Gelir Haberleri

Tanesini 20 bin TL'ye satıyorlar! Kadınlara gelir kapısı oldu... Japonya'dan birincilik bile geldi

Ardahan'ın Damal ilçesinde yaşayan Gülfidan Atmaca tarafından yaklaşık 50 yıl önce yapımına başlanan Damal bebek, yöre kadınları için gelir kaynağı oldu. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan aile sosyal destek kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticilerden hem Damal bebeği yapmayı öğreniyor, hem de ürettikleri bebekleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Damal bebekler, 800 ile 20 bin lira arasında alıcı buluyor.

Kadin

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: Yüzde 72'ye yükseldi, 42 bin doları aştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan satın alma gücü paritesine ilişkin olarak, "2002'de 9 bin 279 dolar olan OECD tanımlı SAGP cinsinden kişi başına gelirimiz, 2023'te 42 bin 529 dolar olarak gerçekleşmiştir. OECD ortalamasına yakınsama oranı 2002'deki yüzde 35 seviyesinden 2023'te yüzde 72 seviyesine yükselmiştir" açıklamasını yaptı.

Finans

Reform paketinin ayrıntıları belli oldu! Çok uluslu şirketlerden sermayeye, asgari gelir vergisinden kurumlar vergisine... Hepsi yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan vergi reformunda sona gelindi. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasını amaçlayan düzenlemeler yolda. Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi yanında, doğrudan vergilerin payını artırmak için yerel asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi modeli getirilecek. Yap-işlet-devret modeli ile kamu-özel işbirliği projeleri kapsamında elde edilen kazançlardan yüzde 30 kurumlar vergisi alınacak.

Finans

Depremzede kadın evde yapıp satarak gelir elde ediyor! Tanesi 500 ile bin 500 TL arasında değişiyor

Hatay’da yaşayan depremzede Belçim Belgin, el emeği göz nuru örgüleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Kadin

Gelir

Gelir Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gelir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ne yaptıysa kazanamadı! Aldığı o kararla her şey değişti 'Çok iyi gelir elde ediyorum' Vatandaşlara da bunu önerdi

Yozgat’ta çiftçilik yapan Seyit Erol, hububat ekili 10 dönümlük kıraç arazisini badem bahçesine çevirdi. Arpa, buğday ekili arazisinden verim alamayan Erol, kurduğu badem bahçesiyle yılda 2 ton ürün elde etmeyi hedefliyor. Erol, bahçenin budaması, ilaçlamasının çok zahmetli olduğunu ama yine de kendisinin severek yaptığını söylerken hububata göre çok iyi gelir elde ettiğini ifade etti. Erol, bademin sağlığa faydalarını hatırlatıp vatandaşlara her gün bir avuç badem yemelerini önerdi.

Finans

SON DAKİKA: Galatasaray şampiyon oldu kasası doldu taştı! Sarı-Kırmızılılar'a dev gelir...

Son dakika... Konyaspor karşısında aldığı 3-1'lik galibiyet sonrası sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da kazanılan şampiyonluğun yanında dev bir geliri de kasasına koymuş oldu. İşte detaylar...

Spor

Galatasaray'a dev gelir! Loca sayısını arttırdılar, 200 milyon TL ek gelir elde etti

Sahasındaki maçaları kapalı gişe oynayan Galatasaray, RAMS Park'taki gelirlerini artırmak için loca sayısını yükseltti. Sarı kırmızılı yönetim bu sayede 6 milyon dolarlık ek gelir sağladı. İşte detaylar...

Spor

Bankada yöneticiydi! O iş için istifa etti 'Ciddi bir maaş alıyordum ama artık daha yüksek bir gelir elde ediyorum' Herkese tavsiye etti

Mersin’de uzun yıllar bir bankada yönetici olarak çalıştıktan sonra hobi olarak başladığı arıcılığı meslek haline getiren Barbaros Yeşilgün, "Bu kararı vermemde en büyük faktör öncelikle çocuklarıma doğal bal üretmekti" dedi. Arıcılık yapmak için bankadaki işinden ayrılan Yeşilgün, bankada yönetici olarak çalıştığı işinde ciddi bir maaş aldığını ancak şu an yaptığı işte bankacılık hayatında elde ettiği gelirden daha yüksek bir gelir elde ettiğini söyledi.

