Hücreler Haberleri

Basit bir karın ağrısı sandı! Vücudundan çıkana inanamadı: Sinsice büyümüş... Tam 5,5 kilo

Trabzon'da hastaneye karın ağrısı şikayeti ile başvuran bir hastanın yapılan muayene sonucu kitle haline gelen yaklaşık 5 buçuk kilogramlık rahmi başarılı bir operasyonla alındı.

Kadin

Cildinin yaşlanmasını istemiyorsan bunlardan uzak dur!

Cildi yaşlandıran birçok etken var. Uzak durman gerekenleri senin için derledik. Cildini koruman gerekenlere birlikte bakalım mı?

Kadin

Cildinize iyi geldiği kadar bünyenize de iyi gelecek gençlik aşısı misali 10 yiyecek

Cildinize iyi bakmak için sadece bakım yeterli olmuyor. Bunun yanında cilde iyi gelecek yiyecekleri düzenli tüketmeniz gerekiyor. Cildinize neler iyi gelir birlikte bakalım mı?

Kadin

Cildinizdeki kararmalarla vedalaşın! İşte en popüler kararma karşıtı ürünler

Yaz geldi, deniz, kum, güneş derken cildinizde oluşan kararmalar canınızı mı sıkıyor? Özellikle dirsekler, dizler, koltuk altı ve boyun gibi bölgelerdeki renk değişiklikleri, çoğumuz için büyük bir problem haline gelse de merak etmeyin, bu sorunu çözmek sandığınızdan çok daha kolay! Cildinizdeki kararmalarla vedalaşmak, daha pürüzsüz ve eşit tonlu bir ciltle tanışmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Hazırsanız, cildinizin en iyi haline kavuşmasını sağlayacak ürünlere birlikte göz atalım!

Kadin

Hücreler

Hücreler Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Hücreler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Uzman isim tavsiye etti: Keskin gözler için siyah çikolata tüketin

Kararında tüketilen çikolatanın göz sağlığı açısından faydalı olabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sevil Karaman, "Son zamanlarda yapılan çalışmada katılımcılara siyah çikolata ve sütlü çikolata verilmiş ve sonrasında görme testleri uygulanmıştır. Siyah çikolata tüketenlerin görme keskinliğinde ve kontrast hassasiyetinde kısa süreli iyileşmeler gözlemlenmiştir. Benzer şekilde, katarakt oluşumuna yol açan protein agregasyonunu da engelleyebilirler" dedi.

Kadin

'Ne yapsam kilo veremiyorum' diyorsanız dikkat! Uzmanından sağlıklı kilo verebilmek için öneriler

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının azalması ile birlikte obezite ve aşırı zayıflığa bağlı hastalıklar da hızla yaygınlaşırken, Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Şilan Alyamaç sağlıklı zayıflama konusunda önerilerde bulundu.

Kadin

Ağrı kesici kullananlar dikkat: Midenin en büyük düşmanı! Birçok hastalığa neden oluyor

Gastroenteroloji uzmanı Prof. Dr. Sedef Kuran, "Ağrı kesiciler, mide sıvısında bulunan prostoglandin dengesini değiştirerek midenin tahriş olmasına neden oluyor. Midemizde kanlanmayı azaltarak, gastrit, ülser gibi hastalıkların nüksediyor, daha ilerki zamanlarda hasta mide kanaması ve mide duvarının delinmesi şikayetleriyle acile başvuruyor. 'Ağrım kesilsin diyerek, midenizden olmayın' diyorum. Ağrı kesicilere bağımlılık, hayat kalitenizi düşürür." dedi.

Kadin

Çocuklarda güneş yanığı deri kanseri riskini 8 kat artırıyor! Tüm vücut için 2 yemek kaşığı kuralına dikkat

Tatil bölgelerinde güneşin keyfini çıkarmak kadar güneşin zararlı ışınlarından korunmak da oldukça önem taşıyor. Özellikle çocukların uzun süre güneş altında kalmaması gerektiği konusunda aileleri uyaran Dr. Öğr. Üyesi Elif Cömert Özer, “Çocukluk çağında su toplayacak ölçüde güneş yanığı geçirilmesi ileri yaşlarda melanom adı verilen deri kanser riskinde 8 kata kadar artışa neden olmaktadır” dedi.

