Takdir Tesekkur Alana Devlet Destegi Haberleri

Bahçeli'ye sitem etti, acı gününde yalnız bırakmayan 2 ismi açıkladı! Sinan Oğan: Siyasetini yanlış bulsam da kibarlığını hep takdir etmişimdir

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, MHP milletvekili olduğu dönemde annesini kaybettiği zamanla ilgili açıklama yaparken MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "Telefonla dahi bir başsağlığı mesajı alamadım" diyerek sitem etti. Millet İttifakı'ndan 2 liderin o dönemde taziye evine geldiğini açıklayan Oğan, "Kılıçdaroğlu'nun siyasetini yanlış bulsam da kibarlığını hep takdir etmişimdir" dedi.

Haber 2023-04-24 10:21:42

Takdir teşekkür alana devlet desteği mi verilecek? Takdir alanlara para yardımı başvurusu nasıl yapılır? 5.104 TL'lik ödeme iddiası!

Takdir teşekkür alana devlet desteği verileceği yönündeki iddiaların ayrıntıları 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler tarafından merak konusu oldu. Veli ve öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başarı Teşvik Programı açıklaması sonrası konuya ilişkin detayları araştırıyor. Peki, takdir teşekkür alana devlet desteği mi verilecek? Takdir ve teşekkür alan öğrencilere 5.104 TL verilecek mi? İşte detaylar...

Finans 2023-01-28 09:32:19

Van'da devlet desteğiyle kurulan tesisten 20 şehre mantar satılıyor

Tuşba ilçesinde 25 milyon liralık yatırımla 5 bini kapalı 24 bin metrekare alana kurulan tesiste, 38 kişi istihdam ediliyor - Tesis müdürü Kubilay Çağrı Gidersu: - "20 ile hitap ediyoruz. Yıl sonunda ihracat yapma hedefimiz var. Gürcistan başta olmak üzere Dubai ve Irak gibi ülkelere ürün göndermeyi planlıyoruz"

Yurthaber 2022-09-23 11:12:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore ve Finlandiya liderlerini tanıştırdı! BM koridorlarında dikkat çeken sohbet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’ndaki hitabının ardından temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto ile Güney Kore Devlet Başkanı Suk-yeol’u tanıştırdı. Üç liderin sohbeti ise kameralara yansıdı. Güney Kore lideri Suk-yeol, Erdoğan’ın NATO’daki rolünü ve liderliğini takdir ettiklerini söyledi.

Haber 2022-09-21 00:00:39

Bahçeli'den Devlet Şeref Madalyası önerisi: 'Terörle mücadelenin şevk ve iradesini destekleyecek ve mükafatlandıracaktır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörle mücadelede eşsiz feragat ve fedakarlığı bulunan bazı isimlerin taltif ve takdir edilmesi kanaatimce çok yararlı ve yerinde bir karar olacaktır" ifadelerini kullanarak belirlenecek kişilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Devlet Şeref Madalyası' verilmesi önerisinde bulundu. Bahçeli açıklamasında "Elbette takdir ve yetki Sayın Cumhurbaşkanımızındır" dedi.

Haber 17-08-22 15:25

Danıştayın, İstanbul Sözleşmesini fesheden Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptal isteminin ret gerekçesi:

"Milletlerarası andlaşmaların imzalanması, müzakere edilmesi, onaylanması, onaylanmış bulunan milletlerarası andlaşmaların feshedilmesi, sona erdirilmesi ve andlaşmalardan çekilme hususları Cumhurbaşkanının, Türkiye Cumhuriyeti'ni Devlet başkanı sıfatıyla temsil yetkisi içerisinde kalmaktadır" - "Uygun bulma kanunu sonrasında milletlerarası andlaşmayı onaylayıp onaylamama konusunda takdir yetkisi bulunan Cumhurbaşkanının yürütme faaliyetine ilişkin sona erdirme yetkisini kullanırken yasama organının bir işlem tesis etmesine gerek bulunmaması nedenleriyle, dava konusu Cumhurbaşkanı Kararında yetki ve şekil unsurları yönünden hukuka aykırılık görülmemiştir"

Yurthaber 19-07-22 17:00

Hastanede öncelik isteyip ortalığı birbirine kattı! Sekreteri yumruklayıp ısıran hasta gözaltına alındı

Türkiye'nin gündemine son günlerde sık sık gelen, hastanelerde sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Bu seferki çirkin saldırının adresi Kocaeli oldu. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne muayeneye gelen hasta H. A. ile yakını O. K., yeşil alana yönlendirilince öfkelenip hastane çalışanlarına saldırdı. H. A., hastanenin acil servis bölümünde görevli sekreter S. A.'yı ısırdı.

Haber 16-07-22 12:29

Bıldırcın yetiştiriciliği nasıl yapılır, karlı mı, devlet teşviki var mı? Bıldırcın nasıl yetiştirilir?

