Sardalya Baligi Haberleri

Filipinler'de milyonlarca sardalya kıyıya vurdu! Kovasını alan koşup geldi... 'Kıyamet alameti'

Filipinler'de milyonlarca sardalya balığını kıyıya vurduğu ve kıyı şeridini metalik gri renge çevirdiği anlar sosyal medyadan paylaşıldı. Sosyal medya kullanıcılarının bazıları bu durumu 'kıyamet alameti' olarak yorumlarken uzmanlar ise olaya deniz yükselmesinin neden olduğunu söyledi.

Trend 2024-02-17 13:07:54

Baharın müjdecisi sardalya çiçeği kış mevsiminde açtı

Hakkari’nin Derecik ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği bu günlerde baharın müjdecisi olarak bilinen sardalya çiçekleri kış mevsiminin ortasında açtı.

Yurthaber 2024-01-23 09:49:48
Van

20 yıldır ilk defa... 'Yok olma tehlikesi var' diyerek uyardılar! 'Bize alarm veriyor'

Mersinli balıkçılar, Akdeniz’de son dönemde çıkan sardalye boyutlarının ufak olmasına dikkat çekti. 11 santimlere kadar düşen sardalya için av yasağı isteyen balıkçılar, önlem alınmazsa bir süre sonra balığın hiç çıkmayabileceği uyarısında bulundu. Balıkçılar, "Sardalyanın her türlü avlanılmasının yasaklanmasını istiyoruz. Bu gidişat iyi değil. Bize alarm veriyor. 20 yıldır ilk defa sardalyanın boyutu 11-12 cm'e kadar indi. 11 cm normalde yasal boyuttur ama bu giderek düşecek gibi duruyor" dedi.

Haber 2023-07-19 10:33:12

Akdeniz’de sardalya alarmı

Mersinli balıkçılar, Akdeniz’de son dönemde çıkan sardalye boyutlarının ufak olmasına dikkat çekti.

Yurthaber 2023-07-19 10:25:41

Ege'de balıkçılar ilk avdan mutlu döndü

Av yasağının sona ermesiyle 4,5 ay aradan sonra halat çözüp denize açılan balıkçıların ailelerinden ayrı kalacakları yaklaşık 8 aylık gurbeti de başladı - Gemi kaptanı Fatih Kopuz: - "İlk avımız bereketli geçti. Sardalya balığımız vardı. İnşallah böyle de devam eder"

Yurthaber 01-09-22 10:41

Egeli balıkçılar av sezonu hazırlıklarını tamamladı

İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Şahin Çakan: - "Ege'de bu sene işaretler çok iyi gözüküyor. Bol miktarda hamsi, sardalya olacağını tahmin ediyoruz"

Yurthaber 23-08-22 12:38

Masterchef Sardalya balığı, Sardalya balığı en lezzetli nasıl pişirilir?

9 Ağustos Salı akşamı Masterchef programında yapılan sardalya balığı izleyenler tarafından tam not aldı. Eğer balık seviyorsanız ve bu leziz balığın daha da lezzetli olması için nasıl pişirileceğini merak ediyorsa aşağıda yer alan tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 10-08-22 09:31

Sardalya ne demek? Sardalya kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Sardalya kelimesini tanımlarken dikkatle yürütülen araştırmalar ve incelemelerde bulunmuştur. Farklı ülkelere ait yabancı kelimelerin de bulunduğu dilimizde, sözcükler araştırılırken kökenleri de dikkate alınarak değerlendirilir. Türkçe günlük kullanım dilinde yabancı kelimelerin de yer alması dilimizi zenginleştiren bir özellik olarak değerlendirilir. Türkçedeki her kelime gibi özenle üzerinde çalışılan Sardalya kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 23:31

Sardalya gibi istif olmak ne demek? Sardalya gibi istif olmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Sardalya gibi istif olmak de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Sardalya gibi istif olmak ne demektir?

