Aile Hekimi Haberleri Ve Son Dakika Aile Hekimi Haberleri

Aile Hekimi Haberleri Ve Son Dakika Aile Hekimi Haberleri

Tıp disiplinlerinden biri olan aile hekimi, diğer branşlarda olduğu gibi kendisine özgü olan bir eğitimi, pratiği ve araştırma konuları yer alır. Birçok farklı branşı içerisine dahil eden aile hekimliği eğitimi sonucunda “Aile Hekimi” unvanı alınır. Dahili tıp disiplinleri arasından klinik bir branştır. Kişilerin yaşları ne olursa olsun tümüne koruyucu, tedavi edici ve sağlık hizmetleri sunan bir uzmanlık alanıdır. Aile hekimi; bireylerin sağlık durumlarını araştıran, tedavisi üzerine çalışmalar yapan ve mevcut olan hastalıkların gelişmesini engelleyen disiplinler üzerine aldığı eğitimleri uygular. Aile hekimleri genel pratisyen kavramı içine dahil olarak çalışmalarını yürütürler. Bu kavram, ailelerin sağlığını korumaya ve iyileştirmeye odaklı çalışmaları kapsar. Bu sebeple aile hekimleri; çocuk, genç ve yaşlı her yaştan hastayı tedavi etmek üzere bir eğitim almışlardır.

Aile Hekimi Haberleri

Bakan Koca'dan Aile Sağlığı Merkezleri ile ilgili açıklama! 'Gerekli durumlarda giderlerinin Bakanlık tarafından karşılanmasını amaçlıyor'

Sağlık Bakanı Koca, Aile Hekimliği Kanununda Değişiklik Yapmayı Amaçlayan Kanun Teklifi hakkında yazılı açıklamada bulundu. Koca, "Kanun teklifi, gerekli durumlarda Aile Sağlığı Merkezlerinin giderlerinin Bakanlık tarafından karşılanmasını amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

Haber 14-07-2023 17:11

Bugün sağlık ocakları açık mı, yarım gün mü? 20 Nisan 2023 arefe günü ve Ramazan Bayramı'nda sağlık ocakları çalışıyor mu? İşte çalışma saatleri!

Arefe günü sağlık ocaklarının çalışıp çalışmadığı merak konusu oldu. Ramazan Bayramı çalışma durumları değişiklik gösterebiliyor. Birçok kişi arama motorlarında arefe gününe ilişkin araştırma yapıyor. Peki, bugün sağlık ocakları açık mı, yarım gün mü? Arefe günü ve Ramazan Bayramı'nda sağlık ocakları çalışıyor mu?

Haber 20-04-2023 07:22

Muayene odasının girişine yazdıkları sosyal medyada gündem oldu! O doktor hakkında soruşturma

Eskişehir’de, Aile Sağlığı Merkezi’ndeki muayene odasının girişindeki monitöre ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz 1938’ ve ‘Giderlerse gitsinler 2022’; duvardaki panoya ise ‘Deprem bölgesindeki çadırları su basmış. Haberiniz var mı?’ yazan doktor, sosyal medyada gündem oldu. Doktor Senem Keser hakkında İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı. İşte olayın detayları...

Haber 10-03-2023 15:28

İzmir'de doktorun 3 zanlı tarafından sopayla darbedildiği anlar güvenlik kamerasında

İzmir'de doktorun 3 zanlı tarafından sopayla darbedildiği anlar güvenlik kamerasında

Yurthaber 12-10-2022 19:35

Sağlık Bakanı Koca'dan İzmir'de bir aile hekiminin darbedilmesine tepki:

"Bu olay, sağlık çalışanlarına karşı darp başta olmak üzere işlenen şiddet suçlarının artan cezalarını hiç bilmeyenler olduğunu göstermekte, bugün sağlık çalışanına el kaldıranın yarın sağlık kurumuna bir insan olarak hangi yüzle başvuracağı sorusunu sordurtmaktadır"

