Huriye Gulen Haberleri

Ankara'da korkunç olay! Eşini bıçaklayarak öldürdü

Ankara Yenimahalle'de Zekayi Coşkun (71), tartıştığı eşi Huriye Coşkun'u bıçaklayarak öldürdü. Polis ekiplerince yakalanan Coşkun, tutuklandı.

Haber 2022-10-30 16:48:58

Manisa’da kan donduran olay! Cinnet getiren şahıs eşini bıçaklayıp öldürdü...

Olay, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde meydana geldi. Z.Z. isimli şahıs, tartıştığı karısı Huriye Zeybek'e bıçakla saldırdı. Aldığı bıçak darbeleri sonrası Huriye Zeybek hayatını kaybetti. Yaşadığı şokun ardından apartmana çıkan Z.Z. komşularının onu görmesinin ardından tekrar eve döndü. Ekiplerin olay yerine gelmesiyle yakalanan Z.Z., gözaltına alındı.

Haber 2022-10-23 02:00:59

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, Trabzon'da programa katıldı:

"Peygamberimizin daveti dürüstlüğe, doğruluğa ise, nezakete, edebe ise biz o davete kulak vereceğiz ve Peygamber Efendimizin yolundan giderken elimizden ve dilimizden hiç kimsenin zarar görmediği müminler olmak için gayret edeceğiz"

Yurthaber 2022-10-03 17:08:05

İstanbul'da Kur'an kurslarında hedef 300 bin öğrenci

İstanbul Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık: - "İstanbul genelinde 2 bin 405 Kur'an kursu öğreticimizle, 2 bin 480 imam hatibimiz, yine 1097 müezzin kayyımımızla toplamda 7 bin 693 görevlimizle bu hizmeti, bu eğitimleri gençlerimizle ve çocuklarımızla buluşturmaya gayret göstereceğiz" - "Yaz kurslarımız çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatları boyunca kendilerine faydalı olacak bilişsel, duyuşsal ve psikomotor davranışlar kazanmaları noktasında da ciddi katkılar sağlamaktadır"

Yurthaber 2022-06-25 11:08:05

Otizmli bireylerle aileleri ağırlandıkları kampta eğlenceli zaman geçirdi

Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampı'nda ağırlanan otizmli bireylerle aileleri, 5 gün boyunca bisiklet, tırmanış, okçuluk, golf, masa tenisi, ip çekme, çuval ve yumurta yarışı gibi etkinliklere katıldı - Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz: - "Çocuklarımızla bir otele gitmemiz, tatil yapma olanağımız yok. Bu etkinlik, ailelerimize can kattı"

Yurthaber 20-05-22 12:45

107 kilodan 60 kiloya düştü! Şimdi gören tanıyamıyor: Huriye abla sen misin?

Amasya'da 107 kilodan 60 kiloya düşen Huriye Elmacı, aynalara küsmüştü ancak şimdi kendisini gören tanıyamaz hale geldi. Elmacı, Sokakta karşılaştıklarım ‘Çok değişmişsin’ diyorlar. Tanıyamıyorlar. Huriye abla sen misin?’ diyorlar” dedi. Karısını verdiği örnek mücadele dolayısıyla tebrik eden Arif Elmacı da, “Sokakta el ele yürürken arkadan gelirdi. Nefes nefese kalıp yoruluyordu. Şimdi ben ona yetişemiyorum” şeklinde konuştu.

Haber 12-03-22 11:53

İzmir'de genç kızın şüpheli ölümünde yeni detaylar ortaya çıktı! Olay öncesinde...

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir evde fenalaşıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Duygu Huriye Altınkaynak'ın (21) şüpheli ölümüyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Altınkaynak'ın, rahatsızlandığı sırada yanında olduğu ileri sürülen 2 arkadaşı gözaltına alındı. Uyuşturucu kullanmaktan çok sayıda suç kaydı bulunan Altınkaynak'ın ileri düzeyde diyabet hastası olduğu ve olay öncesinde evde uyuşturucu madde kullandığı ileri sürüldü. İşte olayla ilgili tüm detaylar!

