Ibb Universite Yurt Basvuru Ucreti Haberleri

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun İstanbul'da karıştığı kaza olay oldu! Adalet Bakanı Tunç ve İBB Başkanı İmamoğlu'ndan peş peşe açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un İstanbul'da karıştığı kazayla ilgili "Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sıfatı ne olursa olsun kim suç işlemişse kanun karşısında eşittir" dedi. Mohamud hakkında ilgili yurt dışı çıkış yasağı kararı getirilirken, kaza anına ait görüntüleri paylaşan İBB Başkanı İmamoğlu "Bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki süreci, on binlerce motokurye emekçi adına sonuna kadar takip edeceğim" dedi.

Haber 2023-12-07 11:35:34

İBB YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI! Yurt.ibb.istanbul ekranı ile İBB yurt başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

İBB yurt başvuru sonuçları ile ilgili son dakika açıklamasında bulunuldu. 22 bin üzerinde öğrencinin başvuru yapmasının ardından sonuçlar bugün itibarıyla açıklandı. Peki, 2023 İBB yurt başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? İşte,yurt.ibb.istanbul ekranı ve İBB yurt başvuru sonuçları...

Haber 2023-09-15 14:33:47

SON DAKİKA | İstanbul'da peş peşe iki zam! Su ve İBB'nin yurt ücretleri...

Son dakika haberi: İstanbul'da suya ve İBB'nin öğrenci yurtlarına zam kararı... İBB Meclisinde alınan kararla suya yüzde 25 zam yapıldı. Diğer yandan İBB'nin öğrenci yurtlarına da yüzde 36,84 zam yapıldı ve aylık ücret 950 liradan 1300 liraya çıktı.

Finans 2023-09-13 15:54:31

İBB YURT ÜCRETLERİ 2023: İBB yurt başvuru ücreti ne kadar, nasıl başvuru yapılır? İşte üniversite yurt başvuru şartları...

İBB yurt başvuruları ile ilgili detaylar merak edildi Üniversiteye yerleşen öğrenciler kayıt tarihlerini bekliyor. Öte yandan birçok kişi halihazırda bünyesinde sekiz kız yurdu ve altı erkek yurdu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ilişkin araştırmalarına hız verdi. Peki, İBB yurt başvuru ücreti ne kadar? İBB yurt başvuru şartları neler, nasıl başvuru yapılır? Konuya ilişkin ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Egitim 2023-08-22 07:46:06

'Acilen' diyerek çağrı yaptı! Deprem sonrası 'yurt' kararına Akşener'in ardından İmamoğlu da tepki gösterdi: Pandemide 1.5 yıl harcanmıştı, şimdi bir dönem daha ekleniyor

Depremlerden sonra peş peşe kritik kararlar alındı; üniversitelerde uzaktan eğitime geçildi, depremzede ailelerin KYK yurtlarında kalabilmesine olanak tanındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu iki kararı eleştirirken "Bu yanlıştan acilen dönün. Milyonlarca üniversiteli adeta yurtlarından kovuluyor" dedi.

Haber 19-02-23 13:20

İlim Yayma Vakfından Süleymaniye'deki yurt inşaatına ilişkin açıklama:

Vakfın Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Nurettin Alan: - "Vakfımız bu konuda koruma kurulları ve yetkili kurumlarla iş birliğine hazır olduğunu açıkça beyan etmesine rağmen dün yetkisi olmadığı halde İBB ekipleri tarafından hukuka aykırı bir şekilde yetki gaspı yapılarak inşaatımız mühürlenmiştir" - "Yetkili kurullarımızın aldığı her ölçüde fedakarlık yapacağız. Biz bu ölçüye de herhangi bir şekilde sınır koymuyoruz"

Yurthaber 10-02-22 16:52

İBB, Süleymaniye'deki yurt inşaatını mühürledi

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan: - "İlim Yayma Vakfının açıklaması teşekkürü hak eden bir davranıştır. Bir defa bu tartışma bitti. Büyükşehir Belediyesinin bir şey söylemesinin anlamı yok. İnşaat şu an durdu" - "Kurulların alacağı karar bekleniyor. Hangi kat nasıl alınacak, onu konuşacağız"

Yurthaber 08-02-22 19:14

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye Camii'nin silüetini bozan yurt inşaatıyla ilgili açıklama! Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan yanıt verdi

Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan yurt binası nedeniyle eleştirilen İlim Yayma Vakfı, "Her tür fedakarlığı yapmaya hazırız" açıklaması yaptı. Yurt binasının durdurulmasını isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu açıklamayı "olumlu" diye nitelendirdi. İşte tartışma yaratan konuyla ilgili son gelişmeler!

Haber 07-02-22 09:32

Hamsinin Türkiye'den ABD'ye 10 bin kilometre yolculuğu: İBB tarihinde ilk

19 Ekim'de başlayan su ürünleri ihracatıyla Türk balıkçıların ağlarına takılan hamsi, mezgit, istavrit, kalkan, tekir, barbun, zargana gibi deniz balıkları Amerika ve İsviçre'de sofraları süslüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki, İstanbul Yönetim Yenileme AŞ (İSYÖN) tarafından işletmeciliği yapılan Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde 19 Ekim'den beri yurt dışına 2 tondan fazla balık gönderildi. İSYÖN AŞ Genel Müdürü Hamdi Arpa, ''Bu, İBB tarihinde ilk kez yapılıyor'' dedi.

