Sevr Haberleri

Lozan Antlaşması maddeleri ve tarihi nedir, Türkiye açısından önemi nedir? Lozan Barış Antlaşması sonuçları nelerdir?

Yeni ve bağımsız bir Türk Devleti’nin kurulduğunun göstergesi olan Lozan Antlaşması, Türkiye tarihi için büyük önem taşır. Kurtuluş savaşının ardından Misak-ı Milli sınırlarına büyük oranda uyan bir uluslararası belgedir. Birinci Dünya Savaşı sonunda uzlaşılmak istenen Sevr Antlaşmasının tekrar gündeme gelmesi ve buradaki sorunların büyük ölçüde çözülmesiyle önemli bir antlaşmadır. Peki, Lozan Barış Antlaşması sonuçları nelerdir?

Egitim 2023-03-24 17:52:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sevr' çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de '100. Yılında İstiklal Marşı Sergisi'nin açılış programına katıldı. Erdoğan, "Nasıl 100 yıl önce Sevr’i yırtıp atmışsak; bugün de FETÖ, DEAŞ, PKK gibi taşeronlar aracılığıyla ülkemize dayatılmaya çalışılan modern Sevrleri yırtıp atıyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber 2021-03-10 14:01:55

AK Parti’li Baybatur:Anlaşmanın tescili Türkiye’ye siyasi ve hukuki güç vermiştir

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Türkiye’nin Libya ile yaptığı deniz sınırı anlaşmasının Birleşmiş Milletler tarafından tescilini stratejik bir başarı olarak niteledi.Sevilla haritasını ikinci Sevr haritası olarak niteleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Sevilla haritasıyla Türkiye’den 150 bin kilometrekarelik bir alanın gasp edilmeye çalışıldığını ancak Türkiye’nin Libya’yla yaptığı anlaşmayla bu oyunu bozduğunu söyledi.

Yurthaber 2020-10-02 17:54:43

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Sivas Kongresi mesajı:

"101 yıl sonra dış güçlerin vatan toprakları ve denizleri üzerindeki emellerinin sürüyor olması Sevr ruhunun açık göstergesidir"

Yurthaber 2020-09-04 15:49:14

Dışişleri'nden Ermenistan'ın Doğu Akdeniz açıklamasına tepki: Hadsizlik ve sorumsuzluk örneği

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ermenistan'ın Sevr Antlaşması hakkındaki provokatif açıklamasının ardından, bu kez de Doğu Akdeniz ile ilgili fikir beyan etmesinin "yeni bir hadsizlik ve sorumsuzluk örneği" olduğunu bildirdi.

Haber 17-08-20 00:59

Dışişleri Bakanlığından Ermenistan makamlarının Sevr açıklamalarına tepki

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Sevr Antlaşması'nı gündeme getirmesine yönelik, "Azerbaycan topraklarında yıllardır gayrimeşru bir işgal sürdüren Ermenistan, bölgesel barış ve istikrarın tesisinin önündeki asıl engeldir. Ermenistan makamlarının saldırgan milliyetçi politikaları terk ederek akıllarını başlarına alma vakti gelmiştir." açıklaması yaptı.

Haber 10-08-20 21:48

Sevr'in 100. yılı: Antlaşma hangi koşullarda imzalandı, Milli Mücadele'yi nasıl etkiledi?

Bugün, Sevr Antlaşması'nın imzalanmasının 100. yıldönümü. 10 Ağustos 1920'de, 1.Dünya Savaşı'nın mağluplarından Osmanlı İmparatorluğu'yla, savaşın galipleri arasında imzalanan antlaşmaya dair merak edilenleri, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Rıdvan Akın anlattı.

Haber 10-08-20 17:44

Fransız Le Monde gazetesinden dikkat çeken Erdoğan haberi: İntikam alıyor

Fransız Le Monde gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sevr Antlaşması'ndan intikamını aldığını yazdı.

