Ortadogu Seyahat Acenteleri Dernegi Otsad Haberleri

Ruslar rotayı Kapadokya’ya çevirdi

Kapadokya bölgesindeki turizm potansiyelinin Rusya pazarına tanıtılması ve Türk-Rus iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla, Rus seyahat acenteleri yetkililerinden oluşan 25 kişilik heyet Kapadokya’yı keşfe geldi.

Yurthaber 2024-03-26 13:28:12

Bu sene de tercihleri Türkiye! Artış yüzde 40'ı geçti

Alman vatandaşlarının bu yaz tatili tercihi bu sene de Türkiye oldu. Yaz için rezervasyon yaptıranların oranındaki artış yüzde 40'ı aştı. Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, "Türkiye, her şey dahil ürünler sunan destinasyonlar arasında bir numara" dedi.

Finans 2024-03-13 12:56:12

TUREB'den yeni yasa teklifine tepki: Meslek bitme noktasına gelir

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulan değişiklik teklifinde yer alan Turist Rehberleri Meslek Yasası ile Seyahat Acenteleri Birliği yasasında değiştirilmesi öngörülen bazı maddelerden dolayı rahatsızlıklarını dile getiren Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) yönetim kurulu üyesi Levent Kahveci yeni teklifle ilgili, "Rehberlerin mesleğini bitirme noktasına getirecek ve önüne geçilemez bilgi kirliliklerine de yol açacaktır" dedi.

Haber 2024-02-13 13:54:14

Son dakika: BDDK duyurdu! Kredi kartıyla yurt dışı harcamalara taksit sınırlaması

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenleme yaptı. BDDK'nın kararına göre, hava yolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarında kredi kartına taksit yapılamayacak.

Finans 2023-07-31 21:24:19

Van'da Sağlık Turizmi Çalıştayı düzenlendi

Van'da Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) öncülüğünde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu işbirliğiyle "Sağlık Turizmi Çalıştayı" düzenlendi.

Yurthaber 21-12-22 12:36

Tatil yapamayan dikkat! Tarih vererek duyurdular: 'Daha uygun olacak'

Tatil fiyatlarındaki yükseliş sonrası birçok vatandaş tatil planını erteledi ya da başka alternatiflere yöneldi. Yerli turistin ne zaman uygun tatil yapabileceği ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, 'Bizim yerli tatil reaksiyonumuz okul tatilleri ile alakalıdır. Okullar açılınca yerli turiste daha uygun fiyatlar olacaktır. ' sözlerine yer verdi.

Finans 09-08-22 16:15

Afyonkarahisar'da orman yangınlarına karşı bilgilendirme broşürü dağıtıldı

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz: - "Bu bilgilendirmelerin başlangıcını Afyonkarahisar'dan yapıyoruz. Tüm Türkiye'de seyahat acenteleri, otogarlarda bilgilendirmeler yapılacak"

Yurthaber 05-08-22 16:19

Kapadokya Kurban Bayramı tatilinin gözde destinasyonlarından biri olacak

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Kapadokya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Talip Aldemir: - "Bölgemizde şu anda doluluk yüzde 70-80'lere ulaşmış durumda. Bölgede halen gelmek isteyenler için yer var. Bölgemiz yine 2022 yılı Kurban Bayramı'nda gözde destinasyonlarından biri olacak"

Yurthaber 28-06-22 11:51

Villa turizminde Ramazan Bayramı hareketliliği

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin: - "Bayramda villalardaki doluluk oranları yüzde 90'ın üzerinde. Bayramın birinci ve ikinci gününde villalar yüzde 100 dolacaktır" - İşletmeci Fatih Ünal: - "Villa turizmi yeni bir tatil anlayışı oluşturdu, alışkanlık haline geldi"

Yurthaber 01-05-22 11:10

Tatile çıkacaklara önemli uyarı! Tespit edilen kişilere ağır ceza geliyor

Ramazan Bayramı öncesinde tatil yapacaklara önemli uyarı geldi. Sahte tatil sitelerinin sayısında artış yaşandığını belirten turizmciler internet üzerinden tatil rezervasyonlarını yaptırmak isteyenleri uyardı. Sahte sitelerdeki cazip fiyatlar ve promosyonların emniyet güçleri tarafından takip edildiğini söyleyen Turistik Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, 'Tespit edilen kişiler ağır yaptırım ve cezalara çarptırılıyor' ifadelerini kullandı.

