Muhallebi Haberleri

En kolay tatlı: Bisküvili pasta tarifi! Yedikçe yediren bisküvili pasta nasıl yapılır?

Bisküvili pasta en kolay tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Az malzemeli olan bu tatlı hızlıca hazırlayabiliyor. Özellikle çocukların bayılarak tükettiği bisküvili pastayı yetişkinler de bir o kadar seviyor. Bu enfes pastanın yapımı için bisküvi ve kakaolu muhallebi bir cam kaba kat kat dizilerek yapılıyor. Bisküvili pasta yapımının detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yemek 2024-07-09 15:02:25

Kaçamak muhallebi tarifi: Kaçamak muhallebi nasıl yapılır?

Canı tatlı çekenlere ama diyetinden de taviz vermek istemeyenlere özel bir tarifimiz var: Kaçamak muhallebi tarifi! Bu tarifle hem tatlı ihtiyacınızı gidereceksiniz hem de ister öğünlerde, isterseniz yemek davetlerinizde servis edebileceğiniz bir tatlı hazırlayacaksınız. Afiyet olsun.

Yemek 2024-06-24 13:51:09

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi: Muhallebili Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?

Bursa’nın adını Mustafakemalpaşa ilçesinden alan Kemalpaşa tatlısını bir başka geleneksel Türk tatlısı olan muhallebi ile bir araya getiren bu tarifi çok seveceksiniz. Muhallebili Kemalpaşa tatlısını her öğünde ya da yemek davetlerinizde servis edebilirsiniz.

Yemek 2024-03-14 17:48:49

Muhallebili revani tarifi: Muhallebili revani nasıl yapılır?

Farklı lezzetleri bir araya getirerek yeni ve değişik tarifler denemeyi sevenlerdenseniz muhallebi ve revaniyi buluşturan muhallebili revani tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Türk mutfağının geleneksel iki tatlısını buluşturarak yepyeni bir lezzet oluşturan bu tarif hem lezzetli hem de yapımı oldukça pratik.

Yemek 2024-03-10 19:27:09

Kesme muhallebi tarifi: Kesme muhallebi nasıl yapılır?

Türk mutfağına has sütlü tatlılardan biri olan muhallebinin türlü türlü malzemeler ve teknikler kullanılarak yapılanları vardır. Farklı bir muhallebi tarifi arıyorsanız ve yemek davetlerinizde ya da tatlı krizlerinizde hızlıca yapabileceğiniz bir tatlı tarifi istiyorsanız kesme muhallebi tarifimize mutlaka göz atmalısınız.

Yemek 07-03-24 23:29

Az malzemeli nefis tatlı: Su muhallebisi tarifi! Kolay su muhallebisi nasıl yapılır? İşte malzeme listesi...

Sütlü tatlı denince şüphesiz akla ilk gelenlerden biri de muhallebi oluyor. Az malzeme ile hazırlanan ve muhallebinin yapımına çok benzeyen su muhallebisi adından da anlaşılacağı gibi su eklenerek yapılıyor. İçeriğinde hem su hem de süt bulunan su muhallebisi tatlısı oldukça hafif ve sevilen tatlar arasında yer alıyor. Peki, kolay su muhallebisi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yemelere doyamayacağınız su muhallebisi tarifi...

Yemek 09-02-24 16:03

Tahinli muhallebi tarifi: Tahinli muhallebi nasıl yapılır?

Farklı lezzetleri bir araya getirmeyi, bilinen tariflere ufak dokunuşlarla yeni lezzetler katmayı seviyorsanız tahinli muhallebi tarifimizi deneyebilirsiniz. Çok kısa süre içinde, son derece kolay temin edilebilen malzemeler kullanarak yapabileceğiniz tahinli muhallebi ile tatlı krizlerinizin önüne geçebilir ya da akşam canınız hafif ama tatlı bir şeyler çektiğinde bu tatlıyı tüketebilirsiniz.

Yemek 08-02-24 02:18

Krem şokola tarifi: Krem şokola nasıl yapılır?

