Ekim Enflasyonu 2022 Haberleri

Valilik açıkladı! İzmir'de 4 gün eylem ve gösteri yasak

Kobani Davası olarak da bilinen "6-8 Ekim Terör Olaylı Davası"nın sonuçlanmasının ardından İzmir Valiliği tarafından yapılan duyuruda, kentte 19 Mayıs'a kadar kentte toplantı, yürüyüş gibi eylemlerin yasaklandığı bildirildi.

Haber 2024-05-17 01:21:12

Demirtaş ve diğer HDP’lilerin aldığı cezalar sonrası Beştepe’den ilk yorum! Mehmet Uçum paylaştı: ‘Ulusal duruş’ vurgusu

6-8 Ekim olayları sonrasında Selahattin Demirtaş’ın Güneydoğu’da halkı sokağa söktüğü ve yaşananların mimarı olduğu ifade edilmişti. Bugün mahkeme hem Demirtaş hem de diğer HDP yöneticileriyle ilgili kararını verdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan ilk yorum geldi.

Haber 2024-05-16 23:34:59

Kobani davasında karar açıklandı! Açıklamalar peş peşe geldi: Bitlis, Tunceli, Mardin, Siirt, Batman ve Diyarbakır'da 4 gün boyunca yasaklandı

6-8 Ekim 2014'te Kobani'deki olayları gerekçe göstererek yapılan eylemlere ilişkin görülen ve Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş'ın da yargılandığı davada karar bugün belli oldu. Mahkemenin açıkladığı karar sonrasında Bitlis, Tunceli, Mardin, Siirt, Batman ve Diyarbakır Valiliği, dava gerekçe gösterilerek çıkarılmak istenen olayları önlemek amacıyla 4 gün boyunca her türlü toplanma ve yürüyüşü yasakladığını açıkladı.

Manşet 2024-05-16 20:05:34

SON DAKİKA | Kobani davasında karar açıklandı! Selahattin Demirtaş'a 42, Ahmet Türk'e 10 ve Figen Yüksekdağ'a 30 yıl hapis cezası

Son dakika: 6-8 Ekim 2014'te Kobani'deki olayları gerekçe göstererek yapılan eylemlere ilişkin davada sona gelindi. Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da içinde olduğu 108 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Kobani davasında mahkeme, Selahattin Demirtaş'a 42, Ahmet Türk ve Emine Ayna'yı 10, Figen Yüksekdağ'ı 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Altan Tan ve Ayhan Bilgen ise beraat etti.

Haber 2024-05-16 15:37:29

Yeni anayasanın içeriği ne zaman belli olacak? Kurtulmuş tarih verdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa hazırlıklarıyla ilgili, "Önümüzdeki yasama dönemi başladığında, ekim ayından itibaren bu meselenin içeriğine ilişkin görüşmeler başlayabilir." ifadelerini kullandı.

Haber 16-05-24 14:38

Fitch Türkiye raporunda Merkez Bankası ve yüzde 50 detayı! Geri dönmeye başladılar

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yeni raporunda Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 yükseltmesini ve etkilerine değindi. Raporda, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının enflasyonu kontrol altına almak için politika faizini yüzde 50'ye çıkarmasının ardından yurt dışı yerleşik yatırımcılar geri dönmeye başladı" değerlendirmesi yapıldı.

Finans 15-05-24 15:01

'Uykuda öldü' denilen İclal'i babası boğarak öldürmüştü! 'Cinsel organında hasar...' Ağlaya ağlaya anlattı, duruşmaya ara verildi 'Gecede 4 bin TL kazanıyorum'

Diyarbakır'da 2022 yılında evindeki yatakta uyur vaziyette ölü bulunduktan sonra otopsi sonucu boğazında tırnak izleri bulunan ve babası tarafından boğularak öldürüldüğü tespit edilen İclal Şimşek cinayetiyle alakalı davada yeni gelişme yaşandı. Mahkeme sanık babaya haksız tahrik indirimi uygularken duruşmada her şeyi anlatan baba ağlayınca mahkeme 15 dakika ara vermek zorunda kaldı. Babanın ve annenin anlattıkları ise kan dondurdu.

Haber 15-05-24 13:31

Bakan Şimşek 'sıra bizde' diyerek duyurdu! 'Maliye politikasını sıkılaştıracağız'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla ilgili mesajında birinci önceliğinde fiyat istikrarını sağlamak olduğunu söyledi. Şimşek, "Enflasyonu desteklemek için maliye politikasını sıkılaştıracağız” diye konuştu.

