Böcek Haberleri

SDÜ'lü bilim insanları boyamada kullanılan 7'nci böcek türünü literatüre kazandırdı

Süleyman Demirel Üniversitesince yapılan çalışmayla boyamada kullanılan bir böcek olan koşnilin kırmızı renk veren türü, literatüre kazandırıldı.

Yurthaber 13-03-2024 13:42

Artvin'de ladin ağaçlarının kurumasına neden olan sekiz dişli kabuk böceğiyle mücadele

Artvin'in sakin şehir ünvanlı Şavşat ilçesindeki Karagöl-Sahara Milli Parkı ve çevresinde ladin ormanlarına zarar veren sekiz dişli kabuk böceğine karşı mücadele başlatıldı.

Yurthaber 05-03-2024 12:24

Gürcistan üzerinden Türkiye'ye girdi, hemen uyarı yayınlandı! İstilacı özelliğiyle biliniyor

Çiftçilerin kabusu 'kahvrengi kokorca' böceğiyle ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 'dikkat' başlığıyla uyarı yayınlandı. Tarım sektörünün öncü sorunlarından olan kahverengi kokarca böceği istilacı özelliğinin yanı sıra üretimin düşmesine de neden oluyor. Böceğin zarar verdiği ürünler arasında fındık, elma, armut, şeftali, Trabzon hurması, turunçgil, mısır, biber, fasulye ve domates yer alıyor.

Haber 07-02-2024 14:20

'İstilacı' deyip anlattı: 2017'de Türkiye'ye girdi! Sıcaklık her yıl artıyor... O tehlikeye dikkat çekti 'Sayısı 3 kat arttı'

Prof. Dr. İzzet Akça "Çalışmalar, sıcaklığın yıllık ortalama 1 derece artmasıyla belirli böcek türlerinin nesil sayısının 2-3 kat arttığını göstermekte. Bu artış böceklerin çeşidine bağlı olarak yüzde 20 -30 civarında ürünlere zarar verme potansiyeline sahip" dedi. "Küresel ısınmayla farklı bölgelere yayılan zararlı böcek türleri ortaya çıkmakta" diyen Akça, kahverengi kokarca böceğini örnek verip önceden Türkiye'de görülmeyen türün 2017'de Gürcistan'dan girdiğini ve istilacı olduğunu söyledi.

Haber 12-01-2024 16:52

Böcek

Böcek Hakkındaki Haberler Mynet'te. Böcek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ev ve işyerlerine gizleniyor, tarım ürünlerine zararı büyük! Gördüğünüz yerde imha edin

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yaptığı bilgilendirmede; kışı geçirmek için evlere, depolara ve işyerlerine gizlenen, tarım ürünlerine büyük zarar veren kahverengi kokarca zararlısının görüldüğü yerde imha edilmesi önerdi. Düzce Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, öldürülen her bir böceğin gelecek yılda 30-40 adet olmasının önleneceğini ve böylece böcek yoğunluğunun artmasının önüne geçileceğini söyledi.

Haber 22-10-2023 12:07

Bir mahallenin kabusu oldu! Her yerden çıkıyorlar... Baş edemez duruma geldik

Hakkari Yüksekova'da bir mahalle tespih böceği istilasına uğradı. Mahalledeki hemen hemen her evde görülen tespih böcekleri, her gün kürek dolusu süpürülerek dışarı atılıyor. Vatandaşlar ise yetkilerden yardım bekliyor. Geceleri uyuyamaz hale geldiklerini söyleyen mahalle halkından Merve Soydan, "Her yerden çıkıyorlar... Baş edemez duruma geldik" dedi. Doç.Dr. Evin Polat Akköprü ise tespih böceği istilasının iklim farklılıkları ve yanlış zirai ilaçlama nedeniyle olabileceğini dile getirdi.