Bir kuş türü olan bıldırcın, biraz emekle kolaylıkla yetiştirilebilir. Bunun için yeterli alana sahip olmanız ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmeniz gerekir. Popülaritesi gün geçtikçe artan bıldırcın, lezzetli yumurtası ve etiyle ünlü. Siz de bıldırcın yetiştirmeyi planlıyorsanız, bilmeniz gerekenler bu yazıda!

Finans 15-07-22 15:11

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Bakan Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında konuştu: (2)

"Montrö Sözleşmesi'ne harfiyen uymak zorundayız. Türkiye'nin bu konudaki katkılarını takdir ediyoruz" - "Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin, eğer orada hala bir şeyler yönetebiliyorsa, Ukrayna ve yabancı gemilerin Karadeniz'e çıkmasına yönelik talimat vermesi gerekiyor"

Yurthaber 08-06-22 13:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti Akkuyu NGS'nin Türk mühendislerini heyecanlandırdı

Mühendis Merve Demirci Kolukısaoğlu: - "Tarihi ana eşlik ettiğimiz için hepimiz çok mutluyuz. Özellikle kendilerinin bu yoğun programında Akkuyu'yu görmeleri bizi onore etti" - Nükleer Enerji Mühendisi Mehmet Kaynar: - "Bu ziyaretin bize gösterdiği önemli şey de devlet büyüklerimizin bizlere verdikleri önem. Biz genç Türk mühendisleri yapılan bu ziyaretle işlerimize, çalışmalarımıza daha yüksek motivasyonla devam edeceğiz" - Akkuyu NGS Çevre Koruma Birimi Başuzmanı Meltem Pınar: - "Bu ziyaret, projenin ne kadar da önemli olduğunu gösterdi ve hatırlattı. Biz büyük bir emek veriyoruz. Bunun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdir görmesi bizi mutlu etti ve gurur duyduk"

Yurthaber 20-09-21 11:53

'Buradan ürün alamazsın' dediler, 200 bin lira kazanmayı hedefliyor

Bingöl’de elektrik ve inşaat işiyle uğraşan 29 yaşındaki genç, devlet desteğiyle 30 yıldır ekim yapılmayan 100 dönümlük alana silajlık mısır ekti. Genç çiftçi, bu yıl ilk defa ekimini yaptığı mısırdan yaklaşık 200 bin lira kazanç almayı hedefliyor.

Finans 28-07-21 11:09

Iğdır’da çiftçilere kayısı fidanı dağıtıldı

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Iğdır Tarımı Kayısı Kapama Bahçeleri İle Gelişiyor” projesi kapsamında çiftçilere kayısı fidanı dağıttı.95 çiftçiye dağıtımı yapılarak 900 dekarlık alana dikilmesi planlanan 9 bin adet yerli çeşit Aprikoz (Şalak) Kayısısı fidanı, sertifikalı fidan olarak merkez ve ilçelerde çiftçilere yüzde 60 hibe ile verilerek kapama kayısı bahçesi tesis edilmesi amaçlanıyor.Kayısı fidanı dağıtım töreninde konuşan Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, “Verimli topraklara sahip Doğunun incisi Iğdırımızda tarımsal üretim ve hayvancılık alanında, verimliliğin ve kalitenin artırılması amacıyla devlet olarak çiftçilerimize her türlü imkanı sunmaya hazırız.

Yurthaber 12-03-21 11:56

Başkan Aktürk’ten Ürgüp’e yeni müjde

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüp Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında “ Halk arasında “Yeni Terminal Alanı” olarak bilinen, 25 yıldır atıl halde bekletilen alana belediye garajı inşa etmek hususunda çalışmalara başladıklarını müjdeledi.Görevde olduğu 2 yıllık süre içerisinde çalışma ortamının geliştirilmesi konusunda ciddi çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Aktürk, yaptıkları çalışmalarda gelişen teknolojiye paralel olarak uzun yıllar hizmet verecek eserlere imza attıklarını vurguladı.Meclis toplantısında konuşan Başkan Aktürk, Büyüyen ve gelişen Ürgüp’ün artan ihtiyaçlarına cevap vermek, acil afet durumlarına yönelik şehirleşme adımlarının atılması ve şehir içi trafiğin rahatlatılması için yeni bir kademe binasının yapılmasının elzem olduğu kanaatine vardıklarını söyledi.Duayeri Mahallesinde uzun yıllardır hizmet vermekte olan belediye garajının yapıldığı zaman diliminin ihtiyaçlarına yönelik olarak planlandığını günümüz ihtiyaçlarını karşılamaz bir duruma geldiğin söyleyen Başkan Aktürk, İtfaiye, makine ikmal, park bahçe, su kanalizasyon, inşaat bakım onarım, elektrik ve temizlik işleri şefliği gibi içinde barındırdığı birimlerin çalışma ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulduğunda fiziksel şartların yetersiz kalması iş verimliliğini düşürdüğünün altını çizdi.Başkan Aktürk konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlçemizin her yerine ulaşım konusunda avantajlı bir konuma sahip olması sebebiyle 1548 ada 1 parselde yer alan, Ürgüp Devlet Hastanesinin üst kısmındaki, “Yeni Terminal Alanı” olarak halk arasında bilinen ve 25 yıldır atıl halde bekletilen alana gerekli donanıma sahip, ilçemize yakışan bir belediye garajı inşa etmek hususunda çalışmalara başlamış bulunuyoruz.

