Puzzle Haberleri

Bulmacalarla uğraşmayı seven kişilerin satın alması gereken lego ve puzzlelar

Gündelik yaşamın koşturmacasından sonra eve gelince farklı aktivitelerle ilgilenmek oldukça rahatlatıcı oluyor. Siz de bulmaca ve yapı setleri gibi farklı aktivitelerle zaman geçirmeyi seviyorsanız çok beğeneceğiniz önerilerimiz var. Parçaları birleştirerek yapabileceğiniz yapı setleri ve puzzle, boş zamanlarınızı çok daha keyifli hâle getirecek. Haydi, detaylara!

Haber 2023-06-13 18:08:59

Çöp evden dram çıkmıştı! Küçük çocuktan haber var: Kilo alıyor, keyfi yerinde

Bursa'da çöp evde bulunan C.M.A.'nın son durumu hakkına konuşan Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Sağlık durumu günden güne iyiye gidiyor. Her şey beklediğimiz şekilde seyrediyor. Kilo alımı gayet iyi durumda'' dedi. AÜ Hastanesi Başhekimi Yıldıray Çete de Cem Muhammet A.'nın her yemekten sonra bir sonraki menüyü merakla beklediğini belirterek, "Artık yürümesinde de bir sorun yok. Kilo alımı gayet iyi. Akşama kadar puzzle oynuyor. Keyfi gayet yerinde'' ifadelerini kullandı.

Haber 2022-08-10 15:59:51

Puzzle ne demek? Puzzle kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Puzzle kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Puzzle TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 2022-05-23 22:47:30

Asla eskimeyen hobilerden puzzle ile zamanını geçirmek isteyenlerin edinmesi gereken ürünler

Evde zamanını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlere, sanatseverlere ve simetri tutkunlarına özel bir aktivite: Puzzle. Yapboz ya da puzzle, yüzyıllardır tüm dünyada severek oynanan bir oyun şekli. Hem eğlendiren hem dinlendiren bu sanat dolu aktivitenin sıkı takipçileri için birçok ürün tavsiye ediliyor. Puzzle halısından puzzle yapıştırıcısına kadar birçok malzeme bu keyifli uğraşın sözlüğüne girmiş durumda. Peki, farklı malzemelerle bir puzzle sanatçısı olmaya ne dersiniz?

Haber 2021-12-31 09:56:21

Bugüne özel indirimlerle birbirinden güzel puzzle, oyuncak çeşitleri ve kırtasiye ürünleri

Hobi ve kırtasiye ürünleri sayesinde odanızı süsleyebilir, okul malzemelerinizi temin edebilir ve boş zamanlarınızı daha eğlenceli bir hale getirecek aktiviteler bulabilirsiniz. Eğlenceli ve eğitici oyuncaklarla ise çocuğunuzun daha keyifli bir şekilde vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız listeyi inceleyerek hem kendiniz hem sevdikleriniz için birbirinden güzel puzzleları, oyuncakları ve kırtasiye ürünlerini güvenle satın alabilirsiniz.

Kadin 25-11-21 17:26

Amazon Prime Gaming'in eylül ayı ücretsiz oyunları açıklandı

Amazon Prime üyeleri Prime Gaming ayrıcalığı ile eylül ayında Knockout City, Sam & Max Hit the Road, Candleman the Complete Journey, Puzzle Agent, Secret Files 2: Puritas Cordis, Tools Up! ve Unmemory gibi oyunlara ücretsiz sahip olabilecek.

Haber 06-09-21 14:09

Rollic 6 milyon dolar karşılığında Onnect – Matching Puzzle oyununu satın aldı

Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA) bünyesindeki şirketlerden Rollic, yaptığı açıklamayla sevilen eşleştirme oyunu Onnect’i, diğer bir yerli geliştirici CHEF Game Studio’dan satın aldığını duyurdu. Oyunun tüm hakları için 6 milyon dolar ödenirken, taraflar arasındaki anlaşma şartlarına bağlı olarak, ileride 1 milyon dolar tutarında ek bir ödeme yapılması da söz konusu olabilecek.

Haber 11-12-20 15:50

Tarihi eserler puzzle gibi birleştirilip binlerce yıl önceki haline dönüştürülüyor

Diyarbakır'da Ambar Çayı üzerinde kurulan sulama barajından etkilenecek 3 höyükte yürütülen kazı çalışmalarında toprak altından çıkarılan tarihi eserler, çok titiz bir çalışmayla binlerce yıl önceki haline getiriliyor.