Yurthaber 08-10-2022 22:12

GÜNCELLEME - İzmir'de aile hekimini darbettiği öne sürülen 3 zanlı adliyede

Aile hekimi, tedavisinin ardından taburcu oldu ADLİ SÜREÇ VE DETAYLAR EKLENDİ

Yurthaber 08-10-2022 15:50

Beyaz kod veren aile hekimi mesai sonrası sopalarla darbedildi

Beyaz kod veren aile hekimi mesai sonrası sopalarla darbedildi

Yurthaber 08-10-2022 00:06

Aile hekimleri ile ilgili flaş gelişme! Sağlık Bakanlığı devreye aldı! Herkesi ilgilendiriyor…

Sağlık Bakanlığı’ndan gelen son dakika haberine göre ‘Kanser Randevu Sistemi’ aile hekimlerinin kullanımına açıldı. Türkiye genelindeki aile hekimlerinin kullanımına sunulan sistemle ücretsiz kanser taramalarından daha fazla kişinin faydalanabilmesi amaçlanıyor.

Haber 03-10-2022 11:07

Aile hekimlerinden iş bırakma eylemi! Gökyüzüne siyah balonlar bıraktılar

Aile hekimleri geçen yıl yayımlanan 'Aile Hekimliği Ödeme Sözleşme Yönetmeliği' şartlarının iyileştirilerek revize edilmesi talebiyle, 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yurt genelinde 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Haber 30-06-2022 18:23

25 bin lira alan aile hekimi yok iddiasına yanıt geldi! CHP'li vekil İstifa ederim demişti... AK Partili vekilden bordroyla cevap

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın "Türkiye'de 25 bin lira alan aile hekimi yok; bir tane olduğunu göstersinler milletvekilliğinden istifa edeyim." şeklindeki iddiasına AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, doktorların bordrolarıyla yanıt verdi. Güneş, Uşak’ta mayısta en yüksek aile hekimi maaşının 24 bin 651 lira olduğunu söyledi.

Haber 23-06-2022 17:13

ASM'ye yerleştirilen güneş panelleriyle enerjinin devamlılığı sağlandı

Mardin'in Derik ilçesinde aile hekimi Hacı Kalender: - "Bütün merkez için 12'ye yakın güneş paneli aldık, sistemimizi büyüttük. Şu anda çok memnunuz"

Yurthaber 20-05-2022 16:56

Sakarya'da saldırıya uğrayan doktor yaralandı

Saldırgan gözaltına alındı

Yurthaber 27-04-2022 14:06

Kayseri'de akılalmaz olay! 68 yaşındaki kadın, sağlık çalışanını darbetti

Sağlık çalışanlarına şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Aşı olmak için Mustafa Kızıklı Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen 68 yaşındaki L.S. aile hekimine hakaretler etti ve ardından yanındaki sağlık çalışanı Fatma Bozbıyık'ı darbetti. Gözaltına alınan L.S. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak yaşanan olaya tepki göstererek, "Aile sağlığı çalışanımıza yapılan şiddeti kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 21-04-2022 19:51

Aile hekimi maaşına zam mı yapıldı 2022? Aile hekimi maaşı ne kadar, kaç TL oldu?

Aile hekimlerine zam mı yapıldı? sorusunun yanıtı 14 Mart Tıp Bayramı programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından merak konusu oldu. Binlerce kişinin merakla beklediği konuya ilişkin ayrıntılar belli oldu. Peki Aile hekimi maaşına zam mı yapıldı? Aile hekimi maaşı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Haber 14-03-2022 15:28

Son dakika: Aile hekimleri iş bıraktı! Taleplerimiz yerine getirilmezse...

Son dakika haberi: İstanbul'da, aile hekimleri, ebeler, acil tıp teknisyenleri (ATT) çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ücretlerin düzenlenmesi talebiyle iş bırakma eylemi yaptı. 2 günlük iş bırakma eylemi düzenleyen sağlık çalışanları, sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerin düzenlenmesini talep ederek, istekleri yerine getirilmediği takdirde 14 Mart tarihinde de iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdiler.

