Turkiye Odalar Ve Borsalar Birligi Tobb Baskani Ve Avrupa Ticare Haberleri

Masquerade yangınında 29 kişi hayatını kaybetmişti: Bakan Bolat duyurdu: Yaşamını yitirenlerin ailelerine 14,5 milyon liralık destek

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Masquerade adlı gece kulübünde, çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki iş yerinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine yönelik Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) E-Ticaret Sektör Meclisi ile başlattıkları kampanyada biriken 14 milyon 500 bin liranın, ailelere ulaştırılmak üzere İstanbul Valiliğine teslim edildiğini ifade etti.

Finans 2024-04-17 10:32:27

İşimiz Temiz Projesi 81 ile yayılacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET iş birliğiyle hayata geçirilen "İşimiz Temiz Projesi" daha geniş iş kollarını kapsaması hedefiyle 81 ilde uygulamaya geçiyor.

Yurthaber 2024-02-20 15:48:38

TOBB duyurdu: Sanayide çalışan sayısı 4 milyona yükseldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre sanayide çalışan sayısı yüzde 1.9 artışla 4 milyona yükseldi.

Finans 2024-02-06 12:03:23

TOBB Başkanı: 2024, akıllardan çıkmayacak güzel bir tarih olarak yazılsın

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yeni yıl mesajında, "2024, akıllardan çıkmayacak güzel bir tarih olarak yazılsın” değerlendirmesini yaptı. Hisarcıklıoğlu, "Türk iş dünyası adına yeni yılda herkese sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

Finans 2023-12-31 10:30:39

12. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antalya'da açıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, coğrafi işaretin ürünün katma değerini artırdığını belirterek, "Bizdeki peynir çeşidi dünyanın hiçbir yerinde yok. Hem illerde var hem ilçelerde var. Gelirimiz ne, yurt dışına satışımız ne? Sıfır." dedi.

Yurthaber 02-11-23 13:44

Modernize edilen Türkgözü Gümrük Kapısı 1 Eylül'de açılacak

Türkiye ile Gürcistan arasındaki Türkgözü Gümrük Kapısı'nın modernize edilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) 2021'de başlanan çalışmalar tamamlandı.

Yurthaber 24-08-23 12:12

Türkiye Teknoloji Buluşmaları etkinliğinin 86'ıncısı Ankara'da başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde, Eticaret Merkezi AŞ ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) tarafından düzenlenen "Türkiye Teknoloji Buluşmaları" etkinliğinin 86'ıncısı Ankara'da başladı.

Yurthaber 25-04-23 12:22

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Kilis'te iş insanlarıyla buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kilis'te incelemelerde bulundu.

Yurthaber 28-02-23 09:57

TOBB Kütahya OSB MTAL ilk öğrencilerine kavuştu

Kütahya Organize Sanayi bölgesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk öğrencilerine kavuştu. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Şube Müdürü Mustafa Topuz, TOBB Kütahya OSB MTAL’yi ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Haber 28-10-22 10:19

Samsun'da Uygulamalı İhracat Elemanı Yetiştirme Eğitimi projesi başladı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu: - "Dış ticareti artırmanın önemli unsurlarından biri de dış ticareti bilen nitelikli elemandır. Bu nedenle ihracatın gelişmesi adına verdiğimiz belge hizmetlerinin yanı sıra çok farklı alanlarda projeler de yürütmeye devam ediyoruz"

Yurthaber 03-10-22 15:08

OSEG Konferansları Ödül Töreni

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede: - "Sanayi alanlarımızın toplam alanlar içindeki payının yüzde 1'e çıkmasını hedefliyoruz. Bu husustaki çalışmalar önemli bir noktaya geldi" - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: - "300-500 kilometre olmak üzere iki farklı menzil seçeneğiyle satılacak olan TOGG hem 200 hem 400 beygir gücünde olacak. Bataryası hızlı şarjla 25 dakikada dolacak"

Yurthaber 26-09-22 23:47

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan yerli otomobil açıklaması! '29 Ekim'de fabrikasını açıyoruz'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Elazığ'da katıldığı bir etkinlikte TOGG ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yerli otomobilin fabrikasının 29 Ekim'de açılacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, huzurlu ortamda istihdamın ve yatırımın başladığını da sözlerine ekledi.

Haber 24-09-22 23:54

TOGG ne zaman yollarda olacak? Tarih vererek açıkladı: Hep beraber bineceğiz

Karaman’da açılış ve ödül törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin yerli otomobili ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, TOGG’un ne zaman yollarda olacağını tarih vererek açıkladı. TOGG’un yüzde yüz elektrikli olduğunu ve masrafı olmadığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Her beraber bineceğiz” dedi.

