4 Haftalik Gebelik Goruntusu Haberleri

1, 2, 3, 4 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? Beta hCG değerleri hesaplama tablosu

Gebelik takibi ve doğru zamanlamalar anne adaylarının sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesi için oldukça önemlidir. Bu süreçte beta hCG hormonu gebelik testlerinde sıkça kullanılan ve gebeliğin erken dönemlerindeki gelişimini değerlendirmeye yardımcı olan kritik bir parametredir. Beta hCG değerlerini anlamak ve yorumlamak sağlık profesyonelleri için gebelik sürecinin doğru takibini sağlayarak anne ve bebeğin sağlığını korumada önemli bir rol oynar.

Haber 2023-07-29 20:22:59

4 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 4 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Dört haftalık gebelik hamileliğin erken dönemlerinden biridir ve embriyonun gelişiminin başlangıcını temsil eder. Bu aşamada döllenme sonrası embriyo hâlâ çok küçüktür ve gebelik belirtileri genellikle hafiftir. Dört haftalık gebelik döllenme ve implantasyon sürecinin ardından gelir. Yumurta, spermle döllenerek zigot hâlini alır ve rahim içine taşınır. Burada rahim duvarına tutunmaya başlar ve implantasyon gerçekleşir. 4 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Kadin 2023-06-15 14:17:03

Ebelik mezunları ne iş yapar? Ebelik bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Ebelik sağlık sektöründe en önemli bölümlerden birisi olarak bilinmektedir. Ebelik, doğum öncesinden itibaren başlayan süreçte gebelik tanısı koyarak, ilerleyen zamanda bebeğin durumunu kontrol eden, gerekli önemleri alan ve doğum esnasında doktora yardımcı olan bireylerin yetiştirildiği bir meslektir. Doğum esnasında doktorun olmadığı yerlerde doğum yaptırabilme yetkisine sahiptir. Eğitim süresi 4 yıl olan Ebelik Bölümü mezunları ne iş yapar, hangi dersleri alır?

Egitim 2022-07-24 17:35:51

Konya'da 570 gram doğan Ahsen Buğlem bebek hayata tutundu

Dünyaya 24 haftalıkken gelen ve solunum sıkıntısı yaşayan, gözlerindeki sorun nedeniyle de lazer ve enjeksiyonla operasyon geçiren Ahsen Buğlem bebek, kuvözde kaldığı 4 aylık sürecin ardından taburcu edildi - Anne Havva Adıyaman: - "Baş ağrılarım geçmeyince hastaneye başvurduk. Gebelik zehirlenmesi geçiriyormuşum. Çocuğun hareket etmediğini fark ettim. Çocuğun sıvısının bittiğini söylediler. Çocuk da ben de hayatımı kaybedebilirmişim. 'Acil almamız gerekiyor. Çocuk yaşamaz' dediler. Çok şükür yaşıyor" - Prof. Dr. Rahmi Örs: - "570 gram dünyaya gelen bebek şu an 2 bin 40 gram. Erken doğan bebeklerde gördüğümüz retinopati dediğimiz göz problemiyle karşı karşıya kaldık. Bir enjeksiyon bir de lazer tedavi olmak üzere 2 gözüne de müdahale yapıldı"

Yurthaber 2021-09-12 12:23:05

Op. Dr. Müge Temel: Bebeği gerçek görüntüsü doğmadan belli oluyor

Gebelik döneminde ailelerin sıklıkla başvurduğu 4D (4 boyutlu) ultrason ile ilgili bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müge Temel, bebeklerinin kime benzediğini ve cinsiyetini merak eden anne-babaların sıklıkla 4D ultrasona başvurduğunu söyledi.

Haber 24-05-21 12:51

Erken doğuma bile neden olabilir! Ayda 4 kilodan fazla almak...

Evde hareketsiz geçirilen sürenin uzaması ve değişen beslenme alışkanlıkları nedeniyle, anne adaylarının normalden fazla kilo alabileceğini belirten Biruni Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nadide Korkut, “Gebelik döneminde normalden fazla kilo artışı; diyabet, gebelik tansiyonu, erken doğum gibi riskleri beraberinde getirerek anne adayı ve bebek açısından önemli sağlık sorunları oluşturabilir” uyarısında bulundu.