Trend 10-12-20 17:57

Merve Boluğur'dan Şahan Gökbakar'a sert cevap! Balkon olayına gönderme yaptı

Oyuncu Merve Boluğur'un ev karantinası günlerinde oyalanmak için yaptığı puzzle sosyal medyanın diline düşmüş ve kullanıcılar az parçalı puzzle yapan Merve Boluğur'u ti ye almışlardı. Merve'nin yaptığı puzzle çalışmasını Şahan da ti ye almak isteyince işin rengi değişti. Boluğur, meslektaşının yaptığı bu paylaşıma, magazin gündemine damga vuran 'balkonda öpüşme' olayına gönderme yaparak yanıt verdi.

Magazin 14-05-20 11:01

Şahan Gökbakar, Merve Boluğur’un 40 parçalık puzzle sevincini ti’ye aldı!

Merve Boluğur’un 40 parçalık puzzle sevinci sosyal medyada gündem olmuştu. Ünlü komedyen Şahan Gökbakar da Instagram'dan paylaştığı 3 parçalık puzzle ile Merve Boluğur'u ti'ye aldı.

Magazin 14-05-20 02:07

Merve Boluğur 40 parçalık puzzle yaptı! Sevinci olay olunca tepki gösterdi

Karantina günlerinde üniversite sınavına hazırlanan hatta Oxford Üniversitesi’ni takibe alan Merve Boluğur’un 40 parçalık puzzle sevinci sosyal medyada gündem oldu. Ünlü isim kendisiyle dalga geçenlere tepki gösterdi.

Magazin 13-05-20 11:03

Büyükşehirden küçükler için puzzle, büyükler için bulmaca

Türkiye’yi etkisi alan korona virüs salgını dolayısıyla çocukların, 20 yaş altı gençlerin ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı devam ediyor.Muğla Büyükşehir Belediyesi bir yandan korona virüs salgını ile mücadelesini sürdürürken diğer yandan evlerinde kalma zorunluluğu olan vatandaşları da unutmadı.

Yurthaber 07-05-20 16:25

Büyükşehirden küçükler için puzzle, büyükler için bulmaca

Türkiye’yi etkisi alan korona virüs salgını dolayısıyla çocukların, 20 yaş altı gençlerin ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı devam ediyor.Muğla Büyükşehir Belediyesi bir yandan korona virüs salgını ile mücadelesini sürdürürken diğer yandan evlerinde kalma zorunluluğu olan vatandaşları da unutmadı.

Yurthaber 07-05-20 16:25

Salgın Döneminde Yapbozlara Talep Arttı

Anatolian Puzzle markasının yaratıcısı Perre Group Yönetim Kurulu üyesi Aydın Aytekin, Corona virüsü salgınında pek çok iş yerinin aksine nasıl hem istihdam yarattıklarını hem de merkezi Ankara’da bulunan bir markayı ABD ve dünyaya tanıttıklarını VOA Türkçe’ye anlattı

Haber 05-05-20 18:02

Salgın döneminde en çok yapboz tercih edildi

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, salgının perakende sektöründe dengeleri altüst ettiğini belirterek, "Online satışta 5 yıl sonrası için planlanan hedefe bir yıl sonra, yani 2021'de ulaşma ihtimalimizin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz." ifadesini kullandı. Öte yandan yapılan araştırmaya göre salgın döneminde online satışlarda en büyük talep edilen ürün yapboz (puzzle) oldu.

Finans 23-04-20 14:53

Posbıyık’tan 8 bin çocuğa 23 Nisan hediyesi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, korona virüs salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evlerinde geçirecek olan ilkokul öğrencisi 8 bin çocuğa puzzle hediye ediyor.

Yurthaber 22-04-20 13:03

Akşehir Belediyesinden ödüllü yarışma

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, yeni Korona virüs (COVID-19) nedeniyle evde kalan vatandaşlar için Akşehir Belediyesi resmi twitter hesabı üzerinden çeşitli yarışmalar düzenliyor.Geçtiğimiz günlerde hareketli kitapları raflardaki yerlerine yerleştirip ekran görüntüsünü twitter üzerinden Akşehir Belediyesini etiketleyip paylaşanlar arasında çekilişle kitap seti armağan eden Akşehir Belediyesi, bu kez de Akşehir’le ilgili 3 ayrı fotoğrafı puzzle şeklinde yayınlayıp puzzleda eksik olan yerlerde nelerin olması gerektiğini sordu.

