Revani Tarifi Haberleri

Muhallebili revani tarifi: Muhallebili revani nasıl yapılır?

Farklı lezzetleri bir araya getirerek yeni ve değişik tarifler denemeyi sevenlerdenseniz muhallebi ve revaniyi buluşturan muhallebili revani tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Türk mutfağının geleneksel iki tatlısını buluşturarak yepyeni bir lezzet oluşturan bu tarif hem lezzetli hem de yapımı oldukça pratik.

Yemek 10-03-2024 19:27

Havuçlu tarçınlı revani tarifi: Havuçlu tarçınlı revani nasıl yapılır?

Türk mutfağına has ve tarihçesi çok eski yıllara dayanan birçok tatlı veya tuzlu yiyecek bulunur. Bunlardan biri de Osmanlı döneminden bugüne dek ulaşmayı başarmış olan revani tatlısıdır. Saray aşçıları tarafından yapılan bu lezzeti günümüzde havuçlu tarçınlı olarak siz de kendi mutfağınızda yapabilir, sofralarınıza bambaşka bir lezzet katabilirsiniz.

Yemek 08-03-2024 01:39

Mandalinalı revani tarifi: Mandalinalı revani nasıl yapılır?

Türk mutfağı ile özdeşleşmiş tarifi çok eski yüzyıllara, Osmanlı dönemi mutfağına kadar uzanan birçok lezzet vardır. Bu lezzetlerden biri de şerbetli tatlıların en sevilenleri arasında yer alan revanidir. Günümüzde birçok tarif, farklı malzemeler ile ya da başka tariflerle bir araya getirilerek yepyeni tatlar üretilmektedir. Siz de farklı tarifler denemeyi sevenlerdenseniz mandalinalı revani tarifimize mutlaka göz atmalısınız.

Yemek 24-01-2024 19:26

Revani tarifi: Revani nasıl yapılır?

Dünya mutfakları arasında hatırı sayılır bir yeri olan Türk mutfağı tatlıları ile de meşhurdur. Bu yöresel tatlılardan biri de revanidir. Bazı kişiler için zor görünse de evdeki imkânlar ile kolaylıkla yapılabilen revani Türkiye ile anılan lezzetler arasında yer alır.

Yemek 22-12-2023 18:55

Şerbetli diye ağır olmasına gerek yok: Puf puf kabaran revani tatlısı tarifi! Revani nasıl yapılır?

Şerbetli tatlılar çok sevilse de ağır oldukları için yemekten kaçınılıyor. Şerbetli tatlılar arasında en hafif olan tatlı revani olarak görülüyor. Bu eşsiz lezzetin yapımında yapılan ufak hatalar istenilen tat ve dokudan uzaklaşılmasını sağlıyor. Oysa ki doğru tarif ile leziz kabaran revani tatlısı yapmanız mümkün. Revani tatlısı nasıl yapılır? merak ediyorsanız aşağıda yer alan revani tarifini uygulamalısınız.

Yemek 04-10-2022 07:50

Parmak ısırtan lezzetler! Ramazan'ın 13. günü iftar menüsü

Ramazan’ın 13. Günü iftar sofrası için aklınızda bugün ne pişirsem sorusu olduğunu eminiz. İftara özel birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan iftar menüsü ile akşam yemeğinde damak çatlatan bir sofra kurabilirsiniz. Geleneksel lezzetlerle süslü bu harika menü için gerekli malzemelerin çoğu muhtemelen mutfağınızda yer alıyordur.

Yemek 14-04-2022 11:01

Bugün iftarda ne pişirsem? Ramazan'ın 6. günü iftar menüsü: Lezzet ve vitamin dolu

Bereketiyle gelen Ramazan ayında akıllardan hiç çıkmayan soruların başında iftara ne yemek yapsam yer alıyor. Sizin için hazırladığınız birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan iftar menüsü ile işinizi kolaylaştırıyoruz. Ramazan’ın 6. günü için hem lezzet hem de vitamin dolu yemeklerden oluşan bir menü hazırladık.

Yemek 07-04-2022 12:12

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı revani nasıl yapılır? Revani tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Revani denilince birçoğunuz için akan sular duruyordur. Revani tatlısının Türk mutfağı için ayrı bir yeri vardır. Revani kekinin tam kıvamında olması ve şerbetiyle birlikte bir ahenk yaratması gerekir. Revani yapmak gözünüzü korkutmasın evinizde son derece pratik bir şekilde Revani yapabilirsiniz. Yaptığınızda herkesin hoşuna gidecek Revani tatlısı tarifini ve şerbetinin tarifini sizler için bir araya getirdik.