Yurthaber 06-03-21 10:46

Düziçi’nde 100 yataklı devlet hastanesinin yapımına başlandı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesine yapılacak olan100 yataklı yeni devlet hastanesinin inşaatı temel atma töreni ile başladı.Düziçi İrfanlı Mahallesi’nde yapılacak olan yeni devlet hastanesi 100 yatak kapasiteli 30 bin metrekare alan üzerinde 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

Yurthaber 03-03-21 13:04

Zonguldak'ta kan donduran olay: Oğlunu ormanlık alana götürdü, sonrası korkunç!

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde oğlunu ormanlık alana götüren babanın yaptığı dehşete düşürdü. Devlet Hastanesi’nin acil servisinde pansuman görevlisi olarak çalışan Yusuf A., kimsenin olmadığı ormanlık alanda oğlunu ensesinden bıçakladı. Olay sonrası karakola giden baba, suçunu itiraf ederek teslim oldu.

Haber 28-02-21 12:15

Aromatik bitki üretimine yüzde 75 destek

Tarım ve Orman Bakanlığı Kumluca İlçe Müdürlüğü, tıbbi ve aromatik bitki üretimi için yüzde 75’lik destek verileceğini duyurdu.Tarım ve Orman Bakanlığı Kumluca İlçe Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği projesi kapsamında devlet destekli kekik yetiştiriciliği yaptırılacağı belirtildi.Proje şartlarına göre bir dekar alana 8 bin adet kekik fidesinin dikileceği belirtilen açıklamada, "Kekik fidesinin bir tanesi 1 liradan temin edilecek.

Yurthaber 23-02-21 17:06

Sağlık çalışanlarına çifte takdir

Çarşamba Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlık personellerine, Samsun Valiliği ve Çarşamba Kaymakamlığı tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri törenle takdim etti.Dünyayı ve ülkeyi etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle fedakarca çalışan Çarşamba Devlet Hastanesi sağlık personellerine, Samsun Valiliği tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri ile Çarşamba Kaymakamlığı tarafından hazırlanan başarı belgeleri takdim ettiler.

Yurthaber 20-01-21 16:12

Devlet desteği ile dikilen çilekler ürün verdi

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde alternatif gelir getirici ürünlerde üreticiye son iki yılda 100 bin çilek fidesi hibe edilerek 20 dekar alana dikimi gerçekleştirilerek ürününün ticari anlamda satışına başlandı.Pazarlar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilen proje ile 2019 ve 2020 yıllarında toplamda 100 bin çilek fidesi üreticiye temin edilerek 20 dekar alana dikimi yapıldı.

Yurthaber 23-10-20 11:58

Bilecik Devlet Hastanesinin ilk bebeği dünyaya geldi

Bilecik’te 2017 Nisan ayında temelli atılan Bilecik Devlet Hastanesi bugün hizmete başlarken, hastanenin ilk bebeği dünyaya geldi.Dönemin Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken tarafından Bilecik-İstanbul karayolu üzerinde Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi yanındaki alana temeli atılan Bilecik Devlet Hastanesinin inşaatı sona ererken, hastane bugün itibarıyla hizmete girdi.

Yurthaber 06-09-20 11:54

Bilecik Devlet Hastanesinin ilk bebeği dünyaya geldi

Bilecik’te 2017 Nisan ayında temelli atılan Bilecik Devlet Hastanesi bugün hizmete başlarken, hastanenin ilk bebeği dünyaya geldi.Dönemin Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken tarafından Bilecik-İstanbul karayolu üzerinde Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi yanındaki alana temeli atılan Bilecik Devlet Hastanesinin inşaatı sona ererken, hastane bugün itibarıyla hizmete girdi.

Yurthaber 06-09-20 11:54

Bilecik Devlet Hastanesinin ilk bebeği dünyaya geldi

Bilecik’te 2017 Nisan ayında temelli atılan Bilecik Devlet Hastanesi bugün hizmete başlarken, hastanenin ilk bebeği dünyaya geldi.Dönemin Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken tarafından Bilecik-İstanbul karayolu üzerinde Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi yanındaki alana temeli atılan Bilecik Devlet Hastanesinin inşaatı sona ererken, hastane bugün itibarıyla hizmete girdi.

Yurthaber 06-09-20 11:54

Bilecik Devlet Hastanesinin ilk bebeği dünyaya geldi

Bilecik’te 2017 Nisan ayında temelli atılan Bilecik Devlet Hastanesi bugün hizmete başlarken, hastanenin ilk bebeği dünyaya geldi.Dönemin Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken tarafından Bilecik-İstanbul karayolu üzerinde Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi yanındaki alana temeli atılan Bilecik Devlet Hastanesinin inşaatı sona ererken, hastane bugün itibarıyla hizmete girdi.

