Bir Kira Bir Yuva Kampanyasi Toplam Bagis Tutari Haberleri

20 binden 3 bine... Arabuluculuğun net etkisi! 'Yüzde 90 oranında bir azalma' Kiracı - ev sahibi anlaşmazlıklarında yeni döneme geçilmişti

1 Eylül itibarıyla ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarında zorunlu hale getirilen arabuluculuk olumlu sonuçlar verdi. Yasanın yürürlüğe girmesinde bu yana 6 haftalık sürede Türkiye genelinde aylık kira davası sayısı 20 binden 3 bine gerilerken, yüzde 60’lık anlaşma oranına ulaşıldı. Arabuluculukta toplam anlaşma rakamı 7 bine yaklaştı.

Finans 2023-10-18 10:12:40

İstanbul'da kira artışını kabul etmeyen kiracısına dehşeti yaşatmıştı! Ev sahibi hakkında 24 yıl hapis istendi: 'Beni öldüreceğinden korktum'

İstanbul'da bir ev sahibi, kira artışını kabul etmeyen kiracısının evini basıp dehşet saçmıştı. Olayla ilgili olarak yaşadıklarını anlatan kiracı Guldzhakhan Krıtchkaıa, "Elinde bıçak benzeri bir alet vardı. Beni öldüreceğinden korktum. Beni kolumdan tutarak evime girdi" dedi. Başlatılan soruşturma kapsamında ev sahibi hakkında toplam 9 yıl 3 aydan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haber 2023-04-13 07:20:17

Armağan Çağlayan Bir Kira Bir Yuva kampanyasına 1 milyon TL bağış yaptı denilmişti! Gerçeği açıkladı

Bir Kira Bir Yuva kampanyasına bağış yapan isimler arasında Armağan Çağlayan’ın da olduğu haberi gündemde yer almıştı. Çağlayan, kampanyaya 1 milyon TL bağışladığı haberlerinin çıkmasının ardından açıklama yaptı.

Magazin 2023-02-25 15:32:18

Türkiye Tek Yürek programına da katılmıştı! Pınar Deniz 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına da bakın ne kadar bağış yaptı

Türkiye Tek Yürek programına katılan oyuncu Pınar Deniz 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına da katıldı. Yargı dizisinde yer alan oyuncu Pınar Deniz kampanyaya 100 bin TL bağışladı.

Magazin 2023-02-23 15:29:57

Usta oyuncu Metin Akpınar, 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına 500 bin TL bağışladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı "Bir Kira Bir Yuva" kampanyası için Halk TV'de bağış toplandı. Sanatçı Metin Akpınar da kampanyaya 500 bin TL bağış yaptı. Usta sanatçı yaptığı bu paylaşımla Twitter Türkiye gündeminde ilk sıralara yerleşti.

Magazin 23-02-23 15:12

Armağan Çağlayan Bir Kira Bir Yuva kampanyasına 1 milyon TL bağışladı! 'Nasıl kötü bir zamana denk geldi ömrümüz'

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Halk TV desteğiyle düzenlediği ‘Bir Kira Bir Yuva’ programında bağışlar toplandı. Ünlü sunucu Armağan Çağlayan'da 1 milyon TL'lik bağışta bulundu.

Magazin 23-02-23 13:03

İlyas Salman 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına yaptığı bağışla dikkat çekti! 'İlk kez pişmanım'

69 yaşındaki usta oyuncu İlyas Salman, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çağrısıyla başlayan 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına kayıtsız kalamadı. Yaptığı bağışı açıklarken mahçup olan İlyas Salman, ''Düzenin sanatçısı olmadığım için ilk kez pişmanım'' dedi.

Magazin 23-02-23 12:28

Meltem Cumbul 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına bağış yaptı! Konserden toplanan 40 bin doları bağışladılar

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye, depremzedeler için tek yürek oldu. Meltem Cumbul da New York'ta yardım konserleri düzenledi ve elde edilen geliri 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına bağışladı.