Finans 27-04-22 15:14

Kapadokya'daki tesisler bayram tatilini tam dolulukla karşılamaya hazırlanıyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Kapadokya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Talip Aldemir: - "Bu bayram çifte bayram olacak. Rezervasyon oranlarımız gayet iyi, doluluğu büyük ölçüde yakaladık" - Anadolu Sıcak Hava Balon İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Dinler: - "Nisan ayı ile birlikte yurt içi ve yurt dışından artan talep söz konusu. Yerli misafirlerden ricamız rezervasyonlarını son dakikaya bırakmasınlar"

Yurthaber 22-04-22 12:17

Her 3 TL kredi kartı ödemesinin 1 TL’si ticari kartlarla gerçekleşti

Ağustos ayında kartlı ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artışla 154 milyar TL’ye ulaştı. En fazla kartlı ödeme artışı turizm sektörlerini oluşturan havayolları, seyahat acenteleri ve konaklamada gerçekleşti. Ticari kredi kartları ödemelerin vazgeçilmez bir aracı olmaya devam ederken, her 3 TL kredi kartı ödemesinin 1 TL’si ticari kartlarla gerçekleşti.

Finans 28-09-21 12:21

Trabzon'da otel işletmecileri aşı yaptıranlara konaklamada indirim uygulayacak

Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında aşıya karşı teşvik kampanyası başlattı.

Finans 26-07-21 18:57

Ne otellerde ne plajlarda boş yer kaldı! Çeşme'de bayram tatili yoğunluğu

İzmir'in gözde turizm ilçesi Çeşme'de bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor. Yurdun dört bir yanından Çeşme'ye akın eden tatilciler, plajları doldurdu. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya önceki günlerde yaptığı açıklamada, bayram döneminde 10 milyon kişinin seyahat edeceğini ve 10 milyar TL’lik bir ekonomi oluşacağını belirtmişti.

Finans 19-07-21 13:47

10 milyon kişi bayramda yer değiştirecek!

Yaklaşık iki yıldır koronavirüs pandemisinden dolayı tatil yapamayan vatandaşlar, Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek hazırlık yapmaya başladı. Öte yandan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya'ya göre, Bayram döneminde 10 milyon kişinin seyahat edeceğini ve 10 milyar TL’lik bir ekonomi oluşacağını belirtti.

Finans 13-07-21 08:36

OTSAD Başkanından akılalmaz iddia: Turistlere 2 bin 700 lira karşılığında aşı yapıyorlar

Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği(OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk, İstanbul'da bulunan bir turizm acentasının, İranlı turistlere para karşılığında Biontech aşısı yaptırdığını iddia etti. İddiayla ilgili olarak polis tarafından acentada yapılan denetimde aşı veya aşılamaya dair herhangi bir kanıt bulunamadı. İddiaların muhatabı acenta sahibi Yashar Talebi, "Biz acenta olarak böyle bir şey yapmayız. Yapanları da kınıyoruz. Farklı acentalar her türlü reklam verebilir" dedi.

Haber 11-07-21 11:03

Villa turizmine Kurban Bayramı dopingi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin: - "Salgından sonra izole tatil yapmak isteyen yerli turistlerin bayram için de villalara talebi çok fazla" - Uluslararası Helal Turizm Derneği Genel Sekreteri Emrullah Ahmet Turhan: - "15 Eylül'e kadar neredeyse villalarda hiç boş yer yok. Ancak iptal ya da iade olursa müşterilerin talebini karşılayabiliyoruz" - Kaş Kalkan'da villa turizmi hizmeti veren firmanın sahibi Fatih Ünal: - "Bayramda Kaş, Kalkan ve çevresindeki mahallelerde villalar yüzde 99 doluluk oranına ulaştı"

Yurthaber 09-07-21 11:09

Acentelerle online toplantı

Muratpaşa Belediyesi, önemli bir bölümü Almanya’da faaliyet gösteren 400 civarında seyahat acenteleriyle online toplantıda bir araya geldi.Türkiye’nin en önemli turizm pazarlarından Almanya’da faaliyet gösteren seyahat acentelerinin içinde yer aldığı ve kısa adı ATAM olan Seyahat Acenteleri Pazarlama Birliği, Muratpaşa Belediyesi ve turizm profesyonelleriyle online toplantıda bir araya geldi.