Egitim 17-05-22 19:13

Tekirdağ'da küçük tekne balıkçılarının avladığı sardalya tezgahları süslüyor

Tekirdağ'da küçük tekne balıkçılarının avladığı sardalya tezgahları süslüyor

Yurthaber 25-04-22 12:26

Sert kış, balıkçının umudunu seneye bıraktı

Yılbaşından bu yana soğuk hava koşulları nedeniyle bekledikleri gibi avcılık yapamayan balıkçılar, av sezonunu buruk kapattı - İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Şahin Çakan: - "Bizde av yasağı başlıyor, aynı denizi kullandığımız Yunanistan'da avcılık var. Karşı taraftan hamsi, sardalya ithal edeceğiz" - "Türe göre av yasağı gelmeli, dönemsel ve mevsimsel avcılık olmalı"

Yurthaber 15-04-22 11:12

Lüfer bollaştı, fiyatı 100 liraya düştü! Bu balıklar müsilajın içerisine girmez

Çanakkale’de, denizlerde 1 Eylül itibarıyla kalkan av yasağının ardından lüfer de yüzünü göstermeye başladı. Denizlerin prensi olarak bilinen ve 140 lira bandında satılan lüferin kilosu 100 liraya düştü. 38 yıldır balıkçılık yapan Tuncay Dinç,"Balık müsilajın içerisine girmez. Bunlar su üstü balığı. Müsilaj kıyıda olur. Bunun içine sardalya, uskumru, istavrit, hamsi, palamut, lüfer girmez." dedi.

Finans 29-09-21 11:31

Hamsi, istarvit ve sardalyada dökme avcılık yasaklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, hamsi, istarvit ve sardalya gibi küçük pelajik balıkların Marmara Denizi'nde çok fazla ve toplu olarak yakalanarak sanayide kullanılmasına imkan veren dökme avcılığının yasaklandığını duyurdu.

Finans 28-08-21 22:15

İhmal etmeyin! Somon, uskumru, sardalya...

Bebeğin ilk yaşının fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Medical Park Ordu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ezgi Gizem Yüce, bebeklerin gelişimi için anne sütünün tek başına D vitamini için yeterli olmayacağını savundu. Uzm. Dr. Ezgi Gizem Yücen, bebeğin takviye olarak alması gereken tek vitaminin D vitamini olduğunu söyledi.

Kadin 23-11-20 10:42

Sardalya ve lüfer mevsimi... Ekim ayında hangi balık yenir? Hangi balık hangi ayda yenir? Ekim ayı hangi balık mevsimi?

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ekim ayında hangi balık yenir araştırılmaya başlandı. Ekim ayı ise balığın en çok arttığı bir aydır. Hem düşük gelirli hem de yüksek gelirli vatandaşların mutfağına severek aldığı balığın hangi ayında hangi balık türü yenir merak ediliyor. Ekim anda hangi balık lezzetli olur? Balık tutmayı sevenler için, ekim ayı hangi balık tutulur detayları haberimizde.

Haber 20-10-20 08:28

Akdeniz'in incisi olarak biliniyor! Kilosu 10 liraya düştü

Akdeniz'de av yasağının kalkmasıyla tezgahlarda sardalya balığı bolluğu yaşanıyor. Kilosu 10 TL'den alıcı bulan sardalya, hem vitamin hem de mineral açısından zenginliğiyle yoğun talep görüyor.

Yemek 15-10-20 10:14

Çanakkale'de ender görülen dikenli yılan balığı yakalandı

Çanakkale Boğazı’nda gırgır teknesinin sardalya avı için 50 metre derinliğe bıraktığı ağlardan, denizlerde ender görülen 2 metre 23 santim uzunluğunda dikenli yılan balığı çıktı. Kendisini de ısıran dikenli yılan balığı, incelenmek üzere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne gönderildi.

Haber 03-10-20 14:23

Atlantik Okyanusu'nun dikenli yılan balığı Çanakkale Boğazı'nda yakalandı

Çanakkale Boğazı'nda 50 metre derinlikte sardalya avlayan balıkçıların ağına Atlantik Okyanusu'nda yaşayan bir canlı türü olan dikenli yılan balığı takıldı - ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezginer Tunçer: - "Bu balık Atlantik Okyanusu'nda yaşıyor. Akdeniz'in güneyinde de yaşayan bir tür. Çanakkale Boğazı'nda ilk kez görüyoruz"

Yurthaber 03-10-20 11:11

Av yasağı bitti, sardalyanın kilosu 50 liradan 20 liraya düştü

Çanakkale'de, 1 Eylül'de yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte balık tezgahları doldu. Av yasağının son günlerinde 50 liraya kadar yükselen sardalya balığının fiyatı, bolluk nedeniyle 20 liraya kadar düştü. Yeni av sezonuyla beraber balık fiyatlarının düşmesi, vatandaşları memnun etti.