Haber 11-09-22 22:00

Yerli otomobil TOGG'da yeni gelişme! Tarih verildi!

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye’nin heyecanla beklediği yerli araç TOGG 2022’nin son çeyreğinde yola çıkması beklenirken yeni gelişme yaşandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobille ilgili tarih verdi. İşte, TOGG yerli otomobil ile ilgili son dakika haberi...

Finans 30-08-22 16:57

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu duyurdu! Vakıf üniversitelerine kayıt yaptıracak öğrencilere destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu yıl kontenjanlarındaki doluluk ve yerleştirme oranları dikkate alınarak vakıf üniversitelerinin öğrenim ücretleri konusunda kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimize imkanlar ölçüsünde destek verilmesi kararlaştırıldı" açıklamasını yaptı.

Egitim 17-08-22 17:30

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yüzde 85 arttı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa'nın üçüncüsünü gerçekleştirdiği "Kartlı Harcamalar Analizi"ne göre, 2022 yılının ilk çeyreğinde aylık kartlı harcamalar ortalaması geçen yılın aynı ayına göre yüzde 85 arttı. Türkiye'de kartlı harcamalar, dünya genelinde Kovid-19 aşılamalarının başladığı 2021 yılı itibarıyla İtalya, İsveç ile ABD gibi ülkelere kıyasla daha yüksek oranda artış kaydetti

Finans 27-07-22 12:20

TOGG ne zaman trafiğe çıkacak? Heyecanlandıran açıklama geldi

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'la ilgili son açıklama Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim'de fabrikanın açılışını yapacağını hatırlatan Hisarcıklıoğlu TOGG'un trafiğe çıkış tarihini de verdi.

Finans 17-05-22 20:58

Kız Kardeşim kadınlarına destek ikiye katlandı; hedef 700 bin kadına ulaşmak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında, kadınların ekonomik hayata katılımını desteklemek amacıyla yürütülen Kız Kardeşim Projesi’nin 700 bin kadına ulaşmayı hedeflediği açıklandı.

Kadin 02-04-22 06:54

Son dakika: Merkez Bankası Başkanı TOBB üyeleriyle buluştu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB üyeleri ile videokonferans görüşmesi yaptı. Kaynaklara göre, Kavcıoğlu firmalara TL'ye geçiş konusunda desteğin süreceği mesajını verdi. Ayrıca bankaların çok daha ucuz ve daha uzun vadeli kaynak sağlaması gerektiğini ifade etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 09-02-22 16:59

TOBB Başkanı Hisacıklıoğlu'dan 'asgari ücret' için üç öneri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, asgari ücretin enflasyon üzerinde artması gerektiğini belirtti.

Finans 26-11-21 11:33

Kurulan şirket sayısı yüzde 15,7 arttı

Eylül ayında kurulan şirketlerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 15,7 artış oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Eylül ayı kurulan ve kapanan şirketler istatistiklerini açıkladı. Buna göre, 2021 yılı Eylül ayında kurulan şirketlerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 15,7 artış oldu. Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 15,7 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 20,1 kurulan kooperatif sayısı yüzde 36,5 oranında arttı.

Finans 22-10-21 10:46

Kartlı harcamalar yüzde 41 arttı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa'nın Harcamalar Araştırması'na göre 2021'in ocak-nisan dönemi itibarıyla kartlı harcamalar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 arttı.

Finans 02-09-21 12:30

Türk-İş, Hak-İş, TİSK ve TOBB'dan Cumhurbaşkanı'na kısa çalışma ödeneği teşekkürü

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzatılması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Finans 21-04-21 17:03

Kurulan şirket sayısı yüzde 31,5 arttı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2021 yılı Mart ayında, geçen yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısında yüzde 31,5'lik artış, kapanan şirket sayısında yüzde 27,5'lik azalış yaşandığını açıkladı.

Finans 16-04-21 14:03

ETSO’dan üyelerine e-belge hizmeti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Odaların, hizmet yelpazesinin genişletilmesi, hizmete erişim şekli, hızının arttırılması ve hizmet kalitesi bağlamında üye memnuniyetinin de arttırılması amacıyla devreye alınan ‘e-belge’ hizmetini, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) da üyelerine sunmaya başladı.Uygulama, TOBB, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü personeli, Ankara Ticaret Sicili Müdürü ve Odaların Ticaret Sicili Müdürlüğü personellerinin katılımıyla elektronik ortamda düzenlenen eğitimlerin ardından hayata geçiriliyor.