Yurthaber 06-09-20 11:53

Bilecik Devlet Hastanesinin ilk bebeği dünyaya geldi

Bilecik’te 2017 Nisan ayında temelli atılan Bilecik Devlet Hastanesi bugün hizmete başlarken, hastanenin ilk bebeği dünyaya geldi.Dönemin Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken tarafından Bilecik-İstanbul karayolu üzerinde Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi yanındaki alana temeli atılan Bilecik Devlet Hastanesinin inşaatı sona ererken, hastane bugün itibarıyla hizmete girdi.

Yurthaber 06-09-20 11:53

Bilecik Devlet Hastanesinin ilk bebeği dünyaya geldi

Bilecik’te 2017 Nisan ayında temelli atılan Bilecik Devlet Hastanesi bugün hizmete başlarken, hastanenin ilk bebeği dünyaya geldi.Dönemin Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken tarafından Bilecik-İstanbul karayolu üzerinde Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi yanındaki alana temeli atılan Bilecik Devlet Hastanesinin inşaatı sona ererken, hastane bugün itibarıyla hizmete girdi.

Yurthaber 06-09-20 11:53

Bağlar Belediyesi okul bölgesine yol kazandırdı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, Bağcılar Mahallesinde bulunan Mehmetçik Anadolu Lisesinin olduğu alana önce yol kazandırdı, ardında da bazalt taşından ürettiği asfaltla bölgeyi yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale getirdi.Okullarda çevre düzenlemesi, fiziki eksiklerin giderilmesi, temel ihtiyaçların karşılanması, üniversite adayları için ücretsiz TYT-AYT kursları açılması, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim ve kırtasiye desteği sağlanması gibi konularda yaptığı hizmetlerle öne çıkan Bağlar Belediyesi, eğitim kurumlarının olduğu bölgelerde yol yapım ve asfaltlama çalışmaları da gerçekleştirerek takdir topluyor.

Yurthaber 27-08-20 13:16

Beşpınar Vadisine ‘Vali Mahmut Demirtaş’ ismi verildi

Bin 300 dönümlük uygulama alanı ile etap etap hizmete sunulan Adıyaman’ın en büyük mesire alanı projesi olan Beşpınar Vadisine Vali Mahmut Demirtaş’ın ismi verildi.2012 ve 2016 yılları arasında Adıyaman’da görev yaptığı sırada Adıyaman’daki hizmetleri ile her kesimden vatandaşın sevgisini kazanarak başarıları ile takdir gören Vali Mahmut Demirtaş’ın ismi İl Daimi Encümeninin 1 Temmuz 2020 tarih ve 43 sayılı kararıyla Beşpınar Vadisine verildi.Görev yaptığı süre zarfında Beşpınar gibi bir projeyi etap etap halkın hizmetine sunarak yaptığı hizmetlerle ve vatandaşlarla olan diyaloğu ile Adıyaman halkından büyük takdir toplayan Vali Mahmut Demirtaş’ın isminin yazılı olduğu tabela Beşpınar Vadisi girişine asıldı.Vali Mahmut Çuhadar, dün Beşpınar Vali Mahmut Demirtaş Mesire alanını gezerek İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili Genel Sekreter Sami Işık’tan bilgi aldı.Görev yaptığı dönemde yaptığı hizmetlerle hemşehrilerimizin gönlünde taht kurarak Beşpınar gibi güzel bir mesire alanını Adıyaman’a kazandıran kıymetli meslektaşımız Mahmut Demirtaş’ın adının bu alana verilmesinin gurur verici olduğunu belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Adıyaman’ı daha yaşanılabilir hale getirmek için görev yaptığı dört yıllık süre zarfında yaptığı önemli çalışmalarla halkımızın gönlünde yer edinen Valimiz Mahmut Demirtaş’ın adı il daimi encümeninin 1 Temmuz 2020 tarih ve 43 sayılı kararıyla Beşpınar mesire alanına verildi.

Yurthaber 26-08-20 17:42

Vali Hüseyin Öner, Millet Bahçesi ve Seyir Terası Proje alanlarında incelemelerde bulundu

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Millet Bahçesi olması yönünde çalışmaları devam eden eski Aziziye Kışlasında ve Ardahan Kalesi Seyir Terası proje alanında incelemelerde bulundu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her ilde bir Millet Bahçesi Projesi kapsamında Ardahan ziyaretinde sözünü verdiği Millet Bahçesi projesinin uygulanacağı 70 bin metrekarelik eski Aziziye Kışlasına giden Vali Öner, içerisinde kent müzesi, kütüphane, kıraathane, butik otel, devlet konuk evi, valilik çalışma ofisi ve çay bahçelerinin yer alacağı alanı gezdi.Vali Yardımcısı Mustafa Gürbüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ersoy Ürker ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Efsal Alantar ile birlikte alanda incelemelerde bulunan ve çalışmalara yönelik bilgiler alan Vali Öner, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin her ilde bir Millet Bahçesi Projesi kapsamında ilimizde Ardahan Kalesi ve Kura Nehri bölgesinde bulunan iki ayrı parselde toplam 70 bin metrekare alana sahip Aziziye Kışlası, Millet Bahçesi yapılması için Özel İdaremize tahsis edilmiştir.