Kadin 04-12-20 15:25

'Yumurta dondurma' işlemi ile ilgili merak edilen 4 soru

Kadın yaşı ilerledikçe yumurta rezervi azalıyor ve yumurta kalitesi bozuluyor. Özellikle 40 yaş sonrası yumurtalarda bu olumsuz etkilenme belirginleşiyor. İlerleyen yaş ile birlikte yumurtalıklarda genetik problem riskinin arttığını ve gebelik oranlarının düştüğünü belirten Anadolu Sağlık Merkezi Tüp Bebek Merkezi Direktörü Doç. Dr. Tayfun Kutlu yumurta dondurma işlemi ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Kadin 14-07-20 16:38

Hamilelikte 4. Hafta : 4 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim, sen henüz benim farkımda olmasan da ben artık 32 hücreden oluşan bir "zigot"um. Yumurtalıklarından birinde, babamın ve senin birer hücrenizin birleşmesiyle başlayan yolculuğumun sonuna kadar konaklayacağım yere yani rahmine ulaştım. İzninle, şimdi burayı biraz kendime göre düzenlemem gerekiyor.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 38. Hafta : 38 Haftalık Gebelik Gelişimi

Merhaba anneciğim, beraber 38. haftamıza geldik ve artık sayılı günlerimiz kaldı. 2 hafta en fazla 4 hafta sonra beraberiz. Ben neredeyse hazırım sadece son detayları hallediyorum.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 36. Hafta : 36 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim neredeyse sona yaklaştık yakında birbirimize kavuşuyoruz, ne güzel değil mi? 36 haftalık gebelik kaç aylık olur dersen hamileliğinin 9. ayındasın yani 3. trimester’ın son ayındasın. Doğum 40-41. haftada gerçekleştiği için senin beni dünyaya getirmene 4-5 hafta gibi bir zaman kaldı. Bu hafta hem heyecanlısın, hem korkuyorsun, hem gersinsin, hem de mutlusun yani birçok duyguyu bir arada yaşıyorsun.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 18. Hafta : 18 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim 17 haftayı geride bıraktık 18. haftadayız. 18 haftalık gebelik kaç aylık olur dersen şu an 4. ayı bitirdin 5. ayın ilk haftasındasın. Ben hızla büyümeye devam ediyorum ve aldığım kilo miktarı arttı. Artık tamamiyle bir bebek oldum ve küçük bir enginar kadarım.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 16. Hafta : 16 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim hamileliğinin 16. haftasındasın artık. Daha önümüzde uzun bir yol olsa da yine de baya yol kat ettik birlikte değil mi? Peki 16 haftalık gebelik kaç aylık olur, sen şu an 4 aylık hamilesin yani 2. Trimester’ın 3. haftasında bulunuyorsun. Beni bu hafta hissetmeye başlayacaksın ne güzel!

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 20. Hafta : 20 Haftalık Gebelik Gelişimi

Bu hafta itibariyle beraber çıktığımız yolculuğumuzun yarısına geldik anneciğim. Artık beni daha iyi hissetmeye başladın. 20 haftalık gebelik kaç aylık olur diye düşündüğünü duyar gibiyim. 4 ay + 2 hafta cevabını verebilirim sana. Bu hesap yapılırken son regl tarihinin ilk günü baz alınıyor. Bu hafta beş duyu organımın her biri için beynimdeki özel alanlar gelişmeye başladı.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 22. Hafta : 22 Haftalık Gebelik Gelişimi

Yolu yarıladık anneciğim, ha gayret. Biliyorsun doktorlar anne karnındaki bebeklerin gelişimini hafta hafta değerlendiriyorlar. Bu hem çok hızlı geliştiğimiz ve büyüdüğümüz için hem de her ayda 4 hafta olmadığı için. Herkes sana kaç aylık hamile olduğunu soruyor, senin de kafan karışıyor, 22 haftalık gebelik kaç aylık olur diye düşünüyorsun.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 21. Hafta : 21 Haftalık Gebelik Gelişimi

21 haftadır seninle birlikteyiz anneciğim, zaman ne çabuk geçiyor değil mi? Sanki daha dün bu yolculuğa başlamışız gibi ama 21 haftalık gebelik kaç aylık olur diye düşününce göreceksin ki 4 ay 3 haftalık oldum bile! Artık insanlara hamile olduğunu söylemene gerek kalmadan beni fark edebiliyorlar ve bu beni çok mutlu ediyor, çünkü senin çocuğun olmaktan gurur duyuyorum. Gebelikte Bebeğinizin 21.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 15. Hafta : 15 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim şu an 15 haftalık gebelik kaç aylık olur diye merak ediyorsun, sen artık hamileliğinin 4. ayındasın. 2. Trimester’ın ilk kısmındasın yani. Benim senin karnında olmam nasıl bir duygu? Artık bana iyice alıştın, ilk dönem şikayetlerin de azalmaya başladı. Ben şu an bir elma boyutuna ulaştım ama bir nar tanesi kadar da ufak değilim artık! Hızla büyümeye devam ediyorum.

