Revani Tatlisi Haberleri

Muhallebili revani tarifi: Muhallebili revani nasıl yapılır?

Farklı lezzetleri bir araya getirerek yeni ve değişik tarifler denemeyi sevenlerdenseniz muhallebi ve revaniyi buluşturan muhallebili revani tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Türk mutfağının geleneksel iki tatlısını buluşturarak yepyeni bir lezzet oluşturan bu tarif hem lezzetli hem de yapımı oldukça pratik.

Yemek 2024-03-10 19:27:09

Ballı revani tarifi: Ballı revani nasıl yapılır?

Şerbetli tatlılar Türk mutfağında çok eski zamanlardan bugüne gelmiş olan lezzetleridir. Bunların başında ise Osmanlı saraylarında yapılan ve bugün mutfaklarımıza da girmeyi başaran revani olmuştur. Kendi tatlısını kendi yapanlardansanız revani için farklı bir lezzet seçeneği olan ballı revani tarifimizi mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-03-08 19:18:47

Havuçlu tarçınlı revani tarifi: Havuçlu tarçınlı revani nasıl yapılır?

Türk mutfağına has ve tarihçesi çok eski yıllara dayanan birçok tatlı veya tuzlu yiyecek bulunur. Bunlardan biri de Osmanlı döneminden bugüne dek ulaşmayı başarmış olan revani tatlısıdır. Saray aşçıları tarafından yapılan bu lezzeti günümüzde havuçlu tarçınlı olarak siz de kendi mutfağınızda yapabilir, sofralarınıza bambaşka bir lezzet katabilirsiniz.

Yemek 2024-03-08 01:39:22

Haşhaşlı revani tarifi: Haşhaşlı revani nasıl yapılır?

Türk mutfağının en bilinen en tüketilen ve en eski tatlı tariflerinden biri de revanidir. Osmanlı saraylarından günümüzün mutfaklarına ulaştığı bilinen bu lezzeti bir de aşağıda tarifini verdiğimiz şekli ile haşhaşlı olarak deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-02-15 00:16:53

Portakallı revani tarifi: Portakallı revani nasıl yapılır?

Halk arasında yoğurt tatlısı olarak da anılan revani, Türk mutfağına has şerbetli tatlılardan biridir. Osmanlı zamanında keşfedilen birtakım bölgelerin şerefine saraydaki aşçılar tarafından yapılmış ve adını da Erivan zaferinden almıştır. Çok bilinen ve sevilen bu tatlıya farklı bir lezzet katmak için geliştirilen, mevsiminin gözde meyvelerinden olan portakal ile farklı bir revani tarifi denemek isterseniz tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 24-01-24 20:20

Mandalinalı revani tarifi: Mandalinalı revani nasıl yapılır?

Türk mutfağı ile özdeşleşmiş tarifi çok eski yüzyıllara, Osmanlı dönemi mutfağına kadar uzanan birçok lezzet vardır. Bu lezzetlerden biri de şerbetli tatlıların en sevilenleri arasında yer alan revanidir. Günümüzde birçok tarif, farklı malzemeler ile ya da başka tariflerle bir araya getirilerek yepyeni tatlar üretilmektedir. Siz de farklı tarifler denemeyi sevenlerdenseniz mandalinalı revani tarifimize mutlaka göz atmalısınız.

Yemek 24-01-24 19:26

Revani tarifi: Revani nasıl yapılır?

Dünya mutfakları arasında hatırı sayılır bir yeri olan Türk mutfağı tatlıları ile de meşhurdur. Bu yöresel tatlılardan biri de revanidir. Bazı kişiler için zor görünse de evdeki imkânlar ile kolaylıkla yapılabilen revani Türkiye ile anılan lezzetler arasında yer alır.

Yemek 22-12-23 18:55

CENNET KÜNKÜ TATLISI TARİFİ! Bursa'ya özgü cennet künkü tatlısı nasıl yapılır? İşte malzemeler

Cennet künkü tatlısı Bursa mutfağının en çok merak edilen ve beğenilen lezzetleri arasında yer alıyor. MasterChef All Star'ın yeni bölümünde cennet künkü tatlısı yapıldı. Programın izleyicileri 'Cennet künkü tatlısı ve cennet künkü tarifi' ekranlarını sorguluyor. Peki, Bursa'ya özgü cennet künkü tatlısı nasıl yapılır? İşte malzemeler

Yemek 15-12-23 21:36

MASTERCHEF HALKA TATLISI TARİFİ: Halka tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Pastanelerin sır gibi sakladığı püf noktası!