Haber 02-08-20 21:04

TBB'den ABD Senatosunun Ermeni kararına tepki:

"Bu iftira, emperyalist devletlerce Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletine yönelik daimi bir şantaj ve tehdit sopası olarak kullanılmaktadır" - "Kendi geçmişlerine ve kanlı ellerine bakamayanların, güncelleyip süsledikleri yeni Sevr dayatmasına karşı milli refleksi kaynağında söndürmeye yönelik baskı ve şantajlarının hiçbir hukuki temelinin olmadığı bilinmelidir"

Haber 13-12-19 15:12

13. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi Samsun'da başladı

Samsun Valisi Osman Kaymak: - "Türk milletini Anadolu'dan söküp atma projesi olan Sevr, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Milli Mücadele ile engellenmiştir"

Yurthaber 23-11-19 14:15

Atatürk'ün liderliğinde Sevr toprağa gömüldü

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasip Saygılı: - "Şark meselesinin son safhası olarak Balkan Harbi'nden Büyük Zafer'e kadar geçen on yıllık harpte İstanbul ve hatta Anadolu'dan Türk varlığının sökülmesi hedeflendi. Sevr uygulansaydı, İstanbul'daki siyasi varlığımızı fiilen bitirmiş olacaktı" - "Hindistan'da Türkiye karşıtı İngiliz politikalarına karşı derin memnuniyetsizlik ve protestolar Londra'yı ürkütmüştür. İstanbul'un ağır tahditlerle de olsa Sevr'de Türklerin elinde bırakılmasının bir sebebi de Hindistan Müslümanlarının tepkileridir" - "Memlekette bütün kuvvetlerin desteğiyle dirayetli kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde Milli Mücadele başarılı oldu ve Sevr de toprağa gömüldü"

Haber 10-08-19 11:02

Hicretin mucizevi dağı: Sevr

Mekke'deki hacı adayları, son peygamber Hazreti Muhammed'in Medine'ye hicreti sırasında müşriklerden saklanırken Hazreti Ebubekir ile üç gün geçirdiği, bu sırada çok sayıda mucizenin yaşandığı Sevr Dağı'nı ve mağarasını ziyaret ediyor - Sabah namazından önce konakladıkları otellerden servislerle alınarak kafileler halinde Sevr Dağı'na götürülen hacı adayları, Hazreti Muhammed ile Hazreti Ebubekir'in içinde bulunduğu dönemde örümcek ağlarıyla kaplanan zirvedeki Sevr Mağarası'na ulaşarak, hicret döneminin havasını soluyor - Sevr'in zirvesine çıktığı gün 19 yaşına basan hacı adayı Hasan Sempek: - "Doğum günümde Sevr Dağı'na çıkmak nasip oldu, çok mutluyum"

Haber 05-08-19 11:03

Müslümanlar Sevr Mağarası’na akın ediyor

Hazreti Muhammed (s.a.v.) ve sadık arkadaşı Hazreti Ebubekir’in Medine-i Münevvere’ye hicret etmek üzere yola çıktıklarında sığındıkları Sevr Mağarası, her gün on binlerce hacı adayı tarafından ziyaret ediliyor.Hac vazifesini yerine getirmek üzere dünyanın dört bir tarafından Mekke-i Mükerreme’ye gelen yüz binlerce hacı adayı Mekke’nin en yüksek dağı ve Hicret esnasında Server-i Alem ile sadık arkadaşını saklayan mübarek Cebel-i Sevr’in (Sevr Dağı) zirvesindeki Sevr Mağarası’na ulaşmak için ter döküyor.

Haber 05-08-19 10:34

MHP'nin Zonguldak mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: (1) - "(AP'de kabul edilen Türkiye raporu) Bize parmak sallıyorlar. Biz aba altından sopa gösteriyorlar. FETÖ'cülerin, PKK'lıların tesiriyle Türkiye hakkında değerlendirme yapıyorlar. Türk milleti bu oyunları yutmaz. Türkiye bu zillet ve husumet emellerini sineye asla çekmez" - "İstiyorlar ki, bölünelim, Sevr şartlarına ricat edelim. Dayatıyorlar ki birbirimize girelim, birbirimizden kopalım. Hedefliyorlar ki, Anadolu'dan dağılmış ve ufalanmış halde çıkıp gidelim. Yok öyle yağma. Şimdiye kadar başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklardır. Türk milletini asla yenemeyecekler" - "Zonguldak, Cumhur İttifakı'nın kapsamında değilse de AK Parti'li kardeşlerimizle biriz, beraberiz çünkü biz Cumhur İttifakıyız, çünkü biz Türk milletinin varoluş mücadelesinin yılmaz neferleriyiz" - "Türkiye Taşkömürü Kurumu millidir, Zonguldak'ın geleceğidir, kesinlikle sahip çıkacağımızdan kimsenin endişesi olmamalıdır"

