Zeus Sunagi Haberleri

Antalya'da heyecan yaratan keşif! Zeus ve Aphrodite heykelleri... Tam 2 bin yıllık

Antalya'daki heyecan yaratan haberi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, duyurdu. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bakan Ersoy, Aspendos Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık Zeus ve Aphrodite heykellerinin bulunduğunu açıkladı. Söz konusu heykellerim fotoğrafları, büyük ilgi çekti.

Manşet 2024-05-27 13:29:09

Dizi ve filmlerden tanınan kadın da yakalandı! Lüks villalardan vatandaşları dolandıran çete tarihe karıştı

İzmir merkezli 3 ilde gerçekleşen operasyonda dizi ve film oyuncusu kadın da yakalandı 17 yaşındaki hacker 'Zeus' da! Şebeke lüks villalar kiralıyor, internetten çeşitli yöntemlerle vatandaşları soyup soğana çeviriyordu. Bu şekilde 5 milyon TL'ye yakın kazanç da elde ettiler. Komandoların destek verdiği jandarma ekipleri düğmeye bastı, operasyondan detaylar dikkat çekti.

Haber 2024-05-15 08:49:25

Kaybolan 2 dağcıyı jandarma ekipleri buldu

Aydın’ın Koçarlı ilçesinden Zeus Tapınağı’na gezi amacıyla yürüyen ve kaybolan 2 dağcı, jandarma ekipleri tarafından kısa sürede bulundu.

Yurthaber 2024-02-26 14:16:25

Zeus Tapınağı, restorasyonla dünya turizmine kazandırılıyor

Milas ilçesindeki Selimiye Mahallesi sınırları içinde yer alan ve MÖ 2. yüzyılda inşa edilen Euromos Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sürdürülürken, Zeus Lepsynos Tapınağı'nın ayağa kaldırılması için çalışma yürütülüyor.

Yurthaber 2023-07-18 11:26:39

Antik dönemlerin aşk ve kahramanlık hikayelerinin taşlara işlendiği sürgün eserler

Türkiye'den yurt dışına kaçırılan Knidos Aslanı, Nereidler Anıtı, Zeus Sunağı, Halikarnas Mozolesi, Milet Antik Kenti Agora Kapısı, Trysa Heroonu, İhtiyar Balıkçı heykeli, II. Selim ile III. Murat türbesi ve I. Mahmut Kütüphanesi çinileri, Karkamış Antik Kenti'ne ait mozaikler, Payava Lahdi ve Harpy Anıtı gibi dönemlerinin aşk ya da kahramanlık hikayelerini günümüze taşıyan eserlerden bazıları, Berlin, Paris, Viyana ve Londra'daki müzelerde sergileniyor.

Yurthaber 11-05-23 11:54

Yunan mitolojisi testinde kimse full yapamıyor! Mitolojiye ne kadar hâkimsin?

Antik Yunanistan'dan günümüze kadar uzanan ve hiçbir zaman etkisini kaybetmemiş olan Yunan mitolojisini duymayan yoktur. Zeus, Afrodit, Apollo, Hades... Daha bir çok doğa üstü varlığa ev sahipliği yapan ve hiçbir zaman popülerliğini kaybetmemiş olan Yunan mitolojisini ne kadar biliyorsun? Sadece doğa üstü varlıkların hayatları değil ayrıca Antik Yunan hakkında da pek çok bilgiyi içeren Yunan mitolojisine hâkim olduğunu düşünüyorsan tam da doğru yerdesin!

Trend 16-01-23 17:28

Zeus Tapınağı toprak altından çıkarılan yaklaşık 600 blokla ayağa kaldırılacak

Magnesia Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Görkem Kökdemir: - "Şu anda 600'e yakın yapıya ait mimari bloğu envantere aldık. Bunların yüzde 90'ı sağlam şekilde. Zaten yapının aşağı yukarı 800 mimari elemanı var. Dolayısıyla ortaya çıkardığımız çok büyük bir oran"

Yurthaber 17-10-22 13:34

Magnesia Antik Kenti'nde ortaya çıkarılan Zeus Tapınağı'nda caz konseri verildi

Magnesia Antik Kenti'nde ortaya çıkarılan Zeus Tapınağı'nda caz konseri verildi

Yurthaber 02-10-22 00:19

Afrodit'in güzelleştiğine inanılan mağaradaki su turkuaz rengini kaybetmiyor

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Zeus Mağarası'nı ziyaret edenler, mağarayı özel olarak kurulan platform üzerinden izleyip fotoğraflayabiliyor - Aşk tanrıçası Afrodit'in mağaradaki suda yüzerek güzelleştiğine, Hazreti Meryem'in ise Efes'e yolculuğu sırasında buraya uğrayarak yıkandığına inanılıyor