Haber 17-02-2022 16:28

Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden doktor için tören düzenlendi

Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden doktor için tören düzenlendi

Yurthaber 10-01-2022 17:23

Aile hekimine iğrenç saldırı! Kapıya tekme atarak içeri girdi, o anlar kamerada

Kayseri’de Kadir Tanver Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan aile hekimi, bir kişi tarafından odasında darp edildi. Saldırganın, aile hekiminin odasına kapıya tekme atarak girdiği ve darp ettiği anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Öte yandan saldırganın, aile hekimini istediği ilacı yazmadığı için darbettiği iddia edildi.

Haber 12-11-2021 19:49

İlaç yazmayı kabul etmedi diye aile hekimiyle tartışıp camları yumrukladılar

Şanlıurfa'da yakınına ilaç yazdırmak için aile sağlığı merkezine gelen hasta yakınını geri çeviren Aile Hekimi Mehmet Emin A., saldırıya uğradı. İlaç yazmayı kabul etmeyen hekim ile tartışan kişiler, binadan dışarı çıkarıldı. Kapı ve pencereleri tekmeleyen kuzenler İsmail A. ve Abdulkadir A. gözaltına alındı.

Haber 13-10-2021 14:30

Aile hekimlerinden protesto: Kabul etmeyeceğiz

İstanbul Aile Hekimliği Platformuna üye Aile Sağlığı Merkezi çalışanları ve hekimleri 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ni İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak protesto etti.

Haber 07-10-2021 18:23

Karantinayı ihlal eden kişiden aile hekimine şok sözler! Doktorları boş yere dövmüyoruz

Edirne'de, kızı koronavirüse yakalanan ve temaslı karantinasında olması gereken Süleyman Hızmalı, aile sağlığı merkezine giderek ilaç yazdırmak istedi. Durumu fark edip ilaç yazmayan Uzm. Dr. Mehtap Büyük Ateş, kendisine "Doktorları boş yere dövmüyoruz" diyen Hızmalı hakkında 'beyaz kod' uyarısı verdi.

Haber 21-09-2021 18:00

Aile hekimi, pansiyonda ölü bulundu

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi Hoşköy Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimi Tezgül Şükrüoğlu (35), kaldığı pansiyonun balkonunda ölü bulundu. Şükrüoğlu'nun cansız bedeni, ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Haber 20-09-2021 17:19

Sözleşmeli aile hekimleri ve çalışanlarına müjde! 3000 TL ve 1500 TL...

Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle, birçok sağlık çalışanının beklediği ödemeler için harekete geçildi. Koronavirüs aşısı uygulamalarının son aylarda hız kazanması sonrasında sağlık çalışanları oldukça özverili bir iş çıkartıyor. Sağlık Bakanlığı da sağlık çalışanlarının bu özverili çalışmalarını desteklemek amacıyla adımlar atmaya başladı.

Finans 16-07-2021 09:50

Sağlık Bakanlığı'ndan sözleşmeli aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına Kovid-19 aşısı ödemesi

Sağlık Bakanlığı'nca Kovid-19 aşısı uygulamaları kapsamında, 1 Temmuz 2021'den itibaren 3 ay süreyle, sözleşmeli aile hekimlerine aylık net 3 bin liraya kadar, sözleşmeli aile sağlığı çalışanlarına da 1500 liraya kadar ilave ödeme yapılabilecek.

Finans 15-07-2021 10:38

Sağlık Bakanlığı'ndan BioNTech aşısı kararı! Pilot il seçildi

Sağlık Bakanlığı'nın BioNTech aşılarının aile hekimlerince de yapılabilmesi için yeni bir çalışma başlattığı, Aydın'ın pilot il seçildiği belirtildi.

Haber 25-05-2021 08:33

Dişçiler aile hekimleri çalışıyor mu? Tam kapanmada poliklinikler, sağlık ocakları ve dişçiler açık mı, kapandı mı?