Yurthaber 07-04-21 15:02

Erzincan TSO heyetinden Ankara çıkarması

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, Meclis Başkanı Mehmet Ali Aksu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, TOBB yönetim kurulu üyelerini, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı, Ticaret Bakanlığı Müsteşar eski Yardımcısı İsmail Yücel’i ziyaret ettiler.Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, Meclis Başkanı Mehmet Ali Aksu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şengül ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Akbaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulunu ve Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret ettiler.

Yurthaber 07-04-21 13:44

1’nci organize sanayi bölgesine dev eğitim kompleksi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya 1’nci OSB’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilecek, 24 derslik, 200 kişilik yurt ve spor merkezinin yer aldığı bir eğitim kompleksi yapılacağının müjdesini verdi.Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nde nitelikli iş gücü sorununu kendi bünyesi içerisinde çözme hedefiyle farklı projeler geliştiren Malaya Ticaret ve Sanayi Odası “İŞGEM Mesleki Eğitimle Büyüyor projesi” ile önemli bir adım atmıştı.

Yurthaber 31-03-21 15:24

Kazım Kurt: “Girişimci kadınları desteklemeyi sürdüreceğiz”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nca başlatılan Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEP’s) yaygınlaştırılması destek beyanını imzaladı.Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu ile bir araya geldi.

Yurthaber 30-03-21 12:27

TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu’ndan proje atağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Aydın KGK Akademi çatısı altında kadın girişimcilere yönelik projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde çalışmalarına devam eden TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu, kadın istihdamının gelişmesini sağlayacak, sürdürülebilir girişimcilik ekosistemini oluşturmak adına TOBB Aydın KGK Akademi çatısı altında stratejik hedef ve eylemler çerçevesinde hazırlanan projelerini, kadın girişimcilerle buluşturacak.Aydın Kadın Girişimciler Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı TEPAV işbirliğinde hazırlanan “81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği “Karnesi’ nde Aydın ilinin 9’uncu sırada yer almasına yönelik hazırladıkları 2021 Yılı Eylem Planı projelerini tamamladı.TOBB Aydın KGK, Çevrimiçi KGK Sertifikalı Eğiticinin Eğitimi Programı, Ege’nin Mühendis Kızları Stajyer Portalı ve Kadın Dostu Sanayi Projesi olmak üzere 3 farklı alandaki projelerini uygulamaya geçirmek üzere çalışmalarına başladı.TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Ege Bölge Temsilcisi Esen Türker, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Aydın Kadın Girişimciler Kurulu olarak hazırlamış olduğumuz 2021 yılı eylem planı neticesinde projelerimizi hayata geçirmek üzere çalışmalarımıza başladık.

Yurthaber 29-03-21 11:34

Van’da “Kadın Girişimciler Kooperatifi” kuruldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Van Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) bünyesinde “Sınırlı Sorumlu Van Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi”ni kurdu.TOBB bünyesinde kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kurul olan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlıyor.

Yurthaber 26-03-21 16:51

Hüyük’te uzaktan eğitime tablet desteği

Konya’nın Hüyük ilçesinde uzaktan eğitim gören öğrencilere verilmek üzere tablet desteğinde bulunuldu.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan eğitime destek kampanyası devam ediyor.

Yurthaber 25-03-21 14:38

Malatya’da “Mesleki Eğitim Zirvesi” toplantısı yapıldı

Malatya’da düzenlenecek olan “Mesleki Eğitim Çalıştayı” öncesi Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde “Mesleki Eğitim Zirvesi” toplantısı yapıldı.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), nitelikli insan gücünün oluşturulması, meslek liselerindeki bölümlerin güncellenmesi ve şartlarının iyileştirilmesi amacıyla hayata geçirdiği “81 il 81 Meslek Lisesi” projesi kapsamında, Malatya’da “Mesleki Eğitim Çalıştayı” düzenlenecek.MTSO ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlenecek olan çalıştay öncesi son hazırlık programı olan “Mesleki Eğitim Zirvesi” toplantısı düzenlendi.Toplantıda, Mesleki eğitime iş dünyasının bakış açısı, istihdamda nitelikli personel ihtiyaç analiz tespiti, mesleki eğitim ve istihdamında teşvik ve destekler konuları ele alındı.“Çalıştay, ilimizdeki mesleki eğitimin gelecek vizyonuna önemli bir katkı sunacak”Düzenlenecek çalıştayın Malatya’daki meslek liselerine ve bu okullardan mezun olan öğrencilere ayna tutarak gelecek vizyonu için önemli bir katkı sunacağına vurgu yapan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Sanayicilerimiz nitelikli eleman bulmakta zorluk yaşıyorlar.