Yurthaber 10-06-22 11:51

Zeus Lepsynos Tapınağı ihtişamlı sütunlarıyla orijinal görünümüne kavuşuyor

Muğla'nın Milas ilçesindeki Euromos Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Abuzer Kızıl: - "Restorasyonda kullandığımız mimari yapıların büyük bölümü orijinal malzemelerden oluşuyor. Bu çerçevede öncelikli olarak 6 sütunun alt tamburlarını orijinal yerlerine koyduk" - "Ziyaretçiler taşın nasıl ocaktan çıkarıldığını, kabaca nasıl işlendiğini, nasıl bir yöntemle tapınağa getirildiğini, tapınaktaki son işlemlerin ne şekilde yapıldığını rahatlıkla izleyebiliyor"

Yurthaber 06-05-22 11:15

Aydın’ın Magnesia Antik Kenti’ndeki Zeus Tapınağı ortaya çıkarılıyor

Aydın'ın Germencik ilçesindeki antik kent Magnesia'da süren kazılarda, Berlin Pergamon Müzesi'nde bir bölümünün orijinal kopyası sergilenen Zeus Tapınağı'nın üçte ikilik kısmı ortaya çıkartıldı.

Trend 19-11-21 16:34

Bölgeye ilgi arttı! Aizanoi Antik Kenti’ni 2,5 ayda 9 bin 248 kişi ziyaret etti

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan, dünyanın ilk borsası ile Anadolu’nun en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’na ev sahipliği yapan Aizanoi Antik Kenti’ni 2,5 ayda 9 bin 248 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Trend 17-11-21 17:31

Zeus Tapınağı yeni sütunlarıyla eski ihtişamına kavuşacak

Muğla'nın Milas ilçesindeki Euromos Antik Kenti'nde bulunan 1860 yıllık Zeus Lepsynos Tapınağı'nın zamana yenik düşmüş sütunlarının yeniden yükselmesi için çalışma yürütülüyor - Euromos Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Abuzer Kızıl: - "Şu an tapınağın 16 sütunu ayakta, 10 sütunu daha, üst yapılarıyla ayağa kaldıracağız. Şanslı olduğumuz taraf, tapınağa ait sütunların büyük çoğunluğunun mevcut olması"

Yurthaber 11-10-21 11:08

Heyecanlandıran gelişme! Magnesia Zeus Tapınağı'nın giriş kapısına ulaşıldı

Aydın'ın Germencik ilçesindeki antik kent Magnesia'da süren kazılarda, Berlin Pergamon Müzesi'nde kopyası sergilenen Magnesia Zeus Tapınağı'nın giriş kapısına ulaşıldı.

Haber 26-09-21 13:07

Bergama'da Anadolu tanrıçası Kibele için ibadet edilen 8 dini alan tespit edildi

Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Felix Pirson: - "Bergama'da günümüzden 2 bin 200 yıl önce çok geniş din yelpazesi var ve insanlar farklı tanrılara inanıyor. Mezarlar, doğal alanlar ve şehir merkezinde tespit edilen kutsal alanlardaki Kibele heykelcikleri halkın genellikle Anadolu bereket tanrıçasını tercih ettiğini ortaya çıkarıyor" - "Yeni bulunan heykelcikler dönemin dini inancı konusunda bize çok bilgi veriyor. O dönem Zeus, Athena gibi tanrılar resmi kült ancak doğal alanlarda ortaya çıkarılan heykelcikler halkın inancını bize söylüyorlar" - Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güler Ateş: - "Helen kenti olma iddiasındaki bir kentin içinde ve çevresinde, dağlarında, tepelerinde, su kaynaklarında, mağaralarda, çok sayıda kutsal alanda Kibele heykelcikleri tespit ettik. Sıradan halk için en önemli inanç oydu"

Yurthaber 24-08-21 11:16

Aizanoi Antik Kenti'ndeki Zeus Tapınağı'nın anıtsal kutsal alan giriş yapısı bulundu