Vatandaşlar 29 Nisan-17 Mayıs arasını kapsayan tam kapanma sürecinden muaf tutulan durumları araştırıyor. Bu süreçte sağlık hizmetinden faydalanmak gerekirse nasıl bir yol izleneceğini merak eden vatandaşlar, "Dişçiler aile hekimleri çalışıyor mu? Tam kapanmada poliklinikler, sağlık ocakları ve dişçiler açık mı, kapandı mı?" sorularına yanıt arıyor.

Haber 27-04-2021 16:59

Ender Saraç kimdir, nerelidir ve evli mi? Kitapları en çok satanlar listesinde...

1959’da İzmir’de doğup büyüyen Ender Saraç, Bornova Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra Ege Tıp Fakültesini tamamladı. Erzurum ili İspir ilçesi Kırık Nahiyesi ve köylerinde mecburi hizmetini tamamlayan Ender Saraç, Çorlu’da vatani görevini Alay Tabibi olarak yapmasının ardından İzmir’de Aile hekimliği ihtisasını bitirdi.

Haber 10-03-2021 09:40

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Ölümün çizgisinden döndüm

Kovid-19 tedavisinin ardından görevine dönen aile hekimi Ramazan Koçyiğit: - "Yeni bir hayata başlamış gibiyim. Hayata daha pozitif bakıyorum. Önceden kızdığım hiçbir şeye kızmıyorum" - "Tonlarca ağrılık üzerinize binmiş de nefes alamıyormuşsunuz gibi çok zor anlar yaşadım. Nefes alıp vermenin dışında hiçbir şey düşünemiyorsunuz. O an bütün derdiniz nefes alıp vermek"

Yurthaber 16-02-2021 11:14

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Ölümün çizgisinden döndüm

Kovid-19 tedavisinin ardından görevine dönen aile hekimi Ramazan Koçyiğit: - "Yeni bir hayata başlamış gibiyim. Hayata daha pozitif bakıyorum. Önceden kızdığım hiçbir şeye kızmıyorum" - "Tonlarca ağrılık üzerinize binmiş de nefes alamıyormuşsunuz gibi çok zor anlar yaşadım. Nefes alıp vermenin dışında hiçbir şey düşünemiyorsunuz. O an bütün derdiniz nefes alıp vermek"

Yurthaber 16-02-2021 11:14

Aile hekimi değiştirme ve sorgulama işlemi E Devlet üzerinden nasıl yapılır?

İkamet edilen yere en yakın aile hekimini tercih eden vatandaşlar, olası bir taşınma durumunda E devlet aile hekimi değiştirme hizmetinden faydalanarak, aile hekimini kolaylıkla değiştirebiliyor.

Haber 10-11-2020 16:37

Bilgisayarı hastası tarafından çalındı! Son çare olarak bunu yaptı

Gaziantep’te bir aile hekiminin daha önceden tedavi ettiği kişi tarafından bilgisayarı çalındı. Doktor, muayene odasının kapısına astığı ve genellikle kovboy filmlerinde görülen "wanted" ilanı ile hırsızı arıyor.

Haber 09-11-2020 12:21

Eczanedeki listeler iptal edildi! Grip aşısı yapılacaklara aile hekimleri karar verecek

Koronavirüs tedbirleri için başvurulan bir yöntem de grip aşısı yaptırmak. Ancak yaşanan talep patlaması üzerine eczanelerde yapılan listeler iptal edildi. Kimlere grip aşısı yapılacağına ise aile hekimlerinin karar vermesi istendi. Artık renkli reçete sistemine alınan grip aşısında öncelik, kronik rahatsızlığı olanlar ve 65 yaş üstü kişiler olacak. İlk aşıların ise bugün depolara inmesi bekleniyor.

Haber 21-10-2020 10:18

Aile hekimleri çağrıda bulundu: Zatürre aşısı yaptırmak için...

Pandemi sürecinde önem kazanan zatürre aşısı, koronavirüsten korunma noktasında üzerinde durulan bir konu oldu. Zatürre aşısı için çağrıda bulunan İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur, vatandaşların zatürre aşısının kendisine yapılıp yapılamayacağını öğrenmek için aile hekimlerine danışmalarını istedi.