Haber 18-10-2023 13:06

Fındık üretimi büyük tehlikede: Karadeniz'de 'istilacı böcek' belası! 'Gördüğün yerde yok et' işe yaramadı, 'samuray arı'lar devreye girdi

Bir çifti ile çocukları bir sezonda 14 bin yumurta bırakıyor, Türkiye'nin fındık ambarını felakete sürüklüyorlar! Karadeniz'de istilacı böcekler olarak bilinen 'kahverengi kokarca'ların artışı tüm çabalara karşın önlenemiyor. Başta fındık olmak üzere birçok bitkiye zarar veren böceklerle mücadele için Çin'den 30 bini aşkın 'samuray arı' ithal edilip Artvin'de doğaya salındı. Yetkililer "Bizi felaket bekliyor olabilir" uyarısında bulundu.

Haber 16-10-2023 12:03

Ziraatçılardan dikkat çeken uyarı: 'Bu böceği gördüğünüz yerde öldürün'

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kışı kapalı alanlarda geçiren ve bölgede popülasyonu giderek artan tarım zararlısı kahverengi kokarca böceğinin, görüldüğü yerde öldürülmesini istedi. Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Asuman Sezer, "Evimize giren her böceğin imhası, öldürülmesi bizim için önemli. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum" uyarısında bulundu.

Haber 10-10-2023 16:59

Mersin'de yaş meyve zararlılarına karşı bahçelere faydalı böcek salındı

Mersin'de narenciye başta olmak üzere yaş meyvelere zarar veren Akdeniz meyve sineğiyle mücadele kapsamında faydalı böcek salımı yapıldı.

Yurthaber 15-09-2023 11:48

Yapımında böceklerden esinlenildi! Yeteneğiyle görenleri şaşkına çeviriyor

Böceklerden esinlenen CLARI isimli bir robot görenleri şaşırttı. CLARI, dar boşluklardan geçebilmek için kendini daha ince hale getirebilme yeteneğine sahip. Robot bu yeteneği sayesinde enkazda mahsur kalanları arama konusunda iyi olabilir ve hayat kurtarabilir.

Haber 04-09-2023 12:52

Kestane ormanlarına salındı! Korkulu rüyaları olacaklar

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Simav İşletme Müdürlüğü laboratuvarında orman zararlılarına karşı yetiştirilen "Torymus Sinensis" isimli yırtıcı böcekler, kestane gal arısı ile savaşmak için kestane ormanlarına salındı. Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, üretilen yırtıcıların doğaya salınarak, doğada kestane verimini ciddi ölçüde düşüren gal arısı ile mücadele edildiğini ve kestane veriminin tekrar arttırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Haber 28-05-2023 10:22

İzmir'de ‘terminatör’ böcekler doğaya salındı

İzmir’in Aliağa ilçesinde Calosoma Sycophantala isimli ‘terminatör’ böcekler, Aliağa Orman İşletme Şefliği tarafından orman alanlarına salındı.

Haber 18-05-2023 08:34

Çay poşetini klozete atınca olacaklara inanamayacaksınız! Anında etki sağlıyor

Çay en çok tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Çayı içtikten sonra posasını ve çay poşetini çöpe atıyorsanız bu içerikten sonra atmadan önce bir kez daha düşüneceksiniz. Çay poşeti hayatımızın birçok alanında hayat kolaylaştıran etkiler sağlıyor. İşte çay poşetinin farklı kullanım alanları...

Kadin 23-04-2023 11:35

Göremiyoruz ama her yerdeler! Evinizin böceklerle kuşatıldığını gösteren gizli işaretler

Böcekler evde hijyen eksikliğine ve çeşitli korkulara neden olabiliyor. Böcek fobisi olan birçok kişi evinde gördüğü tek bir böceğe bile tahammül edemiyor. Evdeki böceklerden kurtulmak için ilk önce nerelerde yaşadıklarını öğrenmek gerekiyor. Haşere uzmanı evimizde göremesek bile birçok böceğin yaşadığını gösteren işaretleri açıkladı.