Magazin 23-02-23 10:47

'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına büyük bağış! Yıldız Tilbe kiraları üstlenip bakın ne istedi

Geçtiğimiz günlerde vasiyetini açıklamasıyla gündeme gelen Yıldız Tilbe, "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasına destek vererek 12 ailenin 1 yıllık kira masrafını karşılayacağını duyurdu. Tilbe ayrıca bakın açıklama sırasında ne istedi.

Magazin 23-02-23 09:03

Bir Kira Bir Yuva Kampanyası'nda ne kadar bağış toplandı, kaç TL? İşte Bir Kira Bir Yuva Kampanyası Halk TV deprem yardım gecesine bağış yapanlar...

Bir Kira Bir Yuva Kampanyası Halk TV'de canlı olarak ekrana geldi. 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremden zarar gören vatandaşlar için gerçekleştirilen geceye ilişkin açıklamada bulunuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Peki, Bir Kira Bir Yuva Kampanyası'nda ne kadar bağış toplandı, kaç TL? İşte Bir Kira Bir Yuva Kampanyası Halk TV deprem yardım gecesine bağış yapanlar....

Finans 23-02-23 07:29

Albaraka Türk'ün kurduğu şirket, ilk kurumsal kira sertifikası ihracını tamamladı

Albaraka Türk Genel Müdürü Malek K. Temsah: - "MNG Kargo'nun kira sertifikası ihracına aracılık işlemimizi başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Gerçekleştirilen işlemle, firma için 6 ay ve 1 yıl olmak üzere iki farklı vade alternatifiyle toplam 75 milyon TL fon topladık" - "Bizim şirketimiz için de bir ilk olan bu tarz işlemlerin önümüzdeki yıllarda şirketlerin talepleri doğrultusunda artarak devam edeceğini düşünüyorum"

Yurthaber 11-08-22 10:24

Bolu Valiliğinden içme suyundan etkilenenlerle ilgili haberlere ilişkin açıklama:

"Yuva köyünde yeni bir salgın yaşandığına dair çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" - "9 Ağustos itibarıyla 18'i servislerde, 8'i yoğun bakımda olmak üzere toplam 26 kişinin tedavisi devam ediyor"

Yurthaber 09-08-22 18:28

Baz istasyonlarına dadanan 3 şüpheli yakalandı

Antalya’da bir telekomünikasyon şirketine ait 3 farklı ilçede toplam 28 adet akü çalan şüphelilerden 3’ü Finike’de yakalandı.Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Elmalı ilçesi Yuva Mahallesi’nde, bir telekomünikasyon firmasına ait baz istasyonundan 17 Kasım 2020 tarihinde 8 adet akü, Demre ilçesi Büyükkum Mahallesi Kumdağ mevkiinde yine aynı firmaya ait ait baz istasyonundan 13 Kasım 2020 tarihinde 12 adet akü, Kumluca ilçesi Mavikonak Mahallesi’nde de baz istasyonundan 25 Aralık 2020 tarihinde 8 adet olmak üzere toplamda 28 adet akü çalındı.

Haber 24-02-21 22:13

Ziraat Katılım 60,2 milyar lira bilanço büyüklüğüne ulaştı

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir: -"Bankamız 2020 yıl sonu itibarıyla toplam aktiflerini bir önceki yıl sonuna göre yüzde 65 artırarak 60,2 milyar TL bilanço büyüklüğüne ulaşmıştır" -"2020 yıl sonu itibarıyla bankamızın kullandırdığı nakdi fonlar, bir önceki yıl sonuna göre yüzde 46 artarak 42,2 milyar TL’ye, gayri nakdi fonlar ise yüzde 40’lık büyüme ile 16 milyar TL’ye ulaşmış olup ülkemiz ekonomisine sağlanan destek toplam 58,2 milyar TL seviyesinde gerçekleşmiştir" -"Kaynak yapısını zenginleştirme stratejisinin bir parçası olarak sermaye piyasalarında aktif rol alan Ziraat Katılım, iştirakleri Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş. ve ZKB Varlık Kiralama A.Ş. ile yerel piyasada TL cinsinden kira sertifikası ihraçları gerçekleştirmek üzere SPK’dan 12 milyar TL kira sertifikası ihraç tavanı onayı almıştır. Bu çerçevede, Bankamız kurulduğu tarihten 2020 yıl sonuna kadar değişik tutarlı tertipler halinde 25,6 milyar TL’lik ihraç gerçekleştirmiştir"