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 9 yıl önce dahil edilen antik kentteki tapınağın merdivenli anıtsal kutsal alan giriş yapısında kazı çalışmaları yürütülüyor - Kazı koordinatörü DPÜ Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun: - "Buradaki çalışmalarımız tamamlandıktan sonra yapı büyük oranda restore edilerek, Aizanoi'yi ziyaret edenlerin tıpkı antik dönemde olduğu gibi agoradan yürüyerek merdivenle bu anıtsal giriş kapısından tapınak alanına geçmesini hedefliyoruz"

Yurthaber 30-07-21 11:18

Magnesia Antik Kenti'ndeki kazılarda hedef toprak altındaki Zeus tapınağı

Magnesia Antik Kenti'ndeki kazılarda hedef toprak altındaki Zeus tapınağı

Yurthaber 08-07-21 13:40

Dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan Aizanoi Antik Kenti film festivaline ev sahipliği yapacak

Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus tapınağına ev sahipliği yapan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan, dünyanın ilk borsasının kurulduğu Çavdarhisar Aizanoi Antik Kenti, film festivaline ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda 20 Ağustos 2021 günü düzenlenecek olan Uluslararası Aizonai Kısa Film Festivali’ için imzalar atıldı.

Trend 06-07-21 10:43

Zeus Sunağı 140 yıl sonra Bergama'ya iade edilecek

1870'li yıllarda Almanya'nın başkenti Berlin'e götürülen Zeus Sunağı'nın Bergama'ya iadesi için ilk adım atıldı. Milattan önce 2’nci yüzyılda inşa edilen Zeus Sunağı, Osmanlı'ya kadar her dönemde çok önemli eserlere ev sahipliği yaptı. Bu noktada Zeus Sunağı'nın Osmanlı arşivlerindeki bilgilerin toplanmasına da kaynak sağlaması bekleniyor.

Haber 02-03-21 14:31

Zeus Sunağı'nın Bergama'ya iadesi çalışmaları için yol haritası belirlendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: - "Büyük bir imece içinde yol almaya başlıyoruz. Biliyorum ki bu yolculuk zaferle sonuçlanacak"

Yurthaber 25-02-21 17:27

Başkan Ceyhun: ’’Çavdarhisar ilçemizi dünya çapında bir üne kavuşturacağız’’

AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Çavdarhisar ilçesinde bulunan dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Aizanoi Antik Kenti’ni ziyaret etti ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi.Ziyaret sonrası konuşan Ceyhun, ’’Dünyanın bilinen ilk borsa binası, dünyanın en iyi korunmuş Zeus tapınağı, tiyatro ve stadyum kompleksi ile Antik dünyanın ilklerini uhdesinde barındıran Çavdarhisar ilçemizin Aizanoi Antik Kenti’ni ziyaret ettik.

Yurthaber 03-02-21 10:49

Zeus Mağarası nerede? Zeus Mağarası hikayesi, giriş ücreti 2021

Mitolojik hikayelere konu olan Zeus Mağarası içinde bulunan doğal havuzuyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle yaz aylarında bir çok turist bu mağarada suya girmek için gidiyor.

Trend 29-01-21 10:20

Adatepe Köyü nerede, nereye bağlı? Adatepe Köyü tarihi, Zeus Altarı, gezilecek yerler

Büyük şehirlerin gürültüsünden stresinden uzaklaşıp, doğa ve tarihle iç içe vakit geçirmek istiyorsanız Adatepe Köyü tam size göre! İstanbul ve Bursa'ya da yakın olmasıyla hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenler için bulunmaz nimet.

Trend 21-01-21 16:57

Antik Kentte ’’Penkalas çayı projesi’’

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bölge turizmine büyük katkı sağlayacak olan “Penkalas Çayı Projesi”nin devam ettiği bildirildi.Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, yaptığı açıklamada, ’’Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’na ev sahipliği yapan Aizanoi’de antik çağdaki gibi kayıkların yüzdürülmesine yönelik yürütülen “Penkalas Çayı Projesi”nin son durumu hakkında AK Parti Kütahya Milletvekilimiz Ahmet Tan ile birlikte istişare etme fırsatı bulduk.