Kadin 07-04-2023 14:29

Arkadaşları 'senden kim böcek alacak' demişti... Yılda 1 milyon çekirge üretiyor! 'Yoğun talep var'

Antalya’da girişimci Selami Gökgöl, istilalarıyla tarım alanlarına zarar veren çekirge türlerinden birini gelir kapısı haline getirdi. Arkadaşlarının 'Türkiye’de kim senden böcek alacak' sözlerine aldırmayan Gökgöl, yılda 1 milyon çekirge üretiyor. 19 yıldır bu işi yaptığını belirten Gökgöl, çekirgenin büyüğünün 4 lira 75 kuruş, küçüğünün ise 1 lira 95 kuruştan alıcı bulduğunu söyledi. Avrupa ülkelerine de ihracat yapan Gökgöl, talebin yoğun olduğunu dile getirdi. İşte detaylar...

Finans 03-04-2023 11:15

Aydın'da bulundu! Bilim dünyası için yeni tür niteliğinde... Adı 'Leptomastix baspinari Japoshvili'

Aydın’da yeni bir böcek türü bulundu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sultanhisar Meslek Yüksekokulu'nda Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Yerlikaya, Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. M. Bora Kaydan ve Gürcistan Ziraat Üniversitesi'nden Prof. Dr. George Japoshvili tarafından yapılan çalışmada, unlubitler üzerinde bulunan dünya için yeni bir parazitoiti türü tanımlandı. Bilim dünyası için yeni tür niteliğindeki parazitoite 'Leptomastix baspinari Japoshvili' isminin verildiği belirtildi.

Haber 24-03-2023 17:08

Yaprak biti nasıl yok edilir, nasıl mücadele edilir? Yaprak biti ile mücadele yöntemleri ve yaprak biti için doğal ilaç tarifleri nedir?

Yaprak bitleri, bitki özüyle beslenen zararlılardır. Sebze ve meyvelere büyük zararlar verebilen yaprak bitleri yüksek üreme kapasiteleri ile bilinirler. Küçük böcekler olarak da bilinen bu canlılar halka açık yeşil alanlarda, tarlalarda, bahçelerde ve hatta saksı çiçeklerinde görülebilir. Bitkilere toksik maddeler aktarabilen yaprak bitleri, bitki gelişimini sabote ederler. Meyve ve sebzeler deformasyona uğrar, küçük veya şekilsiz kalabilir. Peki, yaprak biti neden olur ve nasıl yok edilir?

Haber 20-03-2023 17:45

Bölgeye dadandı, günde 30 km yol katediyor! İstilacı 'kahverengi kokarca'ya karşı 30 bin 'samuray arı'

'Türkiye'nin fındık ambarı' Karadeniz'de dadandığı fındık bahçelerinde yapraklarını yiyip, suyunu emdiği bitkilerin kökünü kurutan 'kahverengi kokarca' adlı böcek türü için yoğun mücadele veriliyor. Günde 30 km yol kateden böcek için başlatılan biyolojik mücadelede Çin’den 'samuray arı’lar ithal edildi. Samuray arılar, laboratuvar ortamında çoğaltılıyor. Bölgede haziranda kontrollü salınım sürecine geçilecek 30 bini aşkın samuray arı, larvalarını yiyeceği istilacı böceğin yayılımını durduracak.

Haber 10-03-2023 12:17

Zararsız diyerek geçmeyin! Bu böcek göz renginin değişmesine neden oluyor

Göz en hassas organlarımız arasında yer alıyor. Göz sağlığını tehdit eden birçok unsur bulunuyor. Uzmanlar gözlerde meydana gelen değişimlerin körlüğe neden olabileceğini belirtiyor. Göz bebeğinde renk değişimlerine ve dayanılmaz acılara yol açan bir böcek bulunuyor.