Yurthaber 23-02-21 14:09

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Bir Kira Bir Yuva Kampanyası sona erdi

Kampanya kapsamında taahhüt edilen kira desteği 42 milyon 649 bin lirayı buldu

Yurthaber 08-12-20 11:16

İzmir’de depremzedelere kira desteği 42 milyonu aştı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin depremzedeler için başlattığı "Bir Kira Bir Yuva" kampanyası sona ererken, kampanya kapsamında taahhüt edilen kira desteği 42 milyon 649 bin olarak kayıtlara geçti.

Yurthaber 08-12-20 10:28

Keltepe Kayak Merkezi yeniden ihaleye çıkıyor

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz ay ihalesi yapılan ve ihaleyi kazanan firmanın sözleşmeyi imzalamadığı Keltepe Kayak Merkezi Tesisleri’nin, yeniden kiralama ihalesi yapılacağı bildirildi.Merkeze bağlı Karaağaç Köyü Mevkisi’nde İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait Keltepe Kayak Merkezi alt ve üst günübirlik tesisleri kafeterya, mutfak, kayak malzemeleri kiralama işletmesi için bir yıl süreyle açık teklif usulü (açık arttırma) ile kiraya verilmek üzere ihale edileceği belirtildi.Keltepe Kayak Merkezi Alt ve Üst Günübirlik kafeterya-mutfak, kayak malzemeleri kiralama işletmesi kiralama ihalesi İhale Komisyonu marifeti ile 04 Aralık 2020 Cuma günü saat 11.00’de, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İdari Binası’nda yapılacak.Kiralama ihalesinin yıllık toplam muhammen kira bedelinin yüzde 5 çeşitli paylar, yüzde 18 KDV, damga vergisi, sözleşme pulu bedeli ve yüzde 6 kati teminat hariç 90 bin TL olduğu kaydedildi.Geçtiğimiz ay ihaleye çıkan ve ihaleyi kazanan firmanın sözleşme imzalamadığından tesisin yeniden kiralama ihalesine çıktığı öğrenildi.

Yurthaber 20-11-20 14:42

Depremzedelere kira destekleri ödenmeye başlandı

Depremde evini kaybeden ailelere, "Bir Kira Bir Yuva" kampanyası kapsamında 5 aylık kira desteği ödenmeye başlandı.

Yurthaber 12-11-20 16:42

Ünlü sanatçı Tarkan’dan İzmir depremi için destek çağrısı

Ünlü sanatçı Tarkan, İzmir Büyükşehir Belediyesinin evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için başlattığı "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasına destek çağrısı yapıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kampanya duyurusunu paylaştı. Başkan Tunç Soyer, kampanyanın ilk beş gününde evleri depremde ağır hasar gören vatandaşların 5 aylık kira ihtiyacını karşılayacak miktara ulaşıldığını belirterek, “İkinci aşamayı, orta derecede hasar gören 5 bin yuva için başlatıyoruz" dedi.

Magazin 09-11-20 16:28

Bir kira bir yuva kampanyasına destek miktarı 28 milyonu geçti

İzmirli depremzedeler için kapsamı genişletilen "Biz Varız" dayanışması sürerken, Halkın Bakkalı üzerinden depremzedelere ulaştırılmak için yapılan yemek, gıda ve hijyen paketi alışverişinin tutarı 22 milyonu geçti.

Yurthaber 08-11-20 11:38

Muratpaşa meclisinin huzur haklarını İzmir’e

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, İzmir depreminin ardından Bayraklı ilçesine çocuklar için kreş ve oyun çadırı kurarken meclis üyeleri de kasım ayı huzur haklarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına bağışladı.Muratpaşa Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısı belediye kültür salonunda gerçekleşti.

Yurthaber 05-11-20 16:15

Muratpaşa meclisinin huzur hakları İzmir’e

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, İzmir depreminin ardından Bayraklı ilçesine çocuklar için kreş ve oyun çadırı kurarken meclis üyeleri de kasım ayı huzur haklarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına bağışladı.Muratpaşa Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısı belediye kültür salonunda gerçekleşti.