Haber 14-02-22 17:00

İzmir'de 21 yaşındaki Duygu'nun şüpheli ölümü! Bir anda fenalaşınca...

İzmir’in Ödemiş ilçesinde şüpheli bir ölüm meydana geldi. Evde bir anda fenalaşan 21 yaşındaki Duygu Huriye A. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yapılan tetkiklerde Duygu Huriye A.’nın kanında uyuşturucu madde olduğu ileri sürüldü. Kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Duygu Huriye A.’nın cenazesi, otopsi yapılmaz üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Soruşturma devam ediyor.

Haber 14-02-22 02:26

Çatısını tamir etmek istedi! Lodosta hayatını kaybetti

Sultangazi'de oturduğu binanın çatısını oğluyla birlikte onaran Huriye Pulur, karşı binadan kopan kalas parçasının başına isabet etmesiyle hayatını kaybetti. Pulur'un kızı Nebahat Gürün, "Annem, bugün ağabeyime 'rüzgar var çatının açık kalan yerini kapatalım' demiş. Ağabeyim de 'tamam ben yaparım sen gelme' demiş. Ancak annem ağabeyimin peşinden çıkıyor. Tam o esnada karşı binadan rüzgarın etkisiyle kopan kalas parçası annemin başına isabet ediyor." dedi.

Haber 29-11-21 19:01

Eşini ve kızını öldürüp intihar etmişti! Aydın'da vahşette detaylar ortaya çıkıyor

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde, Hüseyin Şentürk'ün (71), boşanma aşamasındaki eşi Huriye Şentürk (71) ve kızı Sevda Şentürk'ü (49) öldürüp, aynı tabanca ile intihar ettiği olaya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yıllarca incir ve zeytin ticaretiyle uğraşan Şentürk'ün 3 yıl önce iflas etmesinin ardından icradan satılmaması için tapusunu damadının üzerine yaptırdığı evi geri almak için konuşmaya gittiği, çıkan tartışmada olayı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Haber 03-11-21 15:32

Tüm ailesini kaybetmişti! 3 yaşındaki Nisa'dan 421 gün sonra kahreden haber

Manisa'nın Kula ilçesinde, 13 Mart 2020'de meydana gelen trafik kazasında anne, baba ve ağabeyini kaybeden Huriye Nisa Ağırbaş'tan (3) da dün acı haber geldi. Küçük Nisa, tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesi'nde 421 gün sonra doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.

Haber 10-05-21 14:32

Delirten ağrı 3 yıl boyunca kabusu yaşattı! Trigeminal nevralji tedavisi için ameliyat yapıldı, tekrar hayata döndü

Halk arasında delirten ağrı olarak isimlendirilen trigeminal nevralji hastalığı nedeniyle hayatı kabusa dönen 63 yaşındaki Huriye Abay, başarılı ameliyat sonrası ağrılarından kurtuldu. 3 yıl sonra sağlığına kavuşan Albay, ilaç kullanmak zorunda kalmayacağı için de mutlu olduğunu söyledi.