Kadin

Önemsiz deyip geçmeyin! Kolajen eksikliğinin 8 belirtisi

Vücutta en yaygın ve bol miktarda bulunan protein türü olan kolajen yaşlandıkça daha az üretilmeye başlar. Bu da kırışıklıklar, sert eklemler gibi bir çok probleme neden olur. Dolayısıyla vücutta bir kolajen eksikliği durumu varsa müdahale edilmelidir. İşte kolajen eksikliğinin en yaygın 8 belirtisi...

Kadin

Güneş gözlüğü almadan önce bilmelisiniz: Yüze uygun olmayan gözlük çerçevesi tam koruma sağlamıyor!

Göz sağlığı için UV ışınlarından korunmanın önemine dikkat çeken Optisyen İlkay Altunsoy, güneş gözlüklerinin dört mevsim kullanılması gerektiğini söyledi. Gözlüğün kişinin yüz ölçülerine uygun olmasının önemini vurgulayan Altunsoy, özellikle kaşların çerçevenin içine alınması ve şakaklara doğru uzanan kalın saplı çerçeveler ile tam koruma sağlanması gerektiğini söyledi.

Kadin

Doğum kontrol ilaçları ve solaryuma dikkat! Ciltte lekelere sebep olabiliyor

Yaz aylarının başlaması ile gündeme gelen konulardan bir tanesi de güneş lekeleri. Özellikle kadınların rahatsız olduğu, yüz bölgesinde oluşan ve kendiliğinden geçmeyen güneş lekeleri ile ilgili Dermatoloji Uzmanı Dr. Seher Küçükoğlu Cesur, bilgilendirmelerde ve tedavisi hakkında önerilerde bulundu.

Kadin

Sıcak havalarda susamayı beklemeden su için uyarısı

Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, sıcaklık havalarda su tüketiminin önemine dikkati çekerek, "Susanmasa bile sıcak havalarda su içmek gerekir, en az 2,5 litre olmalı." dedi.

Kadin

Güneş kremiyle benzerliğini anlattı! 'Mutlaka kullanın' uyarısı... 'Görme kaybına yol açabilir'

Güneşin parlak ışınlarının göz sağlığı için tehdit oluşturabileceğini dile getiren Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Murat Hacımustafaoğlu, “Yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımı ihmal edilirse güneşin zararlı UV ışınları retinaya, şeffaf yapıdaki korneaya ve göz merceğine zarar vererek gözdeki problemlerin artmasına neden olabilir. Güneş ışınları, göz lensindeki proteinlerin yapısını bozarak katarakt oluşumunu hızlandırabilir” dedi.

Kadin

Peeling nedir, çeşitleri nelerdir? Peeling nasıl uygulanır? Peeling faydaları ve zararları

Her insan daha temiz ve daha güzel bir cilde sahip olmak ister. İstenilen bu cilde sahip olabilmek için ilk olarak sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerekirken, bazen de bazı cilt bakım işlemleri ile cildin yenilenmesi mümkündür. Bu bakım türlerinden birisi de 'peeling'dir. Peki, peeling nedir?

Kadin

'30'dan sonra vazgeçilmez' Kırışıklıkları önlüyor! Yaşlanmaya karşı altın değerinde tavsiye

Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Doğan, cildin yaşlandıkça gösterdiği değişimleri değerlendirerek, cilt hücresi yenilenme döngüsünü destekleyici bakım önerilerinde bulundu.​​​​​​​ Doğan, temizleyici, nemlendirici ve güneş kremi ile temel bir cilt bakımı rutinini sürdürmenin, 30'lu yaşlarda ve sonrasında vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Kadin

İkisi bir araya geldiğinde mucizevi bir ilaca dönüşüyor! Karaciğerdeki tüm zehri dışarı atıyor

Her sabah aç karnına zeytinyağının üzerine limon sıkıp içtiğinizde karaciğerinizdeki tüm zehri dışarı atabilir ve tertemiz bir cilde sahip olabilirsiniz. Zeytinyağındaki E vitamini ile limondaki sitrit asit birleştiğinde çok güçlü bir ilaç ortaya çıkar. Bu faydalı karışım vücudunuzdaki tüm toksinleri dışarı atar.

Kadin

Hydrafacial nedir, nasıl yapılır? Hydrafacial ne işe yarar?

Sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak herkesin isteyebileceği bir durumdur. Hem daha iyi hissetmek hem daha sağlıklı ve güzel görünmek için cildi korumak ve bu amaçla çeşitli cilt bakımlarını düzenli olarak yapmak önemlidir. Alanında uzman kişilere danışarak bu amaçla üretilen çeşitli ürünler ve uygulamalar da kullanılabilir. Hydrafacial da bu uygulamalardan biridir.

Kadin

Bulaşık makinesi deterjanlarının bilinmeyen bir zararı ortaya çıktı! İşte çözümü

Günlük hayatta kolaylık sağlayan ev aletlerinden biri de bulaşık makinesi. Yığınlarca bulaşığı tek seferde yıkayan bulaşık makineleri kendilerine özel üretilen deterjanlar eşliğinde çalışıyor. Araştırmalara göre bulaşık makinesinde kullanılan deterjanların içeriğindeki alkol etaksilat maddesi adeta zehir saçıyor.

Kadin

Her 10 gebelikten biri düşükle sonlanıyor! Düşük problemi yaşayan annelere uzmanından tavsiyeler

Tekrarlayan düşükleri olan anne adaylarının neler yapması gerektiği hakkında bilgilendirmede bulunan Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Volkan Turan, “Normalde her 10 gebelikten biri düşükle sonlanmaktadır ve bunun da en sık nedenini genetik olarak anormal embriyolar oluşturmaktadır” dedi.

Kadin

Aman dikkat bu alışkanlıklar derin uykuyu bozuyor! Kaliteli bir uyku için o saatlerde yatağa gidin

Kişinin kaliteli bir uyku alabilmesi için yeterli "melatonin" hormonu üretimi gerektiği ancak modern şehir hayatıyla gün ışığından ziyade uzun süre ofis ortamında mavi ışığa maruz kalınmasının melatonin metabolizmasını bozduğu belirtildi. Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı ve Uyku Bozuklukları Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, sağlığın korunması için düzenli ve kaliteli uykunun büyük önem taşıdığını söyledi.

Kadin

Uzman isim açıkladı! Sağlıklı bir beyin için haftada 3 gün yapın

Bebeklik ve çocukluk döneminde beyin hızla gelişse de bu gelişim hayat boyu devam ediyor. Çünkü beyin her yaşta kendini yenileyebiliyor, gelişiyor ve yeni nöronlar oluşabiliyor. Beyin de vücudumuzdaki kaslar gibi çalıştıkça gelişiyor ve formunu koruyor. Beyin sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğine ilişkin görüşlerini paylaşan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aydın önemli tavsiyeyi paylaştı.

Kadin

Ani öfke patlamalarına dikkat: Kalp krizi riskini artırıyor! Kalıcı hasara yol açabilir

ABD'de yapılan yeni bir araştırma, kısa süreli öfke patlamalarının, kan damarlarının uygun şekilde genişleme kabiliyetine (vazodilatasyon) geçici olarak zarar verebileceğini ortaya koydu.

Kadin

Yaz gelirken cildimizi nasıl koruyacağız? Güneş kremi kullanmak neden önemli?

Yaz kapıda, havalar ısınmaya başladı ve cildimize daha çok dikkat etmenin vakti geldi! Peki yaz geldiğinde cildimize nasıl bakmalıyız ve güneş kremi kullanmak neden bu kadar önemli?

Kadin

Cilt temizliği neden önemli? Cilt nasıl temizlenmeli? Cevapları burada!

Cilt temizliği, sağlıklı bir cilt görünümü ve genel cilt sağlığı için temel bir adımdır. Günlük temizleme; cildinizi gün boyunca biriken kir, yağ, makyaj ve ölü deri hücrelerinden arındırır. Bu temizlik, gözeneklerin tıkanmasını önler ve cilt problemleri gibi sorunların önüne geçer. Düzenli cilt temizliği, cildinizin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olurken, bakım ürünlerinin de daha etkili çalışmasını sağlar.

Kadin

El ve ayak kuruluğuna ne iyi gelir? Kuruluğa son…

El ve ayak kuruluğu, özellikle hava değişiklikleri, suyla çok fazla temas ve cilt bakım ürünlerinin yetersiz kullanımı gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Kuruluk, çatlamalara ve rahatsızlığa neden olabilir, bu yüzden düzenli bakım önemlidir. İyi bir cilt bakım rutini ve doğru ürünler, ellerinizin ve ayaklarınızın sağlıklı ve nemli kalmasını sağlar.