Finans 15-05-24 12:04

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan 'enflasyon' mesajı! 'Farklılık var' dedi: 'Aksiyon almaya hazırız...'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karahan, "Enflasyonu aşağı getirmek için elimizden geleni yapacağız. Yılın ikinci yarısında koşullar dezenflasyonist olacak" ifadelerini kullandı.

Finans 14-05-24 15:25

Altın fiyatları için saat saat tahmin! Hepsi iki günde açıklanacak: ‘Bunun ekmeğini yiyorlar…’ (14 Mayıs 2024 çeyrek, Cumhuriyet, gram altın fiyatı)

Gram altın, ons altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları yatırımcıların radarında kalmaya devam ederken bugün ve yarın peş peşe açıklanacak veriler piyasaların odağına yerleşti. Önce ABD ÜFE verisi açıklanacak, ardından Fed Başkanı Powell konuşacak. Yarın ise altın fiyatları için tam anlamıyla kader günü. Nisan ayı ABD enflasyonu belli olacak. Peki altın fiyatları için tahminler ne? Uzmanlar tüm gelişmeleri saati saatine yorumladı. Altın için tüm senaryoları anlattılar. İşte detaylar…

Finans 14-05-24 10:32

Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı! O illere dikkat: En çok kanser vakası orada!

Dünyada yaygın olarak görülen hastalıklardan biri de kanser. İyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranları illere göre incelendiğinde, 2022 yılında iyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranlarının en yüksek olduğu illere dair veriler TÜİK tarafından açıklandı. Öte yandan Türkiye'de kaynaklı ölümlerin en az olduğu iller de listelendi. İşte TÜİK'in paylaştığı Türkiye'nin kanser haritası...

Haber 13-05-24 14:06

Sinan Ateş'in WhatsApp yazışması ortaya çıktı! 'Siyah araba' detayı: Beni öldürmeye karar vermişler abi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in 2022'de öldürülmesine ilişkin iddianame geçen hafta hazırlandı. Ateş'in iddianameye girmeyen WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı. Yazışmalarda Ateş'in "Beni öldürmeye karar vermişler Ömer abi" mesajı dikkat çekti.

Haber 13-05-24 10:57

Altın, dolar, borsa... Yeni haftada finans ve ekonomi takvimi yoğun: Emekli ve memur zammında yeni ipucu yolda

Altın fiyatlarından dolara, borsadan merkez bankalarının faiz kararlarına… Tüm dünyada ve Türkiye’de ekonomik veri takvimi oldukça yoğun bir haftaya başlıyor. Kritik ABD enflasyonu, Fed faiz kararı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın adımları, altın, dolar, borsa... 7’den 77’ye herkesi ilgilendiren haftanın ekonomi ve finans olayları ile geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan gelişmeleri sizler için derledik.

Finans 13-05-24 07:34

Semiha Yankı genç erkeklerle evlenen ünlüleri hedef aldı! Sözleri çok konuşuldu: Erkeklerin bizim yaşımızdaki kadınlara gelme sebebi...

Ünlü şarkıcı ve sunucu Seda Sayan, kendisinden 25 yaş küçük olan Çağlar Ökten ile 2022 yılının Nisan ayında sürpriz bir şekilde dünyaevine girmişti. Çiftin evliliği 'Aramızda Kalmasın' programına konu oldu. Programın konuğu olan şarkıcı Semiha Yankı, genç erkeklerle aşk yaşayan kadınlar hakkında konuşarak dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Magazin 10-05-24 13:59

Karaman’daki ’Çelik Yelekli Cinayet’ davası Kayseri’de devam ediyor

Karaman-Konya karayolundaki Galericiler Sitesi’nde 14 Haziran 2022 tarihinde yaşanan olayın ardından başlayan dava Kayseri 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

Yurthaber 10-05-24 12:06

Cevdet Yılmaz'dan 'enflasyon' mesajı! Yüzde 20’nin altına düşmesini öngörüyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Temel amacımız enflasyonu düşürmek, kalıcı sosyal refahı sağlamak" dedi. Yılmaz gelecek yıl için de enflasyonun yüzde 20 seviyesine düşeceğini öngördüklerini söyledi.