Yurthaber 09-04-20 10:48

2 bin 600 yıllık antik yolun taşları puzzle gibi yeniden birleştiriliyor

İZMİR'de 2 bin 600 yıllık olduğu belirlenen ve Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu ile kesişen Neonteikhos Antik Kenti'ne giden tarihi yolun korunması amacıyla hazırlanan proje kapsamında köprü yapılmasına karar verildi.

Haber 02-01-20 08:26

Özel çocuklar için Türkiye haritası oluşturdular

Down sendromlu çocuklar yararına düzenlenen eğitim şenliğine katılan çocuklar, puzzle parçaları ile Türkiye haritası oluşturdu.

Yurthaber 25-12-19 12:08

Genç mühendislerin oyununa Amerikalı oyun firması talip çıktı

Kayseri’de 3 bilgisayar mühendisliği öğrencisinin Erciyes Teknopark’la tanıştıktan sonra geliştirerek yerli ve milli imkanlarla tasarladığı ‘Multi Puzzle’ oyunu, Amerika’nın tanınmış oyun şirketlerinin dikkatini çekti.Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencileri Mert Can Yüce, Enes Ateş ve Onur Özel, üniversiteye yerleştikten sonra Erciyes Teknopark Sera Kuluçka Merkezi ile tanıştı.

Haber 16-10-19 10:51

BOXBOY! + BOXGIRL! ile ilk kez Nintendo Switch’e geliyor

BOXBOY! puzzle serisi, BOXBOY! + BOXGIRL! ile ilk kez Nintendo Switch’e geliyor!

Trend 19-04-19 17:29

Cizre'de 200 lise öğrencisi puzzle yaptı

ŞIRNAK'ın Cizre ilçesinde Türk Kızılayı, İlçe Milli Eğitim ve Hamilik Okulu Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği 'Yap ama bozma' etkinliğinde 200 öğrenci puzzle yaptı.

Haber 16-03-19 17:47

Cizre'de 200 lise öğrencisi puzzle yaptı

ŞIRNAK'ın Cizre ilçesinde Türk Kızılayı, İlçe Milli Eğitim ve Hamilik Okulu Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği 'Yap ama bozma' etkinliğinde 200 öğrenci puzzle yaptı.

Haber 16-03-19 17:14

Hayata parçaları birleştirerek tutunuyor

Yakalandığı MS hastalığıyla mücadele için doktorunun önerisiyle yapbozla tanışan Ayşe Tanjet Önöner, 20 yılda yaklaşık 120 bin parçayı birleştirdi - Yüzü aşkın yapboz tablosunu tamamlayan Önöner, evini adeta yapboz sergisine dönüştürdü - Ayşe Tanjet Önöner: - "İnsanın puzzle parçaları gibi doğru parçayı bulduğu zaman hayatının düzene girdiğini de öğrenmiş oldum"

Haber 10-02-19 11:16

Hayata parçaları birleştirerek tutunuyor

Yakalandığı MS hastalığıyla mücadele için doktorunun önerisiyle yapbozla tanışan Ayşe Tanjet Önöner, 20 yılda yaklaşık 120 bin parçayı birleştirdi - Yüzü aşkın yapboz tablosunu tamamlayan Önöner, evini adeta yapboz sergisine dönüştürdü - Ayşe Tanjet Önöner: - "İnsanın puzzle parçaları gibi doğru parçayı bulduğu zaman hayatının düzene girdiğini de öğrenmiş oldum"

Yurthaber 10-02-19 11:16

Hepsiburada Dünya Puzzle Günü'nü kutluyor

Hepsiburada, bugüne özel sunduğu fırsatlarla puzzleseverlerin yüzünü güldürüyor

Haber 29-01-19 14:18

Puzzle'a ilgi yüzde 145 arttı

E-ticaret platformu Hepsiburada, 2018 yılında puzzle çeşitlerine ilginin önceki yıla göre yüzde 145 arttığını açıkladı.