Kadin

Yaşlanmaya dur de! Yaş aldıkça güzelleşmeni sağlayacak öneriler…

Yaş almak aslında sandığımız kadar korkutucu değil. Yaş aldıkça olgunluğun getirdiği güzelliği yansıtmanız için günlük hayatınızda uygulamanız gereken önerileri biliyor musunuz?

Kadin

Cildiniz için derinlemesine temizlemeyi sağlayacak ürünler burada!

İster gözenek probleminize çözüm arıyor olun isterseniz de cildinizi siyah noktalardan arındırmak isteyin, sizler için derlediğimiz temizleyicilerden oluşan listemize bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Cildinizi derinlemesine temizlerken tahriş etmeyen ürünlerden oluşan içeriğimize gelin, birlikte bakalım!

Kadin

Cildinizi yenilemek için ihtiyacınız olan her şey burada! Nemlendirme, temizlik ve onarım…

Cildi yenilemenin formülü nemlendirmeden, temizlemeden ve onarımdan geçiyor. Yepyeni bir cilt görünümüne kavuşmak için ihtiyacınız olan ürünleri sizin için derledik. Cildinize iyi bakmak için gerekli ürünler neler merak ediyor musunuz? İşte detaylar!

Kadin

Akne sorununun çözümü burada! Bu rutin aknelerden kurtulmanızı sağlayacak!

Herkesin hayatının bir döneminde öyle ya da böyle karşılaştığı akne problemini çözecek bir rutin hazırladık. Cildini yatıştırırken nemlendiren ve onaran bu rutin çok hoşuna gidecek! İşte detaylar...

Kadin

Cilt bakımında doğallıktan yana olanlar buraya! Bu ürünler ile cilt sorunlarına elveda!

Cilt bakımında daha çok doğal ürünler tercih etmekten yanaysanız o zaman almanız gereken ürünler burada! Gelin cildinize iyi gelecek doğal ürünlere birlikte bakalım...

Kadin

Siyah noktalar artık derdiniz olmasın! Büyülü Fiddy Method nedir?

Siyah nokta ve gözenek problemine etkili bir çözüm arıyorsanız doğru yerdesiniz. Son dönemlerin en popüler cilt bakım trendleri arasında yer alan Fiddy metodu ile siyah noktalarınıza ve sivilcelerinize elveda edebilir, gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlayabilir, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın keyfini çıkarabilirsiniz! Bu içeriğimizde Fiddy Metodu nedir, nasıl uygulanır ve bu metodu uygulamak için hangi ürünlere ihtiyacınız var, hepsine yanıt verdik. İşte detaylar!

Kadin

Cildinize iyi gelecek en iyi C vitamini serumu önerileri ve kullanıcı yorumları

Antioksidan özellikleriyle bilinen C vitamininin öne çıkan özellikleri arasında; yaşlanma belirtilerini azaltması, lekeleri ve matlığı yok etmesi ve cildinizi gençleştirmesi yer alıyor. Ancak birçok seçenek arasından cildinize doğru olan serumu seçmek düşündüğünüz kadar da kolay olmayabilir. Bu nedenle en etkili olan C vitamini serumlarını ve kullanıcıların deneyimlerini derledik. Cilt bakım rutininize C vitamini eklemeyi düşünüyorsanız, öncesinde içeriğimize bir göz atmanızı öneririz.

Kadin

4 mucize baharat: Alzheimer riskini azaltıyor, beyin sağlığını iyileştiriyor!

Sağlık uzmanlarına göre baharatlar bilişsel sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Faydaları saymakla bitmeyen bu 4 mucizevi baharat beyin sağlığını iyileştirmenin yanında Alzheimer riskini de azaltıyor. İşte detaylar...

Kadin

Kadın doğum uzmanından önemli uyarı! 'Kısırlık sebebi olabilir'

Kadınlarda vajinal akıntıya yol açan klamidya adlı bakterilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Naziye Gürkan, “Klamidyalar vajinada bol akıntıya neden olur. Ayrıca tüplerde tıkanma oluşturarak ilerleyen yıllarda kısırlık sebebi olabilir" dedi.

Kadin

Cildinin ışıl ışıl parlamasını istiyorsan bu 3 şeyi yap!