Sütlü tatlıları sevenler, hafif tatlıları tercih edenler daha çok puding, muhallebi ve profiterol gibi lezzetleri severler. Birçok kafenin, pastanenin menüsünde yer alan bu tarifler aslında evde bulunması kolay malzemeler kullanılarak birkaç dakika içinde hazırlanabilen lezzetlerdir. Bu kolay ve lezzetli tatlılardan olan, tarihçesi çok eskilere dayanan krem şokolayı siz de evinizde kendi mutfağınızda kolayca hazırlayıp misafirlerinize sunabilirsiniz.

Yemek 08-02-24 02:05

Portakallı muhallebi tarifi: Portakallı muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebi, Türk mutfağına has bir lezzet olarak tanınır. Mutfakların en lezzetli ve en pratik tatlılarından biri olarak kabul edilir. Sade muhallebi, pirinç unu ile yapılır ancak birçok farklı malzeme ya da meyve ile de renklendirilebilir. Özellikle de kış aylarının gözde meyvesi portakal ile hem hafif hem de lezzetli bir muhallebi yapabilmek mümkündür.

Yemek 24-01-24 21:03

Mandalinalı muhallebi tarifi: Mandalinalı muhallebi nasıl yapılır?

Türk mutfağında şerbetli, sütlü, sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilen türlü tatlılar vardır. Ünlü tatlıcılardan ya da pastanelerden de temin edilebilen bu tatlılar evlerde de kolaylıkla yapılabilir. Özellikle Türk mutfağının pratik olması ile bilinen ve en çok tüketilen tatlılardan biri olan muhallebinin, mevsimin en vitaminli meyvelerinden mandalina ile birleşmesi ile ortaya çıkan mandalinalı muhallebi, hem akşam üstü atıştırmalığıdır hem de yemek sofralarının baş tacıdır.

Yemek 24-01-24 19:51

Gelinim Mutfakta laz böreği nasıl yapılır, malzemeleri ne? Baklavalık yufkadan nefis laz böreği tarifi

Laz böreği tarifi, Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Karadeiz'in meşhur bir lezzeti olan laz böreği, ismi börek olsa da bir tatlı türüdür. Yufkaların arasına muhallebi konularak yapılan bu vazgeçilmez lezzet en son şerbetle buluşturuluyor. Deneyenlerin bağımlısı olduğu laz böreği, misafir sofralarınıza çok yakışacak. Peki, laz böreği nasıl yapılır, hangi malzemelerle? İşte nefis laz böreği yapımı...

Yemek 27-10-23 14:30

Gelinim Mutfakta muhallebili incirli kek tarifi! Nefis muhallebili incirli kek nasıl yapılır, malzemeleri ne?

Muhallebili incirli kek tarifi, Gelinim Mutfakta programı ile gündeme geldi. Muhallebili incirli kek hem nefis keki hem de üzerindeki enfes muhallebi ile ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz muhallebili incirli kek tarifini misafir sofralarında da tercih edebilirsiniz. Peki, muhallebili incirli kek nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 22-09-23 14:26

Gelinim Mutfakta Helatiye Muhallebi tarifi! Helatiye tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Osmanlı mutfağından bir lezzet

Gelinim Mutfakta Helatiye Muhallebi tarifi tüm yarışma takipçileri tarafından araştırılmaya başlandı. Nursel Ergin'in sunumuyla hafta içi her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta da bugün haftanın final günü. Son günde yarışmacılardan Osmanlı mutfağından bir lezzet olan helatiye tatlısı yapmaları istendi. Peki, Helatiye tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Helatiye Muhallebi yapılışı...

Yemek 11-08-23 12:33

Kilisliler kavurucu sıcakta ’bici bici’ ile serinliyor

Kavurucu sıcakların etkili olduğu Kilis’te, vatandaşlar yörede yoğun olarak tüketilen, muhallebi, meyve ve buzun buluştuğu bici bici ile serinliyor.

Yurthaber 21-07-23 11:28

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Frambuaz soslu muhallebi tarifi! Yiyenler vazgeçemiyor: Frambuaz soslu muhallebi nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında haftanın finalinde Cuma günü nefis frambuaz soslu muhallebi hazırlanıyor. Mükemmel kıvamlı muhallebi ve frambuaz sosunun buluştuğu frambuaz soslu muhallebi hem görünüşü hem de lezzetiyle iştah kabartıyor. İzleyiciler 'Frambuaz soslu muhallebi nasıl yapılır? ' araştırmaları yapıyor. İşte enfes frambuaz soslu muhallebi tarifi...