Yurthaber 15-01-21 10:40

Aizanoi Antik Kenti’nde tarih yeniden canlanacak

Dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan Aizanoi Antik Kenti’nin sahip olduğu farklı potansiyellerin tüm dünyayla buluşturularak şehre sosyal ve ekonomik değer sağlaması için Kütahya Valiliği öncülüğünde başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.Kütahya Valisi Ali Çelik, Çavdarhisar ilçesinde bulunan antik kentte incelemelerde bulunarak sürdürülen çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.Vali Çelik yaptığı açıklamada, ’’En iyi korunmuş Zeus Tapınağı, dünyanın ilk borsası, dünyada benzeri olmayan stadyum tiyatro kompleksi, Kibele Kutsal Alanı, odeonu, agorası ve hamamlarıyla geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan Aizanoi Antik Kenti’ninyapılan çalışmalarla 2021’den itibaren yeniden canlanacak.

Yurthaber 03-01-21 12:34

İzmir'de Zeus Sunağı için toplantı yapıldı

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu: - "Zeus Sunağı ile ilgili isteklerimizi, kaygılarımızı ve taleplerimizi Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a ilettim. Bakanımız, uluslararası diplomasinin başlatılması ve Zeus Sunağı'nın ilçemize geri getirilmesi ile ilgili çalışmanın Bakanlık nezdinde yürütüleceğini ve bu çalışmaya destek vereceğini ifade etti"

Yurthaber 25-12-20 09:47

Aizanoi Antik Kenti’nde çalışmalar hızlandırıldı

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Anik Kenti’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyen Vali Ali Çelik, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan, dünyanın ilk borsası ile Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’na ev sahipliği yapan Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti’nin sahip olduğu potansiyellerin değerlendirilerek tüm dünyaya tanıtılması ve ilçe halkının turizmden gelir elde etmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Yurthaber 25-12-20 09:06

Euromos'taki kazı çalışmaları heyecanlandırıyor

Anadolu'nun en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'nın da bulunduğu Euromos Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında bulunan parçalar, büyük bir titizlikle birleştiriliyor - Euromos Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Abuzer Kızıl: - "Kentin tarihsel süreciyle doğru orantılı her türlü eser, restore edilerek değerlendirilmeye, arkeoloji bilimine kazandırılmaya çalışılıyor"

Yurthaber 22-09-20 11:05

Jandarmadan Zeus Mağarası’nda korana virüs denetimi

Kuşadası Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın girişinde bulunan Zeus Mağarası’nda virüs önlemleriyle ilgili denetim yaptı.Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı tarafından “ Sağlık için, hepiniz için “ sloganı ile başlatılan çalışma kapsamında Kuşadası Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Milli Parkı girişinde bulunan Zeus Mağarası’nda hijyen, maske ve mesafe konusunda denetimler yaparak, bilgilendirmelerde ve uyarılarda bulundu.

Yurthaber 18-09-20 10:00

Başkan Günel, “Güzelçamlı’nın tüm sorunlarına köklü çözümler üreteceğiz “

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Zeus Mağarası yanındaki piknik alanında Güzelçamlı Mahallesi sakinleriyle buluştu.

Yurthaber 14-07-20 09:37

5 bin yıllık Antik kente ziyaretçi akını

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde yer alan Aizanoi Antik Kenti, içerisinde barındırdığı Zeus tapınağı, Stadyum, Tiyatro kompleksi ve dünyanın ilk borsa binası ile korona virüs tedbirleri kapsamında var olan yasağın kalkmasıyla ziyaretçi akınına uğruyor.Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, yaptığı açıklamada, ’’Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında geçtiğimiz yıllara göre ziyaretçi sayımızda ciddi sayıda düşüş vardı.

Yurthaber 06-07-20 10:39

Kütahya Valisi Ali Çelik, Dünya Mirası Aizanoi’de incelemelerde bulundu

Kütahya Valisi Ali Çelik, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan, Dünya’nın ilk borsasının kurulduğu Aizanoi Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Vali Çelik’e Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Çavdarhisar Kaymakamı Miraç Akbulut, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer eşlik etti.Dünya’nın ilk borsası olarak bilinen Macellum, Sütunlu Cadde, Penkalas Çayı, Zeus Tapınağı, Aizanoi Kazı Evi’nde incelemelerde bulunan Vali Çelik, Roma dönemine ait 20 bin kişilik tiyatro ile 13 bin 500 kişilik stadyumda yürütülen kazı çalışmalarını yerinde gördü.Penkalas Projesi hakkında Kazı Heyeti Başkanı Prof.

