Kehribar Haberleri

Köylüler yıllarca çıra zannedip ateş yakmak için kullanmış! Meğer o madde... Bilim insanları rezervi inceliyor 'Aynı zamanda bir zaman kapsülü'

Bayburt'ta köy sakinlerinin uzun yıllar çıra diye yaktığı maddenin "doğal kehribar" olduğunun tespit edildiği alanda, bilim insanları saha çalışması yapıyor. Kehribarın rezerv alanının ruhsat sahibi Murat Haşlak, "Kehribar bir süs taşı olmanın yanında aynı zamanda bir zaman kapsülü. Çünkü bu taşın oluşumu milyonlarca yıl sürüyor. Reçinenin o dönem üzerine aktığı canlılar milyonlarca yıl hiç bozulmadan günümüze kadar ulaşıyor. Bilim insanları da bu sebeple bu işe çok ilgi gösteriyorlar" dedi.

Haber 24-07-2023 16:58

Kehribar kolye faydaları nedir, nasıl kullanılır? Kehribar kolye ne işe yarar, bebeklerde ne zaman takılır?

Süs eşya yapımında karşımıza çıkan kehribar aslında kolay kırılabilen ağaç reçinesi fosilidir. Genellikle açık sarı renginden kızıla kadar geniş bir renk yelpazesinde sahiptir. Kehribarı diğer doğal taşlardan ayıran en önemli özellik, kehribara yapışmış ve fosilleşmiş böcek, çiçek ve yaprak kalıntılarının olmasıdır. Kehribar doğal taşlar arasında hem görünümü hem de kullanan kişilere faydalarıyla öne çıkar. Peki, kehribar kolye bebeklere ne zaman takılmalıdır?

Haber 30-03-2023 17:14

Eskişehir'in tespih pazarı kıraathanede kuruluyor

Eskişehir'e yurdun dört bir yanından getirilen tespihler, "pazar" niteliğinde hizmet veren kıraathanede meraklılarının beğenisine sunuluyor.

Yurthaber 03-02-2023 11:03

Türkiye'de yapılıyor! 50'den fazla ülkeye satılıyor

Türkiye'de tespih üretiminde önemli yere sahip ilçedeki atölyelerde yıllık imal edilen 3 milyon tespihin 1 milyon 400 bini başta Avrupa ve Orta Doğu'da olmak üzere 50'den fazla ülkeye satılıyor, geri kalanı ise yurt içi piyasada alıcı buluyor.

Finans 25-01-2022 15:44

Kehribar

Kehribar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kehribar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kehribar tespihlerin fiyatı dudak uçuklatıyor! 30 milyon yıllık fosillerden yapılıyor

Osmanlı döneminden kalma antika kehribar tespihler fiyatlarıyla el yakarken, güzellikleriyle de göz kamaştırıyor. 30 milyon yıllık fosillerden yapılan kehribar tespihler, gün ışığında renkten renge girerek görenleri adeta mest ediyor.

Haber 17-11-2021 09:40

Hobi olarak başladı, 900 bin TL değerinde tespih koleksiyonuna sahip oldu

Malatya'da Esat Erdoğan (30), 12 yıl önce hobi olarak biriktirmeye başladığı tespihlerle koleksiyon oluşturdu. Evinde özel olarak yaptırdığı dolapta sergilediği 350 tespihin piyasa değerinin 900 bin TL olduğunu söyleyen Erdoğan, "Amacım tespih sayısını daha da artırmak" dedi.

Finans 05-05-2021 09:58