Finans 04-09-20 16:32

Bandırma'da balık avı sezonunun ilk gününde sardalya bolluğu

Bandırma'da balık avı sezonunun ilk gününde sardalya bolluğu

Yurthaber 01-09-20 08:35

Edirne'de hamsinin tahtını sardalya aldı

HAVALARIN mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle son günlerde oldukça azalan ve fiyatı 30 lirayı gören hamsiye en büyük alternatif sardalya oldu.

Haber 30-01-20 16:37

Edirne’de hamsinin alternatifi sardalya oldu

EDİRNE Balık Pazarı’nda, mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle son günlerde oldukça azalan ve fiyatı 30 lirayı gören hamsiye en büyük alternatif, sardalya oldu.

Haber 30-01-20 14:30

70 yıldır sadece kadın eli değiyor

ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesinde, 1950 yılından bu yana 'Kızlı Sardalya' konserve üretimi yapılıyor.

Haber 29-01-20 08:19
Haber 12-01-20 16:21

Sardalya festivaline yoğun ilgi

Akdeniz Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Karaduvar Balık Festivali, vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, ulusal yayın organlarında da geniş yer buldu.Bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Karaduvar Balık Festivali’ne ilk gün binlerce vatandaş akın etti.

Yurthaber 22-12-19 15:04
Haber 21-12-19 17:34

Ağlara takılan deniz kaplumbağasını böyle kurtardılar

ÇANAKKALE’nin Gökçeada ilçesi açıklarında 'Çalı Balıkçılık' isimli gırgır teknesinin sardalya avlamak için bıraktığı ağlara, caretta caretta deniz kaplumbağası takıldı.

Haber 15-12-19 15:39

Ağlara takılan deniz kaplumbağasını böyle kurtardılar

ÇANAKKALE’nin Gökçeada ilçesi açıklarında 'Çalı Balıkçılık' isimli gırgır teknesinin sardalya avlamak için bıraktığı ağlara, caretta caretta deniz kaplumbağası takıldı.

Haber 15-12-19 13:25

Salvini'ye karşı 100 bin sardalya Roma'da sokakta

İtalya'da aşırı sağcı lider Matteo Salvini'ye karşı bir ay önce başlayan "sardalyalar" hareketi bugün Roma'da yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla bir gösteri düzenledi. Gösteriye, faşizme direniş gösteren partizanların kurduğu İtalyan Ulusal Partizanlar Derneği (Anpi) de katıldı. Anpi Başkanı Carla Nespolo yaptığı konuşmada sardalyalara "Partizanlar yanınızda. İtalyan anayasası antifaşisttir" diye seslendi.

Haber 14-12-19 21:24

(Özel) Son iki yılda palamut yüzde 90 azaldı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde havaların soğumasının ardından balıkçılar fiyatların düşmesini beklerken, her yıl bu zamanlarda rekorlar kıran palamut, önceki yıllara nazaran hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor.Edinilen bilgilere göre, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ne kasım ayı itibarıyla bir ayda en çok hamsi ve sardalya girişi oldu.

Yurthaber 05-12-19 09:37

Başkentlilerin gözdesi hamsi

Balık sezonunun başlamasıyla Ankara’da balık bereketi yaşanıyor.Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali verilerine göre Başkentlilerin bu ay ki gözdesi uygun fiyatı ve lezzetiyle hamsi oldu.Kilosu 5 liradan başlıyorGün ağarmadan en hareketli saatlerin yaşandığı Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nde mevsime uygun balık çeşitlerinin artması nedeniyle özellikle balıkçılar ayrı bir telaş yaşıyor.Bu yıl balık sezonunun gözdesi hamsi olurken, hamsiyi sardalya ve mezgit izliyor.

Haber 30-11-19 10:48

Tuzlu balık sardalya Rumlardan kalma 200 yıllık bir lezzet

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Rumlardan kalma lezzet tuzlu balık sardalya, sofraların vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. Konserve fabrikası sahibi Aygül Kemerli Ersoy, tuzlu balık sardalyanın yapılışının 1800’lü yıllara dayandığını belirtti.

Yemek 27-11-19 12:12

Gelibolu’da Rumlardan kalma 200 yıllık lezzet; tuzlu balık

 ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesinde Rumlardan kalma lezzet tuzlu balık sardalya, sofraların vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.