Yurthaber 03-07-20 09:48

Zaimoğlu’ndan Cennet ve Cehennem mağaralarına asansör teşekkürü

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu, yaşlılar ve engellilere yönelik hazırlanan proje kapsamında Cennet-Cehennem mağaralarına Kalkınma Ajansı tarafından yapılan asansör ve seyir terası için teşekkür etti.Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Çukurova Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Ali Doğan ve ÇUKTOB Üyesi Mustafa Kale ile birlikte Cennet-Cehennem Obruklarında yapılan projeyi yerinde görüp inceleyen Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, mitolojide Zeus ile canavarların en büyüğü Tifon’un iktidar mücadelesine ev sahipliği yaptığına inanılan Cennet-Cehennem mağaralarının bölge turizmi açısından çok önemli bir çekim merkezi olduğuna dikkat çekti.

Yurthaber 19-06-20 17:07

Milli Park ile Zeus Mağarası arasına Sevgi Yolu yapılıyor

Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Milli Parkı ile Zeus Mağarası arasında Sevgili Yolu yapılıyor.Sevgili yolu ile, her yıl yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın her yönüyle ziyaretçilere açılması ve Milli Parka gelenlerin rahatlıkla Zeus Mağarası’na ulaşması hedefleniyor.

Yurthaber 09-06-20 13:13

Zeus heykeline maske takıp ’evde kal’ çağrısı yapıldı

Kütahya’nın Çavdarhisar Belediyesi tarafından Aizanoi Antik Kenti’nde bulunan Zeus Tapınağı önündeki heykele maske takılıp, belediyenin sosyal medya hesaplarından ’evde kal’ çağrısı yapıldı.Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, yaptığı açıklamada, ’’Tüm dünyanın büyük bir felaketten geçtiği şu dönemde, medeniyetler şehri Çavdarhisar Aizanoi Antik Kenti’nden tüm Türkiye’ye mesaj vermek istedik.

Yurthaber 28-03-20 09:23

İŞ VE EKONOMİ DÜNYASININ GÜNDEMİ

  Türkiye’de ve Birleşik Krallık’ta Yükseköğretimde Kalite Çalıştayı Tarih : 14 Ocak Yer   : Bilkent Otel ve Konferans Merkezi/Ankara Saat  : 09.00 Hayat Kimya Mersin yeni tesis yatırımı Tarih : 14 Ocak Saat  : 09.30-11.30 McKinsey&Company-"Future of Work" basın daveti Tarih : 14 Ocak Yer   : Assembly Building The Hall / Ferko Signature Saat  : 09.30-12.00 Parantez Uluslararası Fuarcılık ve Victam International işbirliği Tarih : 14 Ocak Yer   : Wow Hotel, Zeus Toplantı Salonu, Yeşilköy Saat  : 12.30-15.00 Deloitte Technology Fast 50 ödül töreni Tarih : 14 Ocak Yer   : Kolektif House, Maslak Saat  : 19.30-21.30 Türk Eğitim Derneği- TEDAD basın toplantısı Tarih : 15 Ocak Yer   : Feriye Saat  : 09.00 Turkcell- Yapay zeka ilkeleri basın toplantısı Tarih : 15 Ocak Yer   : Turkcell Küçükyalı Plaza Genel Müdürlük Binası, C Blok Saat  : 10.00-12.00 İTÜ Çekirdek InsurTech Programı Tarih : 15 Ocak Yer   : Teknokent ARI 3 Binası Saat  : 09.30-11.30 Kadir Has Üniversitesi Türkiye Eğilimler Araştırması basın toplantısı Tarih : 15 Ocak Yer   : Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü Saat  : 12.00 Girişimci İş İnsanları Vakfı-Girişimcilik buluşmaları Tarih : 15 Ocak Yer   : Eyüp Bahariye Mevlevihanesi Saat  : 18.00-21.00 HORECA Buluşması Tarih : 15-18 Ocak Yer   : Antalya Türkiye sanayisinde ilk 5G uygulaması basın toplantısı Tarih : 16 Ocak Yer   : Schunk Türkiye Ofisi, Kartal Saat  : 09.00- 11.15 ÇÇSİB Basın Toplantısı Tarih : 16 Ocak Yer   : Wyndham Grand Levent Saat  : 10.00-11.30 TÜRKONFED basın daveti Tarih : 16 Ocak Yer   : Grand Hyatt İstanbul Saat  : 13.30-16.00 İstikbal “Furnı-tur Mobilya Tasarım Yarışması” basın daveti Tarih : 16 Ocak Yer   : Feriye Sinema Saat  : 17.00-19.00 TÜSİAD-Koç “2020 Yılında Türkiye Ekonomisi” konferansı Tarih : 17 Ocak Yer   : The Marmara Taksim Hotel Saat  : 09.30-12.00 İSO Enerji Verimliliği Ödülleri Tarih : 17 Ocak Yer   : Fazıl Zobu Toplantı Salonu, Odakule Saat  : 15.00-17.30 Evlilik Hazırlıkları ve Düğün Ekipmanları Fuarı Tarih : 17-19 Ocak Yer   : İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ACE of  M.I.C.E.