Haber

TÜİK'ten çarpıcı araştırma, oran ilk kez açıklandı: Geçmişte maddi durumları çok kötüydü, onlar artık en yüksek gelir grubunda!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) araştırma sonuçlarını ilk kez açıkladı. 14 yaş civarındayken ailesinin maddi durumunu 'çok kötü' olarak belirten kişilerin, yüzde 16,5'inin şu an en yüksek yüzde 20'lik gelir grubunda, yüzde 25,5'inin ise en düşük gelir grubunda yer aldığını belirtti.

Finans

Fed açıkladı: Giderleri kazançlarını aştı

ABD Merkez Bankası (Fed), 2023'te toplam giderlerinin, kazançlarını 114,3 milyar dolar aştığını bildirdi. Banka, bu zamana kadarki en büyük faaliyet zararını kaydetti.

Finans

Şehir hayatını bırakıp köye yerleşti! Devlet desteği ile gelirini üç katına çıkardı: Gençlerin dikkatini çekti, arayan çok

Ankara’daki işinden ayrılarak Kastamonu’nun Araç ilçesindeki köyüne dönen Metehan Gökçen, devlet desteğiyle aldığı 100 koyun sayesinde koyun yetiştiriciliği yapmaya başladı. Gökçen, gelirini Ankara'da çalıştığı iş yerinden aldığı ücretin 3 katına çıkardı.

Finans

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var... Son gün 1 Nisan

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyanname verme döneminde sona doğru yaklaşılıyor. 1 Nisan'a kadar beyannamelerini teslim etmeyenler için ise cezalar kapıda.

Finans

Bakan Ersoy açıkladı: Turizm gelirlerinde rekor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 yılında turizm gelirlerinde rekor kırıldığını söyledi. Ersoy, kişi başı gecelik harcamanın 99 dolar olduğunu kaydetti.

Finans

Bakan Ersoy turizm hedefini açıkladı: 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2028 yılına kadar iddialı bir hedef koydukları belirtti. Ersoy, "Turizm sektörü açısından aslında 2023 yılı da zordu. Deprem felaketi ve Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşa rağmen geçen yıl da rekor bir yıl olarak karşımıza çıktı" değerlendirmesini yaptı.

Finans

İkinci gayrimenkulu olanlar dikkat! Kayınvalide Maliye'ye takıldı, akla gelmeyecek cezayla karşı karşıya kaldı

Konut ve iş yeri kira gelir beyannameleri için 31 Mart tarihi belirlenirken ikinci gayrimenkulu olup akrabalarına bedelsiz kullandıranlara da ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Ankara'da kayınvalidesi ve baldızına evini bedelsiz veren bir kişi cezayla karşı karşıya kaldı.

Finans

Bakan Şimşek yeni turizm hedefini açıkladı: 82 milyon ziyaretçi, 100 milyar dolar gelir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "2023 yılında turizmde tüm zamanların en iyi performansını sergiledik." dedi. Şimşek, 2028'de turizmden 100 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Finans

4,5 milyon konut mercek altında, cezalar yolda: Kira beyanları için bu tarihe dikkat

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla yürüttükleri çalışmayı açıkladı. Bu çalışmaya göre 4,5 milyon konut mercek altında. Kira beyannamesini kimler, hangi tarihte verecek? Beyanname nereden doldurulacak? İşte detaylar....

Finans

Bakan Şimşek: 2023 yılı bütçesinde öngördüğümüzden daha iyi bir gelir performansı gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yürüttüğümüz çalışmalarımız sonucunda 2023 yılı bütçesinde öngördüğümüzden daha iyi bir gelir performansı gerçekleşti." açıklamasını yaptı.

Finans

Gelirlerini katladı: Posta sektöründe e-ticaret etkisi

Posta sektörü, son yıllarda e-ticaret hacminde yaşanan artışın etkisiyle gelirlerini katladı. Sektörün net satış gelirleri, 2023'ün ilk yarısı itibarıyla yıllık bazda iki katına çıkarak 25,3 milyar lira seviyesine ulaştı.

Finans

Bakan duyurdu, Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Konya'da pilot olarak uygulanmaya başlanan Gelir Koruma Sigortası'nın artık ülke genelindeki bütün üreticileri kapsayacağını söyledi. Yumaklı, "Gelir Koruma Sigortası yaptırarak yüzde 60 devlet prim desteğinden faydalanabilecek" dedi.

Finans

Sakarya'da kadın girişimciler el emeği ürünlerini fuarda satarak gelir kazanıyor

Sakarya'da 180 kadın girişimcinin gıda, sanat ve tekstil alanında yaptığı el emeği ürünler, bu yıl ikincisi düzenlenen açık hava fuarında satışa sunuldu.