Yurthaber 05-11-20 16:14

Başkan Abdül Batur’dan kira Kampanyasına 10 bin lira bağış

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, depremde evlerini kaybeden vatandaşlara destek olmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesinin başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına 10 bin TL bağışta bulundu.Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’de evleri yıkılan, evleri ağır hasar gördüğü için evsiz kalan vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı kampanyaya destek verdi.

Yurthaber 04-11-20 12:37

İzmir'deki depremzedeler için Bir Kira Bir Yuva projesi

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer: - "Diliyorum ki en kısa sürede İzmirli hali vakti yerinde vatandaşlarımız desteği verecek ve vatandaşlarımızı çadırlardan kurtarıp başlarını sokacakları bir yuva ile buluşturmuş olacağız" - "1999 öncesinde ruhsat almış binaların İzmir'de tek tek kontrolünü yapıp her bina ile ilgili deprem güvenlik karnesi vermek üzere çalışıyoruz"

Yurthaber 03-11-20 18:17

Keltepe Kayak Merkezi tesisleri ihaleye veriliyor

Karabük İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Keltepe Kayak Merkezi tesislerinin 1 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıktığı bildirildi.Merkeze bağlı Karaağaç köyü mevkisinde İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait Keltepe Kayak Merkezi alt ve üst günübirlik tesisleri kafeterya, mutfak, kayak malzemeleri kiralama işletmesi için için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35’nci maddesi uyarınca bir yıl süreyle açık teklif usulü (açık arttırma) ile kiraya verilmek üzere ihale edileceği belirtildi.İhalenin 13 Ekim 2020 Salı günü saat 14.00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü idari binasında yapılacağı, Keltepe Kayak Merkezi alt ve üst günübirlik kafeterya-mutfak, kayak malzemeleri kiralama işletmesi kiralama ihalesinin yıllık toplam muhammen kira bedelinin yüzde 5 çeşitli paylar, yüzde 18 KDV, damga vergisi, sözleşme pulu bedeli ve yüzde 6 kati teminat hariç 90 bin TL olduğu kaydedildi.

Yurthaber 29-09-20 17:29

11 milyon metrekare Hazine arazisi ağaçlandırma için kiraya verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerli üretimi desteklemek amacıyla Hazine taşınmazlarını, başta yerli ceviz, badem, antep fıstığı ve zeytin olmak üzere kavak, kızılağaç, okaliptüs, fıstıkçamı, kızılçam, sedir, göknar, ladin ve akasya gibi türlerin yetiştirilmesi için 10 yıla kadar ağaçlandırma amaçlı kiralamaya devam ediyor - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: - "Yerli üretimin de desteklendiği uygulama kapsamında, ülkemize yeni ağaçlandırılmış alanlar kazandırmaya başladık. Buna göre, 2019 ve 2020 yılının ilk 7 ayında toplam 29,4 milyon metrekare taşınmazı ağaçlandırma amaçlı kiralanmak üzere ilana çıkardık" - "Kırşehir'de 2 milyon metrekare, Erzurum'da 1,4 milyon metrekare, Mardin'de 1,1 milyon metrekare olmak üzere ülke çapında toplam 11 milyon metrekare Hazine taşınmazı için vatandaşlarımızla kira sözleşmesi imzaladık" - "Bugün 11 milyon metrekareye ulaştık. Hedefimiz 29,4 milyon metrekareye çıkarmak, bunu da inşallah en kısa sürede başaracağız" - "Ülkemizdeki atıl araziler üzerine titizlikle çalıştık, envanterimizi oluşturduk. Sistemli bir kiralama sürecini işleterek, sadece çiftçilerimizin değil, sanayicimizin, tekstilcimizin, turizmcimizin önünü açtık, verimliliği, çeşitliliği artırdık"