Halka tatlısı tarifi MasterChef Türkiye All Star 163. bölüm fragmanı sonrası vatandaşlar tarafından merak edildi. TV8'in sevilen yarışması MasterChef'in ünlü şeflerinden Mehmet Yalçınkaya bugünkü konseptin 'sokak lezzetleri' olduğunu belirtti. Birçok kişi internette "Halka tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte, püf noktalarıyla halka tatlısı yapılışı...

Yemek 28-11-23 20:54

MASTERCHEF AYVA TATLISI TARİFİ: Ayva tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Püf noktasıyla ustalarına taş çıkartın

Ayva tatlısı tarifi, MasterChef'in 158. bölüm fragmanı nedeniyle vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. Dokulumazlık oyununda papaz yahni, perde pilavı, hünkar beğendi, katmer, imam bayıldı ve ayva tatlısı yapılacak. Peki, ayva tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte MasterChef'te yapılan eşsiz ayva tatlısı tarifi...

Yemek 23-11-23 21:07

KURU İNCİR TATLISI TARİFİ! Tatlı krizlerine birebir kuru incir tatlısı nasıl yapılır? İşte püf noktası

MasterChef kuru incir tatlısı tarifi merak edildi. MasterChef All Star'ın Aydın'da yapılan çekimlerinde yöreye özgü yemekler yapıldı. Gecenin en merak edilen yemeği ise kuru incir tatlısı oldu. Ege mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan bu tatlı için tarifi ve malzemeleri sizin için hazırladık. Peki, Aydın usulü kuru incir tatlısı nasıl yapılır? İşte malzemeler

Yemek 17-11-23 21:59

MASTERCHEF HAYRABOLU TATLISI nasıl yapılır, malzemeleri ne? Trakya'nın meşhur hayrabolu tatlısı tarifi

Hayrabolu tatlısı tarifi, MasterChef'te yapılmasının ardından dikkat çekti. MasterChef yeni bölüm çekimlerini Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirdi. Trakya yöresinden tariflerin yapıldığı programda hayrabolu tatlısı tarifi izleyicilerde tarif merakı uyandırdı. Bu tarif Trakya bölgesinin sevilen lezzetleri arasında bulunuyor. Peki, hayrabolu tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 20-10-23 12:21

MASTERCHEF LOR TATLISI nasıl yapılır, malzemeleri neler? Balıkesir'in meşhur lor tatlısı tarifi

Lor tatlısı tarifi MasterChef All Star programında yapılmasının ardından merak edildi. Ekranların sevilen yarışması MasterChef'in 17 Ekim Salı akşamı yayınlanan yeni bölümünde şefler yarışmacılardan Ege mutfağından 7 tane tarif yapmalarını istedi. Bu tariflerden biri olan lor tatlısı izleyicilerin dikkatini çekti. Peki, lor tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktalarıyla lor tatlısı yapımı

Yemek 17-10-23 20:57

Şerbetli diye ağır olmasına gerek yok: Puf puf kabaran revani tatlısı tarifi! Revani nasıl yapılır?

Şerbetli tatlılar çok sevilse de ağır oldukları için yemekten kaçınılıyor. Şerbetli tatlılar arasında en hafif olan tatlı revani olarak görülüyor. Bu eşsiz lezzetin yapımında yapılan ufak hatalar istenilen tat ve dokudan uzaklaşılmasını sağlıyor. Oysa ki doğru tarif ile leziz kabaran revani tatlısı yapmanız mümkün. Revani tatlısı nasıl yapılır? merak ediyorsanız aşağıda yer alan revani tarifini uygulamalısınız.

Yemek 04-10-22 07:50

Revani tatlısı ne demek? Revani tatlısı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler yardımcı fiillerle, sıfat fiillerle ya da zaman kipleriyle oluşturulabilir. Aynı zamanda bir araya gelirken dilbilgisi kurallarına uygun olacak şekilde değişimler de geçirebilirler. Bu durumlar, birleşik kelimelerin en ince detayına kadar ele alınarak süzgeçten geçirilmesine neden olur. Her biri ayrı ayrı analiz edilen birleşik kelimeler arasında Revani tatlısı birleşik kelimesi de bulunur. Revani tatlısı birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 00:06

Revani ne demek? Revani kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız kelimenin bir arada kullanıldığı zengin bir dildir. Bu zenginliğin oluşması için de Türk Dil Kurumu tarafından birçok yetkili görevlendirilmiştir. Kelimelerle ilgili yapılan incelemeler sonucunda, sözcüklerin anlamları ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Dile merakı olan kişiler, yayımlanan bilgilerle kafalarındaki sorulara cevap bulabilir. Revani kelimesi de anlamı araştırılan kelimeler arasında yer alır. Revani ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:43

PADİŞAH TATLISI İLE ŞÖLEN YAŞAYACAKSINIZ! Padişah tatlısı nasıl yapılır? Padişah tatlısı tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Tatlıcılar hemen bu haberi okusun! Farklı bir tat mı arıyorsunuz? Yaptığınız tatlar artık eskidi mi? O zaman padişah tatlısını denemenin vakti geldi demektir. Padişah tatlısı dokusu ve tadı ile ezber bozuyor. İşte merak edilen padişah tatlısı tarifi!