Kadin 29-06-20 13:42

Ücretsiz online gebe okulu

Medical Park İzmir Hastanesi, anne-baba adayları için düzenlediği Gebe Okulu’nu pandemi sürecinde ücretsiz olarak online sürdürüyor.Medical Park İzmir Hastanesince gebelik sürecinde psikoloji, beslenme ve egzersiz gibi konulara yer verilen ve bu ay 40’ıncısı gerçekleştirilen Gebe Okulu, 4-6 Mayıs tarihleri arasında çevrimiçi konuşma programı üzerinden düzenlenecek.

Yurthaber 03-05-20 10:04

Gebelik diyabetinin anne karnındaki bebeğe 4 olumsuz etkisi

Gebelik dönemindeki şeker yükselmesi nedeniyle bebeklerin bir kısmı anne karnında ya da doğum sırasında kaybedilebiliyor.

Yurthaber 29-01-20 09:22

Gebelik şekeri uyarısı

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın: - "Tip 2 diyabet ve depresyon ilişkisi araştırmalarla gösterilmişti. Diabetic Medicine dergisinde yayımlanan yeni bir makalede gestasyonel diyabet depresyon ilişkisi de ortaya konuldu. Elde edilen çalışmanın sonucuna göre gestasyonel diyabet tanısı alan her 4 kadından birinde depresyon bulunuyor" - "Gebelik döneminde şeker yükleme testiyle zamanında tanı konup, tedavinin uygun şekilde yapılması sorunları en aza indirebilir"

Trend 16-11-19 13:50

Dikkat! Gebelikte kullanılan güvenli ağrı kesicilerin gizli tehlikesi

Özellikle içinde bulunduğumuz kış ayları boyunca gebelerde sıkça grip ve üst solunum yolu enfeksiyonları izlenebiliyor. Yine gebelerde sıkça baş ağrıları ve ilerleyen gebelik haftalarında eklem-kas ağrıları oluşabiliyor. Genel önlemler ile durumu geçiştiremediğimizde ağrı kesicilere başvuruluyor. Günde 3-4 hatta 5 kereye kadar da kullanımların olduğunu görüyoruz. Ateşle seyreden hastalıklarda da gerekli hallerde ağrı kesici kullanımının olduğunu görüyoruz.

Kadin 28-11-18 11:56

Süper model Natalia Vodianova, kadınlar için Antalya'da (3)

35 HAFTALIK HAMİLE AZRA AKIN'DAN 'NEFES ÇALIŞMASI' PROJESİ  Rus super model Natalia Vodianova'nın ev sahipliği yaptığı 'Let's Talk!' sempozyumuna katılan oyuncu, 35 haftalık hamile Azra Akın; mülteci ve Türk kadınlarla birlikte sağlıklı gebelik için nefes çalışmaları yaptıkları bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi.  Model ve oyuncu Azra Akın, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi sözcüsü olarak Antalya'da yardımseverlik platformu ELBI desteğiyle, kadınların güçlendirilmesine ve tabuların üstesinden gelinmesine yönelik düzenlenen 'Let's Talk!' sempozyumuna katıldı.

Haber 26-10-18 14:21

4. Karadeniz Hematoloji Sempozyumu

Samsun’da düzenlenen "4. Karadeniz Hematoloji Sempozyumu"nda, "Gebelik ve Akut Lösemiler" ile ilgili sunum yapan Şanlıurfa...

Yurthaber 29-06-18 12:26

Diyarbakır'da 4 milyon liralık 'Serebral Palsi' davası

Felat BOZASLAN-Burak EMEK DİYARBAKIR'da 5'inci çocuğuna hamile olan 34 yaşındaki Rojda Teyhun, 1 Mart 2013 günü doğum yapmak için gebelik sürecinde de gittiği özel hastaneye yattı.

Haber 05-05-18 10:25

Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 'Gebelik testi' krizi

Burdur Milli eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere İŞKUR aracılığıyla 4’ü erkek, 279’u kadın 283 kişinin alımı yapıldı.

Haber 30-09-14 14:17

Gebelik Okulu’nda Nefes Terapisi Ve Yoga

Özel Medicana Konya Hastanesi 4. Gebelik Okulu’nu düzenledi.Medicana Konya Hastanesi bünyesinde periyotlar halinde düzenlenen Gebelik...

Yurthaber 18-03-14 11:33

İmplantasyon Öncesi Genetik Tanı (PGD)

Kalıtsal hastalıkların bebekte tanımlanabilmesi ancak gebelik oluştuktan ve hatta 4. aya ulaştıktan sonra mümkün olmaktadır.

Kadin 01-10-07 11:50

Sigara, yumurta ve sperm kalitesini bozuyor

Antalya Tüp Bebek Merkezi doktorlarından Mehmet Ağar, sigaranın kadınlarda yumurta kalitesinin bozulmasına ve bebek sahibi olma süresinin 3-4 kat uzamasına, tekrarlayan düşüklere, dış gebelik oranının artmasına neden olduğunu söyledi.

Haber 28-11-06 00:55