Yurthaber 06-04-21 11:21

Doğanın kalbinde 2 bin 400 yıllık yürüyüş rotası Leleg Yolu ziyaretçilerini ağırlıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizm acenteleri, doğa ve alternatif turizm faaliyetlerinde yer alması için tanıtım çalışmaları başlatılan 2 bin 400 yıllık "Leleg Yolu"nun bilinirliğini artırmayı hedefliyor. Antik Leleg kentlerinin birbirine bağlandığı, doğayla iç içe olan yürüyüş yolunun tanıtımı için Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) başlattığı çalışmalar hız kazanıyor.

Trend 02-04-21 17:56

’Kayısı çiçeği festivali’ Arapgir’de son buldu

Dünya Kayısı Başkenti olarak bilinen Malatya’da, "Hayat Çiçek Açıyor" sloganıyla 3 gün süren "Kayısı Çiçeği Festivali" Arapgir İlçesi’nde son buldu.Festival kapsamında Malatya’ya davet edilen şefler, gurmeler, yazarlar, gazeteciler, tur rehberleri ve seyahat acenteleri temsilcilerinin son günkü durağı Arapgir oldu.Türkiye’de üzüm ve reyhan denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Arapgir’in sadece üzüm ve reyhanı değil kültürü, tarihi ve doğası da tanıtıldı.Onar Mahallesinde bulunan 800 yıllık Cem Evi ve Kaya Mezarlarını ziyaret eden heyet, ardından Kaynarca Sosyal Tesislerinde öğle yemeğini yedi.

Yurthaber 22-03-21 17:47

Beçin Kalesi’nin belgeseli çekiliyor

Muğla’nın tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal ve gerekse uluslararası tanıtımına katkıda bulunulması amacıyla Muğla Valiliğinin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Muğla Turist Rehberleri Odası, Milas Müze Müdürlüğü iş birliği ile Beçin Kalesi ve Ören Yeri için imzaladığı destek protokolü çerçevesinde çalışmalar başladı.Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın himayelerinde Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin koordinatörlüğünde hayata geçirilen ’Beçin Kalesi İşbirliği Protokolü’ kapsamında Milas’ta bulunan Beçin Kalesi’nde ’Bir Tarih Hazinesi: Beçin Kalesi’ belgesel çekimi yapılıyor.İlk belgesel olma özelliği taşıyorYapılan çekimler ve çalışmalar hakkında bilgi aktaran Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Proje Koordinatörü Sibel Sağlam Saçal, “Kültürel mirası tanıtmak, dünyaya sevdirmek, sadece kamu kurum ve kuruluşlarını değil herkesin görevi.

Yurthaber 21-03-21 19:20

Başkan Say turizmcilerle bir araya geldi

Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, ilçedeki turizm sektörünün daha iyi noktaya gelmesi için turizmcilerle bir araya geldi.Başkan İsmail Say başkanlığında Seyirtepe Cafe’de yapılan toplantıya Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Şube Müdürü Abdurrahman Erfidan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Cevdet Özgökçe seyahat acentelerinden Haldi Tour sahibi Murat Beyaz, VanTur Turizm sahibi Metin Kerpiç, Gagik Tour’dan Engin Pişkin, Ayanıs Turizm sahibi Abdullah Tunçdemir, Şahmaran Hotel’den Recep Sulhan, Vanoder’den Senar Bahadır, Grand DenizTour’dan Deniz Deniz, Royal Palas Otel’den Ömer İnanç, Ramada Otel’den Mustafa Öksüz ile ilçe esnafı ve turizm sektörünün farklı alanlarında hizmet verenler katıldı.