Yurthaber 23-08-20 12:13

İzmit Seka Hastane Camii için temel atma töreni düzenlendi

İzmit Seka Devlet Hastanesi yanında inşa edilecek olan Seka Hastane Camii için temel atma töreni düzenlendi.İzmit Seka Devlet Hastanesi’nin yanında 1400 metrekarelik alana inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Yurthaber 21-07-20 11:17

İzmit Seka Hastane Camii için temel atma töreni düzenlendi

İzmit Seka Devlet Hastanesi yanında inşa edilecek olan Seka Hastane Camii için temel atma töreni düzenlendi.İzmit Seka Devlet Hastanesi’nin yanında 1400 metrekarelik alana inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Yurthaber 21-07-20 11:17

72 yaşındaki Saliha Nine devlet desteğiyle kiraz bahçesi kurdu

Muş’ta 2017 yılında SODES projesi kapsamında devlet desteği ile 400 kiraz ağacı alan 72 yaşındaki Saliha Yuvanç, ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşıyor.Merkeze 35 kilometre mesafede bulunan Akpınar köyündeki 5 dönümlük alana Napolyon kirazı fidanı diken Yuvanç ailesi, bu yıl bahçeden 6 ton kiraz hasadı bekliyor.

Yurthaber 29-06-20 12:27

Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan’dan Park Olsun çağrısı

Çorlu’da boşaltılan eski devlet hastanesi yerine Millet Bahçesi yapılarak park alanının vatandaşların kullanımına sunulacağının açıklanmasına karşın alan orduevi yapılması konusundaki girişimle ilgili olarak Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan da alanın park olması yönündeki talebini yineledi.Çorlu’da şehir merkezinde yer alan ve daha evvel millet bahçesi yapılacağı açıklanan 115 dönümlük alanda ordu evi yapılmak istenmesi, park alanının ise sadece 16 dönümle sınırlandırılacak olması nedeniyle önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt süreci ve gelişmeleri kronolojik sıra ile aktararak gelinen son durumu açıklamış ve Çorlu’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerini görüşlerini açıklamaya davet etmişti.Bu çağrının ardından ilk yanıt Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan’dan geldi.Çorlu’muzun nefes alabilmesi, yaşanabilir alanlarının daha da artırılması konusunda önümüzde önemli bir proje duruyor diyen Volkan, “Kentimizin gelişimine katkı sağlamak, gelecek nesillere kıymetli bir alan bırakabilmek adına Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu bölgenin mümkün olan en büyük yeşil alana sahip bir millet bahçesi olması yolunda karar vericilerimizin yaptığı çalışmaları destekliyor ve bu parkın bir an evvel Çorlu’ya kazandırılmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yurthaber 03-06-20 15:17

Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan’dan Park Olsun çağrısı

Çorlu’da boşaltılan eski devlet hastanesi yerine Millet Bahçesi yapılarak park alanının vatandaşların kullanımına sunulacağının açıklanmasına karşın alan orduevi yapılması konusundaki girişimle ilgili olarak Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan da alanın park olması yönündeki talebini yineledi.Çorlu’da şehir merkezinde yer alan ve daha evvel millet bahçesi yapılacağı açıklanan 115 dönümlük alanda ordu evi yapılmak istenmesi, park alanının ise sadece 16 dönümle sınırlandırılacak olması nedeniyle önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt süreci ve gelişmeleri kronolojik sıra ile aktararak gelinen son durumu açıklamış ve Çorlu’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerini görüşlerini açıklamaya davet etmişti.Bu çağrının ardından ilk yanıt Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan’dan geldi.Çorlu’muzun nefes alabilmesi, yaşanabilir alanlarının daha da artırılması konusunda önümüzde önemli bir proje duruyor diyen Volkan, “Kentimizin gelişimine katkı sağlamak, gelecek nesillere kıymetli bir alan bırakabilmek adına Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu bölgenin mümkün olan en büyük yeşil alana sahip bir millet bahçesi olması yolunda karar vericilerimizin yaptığı çalışmaları destekliyor ve bu parkın bir an evvel Çorlu’ya kazandırılmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yurthaber 03-06-20 15:17

Devlet desteğiyle mantar üreten ev hanımı kadınlara örnek oluyor

Afyonkarahisar'da iki yıl önce Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı hibe desteği ile mantar üretim tesisi kuran 3 çocuk annesi Fadime Üçok, azmi ve başarılı girişimciliği ile takdir topluyor - Fadime Üçok: - "Mantar hasadımız sırasında bazen tanıdığım kadınlardan da yardım istiyorum. O esnada benden bu iş için bilgi alıyorlar. Ben de bu işin nasıl olduğunu onlara anlatıyorum, hatta 3-4 ev hanımı arkadaşım mantar üretmeyi düşünüyor"

Yurthaber 08-03-20 11:06

Hakkari’de ‘sosyal medya ve bahis’ operasyonu

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yapan ve bahis oynatanlara yönelik operasyon düzenledi.Hakkari İl Emniyet Müdürlüğünün resmi internet sitesinde yer alana habere göre, 9 Ocak 2019 tarihi itibariyle sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı, devlet büyükleri ve kurumlara yönelik hakaret, karalama ve provakatif paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen toplam 93 şahıs ile internet kafelerde yasadışı bahis oynatılması veya oynanmasına imkan sağlanmasının (7258 S.K.M) tespitine yönelik yapılan çalışmalarda yasadışı bahis oynatıldığı tespit edilen iş yerleri ve 100 şahıs, sosyal medya hesapları üzerinden müstehcen içerikler yüklediği ve diğer hesaplarla paylaştığı tespit edilen 27 şahıs hakkında adli işlem yapıldığı belirtildi.

