Dolar Ve Tl Haberleri

UNFI coin neden yükseliyor? UNFI coin kaç dolar/TL oldu?

UNFI coin neden yükseliyor? sorusunun cevabı ile 8 Haziran 2022 Çarşamba günü UNFI coin'in dolar ve TL bazındaki son durumu merak edildi. Çok sayıda kişi internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Token 1 gün içerisinde yükseldi ve en yüksek 41,794 dolar seviyesini gördü. Peki UNFI coin neden yükseliyor? İşte detaylar...

Finans 08-06-2022 11:37

Binlerce kişinin katıldığı düğünde geline 2,5 kilo altın, damada 2 milyon 200 bin TL takıldı

Hakkari'de iş insanı Aydın Çiftçi’nin avukat oğlu Cengiz Çiftçi ile öğretmen Tuba Egin dünya evine girdi. Binlerce kişinin katıldığı düğünde davetliler gelin ve damada takı takmak için adeta yarıştı. Gelin Tuba Egin’e yaklaşık 2,5 kilo altın takılırken, damat için de dolar ve TL olarak 2 milyon 200 bin TL toplandı.

Haber 23-05-2022 13:20

Son Dakika: Bakan Nebati'den üretim yapanlara kredi müjdesi... Kredi çekerek dolara yatırdılar

Son dakika haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bazı vatandaşların Kredi Garanti Fonundan kredi çekerek, dolara yatırım yaptıklarını ve bunu tespit ettiklerini bildirdi. Kredilerin belli gruplara gittiğini ve bu duruma meydan vermeyeceklerini bildiren Bakan Nebati, gerçekten üretim yapan ve dürüst çalışan vatandaşlara kredi imkânı tanıyacaklarını açıkladı. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı'nda son gelişmeler...

Finans 23-12-2021 09:05

Son Dakika: Erdoğan tek tek anlattı... 10 maddede yeni finansal araçlar ve ekonomik tedbirler

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk lirasını teşvik etmek için hazırlanan finansal araçlar ve ekonomik tedbirleri açıkladı. Yeni tedbirlerin devreye alınmasıyla birlikte, dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesi sağlanacak. Yeni pakette ihracatçı şirketlere TCMB aracılığı ile ileri vadeli kur rakamı verilirken, 'yastık altı' olarak tabir edilen varlıklarda sisteme dahil edilecek. İşte 10 maddede Türk lirasını teşvik paketi...

Finans 21-12-2021 09:11

Zor Durumdaki Esnaf Kur Farkına Tepkili

Pandemi sürecinin ekonomik sonuçlarına son zamanlarda piyasalardaki dalgalanmalar ve kur farkının da eklenmesi, uzun zamandır zaten zorluklar yaşayan esnafı daha da zor bir duruma soktu. VOA Türkçe'ye konuşan Gaziantep esnafı, her geçen gün daha fazla zarara uğradıklarını ifade etti

Haber 24-11-2021 22:45

Kuyumculardan tavsiye: Altına yatırım yapan zarar etmez

Malatya’da kuyumcular altına yatırım yapanın zarar etmediğini belirterek, paranın yastık altı yerine altın ile değerlendirilmesini önerdiler.

Finans 17-11-2021 17:43

Uzman yorumladı; 'Gram altında 450 lira direnç seviyesidir'

ABD Hazine tahvili faizlerindeki artıştan sonra ons altın fiyatları 1.710 doların altına düştü. Öte yandan gram altın ise küresel altın fiyatları ve dolar/TL kuru fiyatlarından dolayı sıkıştı. Uzmanlar gram altın için direnç noktası olarak 450 TL seviyesini öngördü. Yatırımcılar bu akşam açıklama yapacak olan Fed Başkanı Powell'in konuşmasına odaklanırken, uzmanlardan Powell'in açıklamalarına dair farklı yorumlar geldi.

Finans 04-03-2021 13:49

Dolar/TL kuru haftaya rekorla başladı: 7,98

Merkez Bankası'nın geçen hafta sürpriz bir kararla faiz artırmaması sonrası yükselişe geçen kur, haftaya rekorla başladı. Asya piyasalarında Dolar/TL kuru 7,98 seviyesini aşarak rekor kırdı. Euro/TL kuru da 9,46'YI aşarak rekor tazeledi.

Haber 26-10-2020 05:17

Borsada hisse senetleri işlem görmeye başlayalı 34 yıl oldu

Eski adıyla "İstanbul Menkul Kıymetler Borsası", yenilenen ismiyle "Borsa İstanbul", 19 hisse senedi ile işleme başlamasının üzerinden geçen 34 yılda 400'ün üzerinde hisse senedinin yanı sıra vadeli işlem sözleşmeleri, opsiyonlar ve varantların işlem gördüğü dev bir pazar oldu -Borsa İstanbul'da 2019'da dünya borsaları ile uyum sağlanması ve etkileşimin artırılması amacıyla 10.00-18.00 saatleri arasında kesintisiz sürekli işlem yöntemine geçiş yapıldı - Borsa İstanbul, 17 Haziran 2019'da finansal türev ürünlerde, borçlanma araçlarında ve çeşitli finansal sözleşmelerde değişken faiz göstergesi olarak TLREF Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı'nı hesaplamaya ve yayımlamaya başladı - 2012'de faaliyete geçen Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) 2019'da işlem hacmi rekorları kırıldı

Finans 03-01-2020 11:05

Döviz kurlarının hassas noktası swap piyasaları

Londra'da swap yani döviz takas işlemlerinin barometresi olarak tanımlanabilecek piyasada kısa vadeli faizler, para birimlerinin ait oldukları ülkelerin faizi ve risk priminin yanı sıra arz-talep dengesi ile de şekilleniyor.

