Özdemir Asaf Haberleri Ve Son Dakika Özdemir Asaf Haberleri

Özdemir Asaf Haberleri Ve Son Dakika Özdemir Asaf Haberleri

Cumhuriyet Dönemi Türk şairi olan Özdemir Asaf, 11 Haziran 1923’de Ankara’da dünyaya gelmiştir. Kabataş Erkek Lisesinden mezun olan şair, hukuk ve iktisat fakültelerinde üç yıl eğitim görmüştür.

1 yıl gazetecilik eğitimi gören Asaf, çeşitli gazetelerde çalışmıştır. Servet-i Fünun Uyanış dergisinde ilk yazısını yayınlayan Asaf, Temel Hakları Yaşatma Derneği’nin kurucularından biridir. Türk Edebiyatı’nda değerli eserlere imza atmıştır. Sen Sen Sen, Dünya Kaçtı Gözüme, Bir Kapı Önünde, gibi birçok şiir kaleme almıştır. Lavinia şiiriyle şiir yarışmasıyla birinci olmuştur.

Özdemir Asaf iki kez evlilik yapmıştır. İlk evliliğinden bir kızı ikinci evliliğinden ise üç oğlu bulunmaktadır. Akciğer kanserinden dolayı 28 Ocak 1981 yılında hayata gözlerini kapamıştır.

Özdemir Asaf Haberleri

Lavinia şiirinin hikayesi gerçek hikayesini biliyor musunuz? Lavinia şiirinin aşk dolu hikayesi

Şarkılar ve şiirler tarih boyunca aşkın en güzel anlatımı olarak karşımıza çıktı. Edebiyatın usta kalemlerinin ortaya çıkarttığı eserler aslında birçok şarkıya konu olmuştur. Özdemir Asaf’ın ‘Lavinia’ şiiri de aşkın en masum halini gözler önüne seren benzersiz eserlerden biri olarak karşımıza çıkar. Birçok versiyonuyla şarkıya dönüştürülen eser en bilinen edebiyat ürünlerinden biridir.

Trend 22-03-2021 10:11

GRAFİKLİ- Lavinia'dan aşk ve yalnızlık şiirlerine: Özdemir Asaf

Türk edebiyatının önde gelen şairlerinden biri olan Asaf, vefatının 39. yılında anılıyor

Haber 27-01-2020 12:07

Hayata her zaman duygu dolu gözlerle bakan şair: Özdemir Asaf

Çevresi tarafından hayatı boyunca nazik, hayata her zaman duygu dolu gözlerle bakan birisi olarak nitelendirilen Özdemir Asaf, vefatının 38. yılında anılıyor

Haber 29-01-2019 03:41

Diğer Haber Etiketleri

Özdemir Asaf

Özdemir Asaf Hakkındaki Haberler Mynet'te. Özdemir Asaf Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.