Finans 10-05-24 08:49

İngiltere Merkez Bankası, politika faizinde değişikliğe gitmedi

İngiltere Merkez Bankası, politika faizinde değişikliğe gitmedi. PPK özetinde "Para politikasının, PPK'nin görev alanı doğrultusunda enflasyonu orta vadede sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 hedefine geri döndürmek için yeterince uzun bir süre kısıtlayıcı kalması gerekecek" denildi.

Finans 09-05-24 15:00

Emekli zammında hesapları değiştirecek ayrıntı! Net zam oranını verdi, en düşük emekli maaşı için bu rakam ilk kez ortaya çıktı!

Emekli ve memur gözünü temmuz ayına dikti. Zam için mayıs ve haziran enflasyonu bekleniyor. Haziranda enflasyonun açıklanmasıyla emekli, memur ve memur emeklilerinin yılın ikinci yarısında alacağı zam oranı belli olacak. Zam oranı tahmini ne, emekli zammında refah payı gelecek mi, en düşük emekli maaşı ne kadar olur? İşte ayrıntılar...

Finans 09-05-24 07:46

Bakan Mehmet Şimşek'ten 'refah artışı' mesajı: 'Mümkün değil...' diyerek anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlı olduklarını dile getirdi. Şimşek yaptığı açıklamada vatandaşın gelirine ilişkin fiyat istikrarı olmadan kalıcı refah olmayacağını vurguladı.

Finans 08-05-24 18:06

Yüksekova’da ekim mesaisi başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde havaların ısınmasıyla çiftçilerin ekim mesaisi de başladı.

Yurthaber 08-05-24 15:42

Banyoda düştüğü söylenmişti! 'Şaibeli ölüm' dendi! Yeşim Erçetin dayanamadı açıkladı! 'Evin salonunda...

Yeşim Erçetin, 2022 yılında Fevzi Kardeseci ile Miami'de nikâh masasına oturmuştu. Ünlü isim, boşanma arifesinde olduğu eşinin ani ölüm haberini sosyal medyada duyurmuştu. Erçetin, eşinin ölümünün şaibeli olmadığını düşmeye bağlı, kafasını çarptığı, ve bu yüzden öldüğünü belirtmişti. Ünlü isim konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Erçetin, eşinin intihar ettiğini ifade etti.

Magazin 08-05-24 10:43

Memura seyyanen zam devam edecek mi? Emekliye farklı çalışana farklı tarife: ‘Refah payı beklemiyorum…’

Memur maaş zammı Nisan ayı enflasyonu sonrasında iyiden iyiye netleşmeye başladı. 4 aylık memur enflasyon farkı ortaya çıktı. 6 aylık enflasyon tahminlerine göre de Temmuz 2024 zammı şekillendi. Son enflasyona göre ve 6 aylık tahmine göre hesaplama yapıldı. Peki en düşük memur emekli zammı ve memur maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Memura refah payı gelecek mi? Seyyanen zam devam edecek mi? Konuya ilişkin değerlendirme Ekonomist Muhammet Bayram’dan geldi.

Finans 08-05-24 08:26

Eşini öldürmekle suçlanan sanık: 26 senelik hayat arkadaşımdı, ben öldürmedim

19 Haziran 2022 yılında Esentepe Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi’nde düğünde karşılaşan iki aile arasında, "Ben senin düğününde çeyrek altın taktım. Sen bana neden altın takmadın?" meselesi sebebiyle kavga çıkmış, 42 yaşındaki Gülten Ş. silahla vurularak yaşamını yitirmiş, Tarık Ö. ve Tayfun D. de yaralanmıştı.

Yurthaber 07-05-24 14:30

Yurt dışında yerleşiklerin DİBS stoku son 2 yılın zirvesinde!

Yurt dışında yerleşik kişiler, 26 Nisan haftasında 603,5 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) alırken, yabancıların DİBS stoku 18 Şubat 2022'den bu yana ilk kez 3 milyar doları aştı.

Finans 03-05-24 16:26

SON DAKİKA: Enflasyon rakamları nisan ayı için belli oldu! TÜİK duyurdu, yıllık bazda 17 ayın zirvesinde! Bakan Şimşek'ten ilk açıklama

Son dakika haberi... Türkiye İstatistik Kurumu maaşların zam oranını etkileyecek enflasyon rakamlarını duyurdu. Mart ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3.16, yıllık bazda yüzde 68,50 artmıştı. Memur ve emeklinin zam için gözünü çevirdiği nisan ayı enflasyonu ne kadar oldu?

