonkarahisar çekilişleri, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin ardından ertelendi. TOKİ'ye kayıt olanlar, kura çekiminin yeni tarihlerinin belli olup olmadığını araştırıyor. Peki TOKİ çekilişleri ne zaman başlayacak? TOKİ İzmir, Edirne, Tekirdağ kura tarihi belli mi? İşte detaylar...

Haber 13-02-23 15:38

Bir bina bile yıkılmadı! TOKİ konutları depremde ayakta kaldı... Vatandaşlara yazı gitti: ‘Evlerinize girebilirsiniz’

7,7 ve 7,6’lık iki depremler Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre 10 ilde birçok binanın yıkılmasına yol açarak, 25 bine yakın vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. Ancak deprem felaketi yaşanan bölgedeki 134 bine yakın TOKİ konutları ayakta kaldı. Depremzede şehirlerin vali ve kaymakamlarına, TOKİ sakinlerinin evlerine girebileceğini belirten yazı gönderildi.

Finans 12-02-23 09:23

Ne bir bina yıkıldı, ne can kaybı var! Belediye başkanının bu sözleri gündem oldu: ‘Asla izin vermedim!’ Akıllara 1999 depremindeki o olay geldi…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından 21 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti, binlerce ev yıkıldı. En ağır hasarı alan Hatay’da adeta taş üstünde taş kalmazken sadece bir ilçe deprem ne bir bina yıktı, ne de can kaybına sebep oldu. Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ilçede bir tane kaçak yapıya izin vermediğini belirtirken, başkanın açıklamaları akıllara Gölcük depreminden hiç etkilenmeyen Tavşancıl’ı getirdi.

Finans 11-02-23 13:58

SON DAKİKA | Savcılıklar harekete geçti! Deprem bölgesinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldı

Son dakika haberi: Türkiye'de 10 ili etkileyen depremler sonrası 7 ilde yıkılan binalarla ilgili, yapımını üstlenen ve sonradan imara aykırı değişiklikler yapan sorumlular hakkında savcılıklar soruşturma başlattı. Bilirkişi heyetinde yer alan Prof. Dr. Kasım Mermertaş, "İlk incelemelerimize göre, ciddi malzeme kusurları tespit ettik. Beton içerisinde kullanılan kum-çakıl tane boyut dağılımının uygun olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Haber 10-02-23 13:20

BUGÜN TOKİ kura çekilişi yapılmayacak mı, deprem sebebiyle ertelenen 8 Şubat 2023 TOKİ kura çekilişleri ne zaman yapılacak?

Bugün TOKİ kura çekilişi yapılmayacak mı, sorusunun yanıtı merak konusu oldu. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve tüm Türkiye'yi derinden yaralayan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası kurumdan açıklamada bulunuldu. Peki, bugün TOKİ kura çekilişi yapılmayacak mı, deprem sebebiyle ertelenen 8 Şubat 2023 TOKİ kura çekilişleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Finans 08-02-23 09:19

Kahramanmaraş'ta 2. büyük deprem! Oyuncu Hacı Ali Konuk anlattı: 10 tane bina gözümün önünde yıkıldı

Oyuncu Hacı Ali Konuk, CNNTürk canlı yayına bağlanarak Malatya'da yaşadığı korku dolu anları yaşadı. Oyuncu ikinci depremde 10'a yakın binanın yıkıldığını ve içinde yurttaşların olduğunu söyledi. Hacı Ali Konuk "10 tane bina gözümün önünde yıkıldı" diyerek dehşet anlarını anlattı.

Magazin 07-02-23 07:01

Türkiye'de kaç tane fay hattı var? e-Devlet AFAD deprem fay hattı sorgulama ekranı

Düzce merkezli olup İstanbul, Ankara, Sakarya gibi illerden hissedilen 5,9 şiddetli deprem sonrası depreme dair merak edilen sorular araştırılmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Türkiye üzerinden geçen fay hatları gündeme geldi. Peki, Fay hattı nedir? Türkiye'de kaç tane fay hattı var? İşte e-Devlet AFAD deprem fay hattı sorgulama ekranı...

