Şerbetli Tatlı Haberleri

Kalburabastı tarifi: Kalburabastı nasıl yapılır?

Türk mutfağının meşhur şerbetli tatlılarından biri de yüzlerce yıldır yapılan ve tüketilen kalburabastı tatlısıdır. Yapımı son derece pratik olan bu tatlı hem öğünlerde hem de bayramlarda ikram edilen lezzetli bir tatlıdır. Saraylardan evlerinizin mutfağınıza ulaşan bu lezzetin tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 14-03-2024 15:41

İrmikli şekerpare tarifi: İrmikli şekerpare nasıl yapılır?

Genelde irmiksiz yapılan ve kaymak, ceviz ve fındık gibi yardımcılarla servis edilen şekerpare tatlısı, Türk mutfağına has şerbetli tatlılardan biridir. Ancak farklı bir şekerpare yapmak istiyorsanız aşağıdaki irmikli şekerpare tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.

Yemek 13-03-2024 23:03

Baklava tarifi: Evde baklava nasıl yapılır?

Yazılı kaynaklara göre tarihte ilk kez 15. yüzyılda Topkapı Sarayı’nda pişirilmiş olan baklava, günümüz mutfaklarına kadar ulaşmayı başarmış özel bir tatlıdır. Türk mutfağının şerbetli tatlıları arasında bulunan, en çok tüketilen ve en sevilen bu tatlıyı isterseniz siz de evinizde kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 13-03-2024 21:10

Aypare tatlısı tarifi: Aypare tatlısı nasıl yapılır?

Bayramlarda, yemek davetlerinde, çay sohbetlerinde çeşit çeşit tatlılar sunmayı ve tüketmeyi seviyorsanız Aypare tatlısı tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Yapılışı çok kolay olan bu tatlının tadı da damaklarda kalıyor. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 11-03-2024 20:20

Hurma tatlısı tarifi: Hurma tatlısı nasıl yapılır?

Geleneksel şerbetli tatlılar içerisinde en bilinenlerden biri ise hurma tatlısıdır. İçeriğinde hurma olmamasına rağmen bu adı taşıyan hurma tatlısının yapımı son derece kolaydır. Adını aldığı hurmanın şekline benzeyen bu tatlıyı siz de aşağıdaki tarifi kullanarak yapabilir ve sofralarınızda servis edebilirsiniz.

Yemek 10-03-2024 16:30

Şekerpare tarifi: Şekerpare tatlısı nasıl yapılır?

11 ayın sultanı olarak bilinen ramazan, sabır, hoşgörü, oruç ayıdır. Kurulan iftar ve sahur sofralarında çeşit çeşit yemekler, tatlılar, şerbetler ve atıştırmalıklar olur. Tüm aile, eş dost akraba bu sofraların etrafında toplanır. Ancak kurulan sofralara tat katacak bir lezzet arıyorsanız bu şekerpare tarifimiz tam da size göre.

Yemek 10-03-2024 16:21

Nevzine tarifi: Nevzine tatlısı nasıl yapılır?

Türk tatlıları denince belki de akla ilk olarak şerbetli tatlılar gelir. Şerbetli tatlı geleneği yüzlerce yıl önce Osmanlı saraylarından günümüze ulaşmış ve mutfaklarımıza girmeyi başarmıştır. Birçok ünlü lokantanın ve kafenin menüsünde de olan şerbetli tatlılardan belki de en az bilineni Kayseri ile adı özdeşleşmiş olan Nevzine tatlısıdır.

Yemek 08-03-2024 02:27

Lor tatlısı tarifi: Lor tatlısı nasıl yapılır?

Türkiye’nin farklı yörelerinde ve bölgelerinde değişik lezzetler vardır. Lor tatlısı da bunlardan biridir. Türk mutfağının geleneksel şerbetli tatlılarından biri olan lor tatlısının yapımı da son derece kolaydır. Balıkesir ilinde ve Ege Bölgesinde yapıldığı bilinen bu tatlı Türkiye’nin dört bir yanında da yapılabilmekte ve tüketilebilmektedir.

Yemek 10-02-2024 14:20

Portakallı revani tarifi: Portakallı revani nasıl yapılır?

Halk arasında yoğurt tatlısı olarak da anılan revani, Türk mutfağına has şerbetli tatlılardan biridir. Osmanlı zamanında keşfedilen birtakım bölgelerin şerefine saraydaki aşçılar tarafından yapılmış ve adını da Erivan zaferinden almıştır. Çok bilinen ve sevilen bu tatlıya farklı bir lezzet katmak için geliştirilen, mevsiminin gözde meyvelerinden olan portakal ile farklı bir revani tarifi denemek isterseniz tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 24-01-2024 20:20

Revani tarifi: Revani nasıl yapılır?

Dünya mutfakları arasında hatırı sayılır bir yeri olan Türk mutfağı tatlıları ile de meşhurdur. Bu yöresel tatlılardan biri de revanidir. Bazı kişiler için zor görünse de evdeki imkânlar ile kolaylıkla yapılabilen revani Türkiye ile anılan lezzetler arasında yer alır.

Yemek 22-12-2023 18:55

Bayram için ev baklavası yapmak isteyenler için olmazsa olmaz malzemeler

En sevilen şerbetli tatlı denildiğinde akla ilk olarak baklava gelir. Türk mutfağının en sevilen ürünlerinden olan eşsiz tatlı, özel günlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Bayramın gelmesine sayılı günler kala bayramların sembolü hâline gelen bu lezzeti evde yapmak için hazırlıklar başlıyor. İşte bayramda misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli mi lezzetli baklavalar için ihtiyacınız olan malzemeler!