Haber 10-02-2023 09:43

İşadamına mahkemede ‘böcek’ şoku! Aracını hemen sanayiye götürdü…

İstanbul’da görülen bir boşanma davasında ortaya çıkan detaylar pes dedirtti. İşadamı E. V. eşinin mahkemeye kendisini aldattığına yönelik ses kayıtları sunmasının ardından büyük bir şok yaşadı. Kayıtların kaynağını araştıran E. V. ikinci şoku ise arabasını sanayiye götürünce yaşadı. Aracındaki bölmede böcek diye tabir edilen ses kayıt cihazı buldu. İşte ilginç boşanma davasının detayları…

Haber 02-02-2023 07:22

Evdeki güvelerin kökünü kurutacak! Güveleri temizlemek için en doğru yöntem

Evin temizliği ve hijyeni hem sağlığımız hem de görünüm olarak önem taşıyor. Evdeki böceklerden kurtulmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Özellikle kıyafetlerin ve yiyeceklerin arasında bulunan güveler oldukça can sıkıcı olabiliyor. Güveleri basit şekilde temizlemenizin çok kolay bir yolu bulunuyor.

Kadin 11-01-2023 11:15

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Kahve telvesinin hayatı kolaylaştıran kullanım alanları

Yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıdanın kabuğunu, çekirdeğini, posasını çöpe atıyoruz. Ancak bu çöpe atılan kısımların bilmediğimiz birçok faydası bulunuyor. Gıdaların atılan kısımları sadece sağlık açısından değil hayatın farklı alanlarında da fayda sağlıyor. Kahve telvesi birçok alanda hayatımıza kolaylık sağlıyor. Kahve telvesinin kullanım alanları çok yararlı olsa da maalesef bilinmiyor. Bu faydaları öğrendikten sonra kimse kahve telvelerini çöpe atmıyor.

Kadin 06-01-2023 16:43

Kötü enerjileri yok eder! Evinize bolluk ve bereket getirmek için adaçayı nasıl yakılır? Adaçayının şaşırtan faydaları

Kapalı ortamlarda zaman zaman ağır enerjiler oluşabiliyor. Bu olumsuz enerjiler o ortamda yaşayan kişilerin ruh halini oldukça etkiliyor. Uzun süredir gergin ve depresif hissediyor evinizde bolluk ve bereketin olmadığını düşünüyorsanız bunun nedeni evin kötü enerjisi olabilir. Evde adaçayı yakmanın tüm kötü enerjiyi alacağı ve çok çeşitli faydalar sağlayacağı belirtiliyor. Peki adaçayı nasıl yakılır?

Kadin 08-12-2022 10:33

Antibiyotikleri unutun: Birinci Dünya Savaşı'nda yaralanan askerlere uygulanan yöntem! Kullananlar giderek artıyor

Sağlık için ilaçların yanı sıra birçok farklı çözüm yolu bulunuyor. Doğal tedavileri tercih eden kişiler ilacın yerine geçebilecek tedavi yöntemleri arıyorlar. Eski zamanlarda kullanılan bazı tedaviler günümüzde de kullanılmaya devam edebiliyor. Birinci Dünya Savaşı askerlerinin yaralarını iyileştirmek için kullandıkları yöntem son günlerde giderek artmaya başladı.

Haber 06-11-2022 15:57

Bu karışımı yapanların evine 1 sene böcek girmiyor! Evdeki böceklerden kurtulmak için her sene uygulayın

Böcekler hem istenmeyen görüntülere hem de sağlık için zararlı durumlara yol açabiliyor. Evde istenmeyen böcekler yılın her mevsiminde görülebiliyor. Evdeki böceklerden kurtulmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Her sene yapacağınız oldukça kolay karışım ile 1 sene boyunca böceklerden uzak durabilirsiniz.