Yemek 02-12-22 16:43

Bakınca bile iştah kabartıyor: Kadayıflı muhallebi tarifi! Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebiler en sevilen sütlü tatlılar arasında bulunuyor. Hem hafif tadı hem de dokusu ile gönüllere taht kuruyorlar. Ancak klasik muhallebi tariflerinden sıkılanlar muhallebiye katılacak değişik lezzetler arıyorlar. Kadayıflı muhallebi tarifi bu konuda öne çıkıyor. Nefis tadı olan bu tatlıyı mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 12-10-22 15:35

Bayramda misafirlere sunulacak en pratik tatlılardan vişneli sakızlı muhallebi tarifi! Vişneli sakızlı muhallebi nasıl yapılır? İşte yapılışı ve malzemeleri

Özellikle bayramda gelen misafirlere sunulabilecek tatlılar son günlerde sıklıkla sorgulanırken, hafifliğiyle ve lezzetiyle bilinen vişneli sakızlı muhallebi bu tariflerin başında geliyor. Pratik ve birkaç kolay malzemeyle hızlı şekilde hazırlanabilen vişneli sakızlı muhallebi tarifini ve gereken malzemeleri sizler için derledik. İşte bayramda misafirlere sunulacak en pratik tatlılardan vişneli sakızlı muhallebi tarifi...

Yemek 06-07-22 17:54

Topaklanmalara son! Tam kıvamında muhallebi yapmak için…

Muhallebi en hafif olan tatlılar arasında bulunuyor. İçerisine eklenen malzemeler ile oldukça çeşitlendirilebilen muhallebini yapımı kolay olsa da bazı noktalara dikkat edilmediğinde topaklanmalara neden olabiliyor. Güzel bir muhallebi için kıvamını tam olarak tutturmak gerekiyor. Tam kıvamlı muhallebi yapabilmek için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edebilirsiniz.

Yemek 20-05-22 10:49

Muhallebi çocuğu ne demek? Muhallebi çocuğu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe yalnızca ülkemizde değil, farklı coğrafyalarda da milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Geniş bir coğrafyaya yayılan dilimizle ilgili yapılan araştırmalar da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu araştırmaların içine birleşik kelimeler de girer. Muhallebi çocuğu birleşik kelimesinin anlamını merak eden kişilerin Türk Dil Kurumu'nun incelemeleriyle ortaya çıkan anlama ulaşmaları mümkündür. Peki, Muhallebi çocuğu birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:46

Muhallebi ne demek? Muhallebi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem Orta Asya hem de Anadolu coğrafyasında şekillenmiş, özgün bir dildir. Pek çok kişi Türk dili ile yakından ilgilendiğinde hem dilbilgisi yapısı hem de kelime çeşitliliği bakımından bu özgünlüğü fark eder. Özellikle orijinal dili Türkçe olan kitaplar, bu özgünlüğün ve çeşitliliğin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Bu kitapları okurken sık rastlanan durumlardan biri de kelimelerin anlamlarının merak edilmesidir. Anlamı yaygın olarak bilinmeyen kelimelerden biri de Muhallebi şeklindedir.. Türkçede sık sık kullanılan Muhallebi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 20:46

İtalyan mutfağından hafif bir tatlı: Zabaglione! Zabaglione nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Zabaglione İtalyan mutfağına ait hafifi bir tatlıdır. Türk mutfağındaki muhallebi ile benzerdir. İçerisinde yoğun miktarda yumurta bulundurması, farklarından biridir. Siz de zabaglioneyi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte tarifi...

Yemek 11-04-22 19:36

Bebeğinin iyiliği her şeyden önemli olan anne babalar için en iyi kaşık mama önerileri

Bebeğinizin bağışıklık sistemini düzenleyecek, ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almasında yardımcı olacak birçok kaşık mama var. "Kaşık maması nedir?" derseniz kısaca bebeklerin ek gıda döneminde kullandıkları sütlü, tahıllı, meyveli muhallebi kıvamındaki mamalar şeklinde cevaplayabiliriz. Siz de bebekler için en iyi kaşık mamasını bulmak istiyorsanız incelediğimiz ürünlere göz atabilirsiniz!