Haber 01-04-21 09:34

Yamanyılmaz: Etikette kadın logosu güçlü sinerji sağlayacak

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve kadın ihracatçı sayısının artırılmasına yönelik yaptıkları çalışmaları öne çıkarırken Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) himayesinde, sahibi kadın olan işletmelerin üretimine pozitif ayrımcılık sağlamak amacıyla hayata geçirecekleri “Kadın Eliyle Üretilmiştir” etiketi uygulamasının üretimde ve ihracatta güçlü bir sinerji sağlayacağını söyledi.Türkiye’nin ihracatçı birlikleri tarihinde ‘İlk Kadın Koordinatör Başkan’ unvanını alan AKİB Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, “İhracatla yükselen Türkiye vizyonuna güç vermeye devam ederken kadınların temsilde, üretimde, yönetimde, ticarette ve ihracatta daha aktif olmaları için teşvik eden çalışmalarda özel önem veriyoruz” dedi."İhracatçı kadınlar kısa zamanda önemli işlere imza attı"TİM Kadın Konseyi’nde Başkan Yardımcısı ve Adana İş Kadınları Derneği’nde (İŞKAD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de eş zamanlı yürüten Yamanyılmaz, kadınların çalışma hayatında yaşadığı zorlukları dayanışma ruhuyla aşmaya çalışırken önemli işlere imza attıklarını söyledi.

Yurthaber 07-03-21 10:27

Eurochambers’da Türkiye’yi Manisalı iş kadını temsil etti

Eurochambers’da (Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği) pandeminin iş dünyasına ve kadın girişimcilerin üzerine yaptığı olumsuz etkisinin konuşulduğu, İngilizce olarak gerçekleşen video konferans toplantısında Türkiye’yi Manisa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Huriye Yılmaz Uslu temsil etti.Avrupa iş kadınlarının bir araya geldiği toplantıda iş dünyasında pandemi sonrası çizilecek yol haritası da konuşuldu.

Yurthaber 05-03-21 14:33

Dünya pazarında Manisa üzümünün değeri artacak

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’i makamında ziyaret ederek, ’Manisa Sultani Kuru Üzümü’nün Avrupa Birliği Coğrafi işareti alması konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Ziyarette Başkan Özkasap’a Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Ural Sevener ve Coğrafi İşaret Uzmanı Huriye Kayabaşı Özener eşlik etti.

Yurthaber 02-03-21 17:34

Yamanyılmaz: İhracata ilave devlet desteği rekabet gücümüzü artıracak

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, 2021 yılında katma değerli ihracatın sürdürülebilir şekilde artması için 5 sektör ve 17 hedef ülkeye yönelik 5 puanlık ilave devlet desteğinin bölgedeki gıda, kimya, elektrik-elektronik ve makine aksamları ihracatçılarının rekabet gücünü artıracağını belirtti.

Yurthaber 08-02-21 10:09

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Çalıştığı hastanede ailesinden 2 kişiyi koronavirüsten kaybetti

Adana'da kendisi Kovid-19'u atlatan ancak kayınvalidesi ve kayınpederi hayatını kaybeden Çukurova Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Huriye Sevim Akbıyık: - "Bugüne kadar salgın hastalıklar gördüm ama bunun gibisini görmedim. Hepimiz için bilmediğimiz bir şey, yeni bir hastalıktı. Çok zor süreçler yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz" - Servisin sorumlu hemşiresi Fatma Güven: - "Babamı kanserden kaybettim, cenazeye bile gidemedim. Babamın son günlerinde yanında olamadım"

Yurthaber 04-02-21 11:07

Aydın Ticaret Borsası, coğrafi işaret çalışmalarına hız verdi

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Coğrafi İşaretler Danışmanı Huriye Özener, Ak Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile birlikte Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof.

Yurthaber 26-01-21 10:07

Yamanyılmaz: 2021 dijital dönüşüm ve ihracatta atılım yılı olacak

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, 2020’nin tüm kayıplara rağmen birçok açıdan farklı deneyimler edinilen bir yıl olarak tarihe geçtiğini, 2021’in ise ekonomide ve sosyal hayatta yeniden istikrarı sağlama ve ihracatta atılım yılı olacağını belirtti.