Yurthaber 14-08-20 13:48

Sivas’ta 4 köyde hazine arazileri tarıma açıldı

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın korona virüs salgını dolayısıyla temel gıda maddelerinin üretiminde sorun yaşanmaması amacıyla 7 ilde hazine arazilerinin tarıma açılmasına karar verdiğini hatırlatan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, bu kapsamda Sivas’ta ilk etapta 4 köyün belirlendiğini söyledi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Sivas merkez ilçede bulunan Çatalkaya’da 133, Çayboyu’nda 20, İnceyol’da 13 ve Tuzlahan’da 11 olmak üzere toplam 177 dönüm hazine arazisinin kira bedeli ve ecrimisil bedeli alınmadan çiftçilerin kullanımına açıldığını ifade ettiğini belirten Çetindağ, ’Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında hayata geçirilen çalışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.“Ne ekilebileceğinin çalışmaları yürütülüyor”Korona virüs sürecinde tarım sektörünün öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Çetindağ, “Sivas merkezde 4 köyümüzde 177 dönüm civarında hazine arazisi belirlendi.

Yurthaber 19-04-20 11:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremzedelere verilecek yardım miktarlarını açıkladı:

"Ağır hasarlı ve yıkacağımız yerlere 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da yaklaşık 11 bin lira toplam 41 bin lira destek vereceğiz" - "İl Özel İdaresi'ne ait Elazığ merkez Aşağı Holpenk'teki bir arazide konteynerden müteşekkil yaklaşık 1000 ailenin barınabileceği geçici konaklama merkezi yapacağız. 10-15 gün içerisinde inşallah hazırlayacağız. Konteynerler hazır" - "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik ekiplerince, ağır hasarlı olan ama eşyaların alınabilecek durumda olduğu tespit edilen evlere yaklaşık 11 bin lira kira yardımı gerçekleştireceğiz" - "Bugün itibarıyla hem Malatya'da hem de Elazığ'da kamu kurumları çalışmaya başladı"

Haber 27-01-20 12:52

Barık ailesinin dramı (2)

OTELDE KONAKLAMALARI SAĞLANDI Adana Valiliği, evleri yıkılmak üzere olan Barık ailesinin Ankara'ya dönene kadar Yüreğir Kaymakamlığı'nca otelde konaklamalarının sağlandığını bildirdi.  Valilik'ten konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Habere konu olan çocuklarımızın karaciğer sirozu hastası oldukları, çocukların tedavilerinin 18 yaş altı SGK kapsamında halen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Kliniğinde ücretsiz olarak devam ettiği tespit edilmiştir. Yüreğir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca yapılan araştırmada ise 2017 Aralık ayına kadar Vakıfça aileye gerekli desteklerin sağlandığı, 2017 yılında çocuklarının tedavileri için Etimesgut ilçesinde yaşamaya başladıkları ve Etimesgut Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 3+1 kombili bir evde yaşamları için aylık 600 TL kira yardımı yapıldığı, ayrıca ailenin engelli 2 çocuğu için aylık 537,09'ar TL Engelli Yakını Aylığı aldığı tüm bunlara ek olarak eş İbrahim Barık’ın 2 çocuğu için toplam 1.734 TL SHÇEK Ekonomik Destek Yardımı aldığı, ailenin aylık gelirinin toplam 3.408,00TL olduğu anlaşılmıştır. İlgili ailenin Yüreğir ilçemizde de gecekondu yapı, duvarları çatlamış ve bir duvarı yıkılmak üzere olan bir ev kaydı bulunmakta olup, ara dönem tatili için bu eve geldikleri ve tekrar Ankara'ya dönecekleri aileyle yapılan görüşme neticesinde tespit edilmiştir.

Haber 20-01-20 20:18

Sağlık Bakanı Koca: 17 bin 689 atama ile ilgili hazırlıklarımızı yaptık

Fahrettin Koca: - "Hangi bölümlere kaçar kişi alınmasıyla ilgili de talep, Cumhurbaşkanlığımıza gönderildi. Zannediyorum önümüzdeki haftalarda orada değerlendirilip karar çıktığında da kılavuz yayımlanmış olacak. Aralıkta yayınlanır diye ümit ediyorum" - "(Şehir hastaneleri) Kullanım bedeli, kira dediğimiz durum 25 yıllık bir kullanım bedeli. Hizmetlerin ise ihale süresi 25 yıl değil, 5 yıl" - "Bizim 2019 bütçesine koyduğumuz şehir hastaneleri ile ilgili miktar 5,2 milyar olup, bu miktar hizmetlerin de toplamıydı. Kira olarak 5,2 olmasına rağmen bu yıl muhtemelen 4,6 milyar olacak, hizmet dahil. Bunun zannediyorum 2,8 milyarı kullanım bedeli olacak. 2020 bütçesi için de konulan toplam rakam 10,2 milyar"

