Gazteci Yazar Abdurrahman Sen Haberleri

Son dakika | Abdurrahman Dilipak'ın 15 Temmuz sözlerine çok sert çıktı! Bahçeli: İspatlamazsa dünyanın en namert insanı

Son dakika haberi: 9 işçiden hala haber alınamayan maden faciası MHP lideri Devlet Bahçeli, Murat Kurum'a bakan olduğu dönemle ilişki gelen eleştirilere tepki gösterip Kurum'a sahip çıktı. Bahçeli'nin gündeminde yazar Abdurrahman Dilipak'ın 15 Temmuz darbe girişimi hakkındaki iddiası da vardı. Dilipak'ı sert sözlerle hedef alan Bahçeli, "iddialarını ispatlamazsa, yazdıklarını tekziplemezse dünyanın en namert insanıdır" dedi.

Haber 2024-02-20 11:17:40

Özgür Demirtaş'tan sert tepki: Sen kimin çocuğusun?

Ünlü finans profesörü, akademisyen ve yazar Özgür Demirtaş, bir videosunun 24 saatte 1.5 milyon kişi tarafından izlendiğini belirtip yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür etti. Bir Twitter kullanıcısının videoları ile ilgili yaptığı güzel yorumu alıntılayan Demirtaş'a bir diğer Twitter kullanıcı ise "Amerika çocuğusun" yorumunda bulundu. Özgür Demirtaş bunun üzerine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Haber 2022-06-28 08:28:55

Önce dayak yedi, sonra araba çarptı! Eve gelip uyudu uyandığında şaşkına döndü: Ev yanmış

Adana'da Abdurrahman Üter 8 katlı apartmanın son katında çıkan yangından yara almadan kurtarıldı. Üter elinden gitarını bir an olsun bırakmazken, ''Ben bugün dayak yedim sonra araba çarptı. Eve geldim uyumuşum. 'Ailem ev yanıyor' diye aradı. Vallahi yatıyorum ne saçmalıyorsun sen? dedim. Telefonu kapattım, baktım gerçekten dumanlar var'' diyerek yaşadığı durumu anlattı.

Haber 2022-05-07 12:35:24

Öğrenciler kahvede kitap okurken yiyecek ve içeceklerden de ücretsiz yararlanıyor

Antalya'da kötü alışkanlıklardan kurtulanların kurduğu Sen Varsan Biz de Varız Derneğince açılan Huzur Kitap Kahve'de 2 binden fazla kitap yer alıyor - Dernek Başkanı Fatih Yüzügüler: - "Gençlerin geleceğine yatırım yapabileceği, yeni arkadaşlıklar edineceği, fikir alışverişinde bulunabileceği, yazar buluşmalarına katılacağı, sessiz ortamda ücretsiz şekilde derslerine çalışabileceği bir konsept kurduk"

Yurthaber 2021-10-02 11:10:33

Tarafsız Bölge'de ortalık bir anda karıştı: Sen utanmaz bir adamsın

Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programında ortalık karıştı. Gazeteci Şaban Sevinç ve AK Parti 23.Dönem Milletvekili Abdurrahman Kurt arasında FETÖ tartışması çıkarken, taraflar birbirlerine çok sert sözlerle yüklendi. Ahmet Hakan tarafları güçlükle sakinleştirdi.

Haber 04-05-21 11:27

STK temsilcileri, İdil SYDV Müdürü Demir ile görüştü

Şırnak’ın İdil ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri, İdil İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Feride Demir ile görüştü.Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, İdil Diyanet-Sen İlçe Başkanı Abdurrahman Uygur, İdil Esnaf Odası Başkanı Nurettin Aykan, İdil SYDV Müdürü Feride Demir ile görüştü.

Yurthaber 15-02-21 13:03

Sağlık Sen Şırnak Şube Başkan Yardımcısı Yalçın, İdil Diyanet-Sen temsilcisi ile görüştü

Sağlık Sen Şırnak Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, İdil Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Abdurrahman Uygur ile görüştü.Yalçın, İdil Devlet Hastanesi iş yeri temsilcisi Abdulvahap Aydoğan ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile beraber İdil Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Abdurrahman Uygur ile görüştü.