Yurthaber 07-01-21 10:38

Tarla balıkçılığında 250 milyon dolarlık ihracat hedefi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Kadın Konseyi Başkan Yardımcısı ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, Adana’nın Karataş ilçesinde projelendirdikleri Balıkçılık ve Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yıllık 60 bin ton üretim ve 250 milyon dolar ihracat hedeflediklerini belirtti.Kadınların iş dünyasında daha fazla yer almaları, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve kadın ihracatçı sayısının artırılmasına yönelik çalışmalara hız veren Türkiye İhracatçılar MeclisiKadın Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı ziyaret edip, projelerini tanıttı.TİM Başkanı İsmail Gülle’nin liderliğinde gerçekleşen ziyarette AKİB Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, tarla balıkçılığında kümelenme modeliyle Türkiye’de bir ilk olarak planladıkları Balıkçılık ve Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında Emine Erdoğan’ı bilgilendirdi.

Yurthaber 28-12-20 08:28

Vali Elban: Kurallara uymalıyız

Adana Valisi Süleyman Elban, eski sağlıklı günlere kavuşabilmemiz, bu zor günleri geride bırakabilmemiz için yediden yetmişe tüm vatandaşların yetkililere kulak vermesinin büyük önem arz ettiğini söyledi.Korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalar ve bundan sonraki süreçte yapılması gerekenler, Vali Elban başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi.Makamdaki salonda düzenlenen toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, kaymakamlar, merkez ilçe belediye başkanları ve kamu kurum temsilcileri katıldı.Toplantıda korona virüsün il genelindeki seyri, salgının yayılım hızını azaltmak için kurumlarca yapılacak çalışmalar ve tüm mücadele tedbirleri detayları ile ele alındı.Toplantıda kısa bir açıklama yapan Vali Elban, salgınla mücadelede ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da kritik bir süreçten geçildiğine vurgu yaptı.

Yurthaber 07-12-20 13:47

AKİB’in ihracatında liderlik demir çelik sektörünün

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, kasım ayında 1 milyar 127 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaştıklarını, demir çelik ürünleri ihracatında önemli artış elde ettiklerini belirtti.

Yurthaber 07-12-20 10:14

73 yaşındaki kadın ev ve dükkanını Mehmetçik Vakfı’na bağışladı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaşayan 73 yaşındaki Seniha Karayel, annesinin vasiyetini yerine getirerek ev ve dükkanını Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaşayan Seniha Karayel (73), annesi Huriye Karayel’in Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulunması yönündeki vasiyetini yerine getirdi.

Yurthaber 27-11-20 10:26

Kuyuda cansız bedenleri bulunmuştu! Yaşlı çiftin, 6 akrabası gözaltına alındı

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 17 gündür kayıp olarak aranırken 2 metre derinliğindeki kuyuda cansız bedenleri bulunan Cevdet Uysal (66) ve Zeliha Uysal (64) çiftinin öldürülmeleriyle ilgili 6 akraba gözaltına alındı. Gözaltına alınan Zeliha Uysal'ın ağabeyleri Kadir A. ve Bünyamin A., eşleri Huriye A. ve Nazire A., yeğeni Ramazan A. ile annesi Fatma A.'nın jandarmadaki sorguları sürüyor.

Haber 11-11-20 12:18

Bartın Üniversitesi öğrencisi Akın, Nadir Hastalıklar Yarışması’nda büyük bir başarı gösterdi

Bartın Üniversitesi öğrencisi Huriye Akın, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Üniversiteler arası Nadir Hastalıklar Yarışması’nda (Rare Disease Challenge) farklı üniversitelerden ekip arkadaşlarıyla birlikte büyük bir başarı göstererek, gümüş madalya ve sosyal farkındalık ödülüne layık görüldü.Öğrencilerini tüm çalışmaların merkezinde tutan Bartın Üniversitesi’nde yeni başarılar gelmeye devam ediyor.