Kadin 06-11-2022 07:02

Yeni bir böcek türü keşfedildi! Dünyada sadece o ilimizde yaşıyor

Prof. Dr. Sinan Anlaş ve öğrencisi Enes Zafer Kacar, yeni bir böcek türü keşfetti. Prof. Dr. Anlaş, "Bu türü Enez'de, Gala Gölü Milli Parkı yakınında bir çimenlik alanda tespit ettik. Bu tür muhtemelen dünyada sadece Gala Gölü Milli Parkı çevresinde yaşıyor" dedi. Keşfedilen böcek türüne 2019 yılında vefat eden ve dünyaca tanınan bir sürüngen uzmanı olan Prof. Dr. Bayram Göçmen'e ithafen "lathrobium gocmeni" adı verildi.

Haber 20-10-2022 09:25

Neden daha önce duymamışım diyeceksiniz: Buz küplerinin farklı kullanım alanları! Birçok sorunu kökten çözüyor

Mutfakta kullandığımız birçok ürün sadece mutfakta değil diğer alanlarda da yardımımıza koşuyor. Buz da sağlıktan temizliğe kadar birçok soruna fayda sağlayan malzemeler arasında bulunuyor. Buzu sadece içecekleri soğutmak için kullanıyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Buzun farklı kullanım alanları günlük yaşadığımız birçok sorunu kökten çözüyor.

Kadin 10-10-2022 09:34

KYK kız öğrenci yurdunda çekilen görüntüler... Korkunç iddia: Çeşit çeşit böcekler, yılanlar...

Edirne'de bulunan Selimiye Kız Öğrenci Yurdu'nda çekildiği öne sürülen görüntüler ve şikayetler gündeme oturdu. Bahçeli bir alanda bulunan yurtta, odalarda çeşitli boyutlarda böcekler olduğu ifade edildi. Böceklerin yanı sıra yılan dahi gördüklerini ifade eden öğrencilerin şikayetleri şok etti. Yurt odalarının yanı sıra yemekhane ve yemeklerin de gerekli koşullarda olmadığı belirtilirken bir öğrenciyi yılan ısırdığı iddia edildi.

Haber 04-10-2022 10:38

Duyunca çok şaşıracağınız en ilginç fetişler! Evliliklerin bitmesine neden olabilir

Cinsellik toplumda konuşulmayan belirli başlı konular arasında yer alıyor. Buzdağının görünmeyen kısmında cinsellik adına çok ilginç arzular bulunabiliyor. Fetişler genellikle zararsız görülüyor. Ancak oldukça ilginç olan bazı fetişler mide bulandırıcı görüntülere sebep olabiliyor, sağlığa zarar verebiliyor.

Haber 29-09-2022 09:05

Adana'da narenciye alanlarına faydalı böcek salındı

Adana'da narenciye alanlarına faydalı böcek salındı

Yurthaber 22-09-2022 14:27

Avustralya’da okul kantininde çılgınlık! Binlerce okula dağıttılar, çocuklara böcek yedirdiler

Avustralya’daki binlerce okula böcek cipsleri dağıtıldı. Okul kantininde satılan böcek cipslerini yiyen ilkokul öğrencilerine tadının nasıl olduğunu soran yetkililer o anları sosyal medyadan paylaştı. Sosyal medyada kullanıcıları görüntülere anında tepki gösterdi.

Trend 10-09-2022 16:28

Hafif yemek isteyip ekmek aldılar! İş arkadaşları yemek yerken şok geçirdi

Bilecik'te bir grup iş arkadaşı sıcak havanın etkisini hesaba katarak hafif bir yemek istedi. Yiyeceklerini alan arkadaşlar işyerine döndükten sonra yemeğe oturdular ve bir kısmını tükettiler. Ancak yemeğin yarısında karşılaştıkları olayla hep birlikte büyük şok yaşadılar.

Haber 24-08-2022 15:05

Evdeki güveleri temizlemenin yolu buradan geçiyor, evdeki güveler nasıl temizlenir? Güvelerin oluşumu nasıl önlenir?