Yurthaber 03-02-21 13:33

Dijital sendikacılık semineri

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin hizmet içi eğitim programları çerçevesinde düzenlediği ’Dijital Sendikacılık’ seminerine katılmak için Adana’ya gelen sosyal medya fenomeni, yazar ve Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan, Covid-19’un dünya nüfusunu beş yüz milyona düşürme projesinin bir parçası olduğunu söyledi.Konferansta dijital sendikacılığın geleceği ve bu geleceğe uygun olarak atılabilecek adımlar konuşuldu.Bir salgın hastalığın geleceğini iki yıl önce sosyal medya hesaplarından paylaştığında kendisine çok tepki gösterildiğini ancak gelinen noktada o tepkiyi gösterenlerin şimdi teşekkür ettiğini vurgulayan Ercan, "Dünya artık dijital çağa geçti.

Yurthaber 12-10-20 14:37

AK Partili kadınlar, Dilipak hakkında suç duyurusunda bulundu

AK Parti Kilis Kadın Kolları Başkanlığı tarafından yazar Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunuldu.AK Parti Kilis Kadın Kolları Başkanı Gönül Öztin ve yönetimi, Kilis Adliyesine giderek yazar Abdurrahman Dilipak hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.Daha sonra AK Parti Kilis İl Başkanlığına geçen AK Parti Kilis Kadın Kolları Başkanı Gönül Öztin ve yönetim kurulu üyeleri basın açıklaması yaptı.AK Parti Kilis Kadın Kolları Başkanı Öztin , AK Parti kurulduğu günden bugüne, her zaman çözüm odaklı siyasetten yana olduğunu ifade ederek, “Milletimizin taleplerini, hassasiyetlerini önemsemiş ve siyasi bir akılla çözmeye çalışmıştır.

Yurthaber 11-08-20 14:17

AK Partili kadınlardan 81 il, 922 ilçede Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusu

AK Parti Sakarya İl Başkanlığında İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu tarafından düzenlenen toplantıda yazar Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunuldu.AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlıkları 81 ilde düzenledikleri basın toplantılarında yazar Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yurthaber 11-08-20 13:09

Erzincan’da AK Partili kadınlar, Dilipak hakkında suç duyurusunda bulundu

AK Parti Erzincan Kadın Kolları Başkanlığı tarafından yazar Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulundu.AK Parti Erzincan Kadın Kolları Başkanı Avukat Rahşan Külünk ve yönetimi, Erzincan Adliyesine giderek yazar Abdurrahman Dilipak hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.Suç duyurusunun ardından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:“AK Parti kurulduğu günden bugüne, her zaman çözüm odaklı siyasetten yana olmuş, milletimizin taleplerini, hassasiyetlerini önemsemiş ve siyasi bir akılla çözmeye çalışmıştır.

Yurthaber 11-08-20 11:58

Abdurrahman Dilipak'ın sözleri canlı yayına damga vurdu: Kovid-19 bir ajan

Habertürk TV'de yayınlanan "Nedir, ne değildir?" programına konuk olan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dilipak, "Bir korku pandemisiyle karşı karşıyayız. Kovid-19 geniyle oynanmış bir ajan. Onun arkasından gelecek ikinci şok ise aşı bahanesiyle kısırlaştırma" dedi.

Haber 07-05-20 22:30

Yüksekova’daki STK’lardan korona virüsüne karşı kampanya

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde faaliyetler yürüten STK temsilcileri, ‘Bir İyilik Hareketi De Sen Başlat’ sloganla kira artışlarına dikkat çekerek kampanya başlattılar.Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ve Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Özcan, bir araya gelerek çağrıda bulundular.

Yurthaber 31-03-20 08:42

Öğretmenden öğrencilerin evlerine kitap servisi

Adıyaman’da ilkokul öğretmeni uzaktan eğitim gören öğrencilerine okumaları için kitap dağıttı.Adıyaman Merkez Yavuz Selim İlkokulu 2.sınıf öğretmeni Abdurrahman Karatepe, korona virüs salgını nedeni ile uzaktan eğitimin 30 Nisan’a kadar uzatılmasından dolayı ‘Sen yeter ki oku.