Finans 03-05-24 10:00

ENAG enflasyon verilerini açıkladı: Yıllık yüzde 124,35, aylık yüzde 5,02!

Bağımsız enflasyon araştırma kuruluşu ENAG, Nisan enflasyonunu açıkladı. ENAG'ın nisan enflasyonu ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Nisan ayında yüzde 5,02 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 124,35 olarak gerçekleşti.

Finans 03-05-24 09:22

İsrail zulmüne büyük tepki: ABD'deki Gazze protestoları hızla yayılıyor!

7 Ekim tarihinde başlayan İsrail katliamı her geçen gün devam ediyor. Artık açlık ve susuzluktan ölmeye başlayan Gazze'deki sivil halk için dünya hala seyirci. İsrail zulmünün en büyük destekçisi konumunda da ABD yer alıyor. İsrail'e karşı hem maddi hem de manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ABD'de, üniversite protestoları giderek büyüyor. Üniversitelerin İsrail'le finansal bağlarını koparmasını talep eden öğrenciler eylemlerini üniversitelerinin kampüslerinde kamp kurarak gerçekleştiriyor

Haber 02-05-24 15:43

OECD'den Türkiye değerlendirmesi! Büyüme, enflasyon açıklaması geldi: Politikada gevşeme beklemiyoruz

OECD Başekonomisti Lombardelli, Türkiye ve dünyadaki ekonomik görünümü değerlendirdi. Lombardelli, "Türkiye ekonomisine ilişkin iyimser olmak için nedenlerimiz var ancak enflasyonu düşürmek için sıkı politika duruşunun devam etmesi gerekecek. Biz politikada gevşeme beklemiyoruz" dedi.

Finans 02-05-24 11:32

Sonunda beklenen oldu! Zeytin Ağacı dizisinin 2 sezon tarihi açıklandı... Bu yaz yine Ayvalık'tayız!

İlk sezonundaki 8 bölümle geniş bir izleyici kitlesine ulaşan ve sosyal medyada gündem yaratan Zeytin Ağacı dizisinin 2. sezon tarihi 11 Temmuz olarak açıklandı. İlk bölümü 28 Temmuz 2022 tarihinde yayınlanan dizi 2 senelik aranın ardından hayranlarıyla hasret gidermek için adeta gün sayıyor.

Trend 02-05-24 11:15

İstanbul'un enflasyonu belli oldu!

İstanbul'da nisan ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 4,89; yıllık bazda ise yüzde 78,81 oranında arttı. Toptan fiyatlar, aylık yüzde 4,87 yükselirken; yıllık ise yüzde 65,94 oldu.

Finans 01-05-24 13:35

SON DAKİKA | MSB acı haberi duyurdu! Yaklaşık 2 yıl sonra şehit oldu

Son dakika haberi: MSB Gölcük Tersanesi Komutanlığında 27 Eylül 2022 tarihinde geçirdiği kaza neticesinde yaralanarak hastaneye sevk edilen Por.Söz.Er Rıdvan Gürsoy, yaklaşık 2 yıldır yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybederek 30 Nisan 2024 tarihinde şehit oldu.

Haber 30-04-24 15:45

Karların eridiği Kars'ta çiftçiler yem bitkisi ekim mesaisinde

Yoğun karın etkili olduğu ve kış mevsiminin uzun sürdüğü Kars'ta havaların ısınmasıyla çiftçiler tarlalarında yem bitkisi ekim mesaisine koyuldu.

Yurthaber 30-04-24 10:13

Ünlü oyuncu Gerard Depardieu, cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alındı

Fransız oyuncu Gerard Depardieu'nun cinsel saldırı suçlamalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi. Hakkında çok sayıda cinsel saldırı suçlaması bulunan Depardieu, Ekim 2023'te Le Figaro'da yayımlanan açık mektubunda hakkındaki iddiaları reddederek “Asla ve asla bir kadını taciz etmedim.” demişti.

Magazin 29-04-24 19:53

Erzurum'da bir kişinin öldüğü arazi anlaşmazlığı kavgasıyla ilgili davaya devam edildi

Erzurum'un Aziziye ilçesinde, hazineye ait arazi kullanımı anlaşmazlığı nedeniyle komşu iki ailenin 17 Haziran 2022'de bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgasıyla ilgili 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yurthaber 26-04-24 11:45

İranlı rapçi Tomac Salihi'ye idam kararı!