Yurthaber 17-03-21 15:14

Sadıkoğlu’ndan 18 Mart mesajı

MTSO Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106.

Yurthaber 17-03-21 14:11

Özer Matlı: Reform paketinde yer alan düzenlemeler, yeni dönemde Türkiye’nin gücünü arttıracaktır

Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, “Ekonomide güven ve yatırım ortamını sağlayacak düzenlemelerin hızla hayata geçirilerek kararlı bir şekilde uygulanması ve denetlenmesi, ülkemizin yeni dönemde gücünü artıracaktır” dedi.Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’nda açıkladığı reform kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yurthaber 13-03-21 10:51

GTO üyelerine ABD-ŞİKAGO’da ofis fırsatı

Ticaret Bakanlığı desteği ve oda-borsaların katkılarıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ABD-Şikago’da kurulan TOBB Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) GTO üyelerine tanıtıldı.ABD’de iş yapmak isteyen yatırımcılar için ‘tek durak ofis’ prensibiyle çalışacak TOBB Türkiye Ticaret Merkezinin tanıtım toplantısı TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.Toplantıda konuşan GTO Genel Sekreteri Baran Uçaner, küresel ekonominin geldiği noktaya baktıklarında artık sadece iç pazarlarda var olmanın işletmeler için yeterli olmadığını ve Şikago’da kurulan TOBB TTM’nin bu anlamda çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi.“ABD, Gaziantepliler için çok önemli bir Pazar”Gaziantepli işletmenin ABD Şikago’da yer almak için pek çok sebebi olduğunu ifade eden Uçaner, “Gazianteplinin dünyanın her yerine ayak basma gibi bir özelliği var.

Yurthaber 12-03-21 16:35

Hepsiburada ve TOBB’dan Girişimci Kadınlara Destek için Anlamlı İşbirliği

Türkiye ve bölgesinin lider e-ticaret platformu Hepsiburada, işini e-ticarete taşıyarak büyütmek isteyen girişimci kadınlar için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliği ile kapsamlı bir destek programı açıkladı.

Finans 12-03-21 14:03

Ereğli’nin ekonomik sorunlarını aktardı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek, Ereğli’nin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili bilgiler verdi.Kdz.

Yurthaber 10-03-21 19:12

TOBB KGK’nın bu yılki projesi cinsiyet eşitliği olacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Ayşen Ahi, Ankara’da düzenlenen Kadın Girişimciler Kurulu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı.Gaziantep Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten TOBB Gaziantep KGK Başkanı Ayşen Ahi, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M.

Yurthaber 10-03-21 10:20

KATSO Başkanı Alibeyoğlu müjdeyi verdi

Kars’ta TOBB’un destekleriyle 24 derslikli okul yapılacak.Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ve Kars Ticaret Borsası (KARSTB)’nın girişimleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin desteğiyle Kars’a 24 derslikli yeni ve prestijli bir okul yapılacağının ve yapılacak olan okul için gerekli sözleşme ve protokollerin imzalandığının müjdesini verdi.Başkan Alibeyoğlu, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) her zaman ve her alanda ülkemize katkı sağlamayı ve ülkemize hizmet etmeği kendisine ilke edinmiş bir kuruluş olduğunu söyledi.Alibeyoğlu, “TOBB sadece ticari alanda değil eğitim alanında da önemli misyonları üstlenmiş, ülkemize önemli yatırımlar kazandırmış bir kuruluştur.

Yurthaber 09-03-21 12:51

TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ‘ne bağlı Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı ve Ege Bölge Temsilcisi Esen Türker, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı ve Ege Bölge Temsilcisi Esen Türker, günün anlam ve önemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yurthaber 08-03-21 11:18

DTO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Arslan’dan 8 Mart açıklaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Ebru Arslan, “Kadınlarımıza, hayatları boyunca özgür olabildikleri ve kadına saygının arttığı günler diliyorum” dedi.TOBB Denizli Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Ebru Arslan, kadınların iş hayatında yaşadığı sıkıntılar ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak hedeflerini özetledi.