Yurthaber 03-03-20 13:23

Emet Gençlik Merkezi’nin yapımına başlandı

Kütahya’nın Emet ilçesinde Eti Maden İşletmesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan Gençlik Merkezi inşaatında hafriyat çalışmalarının başladığı bildirildi.İhalesi Es İnşaat tarafından alınan ve yaklaşık maliyeti 6 milyon TL maliyeti oaln merkez, Emet Devlet Hastanesi’nden kapalı spor salonu alanına inen alanda inşa ediliyor.3 bin 150 metrekare arsa alanı üzerinde 2 bin 65 metrekare kapalı alana sahip merekezde resim, müzik, plastik sanatlar işliği, kütüphane, iki derslik, kapalı spor salonu, çok amaçlı kullanım için 500 kişilik tiyatro salonu, konferans salonu ve kafeterya bulunacak.

Yurthaber 08-02-20 09:44

Türkiye'de üretilip dünyaya dağıtılıyor! Kauçuğun araç lastiğine yolculuğu

Kırşehir'de Kıbrıs Barış Harekatı sonrası devlet tarafından kurulan lastik fabrikası 2005 yılında özelleştirilmişti. Yapılan yeni yatırımlarla çeşitlilik sayısının arttığı fabrikada farklı işlemden geçirilen kauçuktan tam 2 bin 500 ayrı ebat ve 250'den fazla desende araç lastiği üretiliyor. İşte 2 milyon metrekare alana kurulu o lastik fabrikası...

Haber 04-02-20 13:48

Karda aç kalan yaban hayvanları için ormana yem bırakıldı

Kastamonu’nun Daday ilçesinde yaban hayvanlarının beslenmesi amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından ormanlık alana yem bırakıldı.Kastamonu’nun Daday ilçesinde Ballıdağ Devlet Avlağında ormanlık alana yaban hayatı için yem bırakıldı.

Haber 23-01-20 11:21

Tekkeköy Belediyesinden çevre ve doğaya duyarlı örnek proje

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy Şeyh Yusuf Zeynüddin Caddesi Kavşağı’ndan başlayarak Canik sınırındaki petrol dolum tesisinin olduğu alana kadar olan 7,5 kilometrelik atıl durumdaki Devlet Demir Yolları hattının sökülerek yerine bisiklet ve yürüyüş yolu yapılması için gerekli temasları tamamladı.Başkent’teki ziyaretlerini tamamlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Tuğrul Çetin Nostalji Parkı ve Kent Müzesi’ni ilçemize, şehrimize bir kültür mirası olarak kazandırmamızda çok büyük emekleri olan Milletvekilimiz Fuat Köktaş ile birlikte Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’u ziyaret ederek, Karadeniz’de adından söz ettirecek dev projenin startını verdik” dedi.“Tekkeköy’deki bu proje örnek olacak”Gerçekleştirilen ziyaretin özellikle Tekkeköy için büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Togar, "Samsun’un son beş yılda en çok değişen ve gelişen ilçesi olan Tekkeköy’de 150 yıllık çınar ağaçlarının altında asırlık tarihi gar binalarının ilçemizin geçmişine ait kent müzesi ve sosyal tesis olarak hizmet vermesine vesile olan ve insanlarımızın geçmiş anılarını canlandıran, yeni kuşakların ise geleceğine ait hatıralarının oluşmasına sebep olacak olan bu eşsiz alanı (Tuğrul Çetin Nostalji Parkı ve Kent Müzesi’ni) ilçemize, şehrimize bir kültür mirası olarak kazandırmamızda çok büyük emekleri olan Milletvekilimiz Sayın Fuat Köktaş ile birlikte 7,5 kilometrelik Devlet Demir Yolları hattının kiralanması işlemini Devlet Demir Yolları Genel Müdürümüz Ali İhsan Uygun ile protokole bağlanmış olmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.Proje hakkında bilgi veren Togar, şunları söyledi:“Tekkeköy Şeyh Yusuf Zeynüddin Caddesi Kavşağı’ndan başlayarak Canik sınırındaki petrol dolum tesisinin olduğu alana kadar olan 7,5 kilometrelik kullanılmayan atıl durumdaki Devlet Demir Yolları hattının sökülerek yerine bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yapmayı planlıyoruz.