Kadin 07-04-22 16:39

Tropik ve ferahlatıcı tatları sevenler için: Kavunlu, Hindistan cevizli muhallebi tarifi

Müthiş egzotik kokusuyla adeta farklı bir ülkede hissettiren kavunla, enfes aromasıyla neredeyse tüm tatlılarda başrol olarak kullanılan Hindistan cevizini birleştirmeye ne dersiniz? İki farklı ve birbirleriyle oldukça uyumlu meyveden serin mi serin bir muhallebi tarifi paylaşıyoruz! Yaz aylarında adeta bir dondurma gibi tüketebileceğiniz, son derece sağlıklı bu tarifi arkadaşlarınızla da paylaşın...

Yemek 22-02-22 10:52

Krem Brüle (Creme Brulee) nasıl yapılır? Krem Brüle malzemeleri neler?

Fransız mutfağına ait olan Krem Brüle (Creme Brulee) tatlısı oldukça sık tüketilen sütlü tatlılar arasında yer alıyor. Karamelize şeker ile kaplanmış bir muhallebi olan bu tatlıyı evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Peki Krem Brüle (Creme Brulee) nasıl yapılır? Krem Brüle malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 31-12-21 00:24

Hem ekonomik hem doğal! Bebeğiniz için evde kolayca hazırlayabileceğiniz muhallebi tarifleri

Bebeğinize hazır gıdalar vermek yerine kendi yaptığınız tarifler ile onun karnını doyurmayı istemek en doğal hakkınız. Neyse ki hem bebeğinizin yaş grubuna uygun hem lezzetli tarifler bulmak oldukça kolay. Siz de bebeğinizi hazır mamalarla değil de kendi hazırladığınız yiyeceklerle büyütmek istiyorsanız doğru yerdesiniz! İşte, bebekler için evde muhallebi tarifleri...

Yemek 21-12-21 07:47

Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi malzemeleri neler?

Sevilerek tüketilen sütlü tatlılardan biri olan kadayıflı muhallebi evde oldukça kolayca hazırlanabilir. Kadayıflı muhallebi hazırlarken tel kadayıfı, çıtır olması ve kolay kavrulması için derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Kadayıfı küçük parçalara ayırdıktan (kırdıktan) sonra orta ateşte kavurabilirsiniz. İşte kadayıflı muhallebi tarifi ve malzemeleri...

Yemek 19-10-21 22:06

Muhallebi nasıl yapılır? Muhallebi malzemeleri nelerdir?

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan muhallebi tatlısı, hafif tüketimi ve pratik hazırlanışıyla, özellikle ev hanımlarının favori tatlılarından arasında yer alıyor. Üstelik, soğuk ya da sıcak servis seçenekleriyle her mevsim tüketilebiliyor. İşte adım adım muhallebi yapımı...

Yemek 23-09-21 17:02

Bebekler için bayılacağı muhallebi tarifi! Akşam öğününde verirseniz...

Anneler, bebeklere ek gıda verilmeye başlanmasıyla farklı tarif arayışına girebilir. Ek gıdalar anne sütünün yanında hem besinleri tanıması hem de daha rahat doymaları ve farklı vitaminlerle beslenmeleri için oldukça önem taşır. Bu noktada en çok tercih edilense muhallebi tarifidir. Muhallebi tarifi yapılışı kolay olduğundan ve içinde süt barındırdığından çokça tercih edilir. Peki muhallebi nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla muhallebi tarifi...

Yemek 14-06-21 15:55

İçinden de dışından da çikolata fışkırıyor: Ağzınıza layık profiterol tarifi!

Çıtır hamur topları arasında yumuşacık muhallebi, üzerinde cam gibi parlak çikolata sosuyla karşı koyamayacağımız profiterol tarifini adım adım anlattık.