Yurthaber 02-02-21 17:39

İZTO ve Alman Seyahat Acenteleri Birliği arasında işbirliği

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) ile birlikte Ege Bölgesinin turistik potansiyelinin Almanya’da tanıtılması amacıyla online olarak bir toplantı düzenledi.İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya; İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Turizm Ürün Geliştirme Direktörü Ceylan Şensoy, İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Melih Kayacık, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu, İZTO Meclis Katip Üyesi Ali Yaramışlı, Tursab Ege Btk Başkanı ve İZTO Meclis Üyesi Kıvanç Meriç ile DRV Heyetinden Başkan Norbert Fiebig, Hükümetlerarası Kıdemli Yöneticisi Volker Adams, Yurtdışı Destinasyon Komitesi Başkanı Oliver Zahn ve Başkan Yardımcısı Önder Sancarlanbaz ile Dünya Turizm Örgütü Temsilcisi Gunter Ihlau katıldı.“Daha yakın ilişkiler kurulmasını amaçlıyoruz”İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş açılış konuşmasında, “Uzun zamandır devam eden yakın temaslarımızın ardından başlattığımız bu toplantı serisi kapsamında, odamız ve Alman Seyahat Acenteleri Birliği ile kentimizin paydaşları arasında daha yakın ilişkiler kurulmasını amaçlıyoruz.

Yurthaber 23-01-21 11:14

Kuşadası’nda İlçe Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Kuşadası İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Aydın Bölgesel Temsil Kurulu(BTK)’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel başkanlığındaki toplantıya, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Kuşadası Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Karagöz, Kuşadası Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Cihan Seymen, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çalım, Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsnü Öten, TÜRSAB Aydın BTK Başkanı Eda Yurtcan, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, ATRO Başkanı Ozan Sayın, Aydın Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanı Barış Tarım ve ADÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Aziz Bostan katıldı.Kuşadası ilçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda ilçedeki güncel gelişmeler görüşülürken, mevcut uygulamalar gözden geçirilip, gerçekleştirilmek üzere çeşitli kararlar alındı.

Yurthaber 14-01-21 09:23

Başkan Güdek: Devletimizden destek bekliyoruz

Ordu’nun Ünye İlçesi Otelciler, Kafeler, Restoranlar ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Öznur Özkan Güdek, 2020 yılını değerlendirerek pandemi nedeniyle turizm sektörünün zor günler geçirdiğini söyledi.28 Aralık tarihinde Türkiye’de ilk korona virüsün görülmesinin ardından geçen bir yıl içerisinde ülke olarak zor günler geçildiğini belirten Başkan Güdek, "2020 yılı turizm, acente ve otel sektöründe çalışan bütün iş verenler için zor bir yıl diyebiliriz.

Yurthaber 30-12-20 11:01

Turizmciler ve seyahat acenteleriden destek çağrısı

Turizmciler ve Seyahat Acenteleri Platformu (TURSAPNET) Kurucu Moderatörü Cemal Kızıltan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının turizm sektörünü de etkilediğini belirterek, turizmciler ve seyahat acentelerinin desteklenmesi çağrısında bulundu.

Finans 06-10-20 17:16

TÜRSAB Genel Merkezi’nden Aydın çıkarması

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, beraberindeki genel merkez ve il yöneticileriyle birlikte Aydın’a çıkarma yaparak, Vali Hüseyin Aksoy ve Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ile görüştü.TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya Aydın ziyaretleri sırasında TÜRSAB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Hasan Eker, Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer ve merkezi Kuşadası’nda bulunan TÜRSAB Aydın Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Eda Yurtcan eşlik etti.

Yurthaber 04-10-20 10:47

Balkan ülkeleri seyahat bloggerları Mezopotamya’yı tanıtacak

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) koordinasyonunda, Balkan ülkeleri seyahat acenteleri ve bloggerlara yönelik “Mezopotamya” tanıtım turu düzenlendi.Bölgenin tarihi, doğal, kültürel ve turistik değerlerini uluslararası platformlara taşıyan İpekyolu Kalkınma Ajansı, bölgenin turizm ekosistemini güçlendirecek faaliyetlerini sürdürüyor.