İranlı rap müzik sanatçısı Tomac Salihi hakkında, Eylül 2022'de Mahsa Amini'nin hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde başlayan protestolarda, “yeryüzünde bozgunculuk çıkartmak” suçlamasıyla İsfahan Devrim Mahkemesi tarafından idam kararı verildi.

Haber 25-04-24 00:00

Özel sektörde çalışanlar için banka promosyon teklifi 50 bin lirayı buluyor! Yasa teklifi Meclis'te bekliyor

Özel sektör çalışanlarının gözü banka promosyonlarını yasalaştıracak yasa teklifinde. Özgür Özel'in genel başkan seçilmesinin ardından CHP'nin sunduğu yasa teklifinin akıbeti merak ediliyor. 27 Kasım 2022'de CHP, banka promosyonlarının güvence altına alınması için yasa teklifi verdi. Teklif 1.5 yıldır Meclis'te bekliyor. Özel sektör çalışanları promosyonun yasal güvence altına alınmasını istiyor. 3 yıllık banka promosyonu 50 bin lirayı buluyor.

Finans 22-04-24 21:25

İzel-Çelik-Ercan grubu yeniden dağıldı! Ayrılık nedeni bakın neymiş

90'ların sevilen müzik gruplarından İzel, Çelik, Ercan 31 yıl aradan sonra 2022 senesinde yeniden bir araya gelerek söyledikleri şarkılarla fırtınalar estirmişlerdi. İzel-Çelik-Ercan grubu yeniden dağıldı. Sebebini de İzel açıkladı.

Magazin 20-04-24 15:23

Selahattin Demirtaş'ın da yargılandığı 6-8 Ekim olaylarına ilişkin davada yeni gelişme! Tarih belli oldu

6-8 Ekim olaylarına ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutukluğu bulunduğu davanın duruşması bugün yapıldı. Tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, sanıkların son sözlerini alıp hükmü açıklamak üzere davayı 16 Mayıs'a ertelendi.

Haber 17-04-24 18:15

Piyasalar takip ediyordu: Euro Bölgesi enflasyonu açıklandı

Küresel piyasaların takip ettiği Euro Bölgesi enflasyon verileri açıklandı. Mart ayı yıllık enflasyonu beklentilere paralel olarak yüzde 2.4 belirlendi.

Finans 17-04-24 12:38

Dünyanın en büyük ayaklarına sahip! İnternette ahlaksız tekliflere maruz kalıyor! 'Ayakkabı bulmam imkansız'

Dünyanın en büyük ayaklarına sahip olma rekorunu elinde bulunduran kadın, günlük hayatında karşılaştığı benzersiz zorlukları anlattı. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 39 yaşındaki Tanya Herbet, her biri 33,1 cm ve 32,5 cm olan olağanüstü ayakları (bir kadının sahip olduğu en büyük ayak) nedeniyle 2022'de Guinness Dünya Rekorları unvanına layık görüldü.

Kadin 16-04-24 07:28

Tarla için kardeşini öldüren şüpheli 2 yıl sonra yakalandı

Niğde’nin Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesinde 2022 yılında tarla anlaşmazlığı yüzünden kardeşini öldürüp olay yerinden firar eden şahıs, jandarma ekipleri tarafından 2 yıl aradan sonra saklandığı yerde yakalandı.

Yurthaber 15-04-24 15:56

ABD 'tıbbi terörist' haberiyle sarsıldı! Hastaları teker teker kalp krizi geçirmeye başlayınca harekete geçildi: Kan donduran gerçek böyle ortaya çıktı!

ABD'de Raynaldo Ortiz ismindeki bir doktor 2018, 2021 ve 2022 yıllarında disiplin cezalarına çarptırıldı. Doktor bu cezalara misilleme yapmak için ölümcül bir plan geliştirdi. Ortiz, hastaların serum torbalarına zehirli ilaçlar enjekte etti. 13 hastanın kalp krizi geçirerek ölmesine yol açan Ortiz suçlu bulundu.

Haber 15-04-24 14:46

Altın fiyatları ters köşe yaptı! Mert Başaran 'komplo teorisi' diyerek ilginç detayı açıkladı: 'Altın için enteresan bir dönem...'