Haber 29-01-19 14:16

Hepsiburada Dünya Puzzle Günü'nü kutluyor

Hepsiburada, bugüne özel sunduğu fırsatlarla puzzleseverlerin yüzünü güldürüyor

Yurthaber 29-01-19 14:11

Hattuşa'nın eserlerini puzzle gibi birleştiriyorlar

Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa'ya ev sahipliği yapan Çorum'un Boğazkale ilçesindeki arkeolojik kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan birçok eserin parçaları, kazı evindeki laboratuvarda puzzle gibi birleştirilerek, sergilenmeye hazır hale getiriliyor

Yurthaber 03-11-18 11:21

Hasankeyf'teki tarihi minarenin taşları, puzzle parçası gibi sökülüyor

BATMAN'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde, Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserlerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar kapsamında, 611 yıllık Sultan Süleyman Koç Minaresi, numaralandırılıp, puzzle parçaları gibi sökülüyor.

Haber 31-08-18 11:49

Hasankeyf'teki tarihi minarenin taşları, puzzle parçası gibi sökülüyor

 BATMAN'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde, Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserlerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar kapsamında, 611 yıllık Sultan Süleyman Koç Minaresi, numaralandırılıp, puzzle parçaları gibi sökülüyor.

Haber 31-08-18 11:44

FETÖ'nün askeri yapılanmasındaki yöneticiye 22,5 yıl hapis istemi

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve el konulan dijital malzemesinde yapılan incelemede, "2048 Fun and Relaxing Puzzle Game" oyunu görünümlü yeni bir kriptografik haberleşme programı bulunduğu tespit edilen şüpheli Ersin Karabölük hakkında, ''silahlı terör örgütü yöneticisi'' olmak suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı - Davanın iddianamesinde, şüphelinin, sözde Deniz Kuvvetleri yapılanmasında ''Ümitçilik Yapılanması Marmara Bölge Sorumlusu" tabir edilen yönetici vasfında olduğu belirtildi

Haber 25-07-18 16:17

Puzzle Gibi Birleştirilen Parçalar, Kaçan Sürücüyü Ele Verecek

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Suriyeli mültecinin kullandığı motosiklete çarpıp kaçarak ölümüne neden olan otomobilin marka ve...

Yurthaber 13-07-18 10:38

Özel Eğitim Sınıfında Sergi Heyecanı

Nazilli Müşerref Gündoğdu Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları sergiledi. Puzzle,...

Yurthaber 05-06-18 09:39

ODTÜ'lü tasarım ekibi, Avrupa'dan 6 ödülle döndü

ODTÜ'lü tasarım ekibi Designnobis, Avrupa Tasarım Yarışması'nda 6 ödül birden kazandı - Ekibin "Zero Pixels" isimli yaratıcı ve üretici düşünceyi etkin kılan yeni nesil üç boyutlu ahşap puzzle oyuncak tasarımı, yarışmada gümüş ödüle layık görüldü

Haber 22-05-18 09:53

FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına büyük darbe

Ülke genelinde FETÖ'nün "askeri mahrem yapılanması"na yönelik 1 Ocak'tan bu yana düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 3 bin 293 zanlıdan 717'si tutuklandı - Son haftalarda düzenlenen önemli operasyonlar arasında yer alan İstanbul'daki FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasına yönelik soruşturmada, cep telefonlarına indirilen "2048 Fun and Relaxing Puzzle Game" oyunu görünümlü yeni kriptografik haberleşme programı tespit edildi

Haber 17-05-18 11:31

FETÖ'nün deniz kuvvetleri yapılanması soruşturması

Soruşturma kapsamında savcılıkça ifadesi alınan 5 şüpheli, "silahlı terör örgütü yöneticiliği", 6 şüpheli ise "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi - Sevk yazısından: - "Marmara bölge sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü iddiasıyla yakalanan şüpheli Ersin Karabölük'e ait hafıza kartı, TÜBİTAK tarafından şifresi çözülerek incelendi ve içeriği çözümlendi. Hafıza kartında, Android ve IOS işletim sistemlerinin kurulu bulunduğu cep telefonlarından indirilebilen, '2048 Fun and Relaxing Puzzle Game' oyunu görünümlü yeni bir kriptografik haberleşme programının örgüt mensuplarınca kullanılmaya başlandığı anlaşıldı" - Elde edilen doküman içeriğinin çok kapsamlı olması nedeniyle incelenmesine halen devam edildiği belirtildi

Haber 26-04-18 17:12

Çocuklardan 23 Nisan’da ay yıldızlı Atatürk puzzle’ı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanından Büyükçekmece’ye gelen çocuklar, Türk bayrağı ve Atatürk portresinin bulunduğu, parçalarından Türkiye haritasının oluştuğu dev bir puzzle yaptı.