Sağlıklı ve parlak bir cilt, birçok insanın hedefidir. Bazen bunu elde etmek bazen zor olabilir. Cildimizin parlaklığı, içsel ve dışsal faktörlere bağlıdır. Bunlar arasında beslenme, cilt bakımı rutini ve yaşam tarzı alışkanlıkları yer alır. Cildinizin sağlığı ve parlaklığı için yapabileceğiniz üç önemli adım haberimizde.

Kadin

Çok sahibi olmak isteyen aileler dikkat! Tüp bebek tedavisinde yapay zeka dönemi başladı

Çağın küresel sağlık sorunlarından birine dönüşen kısırlığın tedavi yöntemlerini geliştirme ihtiyacını da beraberinde getirdiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Hakan Özörnek hızla gelişen teknolojiyle birlikte tüp bebek tedavisindeki başarı oranın da arttığını belirtti.

Kadin

Tüm cilt tipleri için en iyi Pure Solutions ürünleri

Cilt bakımında aradığımız çözümü bulmak bazen düşündüğümüz kadar kolay olmasa da doğanın saf gücünü ve bilimin ileri teknolojilerini bir araya getiren The Purest Solution, cilt sağlığınızı ve güzelliğinizi desteklemek için en etkili içerikleri sunuyor. Lekeler, sivilceler, siyah noktalar veya cilt tonu eşitsizliği gibi her türlü cilt problemine karşı etkili olan Pure solutions ürünlerinden oluşan bir liste hazırladık. İşte detaylar!

Kadin

Kendinizi şımartın! Evde spa keyfi yaşamanızı sağlayacak ürünler listesi

Spa, bedeninizdeki yorgunluğunu atmak ve kendinizi şımartmak için her zaman etkili bir yoldur. Ancak, vakit bulamamak, halsiz olmak gibi pek çok neden kendimizi rahatlatmamızın önüne geçiyor. Biz de bunun için evinizde size özel bir spa atmosferi oluşturmak için ihtiyacınız olan ürünlerden oluşan bir seçki hazırladık. Gelin, kendinizi şımartmanın tadını çıkaracağınız ürünlere birlikte göz atalım!

Kadin

Cilt lekelerini silip süpürüyor! Kusursuz bir cilde sahip olmak için 3 önemli madde

Cilt lekeleri, birçok kişinin karşılaştığı bir sorundur. Kusursuz bir cilde sahip olmak için doğru bakım rutinleri önemlidir. Cildi iyileştiren bu 3 madde, cildinizin tonunu eşitlemeye, lekeleri azaltmaya ve cildinizi yenilemeye yardımcı olur. Doğru cilt bakımı ile daha parlak, pürüzsüz ve kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Kadin

Uzman isim uyardı: Ramazan’da ‘açlık ataklarına’ dikkat!

Ramazan ayında oruç tutan bazı kişiler açlık atakları ile karşı karşıya kalabiliyor. Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, Ramazan ayında uzun süre aç kalmanın bazı bireylerde açlık ataklarına neden olabileceğini söyleyerek, “Uzun süre aç kalmakla sorunu olan bireyler, uzmanlarla görüşmeli” dedi.

Kadin

Aç kalmanın gençleştirme üzerindeki etkisini duyan çok şaşırdı! Gençliğin sırrı buymuş

Açlık, genellikle yaşlanma karşıtı önlemler arasında pek yer almaz ancak son araştırmalar bunun tam tersini gösteriyor. Aç kalmak ile gençleşme arasındaki bağlantıyı duyanlar çok şaşırıyor. Araştırmalar, aralıklı oruç gibi bazı açlık rejimlerinin hücresel yenilenmeyi artırarak yaşlanmayı yavaşlatabileceğini gösteriyor. Bu bulgular, gençliğin sırrını açlıkta arayanları şaşırtıyor ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri keşfetmeye teşvik ediyor.

Kadin

Pürüzsüz cildin püf noktası yüz temizliği için kritik olan ürün listesi

Pürüzsüz bir cilt için sırrınız burada! Yüz temizliği, kusursuz bir cildin anahtarıdır. Her gün maruz kaldığımız kir, yağ ve çevresel faktörler cildimizi olumsuz etkileyebilir. Ancak doğru ürünleri kullanarak sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak mümkün! İhtiyacınıza uygun temizleyici, tonik ve serumu seçerek güzellik ritüelinizi tamamlamaya ne dersiniz? Unutmayın, cildinizin bakıma ihtiyacı var. Sağlıklı ve parlak bir cilt için bu ürünler, kaçırılmayacak fırsat!