Haber 23-11-22 22:16

Van’daki deprem konutları için anahtar teslimi

İran’ın Hoy kentinde önceki yıl meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin yıkıma neden olduğu Van’ın Başkale ilçesindeki depremzedeler, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan sıcak yuvalarına bugün kavuşuyor.

Haber 03-11-22 09:20

İzmir'de TOKİ tarafından depremzedeler için 2 yılda 2 bin 245 konut yapıldı

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kartal Muhcı: - "Deprem anıyla birlikte devletimizin göstermiş olduğu reaksiyon dünya ortalamasının üstündedir"

Haber 27-10-22 14:45

500 bin konut için ilk adım! Yarın 17 ilde eşzamanlı olarak başlayacak: TOKİ Sosyal Konut Projesi…

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim İlk İş Yerim” projesi için yarın ilk temeller atılacak. 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 50 bin iş yeri ile 17 ilde 5 bin 615 konut için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Ankara’da açılış töreni gerçekleştirilecek. TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında hangi illerde kaç tane konutun temelinin atılacağı da netleşti. İşte haberin detayları…

Finans 24-10-22 08:11

Kocaeli'de 19 bin yapının deprem etüt çalışması tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: - "(Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi) Toplamda 100 bin kişiyi etkileyen bir etüt çalışması bu, çünkü elinizde bir ölçüm yoksa bir etüt yoksa neyi düzelteceğinizi bilmezsiniz. Bu çalışmanın bitmiş olması ve Bakanlığın onayına sunulmuş olması çok önemli bir aşama" - "Bazıları imar değişiklikleri yoluyla, bazıları TOKİ, bazıları belediye eliyle dönüşecek, bazıları kendiliğinden dönüşecek olan toplamda 19 bin bağımsız birim tespiti yapıldı"

Yurthaber 16-08-22 11:54

Milli Eğitim Bakanı Özer Uşak'ta il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı:

"Türkiye deprem kuşağında bulunduğu için okulların depreme en dayanıklı mekanlar ve mümkün olduğu kadar da toplanma merkezleri olmasını istiyoruz" - "Tüm Türkiye sathında Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu gibi 3 bin tane yeni anaokulu, 40 bin tane yeni ana sınıfı yapmak için yola çıktık. Ve bir yıl gibi bir süre bitmeden bu projeyi başlattıktan sonra 1050 tane bağımsız anaokulunu tamamladık. 10 bin tane de yeni ana sınıfını hizmete aldık"

Yurthaber 09-08-22 14:33

Bakanlar Soylu ve Kurum, İzmir'de iftara katıldı (1)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremzedeler, TOKİ işçileri ve AFAD çalışanlarıyla sokakta iftar yaptı - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: - " (İzmir deprem konutları) Önümüzdeki ay sonu itibarıyla 681 konutumuzu daha hak sahiplerine teslim etmeye başlayacağız. Bayraklı merkezinde dönüşüm alanında evine girmemiş depremzede kardeşimiz kalmayacak"

Yurthaber 20-04-22 21:59

750 günde bitecek! 9 büyüklüğündeki depreme bile dayanıklı

Denizli'de, doğrudan kamu yatırımıyla yaptırılan ve halen inşaatı süren 1000 yataklı şehir hastanesiyle ilgili konuşan proje müdürü Kadir Ceylan, hastanenin 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı şekilde tasarlandığını belirterek, "Burada 1048 tane Türkiye'de nadir yapılarda kullanılan izalatör kullanıyoruz. İzalatörler sayesinde 9 büyüklüğünde deprem olsa dahi ameliyatlar devam edecek" dedi.