Yurthaber 11-10-20 13:31

Dünya Kız Çocukları Gününde Mülteci Olmak

Dünya Kız Çocukları Günü'nde VOA Türkçe'ye konuşan Suriyeli mülteci Huriye Muhammed, mülteci bir kız çocuğu olmanın zorluklarını dile getirdi

Haber 11-10-20 12:54

Kahramanmaraş'ta eğitim kurumunda dev vurgun! Çok sayıda gözaltı var

Kahramanmaraş'ta gelmeyen öğrencileri geliyor gibi göstererek devleti 1 milyon lira dolandırdığı iddia edilen özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezine polis tarafından düzenlenen operasyonla 11 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden okul sahibi Huriye A. (39) ile Salih K. (39) 'Kamu aleyhine nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haber 23-09-20 21:50

AKİB'den 745 milyon dolarlık ihracat

AKİB Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz: - "Ağustosta 745 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 8 ayda ise bölge ihracatı 6,82 milyar dolara ulaştı"

Yurthaber 03-09-20 12:57

AKİB’in 8 aylık ihracatı 6,82 milyar dolara ulaştı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, ağustos ayında 745 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini, 2020’nin ilk sekiz ayında ise bölge ihracatının 6,82 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Yurthaber 03-09-20 10:51

Köyceğiz Sosyal Hizmet Merkezinden kahvaltı etkinliği

Köyceğiz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce sosyal ve ekonomik destek, okul destek projesi ve koruyucu aile hizmeti kapsamında yer alan çocuk ve ailelerin katılımı ile Kahvaltı etkinliği düzenlendi.Kahvaltı etkinliğine Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Seyfi Bozçelik, İl Müdür Yardımcısı Seda Cesur, Köyceğiz Belediyesi Başkan Vekili Neriman Palancıoğlu, Köyceğiz Belediyesi Başkan Yardımcısı Huriye Duran, Köyceğiz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Havva Demir Mor ve sosyal hizmet merkezi çalışanları katıldı.Etkinlik, Covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde hazırlanan masa ve sandalye düzeni ile gerçekleştirildi.

Yurthaber 02-09-20 16:46

Henüz 3 yaşındaydı! Huriye'nin acı ölümü

Şanlıurfa'da, 3'üncü kattaki evlerinin balkonundan düşen Huriye Demirkan (3), yaşamını yitirdi.

Haber 13-08-20 18:08

3 yıldır her yerde aranıyordu! JASAT Denizli'de yakaladı

Denizli'nin Çal ilçesinde, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti suçundan 13 yıl hapis cezası bulunan ve 3 yıldır aranan Huriye T. (33), saklandığı akrabasının evinde Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekibince yakalandı.

Haber 05-08-20 19:21

3 yıldır aranan bayan uyuşturucu taciri akraba evinde yakaladı

Denizli’de, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti suçlarından 13 yıl hapis cezası bulunan ve 3 yıldır arama çalışmaları devam eden kadını jandarmanın dedektifleri olan JASAT timleri tarafından saklandığı akrabasının evinde yakalandı.Denizli’de uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yapma suçlarından 3 yıldır aranan Huriye T.’yi (33) yakalamak için Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) çalışma başlattı.

Yurthaber 05-08-20 16:06

Medipol'den Kovid-19 nedeniyle gebelik muayenelerini ertelemeyin uyarısı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Huriye Ayşe Parlakgümüş: - "Yüksek riskli gebeliği ve kronik hastalığı olan gebelerin muayenelerini ertelemesinin sakıncalı olabilir. Hekiminiz bazı haftalarda muayenelerin yapılmasının zorunlu olabileceğine karar verebilir" - "Bu sebeple hastalıktan korkarak gebe randevularını iptal etmeyin. Tıbbi geçmişi göz önüne alındığında çoğu gebe Kovid-19'a yakalansa dahi doğumdan önce iyileşebiliyor" - "Sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, evde oyalanacak hobiler bulmak ve haberlerden uzak durmak hamilelerin kaygısını azaltır"