Ev temizliği oldukça önem taşıyor. Evin içerisinde zaman zaman böcekler, güveler görülebiliyor. Böceklerden ve güvelerden uzak durmak için önlem almak gerekiyor. Bu güveleri oldukça basit bir şekilde temizleyerek tertemiz evinize kavuşabilirsiniz

Kadin 21-08-2022 16:44

Kavunun içinden çıktı! Gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü

Batman'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bir çiftçi, bahçesinden kopardığı kavunun içinde bir böcek buldu. Böceği yakından inceleyen çiftçi karşılaştığı ilginç görüntü karşısında şoke oldu. Böceğin sırtında kadın figürü gören çiftçi, yaptığı araştırma sonucunda böceğin cinsini öğrendi. Böceğin benekli kalkan böceği (Rhaphiggaster) olduğu ortaya çıktı.

Haber 15-08-2022 18:50

60 yıldır korunuyor! Yanan ormanlık alandan toplanan böcekler bu müzede sergileniyor

Antalya’da kurulan Böcek Müzesi’nde yanan orman alanlarından toplanan 530 tür böcek sergileniyor. 60 yıldan bu yana naftalin yardımı ile korunan böcekler, herhangi bir zarar görmemesi için iğneleme yöntemi ile cam koleksiyonlar içerisinde saklanıyor. En dikkat çeken böcekler ise geyik ve gergedan böceği oldu.

Trend 12-08-2022 17:49

En çok bu bölgelerde rastlanıldı...Türkiye'ye geliyorlar, birçok hastalığı taşıyorlar!

3 yıldır devam eden araştırmalar sonucunda iklim değişikliği nedeniyle birçok hastalık taşıyan böceklerin Türkiye’ye geldiği tespit edildi. Tekirdağ, Lüleburgaz, Edirne, Çanakkale, Balıkesir hattında bu böceklerin daha çok görüldüğü belirtilirken Dr. Işıl Tulum, hastalık taşıyan böceklerin kimyasal ilaç ile yok edilemeyeceğini belirtiyor.

Haber 11-08-2022 11:14

Antalya'daki böcek müzesinde 530 tür sergileniyor

Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürlüğünde oluşturulan küçük müze, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor - Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici: - "Ormana baktığınızda belki sadece ağacı görüyorsunuz ama içine girdiğinizde daha birçok canlının barındığını görürsünüz. 'Doğadaki çeşitlilik görülsün' diye bu müzeyi oluşturduk"

Yurthaber 09-08-2022 11:05

Sosyal medya bunu konuşuyor! Ünlü bir firma için üretildi, içinden çıkan şoke etti

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntü gündem oldu. Görüntüde ünlü bir yemek firması için üretilen açılmamış paketteki ekmek kadayıfının içinden böcek çıktı. Söz konusu görüntü izleyenleri şoke etti.

Haber 01-08-2022 14:09

Sulak alanlarda ortaya çıkan Yusufçuk böceği Sarıkamış'ın doğasına renk kattı

Sulak alanlarda ortaya çıkan Yusufçuk böceği Sarıkamış'ın doğasına renk kattı

Yurthaber 11-07-2022 11:02

İstanbul ormanlarında dumansız yangınla mücadele

İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin: - "Ormanlara zarar veren böceklerle mekanik, biyolojik, biyoteknik ve kimyasal mücadele ediyoruz. Ancak kimyasal mücadeleyi doğaya zarar verdiğinden dolayı kullanmıyoruz" - İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yasin Çelen: - "Özellikle iklim değişikliğiyle birlikte ormanlarda ağaçlar son yıllarda strese girmiş durumda ve biz bu mücadeleleri yapmazsak ormanlarda toplu kurumalar meydana geliyor"

Yurthaber 05-07-2022 11:02

Laboratuvarda üretilmiş et ve böcekler 'sağlık ve çevre için faydalı'

Laboratuvarda üretilmiş et ve kıyma yapılarak yenilebilecek böceklerin, karbon salımlarında ve suda büyük tasarruf edilmesini sağlamanın yanı sıra, arazilerin doğal yaşama bırakılmasına sağlayabileceği belirtildi.