Yurthaber 19-01-20 12:51

Fabrikanın çatısına kurduğu güneş enerjisiyle her ay 100 bin lira kazanıyor

Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan unlu mamuller fabrikasının çatısına güneş enerjisi santrali (GES) kuran Gaziantepli iş adamı Ali Polat, her ay fabrikasının 15 bin liralık elektrik ihtiyacını karşılayıp, fazlasını devlete kilovatı 13 centten satarak ayda 100 bin lira kazanıyor.1993 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun olan ve daha sonra Çanakkale’de kalıp ticarete atılmaya karar veren Ali Polat, Organize Sanayi Bölgesi’nde 8 bin 500 dönümlük alana kurduğu unlu mamuller fabrikasının çatısına 2013 yılında devlet desteği ile 200 kilovatlık güneş enerji santrali yaptırdı.

Finans 19-01-20 10:08

Hükümlüler cezaevinde hem iş öğreniyor hem para kazanıyor

Hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması ve meslek sahibi olmalarının sağlanması amacıyla Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesinde kurulan 33 ayrı atölyede çalışan 489 hükümlü, birçok iş kolunda üretim yapıyor - Türkiye'deki cezaevleri içinde en geniş alana sahip fırın ve unlu mamuller atölyesinde çalışan hükümlüler, günlük 30 bin ekmek üretiyor, Gaziantep'de eğitim alan üretim sorumlusu eşliğinde 50 kilogram baklava yapıyor - Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Hacı Murat Gökşen: - "Buralarda çalışan hükümlüler, bu sayede hem kaliteli zaman geçirmekte hem meslek öğrenmekte ve bunu geliştirmekte hem para kazanmakta hem de devlet ekonomisine katkıda bulunmaktadır"

Haber 14-01-20 13:07

1930'lar Amerikası Opera sahnesine taşınacak

Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğunca sahneye konulacak "Gangster" müzikali, caz ve bing band icraları, tap, rock and roll, çarliston, twist dansları ve dönem kostümleriyle 1930'lar Amerikası'nı Ankara'ya getirecek - Ekonomik buhranda halkın yaşadığı sıkıntıların sorumlusu olarak gördüğü bankaları soyan bir gangsterin yaşamından esinlenilen müzikalin, dünya prömiyeri 11 Ocak'ta yapılacak - Rejisör ve koreograf Nilgün Bilsel Demireller: - "Tadında, çok güzel, çok büyük emek vererek, özveriyle güzel bir çalışma yaptık, güzel bir müzikal hazırladık. Atölyesinden sanatçısına kadar bizler emeğimizi sunduk, takdir seyircinin"

Magazin 08-01-20 11:14

Libya Tezkeresi Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), Hudut, şümul, miktar ve zamanı Cumhurbaşkanınca takdir ve tayin olunacak şekilde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde Türkiye sınırları dışında harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi, bu kuvvetlerin Cumhurbaşkanının belirleyeceği esaslara göre kullanılması ile risk ve tehditlerin giderilmesi için her türlü tedbirin alınması ve bunlara imkan sağlayacak düzenlemelerin yapılması için, Anayasa’nın 92’nci maddesi uyarınca bir yıl süreyle izin verilmesine dair kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.Karara göre, Libya’da Şubat 2011’de meydana gelen olayları takip eden süreçte, demokratik kurumların inşa edilmesine yönelik çabaların, artan silahlı çatışmalar nedeniyle akamete uğradığı, ülkede parçalanmış bir yapının ortaya çıktığı belirtildi.Öte yandan, Libya’da ateşkes tesis edilmesi, siyasi bütünlüğün oluşturulması ve işleyen bir devlet mekanizmasının kurulmasının mümkün olmaması üzerine, barış ve istikrarın tesisini teminen Birleşmiş Milletler (BM) kolaylaştırıcılığında ülkedeki tüm tarafların katılımıyla yürütülen ve yaklaşık 1 yıl süren Libya Siyasi Diyaloğu sonucunda, Libya Siyasi Anlaşması’nın 17 Aralık 2015 tarihinde Fas’ın Suheyrat şehrinde imzalandığı bildirildi.Kararda, Libya Siyasi Anlaşması kapsamında oluşturulan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin, BM Güvenlik Konseyi’nin 2259 (2015) sayılı Kararı uyarınca uluslararası toplum tarafından ülkeyi temsil eden tek ve meşru hükümet olarak tanındığının altı çizilirken, "BM Güvenlik Konseyi’nin 2259 (2015) sayılı Kararı; Libya Siyasi Anlaşması’nın uygulanması ile Ulusal Mutabakat Hükümeti dahil söz konusu anlaşmada atıfta bulunulan Libya kuruluşlarının desteklenmesinin yanı sıra üye devletlere anlaşmada yer almayan ve meşruiyet iddiasında bulunan paralel kuruluşlara desteğin ve bunlarla temasın kesilmesi için de çağrıda bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.Ayrıca, Libya Siyasi Anlaşması’nda yeri bulunmayan, bu çerçevede hem ulusal hem uluslararası bakımdan gayrimeşru bir nitelik taşıyan sözde Libya Ulusal Ordusu’nun 4 Nisan 2019 tarihinde başkent Trablus’u ele geçirmek ve Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni devirmek hedefiyle başlattığı saldırıların, yoğunlaşarak ve genişleyerek devam ettiği belirtilen TBMM kararında,"Libya’da çatışmaların sona erdirilmesi, ateşkes sağlanması ve siyasi sürece geri dönülmesi amacıyla yürütülen diplomatik çabalara rağmen sözde Libya Ulusal Ordusu, dış güçlerden de aldığı destekle saldırılarını sürdürmektedir.