Haber 27-11-19 12:05

Gelibolu’da Rumlardan kalma 200 yıllık lezzet; tuzlu balık

 ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesinde Rumlardan kalma lezzet tuzlu balık sardalya, sofraların vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.

Haber 27-11-19 11:22

Balık fiyatları el yakıyor

Muğla’nın Fethiye ilçesi balıkhanede balık fiyatlarındaki artış el yakıyor.Fethiye balıkhanesinde çeşitli balıklar tezgahları süslerken özellikle Karadeniz’de çoktan Hamsi başlığı Ege’de kilosu 25 tl de tezgahlarda yerini aldı.Tezgahları dolaşan vatandaşlar başlığın çok pahalı olduğunu dile getiriken,balık satıcıları balık fiyatlarının hava şartlarına göre değişim olduğunu belirttiler.Fethiye balık pazarında hamsi 25, istavrit 25,deniz levreği 70, sardalya 20, yaladırma 50, beyaz sokarca 35, beyaz palamut tane 40, deniz kefali 30,karides 60, çumra 35, karagöz 50 TL’den satışa sunuldu.

Yurthaber 14-11-19 15:38

Bandırmalı balıkçılar palamut ve lüfere hasret

Bandırma Balık Hali'ne ekim ayında getirilen balık miktarında geçen senenin aynı dönemine göre palamutta yüzde 97, lüferde yüzde 74'lük düşüş, hamsi, sardalya ve istavritte ise yüksek oranlı artışlar kaydedildi - Balıkesir Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Nihat Işık: - "Palamudun bu saatten sonra olacağını sanmıyorum. İnsanlarımız sardalye, istavrit ve hamsi ile sofralarını şenlendirecek"

Finans 14-11-19 11:10

Çanakkale'de yakalanan yarım tonluk pervane balığı şaşırttı

 ÇANAKKALE Boğazı’nda sardalya avı için denize bırakılan ağda yaklaşık yarım ton ağırlığındaki pervane balığını gören balıkçılar şaşkınlık yaşadı. Asya, Afrika ve Avustralya kıtalarının sıcak denizleri ile Akdeniz'de görülen balığa Ege ve Marmara'da çok nadir rastlandığı belirtildi.

Haber 28-10-19 17:43

Balık pişirme teknikleri: Balık tüketirken 8 kritik kurala dikkat

Uskumru, sardalya, istavrit, palamut, lüfer, kefal, hamsi ve daha niceleri…Eylül ayında sezonun açılmasıyla beraber tezgahlarda çokça görmeye başladığımız, ancak tüketim olarak yetersiz kalan bir besin: Balık. Son derece yararlı olan balığı pişirirken bu hataları yaparsanız tüm besin değerlerini kaybetmesine neden olursunuz. Balık pişirmenin püf noktalarını sizler için hazırladık, buyursunlar.

Yemek 03-10-19 10:38

Balıkçı Oktay Yılmaz:”Kalbe iyi gelen omega 3 kaynağı hamsi, bu sene hem bol hem de iri olacak”

Balık sezonunun gelmesiyle birlikte, hamsiyle birlikte birçok balık tezgahlarda yerini almaya başladı.Bu sene palamut olmadığı için hamsilerin hem geçen seneye göre iri hem de bol olacağını söyleyen 30 yıllık balıkçı Oktay Yılmaz, vatandaşların kalp sağlığını korumak açısından da omega 3 kaynağı olan hamsi, çupra, levrek, somon ve sardalya türü balıkları haftada 2 kere tüketmelerini tavsiye ettiklerini belirtti.İlerleyen günlerde fiyatların düşeceğini ve vatandaşların hem uygun fiyatlı hem de kaliteli balık yiyeceğini söyleyen Yılmaz, “Balık sezonuna Eylül’ün 1’i itibari ile başladık.

Yurthaber 20-09-19 09:55

Gırgır teknesiyle, tek seferde 30 ton sardalya avladılar

ÇANAKKALE’nin Bozcaada ilçesi açıklarında gırgır teknesiyle avlanan balıkçılar, bu sabaha karşı tek seferde 30 ton sardalya avladı.

Haber 18-09-19 16:32

Gırgır teknesiyle, tek seferde 30 ton sardalya avladılar

ÇANAKKALE’nin Bozcaada ilçesi açıklarında gırgır teknesiyle avlanan balıkçılar, bu sabaha karşı tek seferde 30 ton sardalya avladı.