Haber 01-07-2022 12:03

Yaz aylarında istenmeyen her türlü haşerat için en etkili böcek ilacı çeşitleri

Sıcakların etkisiyle evin her yerini saran böceklerden mustarip olanlar burada mı? Sadece ev değil, bahçesi olanlar için de kabusa dönüşen haşere sorunundan doğru ilaçlama ürünleri ile kurtulmak mümkün. “Peki ama en iyi böcek ilacı hangisi?” dediğinizi duyar gibiyiz. İşte, biz de bu sorunuzu yanıtlamak için en etkili böcek ilaçlarını tek tek inceledik.

Haber 29-06-2022 17:58

Her evde bulunuyor: Bu doğal yöntem ile etrafınızdaki böceklere elveda

Yaz aylarının gelmesi hevesle beklense de bu aylarda sıcaklıklar nedeniyle ortaya çıkan böceklerin sayısı oldukça artıyor. Özellikle bahçede ve balkonda böcekler nedeniyle rahat duramıyorsanız aşağıdaki doğal yöntemleri mutlaka denemeniz gerekiyor. Bu yöntemler sayesinde böcek ısırıklarından oldukça kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Kadin 17-06-2022 15:51

Evinizi basan karıncalardan kurtulun! İşte karıncaları uzaklaştıran 5 yöntem...

Evdeki kırıntılar, karınca istilasına yol açar. Aynı zamanda toz şekerler ve şekerlemeler de karıncaları evinize çeker. Evdeki karıncalardan kurtulmak için oldukça basit olan bu 5 yöntemi deneyin...

Haber 12-06-2022 00:53

Laboratuvarda üretilmiş et ve böcekler 'sağlık ve çevre için faydalı'

Laboratuvarda üretilmiş et ve kıyma yapılarak yenilebilecek böceklerin, karbon salımlarında ve suda büyük tasarruf edilmesini sağlamanın yanı sıra, arazilerin doğal yaşama bırakılmasına sağlayabileceği belirtildi.

Haber 10-06-2022 00:28

Kıtlık kapıda! Çok yakında sofralarda sahte muzlar ve solucanlar yer alacak

Küresel iklim değişikliği, çevre felaketi ve savaşlar dünyayı bekleyen yiyecek kıtlığını her geçen gün daha fazla yaklaştırıyor. Uzmanlar, gelecekte gıda kıtlığıyla mücadele etmek için raflarda daha fazla süper gıda bulunması çağrısında bulunuyor. Uzmanlar, 2050 yılına kadar yemek menülerinde sahte muzlar, solucanlı yemekler olacağını belirtiyor.

Yemek 04-06-2022 10:23

Sosyal medyada tartışma konusu oldu! Öğrencilere böcek yedirecekler

Galler'deki dört ilkokul, çocukları böcek proteiniyle beslemeye hazırlanıyor. Çocuklara verilecek ürünün kıyma gibi göründüğü belirtildi. Ancak deney sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Haber 01-06-2022 11:41

Sinek ve böcekle beslenen bitkiler yok satıyor!

Bursalı çiçekçinin yurt dışından getirdiği sinek ve böcek yiyen bitkiler büyük ilgi görüyor. Sinekkapan ve böcekkapan bitkisinin fiyatı boyutuna göre 25 ila 300 lira arasında değişiyor. Bu bitkiler salgıladıkları sıvı sayesinde sinek ve böcekleri kendilerine çekiyor. İçine girenleri kapanarak yiyor.

Haber 22-05-2022 09:30

Laboratuvarda üretilmiş et ve böcekler 'sağlık ve çevre için faydalı'

Laboratuvarda üretilmiş et ve kıyma yapılarak yenilebilecek böceklerin, karbon salımlarında ve suda büyük tasarruf edilmesini sağlamanın yanı sıra, arazilerin doğal yaşama bırakılmasına sağlayabileceği belirtildi.

Haber 26-04-2022 12:21