Haber 13-11-21 15:11

İBB yurt başvuruları nasıl yapılır? İBB yurt başvurusu şartları neler?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından İBB yurt başvuruları da alınmaya başlandı. İstanbul'da üniversite kazanan ve istenilen şartları taşıyan öğrenciler, İBB’ye bağlı öğrenci yurtlarında kalabiliyor. İBB yurt başvurusu sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte merak edilenler...

Haber 01-09-21 15:10

Üniversite öğrencileri dikkat! İBB yurtlarına başvurular başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni eğitim-öğretim döneminde bir vaadini daha hayata geçiriyor. İstanbul’a gelen yükseköğretim öğrencileri için kurum tarihinde ilk kez üç ayrı noktada ruhsatlı yurt hizmeti verilmeye başlanıyor. İBB’nin kurumsal güvencesinde öğrencileri ağırlayacak yurtlar için "yurt.ibb.istanbul" adresi üzerinden başvurular başladı.

Haber 31-08-21 14:48

İBB’den 580 milyon dolarlık Eurobond ihracatı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt dışından buldukları 580 milyon dolarlık Eurobond ihracatı ile Kaynarca-Pendik-Tuzla, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli, Kirazlı-Halkalı ve Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hatlarının inşaatlarına başlayacaklarının müjdesini verdi.İBB, 580 milyon dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Yurthaber 04-12-20 13:46

İmamoğlu'ndan eski projeye yeni isim

  İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2018 yılına ait projelerde, yurt ve kapalı spor salonu yapılması planlanan araziye gençlik merkezi yapacak.

Haber 23-12-19 12:16

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu müjdeyi duyurdu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda üniversite öğrencilerine müjdeli haberi verdi. İmamoğlu, "Üniversite öğrencilerine eğitim desteğimiz başlıyor, yurt ve kütüphaneler ise yolda" dedi.

Trend 12-12-19 18:01

Metrobüs durağında 'şaşırtan asansör'e İBB'den açıklama

  İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Küçükçekmece Beşyol Metrobüs Durağı'nda girişi olmadığı için çalıştırılmayan asansör nedeniyle engellilerin yaşadığı zor anları içeren DHA'nın haberi üzerine yazılı açıklama yaptı.  Açıklamada  asansörün tamir edilemeyecek durumda olduğu belirtilerek,  "Menşei yurt dışı olan asansör için hemen sipariş verilmiştir.

Haber 26-11-19 13:22

İmamoğlu, gazetecilerle bir araya geldi

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerle  bir araya geldi.  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son yurt dışı ziyaretlerini, belediyecilik ve finansal gelişmeler ile bağlantılarını konuşmak ve değerlendirmek üzere Tunuslu Hayreddin Paşa Konağı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Haber 24-11-19 17:53

İBB Meclisi'nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma yetkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, borçlanma yetkisi talebinde bulunan İBB Başkanı Erkem İmamoğlu'na, belediyenin nakit ihtiyacının karşılanması ve projelerin finansmanında kullanılması için yurt içi bankalardan 1 milyar 525 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesini oy birliğiyle karara bağladı. İmamoğlu, verilen miktarın talep edilenden daha az olduğunu belirterek durumu eleştirmesi, AK-Parti ve CHP'li üyeler arasında 'borç verme yetkisi' tartışmasının yaşanmasına yol açtı.

Finans 12-07-19 08:06

İBB Meclisi, İmamoğlu'na borçlanma yetkisi verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na nakit ihtiyacının karşılanması ve projelerin finansmanında kullanılmak için yurt içi bankalardan 1 milyar 525 milyon lira borç alma yetkisi verdi - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: - "Merkezi hükümetten yani Maliye'den ve İller Bankası'ndan gelen rakamdan bile ilk 6 ayda 1 milyara yakın bir azalma olmuştur. Dolayısıyla mevcut ekonomi ortamında bu borçlanma değeri çok daha yukarı çıkmıştır. Keşke bu yönüyle komisyonumuz bunu değerlendirseydi. 'Daha iyi olurdu' diye düşünüyorum"

Haber 11-07-19 17:32

DHA YURT BÜLTENİ - 14

İBB Başkanı İmamoğlu: Bizlere yardımcı ve destek olun Edirne'de, 658'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kente gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Haber 07-07-19 16:46

Yurt çatısına sıkışan yavru martıyı İBB itfaiyesi kurtardı

Fatih’te bulunan bir kız yurdunun çatısındaki yağmur suyu oluğuna sıkışan yavru martı, İBB itfaiyesi tarafından kurtarıldı.