Haber 18-09-19 15:49

Çanakkale Boğazı'nda yakalanan ilk palamutlar tanesi 40 liradan satılıyor

Çanakkale Boğazı’nda palamut bu sezon ilk kez bu sabah avlandı. Tezgahlardaki yerini alan palamut tanesi 40 TL'den satışa sunuldu. Toriğin tanesinin 90 TL'den satıldığı balıkçılara gelen vatandaşlar ise tercihlerini kilosu 20-25 TL'den satılan sardalya ya da hamsiden yana kullandı.

Finans 18-09-19 15:23

Bandırma'dan altı vilayete balık gönderiliyor

Güney Marmara'nın balıkçılık merkezi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Su Ürünleri Hali'ne gelen yüzlerce kasa sardalya, hamsi ve istavrit hem tezgahları renklendiriyor, hem de Anadolu vilayetlerine gönderiliyor.

Finans 10-09-19 11:55

Kasa kasa geliyor, kilo kilo satılıyor

Güney Marmara’nın balıkçılık merkezi Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Su Ürünleri Hali’ne gelen yüzlerce kasa sardalya, hamsi ve istavrit hem tezgahları renklendiriyor, hem de Anadolu vilayetlerine gönderiliyor.Denizlerde avlanma yasağının kalktığı 1 Eylül tarihinden bu yana 10 gün geçerken, balıkçılar yeni sezon için umutlarını koruyor.

Yurthaber 10-09-19 11:49

Şimdi tam zamanı: Bol bol sardalya yemeniz için 6 neden

Sardalya balığının şimdi tam zamanı! Bu balık, hem lezzeti hem de faydalarıyla birçok yiyeceği geri planda bırakıyor. İşte sardalya yemeniz için sağlıklı 10 neden.

Yemek 15-08-19 13:46

Sardalyanın kilosu 15 liraya düştü

Geçen hafta kilogramı 30 liradan satılan, Marmara Bölgesi'nin tercih edilen balıkları arasında yer alan sardalyanın fiyatı 15 liraya kadar geriledi - Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal: - "Hava şartları, su sıcaklığı ve boğazlardaki akıntı değişikliğinin fazla olması sebebiyle sardalya balığı yeni bollaşmaya başladı. Balık göç ediyor. Çanakkale civarında, Saros Körfezi'nde, boğazlarda şu anda yeterince var. Fiyatlar da uygun"

Yurthaber 31-07-19 14:30

Sardalyanın kilosu 15 liraya düştü

Geçen hafta kilogramı 30 liradan satılan, Marmara Bölgesi'nin tercih edilen balıkları arasında yer alan sardalyanın fiyatı 15 liraya kadar geriledi - Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal: - "Hava şartları, su sıcaklığı ve boğazlardaki akıntı değişikliğinin fazla olması sebebiyle sardalya balığı yeni bollaşmaya başladı. Balık göç ediyor. Çanakkale civarında, Saros Körfezi'nde, boğazlarda şu anda yeterince var. Fiyatlar da uygun"

Finans 31-07-19 14:28

Çanakkalelilerin ‘sardalya’ aşkı

Küçük tekneler için av yasağının 15 Temmuz’da kalması sonrası Çanakkale’deki balık tezgahlarında ürün çeşitliliği artarken, Çanakkaleliler yine en çok sardalyaya rağbet gösterdi.Boğaza kıyısı olan Çanakkale’de en önemli geçim kaynaklarından biri olan balıkçılık, bereketli günler yaşıyor.

Haber 30-07-19 09:59

Beyin dostu beslenme için bu önerilere kulak verin!

Beyin sağlığı ile beslenme arasındaki doğrudan ilişkiye dikkat çeken uzmanlar, beynin sağlıklı yaşlanması için Omega3 başta olmak üzere E vitamini, C vitamini, B12 vitaminlerinin önemini vurguluyor. Vücudumuz tarafından üretilmeyen Omega 3 ve Omega 6 çoklu doymamış yağların mutlaka besinlerden alınması gerekiyor. Ceviz, keten tohumu ve özellikle somon, uskumru, hamsi ve sardalya gibi soğuk su balıkları önemli Omega3 kaynağı olarak dikkat çekiyor.

Yemek 29-07-19 15:23