Yemek 10-05-22 17:52

Aşırı tatlı tüketimi tatsız sonuçlara yol açabiliyor!

Şekerpare, kadayıf, revani, baklava… Bayram sofralarını süsleyen, misafirlere ikram edilen tatlılardan sadece birkaçı… Lezzetli oldukları aşikâr ama dikkat! Tatlı tüketiminde ölçüyü kaçırmak tatsız sonuçlara yol açabilir! Yapılan çalışmalar; fazla miktarda şeker tüketiminin kalp hastalarında kalp krizini tetikleyebildiğini, diyabet hastalarında kan şekerinin çok yükselmesine neden olabildiğini gösteriyor.

Haber 28-04-22 10:30

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı revani nasıl yapılır? Revani tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Revani denilince birçoğunuz için akan sular duruyordur. Revani tatlısının Türk mutfağı için ayrı bir yeri vardır. Revani kekinin tam kıvamında olması ve şerbetiyle birlikte bir ahenk yaratması gerekir. Revani yapmak gözünüzü korkutmasın evinizde son derece pratik bir şekilde Revani yapabilirsiniz. Yaptığınızda herkesin hoşuna gidecek Revani tatlısı tarifini ve şerbetinin tarifini sizler için bir araya getirdik.

Yemek 18-02-22 22:31

Hem şerbetli hem de sütlü bir tarif! Karşınızda kremalı revani

Revani hemen hemen herkesin severek yediği bir tatlı. Kolayca hazırlanan ve lezzeti dillere destan olan revani, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından. Ama "Keşke daha farklı bir şeyler katsak" diyenlere bir sürprizimiz var: Kremalı revani tatlısı! Hem lezzetli hem de hafif olan bu tarif, sütlü tatlı sevenlerin de favorisi olacak. İşte detaylar...

Yemek 10-11-21 09:38

Tam ölçülü haşhaşlı revani nasıl yapılır? İşte MasterChef Türkiye haşhaşlı revani tarifi...

MasterChef Türkiye’nin 30 Ekim 2021 Perşembe günü ekrana gelen bölümünde kırmızı ve mavi takım ‘paket servis’ konseptinde yarıştı. İzleyicilerin evlerine birbirinden lezzetleri yemekleri gönderen yarışmacılar damakları haşhaşlı revani tarifi ile şenlendirdi.

Yemek 01-10-21 12:33

Pişirme, fırınlama derdi yok! Yeni nesil bayram tatlısı; Parfe

Bayrama sayılı günler kala mutfaklarda telaş yaşanmaya başlandı. Baklava, revani gibi şerbetli tatlılardan sıkılanlar için hem serin hem pratik bir tatlının tarifini paylaşıyoruz. Hadi mutfağa!

Yemek 14-07-21 11:59

Şerbeti sıcak mı, soğuk mu? Padişahların tatlısı sünger gibi yumuşacık revani bakın en iyi nasıl yapılıyor?

Sünger gibi yumuşacık bir kek üzerinde tam kıvamında ölçülü şerbetiyle ağızda lokum gibi dağılan bir revani tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte şef Semen Öner'in elinden en kolay en leziz revani tarifi.

Yemek 15-02-21 14:48

Revani tarifi: Tam ölçülü revani nasıl yapılır?

Türk mutfağının tadına doyulmaz şerbetli tatlılarından revani tatlısı tarifi ile gününüzü tatlandırmaya geldik. Çıkarın malzemeleri hep birlikte tam kıvamında ve denenmiş revani yapıyoruz.

Yemek 21-07-20 17:55

Kolay revani tarifi

Ramazan bayramını tatlısız geçirmek mümkün mü? Bu bayram misafirlerimiz gelmese bile kendimiz için en güzel tatlıyı hazırlayabiliriz. Klasik bir tarif olan revaniyi mis gibi şerbetiyle buluşturduk. Tadına doyum olmaz revani tarifi arıyorsanız reçetemizi bir kenara not edin sevgili okur...

Yemek 22-05-20 10:37

Revani tarifi, revani nasıl yapılır?

Kökeni Osmanlı'ya dayanan revani tatlısı, 2019 yılının internette en çok aranan tariflerinden biri oldu. Padişahların tatlısı olarak revani tarifinin yapılışı da sizi yormayacak kadar kolay. Revani yapılışını tüm detaylarıyla birlikte Mynet Yemek kullanıcıları için anlatıyoruz, buyursunlar.