Yurthaber

Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi'nde grubunu lider bitirdi, kasasını doldurdu!

UEFA Konferans Ligi'nde H Grubu son maçında Spartak Trnava'yı 4-0 ile geçen Fenerbahçe aldığı bu skor sonrası grubunu lider tamamlamayı başarırken adını bir üst tura yazdırdı. Sarı-Lacivertliler bu başarısıyla ekonomik anlamda da büyük bir başarı elde etmiş oldu. İşte detaylar...

Spor

Cübbeli Ahmet Hoca aylık kazancını açıkladı! İki ayrı gelir... Mesleğiyle ilgili soruya verdiği yanıt dikkat çekti

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan ve yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Ahmet Mahmut Ünlü, kendisine açılan hakaret davası dosyasında yer alan bilgilere göre hem yeni mesleğini hem de aylık kazancını açıkladı. Ne iş yaptığıyla ilgili soruya 'YouTuber' cevabını veren Cübbeli Ahmet Hoca, YouTube'dan aylık gelirinin 55 bin TL olduğunu, yazdığı kitaplardan ise aylık 85 bin TL kazandığını belirtti.

Trend

Şırnak'ta ihtiyaç sahibi öğrencilere destek için serada domates yetiştirilecek

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümü'nün 2 dönümlük serasında yetiştirilecek domateslerin geliri, ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacak.

Yurthaber

Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nden para yağacak! Eğer kalan iki maçı da kazanırsa, yatırımlar kendini amorti edecek

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya adını yazdırmak için kalan son iki maçı olan Manchester United ve Kopenhag'ı mağlup etmek isteyen Galatasaray, ki maçı da kazanması halinde adeta kasasını dolduracak. İşte detaylar...

Spor

Avrupa'da pek çok ülke bu sistemi uyguluyor! Türkiye'ye de mi geliyor? Gelire ve araca göre ceza gündemde...

Vergi sisteminde modernleşme konusu gündemde yer alırken trafik başta olmak üzere para cezalarının gelirlere orantılılığının masaya yatırıldığı kaydedildi. Trafik cezalarının araç bedeline endekslenebileceği aktarıldı. Şu anda hız sınırını ihlal eden araç bedelinin 500 bin-5 milyon TL olması fark etmeksizin 915 TL ceza kesiliyor. Aynı şekilde vergi usul cezasında da küçük işletmeyle büyük işletmeye aynı tarife uygulanıyor. Cezalardaki bu eşitliğin caydırıcılığı azalttığı ifade ediliyor.

Finans

Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nden dev gelir! Gruplara da kalırsa, kasa dolup taşacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yoluna play-off turunda oynayacağı Molde karşılaşması ile devam eden Galatasaray, 2. ön eleme ve 3. ön eleme turlarında rakiplerini elemeyi başarırken kasasını da şimdiden doldurmaya başladı. İşte detaylar...

Spor

Siparişlere yetişemiyor! '40 TL'den satıyorum' Üreticilerden kalanları alıp... Türkiye'nin her yerinden talep yağıyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan Abdullah Güven, nar ekşisi için sıkılan nar çekirdeklerini kendisi için gelir kapısına çevirdi. Nar ekşisi yapan üreticilerden kalan nar çekirdeklerini alıp kurutan ve yağlarını çıkartan Güven, siparişlere yetişemiyor. Kuruttuğu nar çekirdeğinin 8 kilosundan 1 kilogram nar çekirdeği yağı elde ettiğini söyleyen Güven, 20 gram nar çekirdeği yağını 40 TL'den satıyor. Güven'e Türkiye'nin her yerinden adeta talep yağıyor. Üretici, nar çekirdeği yağının faydalarını

Finans

Vergide yeni dönem başlıyor! Ev sahipleri, şirketler... Dikkat çeken bir milyon 900 bin lira detayı

2023 yılıyla beraber vergide yeni bir dönem başladı. Yeni dönem, gelirleri çok konuşulan youtuber'ları da yakından ilgilendiriyor. Youtuber'ların geçtiğimiz yılki kazançlarının 880 bin lirası gelir vergisinden istisnaydı. Bu rakam 2023 yılında değişti. Yeni yılda vergide yapılan değişiklikler ev sahipleri ve araç kiralayan şirketleri de ilgilendiriyor. İşte detaylar...

Finans

Senyoraj - Beylik Hakkı nedir? Senyoraj geliri hesaplama nasıl yapılır, senyoraj geliri nedir?