Haber 18-06-19 15:58

İBB'den makam araçları açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: - "İBB bünyesinde 643 yöneticiye karşılık bin 717 makam aracı ifadesi gerçek dışı olup İBB'de makam aracı olarak hizmet veren toplam araç sayısı 120'dir. Bu rakama yurt içi ve yurt dışından gelen misafirler için kullanılan araçlar da dahildir" - "İSKİ'nin kiraladığı toplam araç sayısı 997 adettir. Bu araçları yöneticiler değil, İstanbul’a içilebilir su verebilmek için 365 gün 24 saat görev yapan çalışanlar işlerinin gereğini aksatmadan yerine getirmek için kullanmaktadır" - "İETT’nin İstanbul genelinde, toplu taşıma hizmetinin denetimi, trafik kazası, arıza ve hasar gibi nedenlerle acil müdahale, garaj, peron ve durakların bakım onarım ve temizlik hizmetlerinin yerine getirilmesi için kullandığı kiralık araçlar makam aracı olarak nitelendirilmiştir"

Haber 21-05-19 00:50

İstanbul'un dünyaya açılan yeni kapısı bayrağı devraldı

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na "Büyük Göç" olarak adlandırılan tarihi taşınmanın büyük bir kısmı tamamlanırken, İstanbul Havalimanı'nda yurt dışı ve yurt içi uçuşlar başladı - Sivil araçların da giriş yapabildiği İstanbul Havalimanı'nda, İBB otobüsleri, HAVAİST araçları ve taksiler de yolculara hizmet veriyor - Taşınma işlemi tamamlandığında günde 2 bin uçağın iniş-kalkış yapabileceği havalimanından, 350'den fazla noktaya uçuş gerçekleştirilecek

Haber 06-04-19 14:36

İBB Başkanı Uysal, ailesiyle Alanya'da eğitim külliyesi yaptıracak

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ağabeyi Hasan Uysal ve ailesiyle birlikte Alanya'nın Çıplaklı Mahallesi'ne yaptıracağı 24 derslikli  imam hatip ortaokulu ve lisesi ile 120 öğrenci kapasiteli bir yurt ve bir mescidin yer alacağı eğitim külliyesinin protokolünü imzaladı.

Haber 09-01-19 16:24

İBB Başkanı Uysal, ailesiyle Alanya'da eğitim külliyesi yaptıracak

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ağabeyi Hasan Uysal ve ailesiyle birlikte Alanya'nın Çıplaklı Mahallesi'ne yaptıracağı 24 derslikli  imam hatip ortaokulu ve lisesi ile 120 öğrenci kapasiteli bir yurt ve bir mescidin yer alacağı eğitim külliyesinin protokolünü imzaladı.

Haber 09-01-19 15:01

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması geldi. Buna göre yurt genelinde bugünden itibaren hava sıcaklığı düşecek. Ankara, İstanbul ve İzmir’de hafta sonuna kadar her gün aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağış meydana geleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından beklenen kar yağışı, Edirne'de başladı. İBB, önümüzdeki 3 gün boyunca sağanak, yer yer kuvvetli yağmur geçişleri ve kuvvetli fırtınanın yaşanmasının beklendiği uyarısında bulundu.

Haber 28-11-18 18:34

Kavurmacı nerede? Yurt dışında mı Türkiye'de mi? İşte yanıtı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesi sonrasında yurt dışına çıktığına dair iddialar sosyal medyada çok sık dile getiriliyordu. Kanal D haber, Ömer Faruk Kavurmacı'nın yerini açıkladı. Hürriyet'in Kanal D habere dayandırdığı haberine göre, Ömer Faruk Kavurmacı Florya'da bulunuyor.

Haber 25-05-17 12:16

Kadir Topbaş'tan istanbul 1453 Dergi Açıklaması (2)

İdris TİFTİKCİ/ İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, " Sayın Cumhurbaşkanımız yurt dışında zaten, görüşme imkanım

Yurthaber 16-05-17 12:28

Kadir Topbaş'tan istanbul 1453 Dergi Açıklaması (1)

İdris TİFTİKCİ/ İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, " Sayın Cumhurbaşkanımız yurt dışında

Yurthaber 16-05-17 12:26

- Kadir Topbaş'tan istanbul 1453 Dergi Açıklaması

İSTANBUL  Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Başkanı Kadir Topbaş, " Sayın Cumhurbaşkanımız yurt dışında zaten, görüşme imkanım olmadı ve görüşmedim. Ama kendim

Yurthaber 16-05-17 11:32

Fatih Tezcan hakkında yakalama kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın şikayeti üzerine gazeteci Fatih Tezcan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tezcan, İBB Başkanı Topbaş'ın FETÖ'ye 370 milyon TL kazandırdığını iddia etmiş ve Topbaş için acil olarak yurt dışı yasağı getirilip, bir an önce sorgulanmasını talep etmişti. Bu açıklama sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın şikayeti üzerine gazeteci Tezcan hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Fatih Tezcan'ın Twitter paylaşımları dikkat çekti.

Haber 13-04-17 09:37

35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı'nca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ ve Basım Yayın Meslek Birliği katkılarıyla bu sene 35'incisi düzenlenen "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" yurt içinden ve yurt dışından 180 yayınevinin katılımıyla başladı.

Magazin 07-06-16 11:02