Kadin

Uzmanından ‘yaşlanma karşıtı 13 besin’ önerisi!

Düzenli ve sağlıklı beslenmenin hücre hasarını önlediğini ve yaşlanmayı yavaşlattığını belirten Dermatoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Derya Can, hücreleri canlandıran ve yaşlanma karşıtı 13 besini tek tek sıraladı.

Kadin

Yaşlanmayı yavaşlatıyor, cilde gençlik katıyor! Yarım saatte etki ediyor... 'Türkiye’de ve dünya genelinde hızla popüler hale geldi'

Dermatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Tümtürk, yaşlanma belirtileriyle mücadele edenler için umut verici bir kök hücre tedavi yöntemi olan eksozom tedavisine başladıklarını duyurdu. Bu tedavi yöntemi, cilt üzerindeki lekelerden saç dökülmesine kadar geniş bir yelpazedeki problemleri hedef alıyor.

Kadin

Ani baş dönmesi o tehlikenin işareti olabilir! 'Kadınlarda daha fazla...'

Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, ani baş dönmesinin inme işareti olabileceğini söyledi. Uzm. Dr. Dolu, “Erkeklerdeki felç ihtimali, kadınlara kıyasla daha yüksek olsa da kadınlarda felçten dolayı gerçekleşen ölüm oranları erkeklere kıyasla daha fazladır" dedi.

Kadin

'Umut vadeden bir takviye' Uzmanlardan çocukluk çağı kanserlerine karşı propolis önerisi

Çocukluk çağı kanserleri arasında en çok görülen kanser türünün lösemi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, löseminin çocuk çağı kanserlerinin yüzde 30’unu oluşturduğunu belirtti. Uzmanlar güncel bilimsel çalışmaların, propolisin çocukluk çağı kanser tedavilerine destek olabilecek değerli bir arı ürünü olduğunu belirtti.

Kadin

'Ağrısız hareket etmek için en basit önlem' diyerek açıkladı! Eklem ağrılarınızın sebebi bu olabilir

Suyun insan sağlığı için önemi ve faydaları hakkında uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul, “Eklem aralıklarında kayganlığı sağlayan sıvı bileşeninde de su bulunur. Yeterince su içmediğimizde eklem arası sıvılarla birlikte eklem kayganlığı da azalır. Bu da eklem ağrılarına, hareket sırasında eklemlerden ses gelmesine neden olur. Tedavi edilmezse eklem yüzeyleri aşınıp kalıcı eklem bozuklukları oluşabilir. Ağrısız hareket etmek için su içmek en basit önlem” dedi.

Kadin

Lokman Hekim'in tüm hastalara içirdiği mucize karışım: Etten daha fazla demir içeriyor! Bir kaşığında şifa barındırıyor

Anemi yani kansızlık toplumda oldukça yaygın bir sağlık sorunudur. Baş dönmesi, aşırı yorgunluk, kalp çarpıntısı, baş ağrısı gibi belirtilere yol açabilir ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Kansızlığın tedavisinde demir bakımından zengin gıdaların tüketimi büyük önem taşır. Kırmızı et, ıspanak gibi gıdaların demir kaynağı olduğu bilinmektedir, ancak Lokman Hekim'in yıllar önce geliştirdiği özel karışım, neredeyse demir madenine dönüşmüş gibi ve birçok hastaya şifa sağlamıştır.

Kadin

İbni-i Sina’nın yıllar önce önerdiği şifa kaynağı! Kanser oluşumunu önlüyor, tepeden tırnağa iyileştiriyor

İnsan sağlığı için çok faydalı önerilerde bulunan İbn-i Sina'nın şifa kaynakları her derde deva oluyor. İslam'ın Altın Çağı'nın en önemli doktorlarından olan İbn-i Sina'nın birçok hastalık için çözüm önerileri günümüze kadar ulaştı. İbn-i Sina'nın reçeteleri aradan geçen bine yakın yıla rağmen günümüz hastalıklarına ışık tutuyor. Kuru incir ve zeytinyağının faydalarından dolayı kullanılması gerektiğini öneren İbn-i Sina bu karışımın tarifini kitabında belirtmiş.

Kadin