Kusmak Haberleri

Emily Blunt öpüşme itirafıyla gündemde! Kusmak istediğini açıklayınca...

Altın Küre ödüllü aktris Emily Blunt öpüşme itirafıyla gündemde. Oyuncu Hollywood'daki bazı rol arkadaşlarıyla öpüşmenin midesini bulandırdığını açıklayarak adından söz ettirdi.

Magazin 2024-05-09 09:01:36

Kusmak orucu bozar mı? Kusunca oruç bozulur mu?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç ibadeti yerine getirilir. Oruç ibadeti ile ilgili, orucu bozan durumlara ilişkin bazı detaylar da merak edilmektedir. Bilindiği üzere bazı rahatsızlıklar, kusma veya diğer bir deyiş ile istifra etmeye de sebep olabilmektedir. Bu durumun oruca zarar verip vermeyeceği veya kaza gerektirip gerektirmediği araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki kusmak orucu bozar mı?

Haber 2024-03-08 18:08:08

Rüyada bok görmek ne anlama gelir? Rüyada bok kusmak ve temizlemek ne demek?

Gerçek hayatta görülmesi gibi rüyada da bok görmek genellikle hoş olmayan durumlara yorulur. Rüyada bok görmek çoğu yorumcu tarafından iyiye yorulmamakla birlikte ekseriyetle haksız kazanca, rızk ve mal gibi durumlarla ilişkilendirilir. Rüyada boku nasıl görüldüğüne göre de rüyanın yorumu değişebilir ancak rüyada bok görmek genellikle hayra yorulmaz. Peki, rüyada bok görmek ne anlama gelir?

Trend 2023-04-06 16:33:08

Rüyada kusmak ne anlama gelir? Rüyada üzüntüden, heyecandan kusmak ne demek?

Rüyada kusmak, hayırlı yorumlanan rüyalardan değildir. Ancak rüyadaki diğer detaylar çıkarılan anlamı değiştirebilir. Rüyada birini kusarken görmek, pişmanlık ve tövbe edilecek bir olayın yaşanacağını simgeler. Rüyada kusmaya çalışmak ise kişinin gerçek hayatta şifa bulacağını alamet eder. Rüyada inci kusmak da güzel haberler duyulacağının işareti olarak görülür.

Trend 2022-06-23 17:27:32

Rüyada et görmek ne anlama gelir? Rüyada çiğ et yemek, sonrasında kusmak ne demek?

Rüyada et görmek, görülen etin ne durumda olduğuna göre yorumlanır. Rüyada çiğ et görmek sıkıntı çekilecek sürecin ve gözyaşlarının temsili kabul edilir. Rüyada pişmiş et görmek ise maddi sıkıntıların son bulacağının imgesidir. Rüya sahibinin kazançlarının artacağı ve elinin bollaşacağı alamet olur. Rüya sahibinin elde edeceği gelirle birlikte sıkıntılardan kurtulacağı yorumu da yapılır. İşte rüyada et görme ile ilgili farklı yorumlar...

Trend 08-06-22 13:16

Kusmak ne demek? Kusmak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sanat yapıtlarında kullanılmak için oldukça elverişli bir zenginliğe sahiptir. Özellikle roman ve şiir gibi edebi sanatlarda Türkçenin ifade zenginliği sıkça ön plana çıkar. Bu zenginlik tarih boyunca pek çok önemli edebi eserin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ancak bu zenginlik beraberinde pek çok yeni kelimeyle karşılaşmayı da getirmiştir. Kusmak kelimesine de sıkça karşılaşılan kelimelerden bir tanesidir. Kusmak TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 22:23

Öfkesini kusmak ne demek? Öfkesini kusmak TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin en büyük zenginliklerinden olan atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, öğrenmesi ve anlamlarına tam tamına hakim olunması bir o kadar zor kelime gruplarıdır. Çünkü bu kelime grupları, eski zamanlarda oluşmuş ve o dönemin özelliklerine göre anlam verilmiş sözlerdir. Ancak yine de günümüzde kullanılabilecek, zamansız anlamlar içerirler. Bu nedenle günlük yaşamda ve edebi sanatlarda sıklıkla kullanılırlar. Bu ifadelerden biri de öfkesini kusmak sözüdür. öfkesini kusmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:59

Altın leğene kan kusmak ne demek? Altın leğene kan kusmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Altın leğene kan kusmak ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Altın leğene kan kusmak ne demektir?