Trend 14-11-19 17:14

Türk-İş: “Dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 65 TL, yoksulluk sınırı 6 bin 725 TL

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırması sonucunda, dört kişilik ailenin açlık sınırının 2 bin 65 TL, yoksulluk sınırının 6 bin 725 TL olduğunu açıkladı.Türk-İş tarafından yapılan açıklamada, araştırmalara göre 2019 Eylül ayı sonuçları doğrultusunda dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarının (açlık sınırı) 2.064,52 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların toplam tutarının ise (yoksulluk sınırı) 6.724,81 TL, evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’nin ise aylık 2.536,42 TL olarak hesaplandığı belirtildi.

Haber 26-09-19 23:32

Türkiye, sukuk ihracına doymuyor

Hazine ve Türkiye'de faaliyet gösteren katılım bankaları, yurt içi yerleşiklerden çıkarttıkları kira sertifikalarıyla şu ana kadar toplam 85 milyar 290 milyon lira, 2 milyar 403 milyon avro, 36 bin 456 ton altın ve 12 milyar 476 milyon dolarlık ihraç gerçekleştirdi - Katılım bankalarının 1 Ocak 2010-31 Temmuz 2019 döneminde gerçekleştirdiği 65 milyar 106 milyon liralık kira sertifikası ihracında en büyük pay 21 milyar 68 milyon lirayla Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın oldu - Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz: - "Borsa İstanbul, Taahhütlü İşlemler Piyasası adı ile bir platform kurdu. Bu platform ile organize sukuk piyasası 2. el işlemleri yurt içinde yapılmaktadır. Katılım bankaları, yatırımcıların talepleri ve kaynak ihtiyaçları doğrultusunda sukuk ihraçlarını artıracaktır"

Finans 15-09-19 11:03

TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 2,075 liraya ve yoksulluk sınırı 6,760 liraya yükseldi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Temmuz ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı 2,075 lira, yoksulluk sınırı 6,760 lira, evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın “yaşama maliyeti” ise 2,565 lira oldu.  TÜRK-İŞ Araştırmasının Temmuz 2019 ayı sonucuna göre: - Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2,075.24 lira, - Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 6,760.73 lira ve - Evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın “yaşama maliyeti” ise aylık 2,564.52 lira olarak hesaplandı.

Finans 26-07-19 10:48

Türkiye'ye yabancı sermayenin yüzde 12'si AVM'ler vasıtasıyla girdi

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş: - "Türkiye'ye son yıllarda gelen direkt yabancı sermayenin yüzde 12'si AVM’ler vasıtasıyla girmiştir" - "Son dönemlerde gerek alışveriş merkezleri yatırımlarının belli bir doygunluğa ulaşması nedeniyle gerekse geçtiğimiz aylarda yayımlanan TL kira düzenlemesi sonrası yerli ve yabancı yatırımcı ilgisinde azalma olduğunu ifade edebiliriz" - "Yaz ayları ve sonrasındaki okul ve yılbaşı dönemi ile birlikte AVM'lerde ziyaret sayısında artışlar yaşanırken, ciroların da artış ivmesini sürdüreceğini tahmin ediyoruz. 2019 sonu itibarıyla AVM'lerdeki ziyaret sayısının 2,4 milyara, toplam cironun da 160 milyar TL'ye ulaşacağını öngörüyoruz" - "Bugün Türkiye'de AVM sayısı 432'ye, kiralanabilir alanı 13 milyon metrekareye ulaştı. Proje halindeki ya da inşaat halindeki AVM'lere baktığımızda, 2019 yılında ortalama 8-10 adet yeni AVM'nin açılacağını ve yaklaşık kiralanabilir alanın 13,5 milyon metrekareye ulaşacağını öngörüyoruz"