Yemek 18-02-2022 22:31

Hem şerbetli hem de sütlü bir tarif! Karşınızda kremalı revani

Revani hemen hemen herkesin severek yediği bir tatlı. Kolayca hazırlanan ve lezzeti dillere destan olan revani, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından. Ama "Keşke daha farklı bir şeyler katsak" diyenlere bir sürprizimiz var: Kremalı revani tatlısı! Hem lezzetli hem de hafif olan bu tarif, sütlü tatlı sevenlerin de favorisi olacak. İşte detaylar...

Yemek 10-11-2021 09:38

Tam ölçülü haşhaşlı revani nasıl yapılır? İşte MasterChef Türkiye haşhaşlı revani tarifi...

MasterChef Türkiye’nin 30 Ekim 2021 Perşembe günü ekrana gelen bölümünde kırmızı ve mavi takım ‘paket servis’ konseptinde yarıştı. İzleyicilerin evlerine birbirinden lezzetleri yemekleri gönderen yarışmacılar damakları haşhaşlı revani tarifi ile şenlendirdi.

Yemek 01-10-2021 12:33

Şerbeti sıcak mı, soğuk mu? Padişahların tatlısı sünger gibi yumuşacık revani bakın en iyi nasıl yapılıyor?

Sünger gibi yumuşacık bir kek üzerinde tam kıvamında ölçülü şerbetiyle ağızda lokum gibi dağılan bir revani tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte şef Semen Öner'in elinden en kolay en leziz revani tarifi.

Yemek 15-02-2021 14:48

Türk mutfağının şahane şerbetli tatlılar listesi

Şerbetli tatlı deyince akla genelde ilk olarak baklava gelir. Türk mutfağının zengin çeşitleri arasında baklava dışında da harika lezzetler yer alıyor. İşte birbirinden mükemmel şerbetli tatlıların tarifi.

Yemek 24-07-2020 11:31

Revani tarifi: Tam ölçülü revani nasıl yapılır?

Türk mutfağının tadına doyulmaz şerbetli tatlılarından revani tatlısı tarifi ile gününüzü tatlandırmaya geldik. Çıkarın malzemeleri hep birlikte tam kıvamında ve denenmiş revani yapıyoruz.

Yemek 21-07-2020 17:55

Kolay revani tarifi

Ramazan bayramını tatlısız geçirmek mümkün mü? Bu bayram misafirlerimiz gelmese bile kendimiz için en güzel tatlıyı hazırlayabiliriz. Klasik bir tarif olan revaniyi mis gibi şerbetiyle buluşturduk. Tadına doyum olmaz revani tarifi arıyorsanız reçetemizi bir kenara not edin sevgili okur...

Yemek 22-05-2020 10:37

Revani tarifi, revani nasıl yapılır?

Kökeni Osmanlı'ya dayanan revani tatlısı, 2019 yılının internette en çok aranan tariflerinden biri oldu. Padişahların tatlısı olarak revani tarifinin yapılışı da sizi yormayacak kadar kolay. Revani yapılışını tüm detaylarıyla birlikte Mynet Yemek kullanıcıları için anlatıyoruz, buyursunlar.

Yemek 16-12-2019 15:52

Şerbetli tatlıların en güzeli: Revani tarifi

Kökeni Osmanlı zamanına dayanan revani tatlısı belki de şerbetli tatlılar arasında yapımı en kolay olanı. Kekin şerbetle mükemmel uyumunu tadacağınız bu tarife dilerseniz haşhaş ekleyebilirsiniz.

Yemek 18-09-2019 12:08

Haşhaşlı limonlu revani

Geleneksel tatlılarımızdan biri olan revaniyi geleneksel Sana ile hazırladık, tadına doyamadık. İftardan sonra tatlı keyfi yapmak isteyenler için şiddetle tavsiye ediyoruz!

Yemek 17-05-2019 10:59

Revani tarifi: Revani tatlısı nasıl yapılır? (Videolu anlatım)

Revani tatlısı, Türk mutfağının eşsiz tatlarından biri olup Osmanlı döneminde adını Erivan Zaferi’nden almıştır. Şerbetli bir tatlı olan revaninin içinde yoğurt olması nedeniyle yoğurt tatlısı olarak da anılmaktadır. Diğer şerbetli tatlılara göre daha hafif olması ve irmik tatlılarını sevenler tarafından en çok tercih edilen revani tatlısı nasıl yapılır, püf noktası nedir? Farklı çeşitleri ile videolu anlatım desteğiyle nefis ve pratik revani tarifleri haberimizde.

Yemek 18-10-2018 09:51

Revani Tarifi

Evlerin vazgeçilmez tatlısı revani... Şerbeti sıcak mı dökülecek, soğuk mu dökülecek? Hep tartışılır. İşte tüm yöntemleriyle harika bir revani tarifi!

Yemek 02-12-2015 16:22