Yurthaber 27-03-20 11:53

Mehmet Akif İnan Yıldırım’da anıldı

Kudüs şairi olarak bilinen, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Kurucu Genel Başkanı, şair ve yazar Mehmet Akif İnan, Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen “Mehmet Akif İnan’ı Anma Gecesi” etkinlikleri kapsamında anıldı.Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Şair ve Yazar Mustafa Özçelik, Araştırmacı Yazar ve Gazeteci Mehmet Doğan, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi ve Yazar Metin Önal Mengüşoğlu ile Yıldırımlılar katıldı.

Yurthaber 01-03-20 15:40

GAÜN Hastanesi’nde iletişim eğitimi düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde; Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık-Sen GAÜN Hastanesi şubesi iş birliğiyle “Yaşamanın Çaresi İletişim” adlı seminer düzenlendi.Hastane oditoryumunda düzenlenen seminerde konuşmacı olarak yer alan ve iletişimin çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Sosyal Hizmet Uzmanı ve Yazar Refik Akten seminerle alakalı, “Bugün burada sağlık çalışanları ile hasta arasındaki pozitif iletişimi nasıl sağlayabiliriz bunun üzerine konuştuk.

Yurthaber 27-02-20 15:40

İzgören: Akıllı yönetici insanları dinlemeyi bilendir

Yazar, Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören, Türkiye’de eğitim sisteminde yaşanan sorunları aşmamız halinde diğer sorunların da aşılacağını söyledi.Ahmet Şerif İzgören, Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İletişim ve Motivasyon" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde çoğunluğunu eğitimcilerin ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu dinleyicilere konuşan İzgören, iyi bir eğitimci olmanın, doğru iletişim kurmanın ve insanların motivasyonunu yüksek tutmanın ipuçlarını verdi.

Yurthaber 25-02-20 12:32

Hayata bakış açınızı değiştirecek konferans

Yazdığı kitaplar ve verdiği konferanslarla tanınan yazar, kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören, Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği konferans için Adana’ya geliyor.Geçtiğimiz hafta 28.

Yurthaber 19-02-20 14:30

Hak-Sen’in Ağrı 1970 Spora ziyareti

Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman, Ağrı 1970 Sporun futbol takımını antrenmanda ziyaret ederek futbolculara tatlı ikram etti.Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman, Eğitim Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Babatonguz ve Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar ve Yardımlaşma Derneği (Yurt-Ay Der) Başkanı Recep Çirik ile birlikte, Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu’nda Türkiye Futbol Federasyonu 3.

Yurthaber 08-02-20 17:48

Acar ve Bozkurt ailelerinin acı günü

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Enerji A.Ş Genel Müdürü Cengizhan Acar’ın annesi Gazeteci-Yazar Orhan Bozkurt’un teyzesi Tayyibe Acar son yolculuğuna dualarla uğurlandı.Anne Acar’ın cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Narmanlı Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından Abdurrahman Gazi Mezarlığında toprağa verildi.Cenaze Namazına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin, İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, DAGC yönetim kurulu üyesi Pusula Gazetesi Haber Müdürü İrfan Tarakçıoğlu, EGC Yönetim yönetim kurulu üyesi Samet Özünal, Spor A.Ş.

Yurthaber 14-01-20 16:43

Vali Çakacak, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’ı kabul etti

Vali Özdemir Çakacak, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eskişehir Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 1’No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman, Eğitim Bir-Sen 2’No’lu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım ve beraberlerindeki şube başkanlarını makamında kabul etti.Nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti bildiren Vali Çakacak, toplumun tüm kesimini ilgilendiren konularda, güçlü bir sivil toplum örgütü olan sendikaların önemli görevleri olduğunu belirtti.

Yurthaber 14-01-20 14:14

Memur-Sen kurucu başkanı merhum Akif İnan Manisa’da anıldı

Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği kurucu genel başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ı anma programı düzenledi.Araştırmacı Yazar Arif Altunbaş, Eğitim-Bir-Sen Eski Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Çetinkaya ve Emekli Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Hüseyin Kaşıkçı’nın konuşmacı olarak katıldığı programın moderatörlüğünü Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Kurucu Başkanı Resul Ersöz yaptı.