Finans 14-01-20 09:00

Kömürlükte gizlenen uyuşturucu maddeyi Zeus buldu

Van’ın Edremit ilçesinde bir evin kömürlüğünde Zeus isimli narkotik madde arama köpeğinin katılımıyla yapılan aramada uyuşturucu madde ele geçirildi.Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 7 Aralık günü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Edremit ilçesi Şabaniye Mahallesi Yeke Sokak’taki bir ikametin müştemilatında bulunan kömürlükte narkotik madde arama köpeği Zeus ile birlikte arama yapıldığı belirtildi.

Haber 10-12-19 09:44

Kayserili öğrenciler Aizanoi Antik Kenti’ni ziyaret etti

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti’ni Kayseri Yeşilhisar İlçesi Mithatpaşa Ortaokulu öğrencileri ziyaret gerçekleştirdi.Ziyarete, Çavdarhisar Kaymakamı Miraç Akbulut, Dumlupınar Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu, Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç ve öğrenciler katıldı.Kaymakamlık rehberi tarafından protokol ve öğrencilere, Roma döneminden kalma Aizanoi Antik Kenti’nde bulunan, Zeus Tapınağı, Stadyum- Tiyatro Kompleksi ve dünyanın ilk borsalarından biri olan Aizanoi Macellum hakkında detaylı bilgiler verildi.

Yurthaber 07-11-19 11:09

Aizanoi Antik Kenti öğrenci ve öğretmenlerle doldu taştı

Kütahya’nın Çavdarhiar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti’nde, 450 öğrencinin katıldığı kitap okuma etkinliği düzenlendi.Birincisi geçen yıl düzenlenen etkinliğin bu yılda oldukça ilgi gördüğü ve önümüzdeki yıllarda da etkinliğin devam edeceği bildirildi.Çavdarhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Musa Kazak, ’’Anadolu topraklarında en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’na ev sahipliği yapan ve "İkinci Efes" olarak adlandırılan Çavdarhisar Aizanoi Antik Kenti’nde, ’Tarihin Sayfalarında Kitap Okuyoruz’ adlı proje kapsamında bir araya gelen yaklaşık 450 öğrenci ve öğretmenimiz, hem tarihi mekanlara, hem de kitap okumaya dikkat çekmeye çalıştı.

Yurthaber 08-10-19 11:00

Tarihin sayfalarında kitap okudular

Kütahya'daki Aizanoi Antik Kenti'nde, "Tarihin Sayfalarında Kitap Okuyoruz" adlı proje kapsamında bir araya gelen öğrenciler hem tarihi mekanlara hem de kitap okumaya dikkati çekmeye çalıştı - İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit: - "Kitap okuma projemize uluslararası bir boyut kazandırmak istedik. Ar-Ge ekibimiz tarafından hazırlanan Tarihin Sayfalarında Kitap Okuyoruz Projesi'ni, yaklaşık 500 öğrencimiz ve öğretmenlerimizle, dünyaca bilinen Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapan ve 'İkinci Efes' olarak adlandırılan Aizanoi'den başlattık"

Haber 05-10-19 11:02

Tarihin sayfalarında kitap okudular

Kütahya'daki Aizanoi Antik Kenti'nde, "Tarihin Sayfalarında Kitap Okuyoruz" adlı proje kapsamında bir araya gelen öğrenciler hem tarihi mekanlara hem de kitap okumaya dikkati çekmeye çalıştı - İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit: - "Kitap okuma projemize uluslararası bir boyut kazandırmak istedik. Ar-Ge ekibimiz tarafından hazırlanan Tarihin Sayfalarında Kitap Okuyoruz Projesi'ni, yaklaşık 500 öğrencimiz ve öğretmenlerimizle, dünyaca bilinen Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapan ve 'İkinci Efes' olarak adlandırılan Aizanoi'den başlattık"