Haber 02-04-22 19:13

Sivrice'de deprem konutlarının bir ay içinde teslim edilmesi hedefleniyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde, TOKİ tarafından inşa edilen göl manzaralı 2 ve 3 katlı 305 konutun hak sahiplerine teslimi için kura çekilecek - Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan: - "İlçemizin turizm özelliklerine ve tatil beldesine yakışır, ilçe mimarisine uygun konutlar oldu. Kuralar çekildiğinde ilçe sakinlerimiz daha sağlıklı, güvenli, depreme dayanıklı konutlarında oturmaya başlayacak"

Yurthaber 09-03-22 13:27

ÖNLEMİ HAYAT KURTARAN AFET: DEPREM - Elazığ'da 24 Ocak depreminin ardından yeni bir şehir inşa ediliyor

Vali Erkaya Yırık: - "İlimizin 19 farklı lokasyonunda, Elazığ ve Harput mimarisine uygun yatay mimaride yapılan konutlar ve iş yerleri ile Elazığ'ımız adeta yeniden inşa ediliyor" - "Bugün geldiğimiz noktada, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız gerekse İçişleri Bakanlığımızın girişimleri ve TOKİ Başkanlığımızın hummalı çalışmalarıyla merkezde 15 bin konut, kırsalda ise 4 bin 500 konut hazır hale getirildi"

Yurthaber 22-08-21 11:31

ÖNLEMİ HAYAT KURTARAN AFET: DEPREM - Van'da kerpiç evleri yıkılan depremzedeler TOKİ'nin yaptırdığı evlerde yaşıyor

Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde kerpiçten yapılan evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar, TOKİ tarafından yaptırılan evlerde yaşamını sürdürüyor - İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali İhsan Körpeş: - "Kırsal kesimlerde afete dayanıklı, vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla yaşayabileceği konutlar inşa etmeye çalışıyoruz" - Bakraçlı Mahallesi sakinlerinden Kahraman Başlak: - "Deprem sonrası bir yıl sürmeden evleri teslim ettiler. Önce konteyner kentte kaldık, evler tamamlandıktan sonra geldik. Allah kimseyi devletsiz bırakmasın, bir afet olduğunda devletimiz hemen geliyor"

Yurthaber 18-08-21 11:14

Bakan Kurum, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki koordinasyon toplantısında konuştu:

"(Bozkurt) Bir hafta sonra inşallah esnafımızın yaralarını saracak yapısal adımları da TOKİ Başkanlığımız başlatacak" - "(Sinop, Bartın, Kastamonu) Tüm afet bölgelerinde yaklaşık 454 tane selden etkilenen ağır hasarlı ve yıkık binamız var" - "Ayancık'ta su vermeye başladık. Bozkurt'ta 5 mahallemiz var, 4 mahalleye su verdik, 1 mahalle için de su deposuna iletim hattından su vermeye yarın başlayacağız"

Yurthaber 15-08-21 00:24

Elazığ Valisi Yırık, deprem sonrası TOKİ konutlarına yerleşen aileleri ziyaret etti:

"21 bin konutumuzun yaklaşık 15 bini şu anda bitmiş ve teslim aşamaları devam ediyor. Gerçekten devletimiz burada çok güzel konutlar yapmış"

Yurthaber 06-08-21 20:23

İstanbullular dikkat! TOKİ 7 bin konut ve iş yeri yapacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2018 yılında başlatılan Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesinde bir adım daha atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla İstanbul’un deprem dönüşümünü ilgilendiren yeni 5 bin konutluk "Üsküdar’da Büyük Dönüşüm" projesi başlatıldı.

Finans 18-06-21 14:35

AFAD Müdürü deprem riskini harita üzerinde gösterdi: Kırıkkale’yi çevreleyen 3 tane fay zonu var

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Kırıkkale İl Müdürü Mehmet Coşkun, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, kentin deprem riskini harita üzerinde göstererek, ili çevreleyen 3 tane fay zonunun olduğunu söyledi.

Haber 03-03-21 15:58