Yurthaber 09-01-20 14:58

Mehmet Akif İnan Ödülleri sahiplerini buldu

Şair, yazar, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in kurucusu merhum Mehmet Akif İnan anısına düzenlenen törende jüri özel ödülüne, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini sürdüren Diyarbakır anneleri değer görüldü - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: - "(Mehmet Akif İnan) Kuruluş irademizin öncü öznesi, kurucu genel başkanlığın ötesinde Memur-Sen davasının değişmez lideridir"

Magazin 06-01-20 22:55

Kudüs şairi Mehmet Akif İnan, mezarı başında anıldı

Yazar, şair ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın ölümünün 20. yılı dolayısıyla Şanlıurfa Harran Kapı Mezarlığı'nda anma programı düzenlendi

Yurthaber 06-01-20 11:10

‘Erdemli Gençler Kurucu Genel Başkanının İzinde’ programı

Sağlık Sen Eskişehir Şubesi, Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği ile birlikte düzenlediği programla Memur Sen’in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ı andı.‘Erdemli Gençler Kurucu Genel Başkanının İzinde’ ismiyle Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Mehmet Akif İnan’ın kardeşi Operatör Doktor Ahmet Hamdi İnan, Eğitimci Yazar Mustafa Özçelik, Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal başta olmak üzere çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Yurthaber 05-01-20 14:33

Arpalı Belediyesinde SDS sevinci

Arpalı Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet Sen Arasında 1 yıllık Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı.Arpalı Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet Sendikası arasında 1 yıllık Sosyal Denge Sözleşmesine, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur ve Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı Muhsin Develi İmza attı.Arpalı Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen imza töreninde konuşma yapan Başkan Abdurrahman Polattimur, “Yetkilerin hepsini arkadaşlarımızın lehine kullandık.

Yurthaber 03-01-20 11:56

Gazeteci Yazar Abdurrahman Uzun, NEVÜ öğrencileriyle buluştu

Gazeteci Yazar Abdurrahman Uzun, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Gençlik Platformu Kulübü tarafından düzenlenen söyleşide üniversite öğrencileriyle buluştu.Düzenlenen söyleşiye katılmak üzere NEVÜ’ye gelen Gazeteci Yazar Abdurrahman Uzun, söyleşi öncesi NEVÜ Gençlik Platformu Kulübü Başkanı Mithat Doğru ile birlikte NEVÜ Rektörü Prof.

Yurthaber 10-12-19 10:07

Mehmet Akif İnan adına ödül

Şair-yazar ve Memur-Sen kurucusu Mehmet Akif İnan adına Memur-Sen Konfederasyonu ve Mehmet Akif İnan Vakfınca 5 dalda ödül verilecek

Haber 06-12-19 10:19

Hayati İnanç: “Vasiyetimi okumanızı istiyorum

Avukat-Yazar Hayati İnanç, Samsun’un Çarşamba ilçesinde verdiği konferansta salondakilerden vasiyetini okumalarını istedi.Eğitim Bir-Sen Çarşamba Temsilciliği tarafından konuşmacı olarak Avukat-Yazar Hayati İnanç’ın katıldığı “Gelenekten Geleceğe” konulu bir konferans düzenlendi.

Yurthaber 28-11-19 20:54

Hayati İnanç’a yoğun ilgi

‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamında düzenlenen konferansta Samsunlularla buluşan avukat-yazar Hayati İnanç, büyük ilgi gördü.Eğitimciler Birliği Sendikası ve Genç Memur-Sen ile birlikte ülke çapında yürütülen projenin Samsun ayağında öğrenci-yazar buluşmaları kapsamında Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 No’lu Şubenin ev sahipliği yaptığı konferansa katılım oldukça yoğundu.

Magazin 27-11-19 13:52

Tekelioğlu, hayallerinin peşinden koşan kadınlarla bir araya geldi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu, Gazeteci, Yazar ve belgesel yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu ‘Sen de Yapabilirsin’ demek için Düzce de hayallerinin peşinden koşan kadınlarla bir araya geldi.Düzce Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleştirilen ‘Sen de Yapabilirsin’ programı öncesinde bir konuşma yapan oda Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, kadınların olmadığı bir ekonominin sürdürülebilir olmadığına inandıklarını belirterek “TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, kadınlarımızın ekonomiye katılması ve daha güçlü konumda olmalarını gönülden istiyor ve bu nedenle de kadın girişimciler kurullarını kurdu.