Haber 23-04-18 17:31

FETÖ'nün TSK ve emniyetteki mahrem imamlar yapılanmasına operasyon

Aydın merkezli 17 ildeki operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı - Irak ve Suriye uyruklu kişiler adına kayıtlı GSM hatlarını kullanan bazı şüphelilerin cep telefonlarında "2048 Fun and Relaxing Puzzle Game" oyunu görünümlü yeni kripto haberleşme programı tespit edildi

Haber 14-04-18 12:00

FETÖ’nün yeni haberleşme programı ortaya çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün sözde Deniz Kuvvetleri yapılanmasında yürütülen soruşturmada örgütün ’’2048 Fun and Relaxing Puzzle Game’’ oyunu görünümlü yeni kriptografik haberleşme programını kullandığını tespit etti.

Haber 13-04-18 10:26

FETÖ'nün yeni haberleşme programı: 2048 fun and relaxing puzzle game

FETÖ/PDY'nin oyun görünümlü yeni kriptolu haberleşme sistemi tespit edildi.

Haber 13-04-18 09:46

  FETÖ'NÜN YENİ HABERLEŞME PROGRAMI : 2048 FUN AND RELAXİNG PUZZLE GAME 

  * Cep telefonlarına indirilebilen oyun görünümlü program üzerinden haberleştiği öne sürülen  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında görevli asker ve sivillerin aralarında olduğu 70 kişi tespit edildi.

Haber 13-04-18 09:44

FETÖ'nün yeni haberleşme programı tespit edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, bazı FETÖ üyelerinin cep telefonlarına indirilebilen "2048 Fun and Relaxing Puzzle Game" oyunu görünümlü yeni bir kriptografik haberleşme programını kullandığı ortaya çıktı

Haber 13-04-18 09:40

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasına ilişkin soruşturmada örgüt üyelerinin, 2048 fun and relaxing puzzle game oyunu görünümlü yeni bir kripto grafik haberleşme programı kullandığı ortaya çıktı.

IHAAW091545-ASA/13-04-2018 - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasına ilişkin soruşturmada örgüt üyelerinin, "2048 fun and relaxing puzzle game" oyunu görünümlü yeni bir kripto grafik haberleşme programı kullandığı ortaya çıktı. 13.04.2018 09:15:45 TSI NNNN

Haber 13-04-18 09:22

FETÖ'nün yeni haberleşme programı deşifre oldu!

Anadolu Ajansı'nın geçtiği son dakika habere göre, FETÖ üyelerinin, "2048 fun and relaxing puzzle game" oyunu görünümlü yeni bir kripto grafik haberleşme programı kullandığı ortaya çıktı.

Haber 13-04-18 09:14

Otizmli Mert’in ilk sergisi Nilüfer’de

Nilüfer Özel Eğitim Merkezi’nden mezun olan otizmli Mert Zık, Halk Evi Sanat Galerisi’nde ilk puzzle sergisini açtı.Puzzle ile kendini ifade eden otizmli 22 yaşındaki Mert Zık, ilk eserlerini Otizm Farkındalık Haftasında Bursalıların beğenisine sundu.

Haber 29-03-18 14:15

Otizmli Mert’in İlk Sergisi Nilüfer’de

Nilüfer Özel Eğitim Merkezi’nden mezun olan otizmli Mert Zık, Halk Evi Sanat Galerisi’nde ilk puzzle...

Yurthaber 29-03-18 14:09

Başkan Dişli’ye Puzzle Süprizi

Cengiz Topel İlköğretim Okulu yönetimi ve öğrencileri, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret etti.Cengiz Topel...

Yurthaber 11-01-18 16:16

Çin’e Puzzle İhraç Ediyoruz

Geçtiğimiz yıl 100 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren oyuncak sektörü hedef büyüttü.26 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek Kids...

Yurthaber 21-10-17 10:09