Egitim 17-05-22 17:44

Kusmak orucu bozar mı? İstifra etmek orucu bozar mı? Kusunca kaç gün oruç tutulur?

Kusmak orucu bozar mı? sorusu oruç tutan vatandaşların sorduğu sorular arasında yer alıyor. Orucu bozan pek çok durum vardır. Onların içinde istifra etmek var mı yok mu oruç tutanlar, bunu önemli noktayı da öğrenmek istiyor. Kendiliğinden kusmak veya isteyerek kusmak orucu bozar mı? Bu soruların yanıtları aranıyor. İşte kusmak orucu bozar mı sorusunun yanıtı!

Haber 19-04-22 12:04

Kusmak orucu bozar mı? Ramazan'da istifra etmek orucu bozar mı? Diyanet açıkladı!

Kusmak orucu bozar mı? sorusu Ramazan ayı sürerken vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ramazan Ayı, 2 Nisan Cumartesi günü başladı, 1 Mayıs'ta ise sona erecek. Kusmak orucu bozar mı? Ramazan'da istifra etmek orucu bozar mı? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın soruya ilişkin yanıtı ve yayımladığı bilgiler haberimizde...

Haber 07-04-22 14:19

Rüyada kusmak ne anlama gelir? Rüyada su, kan, yeşil kusmak ne demek?

Rüyada kusmak diğer imgelerle ilişkilendirilerek yorumlanır. Gerçek hayatta hastalığı çağrıştıran kusma eylemi, rüyalarda da iyi yorumlanmaz. Sıkıntılı ve zor zamanların temsili olarak görülür. Ancak rüyada kurt ya da kurtçuk kusmak sıkıntıların sonlanacağının alameti olarak görülür. Rüyada kan kusmak ise rüya sahibinin vicdani yük taşıyacağını ve kötü bir dönem geçireceğini temsil eder.

Trend 07-04-22 09:47

Rüyada kan kusmak ne anlama gelir? Rüyada siyah, koyu, katı, mor kan kusmak ne demek?

Rüyada kan kusmak dikkat çeken imgeler arasında yer alır. Pek çok farklı olayı son derece dramatize biçimde konu edinebilen rüyalardan olan kan kusma imgesinin yer aldığı rüyalar, hem iyi hem kötü yorumlanır. Rüya sahibinin büyük sırrın ifşa olacağı ve büyük günah işlediği gibi çıkarımlarda bulunulur. Ancak yorumlar diğer imgelerle bambaşka boyuta taşınabilir. İşte kan kusma imgesi ile ilgili farklı rüya yorumları...

Trend 06-04-22 11:11

Geniz akıntısı orucu bozar mı? Kusmak orucu bozar mı? Uzanmak (uyumak) abdesti bozar mı?

Bin aydan daha da hayırlı olarak kabul edilen Ramazan ayı dün gece ilk sahur ile başladı. Ramazan ayında orucun temel unsuru nefsi yeme ve içmeden mahrum bırakmaktır. Oruçluyken yapmak istediklerinden orucu bozulur diye endişe edenler için ise Diyanet merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Geniz akıntısı orucu bozar mı? Kusmak orucu bozar mı? Uzanmak abdesti bozar mı?

Haber 13-04-21 11:39

Blumia nedir? Bulimia nervoza tedavisi belirtilere göre mi belirleniyor?

Blumia, aşırı yeme davranışından sonra ortaya çıkan bir suçluluk, bunun ardından yemenin kilo almaya sebep olacağı korkusuyla telafi edici davranışların yapılmasıdır. Müshil kullanmak, kusmak, ağır sporlar yapmak bu davranışlara dahil edilebilir. Bu atakların 3 ay boyunca haftada 2 kez olması gerekir. Toplumda yaklaşık yüzde 1-2 oranında görülmektedir. Klinik ara formları çok fazladır ve çok yeni tanınan bir hastalıktır.