Yurthaber 26-11-19 13:53

TYB Erzurum Şubesi şiirlerle, türkülerle öğretmenler gününü kutladı

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi kuruluşunun 15.yılını geride bırakmaya hazırlanırken yeni faaliyetler ile gündem olmaya devam ediyor.2019-2020 dönemine ait faaliyetlini yürüten TYB Erzurum Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de öğretmenleri unutmadı.Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği "24 Kasım Öğretmenler Günü Şiir Dinletisi ve Müzik Şöleni" öğretmenlerin, öğrencilerin ve vatandaşların katılımı ile İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nde yapıldı.TYB Erzurum Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan’ın sunumu ile il merkezi ve ilçe okullarında görev yapan öğretmenlerin değişik şairlerden seslendirdikleri şiirlerin okunduğu gecede şair İsmail Bingöl öğretmenine yazdığı şiir ile geceye renk kattı."Vefa konuğu", emekli öğretmen, Eğitimci-Yazar Abdurrahman Zeynal’ın konuşmasıyla başlayan gece, selamlama konuşmalarıyla devam etti.Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç yaptığı konuşmada Öğretmenler Günü’nü kutladı ve bu tür programlara çok önem verdiklerini söyledi.TYB Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli’de salonu dolduran öğretmenlere ve izleyicilere teşekkür ederek şubenin çalışmalarını anlattı.İspirli “bu anlamlı gecenin hazırlanmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen kıymetli yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve üyelerimize gönülden teşekkürü bir borç biliyoruz.” Dedi.Gecede; Ümit Gergit, Merve Alkan, Sedat Emrem, Vahdettin Oktay Beyazlı, Elif Pınar Kuzu, Müstakim Çolak, Reşat Coşkun, Fundanur Yanık, Murat Bahar, Soner Özkan, Dr.

Yurthaber 26-11-19 09:24

Erzurum’da ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ semineri

Erzurum Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube ile Genç Memur Sen’in birlikte hazırladığı Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’nin 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk öğrenci-yazar buluşması gerçekleşti.

Yurthaber 12-11-19 10:41

Elazığ’da Mehmet Akif İnan anısına voleybol turnuvası

Elazığ’da şair, araştırmacı yazar ve öğretmen Mehmet Akif İnan anısına düzenlenen voleybol turnuvası başladı.Eğitim Bir-Sen Elazığ Şubeleri tarafından Mehmet Akif İnan anısına İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumların personeline yönelik voleybol turnuvası düzenlendi.

Yurthaber 12-11-19 09:28

RÖPORTAJ Seyirci anlamadı diye bir şey yok, sen anlatamamışsındır

Yazar, senarist, müzisyen ve oyuncu Feyyaz Yiğit: - "Ortaokulda, Türkçe hocam aileme diyor ki 'Bu çocuğun resim yapması lazım. Çünkü çok güzel resim yapıyor. Onu bir sanat okuluna bence yönlendirelim.' Akademik olarak sanat eğitimi benim hayatıma öyle giriyor aslında" - "Üç arkadaşın bayağı eğlenerek birlikte bir şey yapması, bence sonuca artı değer sağlayan bir şey. Hata yapmayı zorlaştırıyor" - "Komik olması gereken bir şeyi bir de komik yapmaya çalışırsan ortaya çirkin bir şey çıkıyor, kaosa dönüşüyor. Herkesin deliyi oynadığı bir film komik olmaz ama bir tane deli on tane akıllının içerisinde çok komiktir" - "Bana sorarsanız Türk sineması ve bu sektörün büyükleri daha cesur olabilir" - "Bir iş yapıp da 'Seyirci anlamadı.' diye bir şey yok. Sen anlatamamışsındır. Ben de bir seyirciyim, sinemaya gidiyorum. Biz bir şeye gülerken seyirci de bizimle gülecek düşüncesini taşıyoruz"

Haber 30-10-19 12:12

ABD Başkanı Trump’un mektubuna ünlü ozandan türkülü yanıt: “Sen kafayı mı yedin Trump?”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği diplomasi diline uygun olmayan mektuba ’15 Temmuz’ şiirinin yazarı ünlü ozan Abdurrahman Delen’den türkülü yanıt geldi.ABD Başkanı Trump’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektuba ünlü şair Abdurrahman Delen, “Sen kafayı mı yedin Trump?” isimli türküyle anlamlı bir cevap verdi.