Yemek 10-02-21 16:06

Sade muhallebi tarifi ile tatlı kriziniz son bulacak

Sade muhallebi tarifi düşük kalori miktarı ile tatlı krizlerini sonlandırıyor. Hızlı hazırlanabilen tarifi ile de dikkat çeken sade muhallebi, farklı sunum çeşitleriyle de sofraları renklendiriyor. Hem göze hem damağa hitap eden sade muhallebi tarifi, kolay malzeme seçimiyle de hafızanızda yer edecek. İşte tatlı yerken içindeki süt sayesinde kalsiyuma da doyacağınız o tatlı tarifi...

Yemek 08-01-21 14:43

Üstü çıtır içi yumuşacık: Kadayıflı muhallebi tarifi

Klasik muhallebi tarifini kadayıfla zenginleştirdik. Kadayıflı muhallebi tarifi, sevilen sütlü tatlıların başında geliyor. 7’den 70’e neredeyse her damağa uygun olan kadayıf muhallebisi kolay yapımıyla ön plana çıkıyor. Ceviz, antep fıstığı gibi kuruyemişlerle veya mevsim meyveleriyle sunabileceğiniz tatlıyı yapmak sadece yarım saatinizi alacak.

Yemek 30-12-20 11:01

Gelinim Mutfakta su muhallebisi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta su muhallebi tarifi nedir? Su muhallebisi malzemeleri nelerdir?

Eski İstanbul zamanlarında sosyal aktiviteler denildiğinde akla ilk olarak muhallebiciler gelirdi. Sevgililerin buluşma noktası olan muhallebiciler, rengiyle uyumlu ve saflığı sembolize eden beyaz dekorasyonunda birbirlerine utangaç bakışlar atan aşıkları ağırladı. Sizleri o zamanlara götürmek için su muhallebisi tarifiyle karşınızdayız...

Yemek 11-12-20 15:45

Kaymaklı muhallebi nasıl yapılır? Kaymaklı muhallebi tarifi nedir? Kaymaklı muhallebi malzemeleri neler?

Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programının yeni bölümünde yapılmasıyla kaymaklı muhallebi televizyon izleyicileri tarafından araştırılmaya başlandı. Oldukça hafif bir sütlü tatlı olan kaymaklı muhallebi tarifi merak ediliyor. Peki, kaymaklı muhallebi nasıl yapılır? Kaymaklı muhallebi malzemeleri neler? İşte detaylar…

Yemek 23-11-20 10:27

Helvalı muhallebi nasıl yapılır? Helvalı muhallebi tarifi nedir? Helvalı muhallebi malzemeleri neler?

Türk mutfağındaki sütlü tatlılar arasında en çok tüketilenlerden bir tanesi olan muhallebi, helvalı versiyonuyla sıradışı ve dikkat çekici bir tatlıya dönüşebiliyor. Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programında yapılan helvalı muhallebi tarifi çok sayıda televizyon izleyicisi tarafından merak edildi. Peki, helvalı muhallebi nasıl yapılır? İşte helvalı muhallebi malzemeleri ve püf noktaları...

Yemek 12-11-20 11:51

Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi

Uzun zamandır Türk mutfağının vazgeçilmezi olan kadayıflı muhallebi tatlısı, kimi zaman iftar sofralarının kimi zaman çay saatinin en sevileni olarak sofrada yerini almıştır. Tatlı krizine pratik ve lezzetli bir alternatif olan kadayıflı muhallebi tarifi sizlerle...

Yemek 05-11-20 12:39

Paşa Lokumu Tarifi: Yumuş Yumuş Lezzet

Sadece görüntüsü bile içinizi yumuşatan muhallebi ile hazırlanan paşa lokumunu evde hazırlamak çok kolay. Paşa lokumu tarifi hem pratik hem de kalorisi daha ideal olduğu için sıkça tercih ediliyor. Üstelik paşa lokumu tatlısının bir porsiyonu ortalama 350 kalori içeriyor!

Yemek 18-08-20 12:14

Muhallebi tarifi arayanlara 9 farklı seçenek!

Çeşit çeşit muhallebi tarifi ile geldik. Hem bebeklerinize yedirebileceğiniz, hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu tariflerle emin olun muhallebiye doyacaksınız.

Yemek 07-07-20 16:32

Farklı bir dokunuş: Bal kabaklı muhallebi tarifi

Lezzetli tariflerle bal kabaklarından harika tatlar yaratabilirsiniz. Bal kabağından kek, pasta, pide, tatlı ve muhallebi yapmak mümkün.