Finans ve ekonomi alanlarında kullanılan bazı terimler ve ifadeler vardır. Bu terimler ve ifadelerden biri de Senyoraj – beylik hakkıdır. Senyoraj ya da beylik hakkı, para basma yetkisine sahip olan kuruluşun para basarak elde ettiği gerçek gelire karşılık olarak kullanılır. Enflasyon oranları üzerinde etkili bir uygulamadır. Sinyoraj ya da beylik hakkı olarak da adlandırılan senyoraj geliri hesaplaması nasıl yapılır?

Finans

Türkiye'den 9 ayda 146 milyon dolarlık fıstık ihracatı yapıldı

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya: - "Bu dönemde elde edilen yeni mahsullerle birlikte yıl sonuna kadar ihracat rakamlarının daha da yukarıya çıkacağına inanıyoruz. Ülkemiz, fıstık açısından dünya pazarında daha fazla söz sahibi olacaktır"

Yurthaber

Avrupa'daki enerji krizi sağlık turizminde yaşlı nüfusun rotasını Türkiye'ye çevirebilir

Sağlıkta Kalite İçin İnovasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk: - "Avrupa'daki yaşlıların bu kışı, bundan sonraki kışları Türkiye'de geçirmesine imkan sağlanabilir. Böylelikle otellerimiz atıl kalmaz ve yeni bir iş imkanı, yeni bir gelir imkanı olarak karşımıza çıkar. Bu bir fırsattır" - "Türkiye; gelişmiş sağlık hizmeti, hastaneleri, otelleri ve kaliteli sağlık çalışanlarıyla bu turizm pastasından daha fazla pay alabilir"

Yurthaber

El sanatı ürünlerinin gelirini can dostları için harcıyor

Kocaeli'de sahipsiz 12 kedi ile bir köpeğe yuvasını açan ev hanımı Serpil Yalçınkaya, amigurumi (tığ örgü yöntemi ile yapılan oyuncaklar), keçe iğneleme, panç ve nakış yöntemleriyle yaptığı ürünleri satarak hayvanların ihtiyacını karşılıyor - Sokakta kalan hayvanlara da destek olan Yalçınkaya: - "Sokaktaki hayvanların en çok ihtiyacı olan şey sevgi. Hiçbir şey yapamıyorlarsa sevsinler, itmesinler, kakmasınlar"

Yurthaber

Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yalnız kalan kadının ürettiği süt ürünleri ilgi görüyor

Bolu'nun Kıbrıscık ilçesinde Köroğlu Dağları'nın zirvesindeki yaklaşık 2 bin rakımlı Yazıca Yaylası'nda 15 yıldır yaz aylarında tek başına besicilik yapan Sevgi Çeltek, süt ürünleri üretiyor - Sevgi Çeltek: - "Bir kadın olarak burada durmak elbette zor ancak bunu yapmak zorundayım çünkü ekmeğimi buradan kazanıyorum"

Yurthaber

Diyarbakır'da okula gelir kazandıracak tarımsal üretimde hasat zamanı

Diyarbakır'da okula gelir kazandıracak tarımsal üretimde hasat zamanı

Yurthaber

Global Yatırım Holding'den yılın ilk yarısında 2,4 milyar liralık gelir

Konsolide gelirlerinde ilk yarıda yüzde 285'lik artış yakalayan holdingin konsolide net karı ocak-haziran döneminde 81,3 milyon TL olarak gerçekleşti - Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Kutman: - "Tüm iş kollarımız, 2022'nin ikinci çeyreğinde, pandemi sonrası normalleşmeye dönüşün altını çizen üstün performans sergiledi"

Yurthaber

Gelir eş anlamlısı nedir? Gelirin eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Türkçe çok zengin bir dildir. Kelime hazinesi oldukça geniştir. Yabancı dillerden kelimeleri sözcük dağarcığına kabul etmiştir. Her kelimenin birden fazla anlamı bulunur. Gelir kelimesi de bu özelliğe sahip kelimelerden biridir. Varidat, irat gibi eş anlamlı kelimeleri vardır. Gelir kelimesinin eş anlamlısı nedir? Gelir eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim

TTK 6 ayda taş kömüründen 600 milyon lira gelir sağladı

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil: - "Bugün dünyada görülen enerji kriziyle mücadele, yerli ve milli enerjimizi ekonomiyle kazandırmakla mümkündür. TTK ve maden işçileri olarak yerli ve milli enerjimiz olan taş kömürünü ekonomiye kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz"

Yurthaber