Haber 09-09-2020 14:25

Isparta'da doktor kamp çadırında ölü bulundu

Isparta'da doktor kamp çadırında ölü bulundu

Yurthaber 05-09-2020 18:29

Aile hekimlerinden risk grubundaki çalışanlar için 'rapor' uyarısı

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED), mevzuata göre risk grubundaki çalışanlara "Kovid-19 İdari İzin Tanısı" raporunun aile hekimlerinden verilemediğini bildirdi. Açıklamada, "İdari izinle ilgili gerekli sağlık bilgileri ve belgeler, aile hekimliklerinden değil, yalnızca kişilerin kendi e-Nabız sistemlerinden alınabilir. 2 Haziran 2020 tarihli Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yazısı ile aile hekimlerinin bu konuda rapor verme görevi yoktur" denildi.

Haber 25-08-2020 10:41

Aile hekimlerinden 'randevu' uyarısı

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özlem Sezen, hastaların güvenliği, bekleme sürelerinin kısaltılması ve daha nitelikli bir muayene için Aile Sağlık Merkezleri'nden randevu alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Haber 11-06-2020 13:50

Koronadan hayatını kaybeden aile hekimiyle ilgili kahreden detaylar! Anne ve babası...

İstanbul'da Eyüpsultan Nişanca Aile Sağlığı Merkezi hekimlerinden Yavuz Kalaycı da Kovid-19 nedeniyle dün yaşamını yitirdi. Kalaycı'nın ölümünün ardından ise acı bir olay ortaya çıktı. Yoğun bakımda olan 56 yaşındaki aile hekiminin uyutulması sırasında anne ve babasının da yine virüs nedeniyle hayatlarını kaybettiği ortaya çıktı.

Haber 20-04-2020 22:09

İstanbul'da 24 aile hekimi ile hemşirenin koronavirüs testi pozitif çıktı

İstanbul’un farklı ilçelerinde görev yapan toplam 24 aile hekimi ile hemşirede koronavirüs tespit edildi. İstanbul Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir yaptığı açıklamada, söz konusu sağlık çalışanlarının genel durumlarının iyi olduğunu belirterek, “Birkaç arkadaşımız yatarak tedavi görürken, diğer meslektaşlarımız evlerinde tedaviye devam ediyor" dedi.

Haber 25-03-2020 10:59

Bilecik'te aile hekiminin hasta yakını tarafından darbedildiği iddiası

Bilecik'te aile hekiminin hasta yakını tarafından darbedildiği iddiası

Yurthaber 17-03-2020 14:11

Aile hekimi, tedavi gördüğü hastanede intihar etti

Diyarbakır'da aile hekimi Ahmet Ö., böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanenin 6'ncı katından atlayarak yaşamına son verdi.

Haber 22-02-2020 14:01
Haber 17-12-2019 21:40

Kendi kendine meme muayenesi aile hekimlerince öğretiliyor

İSTAHED Bilim Komisyonu Üyesi Sibel Baktır Altuntaş: - "Ülkemizde aile hekimlerince 20 yaşından büyük tüm kadınlara kendi kendine meme muayenesini nasıl yapacakları bilgisi verilip, öğretilmektedir"

Haber 08-10-2019 15:41

Hastalarıyla çektiği filmle sağlıkta şiddete hayır diyor

Görevi sırasında 2 kez saldırıya uğrayan İzmirli aile hekimi Funda Müftüoğlu, hastalarıyla sağlıkta şiddeti konu alan eğitici kısa filmler çekiyor - Dr. Funda Müftüoğlu: - "Çektiğimiz filmleri izleyen hastalar onların gerçek olduğunu zannediyor. Gözyaşları içinde yanıma gelerek üzüntülerini dile getirenler oldu. Şiddetin filmini çeken doktor olarak anılmak benim için gurur verici" - Filmlerde rol alan Kamil Çelik: "60 yaşından sonra filmlerde oynamış oldum. Televizyonda sağlıkta şiddet haberlerini izleyince kahroluyorum"