Yurthaber 05-10-19 11:02

Seramiksan dünyanın en büyük seramik fuarı Cersaie'de

Seramiksan bu yıl 12. defa katıldığı Cersaie fuarında birbirinden farklı ebat, renk ve desen seçeneğinden oluşan yepyeni fuar koleksiyonunu sergiledi - Seramiksan'ın Cersaie'ye özel oluşturduğu yeni koleksiyonunda Gold Calacatta, İnvisible Marble, River, Black Star, Bella, Beton, Mist, Ardezia, İntegra, Aroc, Zeus oluşan porselen ve duvar karosu serileri ile Nest, Marbella, New Travertin, Aroc, Zen, Vision ve Bazalt'dan oluşan yepyeni yer karosu yenilikleri yer aldı

Yurthaber 30-09-19 10:51

Seramiksan dünyanın en büyük seramik fuarı Cersaie'de

Seramiksan bu yıl 12. defa katıldığı Cersaie fuarında birbirinden farklı ebat, renk ve desen seçeneğinden oluşan yepyeni fuar koleksiyonunu sergiledi - Seramiksan'ın Cersaie'ye özel oluşturduğu yeni koleksiyonunda Gold Calacatta, İnvisible Marble, River, Black Star, Bella, Beton, Mist, Ardezia, İntegra, Aroc, Zeus oluşan porselen ve duvar karosu serileri ile Nest, Marbella, New Travertin, Aroc, Zen, Vision ve Bazalt'dan oluşan yepyeni yer karosu yenilikleri yer aldı

Haber 30-09-19 10:50

Aizanoi'de Roma hamamı kalıntıları ortaya çıkarıldı

Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapan ve "İkinci Efes" olarak adlandırılan Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi'de süren kazılarda kalıntıları gün ışığına çıkarılan hamamın soğuk, ılık ve sıcak olmak üzere üç bölümden oluştuğu tespit edildi.

Trend 29-09-19 12:41

Aizanoi'de Roma hamamı kalıntıları ortaya çıkarıldı

Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapan ve 'İkinci Efes' olarak adlandırılan Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi'de süren kazılarda kalıntıları gün ışığına çıkarılan hamamın soğuk, ılık ve sıcak olmak üzere üç bölümden oluştuğu tespit edildi.

Trend 27-09-19 08:11
Yurthaber 07-09-19 11:50

İkinci Efes Olarak anılıyor! Aizanoi Antik Kenti'nde anıt mezar kalıntısına rastlandı

Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapan ve 'İkinci Efes' olarak adlandırılan Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi'de devam eden kazılarda 'anıt mezar' kalıntısına rastlandı.

Haber 29-08-19 11:43

Aizanoi kazılarında anıt mezar bulundu

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan, Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapan ve "İkinci Efes" olarak adlandırılan Aizanoi Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda anıt mezara ulaşıldı - Aizanoi Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Zerrin Erdinç: - "Daha önce yaptığımız araştırmalarda, burada heron adı verilen bir anıt mezar olduğunu öngörüyorduk. Agorada olduğunu tespit ettiğimiz bu anıt mezarın etrafında kazı çalışmaları yürütüldü" - "Birçok antik kentte çoğu zaman agoraların ortasında antik kentin kurucusuna ait bir anıt mezar bulunmaktadır. 'Heron' olarak adlandırdığımız mezarın da kentin kurucusu olan Azan'ın mezarı olduğu görüşündeyiz"

Yurthaber 29-08-19 11:15

Aizanoi kazılarında anıt mezar bulundu

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan, Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapan ve "İkinci Efes" olarak adlandırılan Aizanoi Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda anıt mezara ulaşıldı - Aizanoi Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Zerrin Erdinç: - "Daha önce yaptığımız araştırmalarda, burada heron adı verilen bir anıt mezar olduğunu öngörüyorduk. Agorada olduğunu tespit ettiğimiz bu anıt mezarın etrafında kazı çalışmaları yürütüldü" - "Birçok antik kentte çoğu zaman agoraların ortasında antik kentin kurucusuna ait bir anıt mezar bulunmaktadır. 'Heron' olarak adlandırdığımız mezarın da kentin kurucusu olan Azan'ın mezarı olduğu görüşündeyiz"

Haber 29-08-19 11:14