Yurthaber 27-08-20 17:58

Aydın’da kaçak tur denetimi yapıldı

Aydın’nda bölgedeki turizm merkezlerine yönelik tur gerçekleştiren araçlara yönelik denetim yapıldı.Aydın’ın Efeler ilçesinde Çine-Muğla kara yolunda gerçekleştirilen denetlemeye, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile merkezi Kuşadası’nda bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Aydın Bölgesel Temsil Kurulu, Aydın Turist Rehberleri Odası ekipleri ve Aydın Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri katıldı.Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ATRO ve TÜRSAB Aydın BTK ekipleri tarafından polis ekipleriyle birlikte kontrol noktalarında gerçekleştirilen denetimlerde kaçak ve izinsiz turların önlenmesi hedeflenirken, sosyal mesafe, maske ve hijyen konularında da uyarılarda bulunuldu.Merkezi Kuşadası’nda bulunan ATRO’dan yapılan açıklamada hem salgına karşı önlemler hem de kaçak ve izinsiz turların önlenmesi için çevre illerdeki kurumlarda da işbirliğine devam edileceği açıklandı.

Yurthaber 24-08-20 09:26

Aydın’da kaçak tur denetimi yapıldı

Aydın’nda bölgedeki turizm merkezlerine yönelik tur gerçekleştiren araçlara yönelik denetim yapıldı.Aydın’ın Efeler ilçesinde Çine-Muğla kara yolunda gerçekleştirilen denetlemeye, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile merkezi Kuşadası’nda bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Aydın Bölgesel Temsil Kurulu, Aydın Turist Rehberleri Odası ekipleri ve Aydın Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri katıldı.Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ATRO ve TÜRSAB Aydın BTK ekipleri tarafından polis ekipleriyle birlikte kontrol noktalarında gerçekleştirilen denetimlerde kaçak ve izinsiz turların önlenmesi hedeflenirken, sosyal mesafe, maske ve hijyen konularında da uyarılarda bulunuldu.Merkezi Kuşadası’nda bulunan ATRO’dan yapılan açıklamada hem salgına karşı önlemler hem de kaçak ve izinsiz turların önlenmesi için çevre illerdeki kurumlarda da işbirliğine devam edileceği açıklandı.

Yurthaber 24-08-20 09:26

Kuşadası’nda tur araçlarına sıkı denetim

Kuşadası’nda tur gerçekleştiren araçlara yönelik denetim yapıldı.Kuşadası’nın Selçuk tarafından girişinde Kuştur mevkiinde gerçekleştirilen denetlemeye, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kuşadası Turizm Danışma Birimi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Aydın Bölgesel Temsil Kurulu ve Aydın Turist Rehberleri Odası ekipleri ile Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri katıldı.Denetimlere TÜRSAB Kuşadası BTK Başkanı Eda Yurtcan, Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) Başkanı Ozan Sayın’ın da eşlik ettiği denetimlerde kurallara uymayan 8 tur aracına bin ile 4 bin lira arasında cezai işlem uygulandı.

Yurthaber 23-08-20 10:16

Alman turizm acenteleri temsilcileri, Antalya'da golf sahalarını gezdi

Matrix Golf Reisen Acentesi Genel Direktörü Uğur Akça: - "Türkiye'nin son derece güvenli bir ülke olduğunu düşünüyorum" - My Travel Company Acentesi Genel Direktörü Christine Basak-Lewin: - "Almanya'ya döndüğümde kesinlikle müşterilerimize 'Hiç tereddütsüz Türkiye'ye seyahat edebilirsiniz' diyeceğim"

Yurthaber 24-07-20 13:36

Bölge seyahat acenteleri iç turizmi hareketlendirmek için düzenlenen Kuşadası’ndaki gala yemeğinde buluştu

TÜRSAB’ın iç turizm hareketlendirmek için başlattığı girişimler kapsamında Kuşadası’na çıkartma yapan bölge seyahat acenteleri, iki günlük inceleme ve ziyaretlerin ardından gala yemeğinde bir araya geldi.Kuşadası Belediyesi’nin gerçekleştirilen gala yemeğine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, CHP Aydın milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Aydın il Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden ve TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Eda Yurtcan ile Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 250 seyahat acentesinin temsilcileri ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.Gala yemeğinde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, korona virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında turizm geldiğine dikkati çekerek, “ Kuşadası, turizm bölgeleri ve turizm sektörü çok zor günlerden geçiyor.