Haber 03-01-20 04:33

Bursa cezaevinde Akide Şekeri takdir topladı

Bursa Devlet Tiyatrosunun en beğenilen eserlerinden Akide Şekeri isimli tiyatro oyunu, Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan tutuklu ve hükümlüler için sahnelendi.Tiyatro oyununu Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan, Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hüseyin Güneş Kurum, 2.

Yurthaber 20-12-19 10:52

Aksaray Üniversitesi çevre duyarlılığıyla örnek oldu

Dünyanın seçkin üniversitelerinin kampüslerinin yeşil ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği "Yeşil Ölçüm" sıralamasında, Türkiye'nin en yeşil 4'üncü devlet üniversitesi olan Aksaray Üniversitesi, Sıfır Atık Projesi'nin tüm koşullarını yerine getirdi - Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin: - "2,5 yıl önce kampüs alanında bisikletli ulaşıma geçmiştik. Kampüsümüzün 8 ayrı yerinde akıllı bisiklet istasyonu var. Öğrencilerimizden 10 bini aktif bisiklet kullanımına kayıtlı. Dolayısıyla hem çevreyi kirletmemiş oluyoruz hem de gideceğimiz yere hızlıca ulaşabiliyoruz" - "Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde yaklaşık 357 bin metrekarelik bir alanı yeşillendirdik. Bu alana 20 bin fidan diktik"

Magazin 17-12-19 11:26

Hastanede 'kırmızı alana' sokmayan güvenlik görevlisini dövdüler

HATAY'ın İskenderun ilçesindeki devlet hastanesinde hasta yakınlarını, ağır vakalara müdahale edilen 'kırmızı alan'a almayan güvenlik görevlisi Harun Ece, alışveriş için gittiği pazarda dövüldü.

Haber 05-12-19 17:53

Hastanede 'kırmızı alana' sokmayan güvenlik görevlisini dövdüler

HATAY'ın İskenderun ilçesindeki devlet hastanesinde hasta yakınlarını, ağır vakalara müdahale edilen 'kırmızı alan'a almayan güvenlik görevlisi Harun Ece, alışveriş için gittiği pazarda dövüldü.

Haber 05-12-19 17:22

ABD'den Bolivya'da geçici devlet başkanı olan muhalif senatöre tebrik

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: - "ABD, ülkesini Amerikan Demokratik Tüzüğünün ilkeleri doğrultusunda demokratik bir sürece ulaştırmak için sorumluluk alan Bolivyalı Senatör Jeanine Anez'i takdir etmektedir" - "Tüm Bolivyalı taraflara gelecek zamanlarda da demokrasiyi korumaları ve şiddetten uzak durmaları çağrısında bulunuyoruz"

Haber 14-11-19 06:59

Nazarbayev'den Putin ve Zelenskiy'e ara buluculuk önerisi

Eski Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev: - "(Ukrayna krizine ilişkin) Baş başa görüşme için (Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir) Zelenskiy'nin onayını aldım. Bunu Rusya Devlet Başkanı'na ilettim. Eğer tarafsız bir alana ihtiyaç duyulursa Kazakistan'ı önerdim"

Haber 12-11-19 11:39

Kostümlü Yamaç Paraşütü yarışları

Adrenalin arayanlar, yeni bir şeyler denemek isteyenler ve uçmayı sevenlerin vazgeçilmezi olan Yamaç Paraşütü sporunun tutkunları, Kostümlü Yamaç Paraşütü yarışmasında bir araya geldiler.Adana Yamaç Paraşütü Spor Kulübü’nün sorumluluğunda bu yıl 3’ncüsü gerçekleşirilen Havacılık Festivali kapsamında düzenlenen, Optimum, Decathlon Mağazası ve Mac Fit’in katılımı ile renklenen Kostümlü Yamaç Paraşütü, katılımcılara heyecan dolu bir gün yaşattı.Hava sporları arasında en popüleri olan Yamaç Paraşütü ile gökyüzünün kusursuz güzelliğiyle tanışma fırsatı bulan sporseverler, cesaretleriyle takdir toplarken, birbirinden ilginç kostümleri ile de tüm dikkatleri üzerlerine çektiler.Hem cesaretleri hem kostümleriKabasakal- Rüzgarlı Tepe’de gerçekleştirilen etkinlikte, birbirinden güzel kostümlerle göklerden aşağıya süzülmenin keyfini yaşayan sporseverler, jüri üyelerinin kadrajındaki alana alkışlar arasında iniş yaptılar.Festivalde birinciliği Ayşe Gönülasri ve Kabile Büyücüsü, ikinciliği Salih Çelik ve Aylan Bebek, üçüncü ise Ferhat Karabıyık kazandı.

Yurthaber 05-11-19 11:58