Altın fiyatları ABD enflasyonu ve Fed tutanakları sonrasında düşüşe geçerek yatırımcıya ters köşe yaptırdı. Bu gelişme sonrası 'gram altın düşer mi, yükselir mi? sorusu bir kez daha gündeme gelirken Yatırım Uzmanı Mert Başaran altının gram fiyatı için yeni tahminde bulundu. Ons altın fiyatları için çok ilginç bir detayı anlatan uzman isim, "Bu dönem altın için enteresan bir dönem" şeklinde değerlendirmede bulundu. İşte 11 Nisan Perşembe güncel gram, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları...

Finans 11-04-24 11:23

SON DAKİKA: Hem ons hem gram altın fiyatları için en kritik ipucu! Mart ayı ABD enflasyonu belli oldu

Son dakika: Tüm dünya piyasalarının yakından takip ettiği ABD enflasyon verileri açıklandı. Yüzde 2 enflasyon hedefinden uzakta bulunan ülkede Mart ayından enflasyon yıllık bazda yüzde 3,5 seviyesinde gerçekleşti. Veri öncesi ons altın ve gram altın fiyatları düşüşe geçmişti. Peki 10 Nisan Çarşamba güncel altın fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte Ons altın, gram altın, Cumhuriyet altını ve çeyrek altın fiyatları grafiği ile haberin detayları…

Finans 10-04-24 15:32

Büyük merkez bankalarından 2023'te büyük zarar!

Kovid-19 sonrası enflasyonu öngöremeyen büyük merkez bankaları 2023'ü büyük zararlarla kapattı. Geçen yıl en büyük faaliyet zararını 114,3 milyar dolar ile Fed açıklarken, enflasyona karşı yaptığı faiz artışları nedeniyle 2004'ten beri ilk kez zarar eden ECB’nin kaybı 1,3 milyar avro oldu.

Finans 10-04-24 11:17

Altın fiyatları için tüm dünya saat 15.30’u bekliyor! ABD enflasyonu planı bozabilir: İslam Memiş, ‘ihlal edildi’ diyerek anlattı, gram altın tahminini açıkladı

Altın fiyatları bayram sonrasında ne olur? Sadece Türkiye değil tüm dünya için en kritik ipucu bugün ABD’den gelecek. Önce Mart ayı ABD enflasyon verileri açıklanacak, ardından ABD Merkez Bankası Fed toplantı tutanakları… Peki altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? ABD'li yatırım bankası Bank of America 12 ay sonrasında ons altın için 3000 dolar tahmini yaptı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise saat 15.30 sonrasına dikkat çekerek gram altın fiyatlarında tahminini açıkladı.

Finans 10-04-24 07:52

Kredi kartı faizleri artırılmıştı! Merkez Bankası ve BDDK duyurdu: Bir yıl sonra ilk kez oluyor

Merkez Bankası, kredi kartı nakit çekim faizi, azami akdi faiz ve gecikme faizlerinde artışa gitmişti. Hızla büyüyen kredi kartı kullanımının önüne geçerek enflasyonu dizginlemek isteyen bankanın adımları işe yatamaya başladı. Buna göre kredi kartı harcamalarında 13 haftalık yıllıklandırılmış büyüme bu yıl ilk kez yüzde 100’ün altına Mart’ın son günlerinde geriledi. İhtiyaç kredisi faizleri ise kredi kartı faizlerini solladı.

Finans 08-04-24 07:28

Asgari ücrete ara zamma Merkez Bankası da karşı çıktı! Milyonlarca çalışanın Temmuz zammı hayalini suya düşürecek mektup: ‘Hesap kitap yapıldı…’ diyerek açıkladı

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? diye merak eden milyonlarca çalışan için yeni bir açıklama geldi. Merkez Bankası herkesin merak ettiği konuya ilişkin hükümete açık bir mektup yolladı. Mektupta dezenflasyon süreci için tüm planların yapıldığını ve asgari ücrete ara zammın enflasyonu tetikleyebileceği dile getirildi. Bu sebeple asgari ücrete yeni bir ara zam yapılmasının enflasyonda kritik öneme dahip olabileceği mektupta anlatıldı.

Finans 06-04-24 07:54

Merkez Bankası'ndan hükümete açık mektup! Ana konu enflasyon, dikkat çeken asgari ücret detayı

Merkez Bankası, hükümete enflasyon konusunda açık mektup gönderdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e gönderilen mektupta 2023 yılı enflasyonu ele alındı. Mektupta, dezenflasyon sürecinde para ve maliye politikalarının eş güdümünün büyük önem taşıdığına işaret edildi.

Finans 05-04-24 18:31