Yurthaber 08-03-21 09:44

KGK Bölge Temsilcisi Feride Eda Çalıkuşu; “Pandemi, en fazla kadın girişimcileri etkiledi”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Kurulu Üyesi, Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi ve Erzurum İcra Komitesi Başkanı Feride Eda Çalıkuşu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen programa katıldı.Ankara’da gerçekleştirilen programda 81 ilin KGK Başkanı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ve İcra Komitesi üyeleriyle bir araya geldi.

Yurthaber 07-03-21 13:02

İşkur’un “istihdam garantili kursları işsizliğe çare oluyor

ASOSEM temsili kursiyer başarı belgesi töreni, İşkur Genel Müdürü, Sincan Belediye Başkanı, ASO ve OSB başkanlarının katılımıyla, gerçekleştirildi.İstihdam seferberliği kapsamında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme işbirliği Protokolü (MEGIP) hayata geçirildi.

Yurthaber 25-02-21 14:43

Özbekistan İşadamları Heyetinden KAYSO’ya Ziyaret

Özbekistan İhracatçılar Birliği Başkanı Muhtar Umarov başkanlığında 15 kişiden oluşan Özbek işadamları heyeti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Kayseri Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Yurthaber 25-02-21 13:25

TOBB Gaziantep müşterek istişare toplantısı yapıldı

Gaziantep’teki sektörel çalışmalar, pandemi sürecinin etkileri, sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği ’Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep İl, İlçe Oda ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı’ video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi.GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı istişare toplantısının açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bölge sanayisinin önemine işaret ederek, Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı’nda verdiği destansı mücadeleyi şimdi de ticarette ve sanayide verdiğini söyledi."Sektörlerimizin dertlerine tercüman olduk""Türkiye’de Gaziantep düsturuyla şehrimize ve ülkemize duyduğunuz güveni gösteriyorsunuz” diyen Rifat Hisarcıklıoğlu, “Biz de sizlere destek olmak, yanınızda olmak ve sorunları çözebilmek için varız.

Yurthaber 24-02-21 15:24

İMEAK DT0 Aliağa’dan eğitime destek

Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) öncülüğünde başlatılan “Küçük Parmaklar” tablet dağıtım kampanyası kapsamında, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi, Aliağa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ihtiyaç sahibi öğrencilere 40 adet tablet bağışında bulundu.TOBB öncülüğünde, Türkiye genelinde pandemi sürecinde uzaktan eğitim gören ve maddi imkânı olmayan 30 bin öğrenci için “Tabletsiz Öğrenci Kalmasın” hedefiyle yola çıkarak, başlatılan kampanyaya İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi de katkı sağladı.

Yurthaber 23-02-21 21:22

Sivas’ta 1 yılda 286 şirket kuruldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2020 yılına ait ‘Kurulan ve Kapanan Şirket İstatistikleri’ ile ilgili elde ettiği verileri kamuoyu ile paylaştı.TOBB’dan derlenen bilgilere göre 2019 yılında 238 şirket, 9 kooperatif ve 63 gerçek kişi ticari işletmesinin kurulduğu Sivas’ta 2020 yılında 286 şirket, 25 kooperatif ve 99 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu.2019 yılında Sivas’ta 52 şirket ile 11 kooperatif tasfiye edilirken 2020 yılında tasfiye edilen şirket sayısı 53, kooperatif sayısı ise 6 olarak kayıtlara geçti.Şirket sermayesi 134 milyon lirayı aştıSivas’ta 2019’da 49 şirket, 6 kooperatif ve 65 gerçek kişi ticari işletmesi kapanırken 2020 yılında 71 şirket, 6 kooperatif, 117 de gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetlerine son verdi.

Yurthaber 22-02-21 14:00

TOBB’un “Küçük Parmaklar” projesine ÇTSO’dan önemli destek

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde başlatılan “Küçük Parmaklar” projesi kapsamında ihtiyacı olan öğrenciler için tablet dağıtım hamlesine destek vererek, minik kalplerin yüzünü güldürdü.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın tablet dağıtımını kapsayan program, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonunda gerçekleşti.

Yurthaber 19-02-21 21:29

Amerika da iş yapmak isteyenlere büyük fırsat

Eskişehir Sanayi Odası’nın desteklediği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Chicago kentinde ’Türkiye Ticaret Merkezi-TTM’ faaliyete geçti.Türkiye’den sanayici ve tacirlere, ABD’de şirket kurulmasından satış sonrası hizmetlere kadar her alanda ‘tek durak ofis’ prensibiyle yardımcı olması amaçlanan TTM, yurt dışında açılan ilk ‘Türkiye Ticaret Merkezi’ olma özelliğini taşıyor.

Yurthaber 18-02-21 11:38