Yemek 21-06-2023 17:46

Gelinim Mutfakta Sivas usulü kalburabastı tarifi! Bol şerbetli kalburabastı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın finalinde cuma günü Sivas usulü kalburabastı tarifi verildi. Sivaslıların en sevdiği tatlılar arasında yer alan kalburabastının bu tarifi oldukça seviliyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri Sivas usulü kalburabastı nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte enfes Sivas usulü kalburabastı tarifi...

Yemek 02-06-2023 13:18

Ramazan Bayramı'nda bunlara dikkat! Sağlık sorunlarına yol açabilirsiniz...

Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle beraber bol şerbetli tatlılar ve şekerlerin olduğu sofralar hazırlanmaya başladı. Ramazan'da sağlığınızdan olmamak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle, ramazan boyunca yavaşlayan metabolizmanın sağlıklı bir düzene girmesi için bayramda yiyeceklere birden yüklenilmesi tehlike arz ediyor. Bu ve benzeri tatlıların aşırı tüketimi sağlık problemlerine davetiye çıkarıyor. Peki, bayramsa nasıl beslenmeliyiz?

Haber 21-04-2023 09:16

Anında hazırlanan fış fış tatlısı! Malatya usulü fış fış tatlısı nasıl yapılır?

Ramazan'da tatlı ihtiyacınızı karşılayacak pratik tatlı tarifleri arıyorsanız anında hazırlanan fış fış tatlısını tercih edebilirsiniz. Malatya yöresine ait olan bu enfes fış fış tatlı tarifini herkesin denemesi gerekiyor.

Yemek 10-04-2023 17:27

Nar gibi kızaran cevizpare tatlısı tarifi! Şekerpareye rakip cevizpare nasıl yapılır?

Ramazanda hangi tatlıyı yapsam diye düşünüyorsanız cevizpare tatlısı iftardan sonra eşsiz bir seçim olabilir. Şekerpare tatlısına olan benzerliğiyle bilinen cevizpare tatlı tarifini daha önce denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor. Cevizpare nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 30-03-2023 15:45

İftar sofralarını süsleyen kadayıf tarifi! Cevizli tepsi kadayıfı nasıl yapılır?

Ramazan ayının başlamasıyla iftar sofraları şenlendi. İftara ne tatlı yapacağını bilemeyenler için sofraları süsleyen kadayıf tarifini sizler için hazırladık. Peki cevizli tepsi kadayıfı nasıl yapılır? İşte iftar sofralarının aranan tatlısı cevizli tepsi kadayıfının malzemeleri ve tarifi...

Yemek 27-03-2023 22:28

Kandillerin vazgeçilmezi kalburabastı tarifi! Kıyır kıyır kalburabastı nasıl yapılır?

Kandilde hangi tatlı yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Kandilde şerbetli tatlıların çok daha fazla tercih edildiği görülüyor. Şerbetli tatlı denildiğinde akıllara gelen kalburabastı tarifi pratik yapımı ve leziz tadıyla gönüllere taht kuruyor. Kalburabastı nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 06-03-2023 10:36

Ağızda dağılan şekerpare tarifi! Nefis şekerpare nasıl yapılır?

Şekerpare en sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alıyor. Hem fındık hem de cevizle süslenebilen şekerpare ağızda dağılan tadıyla gönüllere taht kuruyor. Evde pastaneden alınmış gibi olan şekerpare nasıl yapılır merak ediyorsanız bu şekerpare tarifini denemelisiniz.

Yemek 19-02-2023 13:48

Sultanlara layık dilber dudağı tarifi! Dilber dudağı nasıl yapılır?

Klasik şerbetli tatlılardan sıkıldıysanız dilber dudağı tatlısına bayılacaksınız. Hem lezzeti hem de görünümüyle gönülleri fetheden dilber dudağı tarifi oldukça pratik bir şekilde hazırlanıyor. Dilber dudağı nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 23-12-2022 17:23

Zuhal Topal'la Yemekteyiz taş kadayıf nasıl yapılır? Hatay usulü taş kadayıf tarifi!

Hatay'ın meşhur lezzeti taş kadayıf Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında hazırlandı. Çıtır çıtır şerbetli tatlılardan biri olan taş kadayıfı lezzetiyle kendisine hayran bırakıyor. Özel günlerde, çay vakitlerinde, misafirliklerde sıklıkla tercih ediliyor. İşte Hatay'ın meşhur lezzeti taş kadayıf tarifi!

Yemek 16-12-2022 16:46

Zuhal Topal'la Yemekteyiz kalburabastı tarifi! Diğer tatlı tariflerini unutturacak kalburabastı nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Perşembe günü en sevilen şerbetli tatlılardan olan kalburabastı hazırlanıyor. Şekerpareden sonra en pratik şerbetli tatlı olarak görülen kalburabastı yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. İzleyiciler 'Kalburabastı nasıl yapılır? ' araştırmaları yapıyor. İşte enfes kalburabastı tarifi...

Yemek 01-12-2022 14:58

Bu lezzet için bayrama gerek yok: Çıtır çıtır ev baklavası tarifi! Ev baklavası nasıl yapılır?

Baklava denildiğinde ilk akla bayramlar geliyor. Ancak bu eşsiz lezzet için bayramları beklemeye gerek yok. İncecik yufkalar ile yapılan çıtır çıtır olan ev baklavası her zaman gönüllere taht kuruyor. Ev baklavası nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu evde baklava tarifini uygulayabilirsiniz.

Yemek 26-10-2022 11:52