Haber 20-10-19 13:48

Trump’a belgeli yalanlama

Çukurovalı Tarihçi-Yazar Cezmi Yurtsever, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından atılan bir tweette, “Türkler ve Kürtler 200 yıldır savaşıyor” sözüne karşı Osmanlı arşiv belgesinde Türkler ile Kürtlerin bu coğrafyada yüzyıllardır dostça yaşadığının tarihi belgesini göstererek, “Trump sen tarih bilmiyorsun, bu tarihi belge senin yüzünde tokat gibi patlayacaktır” diye seslendi.Cezmi Yurtsever, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde açtığı sokak sergisinde Türk-Amerikan ilişkilerine dair yazdığı kitapları ve tarihi belgeleri sergiledi.

Haber 16-10-19 14:19

Ankara Kitap Fuarı kapılarını ikinci kez açacak

Başkent okuyucusunun yoğun ilgisi üzerine senede iki kez yapılması kararlaştırılan Ankara Kitap Fuarı, 18-27 Ekim'de kitapseverleri ağırlayacak - Rusya'nın konuk ülke, İlya Boyasov'un konuk yazar, Beşir Ayvazoğlu'nun ise onur yazarı olarak katılacağı fuarda yaklaşık 300 yayınevi stant açacak - Eylül Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır: - "Ahmet Ümit'ten Rasim Özdenören'e, Uğur Dündar'dan Abdurrahman Dilipak'a kadar herkes olacak. Bine yakın yazar, söyleşiler, imza günleri vesilesiyle okurlarıyla buluşacak" - "Ankara kitap seviyor ve kitap okuyor. Biz de Ankaralının kitaba, farklı yayınevlerine, yazarlara, konferanslara rahat ulaşabilmesini sağlamak açısından fuarı yılda iki kereye çıkardık"

Haber 13-10-19 11:18

Miraç Çağrı Aktaş, Adanalı okurlarıyla buluştu

Türk edebiyatının en genç yazarlarından Miraç Çağrı Aktaş, Adanalı okurlarıyla buluştu, sohbet etti ve son kitabı “Kendine Hoşgeldin” adlı eserini imzaladı.Yeni nesil romantizm ekolü olarak adından söz ettiren Miraç Çağrı Aktaş’ın Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde gerçekleştirilen imza günü için saatler öncesinden sırada bekleyen okurları, onu karşılarında gördüklerinde alkışlarla karşıladılar.“Bana Seni Seviyorum Deme” serisiyle yakaladığı başarıyı, “Sen 17 Yaşımsın” isimli eseri ile devam ettiren, ardından son kitabı “Kendine Hoş geldin” ile çıkışını sürdüren Miraç Çağrı Aktaş, okurlarının sevgi gösterilerine beyaz papatyalar vererek yanıt verdi.Duygu yüklü kitaplarını imzaladığı okurları ile sohbet ederek, sempatik kişiliği ile gönüllerde bir kez daha yer edinen Miraç Çağrı Aktaş, “Sarılmak en iyi ağrı kesicidir” diyerek, sevenlerini kucakladı.16 yaşında yazmaya başlayan, “Bana Seni Seviyorum Deme Sev”, “Bana Seni Seviyorum Deme Hissettir”, “Bana Seni Seviyorum Deme Evlen Benimle”, “Sen On Yedi Yaşımsın” ve son olarak “Kendine Hoş geldin” adlı kitabı ile son 8 yıldır kitapları en çok satanlar arasında bulunan Miraç Çağrı Aktaş, imza verdiği sevenlerinin fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmedi.Kalabalık arasından yanına ulaşamayan engelli bir okurunun yanına giderek, papatya veren Aktaş, bir başka hayranına ise uğur getirmesi temennisi ile kolundaki bilekliği armağan etti.Genç yazar, bazı sevenlerinin gözyaşlarına hakim olamadığını görünce duygulanıp, Adanalı okurlarını unutmayacağını, her fırsatta yeniden geleceğini söyledi