Yurthaber 15-03-19 17:06

MHP'nin Zonguldak mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: (1) - "(AP'de kabul edilen Türkiye raporu) Bize parmak sallıyorlar. Biz aba altından sopa gösteriyorlar. FETÖ'cülerin, PKK'lıların tesiriyle Türkiye hakkında değerlendirme yapıyorlar. Türk milleti bu oyunları yutmaz. Türkiye bu zillet ve husumet emellerini sineye asla çekmez" - "İstiyorlar ki, bölünelim, Sevr şartlarına ricat edelim. Dayatıyorlar ki birbirimize girelim, birbirimizden kopalım. Hedefliyorlar ki, Anadolu'dan dağılmış ve ufalanmış halde çıkıp gidelim. Yok öyle yağma. Şimdiye kadar başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklardır. Türk milletini asla yenemeyecekler" - "Zonguldak, Cumhur İttifakı'nın kapsamında değilse de AK Parti'li kardeşlerimizle biriz, beraberiz çünkü biz Cumhur İttifakıyız, çünkü biz Türk milletinin varoluş mücadelesinin yılmaz neferleriyiz" - "Türkiye Taşkömürü Kurumu millidir, Zonguldak'ın geleceğidir, kesinlikle sahip çıkacağımızdan kimsenin endişesi olmamalıdır"

Haber 15-03-19 17:04

Sevr öncesi görüşmelerde Ermeni iddiaları gündeme gelmedi

Türkiye'nin Avrupa Konseyi nezdindeki Strazburg Daimi Temsilciliği'nin eski Uzman Hukukçusu Dr. Deniz Akçay: - "Osmanlı Devleti'nin davet edilmediği Şubat-Temmuz 1920 tarihleri arasında cereyan eden Sevr Antlaşması hazırlık görüşmelerinde Ermeni temsilcileri de bulunuyordu. Bu temsilciler, burada soykırım iddiaları üzerinde kesinlikle durmamıştır" - "Söz konusu heyet zulüm gören bir temsilci heyeti olarak değil, savaşmaya hazır muharip bir güç tavrı sergilemiştir" - "Sevr Antlaşması'nda da topluca öldürmelerden bahsedilmekle birlikte herhangi bir etnik, dinsel, ulusal kökene de kesinlikle atıfta bulunulmamıştır" - "1915 olaylarıyla ilgili iddialar 'Perinçek davası' ile AİHM'in gündeminde de yer aldı. Mahkeme, Büyük Daire aşamasında soykırım iddiasının AİHS çerçevesinde mahkeme tarafından incelenemeyeceğine dikkati çekmiştir. Bu bakımdan, söz konusu soykırım iddiasının bir daha AİHM'e getirilemeyeceği kabul edilmelidir" - "Bu bakımdan, AİHS'in 1. ve 19. maddelerine dayanarak, görev alanı ile yetki alanı arasındaki farkı vurgulayan AİHM'in bu yaklaşımı önemli kazanım olarak kabul edilebilir"

Haber 01-10-18 11:33

Yunan gazeteleri Sevr'i şölen Lozan'ı matem havasında aktarmış

Uzmanların saptamalarına göre Birinci Dünya Savaşı Savaşı sonunda Osmanlı devleti ile İtilaf Devletleri arasında 10 Ağustos 1920'de imzalanan Sevr Antlaşması dolayısıyla düzenlenen şenliklere sayfalarında yer veren Yunan gazeteleri Sevr’i tarihe gömen Lozan Anlaşması'nı ise matem havasında yansıtmış - Ankara Üniversitesi Türk İnkilap Tarihi Enstitüsü Araştırma Görevlisi Çağla Derya Tağmat: - "Gazetelerde, Sevr başarısından dolayı Venizelos'a yönelik övgü dolu sözler yer alıyor. Ülkede şenlikler yapılıyor, orduya yönelik dualar okutuluyor, çeşitli dini ritüeller düzenleniyor ve bunların gazetelere yansıdığını görüyoruz"