Finans 27-03-2019 15:56

GRAFİKLİ - Döviz kurlarının hassas noktası swap piyasaları

Londra piyasasındaki swap yani döviz takas işlemleri, para birimlerinin ait oldukları ülkelerin faizi ve risk priminin yanı sıra arz-talep dengesi ile de şekilleniyor - Geçen haftayı 5,7750 seviyelerinden kapatan dolar/TL, TCMB'nin hızlı ve yerinde hamleleri ile düşüşe geçerek iki işlem gününde yaklaşık yüzde 8 değer kaybederek 5,30 seviyelerine indi - Alınan önlemlerle Londra swap piyasasında TL'nin maliyeti hızla yükselirken, traderlar TL'de yeni kısa pozisyon açamadıkları gibi daha önce açtıkları pozisyonları da zarar etmemek için kapatmak zorunda kaldı - Londra piyasasında TL kısa pozisyonunu kapatmak isteyen traderların talepleri ve daralan likidite, derinliğe sahip olmayan swap piyasasında TL için uygulanan gecelik faizlerin yüzde 500'ü aşmasına neden oldu - TCMB'nin repo ihalesi açmayarak fonlama maliyetini yükseltmesi sonrası yabancı traderları TL'ye karşı aldıkları pozisyonu kapatma telaşı sardı - Spekülatif döviz talebi, swap piyasasında faizlerin yükselmesi ile şimdilik ortadan kalkarken, bunun yan etkisi pay ve tahvil piyasasında görüldü - Analistler, swap piyasasında dengenin 1-2 günde oluşabileceğini, bu tür piyasalardaki hızlı dalgalanmaların kısa süre ile sınırlı kalması koşuluyla normal karşılanabileceğini belirtti

Finans 27-03-2019 14:49

Birlikte Kazanacağız: KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: (2) - “Özellikle milletimizin TL’mizi güçlendirmek için attığımız adımlara desteğini artırmak amacıyla bugün bir önemli aksiyonu daha devreye alıyoruz. Dolar ve TL mevduat hesaplarının stopaj oranlarını yeniden düzenliyoruz" - “Türk lirasına güvenen yatırımcıyı daha da fazla destekleyeceğiz ve teşvik edeceğiz. 2019 yılı çok daha güçlü, kararlı politikalarla önemli yapısal reform ve dönüşümlerin gerçekleştiği Türkiye’nin ekonomik göstergeleri açısından çok daha iyi bir yıl olacak” - “Çok sağlam bir bankacılık sektörüne sahip olmamızın bu süreçte en önemli güçlü yanımız olduğunu biliyoruz. Bizim bildiğimiz kadar birileri de biliyor. Bundan dolayı kur ataklarının hemen ardından dünyada örneği olmayan biçimde devreye giren reyting şirketleri var ya bu arkadaşlar, bankalarımızla ilgili karamsar bir tablo oluşturmak için yoğun bir gayrete girdiler” - “Bugün Türk bankaları sermaye yeterliliği, bilançoları, karlılık oranları ile Avrupa ve dünyadaki muadillerinin neredeyse tamamından çok daha güçlü bilançoya sahip”

Finans 31-08-2018 15:10

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3 

  (aktüel görüntülerle geniş haber)  1- BAKAN ALBAYRAK: DOLAR VE TL MEVDUAT HESAPLARININ STOPAJ ORANLARINI YENİDEN DÜZENLİYORUZ  * Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Berat Albayrak, "Özellikle milletimizin TL'mizi güçlendirmek için attığımız adımlara desteğini artırmak amacıyla bugün bir önemli aksiyonu daha devreye alıyoruz.

Haber 31-08-2018 14:30

Bakan Albayrak: Dolar ve TL mevduat hesaplarının stopaj oranlarını yeniden düzenliyoruz

Gülseli KENARLI  / İstanbul DHA - HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Özellikle milletimizin TL'mizi güçlendirmek için attığımız adımlara desteğini artırmak amacıyla bugün bir önemli aksiyonu daha devreye alıyoruz.

Haber 31-08-2018 13:33

BAKAN ALBAYRAK: DOLAR VE TL MEVDUAT HESAPLARININ STOPAJ ORANLARINI YENİDEN DÜZENLİYORUZ

* Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Berat Albayrak, “Özellikle milletimizin TL'mizi güçlendirmek için attığımız adımlara desteğini artırmak amacıyla bugün bir önemli aksiyonu daha devreye alıyoruz.

Haber 31-08-2018 13:29

Son dakika! Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar: Ekonomide büyük bir değişim süreci başlattık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan önemli açıklamalar geldi. Albayrak, "Ekonomide büyük bir değişim süreci başlattık" dedi

Finans 31-08-2018 12:01

Dolar/TL için kritik tahmin

Standard Chartered Ekonomisti Philippe Dauba-Pantanacce dolar ve TL beklentilerini paylaştı. Pantanacce "Dolar/TL 3.60-3.70 bandında işlem görebilir" dedi.

Finans 19-06-2017 14:12

Bu dönemde altına yatırım yapılır mı?

Çok eski çağlardan beri hayatımızın içinde olan, ziynet eşyası, değişim aracı olarak kullandığımız ve yatırım yaptığımız altın, tarih boyunca insanların ilgisini çekmiştir.

Finans 25-03-2016 16:58

Dev projelerde kötü haber!

Dolardaki hızlı yükselişin, ithalata dayalı birçok sektörle, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı gibi büyük projeleri ve konut sektörünü de olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Finans 12-02-2015 11:09

Borsa çıktı, dolar ve faiz düştü

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), satıcılı seyir sonrasında alıma döndü ve endeks yeniden 64 bin seviyesinin üzerine çıktı.

Finans 07-07-2011 17:43