Lozan Haberleri

Türk gezgin ütopik ülke diyerek tanıttı! Ne kasiyer var ne de güvenlik görevlisi... Sosyal medyada gündem yarattı

Sosyal medyadan gezdiği yerleri paylaşarak tanınmaya başlayan bir Türk gezgin İsviçre'de yer alan bir markete giderek kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Markette herhangi bir çalışanın ya da güvenlik görevlisinin bulunmadığını dile getiren gezgin alışveriş yapanların ödemesini yaptığı ve para üstünü aldığı anları gösterdi. Türk gezgin marketi, "Resmen ütopik ülke kurmuşlar" diyerek tanıttı.

Trend 03-10-2023 15:54

Lozan Antlaşması maddeleri ve tarihi nedir, Türkiye açısından önemi nedir? Lozan Barış Antlaşması sonuçları nelerdir?

Yeni ve bağımsız bir Türk Devleti’nin kurulduğunun göstergesi olan Lozan Antlaşması, Türkiye tarihi için büyük önem taşır. Kurtuluş savaşının ardından Misak-ı Milli sınırlarına büyük oranda uyan bir uluslararası belgedir. Birinci Dünya Savaşı sonunda uzlaşılmak istenen Sevr Antlaşmasının tekrar gündeme gelmesi ve buradaki sorunların büyük ölçüde çözülmesiyle önemli bir antlaşmadır. Peki, Lozan Barış Antlaşması sonuçları nelerdir?

Egitim 24-03-2023 17:52

TBMM Başkanı Şentop'tan Lozan açıklaması: Gizli bir hüküm olamaz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Lozan Barış Anlaşması'nda gizli bir madde olduğu iddialarıyla ilgili, “Gizli bir hüküm olamaz” dedi.

Haber 04-01-2023 14:36

Serdar Ortaç'ın Lozan açıklaması sosyal medyada yeniden gündem oldu! 12 adaları almak için...

Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç'ın geçtiğimiz aylarda dijital bir platformda yayınlanan programda söylediği sözler yeniden gündem oldu. Ortaç'ın "12 adaları almak için Lozan'ı bekleyelim. 2023 gelsin" sosyal medyanın gündemine oturdu.

Magazin 29-08-2022 16:36

Lozan

Lozan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Lozan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Haftanın tarihine bakış

Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 23 Ağustos 1923'te kabul edilerek onaylandı - Kurtuluş Savaşı'nın önemli safhası Büyük Taarruz, 26 Ağustos 1922'de başladı - Büyük Selçuklu hükümdarı Sultan Alparslan komutasındaki ordunun 26 Ağustos 1071'de Bizans ordularını Malazgirt'te yenmesiyle Anadolu'nun kapıları Türklere açıldı - Türkiye, Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesi amacıyla 24 Ağustos 2016'da "Fırat Kalkanı" harekatını başlattı

Yurthaber 21-08-2022 10:57