Haber 10-08-18 12:45

Türkiye'ye yapılan saldırılarda, Sevr ruhu diriltilmek isteniyor

Birinci Dünya Savaşında yenilen Osmanlı Devleti'ni parçalamak amacıyla hazırlanan Sevr Antlaşması, İtilaf Devletleri ile Osmanlı Devleti arasında 10 Ağustos 1920'de imzalandı, Osmanlı onaylamadığı için yürürlüğe girmedi - Sevr Antlaşması, üzerinden 98 yıl geçmesi ve yürürlüğe girmemesine rağmen tarihçiler, akademisyenler ve araştırmacılar tarafından halen tartışılıyor ve üzerinde konuşuluyor - Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Neşe Özden: - "Günümüzde Türkiye'ye karşı, o dönemin sömürgeci, günümüzün emperyalist devletlerinin tüm saldırılarında Sevr'in bir nevi ruhunu diriltilmek istediklerini söyleyebiliriz." - "Sevr, Lozan gibi başarılı bir barış antlaşması ile tamamen tarihe karışmıştır fakat Sevr kafasında olanlar, Sevr ruhunu diriltmeye çalışanlar politikalarına devam ediyor, değişik aktörlerle güçlerini bu coğrafyada ifa ettirmek istiyorlar"

Haber 10-08-18 11:13

Türk Tarih Kurumu'ndan 'Sevr' hamlesi

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, okul kitapları ve çeşitli kaynaklarda Sevr'in "antlaşma" değil "belge" olarak anılması için girişimde bulunacaklarını açıklayarak, "Ayrıntı gibi görünebilir ama önemli, çünkü çocuklarımızın ve kamuoyunun zihnine böyle yerleşiyor. Ortada belge var ama bu bir antlaşma değil." dedi.

Haber 09-08-18 10:35

Türk Tarih Kurumu'ndan Sevr hamlesi

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan: "Yeni müfredatta Sevr'in 'antlaşma' değil 'belge' olarak ifade edilmesiyle ilgili girişimlerimizi yapacağız" - "Belki bir ayrıntı gibi görünebilir ama önemli, çünkü çocuklarımızın ve kamuoyunun zihnine böyle yerleşiyor. Ortada bir belge var ama bu bir antlaşma değil" - "Sevr bizim için hedefine ulaşamamış bir kötü niyet belgesidir. Sevr'de gördüğümüz o niyet bugün de ölmedi. Yeni Sevr niyetlerinin olduğunu hatırlayalım, o niyetlere karşı teyakkuzu unutmayalım"

Haber 09-08-18 09:47

Seçim önergesi TBMM Genel Kurulunda

MHP Grup Başkanvekili Akçay: - "24 Haziran 2018 Pazar günü, cumhurun dirilişine, Türkiye Cumhuriyeti'nin şahlanışına sahne olacaktır. Millet iradesi 24 Haziran'da tecelli edecek, milletsiz siyaset yapanlar gereken dersi alacaklardır" - "Bu seçim Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere, proje örgütlerle birleşik cephe halinde Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alanlara baskın seçim olabilir" - "Bu karar, Türkiye'nin Zeytin Dalı'ndan, Fırat Kalkanı ve El Bab Operasyonu'ndan rahatsız olanlara baskındır. Bu karar FETÖ'yle, PKK'yla mücadeleden rahatsız olanlara baskındır. Bu karar turuncu devrimcilere, etnik bölücülere, 15 Temmuzculara, PKK muhiplerine, Sevr sevdalılarına, sokak sevdalılarına baskındır. Bu karar küresel emperyalizmin sözcülerine baskındır"

Haber 20-04-18 16:13

AK Parti Mardin 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1) - "Bunlara çok söyledik, 'Bak, yanlış yapıyorsunuz, hem teröre karşıyız diyorsunuz hem de teröristlerle beraber hareket ediyorsunuz. Bunun bedelini, faturasını ağır ödersiniz.' Nitekim öyle oldu. Paraları bol, paraları bol olduğu için 5 bin tır silah gönderiyor, 2 bin kargo uçakla silah gönderiyor. Ne oldu? Şimdi hepsini bulduk, hepsinin yerleri belli ve hepsini de tabii teröristler kaçıyor, biz topluyoruz" - "Mardin Türkiye'nin özü, özeti, adeta aynası olan bir şehirdir. Binlerce yıllık mazisiyle Mardin, muhabbetin ve hoşgörünün şehridir. Mardin, Sevr heveslisi işgalcilerin bayraklarını Belediye Meydanı'nda paramparça eden Milli Mücadele kahramanlarının şehridir"

Haber 17-03-18 15:16

Kutuplaşma araştırması: Sevr Sendromu yükselişte

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin "Türkiye'de Kutuplaşmanın Boyutları" araştırmasına göre katılımcıların yüzde 87'sinden fazlası Avrupa'nın Osmanlı gibi Türkiye'yi de bölüp parçalamak istediği görüşünde.