Yurthaber 07-07-20 10:36

Medipol'den Kovid-19 nedeniyle gebelik muayenelerini ertelemeyin uyarısı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Huriye Ayşe Parlakgümüş: - "Yüksek riskli gebeliği ve kronik hastalığı olan gebelerin muayenelerini ertelemesinin sakıncalı olabilir. Hekiminiz bazı haftalarda muayenelerin yapılmasının zorunlu olabileceğine karar verebilir" - "Bu sebeple hastalıktan korkarak gebe randevularını iptal etmeyin. Tıbbi geçmişi göz önüne alındığında çoğu gebe Kovid-19'a yakalansa dahi doğumdan önce iyileşebiliyor" - "Sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, evde oyalanacak hobiler bulmak ve haberlerden uzak durmak hamilelerin kaygısını azaltır"

Yurthaber 07-07-20 10:36

AKİB, yeni normale rekorlarla başladı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artış sağlayıp, 893,4 milyon dolar ihracat gerçekleştirirken, hazır giyim ve konfeksiyon, hububat ve bakliyat, mobilya, tekstil, yaş meyve ve sebze ile demir çelik sektörleri yeni normale güçlü bir başlangıç yaptı.AKİB Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, yaptığı açıklamada, “Covid-19 salgını sonrası Haziran ayında başlayan yeni normal dönemde hazır giyim ve konfeksiyonda yüzde 177; hububat ve bakliyatta yüzde 84, mobilyada yüzde 37, tekstilde yüzde 30, yaş meyve ve sebzede yüzde 29, demir çelikte yüzde 19 oranlarında artışlar sağladık.

Yurthaber 05-07-20 10:02

Eylül'ü öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Eylül Yağlıkara'yı (8) cinsel istismarda bulunup, öldürerek cesedini toprağa gömdüğü suçlamasıyla komşusu Uğur Koçyiğit'in (42) tutuklu, annesi Huriye Koçyiğit'in tutuksuz yargılanmasına devam edildi. Mütlaasını açıklayan savcı, sanık Uğur Koçyiğit'in ağırlaştırılmış müebbet ve 48 yıl hapis, annesinin de 28 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Haber 03-07-20 15:47

Vali Süleyman Elban, İl Pandemi Kuruluyla bir araya geldi

Adana Valisi Süleyman Elban, normalleşme süreci kapsamında korona virüs salgınından korunmak amacıyla il genelinde alınan önlemleri görüşmek, son günlerde pozitif vaka sayısında görülen artışı değerlendirmek ve alınması gereken yeni tedbirleri belirlemek üzere İl Pandemi Kurulu’yla bir araya geldi.Makam toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, İl Sağlık Müdürü Dr.

Yurthaber 20-06-20 12:24

AKİB’den Mayıs’ta 650,7 milyon dolar ihracat

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, mayıs ayında 650,7 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini, bu dönemde hazır giyim ve konfeksiyonda yüzde 13, yaş meyve sebze ihracatında yüzde 6 oranında artış sağladıklarını belirtti.Mayıs ayında AKİB’in Birleşik Devletler’de yüzde 33, Romanya’da yüzde 18, Belçika’da yüzde 17 oranında ihracat artışı yakaladığını kaydeden Yamanyılmaz, “Koronavirüs salgınının küresel ticaretteki etkileri her geçen gün azalıyor.

Yurthaber 04-06-20 09:59

AKİB’in yeni Koordinatör Başkanı Yamanyılmaz

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) yeni dönem koordinatör başkanı, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Yamanyılmaz oldu.Mersin, Adana, Hatay, Kayseri ve Karaman illeri başta olmak üzere Türkiye genelinde 16 bini aşkın üyesiyle 8 ana sektörde yapılan üretimi dünya pazarlarına ihraç eden Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde koordinatör başkanlık görevinde nöbet değişimi gerçekleşti.

Yurthaber 20-05-20 10:10

AKİB’in yeni Koordinatör Başkanı Yamanyılmaz

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) yeni dönem koordinatör başkanı, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Yamanyılmaz oldu.Mersin, Adana, Hatay, Kayseri ve Karaman illeri başta olmak üzere Türkiye genelinde 16 bini aşkın üyesiyle 8 ana sektörde yapılan üretimi dünya pazarlarına ihraç eden Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde koordinatör başkanlık görevinde nöbet değişimi gerçekleşti.