Yurthaber 22-09-19 13:10

Eğitimci-Araştırmacı Zeynal: “Dünyada düzenli ordulara karşı kadınların savaştığı tek yer Aziziye Tabyaları’dır”

Eğitimci-Araştırmacı Yazar Abdurrahman Zeynal, Erzurum’un tarihinde önemli bir yere sahip olan Aziziye Tabyaları’nın, dünyada düzenli ordulara karşı kadınların savaştığı tek yer olduğunu söyledi.Eğitimci-Araştırmacı Yazar Abdurrahman Zeynal beraberindekilerle birlikte, Aziziye Tabyaları’nda bulunan Nene Hatun’un mezarını ziyaret etti.

Haber 14-09-19 09:07

Kuşadası’nda tiyatro atılımı

Duayen tiyatro yönetmeni ve oyuncusu Mustafa Şahbaz tarafından Kuşadası’nda kurulan Tiyatro Mood isimli grup, hazırladığı üç farklı oyunla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.Kuşadalı olan oyuncu Güven Filiz’in yanı sıra Aylin Gönder gibi önemli isimleri bünyesine katan grup, kasım ayında başlayacağı Türkiye ve Avrupa turnesinde izleyicilerle buluşacak.Önce İstanbul’da, ardından Kuşadası’nda önemli işlere imza atan Mustafa Şahbaz’ın yazıp yönettiği “Bir Şizofrenin Aşkı” isimli tek kişilik oyunla izleyici karşısına çıkacak olan Kuşadalı oyuncu Güven Filiz, prova çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.Öte yandan yine Mustafa Şahbaz’ın Aylin Önder ile birlikte yazdığı “Oyuncu Musun Canım Sen?” isimli interaktif komedide iki yazar birlikte rol alacak.

Yurthaber 11-09-19 13:35

‘Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’ koordinasyon toplantısı yapıldı

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 2 nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, üç yıldan beri gerçekleştirdikleri ‘Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’nin 2019-2020 eğitim-öğretim yılı koordinasyonu için öğretim yılı başlamadan önce merkez ilçedeki 46 lise müdürleriyle bir araya geldi.Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Müdür Yardımcısı İsmail Bağrıyanık, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, Şube Müdürü Sadrettin Çelik, Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Aydın Güven, 46 lise müdürü ve davetliler katıldı.Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, göreve geldiği andan itibaren bu projenin öğrenci-yazar buluşma konferanslarına kaçırmadan keyif alarak katıldığını, çok memnun edici bir proje olduğunu ve ilde yapılan faaliyetlerin en önemlilerinden biri olduğunu ifade etti.

Yurthaber 28-08-19 14:55

Emirdağlılar Vakfı’ndan ‘Dünya Emirdağlılar Günü’ etkinliği kararı

Eskişehir’deki Emirdağlılar Vakfı istişare toplantısında, ileri bir tarihte ‘Dünya Emirdağlılar Günü’ etkinliği’ yapılması kararlaştırıldı.Düzenlenen toplantıya; Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, gazeteci-yazar Vedat Alp, Eskişehir’deki Emirdağlılar Vakfı Başkan Vekili Mehmet Kahya, başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri, Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Emirdağ İlçesi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Akın katıldılar.

Yurthaber 24-08-19 12:30

‘Mahallelerin Öyküsü Erzurum’ adlı kitap büyük ilgi topladı

Eğitimci-Araştırmacı Yazar Abdurrahman Zeynal’ın ’’Mahallelerin Öyküsü Erzurum’ adlı kitabı büyük ilgi topladı.Uzun yıllar gezdiği, gördüğü mahallelerde topladığı bilgilerin yanı sıra kentin gizli, bilinmeyen,unutulan ve kaybolan değerlerini kitabında konu eden Zeynal, bir şehri şehir yapan eserlerin korunması hususunda da ilgililere seslendi.Kitabını çok genç yaşta safra taşı ameliyatı olurken hayata veda eden Tıp Doktoru sevgili oğlu Melih Zeynal’ın aziz hatırasına ithaf eden baba Zeynal’ın kurduğu cümlelerdeki ahenk, ifade güçlülüğü, akıcı bir kullanması okuyucuların ilgisine neden oldu.‘İnsan doğduğu, büyüdüğü, ekmek yediği, ihtiyarladığı şehri tanımak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmakla görevlidir.’ diyen Yazar Zeynal, şöyle konuştu:“Bu kitapta Erzurum’la ilgili çok şey okuyacak, kendinizi cadde, sokak, mahalle aralarında dolaşıyor bulacaksınız.