Haber 05-02-18 21:48

‘Vatanım Sensin’ dizisinin yeni bölüm fragmanlarında Azize neden yok?

Vatanım Sensin dizisinin yeni sezon ilk bölümüne sayılı saatler kaldı. Kanal D ekranlarının soluksuz izlenen dizisi Vatanım Sensin bu akşam yeni sezonuyla ekranlarda olacak. Bergüzar Korel ve Halit Ergenç’in başrolde olduğu dizinin yeni sezonunda Sevr Antlaşması döneminde yaşananlar ekrana taşınacak. İşte yeni bölüm fragmanları.

Magazin 09-11-17 11:22

‘Vatanım Sensin’de bomba gibi bir dönem geliyor!

‘Vatanım Sensin’ yeni bölümüyle yarın akşam Kanal D’de izleyicisiyle buluşacak. Bergüzar Korel ve Halit Ergenç’in başrolde olduğu dizinin yeni sezonunda Sevr Antlaşması döneminde yaşananlar ekrana taşınacak.

Magazin 08-11-17 09:25

Chp’li Çiçek: vize Krizinin Temelinde Bağımsız Kürdistan, Sevr Ve Bu Süreçte Siyonizm Ve Emperyalizmin Planlı Projeleri Yatıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "Vize krizinin temelinde bağımsız Kürdistan, Sevr ve...

Yurthaber 12-10-17 14:55

Kılıçdaroğlu: Onların ikisine de lanet olsun diyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Osmanlı'nın toprak büyüklüğü 5.5 milyon kilometrekareydi. Sevr imzalandığında alan aşama aşama 470 bin kilometrekareye düştü. İzmir'in egemenliğini Yunanistan'a veriyorlar. Toplam Osmanlı'nın ordusu 50 bin kişi olacak diyorlar. Bunların külahlı bir adamı vardı ya, 'Keşke Yunanistan kazansaydı' diyen, ve o adama dokunmayan yargı ve ses çıkarmayan hükümet, onların ikisine de lanet olsun diyorum" dedi.

Haber 25-07-17 13:49

Ak Partili Şahin: Sıkıntı Yaşayan Ülkeler Bizim Sistemimizden Yararlanacak

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, Şahin, Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde gençler ile bir araya geldi. Şahin, AK Parti ve MHP'nin emperyalistlerin 100 yıl sonra yeniden Sevr’i

Yurthaber 23-03-17 14:31

Erdoğan: kaybedersek 100 Yıl Önce Başarılamayan Sevr Tezgahı Önümüze Getirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yeni bir istiklal mücadelesi içinde olduğunu belirterek, "Kaybedersek 100 yıl...

Yurthaber 04-01-17 15:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “durmaya Kalkarsak Kendimizi Bulacağımız Yer Sevr Şartlarıdır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın ve bölgenin yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı son dönemde Türkiye’nin durması durumunda...

Yurthaber 22-12-16 16:50

Dışişleri'nden Yunanistan'a Lozan cevabı

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos'un, "Erdoğan, Lozan Antlaşması'nı feshetmek istiyorsa, o zaman Sevr Anlaşması’na geri dönebiliriz" sözlerine tepki gösterdi.

Haber 03-12-16 09:09

Chp’li Tezcan’dan Almanya Yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "96 yıl sonra Sevr lobisi bir kere daha utanmadan...

Yurthaber 04-06-16 17:18

Galatasaray'da Burak Yılmaz ve Selçuk İnan bombası...

Galatasaray Genel Sekreteri Fatih İşbecer’in, Divan Kurulu’nda dile getirdiği, “Bu kulübün imzaladığı birçok şey kulübün aleyhine... Sevr Antlaşması bile bağımsızlık antlaşması gibi kalır” sözlerinin adresi belli oldu: Florya...