Yurthaber 20-05-20 10:10

Düzce’de korona virüsten ölenlerin sayısı 9’a yükseldi

19) salgını nedeniyle Düzce’de hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi.Akçakoca ilçesinde ikamet eden Huriye Kar ile Konuralp bölgesinde ikamet eden Cavit Terzi, tedavi gördükleri Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti.

Yurthaber 12-05-20 17:16

Akademik personele online eğitim

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile ALONET koordinesiyle Akademi Eğitim Uzmanı Huriye Karadağ tarafından akademik ve idari personele yönelik “kurumsal kültür, ortak kurum, iletişim teknikleri, takım çalışması” konulu online eğitim verildi.Online eğitimde Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof.

Yurthaber 02-05-20 15:32

Erdek’te ilk korona virüs ölümü

Balıkesir’in Erdek ilçesinde korona virüs tedavisi gören yaşlı kadın hayatını kaybetti.Kalp yetmezliği sebebiyle geçtiğimiz günlerde Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 72 yaşındaki Huriye Heper’e yapılan testlerde korona virüs teşhisi konulmuştu.

Yurthaber 17-04-20 11:25

Pazar yerlerinde denetim

Adana’da korona virüs tedbirleri kapsamında pazar yerlerinde denetimler sürüyor.İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca “İl Pandemi Kurulu Kararlarına” istinaden korona virüs salgınından korunmak için alınan kararlar doğrultusunda pazar yerlerinde uyulması gereken tedbirlerle ilgili denetim yapıldı.Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ile İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Gürkan Yaşar’ın katıldığı denetimde, il genelinde hizmet veren pazar yerlerinde yapılan incelemeler sırasında pazarcı esnafına virüsten korunmak için dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgi verilerek belirlenen kurallara uymaları istendi.

Yurthaber 06-04-20 17:18

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı'dan kadın hakları uyarısı:

"Her birimiz, toplumdaki bütün kadınların haklarını korumak ve şiddet konusunda hiçbir şekilde taviz vermemekle yükümlüyüz. Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur" - "Toplumumuzu hem dini anlamda hem de hukuki anlamda kadına yönelik şiddet konusunda bilinçlendirmemiz ve kadının daima insan olarak adaleti, hakkaniyeti, saygıyı ve merhameti hak ettiğini herkese anlatmamız gerekir"

Yurthaber 08-03-20 11:04

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı'dan kadın hakları uyarısı:

"Her birimiz, toplumdaki bütün kadınların haklarını korumak ve şiddet konusunda hiçbir şekilde taviz vermemekle yükümlüyüz. Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur" - "Toplumumuzu hem dini anlamda hem de hukuki anlamda kadına yönelik şiddet konusunda bilinçlendirmemiz ve kadının daima insan olarak adaleti, hakkaniyeti, saygıyı ve merhameti hak ettiğini herkese anlatmamız gerekir"

Yurthaber 08-03-20 11:04

Başkan Altun’dan Cennet Yiğit’in ailesine teşekkür ziyareti

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Ankara’da kendilerine verilen evi Kızılay’a bağışlayan, FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda bombalı saldırıda şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in annesi Huriye ve babası Yahya Yiğit’i ziyaret etti.Gösterdikleri hassasiyet için aileye teşekkür eden Başkan Özkan Altun," Şehidimiz yiğit kızımız Cennet Yiğit’in kıymetli ailesi yapmış oldukları duyarlı bağış ile bizleri bir kez daha gururlandırdı ve onurlandırdı.

Yurthaber 31-01-20 17:15

Şehit polisin ailesi, devletin verdiği evi Kızılay'a bağışladı

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda bombalı saldırıda şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in annesi Huriye ve babası Yahya Yiğit, Ankara'da kendilerine verilen evi Kızılay'a bağışladı.

Haber 30-01-20 16:32