Haber 22-07-19 11:05

Batman’da 6 ayda bin 486 çiftin nikahı kıyıldı

Batman Belediyesi Evlendirme Dairesi’nce 2019 yılının ilk 6 ayı içerisinde, evlilik işlemleri için başvuran toplam bin 486 çiftin resmi nikâhı kıyıldı.Mutlu bir yuva kurmak için Belediye Evlendirme Dairesi’ne müracaat eden çiftlerin başvurularını değerlendiren memurlar, yıl içinde evlenmek için başvuruda bulunanlardan evlilik için gerekli belgeleri tamamlayan toplam bin 486 çiftin nikahını kıyıp aile cüzdanlarını teslim etti.Görevliler, başvuruda bulunan bin 387 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından oluşan çift ile 12’si yabancı erkekle evlenen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kadın, 31’i yabancı uyruklu kadınla evlenen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkek ve 56 yabancı uyruklu çiftin evlilik işlemlerini gerçekleştirdi.

Yurthaber 09-07-19 11:30

TÜRK-İŞ, Mayıs ayı “açlık ve yokluk” araştırma sonuçları

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), yaptığı çalışmalarla Mayıs ayı “açlık ve yokluk” sınırı araştırma sonuçlarını açıkladı.Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), otuz iki yıldan bu yana aralıksız olarak her ay düzenli olarak yaptığı ve çalışanların geçim şartlarını ortaya koyduğu “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırmasının Mayıs ayı sonuçlarını açıkladı.TÜRK-İŞ araştırmasının Mayıs 2019 ayı sonucuna göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2 bin 123,93 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 6 bin 918,33 TL, evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 2 bin 625,42 TL olarak hesaplandı.TÜRK-İŞ’ten yapılan açıklamada, ülkede yaşanan yüksek fiyat artışlarının olumsuz sonucu çalışanların geçim koşullarının bozulmasında kendini gösterdiği belirtilerek, “Özellikle ücretli çalışanların ve emeklilerinin, düşük gelirlilerin harcamaları içinde önemli ağırlığı olan gıda fiyatlarındaki artış hesaplanan tüketici enflasyonu üzerinde gelişme gösteriyor.

Haber 27-05-19 11:47

Koruyucu aileler 10 ilde en büyük yuva oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: - "Bakanlığın aile odaklı hizmetlere verdiği öncelik ve koyduğu hedeflerle beraber, koruma altında olan çocuklardan koruyucu aile yanında olanların kuruluşta kalan çocuklara oranı ülke genelinde önemli bir artış kazandı. 10 ilde koruyucu aile yanında kalan çocuk sayısı kuruluşta kalan çocuk sayısını geçti" - "Kahramanmaraş, iller arası çocuk yerleştirme işlemlerinde koruyucu aile hizmetinde başı çekiyor. İstanbul'dan 9, Adıyaman'dan 3, Gaziantep'ten 3 ve İzmir'den 1 olmak üzere toplam 16 çocuk, iller arası eşleştirme yoluyla Kahramanmaraş'taki koruyucu ailelerin yanına yerleştirildi" - "Çalışmalar sonucunda 2018 yılı içerisinde Türkiye genelinde bin 230 koruyucu ailenin yanına bin 521 çocuk yerleşti. Koruyucu aile sayısı 5 bin 288'e, koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı ise 6 bin 465'e ulaştı"

Haber 30-01-19 11:04

TSPB'nin 20. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu: - "Kurulumuz 2018 yılı üçüncü çeyreği itibarıyla 350 milyar TL borçlanma araçları, 24 milyar TL kira sertifikaları, 23 milyar TL pay senedi, 13 milyar TL de fon payları olmak üzere toplam 410 milyar TL menkul kıymet ihracına izin vermiştir. Aynı dönemde piyasalarımızda işlem gören özel sektör menkul kıymet stoku 127 milyar TL pay senedi, 62 milyar TL borçlanma araçları olmak üzere toplam 189 milyar TL tutarına ulaşmıştır" - "Dünyada geleneksel iş yapma modellerinde hızla değişim yaşanıyor. Sektörümüzün de bu gelişmelere hazır olması gerekiyor. İnternetin gelişimi, mobil telefonlar, nesnelerin interneti, yapay zeka gibi gelişmeler hayatımızı ve iş yapma modellerimizi derinden etkiliyor" - "Şirket sahiplerinden, Kurulumuza, aracı kuruluşlarımızdan yatırımcılarımıza kadar hepimize büyük görevler düştüğünü hatırlatmak istiyorum. Sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin ve gelişmesinin sağlanması, yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması için uygulayacağımız politikaları birlikte hayata geçirmeliyiz"