Haber 27-01-21 13:49

Antik Roma'lıların iğrenç alışkanlıkları: Daha fazla yemek için kusmak

Antik Roma'lıların latrina denen toplu halde tuvalet kullanımını araştırırken iğrenç alışkanlıklarının bunlarla sınırlı kalmadığını gördüm. Mide bulandırıcı davranışlarından biri de daha fazla yemek yiyebilmek için kusmaları!

Trend 16-12-20 09:59

AP'nin Fransız milletvekili Aubry: Laiklik, Müslümanlara nefretini kusmak için bir bahane değil

Avrupa Parlamentosunun (AP) Fransız milletvekili Manon Aubry, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin İslam karşıtı tutumuna ilişkin, "Laiklik, sabah, öğlen ve akşam Müslümanlara nefretini kusmak için bir bahane değil." ifadesini kullandı.

Haber 29-10-20 01:22

Vampir yarasalardan 'Fransız öpücüğü'

Yapılan bir araştırma, vampir yarasaların ‘kan kusmak’ yoluyla diğer yarasalarla ilişki geliştirdiğini ortaya koydu. Bilim insanları, bu yöntemi ‘bir tür korkunç Fransız öpücüğü’ diye niteledi.

Haber 20-03-20 15:22

Kusmak için boğazına soktuğu diş fırçasını yuttu

MUĞLA'nın Milas ilçesinde yaşayan H.İ.F.

Haber 18-12-18 19:51

Genç kadın kusmak için boğazına diş fırçası soktu! Sonrası felaket...

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki H.İ.F. yediği yemek sonrasında rahatsızlanınca kusmak için boğazına 15 santimetre uzunluğundaki diş fırçasını soktu. Genç kadının bir anlık refleksle yuttuğu fırça midesinden hastanede çıkarıldı.

Trend 18-12-18 17:22

Kusmak için boğazına soktuğu diş fırçasını yuttu

MUĞLA'nın Milas ilçesinde yaşayan H.İ.F.

Haber 18-12-18 16:45

Piton, yediği iki aylık köpek yavrusunu kustu!

Mide bulandıran korkunç anlar kameralara böyle yansıdı! Tayland'da bir piton yılanı, iki aylık köpek yavrusunu yuttu ancak kurtarma ekiplerinin müdahalesi sonucu köpeği kusmak zorunda kaldı. Ne yazık ki sevimli yavru kurtarılamadı.

Haber 14-11-18 16:24

Kusmak orucu bozar mı?

Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde, pek çok kişinin aklında Kusmak orucu bozar mı? sorusu yankı buldu. 2018 Ramazan ayında kusmanın orucu bozup bozmadığı en çok merak edilen konular arasında. Diyanet İşleri Başkanlığı, kusmak orucu bozar mı sorusuna yanıt verdi.

Haber 22-05-18 15:33

Orucu bozan durumlar: Kusmak orucu bozar mı? (Diyanet fetvası)

Ramazan zamanı oruç ile ilgili pek çok soru gündeme gelir. Bunlardan biri de kusmak orucu bozar mı sorusudur? Bir rahatsızlıktan dolayı niyetli iken kusarsanız orucunuz bozulur mu? İşte diyanetin konutla ilgili açıklaması...

Haber 17-05-18 12:14

Oruçluyken kusmak orucu bozar mı? İstifra etmek orucu bozar mı?

Ramazan ayında oruç tutarken istifra etmek yani kusmak orucu bozar mı sorusu oruç tutacak kişilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Konu ile ilgili açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi.

Haber 14-05-18 13:18

MHP'nin Erzurum Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Duranlara değil, zehir kusmak için koşanlara, bölmek için hazırlananlara, kan dökmek için ortam kollayan, adam

Yurthaber 22-06-13 21:20

İzdivaç programı izlerken kusmak istiyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyonlarda yayınlanan izdivaç programlarını eleştirirken “afedersiniz, kusmak istiyorum” dedi.

Haber 11-08-11 05:43

19 santimlik diş fırçasını yuttu

Antalya’da çok yemek yiyiyne midesini boşaltmak isteyen M.B., kusmak için kullandığı 19 santimlik diş fırçasını yuttu.

Yurthaber 20-07-11 13:45