Yurthaber 03-07-20 09:29

250 seyahat acentesi temsilcisi Didim’i gezdi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin (TÜRSAB) 2020 yılı İnfo gezisi kapsamında Kuşadası Bölgesel Temsil kurulunun (BTK) organizasyonunda düzenlenen 3 günlük Aydın gezisi kapsamında yurt içinden 35 bölgeden 250 seyahat acentesi Didim’i gezdi.Didim Belediyesi’nin ev sahipliğinde Didim’deki tarihi ve ören yerleri gezen seyahat acenteleri, gruplar halinde Apollon Tapınağını gezerek bilgiler aldı.

Yurthaber 02-07-20 16:03

250 seyahat acentesi temsilcisi Didim’i gezdi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin (TÜRSAB) 2020 yılı İnfo gezisi kapsamında Kuşadası Bölgesel Temsil kurulunun (BTK) organizasyonunda düzenlenen 3 günlük Aydın gezisi kapsamında yurt içinden 35 bölgeden 250 seyahat acentesi Didim’i gezdi.Didim Belediyesi’nin ev sahipliğinde Didim’deki tarihi ve ören yerleri gezen seyahat acenteleri, gruplar halinde Apollon Tapınağını gezerek bilgiler aldı.

Yurthaber 02-07-20 16:02

250 seyahat acentesi temsilcisi Didim’i gezdi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin (TÜRSAB) 2020 yılı İnfo gezisi kapsamında Kuşadası Bölgesel Temsil kurulunun (BTK) organizasyonunda düzenlenen 3 günlük Aydın gezisi kapsamında yurt içinden 35 bölgeden 250 seyahat acentesi Didim’i gezdi.Didim Belediyesi’nin ev sahipliğinde Didim’deki tarihi ve ören yerleri gezen seyahat acenteleri, gruplar halinde Apollon Tapınağını gezerek bilgiler aldı.

Yurthaber 02-07-20 16:02

Bölge acenteleri, KUTO’nun düzenlediği yemekte bir araya geldi

Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölge Temsil Kurulu’nun, bölge tanıtımı için bir araya getirdiği 250’den fazla iç pazar seyahat acentesi, Kuşadası Ticaret Odası’nın katkılarıyla düzenlenen yemekte bir araya geldi.Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizm sektöründe, normalleşme süreciyle birlikte iç pazarda hareket bekleniyor.

Yurthaber 02-07-20 15:19

250 bölge seyahat acentesi Kuşadası’nda bir araya geldi

Korona virüs salgını sonrası zor günler yaşanan turizm sektöründe, krizden çıkış ve yeni döneme adapte olmak için çalışmalar sürüyor.Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Temsil Kurulu(BTK), iç turizmi hareketlendirmek için 250 bölge acentesini Kuşadası’nda bir araya getirerek, Aydın ile genelinde bilgilendirme ve tanıtım çalışması başlattı.TÜRSAB Kuşadası BTK’nın gerçekleştirdiği bilgilendirme gezisine Ege Bölgesi seyahat acenteleri büyük ilgi gösterdi.

Yurthaber 01-07-20 14:30

Kredi kartı olanlar dikkat! Seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında taksit sayısı artırıldı

Son dakika haberine göre Ticaret Bakanlığı; hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklamaya ilişkin yurt içindeki harcamalarda taksit sayısını 18 aya yükseltti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 18-06-20 08:48

Sosyal mesafeli turlara ilgi büyük

Koronavirüs salgınının ardından ara verdikleri tur programlarına yeni dönemde tedbirler alarak başlayan seyahat acenteleri, Ege Bölgesi genelini kapsayan alternatif tur programları düzenlemeye devam ediyor.