Yurthaber 13-04-2019 11:11

Hastalarıyla çektiği filmle sağlıkta şiddete hayır diyor

Görevi sırasında 2 kez saldırıya uğrayan İzmirli aile hekimi Funda Müftüoğlu, hastalarıyla sağlıkta şiddeti konu alan eğitici kısa filmler çekiyor - Dr. Funda Müftüoğlu: - "Çektiğimiz filmleri izleyen hastalar onların gerçek olduğunu zannediyor. Gözyaşları içinde yanıma gelerek üzüntülerini dile getirenler oldu. Şiddetin filmini çeken doktor olarak anılmak benim için gurur verici" - Filmlerde rol alan Kamil Çelik: "60 yaşından sonra filmlerde oynamış oldum. Televizyonda sağlıkta şiddet haberlerini izleyince kahroluyorum"

Haber 13-04-2019 11:11

Sağlık Bakanlığı, İzmir'deki doktora şiddet olayına müdahil oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "Bu son yaşanan olayda Bakanlığımız müdahil olmuş ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş, olayın failleri tutuklanmıştır" - "Hiç kuşku duyulmamalıdır ki her bir şiddet vakası Bakanlığımız tarafından hem adli hem de insani boyutlarıyla hassasiyetle takip edilmektedir"

Yurthaber 03-04-2019 10:46

Sağlık Bakanlığı, İzmir'deki doktora şiddet olayına müdahil oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "Bu son yaşanan olayda Bakanlığımız müdahil olmuş ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş, olayın failleri tutuklanmıştır" - "Hiç kuşku duyulmamalıdır ki her bir şiddet vakası Bakanlığımız tarafından hem adli hem de insani boyutlarıyla hassasiyetle takip edilmektedir"

Haber 03-04-2019 10:43

Kadın doktor kanseri 4,5 yılda 4 kez yendi

Samsun'da aile hekimliği yapan kadın doktor, yakalandığı kanseri 4,5 yılda 4 kez yenmeyi başardı - Aile hekimi Deniz Sarı Gümüşova: - "Başarmak için birçok nedenim var, çocuğum ve ailem var, arkadaşlarım var, yaşam zevkim vardı. Kanser olduğum dönemde çok dengeli beslenmeye devam ettim, spor yaptım ve en önemlisi hayattan vazgeçmedim"

Haber 08-02-2019 11:26

Kadın doktor kanseri 4,5 yılda 4 kez yendi

Samsun'da aile hekimliği yapan kadın doktor, yakalandığı kanseri 4,5 yılda 4 kez yenmeyi başardı - Aile hekimi Deniz Sarı Gümüşova: - "Başarmak için birçok nedenim var, çocuğum ve ailem var, arkadaşlarım var, yaşam zevkim vardı. Kanser olduğum dönemde çok dengeli beslenmeye devam ettim, spor yaptım ve en önemlisi hayattan vazgeçmedim"

Yurthaber 08-02-2019 11:26

Bakanlıktan aile hekimliğini güçlendirecek yeni hamle

Sağlık Bakanlığı, aile hekimliğini tanıtmak ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla Türkiye genelinde "Aile Hekiminizi Erken Tanıyın" kampanyası başlattı - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "Aile hekimlerinin sayısının arttığı, kronik hastalık takibinin daha kolay yapıldığı, birinci basamakta değerlendirilen hastanın daha erişilebilir olduğu, aile hekimlerinin imkanlarını daha da artırdığımız bir dönemi düşünüyoruz. Hastanelerdeki yoğunluğu azaltan bir yaklaşım olacak" - İletişim kampanyası çerçevesinde kamu spotu, afiş, broşür ve sosyal medya videoları hazırlanacak, illerde saha etkinlikleri düzenlenecek

Haber 15-12-2018 11:20

Bakanlıktan aile hekimliğiyle ilgili yeni hamle: Aile Hekiminizi Erken Tanıyın kampanyası

Sağlık Bakanlığı, aile hekimliğini tanıtmak ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla Türkiye genelinde "Aile Hekiminizi Erken Tanıyın" kampanyası başlattı

Haber 15-12-2018 09:44