Yemek 01-07-20 12:26

Bir tabakla yetinemeyenlere: Ayvalı muhallebi tarifi

Yeryüzünün en ünlü meyvelerinden birisi ile karşınızdayız.

Yemek 01-07-20 12:26

Muhallebi tarifi: Bu kadar kolayını görmediniz sadece 15 dakikanızı alacak!

Sütlü tatlıların en sevilen, en pratik lezzeti muhallebi tarifi ile karşınızdayız. İster tek başına servis edin, ister pasta dolgusu olarak kullanın bu nefis tada doyamayacaksınız.

Yemek 19-06-20 10:55

Muhallebi tarifi: Damağınızda bir nostalji tadı

Sütlü tatlıların kraliçesi muhallebi tarifi, 7’den 70’e herkesin sevdiği lezzetlerin başında gelir. Çocukluk yıllarının heyecanla beklenen tatlısı olan muhallebi yapımı, hem ekonomik hem de çok pratiktir.

Yemek 09-06-20 10:45

Nefis kadayıflı çilekli muhallebi tarifi (Videolu anlatım)

Nefis kadayıflı muhallebi tarifi ile gününüzü lezzetlendirmeye ne dersiniz? Hem de tadı çilekle zenginleştirilmiş yepyeni versiyonuyla...

Yemek 03-06-20 12:54

Tatlıcı Salih ustanın vazgeçilmezi haşhaş oldu

Afyonkarahisarlı tatlı ustası Salih Sayır kek, revani, helva, muhallebi, lokma ve baklavaya katılan haşhaşı şimdi de halka tatlısı yapımında kullanıyor.

Yemek 12-12-19 10:28

Sakızlı muhallebi tarifi: Osmanlı'dan günümüze

Osmanlı'dan günümüze kadar gelen sakızlı muhallebi, Osmanlı döneminde özellikle yabancı konuklara ikram edilen bir tatlıydı. Sakızlı muhallebi tarifi hem yapımı kolay hem de oldukça leziz. Kültürel lezzetlerimizden biri olan sakızlı muhallebi tarifi sizler için geliyor.

Yemek 27-11-19 15:05

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden muhallebi uyarısı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nalan Karabayır: -"Pirinç unu muhallebi gibi karbonhidrat ağırlıklı ancak proteinden fakir beslenme bebeğin gelişiminde soruna neden olabilir"

Yurthaber 31-08-19 10:16

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden muhallebi uyarısı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nalan Karabayır: -"Pirinç unu muhallebi gibi karbonhidrat ağırlıklı ancak proteinden fakir beslenme bebeğin gelişiminde soruna neden olabilir"

Haber 31-08-19 10:14

Süt içmeyi sevmeyen çocuklara tatlı bir alternatif: Muhallebi

Büyüme çağındaki çocukların kemik gelişimi için düzenli süt tüketiminin önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, süt içmeyi sevmeyen çocuklar için alternatif bir tatlı olan sütlü muhallebi tüketimini öneriyor.

Yemek 19-08-19 10:46

Karadeniz pidesi tatlandı! Tadına bakan tam not veriyor

Ordu'da 20 yıllık pide ustası Fatih Cemallıoğlu, kaymak, muhallebi, çikolata, kakao ve pekmezle yaptığı pidelerle ağızları tatlandırıyor.

Yemek 05-08-19 14:00

Karadeniz pidesi tatlandı

Ordu'da 20 yıllık pide ustası Fatih Cemallıoğlu, kaymak, muhallebi, çikolata, kakao ve pekmezle yaptığı pidelerle ağızları tatlandırıyor - Tatlı pideleri sıcak, ılık, soğuk ve donmuş şekilde hazırlayan Cemallıoğlu, pideyi fındık, ceviz ve meyve kabuklarıyla da buluşturmayı planlıyor - Fatih Cemallıoğlu: - "Vatandaşlarımız tatlı pide çeşitlerini duyduğunda biraz komik geliyor ama yediklerinde çok şaşırıyor ve beğeniyorlar"

Yurthaber 05-08-19 11:18