Yurthaber 14-06-20 18:49

Turizm sektörü temsilcileri, ‘Turizmde Güvenli Şehir’ süreci hakkında bilgilendirildi

Ordu’da turizm sektörü temsilcileri, korona virüsü (Kovid-19) nedeniyle Türkiye’de turizm tesislerinin güvenilirliğini arttırmak amacıyla başlatılan “Turizmde Güvenli Şehir“ sertifikasyon süreci hakkında bilgilendirildi.Ordu Seyahat Acenteleri ve Otelciler Platformu Derneği, “Turizmde Güvenli Şehir" markasının oluşturulmasını sağlayacak ve bu kapsamda dernek üyesi otellerin güvenli otel olabilmeleri için sertifikasyonunu amaçlayan projenin açılış toplantısı, turizm sektörü temsilcileri ile dernek üyelerinin katılımlarıyla Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşti.Gerçekleşen toplantıda konuşan Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, ilk defa bu pandemi sürecinde sertifikasyon organizasyonun hayata geçirildiğini ifade ederek, sertifikasyonun önemine değindi.

Yurthaber 12-06-20 16:49

Alman turizmciler seyahat uyarısına tepkili

Alman Seyahat Acenteleri Birliği Almanya’nın 160 ülkeye seyahat yasağını uzatmasına tepki gösterdi.

Haber 11-06-20 14:03

Türk Seyahat Acenteleri Birliği’nden Almanya’nın kararına tepki

Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği, Almanya’nın Türkiye’ye seyahat uyarısını devam ettirmesine tepkili.

Haber 05-06-20 19:18

Turizmde rezervasyonlar, ağustos- eylüle kaydı

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerin başında gelen turizmde, ağustos- eylül aylarına rezervasyon alınmaya başlandı. Seyahat acenteleri, aralık-ocak gibi aylarda satın alınan erken rezervasyonları iptal etmek yerine, ağustos ve eylül gibi aylara ertelemeye çalışıyor. Tur operatörleri iç turizm için de paket hazırlığı başlattı.

Finans 15-04-20 09:54

Marmaris-Rodos feribot seferleri geçici süre durduruldu

Marmaris’ten Yunanistan’ın Rodos Adası’na haftanın iki günü yapılan feribot seferleri geçici süreyle durduruldu.Yunanistan’ın Korona virüs kapsamında aldığı tedbirler nedeniyle Rodos Adası’ndan turistlerin Marmaris ilçesine gelmemesi ve vatandaşların gitmemesi nedeniyle seyahat acenteleri geçici süreyle feribot seferlerini durdurulduğu bildirildi.Marmaris Deniz sınır kapısının açık ve faaliyetine devam ettiği bildirildi.

Yurthaber 18-03-20 19:38

Yerli turiste uygun tatil paketi hazırlığı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turizm İstişare Kurulu (TİK) ile birlikte koronavirüs salgını sonrasında sektörü canlandıracak adımlar atmak için çalıştıklarını söyledi.

Finans 18-03-20 15:59

Seyahat acentelerine sıkı denetim

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve TÜRSAB Orta Karadeniz Bölge Temsil Kurulu, seyahat acenteciliği faaliyeti yürüten işletmelere yönelik denetimlerin arttırıldığını açıkladı.1618 sayılı “Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu"na göre yurt içi ve yurt dışı tur ve transfer düzenlemek, gezi gibi etkinlikler için araç temin etmek ve bu türden organizasyonların düzenlemesini yapmak Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli seyahat acentelerine münhasır hizmetlerden.

Yurthaber 18-02-20 10:31

Didim, EMITT Fuarı’nda tanıtıldı

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından birisi olan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Didim standı büyük ilgi gördü.Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanındaki otelleri, acenteleri, işletmecileri, girişimcileri, turizm profesyonellerini ve tatil severleri buluşturan 24.

Yurthaber 03-02-20 12:46

Belçika'dan koronavirüs nedeniyle Çin turlarına iptal

Belçika'daki seyahat acenteleri, Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı alarma geçiren yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Çin'e yapılacak turları iptal etti.

Finans 30-01-20 13:57