Finans 11-12-18 20:00

Hayvanseverlerden Büyükşehir Belediyesine teşekkür

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Satın alma, sahiplen" kampanyasıyla bir ay içerisinde 62 sahipsiz hayvana yeni yuva bulundu.Hayvanlara evlerini açan vatandaşlara teşekkür eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hayvanseverlerin barınaklardan hayvan sahiplenmesi çağrısını yineledi.2018 yılı genelinde ise barınaklarda yaşayan toplam 450 hayvana yeni yuva bulundu.

Yurthaber 06-11-18 09:05

Terör mağdurlarının yarasını devlet sardı

Şırnak'ta terör olaylarından zarar gördüğünü gerekçe gösteren 69 bin 282 kişiye 1 milyar 300 milyon lira tazminat ödendi - Kent merkezi ile Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde, son 3 yılda ayrıca terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu mağduriyet yaşayan toplam 57 bin 664 kişiye yaklaşık 700 milyon lira kira yardımı yapıldı, eşya bedeli ödendi - Terör mağduru vatandaşlar, kendilerine şefkat eli uzatan devletin sağladığı imkanlardan memnuniyet duyuyor - Terör mağdurlarından Bahar Hazar: - "Devletimizden başka kimseden destek görmedik. Devletimiz hep yanımızda durdu, yaralarımızı sardı, bize sahip çıktı. Devletimiz yanımızda oldu, biz de devletimizin yanında olacağız" - Zeynep Barlık: - "Hızla konutlarımız yapılıyor, daha ne isteyebiliriz ki? Bizim devlet kadar büyük ve halkını seven bir devlet olamaz. Bütün fakirlerin yanında olan bir devlet var. Devletimizden çok memnunuz"

Haber 18-06-18 11:05

Altın tahviline vatandaşın ilgisi yüksek

Başbakan Yardımcısı Şimşek: - "Hazine'nin yeni bir enstrüman olarak ortaya koyduğu altın tahviline vatandaşımız güvendi ve ilgi gösterdi. İkinci talep toplama döneminde ilk 3 hafta sonunda 7 bin 100 vatandaşımız bin 335 kilogram altını yastık altından çıkararak, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasına yatırdı" - "Böylelikle geçen yılki ihraçla beraber toplam 683 milyon lira değerinde 3,8 tonluk altın toplanmış oldu" - "İlerleyen dönemde de altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraçlarına düzenli bir şekilde devam edeceğiz"

Haber 15-04-18 11:19

TAV'dan 2017'de 1,1 milyar avro ciro

TAV Havalimanları'nın cirosu geçen yıl 2016'ya göre yüzde 3 artarak 1 milyar 143 milyon avroya ulaştı - Şirket, aynı dönemde SGK, vergi ve kira olarak devlete toplam 2 milyar TL ödeme gerçekleştirdi - TAV Havalimanları, 2017'de önceki yıla göre yüzde 10 artışla 115 milyon yolcuya hizmet verdi - İcra Kurulu Başkanı Şener: - "Hem ülkemiz hem havacılık sektörü hem de şirketimiz için zor geçen bir 2016 yılının ardından 2017’de hızlı bir toparlanma ve büyüme ivmesi yakaladık"

Haber 21-02-18 19:36

Kenan İmirzalioğlu'ndan alkışlanacak hareket

Eğitim ve ihtiyaç sahipleri için yaptığı yardımlarla gönüllerde yer eden Kenan İmirzalıoğlu, bir kez daha örnek bir davranışta bulundu. Oyuncu Cihangir'deki 2 dairesinin toplam 43 bin liralık kira gelirini 2 şehit ailesine ömür boyu bağışladı.

Magazin 20-01-17 10:25