Yurthaber 25-06-19 09:35

Memur Sen ile Eğitim Bir-Sen Ağrı Şube başkanlarından Müdür Tekin’e ziyaret

Memur Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer ve Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin’i makamında ziyaret etti.Memur Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin’i makamında ziyaret etti.

Yurthaber 24-05-19 16:20

Uçurtma Şenliği Çaycuma Kapalı Pazar Yerinde gerçekleşecek

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, Çaycuma Belediyesi ve Perşembe Belediyesi işbirliği ile düzenlenen uçurtma şenliğinin 15’incisi 26 Mayıs Pazar günü yapılacak.Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından her yıl düzenli olarak yapılan geleneksel uçurtma şenliğinin 15’incisi Çaycuma Kapalı Pazar Yeri ( Luna Park Yanı) ’nda yapılacak olan şenlik saat 12.00’de başlayacak."Yazar Gülsüm Cengiz kitaplarını çocuklara imzalayacak"Çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Gülsüm Cengiz’in çocuklarla söyleşi yapıp kitaplarını imzalayacağı uçurtma şenliğinde, en yükseğe çıkan uçurtma, en özgün yapımlı uçurtma ve yardım almadan en iyi uçurtma uçuran en küçük yarışmacı kategorilerinde yarışma yapılacak.

Yurthaber 23-05-19 15:55

15 yaşındaki yazar, okurlarıyla buluştu 

MARDİN Temel Sınav Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Semanur Cangir, kaleme aldığı 'Arsima' adlı kitabının imza gününde okurlarıyla buluştu.  Mardin'de lise 2'nci sınıf öğrencisi Semanur Cangir, Lazca, 'Bir sen, bir ben' anlamına gelen 130 sayfalık Arsima adını taşıyan kitabını okurlarına tanıttı.

Haber 05-05-19 17:16

Şehit Polis Memurunun Adı Kütüphanede Yaşatılacak

Ağrı’da İMKB Gazi Ortaokulu bünyesinde açılışı yapılan kütüphaneye Tunceli’de 23.07.2016 tarihinde görevli olduğu uygulama noktasına teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu şehit olan İzmirli Şehit Polis Memuru Kağan Kılıç’ın adı verildi.İMKB Gazi Ortaokulunda gerçekleşen Şehit Polis Kağan Kılıç Kütüphanesi açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, Ağrı Baro Başkanı Salih Aydın, Ağrı Cumhuriyet Savcısı Merve Sultan Kandemir, İl Jandarma Komutanlığından Yarbay Bayram Kaya, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muhsin Cengiz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özlem Çeçen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Bilgiç, Memur Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer , Eğitim Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Aslan, Özel Harekat Şube Müdürlüğü personelleri ve diğer birimlerde görev yapan birçok polis memuru , okul müdürleri , öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan,“Donanımlı kütüphanelere her devirde ihtiyaç vardır.

Yurthaber 29-04-19 16:35

“Sen Geleceksin” etkinliği gerçekleştirildi

Adıyaman Üniversitesi Yeniler Topluluğu tarafından Yazar Hikmet Kızıl’ın konuşmacı olarak katıldığı “Sen Geleceksin” adlı şiir ve ezgi dinletili söyleşi programı düzenlendi.Programda ayrıca kitap tanıtımı, ilahi, ezgi grubu konseri, sosyal sorumluluk konulu tiyatro gösterileri ve sportif gösteriler gibi çeşitli etkinlikler yer aldı.Üniversite Merkez Külliyesi Vehbi Koç Konferans Salonunda yapılan etkinlikte Adıyaman Gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Tekin, TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) İl Başkanı İdris Toprak, üniversite idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.Etkinlik, Arapça Öğretmenliği Bölümü 2.

Yurthaber 12-04-19 09:25