Spor 12-12-15 15:30

Üsküdar'da Asrı Saadet Köyü kuruldu

Üsküdar Belediyesi, Hz. Muhammed'in yaşadığı dönemi anlatmak amacıyla, içerisinde Kabe, Hira Dağı, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Muallak Taşı, fil heykeli ve zemzem kuyusunu anlatan maketlerin yer ald

Haber 20-04-15 16:29

Üsküdar'a Kabe maketi kuruldu

Üsküdar Belediyesi, içerisinde Kabe, Hira Dağı, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Muallak Taşı, fil heykeli ve zemzem kuyusunu anlatan maketlerin yer aldığı "Asr-ı Saadet Köyü" kurdu.

Haber 20-04-15 15:57

Bahçeli: Sevr anlaşmasıyla ihanet metni arasında fark yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısından konuştu.

Haber 03-03-15 10:56

Türkiye KamuSen üyelerinden maaş zammı protestosu

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı M. Hanefi Bostan, "Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşme, memurlar ve emekliler adına adeta bir Sevr Antlaşması olmuştur" dedi.

Haber 15-01-15 18:20

Herkes oraya akın etti

Hazreti Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret ederken üç gün kaldığı Sevr Dağı ve mağarasına özellikle Türk hacı adayları yoğun ilgi gösteriyor...

Haber 03-10-14 10:21

Dadaş Mucit Sevr Mağarasının Temizliğini Yapacak

Müslümanların kutsal mekanı olan ve her yıl yüzlerce insanın ibadet yapmak için gittiği Sevr Mağrasının...

Yurthaber 25-02-14 10:11

Prof. Dr. Sina Akşin'den 'sevr Ve Lozan' Konferansı

Ünlü tarihçi Prof. Dr. Sina Akşin, Türklerin tarihinin henüz tam da oturmadığını ifade ederek, "Türkiye'de...

Yurthaber 04-11-13 11:23

MHP Grup Başkan Vekili Vural: Türkiye'ye Örtülü Sevr Dayatılmaktır

MHP Grup Başkan Vekili Oktay, İzmir’de düzenlediği basın toplantısında hükümeti ve demokratik çözüm sürecini sert...

Yurthaber 03-08-13 15:36

Chp Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz:

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, yeni anayasanın Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye’ye sunulan Sevr Anlaşması'nın modernize...

Yurthaber 18-06-13 18:03

Sevr'e 'Ermeni soykırımı' müzesi geliyor

Sevres (Sevr) Antlaşması'nın imzalandığı kasaba şimdi de Avrupa'nın ilk sözde "Ermeni Soykırımı Anıt Müzesi"ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haber 30-01-13 15:00

Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı Koca:

Türk Boyları Konfederasyon Genel Başkanı Durhasan Koca, "Sevr Anlaşması'nın maddeleriyle Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu ülkeyi dağıtmaya çalışılıyor" dedi.

Yurthaber 04-12-12 12:40

MHP Grup Başkan Vekili Vural: MHP Türk Milletinin Milli Dilini, Kimliğini Korumayakararlıdır. Bu Konuda Yabancıların Koyduğu Projeleri, Sevr Projelerini Nasıl Yırtıp Attıysak, Bugün De Yırtıp Atarız

İZMİR (A.A) - MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP'nin Türk milletinin milli dilini, kimliğini korumaya kararlı olduğunu söyleyerek, "Bu

Yurthaber 04-08-12 22:50

Kutsal topraklarda rezil olduk!

Gittiği, adımını attığı her yere ismimi kazımak ile ünlenen Türk halkının yeni adresi ise Mekke de Sevr Mağarası oldu!

Haber 25-07-12 14:22

Sevr’e uygun “Ermenistan haritası”

Fransız Le Figaro gazetesi, Ermenistan’ın sınırlarının Sevr Antlaşmasına uygun bir biçimde gösterildiği bir harita yayımladı.

Haber 18-10-09 11:58

80'lik nine ve dedeler 458 metreye tırmandı

Mekke'ye Umre için giden yürümekte güçlük çeken 80'lik dede ve nineneler, Peygamber Efendimizin hicret ederken kaldığı 458 metre yüksekliğindeki Sevr Mağarasını görebilmek için adeta yarıştı.

Haber 24-08-09 12:50
Haber 30-12-07 12:30