Yemek 16-12-19 15:52

Tatlıcı Salih ustanın vazgeçilmezi haşhaş oldu

Afyonkarahisarlı tatlı ustası Salih Sayır kek, revani, helva, muhallebi, lokma ve baklavaya katılan haşhaşı şimdi de halka tatlısı yapımında kullanıyor.

Yemek 12-12-19 10:28

Türkiye, 2019'da Google'da en çok neleri ve kimleri aradı?

Dünyanın en büyük arama motoru Google, 2019 yılına ait verileri paylaştı. Türkiye'de genel arama kategorisinde İstanbul seçim sonuçları, kişiler kategorisinde Emine Bulut ve "nasıl yapılır" alanında ise revani tarifi birinci sırada yer alıyor.

Haber 11-12-19 15:37

Google'da en çok arananlar belli oldu

Google'ın açıkladığı "Yılın Arama Trendleri 2019" listesine göre 2019 yılında Türkiye’de Genel kategoride en çok İstanbul Seçim Sonuçları 2019 arandı - Türkiye’de 2019’da İsimler kategorisinde Emine Bulut, Diziler kategorisinde Mucize Doktor, Yemek kategorisinde revani, Şarkılar kategorisinde Reynmen’in Derdim Olsun şarkısı listenin ilk sırasında yer aldı

Haber 11-12-19 13:40

Şerbetli tatlıların en güzeli: Revani tarifi

Kökeni Osmanlı zamanına dayanan revani tatlısı belki de şerbetli tatlılar arasında yapımı en kolay olanı. Kekin şerbetle mükemmel uyumunu tadacağınız bu tarife dilerseniz haşhaş ekleyebilirsiniz.

Yemek 18-09-19 12:08

Haşhaşlı limonlu revani

Geleneksel tatlılarımızdan biri olan revaniyi geleneksel Sana ile hazırladık, tadına doyamadık. İftardan sonra tatlı keyfi yapmak isteyenler için şiddetle tavsiye ediyoruz!

Yemek 17-05-19 10:59

Revani tarifi: Revani tatlısı nasıl yapılır? (Videolu anlatım)

Revani tatlısı, Türk mutfağının eşsiz tatlarından biri olup Osmanlı döneminde adını Erivan Zaferi’nden almıştır. Şerbetli bir tatlı olan revaninin içinde yoğurt olması nedeniyle yoğurt tatlısı olarak da anılmaktadır. Diğer şerbetli tatlılara göre daha hafif olması ve irmik tatlılarını sevenler tarafından en çok tercih edilen revani tatlısı nasıl yapılır, püf noktası nedir? Farklı çeşitleri ile videolu anlatım desteğiyle nefis ve pratik revani tarifleri haberimizde.

Yemek 18-10-18 09:51

Limonlu Revani Tarifi

Revani, Türk mutfağındaki tadına doyulmaz tatlılar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Yemek 07-09-16 15:43

Haşhaşlı Revani

Bayramda misafirlerinize ikram etmeniz için lezzetli mi lezzetli, kolay mı kolay bir tatlı tarifimiz var: Haşhaşlı Revani

Yemek 28-06-16 21:18

Balkabaklı Revani

Bu revani tarifi diğerlerine hiç mi hiç benzemiyor!

Yemek 10-12-15 17:31

Revani Tarifi

Evlerin vazgeçilmez tatlısı revani... Şerbeti sıcak mı dökülecek, soğuk mu dökülecek? Hep tartışılır. İşte tüm yöntemleriyle harika bir revani tarifi!

Yemek 02-12-15 16:22

Limonlu Kremalı Revani

Çok şanslıyız ki bir sürü revani tarifi var. Portakallı, şeftalisi derken limonluyu yapmasak olmazdı. Bence en güzel revani tarifi de kesinlikle bu limonlu revani tarifi oldu!

Yemek 11-11-15 05:39

Şeftali Soslu Revani

Bu Bayramı daha hafif geçirin diye sizler için muhteşem şeftali soslu revani tarifi.

Yemek 19-06-15 15:49

Arap Ülkeleri De Türk Tatlılarını Seviyor

Türk halkının geleneksel tatlıları olan baklava, revani ve şekerpare gibi tatlılara, bir internet portalı üzerinden, Arap ülkelerinden yoğun talep geliyor.

Yurthaber 18-08-12 11:20

Şeftali Soslu Revani

Bu Bayramı daha hafif geçirin diye sizler için muhteşem şeftali soslu revani tarifi.

Kadin 26-08-11 14:02

Limonlu Revani

4 kişilik limonlu revani..

Kadin 19-01-11 09:56